__MAIN_TEXT__

Page 1

SPORTFONDSEN ROTTERDAM Van Maanenbad Zevenkampse Ring Oostelijk Zwembad Oostervant

KIJK DE KR IN VOOR ANT ACTIE DE S!

HEEL ROTTERDAM FIT & VITAAL!

Goede voornemens? Begin met een nieuw kunstgebit!


OP ZOEK NAAR EEN ONAFHANKELIJK, OP ZOEK NAAR EEN EN ONAFHANKELIJK, TRANSPARANT BEGRIJPELIJK OP ZOEK NAAR EEN ONAFHANKELIJK, TRANSPARANT EN BEGRIJPELIJK HYPOTHEEKADVIES? TRANSPARANT EN BEGRIJPELIJK HYPOTHEEKADVIES? HYPOTHEEKADVIES?  Eerste gesprek gratis gratis  Eerste gesprek en en vrijblijvend vrijblijvend  Eerste gesprek gratis  adviseur,  Vaste Vaste adviseur, all-in all-in tarief, tarief, en vrijblijvend wanneer het afspraakgesprek wanneer het uu schikt schikt  afspraak Eerste gratis  Vaste adviseur, all-in tarief, en vrijblijvend  Vergelijking van alle  Vergelijking van allehet u schikt afspraak wanneer en bankenadviseur, en geldverstrekkers geldverstrekkers  banken Vaste all-in tarief,  Vergelijking van allehet u schikt afspraak wanneer banken en geldverstrekkers  Advies van een Erkend  Advies van een Erkend  Hypothecair Vergelijking van alle Hypothecair Planner Planner banken van en geldverstrekkers  Advies een Erkend  begeleiding van A tot Z  Volledige Volledige begeleiding Hypothecair Planner van A tot Z  Advies van een Erkend  Volledige begeleiding Hypothecair Planner van A tot Z  Volledige begeleiding van A tot Z

HUIS VERKOPEN? Wij zorgen voor de best mogelijke prijs. Geen resultaat. Geen kosten!

Eerder uitgeroepen tot beste kantoor ZHZ!

Eerder uitgeroepen tot beste kantoor ZHZ! HYPOTHEKEN || VERZEKERINGEN VERZEKERINGEN || ECHTSCHEIDING ECHTSCHEIDING HYPOTHEKEN HYPOTHEKEN | VERZEKERINGEN | ECHTSCHEIDING Wij zijn zijn 100% 100% onafhankelijk. Wij onafhankelijk.

HYPOTHEKEN | vanVERZEKERINGEN | ECHTSCHEIDING bent u verzekerd van Zo Zo bent u verzekerd deeen beste

T. 010 - 4335710 demakelaars.nu

Wij zijn 100% onafhankelijk. passende hypotheek mettegen de hypotheek voor uw situatie beste tegen de Zode bent uvoorwaarden verzekerd van deenbeste beste voorwaarden de Wij zijnlaagste 100% onafhankelijk. rente. hypotheek voor uw situatie tegen laagste rente. Zodebent u verzekerd van deenbeste beste voorwaarden de hypotheek voor uwrente. situatie tegen laagste

www.vzfd.nl || info@vzfd.nl info@vzfd.nl | 078-8422004 078-8422004en de www.vzfd.nl de beste| voorwaarden laagste rente.

www.vzfd.nl | info@vzfd.nl | 078-8422004 0221810.indd 1 0221810.indd 1

6-12-2018 10:00:20 6-12-2018 10:00:20

0221810.indd 1

6-12-2018 10:00:20

0221810.indd 1

6-12-2018 10:00:20

www.vzfd.nl | info@vzfd.nl | 078-8422004


Lang zullen we leven… Blijf fit en vitaal!

Bewegen voor senioren

Onze medewerkers vertellen je er graag over is, zodat we het vaker kunnen geven. Op dit moment telt de groep 10 tot 15 vaste leden. Maar ik denk dat ik nog veel meer mensen zou kunnen helpen.

Het is geen geheim dat bewegen belangrijk is, zowel voor jongeren maar vooral ook voor ouderen. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt bewegen de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet. De Rotterdamse Sportfondsenbaden bieden diverse activiteiten, speciaal voor de oudere bezoekers, die hieraan bijdragen, zowel in het natte als op het droge. Denk aan banenzwemmen, aquafitness en seniorenzwemmen, maar ook walking basketball, seniorengym, badminton en nog veel meer. De activiteiten zijn zeer divers. Sommige activiteiten zijn gebaseerd op handelingen uit het dagelijks leven. Denk aan zitten en staan, bewegen en lopen en uit bed komen. Voor mensen met pijnlijke spieren of gewrichten, zijn er bepaalde dagen waarop het zwemwater extra is verwarmd. Daarnaast organiseren we activiteiten in ondiep water, voor als je niet (goed) kunt zwemmen. Wil je juist graag (beter) leren zwemmen? Dan kun je ook deelnemen aan onze zwemlessen voor volwassenen. Met onze activiteiten ben je niet alleen lekker in beweging. Er is ook veel aandacht voor het sociale aspect. Zo zijn er verschillende groepstrainingen die de conditie, spierkracht en het uithoudingsvermogen vergroten. Na de training drinken we natuurlijk gezamenlijk koffie en is er tijd om gezellig even bij te praten.

Er zijn veel activiteiten voor jong, maar ook voor ‘oud’ in onze accommodaties. Wie kunnen hier nu beter over vertellen dan onze medewerkers zelf. Michael Kok, werkzaam bij Recreatiecentrum Zevenkampse Ring als sportbegeleider en Dieuwertje Paul-Romeijn, werkzaam als senior zwemonderwijzer (hoe toepasselijk) bij het Oostelijk Zwembad vertellen. Michael: Ik ben Michael Kok, 27 jaar, geboren en getogen in Rotterdam en professioneel basketballer bij Feyenoord Basketball. Bij Zevenkampse Ring geef ik Walking basketball en Seniorengym. Vanuit Feyenoord Basketbal kwam het idee om te beginnen met Walking basketball (klein beetje afgekeken van Walking Soccer) en al snel werd ik aan het project gekoppeld. Na een paar keer brainstormen over de aanpak en locatie, zijn we er snel mee begonnen. We werken hierbij ook samen met Menzis en het Nationaal Ouderenfonds. Ik vind het vooral leuk om de voldoening van de ouderen te zien. Mensen maken gemakkelijk weer contact en drinken daarna een lekker bakkie met zijn allen. Ook vind ik het mooi om te zien hoe gedreven sommige ouderen nog zijn en dat je nooit te oud bent om te leren. Daarnaast is de communicatie met de ouderen erg leuk. Ik heb vroeger heel erg veel met kinderen gewerkt, maar daar heb je een ander sociaal vlak dan bij de ouderen. Vooral ook andere humor. Overigens is bewegen niet specifiek voor ouderen belangrijk, maar voor iedereen. Voor ouderen is het wel belangrijk om vitaal te blijven en niet vast te roesten aan je stoel. Ik probeer ook vaak het cognitieve van de ouderen uit te dagen, zodat ze zowel de fysieke als mentale gesteldheid verbeteren.

Dieuwertje: ‘In mijn werk kom je mij tegen bij het toezicht houden, de zwemlessen en de doelgroepen. Binnen de opleiding heb ik meegedraaid met alle doelgroepen en ben er zo achter gekomen dat ik het leuk vind om de senioren bezig te houden en hen uit te dagen in wat ze kunnen. Ik kreeg deze groep aangewezen en ben er erg blij mee. Vooral het lesgeven vind ik erg leuk. Van het geven van zwemles aan kinderen tot aan het aanleren van vaardigheden en trainen van volwassenen, baby’s en natuurlijk de senioren. Het contact met de bezoekers maakt het elke dag weer gezellig. Daarbij helpt het ook dat ik leuke collega’s heb. Het leuke aan de groep senioren is om hen uit te dagen in wat ze kunnen en dan hun tevreden gevoel te zien aan het einde van de les. Ik word er blij van als ik groei zie in hun conditie, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. En natuurlijk is ook de gezelligheid en de lol met de groep van belang, het onder de mensen zijn, thuis even thuis laten. We kletsen dan ook altijd even na onder genot van een bakkie koffie. In principe kan iedereen ook meedoen. Natuurlijk kan niet iedereen dezelfde oefening even goed doen, maar iedereen doet het op zijn eigen manier en tempo. Ik probeer wel altijd de groep te stimuleren om er meer uit te halen, nog wat harder of sneller. Maar iedereen voelt zelf wat zijn grens is. Wat niet springend kan, wordt dan stapsgewijs uitgevoerd en er kan ook gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen. We werken met muziek uit de vroegere jaren, waardoor er herkenning is, ook voor mensen met Alzheimer. We hebben zelfs een tijdje iemand in de groep gehad met zware COPD. Zij kwam met haar zuurstoffles met een lange slang eraan toch deelnemen. Fles op de kant en op haar eigen manier meedoen met wat gaat. Ik vind het dan ook knap dat men altijd blijft komen tot het lichamelijk echt niet meer gaat. Voor het stimuleren van de senioren om te bewegen, moeten we het vooral hebben van de mond tot mond reclame of het meebrengen van iemand. Iedereen is welkom! Dus bij deze, lees je dit en zoek je een uitdaging of zoek je een gezellig uurtje met een gezellige groep, kom gerust langs op vrijdag van 14.00 tot 15.15 uur in het Oostelijk zwembad’.

Iedereen boven de 55 is welkom bij mij! Wel of geen ervaring, iedereen kan het leren! Ik hoop dat de activiteiten uitgebreid kunnen worden, zodat we zo meer leden kunnen helpen fit en vitaal te worden of blijven. Uiteindelijk zou het super gaaf zijn om een keer een groot eindtoernooi te organiseren, zodat we kunnen zien hoeveel mensen er interesse in hebben en ze daadwerkelijk kunnen leren basketballen. Voor de seniorengym zou het leuk zijn als er genoeg animo

COUPON

COUPON

COUPON

Twee voor de prijs van 1 bij deelname aan seniorenactiviteit (zwembad of sporthal).

Lekker warm worden van binnen met een warme chocomel met of zonder slagroom voor slechts €1,50

1x 20% korting op een los bad Alleen geldig tijdens banenzwemmen en vrijzwemmen

1 Per persoon, geldig in oktober 2019

1 Per persoon, geldig in oktober 2019

1 Per persoon, geldig in oktober 2019

Pagina 3


Sandra van Adrichem MFP FFP RFEA CFP® Register Financieel Echtscheidingsadviseur Financieel Planner

Klimaatbeheersing Warmtepompen Technisch Beheer Koel- en Vriestechniek 010 2234786 - 06 22207355

www.abt-installaties.nl

Dakgoten & Deklijsten en Bitumen Dakbedekking

Maassluis • M. 06 - 55 690 140 info@renespaans.nl

Boskamp 3 | 3155 PA Maasland 06 - 52 47 82 18 info@scheidinginbalans.nl www.scheidinginbalans.nl

KIA BOUWSERVICE Renovatie Onderhoud Service T - 0621456990

Uitvaartverzorging van den Bogerd Wanneer de tijd voor u even stil staat nemen wij voor u alle tijd

010 522 27 90

COMPUTER PROBLEMEN? Computer of Laptopwww.uitvaartverzorgingvandenbogerd.nl TRAAG?

Verlanglijstje tips van:

Ireneweg 17 2665 AN Bleiswijk info.uitvaart@kpnmail.nl

Supersnelle SSD + v.a. 79,99*

Met een SSD harddisk start uw PC of Laptop sneller op. Het lezen en wegschrijven van uw gegevens gaat sneller. Wij gebruiken uitsluitend Top Kwaliteit A-Merk SSD Schijven.

Tot wel 15x sneller dan een normale Harddisk. Apollolaan 57 Waddinxveen info@computermaatje.nl COMPUTERMAATJE.NL

0182-63 64 65 / 06-51 777 999 & Za. van 12 tot 16 uur.

GENOMINEERD VOOR SPEELGOED VAN HET JAAR 2019

Verkrijgbaar bij


Hoe zwemveilig ben jij? het behalen van hun zwemdiploma B bijna de helft van de kinderen niet meer dezelfde zwemvaardigheid laat zien als tijdens het diplomazwemmen. Het is dan ook belangrijk je vaardigheid op peil te houden na het behalen van je diploma’s. Bijvoorbeeld door een keer gezellig te gaan vrijzwemmen. In Rotterdam kun je bij totaal 15 zwembaden, waarvan 4 Sportfondsenbaden, terecht om te genieten in het water. Heerlijk en ontspannen tijdens het vrijzwemmen, op eigen tempo aan de slag tijdens één van de aquasporten of om baantjes te trekken. In alle gevallen is het belangrijk om zwemveilig te zijn.

Zwemmen is leuk! Water kan echter ook gevaarlijk zijn. Zelfs als je goed oplet kan het wel eens misgaan. Water is onze grote vriend, maar is soms ook onvoorspelbaar. Daarom is het belangrijk om altijd goed op de veiligheid van jouw kind en jezelf te letten. Niet iedereen is gek op zwemmen. Dat maakt het echter niet minder belangrijk dat iedereen zwemveilig moet zijn. Niet alleen in de zwembaden vind je namelijk water. Kijk maar om je heen… water vind je bijna overal. Van een vijver tot de zee en wellicht in de afgelopen zomermaanden, een badje in de tuin. Helaas verdronken er in het jaar 2018 nog 138 mensen in Nederland. Dat is 30 procent meer dan in het jaar 2017. En uit een steekproef dat dit jaar onder 94 kinderen is gedaan, blijkt ook dat een periode na

Door het behalen van het zwem-ABC werken kinderen toe naar ultiem plezier in het water. Uiteraard geldt dit ook voor volwassenen. Je mentaal en fysiek kunnen redden in het water geeft je zelfvertrouwen en je zult zien dat je het zwemmen leuker gaat vinden dan voorheen. Kennismaken met water kan overigens al op zeer jonge leeftijd tijdens het Gezinszwemmen en de Baby- en Peuterlessen. Zwemmen verleer je niet, is een gezegde. Als je lang niet zwemt, verlies je echter wel een deel van jouw zwemvaardigheid. Zoals met alles moet je de opgedane vaardigheden bijhouden. Zo kun je in onverwachte situaties vertrouwen op de ‘automatische piloot’. Wanneer je je zwemvaardigheid bijhoudt, dan zul je ook wanneer je onverwacht te water raakt minder snel in paniek raken en jezelf kunnen redden. Zo ben en blijf je zwemveilig.

Sporten in verenigingsverband? De accommodaties van Sportfondsen Rotterdam werken met veel verenigingen samen. Wist je dat er meer dan dertig verenigingen activiteiten verzorgen in onze accommodaties?! Zo doen wij er samen met de verenigingen alles aan om de Rotterdammers zoveel mogelijk activiteiten aan te bieden voor sporten en bewegen. Zo kun je bij het Van Maanenbad, het Oostelijk Zwembad en Recreatiecentrum Zevenkampse Ring terecht voor verschillende activiteiten die in het water plaatsvinden, zoals waterpolo, duiken en snorkelen, wedstrijdzwemmen en andere zwemsporten. Daarnaast kun je bij Recreatiecentrum Oostervant en Recreatiecentrum Zevenkampse Ring ook

www.persieelectric.nl

Samen sterker In Rotterdam kennen we vier accommodaties die onder de vlag van Sportfondsen samenwerken. In Nederland is Sportfondsen betrokken bij de exploitatie van ongeveer 300 sport- en welzijnslocaties in zo’n 80 gemeenten. Hiermee geven gemeenten het reilen en zeilen van die locaties in handen van een partij met veel kennis en ervaring. Sportfondsen bestaat namelijk al sinds 1923! Door de samenwerking van al die locaties hebben wij een goed beeld van de wensen van onze gasten. Iedere dag proberen wij het onze bezoeker naar de zin te maken en met ons aanbod de Rotterdammer vitaal te houden. In al die jaren ondersteunt Sportfondsen de aangesloten zwembaden, sporthallen, wijkgebouwen e.a. in de dagelijkse bedrijfsvoering. Door deze vorm van samenwerking delen we kennis en worden ervaringen uitgewisseld. Sportfondsen is constant in beweging. De vier Rotterdamse Sportfondsenlocaties werken nauw samen. De lijntjes tussen de vier zwem- en sportcentra zijn kort en efficiënt. Medewerkers worden onderling uitgewisseld, (nieuwe) activiteiten gedeeld en informatie verzameld. Wist je dat je als bezoeker bij al onze baden terecht kunt met 1 kaart? Naast de interne samenwerking werken de accommodaties van Sportfondsen Rotterdam ook samen met verschillende externe partijen. De gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, het Werkgeversservicepunt Rijnmond, Radar, Stichting Dock en Pameijer zijn slechts enkelen van de vele (maatschappelijke) organisaties waar een samenwerking mee is. Sportfondsen is een bijna onzichtbare motor die sport en bewegen in Rotterdam (mede) mogelijk maakt voor alle inwoners van de stad. Samen met alle aangesloten locaties en samenwerkingspartners maken we Rotterdam vitaal.

terecht voor verschillende sporten die verzorgd worden in onze sportzalen. De sporten variëren van basketbal tot badminton, karate, zaalvoetbal en nog veel meer. Wil je sporten en jouw conditie verbeteren, spieren verstevigen, afvallen en verantwoord werken aan jouw lichaam? Dan is het, het zeker waard om ook eens te kijken naar de mogelijkheden die onze verenigingen aanbieden.

FESTIVAL STILLE NACHT 13 DECEMBER IN DE MAASSILO

Wij verzorgen o.a.; - NTA 8220 Inspecties, - NEN 3140 Inspecties van uw elektrotechnische installatie, arbeidsmiddelen & machines. Mail voor meer informatie:

info@persieelectric.nl

€ incasso € credit management € huisbezoeken € advies en nog veel meer...

Bel ons: 06 - 39519401

Statenweg 299 3039HP Rotterdam 010-2364412 Info@raycasso.nl www.raycasso.nl

KvK: 73024333 | Btw: NL203489469B01 | Bankrekening: NL48ABNA0832840726

Vind ons: Rotterdam

E-mail ons: info@raycasso.nl

Statenweg 299 | 3039 HP Rotterdam

Pagina 5


Elk huis heeft een verhaal. Laat ons het vertellen.

- Koeriersdiensten - Spoed Opdrachten - Kleine Verhuizingen - Vaste Route Service Bij ons geen voorrijkosten in de regio

06 - 53 88 53 43

Postbus 312 2740 AH Waddinxveen

www.blueeagle-transport.nl

Jenné I Baars I Jenné de makelaars

Westersingel 94 Rotterdam, T. 010 - 820 09 42 I Schoutenhoek 40 Zoetermeer, T. 079 - 323 88 38 info@demakelaars.nu www.demakelaars.nu

Ik ondersteun nabestaanden Ik ondersteun nabestaanden Ik ondersteun nabestaanden Ik ondersteun nabestaanden voor,voor, tijdens en na tijdens ende na de voor, tijdens enuitvaart. nauitvaart. de uitvaart. voor, tijdens navoor de uitvaart. OokOok sta Ook ik klaar voor iedereen sta iksta klaar voor iedereen ik en klaar iedereen Ook sta ik klaar voor iedereen die alvast wil nadenken over zijn die alvast wil nadenken overover zijn zijn die alvast wil nadenken die alvast wil nadenken eigen uitvaart. eigen uitvaart. eigen uitvaart.over zijn

Voor een mooi en en en Voor een mooi Voor een mooi Voor een mooi en persoonlijk afscheid persoonlijk afscheid persoonlijk afscheid persoonlijk afscheid bent ubent bij mij inmij bent u bij mij in in u bij bent u bij mij in goede handen goede handen goede handen

eigen uitvaart.

0180 - 84 21 0180 - 84 01 2121 0180 -01 84 01

0180 - 84 01 21

goede handen

Marjan vanMarjan der Marjan vanGiessen der Uitvaartzorg vanGiessen derUitvaartzorg Giessen Uitvaartzorg Kerkweg 235, 29852985 AS187a, Ridderkerk Kerkweg 235, AS Ridderkerk Kerkweg 235, 2985 AS Ridderkerk Middenmolendijk 2986 AB Ridderkerk

Marjan van der Giessen Uitvaartzorg

Voor Voor een overlijden kunt ukunt bellen naar een overlijden ukunt bellen naar naar Voor een overlijden u bellen Kerkweg 235, 2985 AS Ridderkerk 01800180 - 84 01 2101 (dag en nacht bereikbaar) - 84 21 01 (dag en nacht bereikbaar) 0180 - 84 21 (dag en nacht bereikbaar)

Voor een overlijden kunt u bellen naar 0180 - 84 01 21 (dag en nacht bereikbaar)

www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl

www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl

KALENDERS A6 wire-o bureaukalender 13 vellen (wire-o binding) 250 grams Houtvrij mat mc

€85,-

50 STUK(S) / EXCL. BTW

€97,-

200 STUK(S) / EXCL. BTW

€258,-

100 STUK(S) / EXCL. BTW

BIJ ONS KUNT U OOK TERECHT VOOR HUISSTIJL * PROMOTIEMATERIAAL * HORECA * RELATIEGESCHENKEN * PRESENTATIEMATERIAAL BUITENRECLAME * BEDRUKTE KLEDING * CANVAS & DECORATIE


Zevenkampse Ring: Altijd een belevenis! Zevenkampse Ring heeft als slogan: ‘Altijd een belevenis!’. En dat is niet voor niets. Elke keer weer vinden wij een nieuwe activiteit of product om jou te blijven verrassen. Maak kennis met onze nieuwste aanwinst: de ‘Play (W)All! Een wand met interactieve projecties, een meeslepend lichtsysteem en een fijne geluidsinstallatie, waarop een ruim aanbod aan sport en spel wordt aangeboden. Je bent op een unieke manier goed bezig bent voor lichaam en geest en dat bij ons in de sporthal. Het is bewegen, spelen, lachen, denken en doen, maar dan op een heel ander niveau. Fysiek, mentaal en sociaal geprikkeld worden, zorgt ervoor dat je in goede conditie blijft en dat is voor iedereen van belang. Door met de Play (W)All aan de slag te gaan gebeurt het allemaal tegelijk. Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van bewegen, denken en spelen een positief effect

heeft op het lichaam. Zeker als je ouder wordt. In juli hadden wij een kick-off, met onze interactieve muur, voor senioren en dit bleek een succes te zijn. Ervaar zelf nu ook een andere manier van sporten met de interactieve muur. Wij bieden elke woensdag de les aan (voor senioren) van 10.30 tot 11.30 uur en met de coupon die je onderaan de pagina terugvindt, kun je gratis kennis maken met deze leuke les! Daarna kun je voor slechts € 3,00 per keer meedoen. Neem je een Fit & Vitaal abonnement? Dan zitten de lessen bij het abonnement inbegrepen. De Play (W)All biedt veel mogelijkheden, daardoor is het ook ideaal voor kinderfeestjes. Vier binnenkort het verjaardagsfeestje van jouw zoon of dochter bij ons met een toffe Play (W)All Party*! Hoe leuk is het als je kind met zijn vriendjes of vriendinnetjes tijdens een partijtje heerlijk kan spelen, rennen en lachen, terwijl ze aan de slag gaan met verschillende en leuke opdrachten bij ons in de sporthal. Een

feestje kun je elke woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur bij ons vieren, vanaf 6 kinderen. Tijdens het themafeest is er begeleiding van een medewerker. De middag wordt gezellig afgesloten bij ons in de Brasserie met een hapje en drankje. En voor de jarige is er natuurlijk een verrassing en een mooie foto om mee te nemen naar huis als aandenken. Liever een themafeestje in het zwembad? Ook dat is mogelijk. Wees de kapitein tijdens een Piratenfeest, voel je als Ariel in het water tijdens het Zeemeerminnenfeest of maak het spannend tijdens een survivalfeest. En er zijn nog meer themafeesten, zoals een High Tea Party, een Swim Party of Sea Scooter Party. Welk themafeest je ook kiest, een themafeest bij ons in het recreatiecentrum belooft een middag te worden waar iedereen nog lang over napraat. *Nog niet te boeken. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten.

COUPON 1x gratis deelname aan Play (W)All 1 Per persoon, geldig tot 1 november 2019

Pagina 7


Het Van Maanenbad, meer dan alleen een bak water Sinds 1937 bezochten al meer dan 20 miljoen mensen het Sportfondsenbad aan de Van Maanenstraat. Dat deden en doen ze vooral om te zwemmen, maar ook voor tal van andere activiteiten. Vanaf het moment dat ons zwembad open ging op 9 mei 1937 was het al een drukte van belang. Het binnenbad mocht zich verheugen op veel kinderen en scholen die er kwamen voor zwemles. Activiteiten die er tot op de dag van vandaag nog steeds worden verzorgd. Zwemverenigingen bloeiden op, kampioenen, als Rie Mastenbroek, Kees Hoving, Zus Braun en Cor Kint werden er gekweekt. Er werden zelfs wereldrecords gezwommen! Nog steeds kent het zwembad een bloeiend verenigingsleven met waterpolo, wedstrijdzwemmen, reddingsbrigade en duikverenigingen. Het buitenbad was vanaf dag één een groot succes midden in de stad. In de vroege jaren was er veel sprake van de ziekte van Weil in buitenwater, zoals de Schie, de Rotte, en de binnenhavens. Het gefilterde (bron)water in het zwembad was een uitkomst om gezond te kunnen zwemmen. Buitenbaden kwamen en verdwenen weer in

Rotterdam. Op dit moment is het Van Maanenbad het enige buitenbad in het centrum van de stad. Dat buitenbad is er niet alleen om te zwemmen. Naast het bassin is er een groot grasveld en een kunstgrasveld geschikt voor, onder meer, voetbal, volleybal en basketbal. Naast dat veld is een plek voor bootcamp ingericht en staat er een speel- en klimtoestel dat geschikt is voor kinderen en ouderen! Deze speel- en beweegplek is voor iedereen te huur, ook in de winter! Op de eerste verdieping, niet bij velen bekend is nu een hypermoderne sportschool gevestigd. De afgelopen dertig jaar was er altijd al een fitnesscentrum in het Van Maanenbad. Daarvoor was het een gymzaal voor de politie en ooit in de oorlogsjaren een confectieatelier. Op de begane grond, waar ooit kleedhokjes waren, spelen nu de kinderen van de buitenschoolse opvang De Spetters. Daarvoor werd de ruimte verhuurd voor judo en sumoworstelen. Na gedane inspanning is het ook goed toeven aan de Van Maanenstraat. Het SportfondsenCafé is een moderne en kleurrijke ingerichte

horecagelegenheid waar vandaan je goed alle activiteiten in het zwembad kunt volgen. Goede koffie en dito WiFi zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Het Van Maanenbad is dus veel meer dan alleen een bak water om in te zwemmen. De medewerkers van het zwembad zijn al net zo veelzijdig als het Van Maanenbad zelf. Er worden regelmatig bijzondere activiteiten en evenementen georganiseerd met en voor Rotterdammers. Theatrale voorstellingen, filmavond, buurtbijeenkomsten en zelfs trouwerijen zijn een paar van die bijzondere activiteiten. Dat alles maakt het Van Maanenbad misschien wel een van de meest veelzijdige zwembaden van Rotterdam.

COUPON 1x gratis kop koffie of thee 1 Per persoon, geldig in oktober 2019

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

“ALLE BABY’S ZOUDEN IN RUST EN BLIJDSCHAP GEBOREN MOETEN WORDEN”

“Dit is de overtuiging waarop deze geboortecursus gebaseerd is. Als ouders goed voorbereid zijn, fysiek, mentaal en spiritueel, kan hun kind op een veilige en comfortabele manier ter wereld komen. Vaak zelfs zonder overmatige pijn, met behulp van de HypnoBirting® methode.”

Lid van: Vereniging van HypnoBirthing® Nederland. HypnoBirthing® Institute USA National Guilld of Hypnotists USA

De meeste Zorgverzekeraars vergoeden deze zwangerschapcursus. Voor meer informatie www.natuurlijkegeboorte.nl Pagina 8

ook voor particulieren.


Nostalgisch sportief Het Oostelijk Zwembad is het oudste zwembad van Rotterdam. Al in 1932 werd er gezwommen en nog steeds komen jaarlijks veel bezoekers hier hun sportieve vertier zoeken. Wie het zwembad betreedt, voelt en ziet de nostalgie. Alles ademt de sfeer van de jaren dertig. Daarmee is het Oostelijk Zwembad uniek in zijn soort. Nagenoeg onaangeroerd in al die jaren. Maar vergis je niet. Wij zijn ook één van de modernste zwembaden van ons land. De techniek achter de schermen voor waterzuivering en luchtbehandeling zijn van de nieuwste soort. Ook onze activiteiten zijn van deze tijd. We hebben ons, onder meer, gespecialiseerd in Aquasport en vertellen je hier graag meer over. Een leuke en effectieve activiteit is Aquajoggen. Het woord zegt het eigenlijk al, maar Aquajoggen is hardlopen in het water met hulp van een speciale wet-belt. Wel met als voordeel dat er geen gewicht en druk wordt uitgeoefend op de gewrichten. Door de wet-belt blijf je rechtop drijven. Wel zo handig. Daarnaast kun je deelnemen aan Aquapower; een zeer pittige les in het diepe. Je zwemt verschillende afstanden en doet de meest gevarieerde

oefeningen. De les zit vol verrassingen! Er komen zelfs af en toe drumstokken aan te pas.

Aquasport

Houd je van uitdaging? Dan ben je met Bootcamp op je plaats. De training is pittig, want je doet zowel oefeningen op het droge als in het natte. Net even anders dus als de bootcamp buiten.

Aquajoggen Maandag

19:30 – 20:15 uur

Aquapower Woensdag

19:30 – 20:15 uur

Bootcamp Maandag Woensag

19:30 – 20:15 uur 19:30 – 20:15 uur

Wil je optimaal van jouw zwemslagen genieten of de schoolslag beter en langer volhouden? Neem dan deel aan Techniek-/conditiezwemmen. Dit is een training voor iedereen. Je krijgt verschillende opdrachten en werkt zo naar een mooie techniek en conditie. En tot slot moeten we de cursus Aquaslank niet vergeten. Onder begeleiding van een coach werk je in 8 weken aan een gezonde(re) levensstijl, waarbij je de diverse aquasporten combineert. Tevens krijg je voedingstips. Iedereen mag deelnemen. Wat jouw doel ook is, met bovenstaande Aquasporten komen zowel conditie, spierversteviging, kracht als het sociale aspect aan de orde. Onze medewerkers werken graag samen met jou aan jouw vitaliteit. En dat ook nog eens in een nostalgisch, sportieve omgeving waar je enthousiast van wordt!

WERKEN AAN EEN GROENE TOEKOMST WERKEN AAN EEN BIOBASED ECONOMIE

Techniek-/conditiezwemmen Woensdag: 20:15 – 21:00 uur Aquaslank Maandag: Woensdag: Vrijdag:

20:15 – 21:00 uur 20:15 – 21:00 uur 17:30 – 18:15 uur

COUPON 1x 50% korting op een Aquasport naar keuze (m.u.v. Aquaslank) 1 Per persoon, geldig in oktober 2019

Messenslijperij Hillknives

www.messenslijperij-hillknives.nl

Hier laat ik m’n messen slijpen! Insulindestraat 92 3038 JC R’dam 010-4 65 57 43

WWW.WAGRO.NL MIDDEN-NEDERLAND

Pagina 9
VAKANTIES VOOR OUDEREN Er even lekker tussenuit in eigen land en genieten van een volledig verzorgd verblijf? Met of zonder zorgvraag, u bent van harte welkom! Kom gerust samen met uw eventuele partner, vriend(in) of mantelzorger.

“Gezelligheid, leuke uitstapjes en behulpzame vrijwilligers.�

           

Bezorg jij onze reizigers een onvergetelijke vakantie? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Vraag nu kosteloos onze brochure aan via 0318 - 48 51 83

Nooit te oud voor vakantie!

Allegoeds Vakanties Molenweg 49a, 6741 KK Lunteren Telefoon (0318) 48 51 83

www.buitenhof.nl/vrijwilligers 0182 - 587 055

info@allegoedsvakanties.nl www.allegoedsvakanties.nl allegoedsvakanties

leeuw Govani mishandeld en doodsbang

Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie.

Het is een wonder dat leeuw Govani mensen nog vertrouwt De nagels van Govani zijn uitgetrokken en zijn tanden uitgeslagen. Alles om deze machtige leeuw te veranderen in een doodsbang hoopje ellende. Gelukkig is hij nu veilig bij Stichting AAP. Geef hem een dag gezond eten

WWW.AAP.NL/GOVANI

Binnenkort een feestje en wil je die dag extra bijzonder maken? Vier dan je verjaardag voor KWF. Vraag je gasten om donaties en lever een bijdrage aan de financiering van kankeronderzoek, preventie en ondersteuning van mensen met kanker. Met jouw feestje komt de dag dichterbij dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Kijk op kadoneren.nl


Oostervant geeft kleur aan jouw wereld Recreatiecentrum Oostervant is een begrip in Rotterdam! De plek waar iedereen van jong tot oud zich direct thuis voelt. Met meer dan 60 medewerkers werken we er 7 dagen in de week keihard aan om al onze bezoekers een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Samen met de vele partners staan we garant voor een diversiteit aan in- en ontspannende activiteiten, die kleur aan jouw wereld geven. Dat je jezelf niet hoeft te vervelen bij Oostervant is bij binnenkomst eigenlijk al direct duidelijk. Achter onze receptie bevindt zich het multifunctionele zwembad waar de hele dag door bedrijvigheid is voor verschillende groepen. Van kinderen die voor het eerst leren zwemmen tot volwassenen die komen ontspannen in het verwarmde water van circa 30 graden. Lopend door het centrum kom je de ruime, gezellige bar tegen waar onze medewerkers elke dag voor je klaarstaan om je te voorzien van een verfrissend drankje, lekker hapje of een verse maaltijd! De bar grenst aan twee danszalen, een heuse woonkamer en 6 gezellige bowlingbanen voor een leuke tijd uit samen met vrienden, familie of collega’s. Kortom, de ideale

plek om na je sportieve activiteit gezellig na te kletsen en anderen te ontmoeten. Naast deze veelzijdige ruimtes bevindt zich in het gebouw een grote sporthal, ons fitnesscentrum ‘Sportlokaal’ en een aparte gymzaal die zich ideaal leent voor recreatieve sporten. De laatste jaren heeft Oostervant ook een belangrijke maatschappelijke functie binnen de wijk. Je vindt bij ons dan ook een ruilbieb, gratis taallessen, ruimte voor sociale projecten en flexwerkplekken. Tevens maakt het Henegouwerplein deel uit van ons centrum. Ooit een verloren sportterrein en nu één van de gewildste plekken van Rotterdam. Je kunt hier terecht voor het huren van de sportvelden of buurtactiviteiten, maar ook voor festivals, sportdagen, fotoshoots en andere creatieve activiteiten. Met meer dan 5.000 bezoekers per week, het brede aanbod aan activiteiten en de locatie in het hart van Rotterdam mag je ons gerust ‘het centrum van de buurt’ noemen. De plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar naast sportiviteit, ontspanning voorop staat. Kortom, Oostervant geeft kleur aan jouw wereld!

COUPON 1x gratis proefles SportLokaal 1 Per persoon, geldig t/m 15 november 2019

Onderhoud aan uw CV ketel, met of zonder contract vanaf 75 euro. Centrale verwarming | badkamers | sanitair | warmtepompen | dakwerken | loodgieterswerk

www.vananrooijmontage.nl

T. 06 23 51 90 09

Bleiswijk Pagina 11


KALENDERS A6 wire-o bureaukalender 13 vellen (wire-o binding) 250 grams Houtvrij mat mc

€85,-

50 STUK(S) / EXCL. BTW

€97,-

200 STUK(S) / EXCL. BTW

€258,-

100 STUK(S) / EXCL. BTW

BIJ ONS KUNT U OOK TERECHT VOOR HUISSTIJL * PROMOTIEMATERIAAL * HORECA * RELATIEGESCHENKEN * PRESENTATIEMATERIAAL BUITENRECLAME * BEDRUKTE KLEDING * CANVAS & DECORATIE

GEVEN OM MOLENS IS

GEVEN AAN

MOLENS molenfonds.nl


Doe mee en maak kans op leuke prijzen! De Rotterdamse Sportfondsenbaden werken graag aan een vitaal Rotterdam. Bij vitaliteit hoort zowel inspanning als ontspanning. Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op leuke prijzen! 1e prijs verblijf in bungalowpark met subtropisch zwemparadijs voor 4 personen t.w.v. € 399,2e prijs zwemclinic voor 2 personen t.w.v. € 250,3e prijs diner voor 2 personen t.w.v. € 125,De prijswinnaars ontvangen op 14 november persoonlijk bericht. Daarnaast maken wij de prijswinnaars bekend op onze Facebookpagina’s en websites. Wie weet ben jij de gelukkige!

Wat moet je doen? Hieronder staan vijf vragen. Beantwoord deze vragen en mail de antwoorden met jouw gegevens vervolgens voor 31 oktober 2019 naar info@sportfondsenrotterdam.nl of lever het antwoordstrookje in (op pagina 19) bij 1 van de Sportfondsenbaden. Hint: de antwoorden kun je vinden in deze krant T 1. 2. 3. 4. 5.

In welk jaar is Sportfondsen Nederland opgericht? Welke accommodatie heeft een ‘huiskamer’? Waar vind je het enige buitenbad van de stad? Hoe oud is het oudste zwembad van de stad? Wat is Play (W)All?

Colofon

Actievoorwaarden prijsvraag: • De prijzen worden je aangeboden door de Rotterdamse Sportfondsenbaden. • De actie loopt t/m 31 oktober 2019. • Deelnemers onder de 16 jaar moeten eerst goedkeuring van hun ouder(s)/ wettelijke vertegenwoordiger(s) vragen, voordat ze aan de actie mee mogen doen. • Medewerkers van de Rotterdamse Sportfondsenbaden zijn uitgesloten van deze actie. • De prijs staat op naam van de winnaar. • De prijs is niet inwisselbaar voor contanten of andere diensten/ producten van de Rotterdamse Sportfondsenbaden. • Alle inzendingen zullen worden verzameld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De uitslag is bindend en onherroepelijk. • De Stichting Sportfondsen Rotterdam verwerkt de gegevens volgens haar privacy reglement. • De Stichting Sportfondsen Rotterdam behoudt zich het recht voor een ieder die oneigenlijk gebruik maakt van deze actie uit te sluiten van verdere deelname. • De Stichting Sportfondsen Rotterdam en de door haar ingeschakelde hulppersonen of derden, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor alle uit deze actie voortvloeiende handelingen. • Op de actievoorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen voortvloeiende uit de actievoorwaarden of de actie dienen te worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank Amsterdam.

Realisatie krant:

Druk:

MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 info@mdh-uitgeverij.nl www.mdh-uitgeverij.nl

Janssen Pers 2e Dwarsweg 81 6591 XP Gennep T (0485) 490 433 info@janssenpers.nl www.janssenpers.nl

Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 kwaliteitsbeheer@axender.nl www.axender.nl

Pagina 13


Advertorial

Voor een mooi en persoonlijk afscheid bent u bij mij in goede handen Niets is zo moeilijk als afscheid nemen van een geliefd persoon. Het is een proces vol verdriet, machteloosheid en onzekerheden. Daarom is mijn uitvaartverzorging gebaseerd op persoonlijke aandacht: Klaar staan voor nabestaanden zolang het nodig is. Luisteren naar herinneringen. Emoties een plaats geven. Voorbespreking Wij staan er niet graag bij stil, maar toch is het goed om tijdig na te denken over de wijze waarop u afscheid wilt nemen van uw eigen leven. Tijdens een voorbespreking kunnen de keuzemogelijkheden worden doorgenomen en krijgt u van mij een op maat gemaakte offerte, zodat u en uw naasten weten waar u aan toe bent.

Ongeacht waar u verzekerd bent Bent u elders verzekerd? Ook dan kunt u bij mij terecht. U bent niet verplicht om uw begrafenis of crematie door hen te laten verzorgen. Keurmerk Persoonlijke Uitvaart Ik ben in het bezit van het keurmerk Persoonlijke Uitvaart. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie Marjanvandergiessen Uitvaartzorg een uitvaart heeft mogen verzorgen.

Eysbrand Rozendaal Tekenbureau Eysbrand Rozendaal Tekenbureau is sinds 2002 een kleine en flexibele tekenbureau gevestigd te Nieuw-Lekkerland, dat zowel op de zakelijke als de particuliere markt actief is. Wij zijn een onderneming met kennis en ervaring op het gebied van alle mogelijke aspecten binnen het bouwproces bij verbouwingen en nieuwbouw van woningen en bedrijfspanden. Op vakkundige en vaardige wijze verwerken wij uw wensen tot een tekening die voldoet aan alle bouwkundige en wettelijke eisen van deze tijd.

adres. Indien gewenst kunnen wij (kleine) bouwprojecten van ontwerp tot en met de daadwerkelijke uitvoering begeleiden. Dit alles natuurlijk in nauw overleg met de opdrachtgever; uw wensen staan altijd centraal. Eysbrand Rozendaal Tekenbureau te Nieuw-Lekkerland werkt voor particuliere opdrachtgevers, zakelijke opdrachtgevers, aannemers, architecten en toeleveranciers. Wij vervaardigen voor deze opdrachtgevers: schetsplantekeningen, bouwaanvraagtekeningen, werktekeningen, etc.

Eysbrand Rozendaal Tekenbureau verzorgt het bouwkundig tekenwerk van voorlopig schetsontwerp tot en met het verzorgen van de benodigde vergunningen voor: dakkapellen, dakopbouwen, aanbouw van panden, bijgebouwen (b.v. schuur, garage), nieuwbouw woningen en nieuwbouw van bedrijfspanden. Ook voor het inmeten van bestaande panden bent u bij Eysbrand Rozendaal aan het juiste

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Eysbrand Rozendaal Tekenbureau te Nieuw-Lekkerland staat voor snel, efficiënt, betrouwbaar en niet geheel onbelangrijk: een eerlijke prijs! Het tekenbureau uit Nieuw-Lekkerland met oog voor detail. Uw ogen zijn een kostbaar bezit en daarom moet u uw ogen in goede conditie houden. Wanneer u bemerkt dat uw gezichtsvermogen afneemt is het de hoogste tijd om uw ogen te laten controleren. Een afnemend gezichtsvermogen sluipt er langzaam in. Mijn wens is dat goede oogzorg voor iedereen betaalbaar moet zijn. Met mijn Opto-Ring™ formule en passie voor het vak laten we u deze oogzorg beleven. Hoe? We nemen de tijd voor onze klanten, we denken mee, bieden een luisterend oor en nog veel meer. Ik hou van al mijn (toekomstige) klanten. Ik denk dat ik daarin ook echt verschillend ben met mijn mede collega’s. Elk persoon heeft zijn eigen verhaal. Mijn passie is dan ook om ervoor te zorgen dat mensen in het algemeen een betere kijk op de wereld krijgen. Hierin voorzie ik letterlijk maar ook heel vaak figuurlijk. Als opticien bekijk ik natuurlijk ogen. Maar zegt men niet dat de ogen de ziel van de mens weerspiegeld? Ik geloof hierin en voor sommige klanten ben ik meer dan alleen hun oogspecialist.

OPTO-RING opticiëns Op maat = op maat En dat betekent dan ook écht op maat, helemaal oorspronkelijk bedacht: die eettafel, dat kamerscherm, die kastenwand die u al jaren in gedachten had. Maarja, maarja …., nergens te verkrijgen, niets wat erop lijkt. Dan moet u bij mij zijn. We bespreken wat u wenst. Hoe het fysiek moet passen natuurlijk, smal of breed, hoog of laag, schuin of rond. Maar zeker ook hoe het moet tonen in uw kamer.

En waar het om begonnen is: waar dient het voor, wie gaat er op zitten, wat komt er in, hoe gebruik je het, …. Kijk op mijn website, wandel door mijn portfolio. En geniet ook van de andere hoofdstukken op mijn site. En als het u bevalt, dan wil ik graag een keer met u praten. Martijn van der most, www.degetemdekast.nl

Uw ogen zijn een kostbaar bezit en daarom moet u uw ogen in goede conditie houden. Wanneer u bemerkt dat uw gezichtsvermogen afneemt is het de hoogste tijd om uw ogen telaten controleren. Een afnemend gezichtsvermogen sluipt er langzaam in. Mijn wens is dat goede oogzorg voor iedereen betaalbaar moet zijn. Met mijn Opto-Ring™ formule en passie voor het vak laten we u deze oogzorg beleven. Hoe? We nemen de tijd voor onze klanten, we denken mee, bieden een luisterend oor en nog veel meer. Ik hou van al mijn (toekomstige) klanten. Ik denk dat ik daarin ook echt verschillend ben met mijn mede collega’s. Elk persoon heeft zijn eigen verhaal. Mijn passie is dan ook om ervoor te zorgen dat mensen in het algemeen een betere kijk op de wereld krijgen. Hierin voorzie ik letterlijk maar ook

Kom langs en ervaar het zelf!

heel vaak figuurlijk. Liefs Bea Bergenhenegouwen Als opticien bekijk ik Opto-Ring™ Ambachtsplein natuurlijk ogen. Ambachtsplein 14-16Maar 3068 GVniet Rotterdam zegt men dat de 010-8182719 ogen de ziel van de mens ambachtsplein.opto-ring.com weerspiegeld? Ik geloof hierin en voor sommige klanten ben ik meer dan alleen hun oogspecialist. Kom langs en ervaar het zelf! Liefs Bea Bergenhenegouwen Opto-Ring™ Ambachtsplein Ambachtsplein 14-16 3068 GV Rotterdam 010-8182719 ambachtsplein.opto-ring.com

Van Zessen Financiële Diensten

Mooi plekje in de Achterhoek! Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante…. Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

Jouw specialist op het gebied van hypotheken en verzekeringen, ook in Rotterdam!

Independer als beste hypotheekkantoor van Zuid Holland Zuid. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op.

Ben jij je aan het oriënteren op de aan- of verkoop van een woning? Dit betekent dat je ook op zoek bent naar een passende financiering én de bijbehorende verzekeringen.

We hebben een gezamenlijke ervaring van ruim 40 jaar en werken samen met meer dan 30 geldverstrekkers. Hierdoor ben je verzekerd van het beste aanbod tegen de laagste rente! Tijdens een kosteloos én vrijblijvend oriëntatiegesprek nemen we al jouw mogelijkheden door en inventariseren we jouw wensen en doelstellingen. Je weet dan ook precies waar je aan toe bent. Van Zessen Financiële Diensten Johan de Wittstraat 18 3311 KJ Dordrecht Telefoon: 078-84 22 004 info@vzfd.nl / www.vzfd.nl

Wij helpen je daar graag bij. Begin 2010 is ons bedrijf opgericht met de gedachte dat persoonlijk onafhankelijk advies voor iedereen bereikbaar moet zijn. Kwaliteit en deskundigheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Behalve Erkend Financieel Adviseur zijn we ook aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners en tevens geregistreerd als Register Private Life Planner. Leuk om te vermelden is dat we eerder uitgeroepen zijn door


Agenda oktober Datum

Activiteit

Tijdstip

Locatie

Zondag 6 t/m zondag 27 oktober

Alle kinderen t/m 12 jaar zwemmen gratis tijdens het vrijzwemmen onder begeleiding van een betalende, meezwemmende, volwassene. Eén kind per volwassene.

Elke zondag tussen 10.00 en 12.00 uur

Van Maanenbad

Vrijdag 18 oktober

Halloweendisco

18.30 – 20.30 uur

Oostelijk Zwembad

Zondag 20 oktober

Vrijzwemmen met stormbaan

14.00 – 16.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Maandag 21 oktober

Vrijzwemmen met stormbaan

12.30 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Themaweek vrijzwemmen met “kraak de code”, puzzelestafette en meer!

13.00 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring

Vrijzwemmen voor slechts € 2,55

13.00 – 14.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Dinsdag 22 oktober Woensdag 23 oktober

Kinderdag

11.00 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Themaweek vrijzwemmen met “kraak de code”, puzzelestafette en meer!

13.00 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring

Vrijzwemmen voor slechts € 2,55

13.00 – 14.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Themaweek vrijzwemmen met “kraak de code”, puzzelestafette en meer!

13.00 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring

Vrijzwemmen met stormbaan

12.30 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Themaweek vrijzwemmen met “kraak de code”, puzzelestafette en meer!

13.00 – 15.00 uur

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring

Zaterdag 26 oktober

Halloweendisco

18.30 – 20.30 uur

Oostelijk Zwembad

Zondag 27 oktober

Vrijzwemmen met stormbaan

14.00 – 16.00 uur

Recreatiecentrum Oostervant

Donderdag 24 oktober

Vrijdag 25 oktober

Antwoordstrook prijsvraag pagina 15 Geef hieronder jouw antwoorden op de vragen van de prijsvraag, vermeld op pagina 15. Lever de bon in bij 1 van de Rotterdamse Sportfondsenbaden en wie weet win jij een leuke prijs!

Antwoord 1: ......................................................................................................................................................................................................... Antwoord 2: ......................................................................................................................................................................................................... Antwoord 3: ......................................................................................................................................................................................................... Antwoord 4: ......................................................................................................................................................................................................... Antwoord 5: .........................................................................................................................................................................................................

Naam: ................................................................................................................................................................................................................ Telefoonnummer: ................................................................................................................................................................................................. E-mailadres: .........................................................................................................................................................................................................

Pagina 15


Bouwof verbouwplannen? Bouwof Goede voornemens? verbouwplannen? Bouwof verbouwplannen? Goede voornemens? ons voor een vrijblijvend advies. Bel ons voor Goedemet voornemens? Begin eenBel nieuw Bel ons voor een een vrijblijvend vrijblijvend advies. advies.

Begin met een nieuw Bel ons voor een vrijblijvend advies. Begin met een nieuw kunstgebit! www.eysbrandtekenbureau.nl kunstgebit! kunstgebit! www.eysbrandtekenbureau.nl

www.eysbrandtekenbureau.nl

Wist u dat een volledige gebitsprothese in Wist u gebitsprothese de basisverzekering zit voor iedereen enin Wist u dat dat een een volledige volledige gebitsprothese in Wist u dat een volledige gebitsprothese in de basisverzekering zit voor u geen aanvullende tandartsverzekering de basisverzekering zit voor iedereen iedereen en en de basisverzekering zit voor iedereen en u aanvullende tandartsverzekering nodig om aanspraak te maken op u geen geenheeft aanvullende tandartsverzekering u geen aanvullende tandartsverzekering nodig heeft om aanspraak deze vergoeding. nodig heeft om aanspraak te te maken maken op op nodig heeft om aanspraak te maken op deze vergoeding. deze vergoeding. deze vergoeding. U kunt bij ons ook terecht voor: U kunt ons Klikgebit, boven-voor: en /of U kunt bij bij Volledige ons ook ook terecht terecht voor: U kunt bij Volledige ons ook terecht voor: Klikgebit, bovenonderprothese, Kunstgebit reparaties, Klikgebit, Volledige boven- en en /of /of Klikgebit, Volledige bovenen /of onderprothese, Kunstgebit reparaties, Frame prothese, Partiële prothese, onderprothese, Kunstgebit reparaties, onderprothese, Kunstgebit reparaties, Frame Partiële Immediaat prothese. Frame prothese, prothese, Partiële prothese, prothese, Frame prothese, Partiële prothese, Immediaat prothese. Immediaat prothese. Immediaat prothese. Kom langs of bel ons voor een Kom of voor gratis en vrijblijvend Kom langs langs of bel bel ons onsadvies. voor een een Kom langs of bel onsadvies. voor een gratis en vrijblijvend gratis en vrijblijvend advies. gratis en vrijblijvend Voor het maken van advies. een Voor het maken van afspraak kunt u bellen naar Voor het maken van een een Voor het kunt maken van een afspraak u bellen 0180-423833. afspraak kunt u bellen naar naar afspraak kunt u bellen naar 0180-423833. 0180-423833. 0180-423833. Houtzaagmolen 61 Houtzaagmolen 61 Houtzaagmolen 61 Houtzaagmolen 61

| | | |

2986 GD 2986 GD 2986 GD 2986 GD

GRATIS (enkelvoudige) Glazen*

VANAF BEGIN 2019 TANDPROTHETISCH VANAF BEGIN 2019 VANAF BEGIN 2019 VANAFRIDDERKERK BEGIN 2019 CENTRUM TANDPROTHETISCH TANDPROTHETISCH TANDPROTHETISCH CENTRUM RIDDERKERK CENTRUM RIDDERKERK CENTRUM RIDDERKERK

| Ridderkerk | www.tpcridderkerk.nl | Ridderkerk | www.tpcridderkerk.nl | Ridderkerk | www.tpcridderkerk.nl | Ridderkerk | www.tpcridderkerk.nl

LL ES

OK E

Opto-Ring Ambachtsplein

€85

M E T O PT

G

A

Compleet vanaf

IN O-R

Ambachtsplein 14-16 3068 GV Rotterdam (Zevenkamp) 010-8182719 | ambachtsplein@opto-ring.com

volg ons op facebook en instagram *Informeer naar de voorwaarden

BouwBouw- of of verbouwplannen? verbouwplannen? Bouwof verbouwplannen? Bel ons voor een vrijblijvend advies. Bel ons voor Bel ons voor een een vrijblijvend vrijblijvend advies. advies. Kids Offer.indd 1

Bel ons voor een vrijblijvend advies.

www.eysbrandtekenbureau.nl www.eysbrandtekenbureau.nl www.eysbrandtekenbureau.nl k k k k

u u u u

n n n n

2957 KD Nw-Lekkerland 2957 2957 KD KD Nw-Lekkerland Nw-Lekkerland 2957 KD Nw-Lekkerland

--

T (0184) 68 67 97 T T (0184) (0184) 68 68 67 67 97 97 T (0184) 68 67 97

ddd dd nnn nn rraraarraa ssbsbbssbb yyy yy

EEEE

R R tt

Jaap de Jongstraat 17 Jaap Jaap de de Jongstraat Jongstraat 17 17 Jaap de Jongstraat 17

--

b b b b

o o o o

u u u u

w w w w

d d d d

ii i i

g g g g

ekenbureau ekenbureau ekenbureau

17/11/2018 06:15:26

Profile for MDH Uitgeverij

Sportfondsen Rotterdam  

Sportfondsen Rotterdam