__MAIN_TEXT__

Page 1

Editie: maart 2019 | Sportfondsen Leiderdorp | Amaliaplein 40 | 2351 PV Leiderdorp | Telefoon: 071-5410481 | info.sfl@sportfondsen.nl

Sportfondsen Leiderdorp

Sport- en Recreatiecentrum de Does, Sporthal de Bloemerd, Sportzaal Hoftuyn, Sportzaal Klerkenhof, Sportzaal Zijlkwartier, Bar Le Does en sportcafé Time Out

Stagia

In deze krant:

Pagina 3 >>>

Pagina 5 >>>

Pagina 8 >>>

Pagina 15 >>>

Waarom zwemles

Stagiair Jonne wint publieksprijs

Nieuwe glijbaan

Prijsvraag

Uitvaartverzorging

www.mijnveranda.nu

www.dedoes.nl



Pagina 1


Fit zwanger: Zwangerschapsgym Dansen is voor iedereen!

Reanimatie en gebruik AED

EHBO aan kinderen

Zwangerschapsyoga Yoga 50+

Balans en Beweging: Voorkom vallen

CURSUS BIJ ACTIVITE ActiVite Ledenorganisatie biedt een ruim aanbod aan cursussen, zoals Fit zwanger: Zwangerschapsgym en -yoga, EHBO aan kinderen, Dansen is voor iedereen! en Reanimatie en gebruik AED. Prettig voor beweging en ontspanning of om andere mensen te ontmoeten. Kijk voor een actueel overzicht van cursussen op leden.activite.nl. Geen lid? Geen probleem! Ook zonder lidmaatschap kun je een cursus volgen. Maar leden hebben een streepje voor! Leden krijgen korting op alle cursussen.

VAKANTIE?

Meld je nu aan voor een cursus! (

071) 516 1 4 15

ledenorganis of atie@activi te.nl

Druk thuis? Kies voor gemak aan huis! Zoals een pedicure, kapper of maaltijd thuis. En profiteer van voordeel op bijvoorbeeld sport en uitjes. Meld je aan via leden.activite.nl. ActiVite regelt het.

Wij zoeken vakantiekrachten #zorg #verpleging #huishouding Voor de komende periode zijn wij op zoek naar talenten die graag wat bij willen verdienen. Voor de zorgfuncties zoeken we gediplomeerde krachten en studenten HBO-V en Geneeskunde. Geen diploma in de zorg, maar ben je wel minimaal 17 jaar? Meld je dan aan als huishoudelijke hulp. Eenmaal ingeschreven bij Zorgtalent kies je online de diensten die je voorkeur genieten.

Zorgtalent is een onderdeel van zorgorganisatie ActiVite

ZORG ER VOOR!

(071) 516 23 90 | (0172) 76 00 22 | zorgtalent .nl


Privé zwemles ABC

Zwembad De Does De exploitatie van sport- en recreatiecentrum De Does, sporthal De Bloemerd en de sportzalen Hoftuyn, Klerkenhof en Zijlkwartier is in handen van Sportfondsen Leiderdorp, in opdracht van de gemeente Leiderdorp. Bij De Does en De Bloemerd hoort bovendien horeca. Sportverenigingen, scholen, organisaties en particulieren voelen zich thuis bij Sportfondsen Leiderdorp. In het subtropisch zwembad, de sporthallen,

gymzalen en horecagelegenheden vinden tal van activiteiten plaats. In deze krant lees je alles over onze activiteiten en ons nieuws. Verder hebben we een leuke prijsvraag voor je. In deze krant vind je een kleurplaat. Kleur deze in en lever hem voor 1 mei in bij onze receptie. Onze jury kiest een winnende kleurplaat uit, de winnaar krijgt 4 vrijkaarten voor het recreatief zwemmen.

Waarom zwemles bij zwembad De Does? Zwemles volg je natuurlijk bij zwembad De Does. Hier leer je zwemmen en kan je rekenen op een leven vol (water)plezier. Dat begint al bij de eerste les. Op een leuke en speelse manier leer je goed zwemmen, volgens het Zwem ABC. Via het uitgebalanceerde lesprogramma krijg je alle basisvaardigheden gezwind onder de knie. Voordelen van De Does: • Zwemlessen kun je één of twee keer per week volgen, op een dag en tijdstip naar keuze, uiteraard in overleg. De lessen duren elk 45 minuten. • Lesgroepen zijn er op maandag tot en met zaterdag. • Mogelijkheid tot privéles. Maximaal drie kinderen per groep. • Plezier, afwisseling en veiligheid staan centraal tijdens de lessen. • De gediplomeerde lesgevers zijn in het bezit van ‘zwemmend redden’, EHBO-diploma en VOG. • De wachtlijst is kort. • We gebruiken een leerlingvolgsysteem. • Starten kan al vanaf 4,5 jaar. • We zijn erkend licentiehouder Zwem ABC van de Nationale Zwemdiploma’s ABC door NPZ/NRZ en hebben zeer goede beoordelingen. Zwemveiligheid is noodzaak “Goed kunnen zwemmen is zo belangrijk in ons waterrijke land”, benadrukt Monique den Hartog. Ze is de zwemlescoördinator en tevens één van de zwemdocenten in zwembad De Does. “We werken volgens het Zwem ABC”. De aan dit zwemonderwijs verbonden diploma’s zijn in heel Nederland erkend. Maar echt ‘zwemveilig’ ben je als je alle drie de diploma’s hebt gehaald”, verklaart ze.

Met het A-diploma kun je je redden in een zwembad zonder attracties zoals golfslag en wildwaterglijbaan. Met B heb je daarvoor wel de vaardigheden, maar pas met diploma C voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Dan ben je ook zwemveilig in open binnenwater zoals recreatieplassen.

Meer persoonlijke aandacht voor je kind tijdens de zwemlessen? Dan zijn privélessen de oplossing. Er zitten maximaal drie kinderen in een groep en de lessen duren elk dertig minuten. De zwemlescoördinator geeft graag meer informatie. Stuur een mail (info.sfl@ sportfondsen.nl) of bel naar 071-541 04 81. Tijden en dagen (vanaf bad 1): Woensdag 13:00 - 13:30 13:15 - 13:45 13:45 - 14:15 14:30 - 15:00 15:00 - 15:30 17:30 - 18:00 Zaterdag 09:00 - 09:30 11:15 - 11:45

“Het is dus beter om het hele programma af te werken”, meent Monique. De beste leeftijd om te starten is vanaf 4 ½ jaar. “Dan zijn kinderen voldoende motorisch ontwikkeld” aldus de zwemlescoördinator. Het lesprogramma kent vijf niveaus. De Does werkt met een leerlingvolgsysteem. Via een eigen inlogcode zien ouders op de website hoe ver hun zoon of dochter is. Apart gekleurde smileys vertegenwoordigen de diverse onderdelen in een bad. De gele smiley betekent dat de vaardigheid wordt beheerst. Zijn alle baden doorlopen, dan volgt het diplomazwemmen. Een feest dat iedere 8 à 9 weken plaats vindt in De Does. “Honderd jaar geleden werd zwemmen nog als luxe gezien. Nu is het leren zwemmen voor elk kind een noodzaak”, aldus Monique. Wat is de ideale leeftijd om te leren zwemmen? Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is het aanleren van zwemslagen nog erg lastig. Maar heel jonge kinderen kunnen al wel leren zichzelf te redden in het water. De Nationale Raad zwemveiligheid stimuleert ouders om Baby- en Peuterzwemlessen met hun kind te volgen. De essentie ligt in het idee dat je kind bijvoorbeeld leert draaien en drijven of vanuit het water op de kant kan klimmen.

Zwemles voor oudere leerlingen? Veel kinderen starten met zwemles als ze tussen de 4,5 en 5 jaar oud zijn. Soms gebeurt dat om diverse redenen niet. Als deze kinderen (vanaf 8 jaar) dan toch willen leren zwemmen, vinden ze het vaak minder leuk tussen jongere kinderen. Bij zwembad de Does kunnen deze leerlingen tussen leeftijdsgenoten leren zwemmen. De coördinator zwemzaken draagt automatisch zorg voor plaatsing in de juiste lesgroep. Zwemles oudere leerlingen Dag Donderdag

Tijd 17:00 - 17:30 17:30 - 18:00 18:00 - 18:30

Baby- en Peuterzwemmen (4 maanden tot 4 jaar) Lesdagen: Maandag t /m vrijdag 4 maanden tot 10 maanden 09:15 – 09:45 uur 10 maanden tot 1,5 jaar 09:45 – 10:15 uur 1,5 jaar tot 2,5 jaar 10:15 – 10:45 uur 2,5 jaar tot 4 jaar 10:45 – 11:15 uur Samen zingen, spelen en spetteren in het warme water is genieten voor twee. Bovendien

versterkt het contact dat je met je kind hebt jullie band. Al vanaf vier maanden maak je hem of haar vertrouwd met water tijdens Jip’s Baby- en Peuterzwemmen. Spelenderwijs wordt je kind zeker in het water. Al snel kom je erachter hoeveel plezier je samen hebt in het zwembad. Je kind leert de nieuwe omgeving kennen, voelt zijn/haar drijfvermogen en de voortgaande beweging, ervaart de weerstand van het water en leert te drijven op zijn rug. Allerlei bewegingsvormen worden spelenderwijs geoefend in groepsverband.

www.dedoes.nl



Kinderen vanaf 2,5 jaar oud leren spelenderwijs de grondbeginselen van het zwemmen. Hierbij komen behendigheid en leren wat wel en niet mogelijk is in het water, ook aan bod. Jip’s Babyen Peuterzwemmen is een goede voorbereiding op de zwemlessen volgens het ABC-diploma. Doe ook gezellig mee! Let op! In de schoolvakanties is er geen Baby- en Peuterzwemmen. Uiteraard ben je wel van harte welkom tijdens de recreatieve zwemuren.

Pagina 3


Dans mee in onze grote theatervoorstelling! Bij ons op het rooster: - Peuter- en kleuterdans - Kidsdance - Ballet, Streetdance en modern/jazz diverse leeftijden - Breakdance - Conditietraining (volwassenen) - Dans (volwassenen)

“De klachten worden veroorzaakt door de bekkenbodem” en nu?

WWW.IDDANCEFACTORY.NL

Ook hebben wij speciale selectie-/wedstrijdgroepen en een gevorderde 21 jaar e.o. groep

DE LEUKSTE DANSSTUDIO VAN LEIDERDORP! WIL JIJ DANSEN, LEREN EN PLEZIER HEBBEN? DAN BEN JE HIER OP HET JUISTE ADRES! VOLG SNEL EEN GRATIS PROEFLES! Voor meer informatie, het lesrooster en de leslocaties: www.iddancefactory.nl info@iddancefactory.nl Facebook: www.facebook.com/iddancefactory Op vertoon van deze advertentie betalen nieuwe leden geen inschrijfgeld!

HIFI OVERGAAUW LEIDEN

Problemen in het buik en bekken(bodem)gebied bij volwassenen en kinderen kunnen voor allerlei verschillende klachten zorgen. Klachten waar u wellicht niet zo makkelijk over praat zijn voor gespecialiseerd bekkentherapeuten Karin Anthonissen, Ilse van Kesteren en Kelly Verbeek de dagelijkse praktijk. Het Bekken Expertise Centrum Leiderdorp en Zindelijkheid Expertise Centrum (voor kinderen tussen de 2-16 jaar) is het gespecialiseerde centrum voor alle klachten in het buik- en bekkengebied.

Een kleine greep uit de verschillende klachten die wij behandelen in onze praktijk: • Pijnklachten in het onderrug- bekkengebied. • Incontinentie. • Klachten tijdens of na de zwangerschap. • Gynaecologische-, urologische- en/of darmklachten. • Zindelijkheidsklachten. In het BEC of ZEC bent u voor deze klachten op het juiste adres en kunt u en uw kind zonder verwijsbrief terecht. 6 jaar geleden zijn Karin Anthonissen en Ilse van Kesteren het Bekken Expertise Centrum en het Zindelijkheid Expertise Centrum Leiderdorp gestart. Ruim een jaar geleden is Kelly Verbeek de praktijk komen versterken. Beide expertise centra vervullen inmiddels een regionale functie waar patiënten van alle leeftijden, man, vrouw en kind, terecht kunnen voor laagdrempelige bekken(bodem) zorg. U wordt telefonisch persoonlijk door ons te woord gestaan. Dit is ijn als u vragen over uw klachten heeft en u wilt informeren of u of uw kind bij ons in de praktijk terecht kan. De klachten in het buik- en bekken(bodemgebied) zijn niet te vergelijken met een klacht aan de knie of elleboog. Het zijn klachten die heel privé en soms zelfs nog taboe zijn. Ouders kampen met vragen over de zindelijkheid(klachten) van hun kind en willen een professioneel advies. Een vertrouwde en persoonlijke benadering is hierbij heel belangrijk. Zo hebben Karin, Ilse en Kelly een gedegen gespecialiseerde opleiding achter de rug waarin zij zowel een diagnose als behandeling kunnen bieden naar de meest recente medische ontwikkelingen.

www.becleiderdorp.nl (voor de volwassen patiënten > 16 jaar) www.zecleiderdorp.nl (voor kinderen van 2-16 jaar) Tel.: 071-7851087

Breestraat 146-148 Leiden Tel: 071 - 512 68 62 WWW.OVERGAAUW.COM


Doel plezier in zwemmen krijgen De meeste mensen halen als kind hun zwemdiploma’s. Toch zijn er volwassenen die niet (goed) kunnen zwemmen. Zwemdocent Maartje geeft les aan volwassenen. “Sommigen hebben nog nooit gezwommen bijvoorbeeld omdat ze watervrees of zelfs een trauma hebben. Of ze komen uit het buitenland en hebben daar nooit leren zwemmen”. Er zijn, ervaart Maartje, verschillende redenen voor volwassenen om toch op zwemles te gaan. “Bijvoorbeeld als ze met hun eigen kinderen of kleinkinderen willen zwemmen. Dit is vaak de reden het toch te leren en hun angst te overwinnen”. Anderen kunnen wel zwemmen maar willen graag hun slag verbeteren of een nieuwe leren. Bijvoorbeeld borstcrawl. “Veel mensen beheersen alleen de schoolslag”, constateert Maartje geregeld. In de lessen kunnen alle slagen worden geoefend. Maar ook vaardigheden als watertrappelen en duiken. “Je ziet vaak dat de mensen eerst angstig en onzeker zijn, maar al snel het zwemmen en duiken echt leuk gaan vinden”, merkt de zwemdocent. Omdat de lesgroepen uit maximaal vijf personen bestaan kan ze iedereen alle aandacht geven. “Een praktisch individuele begeleiding”, bevestigt Maartje. Wie dat wil kan ook de in De Does gehanteerde ABC-diploma’s halen. En wie eenmaal over de gewenste zwemvaardigheid beschikt kan in zwembad De Does doorstromen naar Swim-Fit. Zweminstructeur Maartje: “Het is zo fijn te zien dat mensen plezier krijgen in het zwemmen. Vooral als ze daarvoor een knop hebben moeten omzetten. Dat levert de meeste voldoening op. Voor de deelnemers en voor mij”.

Stagiair Jonne wint publieksprijs tijdens Leids Sportgala Onze stagiair Jonne heeft in januari de publiekprijs gewonnen bij het Leids Sportgala. Daarnaast is ze ook nog geselecteerd voor de Leidse Olympische Ploeg, die is samengesteld uit Leidse topsporters die zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Haar bijzondere verhaal is vastgelegd door Anne van Zwieten; De-storyteller. nl en dat verhaal lees je hier: "Ze heeft zojuist zwemles gegeven aan baby’s en peuters in zwembad De Does waar ze stage loopt. ‘Ik vind het geweldig om mijn eigen passie: zwemmen, met anderen te delen en ik werk graag met kinderen,’ zegt Jonne. Ze zit er opvallend fris en energiek bij als je nagaat dat ze vanmorgen om half vijf zelf zwemtraining had. ‘Mijn moeder is mijn grote held, zij brengt mij overal naartoe. Zonder haar had ik het niet zo ver gebracht.’ Ze doelt op het paralympisch team waar ze als zwemster deel van uitmaakt. Achttien is ze. Ze heeft piramidale parese, een aandoening die functieverlies in motoriek en spierzwakte kan veroorzaken. Tot haar zestiende heeft ze kunnen lopen, nu zit ze permanent in een rolstoel. Dat de huilbaby die niet wilde eten en tot haar tiende Olvarit at, is uitgegroeid tot de gespierde en gedreven jonge vrouw die ze nu is, kenmerkt haar veerkracht. Ze praat gemakkelijk, opgewekt, blauwe ogen met een open blik. ‘Mijn ouders werken ook hard in hun bloemenzaak. Ik heb het dus van huis uit meegekregen. Al baal ik soms echt wel hoor, dat ik altijd pijn heb en harder moet werken dan bijvoorbeeld mijn zus. Zij heeft nu een eigen huis, is klaar met haar opleiding, terwijl ik al vreselijk heb moeten knokken voor een stageplek. Mensen vinden een rolstoel toch lastig.’ ‘Daarom vind ik zwemmen zo fijn. Dan voel ik me even niet gehandicapt, geen rolstoel, geen spalk om mijn been. Dan ben ik net als iedereen.’ Het is ook de reden dat ze graag met kinderen werkt: ‘Die staren niet, maar vragen gewoon, zoals een meisje van peuterzwemmen laatst: “Wat heb jij? Waarom heb je dat ding (spalk) om je been?” Ik vertelde dat ik

MONDHYGIËNE PRAKTIJK LEIDERDORP Uw mondhygiën is onze zorg

Zelf is ze begonnen bij de Waterratjes in Alphen aan den Rijn, waar haar talent al snel werd opgemerkt. Via wat omzwervingen, traint ze nu bij LINK in Leiden, tussen de valide zwemmers. ‘Het is een extra kick hoor, als je wint van een valide zwemster, zeker als ze je bij aanvang zo aankijken van ha, jou maken we makkelijk in,’ grijnst ze. Nu traint ze voor de Paralympics in Tokyo in 2020. ‘Ik ben zo blij met Paul, ploegtrainer bij Link. Hij denkt net als ik: ‘Alles is mogelijk, als je er maar zelf in gelooft.’ Dat wil ze anderen ook graag meegeven: ‘Laatst waren we aan het trainen, er was een jongetje zonder onderbenen. “Hij kan dus niet opdrukken,” zeiden zijn ouders. Toen zei ik: hoezo niet? Hij kan het misschien wel op zijn knietjes.’ Ze legt de lat voor zichzelf hoog. Eén keer zelfs tot een spastische aanval aan toe. ‘Ze hebben me daarna moeten voeren, maar het was het waard. Het leidde tot een wereldrecord,’ zegt ze onderkoelt. Haar grootste droom is ‘Goud halen op de Spelen en daarna geridderd worden bij de koning. Hoe cool is dat!’ Jonne. We gaan nog veel van haar horen."

Mondhygiëne praktijk Leiderdorp is een

Als

vrijgevestigde mondhygiëne praktijk. De praktijk bevindt zich in de wijk Leyhof in

gebruik ik mijn kennis en kundigheid om in u een kwalitatief goede mondzorg aan te

Leiderdorp.

bieden.

Ik ‘Hossain Haidari’ ben de oprichter van Mondhygiëne praktijk Leiderdorp. Sinds

De praktijk is vrij toegankelijk (zonder n verwijzing) en laagdrempelig. Zo zijn

april 2017 werk ik met meer enthousiasme

de tarieven schappelijker en er is meer

en passie voor het vak in mijn eigen praktijk. In 2013 ben ik als mondhygiënist (opleiding

aandacht en tijd voor het uitvoeren van een n. behandeling.

Mondzorgkunde)

Persoonlijke contact is een voorwaarde voor

aan

de

Hogeschool

INHolland (Amsterdam) afgestudeerd.

uw

die heb omdat mijn voet scheef groeit. Het meisje keek naar de roze bandjes van de spalk en riep: “Mama, ik wil ook zo’n ding”. Kijk, dat vind ik mooi.’

(toekomstige)

mondhygiënist

een goede behandelresultaat.

Buitenhoflaan 64 • 2353 MB Leiderdorp • 071 - 7504563 • info@mhpl.nl • www.mhpl.nl

www.dedoes.nl



Pagina 5


KINDERFYSIOTHERAPIE LEIDERDORP VERHUIST NAAR GEZONDHEIDSCENTRUM RIJNLAND

Verschillende specialisaties en expertises ‘Door de samenwerking met Maatschap Goudeket aan te gaan, kunnen wij onze krachten bundelen en een nog betere service bieden aan onze klanten. We zitten nu met meer specialisaties bij elkaar, waardoor we de mogelijkheid hebben om vanuit al onze expertises te kijken naar de klacht. Welke specialisaties

Per 1 juni is de praktijk voor kinderfysio-

we in huis hebben? Dat zijn kinder- en manuele the-

therapie een samenwerking aangegaan met

rapie, psychosomatiek en sportfysiotherapie.’

Maatschap Goudeket. De praktijk is daarom verhuisd naar een nieuwe locatie: Gezondheidscentrum Rijnland aan de Simon Smitweg in Leiderdorp. Marleen van Kampen, eigenaresse van Kinderfysiotherapie Leiderdorp, is enthousiast over de nieuwe werkplek.

Voor wie? ‘Alle kinderen kunnen bij Kinderfysiotherapie Leiderdorp terecht, van baby’s tot achttienjarigen. Met de verschillende specialisaties die we in huis hebben, zijn er heel veel soorten klachten die we kunnen behandelen, of dat nu gaat om sportblessures, motorische problemen of het tegengaan van overgewicht door

Decorete Leiderdorp

een speciaal beweegprogramma. Ook geven we jeugditness en gymlessen waarin kinderen werken aan eigen doelen, zoals het verbeteren van het evenwicht of mikken en vangen.’

staat alijd klaar om je te adviseren en

De nieuwe praktijk

te begeleiden. Of je nu kiest voor een

‘We zijn de enige kinderfysiotherapiepraktijk in Leiderdorp, dus doen we er alles aan om onze klanten zoveel mogelijk goede en gevarieerde zorg te bieden. In onze nieuwe praktijk beschikken we over een mooie oefenzaal waar we met de kinderen aan de slag kunnen om lichamelijke klachten zo snel moge-

Gezondheidscentrum Rijnland, Simon Smitweg 1B Leiderdorp

Het team van Decorete Leiderdorp

lijk te verhelpen. Daarbij hechten we ontzettend veel waarde aan een goede sfeer, want het juiste gevoel is ontzettend belangrijk.’

industriële ruimte of een romanische kamer, er is alijd genoeg inspiraie aanwezig. Van woonwens naar werkelijkheid. Samen ontdekken we de mogelijkheden om van jou huis een thuis te maken.

T.: 071-5420495 | www.kinderfysiotherapieleiderdorp.nl

UW TUIN IS ONZE ZORG Voor advies, onderhoud, aanleg, renovatie, snoeien of beplanten van uw tuin, bij A.G. Tuinen hoveniersbedrijf bent u op het juiste adres.

Winkelhof 36 2353 TS Leiderdorp | Tel. 071-5413263 leiderdorp@decorete.nl | www.decoretewinkelhof.nl

Veranda’s

Tuinkamers

Glasschuifwanden

Carports

Zonwering

Bel of stuur een email voor een vrijblijvende afspraak.

Jacoba van Beierenlaan 41 • 2353 DS Leiderdorp T 06 - 46124214 • info@ag-tuinen.nl Jacoba van Beierenlaan 41 • 2353 DS Leiderdorp T 06 - 46124214 • info@ag-tuinen.nl

MijnVeranda Delfweg 36 A - 2211 VM Noordwijkerhout 06 26 25 12 36 - info@mijnveranda.nu

WWW.AG-TUINEN.NL

www.mijnveranda.nu


Smallsteps biedt kinderopvang voor jouw kind Kom langs bij onze locaties in Leiderdorp. Wij bieden flexibele opvang, schoolweken en vakantiepakketten. Daarnaast ook peuterspeelzaal en VVE. (Voorschoolse – en Vroegschoolse Educatie)

Bij sportcomplex de Bloemerd

BSO Bloemerd De Bloemerd 1D 2353 BZ Leiderdorp T: 071-5421710

Aan de buitenhoflaan, Leyhof

Kinderopvang Ziezo Brugwacht 24 2353 DM Leiderdorp T: 071-589518

Aan de buitenhoflaan, Leyhof

BSO Pret-enzo Brugwacht 24 2353 DM Leiderdorp T: 071-589518

Kom kijken en laat je verrassen! www.smallsteps.nl


Jeugdsportfonds, exclusief voor kinderen! Het Jeugdsportfonds betaalt sportspullen voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Het Jeugdsportfonds betaalt ook het lidmaatschap van een sportvereniging. Het gaat om allerlei sporten: • balsporten, bijvoorbeeld voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal • verdedigingsporten, bijvoorbeeld judo, karate, boksen • watersporten zoals zwemmen (ook zwemles), snorkelen, waterpolo, zeilen, surfen • racketsporten, o.a. tennis, badminton, squash • andere sporten, net als turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen etc. Bijdrage aanvragen • Er moet in uw gemeente wel een Jeugdsportfonds zijn. Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude hebben een Jeugdsportfonds. Op Jeugsportfonds.nl leest u meer over de voorwaarden per gemeente. • U kunt zelf geen aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Dat doet een intermediair bijvoorbeeld een consulent van het CJG, Sociaal Team, Sport Servicepunt, SCw of een jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener of uw huisarts. Hij of zij vult de aanvraag in op de website van het Jeugdsportfonds. • Heeft het Jeugdsportfonds de aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het fonds de rekeningen van de sportclub en de sportwinkel. • De maximale bijdrage is € 225,- per kind per cursusjaar.

Wethouder Willem Joosten opent nieuwe interactieve glijbaan De nieuwe glijbaan lijkt op het eerste gezicht op het oude, maar een ritje wordt een totaal andere ervaring. Dat dankzij instelbare licht- en geluidseffecten, een tijdmeting die aanmoedigt om glijrecords te breken en ingebouwde 'touch points' waarbij het de bedoeling is er zoveel mogelijk van aan te raken onderweg naar beneden.

18,22 seconden. Zo lang deed de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten (VVD) er eind december over om van de ruim 42 lange vernieuwde waterglijbaan in zwembad De Does af te roetsjen. Waarmee de nieuwe attractie meteen officieel geopend was. Eigenlijk was het de bedoeling om de interactieve waterglijbaan eind september al te openen, maar het duurde allemaal wat langer. Personele problemen bij de leverancier, de afstelling die wat ingewikkelder bleek dan verwacht, het leverde allemaal vertraging op. Maar nu staat er dan "een eindproduct dat volledig naar tevredenheid is", zoals manager Ferdy Dreef van Sportfondsen Leiderdorp, de manager van het zwembad, zei.

Bovendien is de glijbaan ook nog eens goed geïsoleerd en daarmee een stuk duurzamer dan de vorige, vertelde At van der Plas, het hoofd van de technische dienst van Sportfondsen. "De oude glijbaan was enkelwandig en daarmee een soort schoorsteen waardoor warmte uit het zwembad naar buiten gezogen werd. Dit is een dubbele buis wat een hele hoop energie scheelt. De extra kosten hebben we in tien jaar terugverdiend." Met de nieuwe waterglijbaan en andere speeltoestellen die afgelopen zomer bij het recreatiebad geplaatst zijn, is het Leiderdorpse zwembad weer helemaal van deze tijd en aantrekkelijk voor de wijde regio, gaf Dreef aan. Wethouder Joosten onderstreepte het belang van het zwembad voor Leiderdorp. "Alle leeftijden en alle doelgroepen maken er gebruik van."

Samenwerking De Kinderhaven en Sportfondsen Leiderdorp Kinderopvang organisatie Kinderhaven en Sportfondsen Leiderdorp hebben eind 2018 een contract getekend. Sinds oktober biedt Kinderhaven ouders de mogelijkheid hun kinderen tijdens de naschoolse opvang, bij de Does te laten zwemmen voor het Zwem ABC. De Kinderopvang geeft aan ouders te willen ontzorgen. Middels deze samenwerking zullen zij dit zeker doen voor menig ouder.

Naam: Adres: Plaats: Telefoonnummer:

CHEQUE

Emailadres:

GRATIS WAARDEBEPALING Pagina 8

Drieman Leiderdorp www.driemanleiderdorp.nl

www.dedoes.nl



071 - 820 00 20 leiderdorp@drieman.nl

Deze cheque is persoonsgebonden

Ja, ik maak gebruik van deze gratis waardebepaling


Zwemmen dé ultieme workout Zwemmen houdt je lenig Alle sporten maken je sterker maar soms ook minder flexibel. De effecten van zwemmen zijn anders. Je wordt krachtiger door de volledige beweging tijdens het zwemmen. Het is dus niet een herhaling van een geïsoleerde beweging. Je hele lijf doet mee als je uitdrijft, aanzet en doorhaalt. Het bewegen is daardoor heel anders dan in de sportschool evenals het effect ervan.

Als we het hebben over een gezonde sport, dan is zwemmen wel de ultieme. Een paar keer per week baantjes trekken heeft een positief effect op je lichaam, mentale gesteldheid en gezondheid. Vriendelijk voor je lichaam: Het water draagt je lichaam waardoor je je conditie zonder heftige impact op je skelet traint. Het water draagt zo’n 90% van je gewicht. Hierdoor kan je jezelf trainen en sterker maken zonder dat je stijve spieren krijgt of een hoog risico op blessures hebt. Zwemmen is krachttraining In het water heb je te maken met een hoge weerstand en moet je dus kracht gebruiken om jezelf te verplaatsen. Dat maakt zwemmen eigenlijk een soort krachttraining met een versterkend resultaat. Daarnaast maakt zwemmen je botten sterker.

Zwemmen is goed voor je hart Als je zwemt, laat je je hart (de belangrijkste spier in je lijf) keihard werken! Het pompt het bloed rond in je lijf terwijl jij door het water glijdt. Door je hart zo aan het werk te zetten zorg je er voor dat het rondpompen verbetert waardoor je een betere doorbloeding krijgt. Met 30 minuten zwemmen per dag verklein je het risico op hartziekten met zo’n 30%. Rooster banen zwemmen* dinsdag 07.00 - 09.00 uur 21.00 - 22.00 uur woensdag 09.45 - 10.45 uur 21.00 - 22.00 uur donderdag 07.00 - 09.00 uur 21.00 - 22.00 uur vrijdag 07.00 - 10.00 uur

Vlooienmarkt in De Bloemerd In onze Sporthal De Bloemerd vond zondag 24 februari de eerste editie van dé Leiderdorpse vlooienmarkt plaatsvindt; Een gezellige rommelmarkt met 100 kramen, georganiseerd door Don Events. Tussen 09.00 en 16.00 uur werd er naar hartenlust langs de kramen gestruind. Ook in ons sportcafé Time Out was het gezellig druk en werd er veel gegeten en gedronken. Al onze sporthallen zijn te huur voor evenementen, sporten, of recreatief gebruik.

Sportfondsen Leiderdorp door de regio Wellicht heb je onze bus al door de regio zien rijden. In samenwerking met OV rijdt de bus door onder andere Leiderdorp, Leiden, Voorschoten en Noordwijk.

*In vakantieperiodes wijzigt het banen zwemmen rooster. Voor meer (rooster) informatie verwijzen wij u naar www.dedoes.nl.

Oranje Sportfondsen / van Houdt prestatieloop Ook dit jaar vindt op Koningsdag de Oranje Prestatieloop plaats, dit jaar wordt de loop voor de 50e keer georganiseerd. Ter ere van deze jubileum editie wordt een extra afstand ingelast: de 10 Engelse Mijl (16.1 km). Voor deze afstand is ook een extra unieke beker beschikbaar. Naast deze loop worden ook de reguliere afstanden georganiseerd: de kinderloop van1500 meter, de 5 en de 10km. De starttijden voor de verschillende afstanden zijn als volgt:

• • • •

10 Engelse mijl: Kinderloop: 5 kilometer loop: 10 kilometer loop:

11:15 uur 11:30 uur 11:35 uur 11:35 uur

Voor iedere deelnemer is een herinneringsmedaille. De Theo van Houdt Wisselbokaal voor de 10 kilometer loop is dit jaar te winnen door de dames. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom voor de warming up. Start en finish is net als in vorige jaren bij Sportcentrum Van Houdt aan de Luykendreef te Leiderdorp.

Kaarten kosten € 5,- aan de start en € 4,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Sport 2000 en Sample Casual Stores, beide gevestigd in de Winkelhof en bij Sportcentrum Van Houdt, Luykendreef 3 (tel. 071-5891487).

Laat je toekomst niet beperken door ervaringen uit je verleden.

Bewustwording Verliesverwerking

Zijldijk 32, Leiderdorp Tel: 071 785 1292

DOE-HET-ZELF GARAGE GEVESTIGD IN LEIDERDORP

Innerlijke vrijheid

TOUWBAAN 40, UNIT 1 071-889 79 26 DHZFLEXWHEELS.NL

Renée Bantje Coaching & Training

www.dedoes.nl



www.reneebantje.nl

info@reneebantje.nl

Pagina 9


ouw Bogerd Bouw

g

uw helpt graag uw

uis droomhuis

en

te ! realiseren !

Sandra’s kinderopvang

“Villa “Villa kakelbont’’ “Villakakelbont’’ kakelbont’’ Kleinschalige kinderopvang op pedagogische verantwoorde basis

uw .nl www.bogerdbouw.nl CertificatenenCertifi EHBOcatenen aanwezig EHBO aanwezig uw .nl info@bogerdbouw.nl Kinderopvang : maandag t/m vrijdag van 7.00 uur t/m 19.00 uur Alle diploma’s Certificatenen EHBO aanwezig

Zoekt u opvang voor uw kindje ?

Neemt u danNeemt geheelu vrijblijvend dan geheelcontact vrijblijvend op met contact op met Sandra: 06-45161715 Sandra: 06-45161715 | email: sandra_kids@live.nl | email: sandra_kids@live.nl

U wilt een uniek cadeau versturen? Wij doen dit graag voor u. Voor particulieren en bedrijven. VAN DIEPENINGENLAAN 108 | 2352 KA LEIDERDORP 071 - 521 85 72 | INFO@DENELZENSCHOENMODE.NL

www.deverrassingsmand.nl

HAAR UITVAL OF DUNNER WORDEND HAAR IS EEN GROOT PERSOONLIJK PROBLEEM

Filiaal Leiden Breestraat 32-36 2311 CS Leiden Tel. 071 - 5125 Filiaal 212 Zoetermeer Filiaal Leiden Breestraat 32-36 2311 CS Leiden Tel. 071 - 5125 212

Dijkmanschans 198 2728 GK Zoetermeer (wijk 28) Tel. 079 - 331 2993

WWW.HAARHUISVANTONGEREN.NL

voor al uw zonwering, rolluiken, reparaties en onderhoud Telefoon: 06 - 48 14 10 04 Email: info@novazonwering.nl Website: www.novazonwering.nl

L&S Montage Madame Curiestraat 17 2171 TW Sassenheim Tel: 0252 22 62 65

Wanneer Kwaliteit telt Gespecialiseerd in badkamers keukens en verbouwingen

www.ls-montage.nl

06-41207769

Moeder en zoon samen in de zorg ‘De appel valt niet ver van de boom’, hoor je wel eens als kinderen hetzelfde vak kiezen als hun ouders. Dat geldt zeker voor Monique en Matthijs. Zij werkt als verpleegkundige in opleiding bij ActiVite, hij doet Verpleegkunde aan de Hogeschool Leiden. “Mijn moeder maakte me ontzettend nieuwsgierig met al haar verhalen over de zorg.” Monique heeft jaren bij commerciële bedrijven gewerkt. “Leuke functies, leuke organisaties, maar op een gegeven moment was ik het zat. Ik wilde écht iets betekenen in de maatschappij. Bij ActiVite kon Monique een opleiding tot verzorgende gaan doen. Werken en leren tegelijk. “Ik ben er ontzettend blij mee. Vaak dacht ik: had ik dit maar eerder gedaan!”

Blijkbaar werkt het aanstekelijk: zoon Matthijs loopt ook warm voor de zorg. “De verhalen van mijn moeder spreken me enorm aan. Als ze vertelt dat iemand is gevallen en de deur niet open kan doen voor haar, wil ik daar alles over horen. Soms zitten we tot 2 uur ‘s nachts over school en werk te praten. Gaaf toch?”


Aquasporten, een effectieve training op elke leeftijd Slechte conditie, overgewicht en problemen met het spierstelsel kunnen snel en adequaat worden aangepakt met sporten in water. Het belangrijkste kenmerk van sporten in het water is de gewichtloosheid. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij Aquasporten niet voor. De kans op overbelasting en blessures is bij zwemmen en sporten in het water dus niet aanwezig. In het water heeft het lichaam een andere aanpassing, zo is er een gemiddelde toename van twintig procent hartslagvolume, een veel hogere zuurstofopname, een automatische spierontspanning na ongeveer een kwartier, en door de verhoogde weerstand in het water een toename van de vetverbranding van zo’n dertig procent. Sporten in het water heeft dus een veel groter effect op conditie en vetverbranding dan ‘gewoon’ sporten! Aquasport aanbod @zwembad De Does Maandag 09.45 - 10.30 uur Aquavaria 13.45 - 14.30 uur Aquajogging 19.30 - 20.15 uur Aquafit voor zwangeren Dinsdag 09.15 - 10.00 uur 10.15 - 11.00 uur 19.15 - 20.00 uur 20.15 - 21.00 uur

Swim-Fit Aquavitaal Aquarobics Aquajogging

Woensdag 09.00 - 09.45 uur 19.15 - 19.45 uur 20.00 - 20.45 uur

Aquavaria AquaXtreme Aquarobics

Donderdag 09.45 - 10.30 uur 13.45 - 14.30 uur 19.15 - 20.00 uur 20.15 - 21.00 uur

Aquajogging Aquavitaal Aquarobics Aquajogging

Vrijdag 10.15 - 11.00 uur

Aquavitaal

Alle spieren komen aan bod “Aquasporten gaat bij mij vóór alles. Als ik kan ga ik iedere ochtend”. Aan het woord is Door. Met een groepje medecursisten geniet ze na afloop van de les van een kopje koffie. Ze vindt het jammer als ze verhinderd is. “Bewegen in het water is veel leuker dan fitness op het droge. Je bent lichter waardoor

Verenigingen Zwembad de Does is de thuishaven van SG Aquadraat (waterpolo, wedstrijd- en trimzwemmen) en de Leiderdorpse Reddingsbrigade. Beide verenigingen bieden een diversiteit aan zwemtrainingen voor elke leeftijd. Het zwem/aquasport aanbod op het sportkennismakingsprogramma voor schooljaar 2018-2019 bestaat uit; Baby- en peuterzwemmen zwembad De Does gratis proefles

de oefeningen veel makkelijker gaan”. Marjan beaamt dit. Zij voelt zich na afloop een stuk fitter. “Helemaal opgeladen. Soms is het wat zwaarder, afhankelijk van de attributen. Maar die kies je zelf. De oefeningen zijn aangepast aan je fysieke mogelijkheden”, betoogt ze. “Wie niet kan springen doet wat anders. Alles in je eigen tempo”, vult Greet aan. De docenten hanteren hun eigen lesmethodes. Die zijn niet met elkaar te vergelijken. “Maar juist de afwisseling is leuk. Ook omdat elke docent eigen muziek meebrengt”, meent Agnes. De verschillen tussen aquajoggen en aquarobics komen aan bod. Corry: “Aquajoggen is zonder bodem. Je doet er loop- en fitnessoefeningen zoals looppas en springen. Alle spieren komen aan bod”. Dat merkt ook Thea. “We werden stijver, maar het aquasporten brengt daarin beslist verbetering”. Samen met haar man Ben volgt ze de aquasportlessen in De Does. Volgens Ben is het een voordeel dat ze ’s winters kunnen blijven sporten wanneer ze veel minder wandelen en fietsen. “Zo blijven we bewegen”. Veel deelnemers van buiten Leiderdorp komen voor het aquasporten naar zwembad De Does. Zo ook Door. Ze roemt de speelse wijze waarop les gegeven wordt. “Daarnaast is het lesaanbod veel groter dan elders. Bovendien is het hier heel gezellig”, zegt Truus tot slot. Tarieven Aquasporten bij zwembad De Does: proefles gratis (online aan te vragen via www.dedoes.nl) per keer € 9,05 Aquafit voor zwangeren per keer € 7,65 maandabonnement (1x per week) € 29,15* maandabonnement (onbeperkt) € 34,80* * exclusief eenmalige inschrijfkosten en aanschaf magneetkaart € 17,50 In vakantieperiodes wijzigt het aquasportrooster. Voor meer (rooster) informatie verwijzen wij u naar www.dedoes.nl.

Discozwemmen zwembad De Does € 6,75 per keer Reddend Zwemmen Leiderdorpse reddingsbrigade € 30 – 10 lessen + 1 extra training Snorkelen zwembad De Does € 49,50 – 5 lessen incl. zwempas of € 40,60 – 4 lessen incl. zwempas Waterpolo SG Aquadraat gratis – 4 lessen Wedstrijdzwemmen SG Aquadraat gratis – 4 lessen Meer informatie en online aanmelden kijk op www.sportleiderdorp.nl.

Sportfondsen Leiderdorp bij Dag van het Park We zijn regelmatig in het dorp te vinden, tijdens leuke evenementen. Zo waren we in september bij ‘De dag van het park’. We hadden die dag een eigen stand en er werd flink gesport. Er waren diverse workshops, tests, bootcamps en (dans)optredens op het sportplein bij de kinderboerderij.

Recreatief zwemmen Van maandag tot en met zondag is op het rooster van zwembad de Does tijd ingepland voor de recreatieve zwemmer. In het weekend is het zwembad zelfs tot 17.00 uur geopend. Kom gezellig langs om enkele uurtjes recreatief te zwemmen en spelen in onze zwembad. Glij van de nieuwe interactieve glijbaan of geniet van een ontspannen moment in de whirlpool of het Turks stoombad. De kleintjes kunnen heerlijk

spelen in het peuter(spray)park. Voor een lekkere kop koffie, frisdrank of andere versnapering kun je terecht bij de zwembad bar. In de korte schoolvakanties organiseert het FUN-team tijdens het recreatief zwemmen overdag leuke afwisselende activiteiten. Meer weten over onze openingstijden en gunstige familie tarieven? Kijk op www.dedoes.nl

www.dedoes.nl



Pagina 11


ACTIE! WINTER Rijschool De Leidse geeft JBL speakers weg SNELPAKKET: 30 autorijlessen (60 min) 1 praktijkexamen itheorie-examentraining CHARGE4 normale prijs €1836,termijn betaling mogelijk actie loopt tot 28 februari 2019 gratis JBL Charge4 speaker twv €179,-

NU VOOR €1450,-

Volg ons op Instagram en Facebook en wij betalen bij afname van een totaalpakket je eerste theorie examen!

071 203 2132 www.rijschooldeleidse.nl

Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties, aanbiedingen of kortingen

Kun jij reanimeren? Luykendreef 3, 2353 BG Leiderdorp tel: 071-5891487 Judo voor jongens en meisjes al vanaf 4 jaar.

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie

Wilt u wegwijs worden op de Ipad of tablet?

‘‘Winnaar Leiderdorpse ondernemersprijs 2018’’

Judo:de debeste beste sport Judo: sportvoor voormeer meer

Web & Wijs geeft les en uitleg door individuele begeleiding, thuis in uw eigen omgeving. De iPad of tablet leren bedienen en uitgebreid vragen kunnen stellen in uw eigen tempo. Ook in kleine groepjes mogelijk (max.3 pers)

zelfvertrouwen, een een betere zelfvertrouwen, beteremotoriek motoriek en innerlijke kracht. en innerlijk en innerlijke kracht. Wij bieden o.a. diverse itnessactiviteiten, yoga, pilates enitnessactiviteiten, powerplate training. Wij bieden o.a. diverse yoga en pilates. Wij bieden o.a. diverse itnessactiviteiten, yoga en pilates. Kijk voor meer info op onze gratis app, facebookpagina of Kijk voor meer info op onze gratis app, facebookpagina of www.sportcentrumvanhoudt.nl www.sportcentrumvanhoudt.nl

ww.webenwijs.nl

071-572 52 50

06-143 606 64


HART HORECA VOOR DE

✔ Uw succes staat bij ons centraal

Mondhygiëne Praktijk Leiderdorp

✔ Voor alle horec aproducten

s en ✔ Onafhankelijk advie een assor timent op maat ✔ Versproduc ten en lokale specialiteiten

✔ Scherpe prijzen

✔ Niet tevreden? Wij lossen het op

• •

• •

• •

• •

Kippie Leiderdorp Winkelhof Versstraat (tegenover Albert Heijn) www.kippie.nl Like ons op Facebook: www.facebook.nl/kippieleiderdorp

Staat U ketel in alarm? Bel dan met! met!

dan Bel Bel dan met!

0713628064

Ketel onderhoud €79,-

€ €

‘Ik laat niet alleen geld maar ook mijn hele jazzcollectie na.’ Kijk op toegit.nl en ontdek hoe uw idealen kunnen voortleven.

Kinderfysiotherapie Leiderdorp verhuist naar Gezondheidscentrum Rijnland Per 1 juni is de praktijk voor kinderfysiotherapie een samenwerking aangegaan met Maatschap Goudeket. De praktijk is daarom verhuisd naar een nieuwe locatie: Gezondheidscentrum Rijnland aan de Simon Smitweg in Leiderdorp. Marleen van Kampen, eigenaresse van Kinderfysiotherapie Leiderdorp, is enthousiast over de nieuwe werkplek.

Lezingen, workshops, cursussen • ontspannen en bewegen

• creativiteit

• persoonlijke ontwikkeling

• mens en maatschappij

• kunst en cultuur

• talen

Splinterlaan 156 - 2352 SM Leiderdorp - 071 5411732 www.volksuniversiteitleiderdorp.nl - info@volksuniversiteitleiderdorp.nl

Verschillende specialisaties en expertises ‘Door de samenwerking met Maatschap Goudeket aan te gaan, kunnen wij onze krachten bundelen en een nog betere service bieden aan onze klanten. We zitten nu met meer specialisaties bij elkaar, waardoor we de mogelijkheid hebben om vanuit al onze expertises te kijken naar de klacht. Welke specialisaties we in huis hebben? Dat zijn kinder- en manuele therapie, psychosomatiek en sportfysiotherapie.’ Voor wie? ‘Alle kinderen kunnen bij Kinderfysiotherapie Leiderdorp terecht, van baby’s tot achttienjarigen. Met de verschillende specialisaties die we in huis hebben, zijn er heel veel soorten klachten die we

kunnen behandelen, of dat nu gaat om sportblessures, motorische problemen of het tegengaan van overgewicht door een speciaal beweegprogramma. Ook geven we jeugdfitness en gymlessen waarin kinderen werken aan eigen doelen, zoals het verbeteren van het evenwicht of mikken en vangen.’ De nieuwe praktijk ‘We zijn de enige kinderfysiotherapiepraktijk in Leiderdorp, dus doen we er alles aan om onze klanten zoveel mogelijk goede en gevarieerde zorg te bieden. In onze nieuwe praktijk beschikken we over een mooie oefenzaal waar we met de kinderen aan de slag kunnen om lichamelijke klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Daarbij hechten we ontzettend veel waarde aan een goede sfeer, want het juiste gevoel is ontzettend belangrijk.’


Advertorials

Het inrichten van je huis is spannend! Het inrichten van je huis is spannend! Alleen is het combineren van de juiste elementen en een persoonlijke stijl best lastig. Zelfs als je dan precies weet wat je wilt komt er nog veel bij kijken. Wat kan en wil je zelf doen en waar schakel je een professional in?

Uw mondhygiëne is onze zorg Mondhygiënepraktijk Leiderdorp neemt nieuwe cliënten aan • Online afspraak inplannen 24 uur per dag • Extra behandeltijd zonder extra kosten • Achteraf betalen via uw verzekering • Persoonlijk en vriendelijke contact • Ruime behandel en wachtkamer • Schappelijke prijzen • E-mail en sms service • Elke zaterdag open • Vaste behandelaar • Lift aanwezig

Uw mondhygiëne is onze zorg

Het antwoord op je vragen over je interieur vind je bij Decorette woonatelier Leiderdorp. Of het gaat om de perfecte vloer, de juiste wandbekleding of ideale raamdecoratie. Decorette helpt. Peter van de Decorette; “Wij staan altijd klaar voor onze klanten met advies op maat. Wij helpen met styling, kennen de techniek, en verzorgen inmeten en montage. Zo weten we zeker dat onze producten passen bij het huis en vooral de bewoners.” Decorette gevestigd in het Winkelhof te Leiderdorp. In het ruime

‘woonatelier’ vind je trends en inspiratie voor jouw huis. Door veel en grote voorbeelden kun je direct zien hoe jouw combinaties uitpakken. De stylisten van Decorette helpen je daarbij. En omdat je thuis het beste kan beoordelen of je de juiste kleur hebt gekozen, kun je de stalen altijd meenemen en komt Decorette kosteloos bij je thuis voor verder advies. Voor veel gratis tips; facebook.com/decoretteleiderdorp.

Mondhygiëne praktijk Leiderdorp neemt nieuwe cliënten aan

• •

• ID Dance Factory •

Vind jij het ook zo leuk om te dansen en te bewegen op muziek? ID Dance Factory biedt danslessen aan voor jong tot oud! Al vanaf 2,5 jaar kan je bij ID Dance Factory lid worden en ook voor volwassenen heeft de dansstudio lessen op het rooster staan. Van peuterdans tot conditietraining en van klassiek ballet tot streetdance, iedereen kan komen dansen bij ID Dance Factory! In de danslessen staan plezier en kwaliteit voorop. Van dansen wordt je vrolijk, het is goed voor je zelfvertrouwen en motorische ontwikkeling. Alle leerlingen van de dansstudio dansen mee in de jaarlijkse grote eindvoorstellingen en daarnaast ook

• • •

in leuke optredens en kleine voorstellingen in en rond Leiderdorp. Ook hebben wij selectiegroepen welke meedoen aan danswedstrijden en gevorderde dansgroepen van jong tot oud. Daarnaast bieden wij ook danslessen aan in Koudekerk en Alphen. Wil jij een gratis proefles komen volgen? Dat kan altijd! Meer informatie kunt u vinden op www.iddancefactory.nl of stuur een e-mail naar info@iddancefactory.nl

Adres: buitenholaan 64 Postcode: 2353 mb Leiderdorp E-mail: info@mhpl.nl Tel: 071-7504563 Website: www.mhpl.nl

“De klachten worden veroorzaakt door de bekkenbodem” en nu? Het BEC en het ZEC beschikt over specifieke diagnose- en behandelapparatuur om een goede diagnose te stellen. Het is niet werkbaar zonder deze specialistische apparatuur, immers hoe is het anders mogelijk u of uw kind gericht te helpen en te beoordelen of behandeling effectief zal zijn? “We horen regelmatig van onze patiënten terug dat het heel prettig is dat we goed luisteren naar de klachten en hiervoor de tijd nemen”. Na een ruim gesprek en onderzoek van ongeveer 45 minuten vallen de puzzelstukjes vaak al op hun plaats en wordt de diagnose en behandeling uitgebreid besproken. Is een verwijzing nodig, dan wordt daarvoor gezorgd. Artsen zijn soms verrast over de korte lijnen die wij met de (kinder)artsen en specialisten onderhouden. Dit is het resultaat van samenwerken in de zorg en dus kwaliteit van zorg.

en zindelijkheidszorg kunnen aanbieden en daar zijn zij heel erg trots op. Mocht u geïnteresseerd zijn in onze praktijk en wilt u informeren naar de onderzoek en behandelmogelijkheden, neemt u dan een kijkje op onze website www.becleiderdorp.nl (voor de volwassen patiënten > 16 jaar) of op www.zecleiderdorp.nl (voor kinderen van 2-16 jaar). U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen, 071-7851087.

De praktijk van Karin en Ilse is uniek in deze regio, hierbij zijn zij een van de tien praktijken in Nederland die op deze wijze de bekken(bodem)

MIJNVERANDA De naam zegt al genoeg!!

800 dealer Uw lokale audio en TV winkel.

INSPIRATION POINT

Advies aan huis, eigen bezorgdienst, grootste keuze audio uit de regio. TV winkel. Life demonstratie en workshops Advies aan huis, eigen bezorgdienst, in de winkel 3 maal achter grootste keuzeen audio uit de regio.elkaar Life demonstratie workshops in de audio winkel vanenZuidHolland. winkel en 3 maal achter elkaar audio oor een Voor een product overzicht, agenda, product overzicht, agenda, informatie informatie en aanbiedingen. kijkt u op: www.overgaauw.com. .com.

Veranda’s

Tuinkamers

MijnVeranda Delfweg 36 A 2211 VM Noordwijkerhout info@mijnveranda.nu www.mijnveranda.nu

HIFI OVERGAAUW LEIDEN

HIFI OVERGAAUW LEIDEN

Breestraat 146-148 Leiden Tel: 071 - 512 68 62 WWW.OVERGAAUW.COM

06-26 25 12 36

Carports

Glasschuifwanden

Zonwering


Colofon

Fit blijven door zwemmen Twee keer per week komt Mijnie (80) op de fiets vanuit Leiden naar zwembad De Does. Ze volgt daar al jaren met veel plezier de lessen SwimFit. “Ik ga altijd. Het is gezond en gezellig”, zegt ze. De tachtigjarige kan de opdrachten van de instructeur nog prima uitvoeren. Voor 16 banen aaneengesloten zwemmen draait ze haar hand niet om en oefent slagen zoals borst- of rugcrawl, school- en zelfs vlinderslag. Wisselslag is haar favoriet. Tijdens de driekwartier durende les legt Mijnie zo’n 32 tot 36 baantjes af. “Je doet wat je kan in je eigen tempo”, legt ze uit. Ze heeft zich overigens niet altijd als een vis in het water gevoeld. “Ik was heel lang erg bang voor water. Pas in 1991 heb ik op advies van mijn huisarts leren zwemmen”. Ze volgde zwemlessen in De Does en haalde uiteindelijk haar ABC zwemdiploma’s. Dankzij de lessen verdween haar angst en is ze nu dol op zwemmen. Met enkele dames waarmee ze destijds zwemles had volgt Mijnie in De Does de lessen Swim-Fit. “We zijn echt sportmaatjes geworden”, lacht ze.

De fitte tachtiger hoopt nog lang Swim-Fit te blijven doen. “De instructeurs zijn aardig en geven je de nodige aandacht. Bovendien is de sfeer in De Does reuze gezellig. Daarom voor mij een prima manier om te blijven bewegen. Heel belangrijk, vooral als je wat ouder wordt”. Tarieven recreatief/banen zwemmen: per keer € 5,60 12 badenkaart* € 56.abonnement maandag-zaterdag* € 293,95 * geldigheidsduur tegoed bedraagt 1 jaar Wil je liever onder begeleiding aan je zwemslag en conditiewerken? Gebruik dan de Swim-Fit les om gezond en lekker fit te blijven! Verbeter je zwemslagen en houd meteen je conditie op peil. Gezellig in een groep, maar het tempo en de oefeningen bepaal je helemaal zelf. Rooster Swim-Fit dinsdag 09.15-10.00 uur

Prijsvraag

Sportfondsen Leiderdorp B.V. Amaliaplein 40 2351 PV Leiderdorp Zuid Holland T 071 541 04 81 E info.sfl@sportfondsen.nl I www.dedoes.nl Realisatie: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7001 CP Doetinchem T 0314-361130 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl Deze krant is een uitgave van: Sportfondsen Leiderdorp B.V. Druk: Janssen Pers Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl

Kleur deze kleurplaat in en lever hem voor 1 mei 2019 in bij onze receptie. De winnaar krijgt 4 vrijkaarten voor het recreatief zwemmen.

www.dedoes.nl



Pagina 15


Willem de Zwijgerschool Regenboog Behandelingen School Kastanjelaan Knippen vanaf € 24,50 ’t Bolwerk Kleuren

vanaf € 28,70

Scheren

vanaf € 16,15

Perm. make-up vanaf € 161 ,15

Willem de Zwijgerschool Regenboog

School Kastanjelaan Klassiek onderwijs in een modern jasje ’t Bolwerk

Eigentijds en vertrouwd basisonderwijs!

De 4 basisscholen van de stichting PCBO bieden de kinderen eigentijds onderwijs, De 4 basisscholen van de stichting PCBO bieden de gericht op brede kennis en karaktervorming. Een sterke basis voor de toekomst! kinderen eigentijds onderwijs, gericht op brede kennis

en karaktervorming. Een sterke basis voor de toekomst! Kom gerust langs!

Kom gerust eens bij ons langs!

vindt u op de sites van de scholen, Meer informatie vindtMeer u op deinformatie sites van de scholen, via www.pcboleiderdorp.nl of www.scholenopdekaart.nl. of www.scholenopdekaart.nl. via www.pcboleiderdorp.nl

Uitvaartverzorging

Afscheid nemen van dierbaren hoort bij het leven. Wanneer het zover is, wordt men echter overspoeld door de hoeveelheid keuzes en beslissingen die er ter voorbereiding van een uitvaart gemaakt moeten worden. Uitvaartverzorging Janson&Bolland staat u op persoonlijke wijze bij om op passende wijze afscheid te kunnen nemen.

Uitvaartverzorging Janson&Bolland is inmiddels al ruim 14 jaar een begrip in Leiden en omstreken en heeft tevens het enige onahankelijke uitvaartcentrum van de regio. Deze sfeervolle locatie is gesitueerd aan het Levendaal in het centrum van Leiden.Uiteraard kunnen wij ook elders opbaren bijvoorbeeld thuis of verpleeghuis

Levendaal 103 | 2311 JG Leiden | www.levendaal.eu | 071 – 5 12 21 12

Profile for MDH Uitgeverij

Sportfondsenbad Leiderdorp  

Sportfondsenbad Leiderdorp