__MAIN_TEXT__

Page 1

er ij U itg ev

er ij U itg ev

M

DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

M DH

M DH

Theaterkrant november 2020 - december 2020

ij

er

ev itg

itg

ev

er

ij

M

WIJ ZIJN WEER OPEN!! DECEMBER FILMMAAND U

M DH

M DH

U

Foto: Mart Hillen, winnaar Rabo On Stage. Mede door Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek heeft Mart Hillen zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig artiest met zijn eigen nationele tournee. Dat is nog eens een staaltje ‘samen sterk’.

 www.schouwburglochem.nl

ij er

ij 

0575 – 512816 www.bedshopdeduif.nl

DH

Zutphen (bedden & textiel) Nieuwstad 44 – 48 7201 NR Zutphen

M

DH

U

LOCHEM

M

SMS DIER NAAR 4333 (€3 per bericht )

U

itg

itg

ev

ev

er

HELP ONS  HELP REDDEN

Foto: © Dutchfoto

Enschede (textiel) Haverstraatpassage 31 7511 EV Enschede 053 – 4358359 www.bedshop.nl

kwaliteitsvlees... kwaliteitswijn... voor een betaalbare prijs 7241 AR Lochem bezorgservice aan huis en op de zaak

1

info@cleopatralochem.nl www.cleopatralochem.nl


er ij M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH

Alberto Bike de ideale jeans voor op de fiets: -vuilwerende en waterafstotende denim - hoog draagcomfort door stretch - reflectoren op achterzakken en omslag van de pijpen- zeer slijtvast

ij

26 jaar

U

itg ev er

The Duesenberg Connection in Lochem

M

M

DH

DH

U

itg ev

er

ij

Nu in de winkel:

The Duesenberg Connection Walderstraat 5a | 7241 BH Lochem tel. 0573-253381 | www.duesenbergconnection.nl

Merken: Alberto - Haupt- Olymp - Redpoint - Paddock’s Casa Moda - BlueFields - Com4 - William Lockie - Wind‡ord

WIJ ZIJN VERHUISD! ij er ev itg

itg

ev

er

ij

Bekende naam - nieuwe locatie

U

U

Olbecon is verhuisd naar Stijgoord 8 in Lochem en wij zijn

M DH

M DH

trots op ons nieuwe en moderne onderkomen. Uiteraard is dit nieuwe bedrijfspand gebouwd met onderdelen uit ons eigen levergamma en geeft het een goed beeld van de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Binnen afzienbare tijd moet er in Nederland veel gebouwd worden om aan de grote vraag te voldoen.

M

BREEDPLAATVLOEREN

M

DH

KANAALPLAATVLOEREN

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

Wij zijn klaar voor deze uitdaging!

RIBBENVLOEREN COMBINATIEVLOEREN HOLLE WANDEN CASCO WANDEN

STIJGOORD 8

LOCHEM

T. 0573 - 222 300 INFO@OLBECON.NL WWW.OLBECON.NL


er ij

M

M

DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH

Colofon ij er ev itg U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

Deze special is een uitgave van MDH Uitgeverij in samenwerking met Schouwburg Lochem. Schouwburg Lochem Oosterwal 22 7241 AR Lochem (0573) 250051 info@schouwburglochem.nl www.schouwburglochem.nl

Kaartverkoop

Gekke tijden

M

DH

Uitgave: Schouwburg Lochem Realisatie krant: MDH Uitgeverij Verspreiding: Axender Druk: Rodi Rotatie

itg

ev

er

ij

En tenslotte; de cultuursector heeft het enorm zwaar. De Corona crisis heeft ons hard getroffen, voor velen is de toekomst onzeker. Onze cultureel maatschappelijke partners voelen dit ook. Omdat we geloven in #samensterk, willen wij ze graag een plek geven in deze krant. Sterkte collega’s, en graag tot snel in betere tijden.

U

U

itg

ev

er

ij

Administratiekosten Schouwburg Lochem brengt per reservering € 3,50 administratiekosten in rekening.

wat er wel kan en mag. Want we missen jullie enorm! Gelukkig kunnen we wel films vertonen, en dat gaan we ook doen. Daarom is december omgedoopt tot DECEMBER FILMMAAND. In de maand december draaien we meer films dan gebruikelijk, voor ieder wat wils. Houd onze website en social media in de gaten, er komen prachtige filmtitels voorbij voor jong en oud.

DH

Online kaarten bestellen Via www.schouwburglochem.nl kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week eenvoudig en snel uw kaarten kopen.

Het zijn (nog steeds) gekke tijden. Normaal gesproken vind je op de mat onze halfjaarlijkse theaterkrant met alle voorstellingen en films voor de komende periode. Maar ja, wat is nu nog normaal? Ik durf het niet meer te zeggen. Wat betreft de voorstellingen hebben we veel voorstellingen moeten verplaatsen naar het voorjaar, of soms zelf naar volgend seizoen. Op het moment van dit schrijven kunnen we nog geen toezeggingen doen over de periode na januari, maar we hebben al wel alle voorstellingen die in de planning staan open gezet voor voorinschrijving. Dat betekent dat u gewoon kaarten kunt reserveren op onze website en, zodra er gespeeld kan worden, u van ons een mailtje krijgt. Hierin zit dan een betaallink. U kunt gemakkelijk online betalen en uw kaarten ontvangt u direct in uw mail. U hoeft daar verder niets voor te doen, wij houden alles bij. Helaas hebben we nu nog geen volledig seizoen doordat er een aantal voorstellingen zijn verplaatst. We bewegen mee met de’ Corona cadans’ en kijken

M

Openingstijden theaterkassa De kassa is geopend en telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur en een uur voor aanvang van een voorstelling of film.

Pauzedrankje Bij de meeste voorstellingen is een pauzedrankje inbegrepen bij de prijs van een theaterkaart. Heeft een voorstelling geen pauze, dan kunt u na afloop van de voorstellingen een drankje halen.

Foto: Kevin Woelders

Ik wens jullie allemaal veel gezondheid toe en droom (ja echt waar!) van volle zalen en opgewekte gezichten….die tijd komt weer! Mirjam Radstake, directeur Schouwburg Lochem

3


er ij

Molenweg 55 7213 XD Gorssel

DH

Albert Hahnweg 74 7242 EJ Lochem

M

Dierenkliniek Gorssel

M

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH Dierenkliniek Lochem

ij er ev itg U DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

www.dierenklinieklochem.nl


Wie zijn de mensen achter de schouwburg?

3. Wat is je mooiste of meeste bijzondere plek in Lochem? In de gemeente Lochem zijn veel mooie plekjes te vinden, maar er zijn twee plekken die er voor mij uitspringen en dat is de Belvedère op de Lochemse Berg en het Openluchttheater. De Belvedère doemt ineens op tussen de bomen. Altijd weer een indrukwekkend moment. Je voelt de historie

er

U itg ev

M DH

6. Marjan, welke collega’s wil je graag in de volgende editie voorstellen? Onze technicus Jelmer en onze ‘Cijfer-koniging’ Rieneke.

M

M

DH

U

itg ev

Ik stel nu graag mijn lieve collega Marjan Fledderus voor en stel haar een aantal vragen; Mijn naam is Marjan Fledderus, 53 jaar en inmiddels 10 jaar werkzaam bij Schouwburg Lochem. Eerst als vrijwilliger, daarna als vaste kracht. Samen met mijn collega Sandra

5. Heb je een leuke anekdote uit de theaterwereld die je met ons wil delen? Ik weet nog dat ik als meisje van een jaar of 14 met mijn leraar Nederlands en een paar andere klasgenoten naar een optreden van Youp van ’t Hek in Schouwburg Lochem ben geweest. We zaten in de grote zaal met maar een handvol bezoekers. Youp was nog maar net begonnen als cabaretier. Mijn leraar zei toen tegen ons: “Let goed op, deze jongen gaat heel groot worden” En of hij gelijk heeft gekregen……!

ij

2. Wat is de mooiste voorstelling die je in Schouwburg Lochem hebt gezien? Het is heel moeilijk één voorstelling uit te kiezen aangezien het aanbod heel gevarieerd is en daarom moeilijk te vergelijken is. Ik word vaak geraakt door acteurs/dansers/ muzikanten die gepassioneerd aan het optreden zijn. Je voelt de liefde voor hun vak en dit komt bij mij altijd enorm binnen waardoor het emotioneert.

er ij

4. Wat is je mooiste cultuurbeleving in het algemeen? De mooiste cultuurbeleving is toch wel het bezoeken van het Busker Theaterfestival in Sarnico Italië. Dit 3 dagen durende festival heb ik nu twee maal bezocht en is heel bijzonder. In de kleine straatjes, op pleintjes, aan het meer van Iseo, overal wordt kunst gemaakt. De verlichting is adembenemend en de artiesten/kunstenaars komen vanuit de hele wereld.

ij

Naast mijn werkzaamheden bij de schouwburg heb ik mijn eigen marketingbureau, gespecialiseerd in social media marketing. Vanuit mijn eigen bedrijf beheer ik o.a. de social media activiteiten voor de Vrienden van Schouwburg Lochem.

1. Wat is je favoriete plek in de schouwburg? Mijn favoriete plek in de schouwburg is de trap die van de kleedkamers naar het podium leidt. Het gevoel wat je daarbij krijgt is magisch. Een soort van ‘Stairway to Heaven’. Je komt uit in de coulissen. De plek waar vanuit je het podium betreedt en onze prachtige zaal inkijkt.

itg ev er

Toen ik vorig jaar gevraagd werd hier te komen werken aarzelde ik dan ook geen moment en vanaf januari werk ik met veel plezier bij Schouwburg Lochem als medewerker theaterkassa/bespreekbureau en ondersteun waar nodig mijn collega met marketingactiviteiten.

van deze voormalige uitkijktoren. Het Openluchttheater Lochem heeft een rijke geschiedenis. Voor mij is het Lochem Popfestival onvergetelijk. De grootste bands en muzikanten hebben er gestaan en de stroom bezoekers die vanuit het treinstation naar het Openluchttheater; iets om nooit meer te vergeten. Gelukkig wordt het theater nog altijd gebruikt voor uiteenlopende evenementen waardoor ik deze prachtige plek kan blijven bezoeken.

U

M DH

Maak kennis met de dames van de theaterkassa. Mijn naam is Sandra Fleming, ik ben 49 jaar en woonachtig in Lochem. Ik hou o.a. van yoga, wandelen in het bos met mijn labrador Bo en het lezen van een goed boek. Toen ik 15 jaar geleden van Nijmegen naar Lochem ben verhuisd, was ik direct gecharmeerd van Schouwburg Lochem. De schouwburg straalt warmte en gezelligheid uit en heeft jaarlijks een mooi aanbod van voorstellingen. Ik heb zelf ook al veel mooie voorstellingen bezocht.

zorg ik ervoor dat de ticketverkoop en reserveringen op rolletjes loopt. Verder is mijn takenpakket uitgebreid met de functie kantoorondersteuning en regie-diensten tijdens voorstellingen. Heel gevarieerd en leerzaam (nog steeds)! Ik werk bij een theater en ‘doe’ aan theater bij het Jansstheater; zingen, dansen en musicallessen. Ook loop ik graag met mijn zusje 2x in de week een rondje hard over de Lochemse Berg.

DH

U itg ev

er ij

Weet jij wie er werken bij de schouwburg? Niet? Of heb je ons wel eens in de schouwburg aan het werk gezien, maar ken je ons nog niet zo goed? Wij stellen ons graag aan je voor.

Sandra Fleming

Marjan Fledderus

ij

er

ev

itg

U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

Wie zijn wij? Wij stellen ons aan u voor

- Bevestigingsmaterialen Barchemseweg 26 en hijsmaterialen - Hef7241 JD Lochem eedschappen

06-54661194

or in vo u n ijf je ef ! sbri Schr w u nie s.nl onze tool b r Via

itg

ev

er

ij

r

U

er ev itg U DH M

oo - Lagers - Bevestigingsmaterialen - Hef- en hijsmaterialen - Gereedschappen

DH

- Lagers

ij

KLEIN BEEKMAN KLUSSENBEDRIJF

M

KLEIN BEEKMAN KLEIN BEEKMAN

KLEIN BEEKMAN KLEIN BEEKMAN

KLEIN BEEKMAN KLEIN BEEKMAN

Breng je interieur tot leven met stijlstudio10 ! Graag ga ik met je aan de slag om van jouw huis echt jouw thuis te maken, of van je kantoor een inspirerende werkplek. Graag tot ziens! Bernadet Leusink Interieurstyliste

T: 06 203 053 09 | E: bernadet@stijlstudio10.nl  : stijlstudio10 |  : stijlstudio10 stijlstudio10.nl

KLEIN BEEKMAN KLEIN BEEKMAN 5


UW FINANCIËLE er ij

U itg ev

MET GEVOEL

U itg ev

er ij

ADMINISTRATIE

M DH

M DH

VOOR DE ONDERNEMER PROACTIEF - BETROKKEN - ACCURAAT

Team Seesing Flex wil je iets voor het voetlicht brengen...

ADVIES

JAARREKENING

SALARIS

BELASTING

Je financiële zaken geregeld zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent. Wij zijn betrokken en laagdrempelig ingesteld.

ij

Op financieel en fiscaal gebied ontzorgen we jouw bedrijf, groot

er

itg ev er

ij

Seesing Flex ondersteunt de hele regio op het gebied van flexibele arbeid. Vanuit 8 Achterhoekse plaatsen brengen we vraag en aanbod bij elkaar en zetten we ons iedere dag in om de beste matches te maken. Dus ben jij op zoek naar een (andere) baan, loop dan eens vrijblijvend binnen aan de Walderstraat 39, uiteraard rekening houdend met de RIVM regels. Tegelijkertijd geldt dat voor bedrijven die we graag willen ontzorgen op het gebied van flexibele arbeid.

itg ev

of klein. Denk daarbij aan administratie, belasting en consultancy. Wij hebben de kennis, kunde en integriteit die je van een

M

DH

DH

U

U

administratiekantoor mag verwachten.

M

Lochem Walderstraat 39 0573 - 25 01 85 lochem@seesingflex.nl

ADMINISTRATIE

T 0573 - 25 00 20 info@claudiavanbraak.nl www.claudiavanbraak.nl

ij er ev itg U

U

itg

ev

er

ij

info@seesingflex.nl | www.seesingflex.nl

M DH

M DH

✓ Milieuvriendelijke preventieve oplossing tegen eikenprocessierups op ieder terrein ✓ Compact en smal nevelspuitsysteem ook geschikt voor nauwe doorgangen ✓ Ook biologische bestrijding eikenprocessierups middels nematoden mogelijk

M

kwaliteitsvlees... kwaliteitswijn... voor een betaalbare prijs

7 dagen in de week bezorgservice aan huis en op de zaak

Oosterwal 25-26 7241 AR Lochem 0573 - 25 20 48 info@cleopatralochem.nl www.cleopatralochem.nl

M

DH

Steakhouse - Pizzeria Cleopatra

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

✓ Behandeling vindt plaats in de maanden april en mei


er ij DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH

Vijf boekentips van Barbara Deuss M

M

Weet je niet goed welke boek(en) je de komende tijd kan gaan lezen? Wij hebben Barbara Deuss, manager frontoffice van de Graafschap Bibliotheek gevraagd vijf boeken voor je uit te lichten. Met behulp van deze tips hoef je je de aankomende tijd niet te gaan vervelen.

Nederland Leest 2020 Judith Koelemeijer Live

Wensvolgens van Hans Dorrestijn

er ev Met Brieven aan God en andere mensen verschijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier. Van Vliet schrijft openhartig, scherp soms, al is hij van nature mild en relativerend.

M

Tip: ‘Ik heet Lucy Barton’ is op 24 april 2021 te zien in Schouwburg Lochem met Johanna ter Steege (o.a. De Beentjes van Sint Hildegard, Hanna van Hendrik) in de rol van Lucy Barton.

er ev

itg

U

DH

DH

Een boek over de pijnlijke liefde tussen Lucy Barton en haar ouders. Liefde die vergezeld gaat van onbegrip en pijn, maar die er zeker is. Zo beseft Lucy dat kinderen altijd alles zullen doen om de nood van hun ouders te ledigen. Alles. Zoals ook zijzelf uiteindelijk had gedaan.

Waarom? daarom! Roué Verveer Roué Verveer maakt zich zorgen over de opvoeding in Nederland. Roué is een typische ervaringsdeskundige en schrijft even geestig als bevlogen over Surinaamse ‘je doet wat je zegt’-ouders en Nederlandse ‘wil je broccoli of spinazie’-ouders.

M

U

itg

ev

er

ij

Ik heet Lucy Barton Elizabeth Strout

U

itg

Java, 1850. Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Brieven aan God en andere mensen van Paul van Vliet

ij

M DH

Lichter dan ik Dido Michielsen

M DH

U

itg

ev

er

ij

Maandag 30 november 2020 Lezing | Gratis | 20:00 uur

Hans Dorrestijn beschrijft zijn gevederde sterren, zijn wensvogels zo beeldend en met humor dat je ze voor je ziet. Natuurlijk helpen de mooie illustraties daar ook bij. Verhalen over de vogels worden afgewisseld met herinneringen aan de Baardmannetjes en soms een sombere monoloog voor het evenwicht.

ij

Judith Koelemeijer vertelt over haar boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’. Het boek maakte in 2001 een stroom van herinneringen los bij de lezers. Ook nu zal het boek weer ontroeren en aan het denken zetten. Deze bijzondere lezing gaan wij live uitzenden via onze website graafschapbibliotheken.nl en is voor iedereen gratis te volgen.

7


www.credion.nl/deventerzutphen

Het kan

er ij

er ij

‘Kunt u nog de juiste keuze maken uit ruim 90 kredietverstrekkers?’

U itg ev

U itg ev

Richard Buitink rbuitink@credion.nl 06 10 90 55 16

TUINAANLEG • TUINONDERHOUD TUINRENOVATIE • BEPLANTINGSPLANNEN

M DH

M DH

TUINADVIES • TUINONTWERP •

Credion realiseert uw bedrijfs- en vastgoedfinanciering Credion Deventer-Zutphen Hanzeweg 20 7418 AT Deventer deventer@credion.nl

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

Het kan met Credion.

Hetty Easton Shantala en westerse massage

M

Babymassage en Yoga van thuiscrèche de molen wenst alle artiesten een fantastisch theaterseizoen.

M

DH

DH

U

U

VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP Markt 26 te Lochem | Bel: 0573 254 975

Rosmolenstraat 34 | 7241VR Lochem 0623988893 | 0573258750 info@thuiscrechedemolen.nl

SCHOENMAKERIJLANS.NL

ij er ev itg U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

BIJ WILA GEVEN WE VORM AAN DE WERELD

en aan jouw carrière!

15

DH M

M

DH

U

Kijk voor interessante vacatures op:

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

jarig

an ta

ij

bes

Al 15 jaar zorgeloos verzorgend!

werkenbijwila.nl Nieuweweg 5, 7241 EP Lochem Tel. 0573 - 45 84 20 Internet: www.huizedahme.nl


Vrienden van Schouwburg Lochem per seizoen. Voor de vrienden zelf staat daar tegenover dat zij korting krijgen op deze voorstellingen, als eerste de brochure krijgen en natuurlijk de vriendenavond/middag.

Geert de Groot begonnen. Samen met het ‘oude’ bestuur zijn enthousiaste plannen bedacht om de Vriendenclub weer groot te maken. En toen kwam Corona… Achter de schermen zijn we aan de slag gegaan, maar doordat de ontwikkelingen elkaar snel opvolgden en de schouwburg zelfs een aantal maanden dicht moest, hebben wij nog niet veel kunnen laten zien. Wij hopen dat 2021 er anders uit gaat zien en dat we onze enthousiaste plannen ook daadwerkelijk in praktijk kunnen brengen.

U itg ev

er ij

Door COVID-19 is 2020 een heel bijzonder jaar. De voordelen voor de vrienden konden helaas niet doorgaan, terwijl hun steun nu extra belangrijk is. Gelukkig merken we dat er vele vrienden zijn die, ondanks het gebrek aan voordelen, ook dit jaar gewoon hun bijdrage hebben overgemaakt. Sterker nog, we hebben zelfs een aantal nieuwe vrienden die juist in deze moeilijke tijden hun steun betuigen. Hier zijn wij erg blij mee!

Hebben wij dan een jaar stil gezeten? Nee zeker niet! Om de Vriendenclub opnieuw onder de aandacht te brengen hebben wij ervoor gekozen om de oude naam BIS los te laten. Wij willen graag duidelijk laten zien waar wij voor staan en daarom gaan wij vanaf nu verder met de naam ‘Stichting Vrienden van de Lochemse Schouwburg’. Hieronder vindt u ook ons nieuwe logo. Ons doel blijft natuurlijk het in stand houden van de schouwburg en dat is nu door Corona misschien wel actueler dan ooit. Wij gaan de komende tijd proberen om nog meer vrienden te verzamelen. We hopen dat we daar volgend theaterseizoen ook weer een aantal voordelen tegenover kunnen zetten, maar voorlopig is het belangrijkste voordeel misschien wel dat de schouwburg blijft bestaan!

M DH

M DH

U itg ev

er ij

Schouwburg Lochem heeft al meer dan dertig jaar een actieve vriendenclub. Ooit zijn we opgericht om de schouwburg overeind te houden na een aangekondigde bezuiniging door de gemeenteraad. Sinds die tijd heeft de vriendenclub veel voor de schouwburg betekend. In het begin was het doel vooral het in stand houden van de schouwburg. Vandaar ook de naam BIS (behoud en instandhouding schouwburg). Later werd het mogelijk om de schouwburg te ondersteunen door de aanschaf van bijvoorbeeld een extra podium of een piano. Ook sponsoren de vrienden al jaren een aantal voorstellingen

Wie zijn ‘wij’ eigenlijk? De afgelopen jaren heeft een vast bestuur ervoor gezorgd dat de BIS mooie dingen heeft kunnen realiseren voor de schouwburg. Jacob van Halen, Joost Dijksman, Jan Coers, Arine Burbach, Ingrid Berndsen, Jacqueline Wesselink en Erika Bouwmeester hebben zich hiervoor jarenlang ingezet. De vijf laatstgenoemden hebben een stapje terug gedaan. Er waren vier nieuwe bestuursleden gevonden. Joost en Jacob hebben deze nieuwelingen op sleeptouw genomen en hebben het stokje nu overgedragen. Kortom, er is een geheel nieuw bestuur. Wij, de nieuwe bestuursleden dus, willen Jacob, Joost, Jan, Arine, Ingrid, Jacqueline en Erika ontzettend bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren! Aan het begin van 2020 zijn Joska Groen (voorzitter), Roelien Rijks (secretaris), Petra Nijenstein (penningmeester) en

ij DH

LOCHEM

ij

theaterseizoen te zien zijn. Uw geld komt ook heel erg van pas bij het aanschaffen van technische voorzieningen voor het theater. Nu Schouwburg Lochem door de coronacrisis eerst het aantal bezoekers moest terugschroeven en sowieso een aantal weken dicht is geweest, is uw financiële hulp zo mogelijk nog harder nodig. Minstens vier weken lang heeft de schouwburg geen betalende bezoekers gehad. Voorzitter Groen: “We hopen dat de schouwburg weer spoedig weer open mag voor meer bezoekers.’’

itg

ev

er

VOOR DE SCHOUWBURG U

ev

itg

U

M DH

De voorzitter van Vrienden van Schouwburg Lochem benadrukt de steun van de Vrienden zeer te waarderen. Groen doelt onder meer op de acht voorstellingen die met uw financiële hulp elk

SCHOUWBURG

WORD DAN VRIEND!

M DH

ij

Tegenover uw vriendschap van Schouwburg Lochem staan extra’s, zoals korting op voorstellingen die dankzij Vrienden van Schouwburg Lochem konden worden geboekt, en een keer gratis naar de film in het theater. Nu dit culturele podium gesloten is, kunt u van de voordelen in die periode niet profiteren.

er

De twee optredens van Van Dik Hout waren voorlopig de laatste uitvoeringen in Schouwburg Lochem. Daarbij mochten nog maximaal negentig bezoekers per voorstelling de zaal in. De band speelde die avond twee keer in Lochem. Met de aangepaste maatregelen mogen publieke binnenruimten waar mensen kunnen zitten, nog maar dertig bezoekers toelaten. Voorzitter Joska Groen van Vrienden van Schouwburg Lochem rept van ‘een bijzondere tijd’. Een periode waarin het coronavirus al zo lang om zich heen grijpt, en zowel het sociale als het culturele leven zwaar op de proef stelt. ,,Voor u als vrienden van de schouwburg

LOCHEM

VRIENDEN

M

DH

M

is het nu ook allemaal anders’’, zegt Groen.

Door: Martin Vink - Freelance correspondent

SCHOUWBURG

U

er itg ev

U

Voorzitter Joska Groen van Vrienden van Schouwburg Lochem: ‘Voor vrienden schouwburg is het nu ook allemaal anders’ LOCHEM – Zoals u via de media en op sociale media hebt kunnen meekrijgen, is Schouwburg Lochem door de strengere coronamaatregelen tijdelijk dicht geweest. Evenals vele andere theaters was het podium aan de Oosterwal gesloten.

VRIENDEN

itg ev er

ij

foto: Geert de Groot

Wilt u ons hierbij helpen? Via de website van schouwburg Lochem kunt u vriend worden.

In september heeft Schouwburg Lochem de brochure met geboekte voorstellingen verspreid. Een gedeelte van dat programma is door de coronamaatregelen en de annuleringen alweer achterhaald. Voor de uitvoeringen die niet doorgaan, zoekt Schouwburg Lochem een andere datum.

schouwburglochem.nl/vrienden

INSTALLATIEBEDRIJF HOLSHUYSEN

ERKEND INSTALLATEUR

itg

CENTRALE VERWARMING HYBRIDE - WARMTEPOMPEN ENERGIEBESPARING PV-ZONNEPANELEN ZONNEBOILERS WATERONTHARDING

M

DH

U DH M

     

U

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

Lochem 0573 - 255 652

     

SERVICE - ONDERHOUD LOODGIETERSWERK VERBOUW-RENOVATIE AIRCONDITIONING ELEKTRA SANITAIR

www.ait-lochem.nl - Kwinkweerd 6 - 7241 CW - Lochem

9


er ij

er ij

U itg ev M DH

M DH

U itg ev

Nieuwstad 2 - Zutphen 0575-544712 info@manders.nl www.manders.nl

06 21580808

U

itg ev er

ij

Atelier voor: ontwerpen - trouwringen asverwerking - reparaties vingerafdrukken

DH

DH

U

itg ev

er

ij

Woerden 18, 7157 AN Rekken

ij er ev itg U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

M

M

Clary juwelier en goudsmid Borculoseweg 20 | 7161 HA Neede telefoon: 0545 - 291 596 | clary@juweliergoudsmidclary.nl www.juweliergoudsmidclary.nl

Hart

C R E M A T O R I U M

van Berkelland zorg

vanuit

het

hart

orium Hart vanGroenloseweg Berkelland Groenloseweg 7273 PG Haarlo (0545) 33 www.hartvanberkelland.nl Berkelland 2 7273 PG2 Haarlo (0545) 20 02 20 3302www.hartvanberkelland.nl

ij er

U

itg

ev

PREGO ! ! s ! PREGO Vers ijs ! DH

! ijs Vers Vers ijs ijs V ijs Vers ijs ijsijs M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

PREGO!

Ook voor feestjes en partijen

Sjef van Hoorn

PREGO

| Achterstraat 23 Lochem

| pr

Sjef va

ijs em

hem em

GO-I emLochem GO-IJS.NL Sjef van WW Hoorn | Achterstraat 23 O-IJS.NL GO-I Sjef van Hoorn rn | Achterstraat 23 Lochem T 06 22902951 06 22902951 | prego-ijs@hetnet.nl

O-I GO-IGO-INL WWW.P W.PREGO-I W.PREGO-IJS.NL W WWW.PREGO-IJS.NL GO


Accurate taxatie met bewezen expertise.

Beauty & Wellness in optimale Privacy

BeautyBoerderij Schipbeek er ij

er ij

Taxatierapport voor uw woning nodig?

U itg ev

U itg ev

Taxatierapport voor uw woning nodig?

M DH

M DH

Ga naar een gespecialiseerde register taxateur, aangesloten bij NVM. Wij zijn gespecialiseerd in woningtaxaties in de stedendriehoek Zutphen, Apeldoorn, Deventer. Rapport inclusief BTW en NWWI validatie vanaf € 400,-. Neem contact op met info@taxcent.nl of 0575-510064

Goed alternatief voor een avondje uit Goed alternatief

voor een avondje uit

In volledige volledige privacy privacy genieten genieten van van de de sauna, sauna, hottub hottub In en sunshower. sunshower. GEEN GEEN andere andere bezoekers bezoekers bij bij uw uw en In volledige privacy genieten van de sauna, reservering. Wel Wel zo zo prettig prettig en en veilig!! veilig!! reservering.

hottub en sunshower. GEEN andere bezoekers 3,5reservering. uur gebruik gebruikWel van zo Sauna, hottub en sunsunprettig en veilig!! ••bij uw 3,5 uur van Sauna, hottub en

DH

ij

itg ev er

U

of 06-23102660 06-23102660 of

DH

U

itg ev

er

ij

shower shower

uur gebruik van Sauna, hottub en sun-shower Incl.massage of gezichtsbehandeling gezichtsbehandeling 82,50 ••• 3,5Incl.massage of €€ 82,50 Excl behandeling behandeling 15,- p.p.per p.p.per€ uur of gezichtsbehandeling 82,50 ••• Incl.massage Excl €€ 15,uur Badkleding altijd toegestaan ••• Excl Badkleding altijd toegestaan behandeling € 15,p.p.per uur • Uniek in de regio. •• Badkleding Uniek in de regio. altijd toegestaan • Min 2 en max 6 personen per per reservering. reservering. •• Uniek Min in 2 en max 6 personen de regio. Broekdijk 25, 7245 RN Laren (gld) (gld) telreservering. 0573-221910 • Min 225, en7245 maxRN 6 personen pertel Broekdijk Laren 0573-221910

Broekdijk 25, 7245 RN Laren (gld)

M

M

info@schipbeek.eu www.schipbeek.eu www.schipbeek.eu Reserveren Reserveren info@schipbeek.eu tel 0573-221910 of 06-23102660 noodzakelijk. noodzakelijk.

ij er ev itg U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

info@schipbeek.eu www.schipbeek.eu Reserveren noodzakelijk.

Bart de Vries de tuinman er

DH

U

itg

ev

06 - 54 65 01 64 www.bartdevriesdetuinman.nl M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

ij

voor alle klussen in en om uw huis


er ij

er ij

Jan Corporaal Meesterschilder Schilderen Behangen e.a. wandafwerkingen Restauratie en Decoratieve technieken Hout- en marmerimitaties Vergulden e.a. bladmetalen

U itg ev M DH

M DH

U itg ev

Dorpshuis het Onderschoer • Beukenlaan 1

FO TO S

ER VIC

E

Molenbelt 61, 7241 JK Lochem 0573 256503 - 06 29761752 info@metverve.pro - www.metverve.pro

Dorpshuis het Onderschoer • Beukenlaan 1 7244 BB Barchem • Tel 0573-441583 • info@onderschoer.nl

70 jaar

vol

ij itg ev er

- Pensionstalling

DH

Wilma ter Schure

DH

Volg ons op Facebook en mis niets!

U

- Training

U

itg ev

er

ij

- Lessen en ritten met IJslanders

er ev itg U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

wo+do+vr: 10 - 18 u. / za: 10-16 u. / ma+di gesloten www.zweverinkmuziek.nl

ij

M

M

Nieuwenhuishoekweg 1b 7261 NS Ruurlo tel: 0573-452027 / 06-107 69 444 datalion@caiway.nl / www.stal-leeuwenhart.nl

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

Tel: 06 10109377 | www.peterthijssen.nl

Adres:

Joppelaan 81 7215 AD Joppe

Contact: Tel:. 0575 49 43 08 info@depoortejoppe.nl www.depoortejoppe.nl


SAMEN BOKSEN WE HET VOOR ELKAAR Stichting Welzijn Lochem Vanaf woensdag 11 november start de BOKSactie van Stichting Welzijn Lochem. Op ruim 20 locaties in de hele gemeente Lochem kun je de BOKS met kaarten vinden, bijvoorbeeld in supermarkten, kerken e.d. We willen met deze BOKSactie aandacht vragen voor elkaar. Door de kaart in te vullen kun je laten weten of je hulp nodig hebt, of juist graag iemand wil helpen, én kunnen wij de juiste mensen aan elkaar koppelen. Dat doen we liefst dichtbij huis, maar soms is het fijner als er even iemand van en afstandje met je mee kan denken. Je kunt de kaart zelf invullen , maar je mag hem ook aan iemand geven die je daarmee verder helpt. Hulp vragen kan soms best lastig zijn, maar er zijn gelukkig echt heel veel mensen die het fijn vinden iets voor een ander te doen. In de gemeente Lochem zijn al veel mooie initiatieven waarin we elkaar een handje helpen. Met deze actie willen we samen met de lokale initiatieven de krachten bundelen. Wij komen graag met je in contact. De ingevulde kaart kan je deponeren in de BOKS op een van de locaties:

er ij U itg ev M DH ij

e w N E S K O B n Same het voor elkaar!

itg ev er

er

U

itg ev

ij er ev itg

itg

ev

er

ij

M

M

DH

DH

U

Barchem Centerrr, Lochemseweg 2, 7244 AB Barchem PKN, Borculoseweg 2 7244 Barchem Eefde Coop, Schurinklaan 16, 7211 DG Eefde Ket Hart, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde Epse Hairpoint, Kassenberg 10, 7214 BG Epse Wansinkhof, Het Wansink 45, 7214 AH Epse Joppe RK Kerk, Joppelaan 71 A, 7215 AD Joppe Gorssel Jumbo, Nijverheidsstraat 22 7213 DB Gorssel PKN, Hoofdstraat 65, 7213 CS Gorssel Harfsen Spar, Lochemseweg 130a Harfsen Laren Plus, Holterweg 10, Laren PKN, Dorpstraat 4 Laren Lochem Jumbo, Prins Bernhardweg 24 Lochem Albert Heijn, Prins Bernhardweg 40 Lochem Plus , Albert Hahnweg 97, 7242 EC Lochem Aldi, Hanzeweg 17, 7241 CS Lochem RK Kerk, Nieuweweg 18, 7241 ET Lochem Moskee, Mauritsweg 20, 7242 AR Lochem

ij

M DH

U itg ev

er ij

S K BO

U U DH

Hotel Restaurant De Tuinkamer ligt in het buitengebied van Berkelland, tussen Ruurlo en Hengelo (Gld).

M

M

DH

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

M DH

M DH

U

Je kunt het ook per post kosteloos opsturen met de bijgevoegd enveloppe of een scan/foto van het ingevuld kaart maken en opsturen naar info@welzijnlochem.nl.

U kunt hier genieten van culinaire hoogstandjes met voor de liefhebber mooie bijpassende wijnen.

Hengeloseweg 1, Ruurlo - tel. 0573-452147

Het restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand van de Michelin, een teken van een uitstekende prijs/kwaliteit. In de oude deel van de boerderij vindt u de bar met grote open haard, waar u uw aperitief of digestief kunt gebruiken. ’s Zomers is het goed toeven op het ruime terras. In het restaurant (een in de stijl van de boerderij aangebouwde serre) kunt u als het ware het gehele jaar rond “in de tuin dineren”.

www.hoteldetuinkamer.nl

13


er ij U itg ev

specialistische hulpverlening binnen de bestaande zorg

M DH

M DH

U itg ev

er ij

Concordia Zorg

Oudestraat 99 | 7161 DV Neede | T: 0545 287 183 E: info@concordiazorg.nl | I: www.concordiazorg.nl

er

itg ev er

ij

ij

Ga naar Profile voor U

U

itg ev

onderhoud M

M

DH

DH

banden, velgen, APK, reparatie en airco. PROFILE VERMEULEN Venneslatweg 2, Eibergen T. 0545 474 166 www.profile.nl/eibergen

Tuunterstraat 50, Winterswijk T. 0543 514 300 www.profile.nl/winterswijk

Banden en onderhoud

Verkoop van nieuwe en gebruikte fietsen

ij er

ev

Reparatie van alle merken fietsen

itg

Verhuur van verschillende soorten fietsen

U

itg

ev

VAN BILLERBECK TOT ZUTPHEN

U

er

ij

Verkoop van onderdelen en accessoires

ij

M DH

ev

ev

er

er

ij

M DH

Verkoop van fiets- en regenkleding

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

4 APRIL - 28 maart 2021

Walderstraat 22 Lochem tel. 0573 251712 WWW.MUSEUMSTAAL.NL

fietsser vicefinke.nl


Theaterprogramma - voorinschrijving toewijzing. Gelukkig is er genoeg aanbod, waardoor we je alsnog een boeiend en afwisselend half jaar kunnen bieden. We hebben de afgelopen tijd bewezen je als bezoeker, ondanks alle maatregelen, een mooie theaterbeleving kunnen bezorgen. Bij welke artiest(en) mogen we je ontvangen?

M DH

M DH

U itg ev

er ij

Bekijk het gehele programma op www.schouwburglochem.nl

U itg ev

er ij

Zoals je wellicht weet is de tweede helft van het theaterseizoen nog volop in beweging. Achter de schermen wordt er nog gepuzzeld om een fantastisch tweede helft te kunnen presenteren. Omdat wij nog in onderhandeling zijn met theaterproducten zullen enkele voorstellingen helaas niet gespeeld kunnen worden, maar worden er ook nieuwe voorstellingen bijgeboekt. In de tussentijd kun je je voorinschrijven. Zodra wij weten welke voorstellingen doorgaan, word je voorinschrijving omgezet in een boeking. Wel zo makkelijk! En natuurlijk krijgen de Vrienden voorrang bij de

Fotografie: Anneloes van den Adel en Get Your Art Together

Fotografie: Corne van der Stelt

januari 2021

Donderdag 14

Vrijdag 15

januari 2021

januari 2021

Zaterdag 23

ANDRÉ MANUEL

PATER MOESKROEN

SNEU

Geeft een rondje!

M

Tobi is wiskundige en stoïcijn, probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties.

Met haar Rotterdamse nuchterheid en droge humor geeft ze beproefd advies over hoe je zo stressvrij mogelijk door de moderne wereld kunt navigeren en legt ze uit wat je moet weten om de liefde in het leven terug te vinden, juist wanneer het leven uitdagend en onzeker is.

U

er ev

er

februari 2021

Donderdag 18

U

Woensdag 17

itg

Fotografie:Bert Andrée

Na het winnen van zowel het Leids als het Groninger Studenten Cabaret Festival, een nominatie voor de Neerlands Hoop en een bejubeld debuutprogramma werd Martijns tweede programma wederom bekroond met drieen viersterren recensies.

februai 2021

KIRSTEN VAN TEIJN

M

HANS DORRESTIJN ’t Houdt een keer op

Fotografie:Casper Koster

DH

U DH M

MARTIJN KARDOL Welkom

ij ev

MARIAN MUDDER

Wat ik eerder had willen weten

itg

TOBI KOOIMAN

ev

itg

februari 2021

februari 2021

Best of

Fotografie: Pim Hendriksen

Woensdag 10

er

Donderdag 4

ij

M DH

In Nederland brak hij alle records met zijn Engelstalige debuut met de westernthriller ‘Brimstone’ door zes Gouden Kalveren te winnen. In deze voorstelling vertelt Martin aan de hand van scènes uit legendarische filmklassiekers én uit zijn eigen films een boeiend verhaal.

januari 2021

ij

U

itg

ev

er

Zondag 31

M DH

ij

januari 2021

MARTIN KOOLHOVEN

itg ev er

Fotografie: Jaap Reedijk

Fotografie: Studio Plakband

Donderdag 28

Reden voor een feestje heeft Pater Moeskroen eigenlijk altijd, maar dit keer is het voor de heren wel heel speciaal. Vijfendertig jaar geleden trok een groep goedlachse studenten muziektherapie als straatmuzikanten via Parijs naar San Sebastian, om terug te keren via Moeskroen, België.

U

Een VVD-er die nooit geleerd heeft hoe hij moet frauderen. SNEU. Eendagsvliegen met een vrij weekend. SNEU. De dieetcoach van Donald Trump. SNEU. Voor 100.000 dollar een giraffe neer mogen schieten en missen. SNEU. Een Duitse komediant. SNEU. SNEU is het zoveelste programma van André Manuel.

M

DH

U

itg ev

In ‘Lijmen’ bevragen Lander Severins en Myrthe van Velden via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om lost te laten. Een ontroerende en hilarische zoektocht in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.

DH

er

ij

ij

GROF GESCHUD Lijmen

‘’In mijn laatste programma ’t Houdt een keer op wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. Tot zover ’t Houdt een keer op” Hans Dorrestijn.

(S)EXPERIMENT In ‘(S)EXPERIMENT’ onderzoekt Kirsten nieuwe vormen in de liefde. We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Maar beperkingen bieden ook nieuwe ruimte. Is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren? 15


U itg ev

er ij

U itg ev

er ij

Bereik meer met snelwegreclame

Groots zichtbaar zijn langs het drukste verkeerspunt in de Achterhoek? Maandelijks 1,8 miljoen passanten bereiken?

M DH

M DH

MDH On Screen maakt het mogelijk. Onze outdoor LED reclamemast aan de A18 is voorzien van twee moderne en duurzame LED schermen die bij elk weertype ervoor zorgen dat jouw reclameboodschap haarscherp, kleurrijk en zeer opvallend zichtbaar zal zijn.

U

A18

M

M

DH

DH

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

De A18 is hét snelwegpunt voor Oost-Nederland en dan met name de Achterhoek. De outdoor LED reclamemast staat letterlijk in het hart van de streek. Dagelijks passeren tienduizenden personen – 58.660 om precies te zijn – het punt.

MDHONSCREEN.NL

ij

er

ev

itg

U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

REPARATIE SERVICE

Reparaties doen we in eigen huis

Smeestraat 10 Lochem

Pure service!

M

M

DH

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

Snel en vakkundig met het juiste gereedschap en hoge kwaliteit onderdelen. Op de uitgevoerde werkzaamheden verlenen we altijd een garantie van 3 maanden; een defect binnen deze periode wordt volledig kosteloos hersteld. Tevens verzorgen we garanties die nog binnen de fabriekstermijn vallen, zelfs wanneer de aanschaf elders is gedaan.

0573 - 25 99 78

www.2phone.nl


er ij

februari 2021

maart 2021

Zaterdag 6

M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH

Zaterdag 20

maart 2021

Donderdag 11

MARTIJN KONING

JOIA EN DE BAND

Koning van de toekomst

Ode aan Aegje

Een gloednieuwe theatershow vol verhalen, muziek en zang. Een feest der herkenning van klassieke Rapalje nummers als ‘Caledonia’ en ‘The Wild Rover’ gecombineerd met nieuw repertoire van hun gelijknamige en spiksplinternieuwe CD ‘Schotlans’s Story’.

Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen even uitpuffen, stroopte hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur.

Aegje. Je kent haar, gegarandeerd! Nu haar theaterdebuut een feit is, maakt schrijfster, zangeres, performer en theatermaakster Joia een voorstelling over een veelbesproken onderwerp rondom ‘Aegje’. ‘Ode aan Aegje’ is de zoektocht naar de samenhang tussen moed, angst, chaos en nieuwsgierigheid.

M

M

DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

RAPALJE Scotland’s Story

Fotografie: Matthijs Becker

maart 2021

Donderdag 18

Fotografie: Piet Douma

april 2021

Zaterdag 17

Fotografie: Jouk Oosterhof

april 2021

Donderdag 29

JOHAN GOOSSENS In het beste geval

Aan de hand van hilarische en rake voorbeelden laat hij zien hoe we elke dag weer genadeloos onze eigen frustraties organiseren. Milo Berlijn, al jaren een veelgevraagd spreker op het gebied van menselijke interactie, staat nu in het theater.

Voor het eerst wijdt Motel Westcoast een gehele set aan de legendarische Eagles en na de pauze volgt The best of the Westcoast met o.a. songs van legendarische groepen als The Beach Boys, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Joni Mitchell én CCR!

Het leven loopt vaak net iets anders dan je wil. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en die vacature waar je voor geknipt was, gaat toch naar iemand anders.

ev

ev

Vrijdag 7 april 2021

mei 2021

itg

itg

Vrijdag 30

U

U

FRANCIS VAN BROEKHUIZEN &

M DH

M DH

HELLIGEN HENDRIK

GREGOR BAK

Snauwkost

Bij twijfel hard zingen (reprise)

Fotografie: Merlijn Doomernik

Vorig seizoen stonden Francis (zang) en Gregor Bak (piano) bij ons op de planken. Het publiek was zeer enthousiast en gaf te kennen dit duo graag weer terug te willen zien in Schouwburg Lochem. Mirjam Radstake, directeur, was het hier mee eens.

ij

‘Snauwkost!’, is de obscure naam van alweer de zevende solovoorstelling van Helligen Hendrik. En reken er maar op dat de Twentse grompot ook ditmaal krijgszuchtig van zich afsnauwt. De licht ontvlambare Tukker richt zijn pijlen traditiegetrouw op misstanden in onze samenleving en op vreemde menselijke gedragingen.

M

M

DH

De Gravin van Vorden Het adres in Vorden om lekker te eten, goed te slapen, te ontspannen op ons tuinterras, of gezien te willen worden op het gezellige voorterras. Ook voor privé diners, feesten en partijen is de Gravin bij uitstek geschikt.

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

Fotografie: Stefan Schipper

er

er

ij

MOTEL WESTCOAST One of These Nights

ij

MILO BERLIJN Mens erger je niet!

Voor reserveringen en/of informatie :T 0575-551227 info@degravinvanvorden.nl | www.degravinvanvorden.nl 17


rvice!

Kwaliteit én se

U itg ev

• • • • kettingzagen • • • • heggenscharen • • van • bladblazers U• bent harte welkom in onze showr • • • • hogedrukspuiten Slootsmid Bor • • • • waterpompen Kor

rvricvice!e! KKwawlaitleititeiténénsese

Berry Dijkerman Klussenbedrijf

• Elektra, gas, water • Zink & loodwerk • CV, sanitair • riolering, zonnepanelen

Uw Klus, Mijn Zorg

M DH

T

Barchemseweg 27 Lochem 0573 251313 / 06 513 531 93 www.installatiebedrijfbeumkes.nl

U bent van harte welkom in onze showroom!

U bent van harte welkom in onze showroom! Slootsmid Borculo B.V. • Korenbree 40a, 7271 LH Borculo Telefoon: 0545-273859

Lochem 0573-459968 06-47448594

er ij

er ij

• • • • • gazonmaaiers • • •

Lochem

• • • • • • • • Het adres voor • al uw: • • •

U itg ev

! e c i v r e s n é t i e Kwalit

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • Speciaal voor particulieren leveren wij • • onder • • andere:

Beumkes M DH

• • • • • • • • • • hogedrukspuiten Speciaal voor particulier • ander • waterpompen onder

b.dijkerman@gmail.com www.dijkermanklussen.nl

Schilderwerk

Advies en praktische begeleiding voor een opgeruimd leven

Behangen Glaszetten Stukadoorswerk

itg ev er U

Jan Steenlaan 17, 7242 DT Lochem Tel. 0573 841 161 Mobiel. 0644 268 515 E-mail: j.miki@hotmail.com www.schildersbedrijfmiki.nl

Mieke van Driel Tel: 06 14868230 Info@labyrint-organizing.nl www.labyrint-organizing.nl

M

M

DH

DH

U

itg ev

er

ij

ij

Timmerwerk

Vertrouwen

er

er

ij

Kwaliteit

ij

Vakmanschap

ev

itg

U

M DH

U

itg

ev

Parallelweg 15 7271 VB Borculo Tel. 0545 - 273824 www.amerongenborculo.nl

M DH

HELP ONS REDDEN

STEUN DE DIERENBESCHERMING

itg

ev

er

ij

Rietdekkersbedrijf Michiel Michiel U

itg

ev

er

ij

DIERENBESCHERMING.NL/HELPONSREDDEN

M

DH

U DH M

!

Bezoek ook eens: www.slootsmid.nl

Van Coeverdenstraat 69 | 7271 XW Borculo Tel. 0545 - 274408 • Mob. 06 - 551 336 23

wwww.rietdekkersbedrijfmichiel.nl


er ij

er ij

U itg ev

U itg ev

Lochem

ij

M DH

M

M

DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

M DH

In ons Thomashuis wonen 9 mensen met een In ons Thomashuis wonen 9 mensen met een verstandelijke beperking op een zo gewoon verstandelijke beperking op een zo gewoon mogelijke elkaarsamen. samen.Samen Samen mogelijkemanier maniermet met elkaar tv tvkijken kijkenofof met elkaar de dag doornemen, met elkaar de dag doornemen, het lijkt het lijktopzichten in vele opzichten op in het leven een in vele op het leven een grootingezin. Voor meerVoor info kijk op www.thomashuis.nl/ groot gezin. meer info kijk op lochem of bel naar 0573-250910 en vraag www.thomashuis.nl/lochem of bel naar naar Rick en Harms of Lindi vraag naar van RickGent. Harms of 0573-250910 Lindi van Gent.

VAKANTIES VOOR OUDEREN Vraag kosteloos onze brochure aan:

0318 - 48 51 83

ij

er

ev

itg

U

U

itg

ev

er

ij

www.verkeersschoolvoskamp.nl ww.verkeersschoolvoskamp.n 0575-543044 0575-543044 M DH

www.allegoedsvakanties.nl

M DH

Nooit te oud voor vakantie!

DA

Dondertman Administraties

U

itg

ev

er

ij

Dondertman Administraties uw specialist voor administraties en belastingen Jan Dondertman: “Ik heb jarenlang administraties, jaarrekeningen en fiscale aangiftes verzorgd. Ik maak voor de financiële administratie gebruik van de software van Twinfield.

DH

Offerte Hebt u een onderneming of wilt u starten als ondernemer en bent u geïnteresseerd in de diensten van Dondertman Administraties? Bel 06-10699182 voor een vrijblijvend gesprek of schrijf naar Tunnelweg 2, 7245 SX Laren. www.dondertman-administraties.nl.

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

Belastingadviseur


To t a a l b o u w

er ij U itg ev

U itg ev

er ij

van der Mee Eibergen

Schildersbedrijf Arfman Voor al uw schilderwerk. Telefoon: 06-57260893 arfmanwilliam@gmail.com

M DH

M DH

Voor elke klus van stopcontact tot dakkapel.

Neede

ij er ev itg U

DISPLAYDOOS

PERSOONLIJKE SET

DESINFECTIEZUIL

(COMPLETE DESINFECTIE KIT VOOR WERKPLEKKEN)

(DESINFECTIE SET IN REIS-ETUI)

(TOUCHLESS)

Voor: € 235,-

U gunt uw medewerkers en gebouwbezoekers toch ook een veilige en schone omgeving? Mijnschonewerkplek.nl Loohorst 12 7207 BM ZUTPHEN

W: www.mijnschonewerkplek.nl E: info@mijnschonewerkplek.nl T: 085-0792000

Powered by J. van der Ploeg Dienstverlening

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

Voordelen Mijnschonewerkplek.nl: Betaalbaar. Makkelijk in gebruik door gebruiksinstructie.   gebruikers in staat eigen werkplek te reinigen. Stelt Ontstaan vanuit ruim 25 jaar professionele schoonmaakervaring.

er

ij

Voor: € 12,36

ij

Voor: € 28,95

M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

M

M

DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

Bel: 06 50686602


er ij M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH

Filmopname Winterwonderland er

itg ev er

ij

ij

‘Het geheim genootschap van Winterwonderland’

M DH

DH

er ev

Website Deze sprookjesachtige film zal begin december op de website worden geplaatst. Houd de website dus in de gaten komende tijd. Uiteraard zal hiervan via de sociale media ook aandacht aan worden besteed. www.openluchttheaterlochem.nl

itg

Het verhaal Zonder iets te verklappen over de inhoud van de film is het schrijversteam, Sander van Voorst en Wilma Makkink, erin geslaagd om een kijkje in de keuken van de winterwonderlandorganisatie te geven. ‘We hebben geprobeerd om het dilemma van het bestuur en de creatieve (bouw)groep van Winterwonderland duidelijk te maken. Maar ook dat de kinderen zouden begrijpen waarom er dit jaar toch echt geen Winterwonderland kan zijn. Daarnaast wilden we graag de sfeer van Winterwonderland weergeven. Er moesten dus wat sprookjes in het geheel verweven worden.

ij

Acteurs Een film bestaat niet zonder acteurs. Gelukkig heeft Winterwonderland een groot acteursbestand en is besloten deze te mailen met de vraag of men wilde meewerken aan de film. Acteurs mochten hun favoriete personage van de afgelopen jaren kiezen en daar is door het schrijversteam een leuke act voor geschreven. Het kledingteam heeft bij de rollen weer de meest mooie, passende kostuums gezocht. Tijdens de opnamedagen heerste dan ook het echte winterwonderlandgevoel.

U

U

itg

ev

er

ij

Filmen op locatie Voor de sprookjesfilm was de locatie al snel gevonden. ‘Het mooiste plekje van Lochem’; Openluchttheater de Zandkuil, (dit predicaat ooit verleend door de gemeente) voldeed voor 95 % aan de eisen van regisseur Sander van Voorst. Samen met Bert Wittenberg van Froynes Videoproducties hebben zij prachtige opnamen kunnen maken. Dankzij Jorrit van de Kolk was het mogelijk om met een drone opnames te maken waardoor het geheel een speciaal karakter heeft gekregen. Ook het symbool

van Winterwonderland, de uil, kon door medewerking van Valkenier Schaap gestalte krijgen.

M DH

M

Lichtpuntje Om toch nog iets van ons te laten horen zijn wij op het idee gekomen om een film te maken over Winterwonderland. Een film die de sfeer van Winterwonderland weergeeft. Op deze manier laten we zien dat we er nog zijn en dat we met zijn allen hopen dat er volgend jaar weer een fantasierijk Winterwonderland kan plaatsvinden.

M

DH

U

U

itg ev

We leven in een rare wereld. Vol van tegenstellingen, frustraties en beperkingen. Zo werd het bestuur van het openluchttheater ook geconfronteerd met de onmogelijkheid om Winterwonderland te laten plaatsvinden. Waar normaal genomen duizenden bezoekers begin december genieten van sprookjesachtige taferelen in het Openluchttheater moest het bestuur dit jaar besluiten ook dit evenement te schrappen. Een terecht besluit maar jammer, temeer omdat dit jaar voor de 15e keer Winterwonderland georganiseerd zou worden.

Wij hopen volgend jaar op 11 december 2021 de poorten van het openluchttheater weer open te kunnen zetten voor de 15e editie van Winterwonderland.

Als rode draad door de film beleven 3 kinderen uiteenlopende sprookjes. Een sprookjesgids en de Winterwonderland Fee zorgen voor de verbindende beelden met een bijzondere afloop.

JE VOELT JE FIJN BIJ AVONTURIJN

ij

Gastouderopvang:

itg DH M

Speelleergroep: voor 2-4 jarigen

U

Buitenschoolse opvang: zó leuk kan het zijn!

M

DH

U

itg

ev

Kinderdagopvang 0-4 jaar Buitenschoolse opvang 4-13 jaar Speelleergroep 2-4 jaar Gastouderopvang 0-13 jaar

er

er

Avonturijn biedt:

Concerten 2020/2021

Kinderen en Avonturijn: samen groter groeien!

ev

ij

AVONTURIJN, HET BESTE VOOR JE KIND

Kapel op ’t Rijsselt

Verrassend gevarieerd klassiek, van een indrukwekkende Beethoven tot feestelijk Vivaldi. Tel. (0573) 760 200 • info@avonturijn.nl • www.avonturijn.nl

I.v.m. corona in de mooiste concertzaal van Nederland, de Buitensociëteit van Zutphen. Er is al zo weinig dus geniet ervan….. Kijk op www.kapeloptrijsselt.nl of vraag de brochure 0575 - 570521

21


er ij U itg ev M DH

M DH

U itg ev

er ij

N°1 ZONDER AUTORIJBEWIJS

PREMIUM SUV NEW Schoolstraat 1 ¡ 7134 PE Vragender Tel: 0544-37 27 35 ¡ info@ikink.nl www.ikink.nl

er

U

www.tapvanhoff.nl

U

Jarenlange ervaring, met de kennis van nu.

itg ev

Tap & van Hoff Notarissen, een begrip in de regio. Persoonlijk betrokken en deskundig advies.

itg ev er

ij

ij

De notaris di notaris die u zoektdie u zoekt De notaris

M

M

DH

DH

Van links naar rechts: mr. H.S. Kleinburink, mr. D. Siebelink, mr. R.J. Rijks en mr. J. Schotsman

Tap & van Hoff Notarissen - Lochem

Tap & van Hoff Notarissen - Doetinchem

Marinus Naefflaan 16 7241 GD Lochem

Keppelseweg 25 7001 CE Doetinchem

T (0573) 298 398 E info@tapvanhoff.nl

T (0314) 369 869 E info@tapvanhoff.nl

www.tapvanhoff.nl

www.tapvanhoff.nl

ij er ev

ev

er

ij

Texel

Steun ons!

itg U M DH

M DH

U

itg

Steun ons in de strijd tegen littekens! geef op 20.21.22

  

 

Adopteer een zeehond voor â‚Ź 4,- per maand www.ecomare.nl 0222 - 317741

www.brandwondenstichting.nl

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

www.parkinsonfonds.nl

De ziekte van Parkinson is nĂłg ongeneeslijk. Steun daarom wetenschappelijk onderzoek.


er ij M DH

U itg ev

er ij U itg ev

itg ev er

ij

er van de Poolsterscholen; ‘ieder kind is een ster’. Door te investeren in ‘samen muziek maken’ kan uiteindelijk ieder kind stralen op het podium. Ieder Klasse[n]orkestproject wordt afgesloten met een grandioos concert, in samenwerking met de muziekvereniging. Dit concert is een mooi voorbeeld waar de verbinding vanuit de school met de rest van de wereld wordt gemaakt, waarin de kinderen met al hun talenten kunnen schitteren.

U

er

er

ij

De lokale muziekvereniging is een belangrijke partner. Door deze samenwerking haalt de school een deel van

Met het Klasse[n]orkest is er een mooi begin gemaakt aan de uitvoering van Méér Muziek in de Klas in de omgeving van Lochem. Het is waardevol dat de Schouwburg Lochem dit project van harte wil ondersteunen. Wanneer culturele partijen samenwerken, kunnen nog meer kinderen bereikt worden met kwalitatief muziekonderwijs zoals het Klasse[n]orkest. Niet alleen omdat het leuk is, maar juist ook omdat je er zoveel van leert. Meer informatie? Kijk op www.klassenorkest.nl.

ij

Het Klasse[n]orkest sluit naadloos aan bij de missie

M

Muziek maken is niet alleen maar leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. De leerlingen maken in het Klasse[n]orkest samen muziek op echte instrumenten van de muziekvereniging. Door samen muziek te maken in een orkest, ontwikkelen kinderen belangrijke vaardigheden waar ze hun hele leven profijt van hebben. Bijvoorbeeld het vermogen om je te presenteren, creatieve en sociale vaardigheden en het samen werken.

de culturele omgeving binnen de school. Tijdens het project voorziet de vereniging in instrumentarium en organiseren ze het slotconcert. Na afloop van het Klasse[n]orkest biedt de vereniging volop mogelijkheden om kinderen samen muziek te laten maken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Blaas- en Slagwerkbendes van muziekvereniging Advendo Lochem.

DH

itg ev

M

DH

U

Na de ondertekening van het Convenant muziekonderwijs van Méér Muziek in de Klas in de regio Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst hebben de gezamenlijke muziekverenigingen van de stichting MuziekGoLF en de stichting Poolsterscholen de handen ineengeslagen om samen te werken aan Méér Muziek in de Klas. Voor het behalen van hun ambities, en om een structurele en professionele uitvoering te waarborgen, hebben ze de samenwerking gevonden in het project Klasse[n]orkest van Stichting TacT Muziek.

ij

M DH

Het Klasse[n]orkest maakt van de hele klas een ècht orkest!

Op maandag 7 september klonken de eerste geluiden uit de klassen van de Poolsterscholen. Het Klasse[n]orkest is van start gegaan!

ev itg U

wij gaan weer open!! Een tipje van de sluier: De beentjes van Sint Hildegard, The Favourite, The Whistlers, Portrait de la jeune fille en feu. Ook volgt Filmhuis Lochem de filmbesprekingen in de media op de voet; wat is er weer een geweldig aanbod. Hopelijk kunnen we met u ons filmhart weer ophalen.

ij

Tot gauw. Filmhuis Lochem

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

M DH

Aan alle filmliefhebbers, die er net als wij naar snakken mooie, spannende, ontroerende films te zien, Wat was het fijn om ‘Mi Vida’ en ‘Parasite’ met elkaar te bekijken. En opeens was het helaas weer afgelopen. Er zijn weliswaar prachtige series, documentaires, films op bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Amazon, maar toch missen we het grote doek, de gezelligheid, een paar uur in een andere wereld zijn. Filmhuis Lochem had al een aantal bijzondere films gepland. U kunt zich daar zeker op verheugen, want

M DH

U

itg

ev

December filmmaand

23


DH

M

DH

M

itg

U

ij

er

ev

ij

er

ev

itg

U

M DH

M DH

U

U

itg

itg

ev

ev

ij

er

ij

er

DH

DH

M

M

ij

itg ev er

U

ij

er

itg ev

U

M DH

M DH

er ij

U itg ev

er ij

U itg ev

Heerlijk thuiskomen na een avond uit!

Larenseweg 53 | 7241 CM Lochem | 0573 258 258 www.dehaanschippers.nl


er ij M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH Foto’s: Annina Romita | Illustratie: Cynthia Borst

M

M

DH

Iets meer dan 700 basisschoolleerlingen uit de gemeente Lochem genieten 11 en 12 januari 2021 van het theaterconcert Hans en Grietje in het Kulturhus in Laren. De voorstelling maakt deel uit van het cultuurprogramma waar scholen zich voor kunnen inschrijven bij Muzehof Centrum voor de Kunsten. Dankzij het provinciale project Retourtje Cultuur hoeven ouders en leerkrachten het vervoer niet te regelen: met bussen worden de kinderen naar de voorstelling gebracht.

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

Theaterconcert Hans en Grietje in Larens Kulturhus verhaal vol bekende kinderliedjes en volkswijsjes. En alle kinderen mogen meezingen en dansen. Een heerlijk concert met kleurrijk decor van kunstenares Cynthia Borst en medewerking van de Nederlandse Reisopera, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

ij

er

ev

itg

Kleurrijk decor Met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes zoals het Slaapliedje en Knibbel-knabbel-knuisje, zingen en vertellen Hans en Grietje, samen met vijf houtblazers, over hun avonturen in het grote bos. Alle kinderen mogen meezingen en dansen op de vrolijke klanken van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn! Met een kleurrijk en vrolijk blokkendecor van kunstenares Cynthia Borst komt de sprookjeswereld helemaal tot leven. En soms zelfs zo dichtbij, dat je het bijna aan kunt raken…

ij

M

M

DH

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

M DH

U

Bekend sprookje met eigentijdse draai Het sprookje van Hans en Grietje is bij iedereen bekend. Tekstschrijver Jibbe Willems herschreef de tekst van het sprookje en gaf er een eigentijds draai aan. De ouders van Hans en Grietje hebben een kauwgomballenfabriek en verdienen de kost door kauwgomresten van de straatstenen te krabben. Op een dag besluiten Hans en Grietje van huis weg te lopen, nadat ze van hun ouders hebben gehoord dat ze ook kauwgomballen moeten maken! Ze komen na enkele omzwervingen in de stad terecht in het bos, dat ze alleen kennen van tv. Daar

ontmoeten ze de grote boze heks, die wel zin heeft aan een ‘heksensnack’. Eenmaal aangekomen bij het huisje van de boze heks blijkt deze flink met haar tijd meegegaan te zijn. Probeerde de heks uit het oorspronkelijke sprookje de kleine Hans flink vet te mesten, om hem vervolgens op te kunnen eten, in deze voorstelling moeten de kinderen juist op dieet!

U

Verbeelding voor jong en oud Een feest vol fantasie en verbeelding voor jong en oud. Wie heeft er als kind niet gegriezeld bij de gedachte aan de boze heks, nagels gebeten van spanning of Hans en Grietje de weg naar huis wel zouden vinden of gedroomd van een huis van snoep? Het familieconcert Hans en Grietje is gebaseerd op de opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Humperdinck.

M DH

itg

ev

er

ij

Dankzij deze samenwerking tussen de maatschappelijke organisaties Kulturhus Laren, Muzehof Centrum voor de Kunsten en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel worden ook de kleine kernen van de gemeente Lochem voorzien van een leuk cultuuraanbod. De leerlingen zijn afkomstig uit Lochem, Epse, Eefde, Laren, Harfsen, Gorssel, Barchem en Joppe. Ze kunnen genieten van een bijzonder vrolijk familieconcert. Vijf houtblazers van Phion en twee acteurs van de Nederlandse Reisopera vertellen het beroemde sprookje van Hans en Grietje. Een spannend

www.gewoonwonen.com

Smaakvolle webshop voor Italiaanse wijnen & delicateen met persoonlijk advies! WIJNVANHELENE.NL

25


Zonwering Lochem thuis in de nieuwste technieken

Thoma Post Makelaars

We zijn, mede door deze allernieuwste producten, zelfs in de maand november nog heel druk en adviseren belangstellenden om vooral in de wintermaanden na te denken over een mogelijke aanschaf. We weten nu al zeker dat in het voorjaar de levertijden gaan oplopen en is is jammer in het wellicht warme voorjaar de zonwering te moeten missen.

Makelaar nodig met aanpassingsvermogen?

er ij U itg ev

Integrale Massage Voor jou: • wanneer je vermoeid bent of niet lekker in je vel zit • als je stress ervaart (een gejaagd gevoel, spanning, slapeloosheid) • als je je emotioneel uit balans voelt • als je wilt werken aan bewustwording en stappen wilt zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

itg ev er

‘Integrale Massage is een waardevolle manier om stil te staan bij spanningen en klachten, die zich in je lichaam hebben opgebouwd. Deze massage wordt gegeven vanuit de visie dat lichaam en geest en gevoelens in onderling verband staan met elkaar en elkaar dus ook beïnvloeden’

Integrale massage helpt je om je lichamelijk te ontspannen. Het vraagt echter ook om jouw bereidheid om naar jezelf te kijken. Na een paar sessies kun je merken dat lichamelijke klachten verminderen, je beter slaapt en je je rustiger voelt.

M

DH

DH

U

er

ij

www.pikeurmakelaars.nl

U

06-2249 6552

- alserg je stress ervaart (een gejaagd gevoel, is niet alleenpedagogiek fijn, maar ook nog eens mensen. Na mijn studie klinische spanning, slapeloosheid, burn out) voor lichaam en geest. ben ik in de financiëlegoed dienstverlening gaan

Martha van Haagen

De eerste afspraak duurt ongeveer Voor jou:dit is inclusief een intake, 90 minuten, de eerste behandelingVoor enjou:een nabespreking

- als je je emotioneel uit balans voelt Wie ben ik: - Het drukke dagelijkse leven kan het lichaam (depressie, traumaverwerking) Na vijfentwintig jaar heb ik er bewust voor overbelasten. door stress, veel denkwerk en

Wie ben ik:

ev itg U

U

itg

ev

er

ij

VERBORGEN SCHATTEN

ij

M

Goorseweg 13 te Diepenheim 13 te Diepenheim.kjitkarP egassaM elargetnI Tel. 06-22496552 Je lichaam en je geest worden weer in balans Goorseweg negaaH nav ahtraM www.integralemassagepraktijk.nl gebracht, wat ook kan helpen om in je dagelijkse “Integrale massage is een waardevolle manier om stil te staan bij de Openingstijden spanningen en keuzes klachten,te diemaken. zich in je Integrale lichaam hebben opgebouwd. leven andere massage Deze massage wordt gegeven vanuit de visie, dat lichaam, geest en gevoelens Dagelijks op afspraak: Voor jou: isin onderling een massage die gebruik maakt zowel verband staan met elkaar en elkaar van dus ook beïnvloeden” zowel overdag als in de avonduren. Mensen vinden het fijn om zich te- laten Mijn naam is Martha- van Haagen. wanneer je vermoeid bent of niet lekker westerseals oosterse massagetechnieken en Een afspraak maken: masseren, maar vaak maakt men pas een in je vel zit daarbij van holistisch mensbeeld. afspraak er uitgaat al met klachten zijn. Een een massage Ik haal veel voldoening uit het als contact Integrale Massage Praktijk

er

Wilt u full service dienstverlening, met volledige begeleiding van aankoop tot verkoop? Met als drijfveer een passie voor huizen en jarenlange expertise als NVM makelaar helpt het team van Pikeur Makelaars u bij uw zoektocht naar uw nieuwe (t)huis, of een geschikte koper voor uw bestaande woning. Graag regisseren wij samen met u de perfecte uitvoering!

U bent van harte welkom bij ons op kantoor, Oosterwal 21b te Lochem of wij komen graag bij u langs!

itg ev

De woningmarkt in Lochem en omgeving is nog volop in beweging. Wellicht zet dit u nog steeds aan het denken en is dit voor u ook een goed moment om te kopen en/ of te verkopen. In de huidige turbulente huizenmarkt zijn de makelaars van Pikeur een toegevoegde waarde!

Een van de redenen dat veel kopers naar Lochem komen is de Schouwburg. Naast het culturele en maatschappelijke aspect een goede reden om de Schouwburg een warm hart toe te dragen.

ij

er ij

U itg ev

M DH

Inmiddels is sinds dit jaar Ben Gabriel gepensioneerd en heeft zijn zoon Martijn het stokje overgenomen. “ Dit jaar is bijzonder hectisch verlopen” vertelt Patrick Rozendal. “ Door de Corona- problemen bleven mensen veel vaker thuis en besteedden hun vakantiegeld bijvoorbeeld aan zonwering. We hebben veel bijzondere constructies geplaatst. Niet alleen zonneschermen op veranda’s, maar ook vrijstaande constructies in de tuin.”

Al onze makelaars hebben veel ervaring in het vak en een grote lokale binding. Dat geldt zeker ook voor Lochem. Door onze sterkte aanwezigheid op de digitale media en de aanwezigheid in elk marktsegment komen we bij nagenoeg elke zoeker in ons werkgebied in beeld.

M DH

Hij vertelt verder dat een steeds groter deel van bijvoorbeeld de rolluiken, wordt aangestuurd met zonnepaneeltjes die ingebouwd zijn. Geen gaten boren, geen kabels naar binnen en werkend via afstandsbediening of telefoonapp. Wij zijn er trots op dat, door ons kwaliteitsassortiment, wij inmiddels het unieke dealerschap voor heel Oost Nederland hebben verworven van een speciaal Oostenrijks product, nl de rolluiken met kantelbare lamellen.

De samenwerking tussen Decokay - eigenaar Ben Gabriel en zonweringspecialist Patrick Rozendal sinds 2004 bleek een uitstekende formule. Klanten die de winkel aan de Albert Hahnweg bezochten voor een interieuradvies bleken vaak ook geïnteresseerd in de binnenen buiten zonwering die in de winkel kan worden gedemonstreerd.

Thoma Post Makelaars is met tien kantoren in de gehele regio goed vertegenwoordigd. Ook in Amsterdam bedienen we de markt met onze vestiging ter plaatse.

M DH

M DH

GEVEN OM MOLENS IS

GEVEN AAN

molenfonds.nl

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

MOLENS


er ij U itg ev

er ij U itg ev

M DH

M DH

Bedankt theaterbezoekers, Vrienden van de schouwburg, huurders, samenwerkingspartners en sponsoren voor jullie steun.

er

itg ev er

ij

ij

We missen jullie. Tot snel in ons theater. itg ev

Sponsoren

ij er ev itg U DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

er

ij

ij

M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

M

M

DH

DH

U

U

Schouwburg Lochem zou Schouwburg Lochem niet zijn zonder steun van:

27


er ij

M

M

DH

DH

U

U

itg ev

er

itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev

er ij U itg ev M DH

ij er ev itg U M DH

M DH

U

itg

ev

er

ij

Nieuwe collectie

Prestige Lines badgoed Van 100% katoen en verkrijgbaar in verschillende kleuren

€5,45 voor €3,45 voor

ij er

van van

ev

van €34,95 voor

€9,95 €14,95 €24,95 €4,25 €2,45

itg

van €13,45 voor van €21,45 voor

DH

Zutphen (bedden & textiel) Nieuwstad 44 – 48 7201 NR Zutphen

Enschede (textiel) Haverstraatpassage 31 7511 EV Enschede

0575 – 512816 www.bedshopdeduif.nl

053 – 4358359 www.bedshop.nl

M

M

DH

U

U

itg

ev

er

ij

Handdoek 60x110 Douchelaken 70x140 Badlaken 90x180 Gastendoekje 40x60 Washandje 16x22

Profile for MDH Uitgeverij

Schouwburg Lochem  

Schouwburg Lochem