RTV Focus

Page 1

Contactgegevens

Zeven Alleetjes 1a

8011 CV Zwolle Tel. 038-2340777

www.rtvfocuszwolle.nl

rtvfocuszwolle@gmail.com

Radio KPN kabel : 1096

Ziggo kabel: 919 of {afhankelijk van je tv) 1919 Ether 105.0 FM

DAB+ kanaal 7b

Hanzejaar Zwolle

Het is Hanzejaar! Een jaar waarin Zwolle – met acht andere Hanzesteden in Overijssel en Gelderland-800jaarHanzeviertmetmeerdanvijftigactiviteitenenevenementenindestad. ZwolleinvesteertmethetHanzejaarindeversterkingvanhetcultureleveldinZwolleeninde verbinding met andere Hanzesteden, ook over de landsgrenzen heen.

Erstaateenbreedpaletaanactiviteitenopde rol.Zokunnenbezoekersvandeinteractieve PanoramaHanzeinAcademiehuisGroteKerk een tijdreis maken naar de Hanzetijd en oog in oog staan met engel Michael op het dak vandekerk.Ookzijnerexpositiesinhetoude koelwatergebouw van de IJsselcentrale en tijdens de IJsselbiennale in Harculo.

Begin In de zomer zijn er elk weekend festivalachtigeevenementenindeSpoorzone onder de noemer Hanze Art Station, waaronder het jaarlijkse PROTO festival.

september is er de Hanzeachtdaagse met onder meer het Stadsfestival, een congres over het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en Collectie Overijssel naar de Hanze in Zwolle en ook de landelijke aftrap vanOpenMonumentendagop8september.

En er is nog veel meer. Het programma is te vindenopwww.hanzejaar-zwolle.nlenzalde komendetijdregelmatigwordenaangevuld.

TV Ziggo: kanaal 44

KPN: kanaal 1396

T-Mobile: kanaal 783

Sociale media @rtvfocuszwolle

Pagina 5

Hanze Art Station

Pagina 7

Proto Art

Pagina 9:

Like ons op Facebook

Hanze Escape

Pagina 11

Expositie Zilveren Camera

Pagina 15

Expo Verhalen van Zwolle

Iedere 50 ste like sturen wij een mooie bos bloemen!

Stadkamer, 3e etage, Zeven Alleetjes 1 IN DEZE UITGAVE:

RTV Focus Zwolle is dé stadszender van Zwolle Lokaal - Radio - TV - Online | Altijd dichtbij! Editie: zomer 2023
Foto: © RTV Focus Zwolle Foto: © RTV Focus Zwolle Foto: © Frans Blok Shutterstock.com

Ik ben Ronald, jouw neutrale mediator. Mijn rol is om naar jouw behoeften te luisteren en de juiste informatie te bieden. Bij RS Mediation streven we naar een vermijding van een langdurig juridisch proces, met speciale aandacht voor het welzijn van jullie kinderen.

Ik hecht waarde aan persoonlijke betrokkenheid en streef naar het beste voor jou, je (ex-)partner en de kinderen. Samen zoeken we naar de beste oplossingen voor jullie

gezin. Mijn specialisatie ligt in relatieproblematiek en effectieve communicatietechnieken. Ondanks de scheiding, begrijp ik dat jullie als ouders nog steeds

Noordtzijstraat 13, 8266 DD Kampen

het middelpunt van het gezin zijn. Mijn doel is daarom dat jullie na deze periode een positief gevoel behouden, ongeacht de moeilijkheden die jullie hebben ervaren. Bij RS Mediation creëren we begrip voor ieders standpunt en argumenten, zodat we samen een werkbare en gelukkige oplossing kunnen vinden.

Mobiel: 06 - 365 22 636

All-in prijzen Wij houden ook niet van verrassingen, dus alle prijzen zijn inclusief montage, balanceren, ventiel, BEM en btw!

20.000 M2 BOERENSPEELPLEZIER

O.a: Klimavontuur koeienstal | Speelmanege Waterplein | Glow in the Dark spelen

WOLDDIJK 23 - RUINERWOLD - WWW.DRENTSEKOE.NL
ANWB 2023
www.rsmediation.nl Zomer-, 4-seizoenen- en winterbanden 175/65-14 vanaf 47,50 195/65-15 vanaf 52,50 205/55-16 vanaf 57,50 225/45-17 vanaf 65,00
RS Mediation, waar duidelijkheid, samenwerking en gelijkheid centraal staan tijdens de scheiding.
Premio Van Essen 038-4531717 Ceintuurbaan8 info@premio-vanessen.nl 8024AAZwolle www.premio-vanessen.nl Natuurlijk gaat u voor banden naar de echte bandenspecialist! Onderdeel van de Van Essen Groep Kwaliteit Service Grote voorraad Laagste prijs Klaar terwijl u wacht • Poetsen • Polijsten • Ceramic Coating • Schadeherstel • Restylen/Spotrepair • Bekleiding reparatie • Detailen etc. Gun uw auto alleen het allerbeste! Ceintuurbaan 34b 8024 AA Zwolle 038-3030235 info@poetsprofzwolle.nl www.poetsprofzwolle.nl PoetsProf Zwolle

Panorama Hanze

In de experience Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie je Zwolle door de ogen van de bewoners van toen. Hét startpunt om deze mooie stad verder te gaan ontdekken.

Ontdek meer!

Panorama Hanze is een interactieve experience waarbij je met projectietechnieken een nieuw perspectief krijgt op de Hanze. Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk.

Verhaal van de Zwolse Hanze

De Hanze: een machtig netwerk van steden dat Zwolle voorgoed veranderde. Beleef het verhaal van de Zwolse Hanze op een manier die je nog nooit hebt meegemaakt! In Panorama Hanze maak je een reis door de tijd en zie Zwolle door de ogen van de bewoners van toen.

Frequenties

RTV Focus is de lokale omroep van Zwolle. Via radio, tv en internet blijft u op de hoogte van het laatste nieuws uit Zwolle en de regio.

De Duitse Hanze is ontstaan in de tweede helft van de 12de eeuw. Het was een samenwerkingsverband van kooplieden uit verschillende landen om hun handel over land, op zee en over rivieren verder uit te bouwen en om hun tochten te beschermen tegen overvallers. In 1356 werd de Duitse Hanze, met Lübeck als voornaamste stad, omgezet in een verbond van steden in de landen rondom de Noordzee en de Oostzee. Ook Nederland telde een aantal Hanzesteden. Langs (of nabij) de IJssel waren dat Arnhem, Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Hattem en Kampen. Wanneer Zwolle precies lid werd van de Hanze is niet erg duidelijk. De Zwolse 18de-eeuwse geschiedschrijver Van Hattum heeft het een verbond in 1272 waarin Zwolle opgenomen zou zijn. Hard bewijs is er wel voor de (her)toetreding van Zwolle op 9 juni 1407. Toen besloten de hensestede in Lübeck dat de Zwollenaren gemachtigd waren "des copmans recht to bruken, also se eer gedan hebben."

RTV Focus is te ontvangen op de volgende kanalen

Ziggo: kanaal 44

KPN: kanaal 1396

T-Mobile: kanaal 783

Radio

KPN kabel: kanaal 1096

Ziggo kabel: kanaal 919

(of afhankelijk van je tv) 1919

Ether: 105.0 FM

DAB+: kanaal 7B

Online Website: rtvfocuszwolle.nl

Panorama Hanze is een interactieve experience waarbij je met projectietechnieken een nieuw perspectief krijgt op de Hanze. Het Zwolse verhaal vanuit een internationale context. Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. Dit alles via een bijzondere routing door het Academiehuis: via het orgel naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk. Op het dak van de Grote Kerk komen bezoekers oog in oog te staan met de beschermengel Michael die normaal gesproken hoog boven het historische centrum van Zwolle uitsteekt.

• 23 jun 2023 - 31 mei 2024

• € 7,50 - € 12,50

• Zwolle

Realisatie krant:

MDH Uitgeverij

Informaticaweg 2

7007 CP Doetinchem

T 0314 - 36 11 30

E info@mdh-uitgeverij.nl

I www.mdh-uitgeverij.nl

Tekst en fotografie: RTV Focus

Druk: Janssen Pers

Verspreiding: Spotta

www.spotta.nl

kwaliteitsbeheer@spotta.nl

Colofon

Pagina 3 www.rtvfocus.nl
Panorama Hanze
TV
Foto: © Marc Venema - Shutterstock.com Foto: © RTV Focus Zwolle
FACEBOOK-F TWITTERINSTAGRAM LINKEDIN-IN YOUTUBE : rtvfocuszwolle

VACATURE:

Wij zijn op zoek naar een winkelmedewerk(st)er in ons verkoopteam aan de Engelandsweg 1 in Wezep. Wij verkopen vloer- en raambekleding.

Ben jij klantvriendelijk en representatief? Dan zijn wij op zoek naar jou! (Uren en tijden in overleg.)

Ben jij diegene die we zoeken, stuur dan je motivatiebrief en cv naar info@perfectwonen-wezep.nl.

WINKELMEDEWERK(ST)ER
“onbetwist uw interieurspecialist”
Boer en Van Veen installaties

Hanze Art Station

Hanze Art Station is een tijdelijke culturele hotspot in de Spoorzone van Zwolle. Als onderdeel van het Hanzejaar wordt het gebied naast het spoor en de busbrug omgetoverd tot een bruisende, creatieve plek waar in de weekenden van 14 juli tot en met 17 september 2023 doorlopend iets te doen is.

Naar de website

De Spoorzone, hét nieuwe kloppend hart van Zwolle Hanze Art Station is een maakplek en tegelijk een decor met eind producten. Beeldende kunst, muziek, theater, film, literatuur, workshops en lezingen op een centraal gelegen sfeervolle urban locatie met horeca faciliteiten en een gezellig terras. De Spoorzone is daarvoor de uitgelezen plek. Het knooppunt waar wegen elkaar kruisen, een plek waar je de energie van verbinding en ontmoeting voelt en ook fysiek ziet. Het is dé plek waar onderwijs, onderzoek, kunst, cultuur en ondernemerschap samen komen en nieuwe samenwerkingen aangaan.

Wanneer

Hanze Art Station is van 14 juli t/m 17 september 2023. Op doordeweekse dagen ligt de nadruk in het programma op ruimte voor kennisuitwisseling en maaktrajecten. In de weekenden ligt de nadruk meer op publieksgerichte activiteiten zoals concerten, films en theater.

• 14 juli - 17 september

• Zwolle

Agenda: Evenementen & Activiteiten

#Zwolle

Evenementen in Zwolle zijn talrijk. Het hele jaar door worden er festivals, markten, exposities en andere evenementen door heel Zwolle georganiseerd. Van sportevenementen tot dans- en muziek- en theaterfestivals. Maar is niet alleen een evenementenstad. Ook worden er talloze workshops, lezingen excursies en andere activiteiten georganiseerd. Wil je weten wat er iedere dag te doen is?

Kijk op:  www.rtvfocus.nl  kabelkrant Ziggo Kanaal 44 | KPN kanaal 1396 | T-Mobile kanaal 783

Pagina 5 www.rtvfocus.nl
Foto: © RTV Focus Zwolle Foto: © RTV Focus Zwolle Maak vrijblijvend en kosteloos een afspraak Kerkstraat 10 I 8011 RT Zwolle 038 4235800 www.kunstgebit-zwolle.nl
ZWOLLE@DEKLUSBAKFIETS.NL
KLUSSEN Behang en schilderwerk TimmerwerkIsolatiewerk MaatwerkTuinierenKlussen V Isolatiewerk
ZWOLLE 038-2340880
WIJ KOMEN GRAAG BIJ U
Zwembadlaantje 8 8151 PT Lemelerveld De ideale locatie voor een dagje uit! • Familiefeesten • Bedrijfsuitjes • Kinderfeestjes • Schooluitjes Volledige horeca met serre en groot terras met uitzicht op het water Speeltuin met Kabouterpad Prachtige natuurzwemplasmet ligweideenstrand www.magreet.nl Nieuwe Menukaart Restaurant MaGreet Burgwal 45, Kampen
laatste zaterdag van de maand
de kinderen gratis mee! Rustig lunchem of dineren in een heerlijke binnentuin?
Iedere
eten

PROTO Art & Design Expo 2023

Het PROTO festival in Zwolle was een groot succes. Van 30 juni tot en met 9 juli lieten studenten van creatieve mbo- en hbo-opleidingen hun afstudeerwerk zien in de Spoorzone en op verschillende locaties in het centrum. Bezoekers konden genieten van tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten.

Het thema van het festival was 'Moving Grounds'. Dit verwees naar de veranderingen die nodig zijn in de samenleving, de economie en het milieu. De organisatoren wilden met het festival inspireren en stimuleren om duurzame verandering in beweging te zetten.

Een van de hoogtepunten van het festival was de PROTO Innovation Day op 30 juni. Tijdens deze dag konden de bezoekers kennismaken met de changemakers van vandaag, deelnemen aan uitdagende workshops en state of the art technologische en duurzame ontwikkelingen ontdekken van jonge start-ups en vooroplopende bedrijven uit de regio. Ook konden ze de PROTO Expo bezoeken, waarin afstudeerders en gevestigde ontwerpers en kunstenaars hun werk presenteerden aan de wereld.

Het PROTO festival was een initiatief van verschillende creatieve opleidingen in Zwolle, waaronder ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Cibap Vakschool voor Verbeelding, Deltion College, Hogeschool Windesheim en Landstede MBO.

Het festival werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS, Rabobank, Regio Zwolle en vele andere partners.

Pagina 7 www.rtvfocus.nl
Foto: © RTV Focus Zwolle Foto: © RTV Focus Zwolle Foto: © RTV Focus Zwolle

SNEL REPARATIE & ONDERHOUD

Diezerplein 8 | 8021CV Zwolle | 038 8502030 info@computerservicezwolle.nl www.computerservicezwolle.nl

F: 038 - 466 07 30

E: info@zwolsesteenhouwerij.nl

Plaza de Haven
www.plazadehaven.nl www.plazadehaven.nl Foodforall Plaza de Haven
Geldersedijk 18, 8051 ER Hattem 038-444 8835
Geldersedijk 18 8051 ER Hattem 038-444 8835 Ruim assortiment in leer, leer alternatieven, fournituren en leren labels. WWW.ROORDINK-WEZEP.NL
Langestraat 110 8281 AN Genemuiden Tel. (038) 385 60 20 Fax. (038) 385 74 66 www.huisman-assurantien.nl info@huisman-assurantien.nl SchadeverzekeringenLevensverzekeringenSpaarproducten
Tel: 06-13618599
Klapperdijk 36 A • Wapenveld • www.stoffer-stofferingen.nl • 06-207 91 055
WONINGINRICHTING VOOR BEKLEDEN VAN TRAPPEN OPVAKWERK MAAT TAPIJT • GORDIJNEN • PVC • LAMINAAT
VOOR UW COMPLETE
Zwolse Steenhouwerij Galvaniweg 4 8013 RG Zwolle T: 038 - 466 03 30

De Hanze Escape bij ANNO

Ga jij de Hanze Escape doen bij Museum ANNO aan de Melkmarkt in Zwolle? De Hanze escape is voor avonturiers, onderzoekers en speurneuzen die op een speelse manier meer over het Hanze verleden van Zwolle te weten willen komen.

Je gaat er met je team op uit en komt langs historische plaatsen die van belang zijn geweest in de Hanzetijd. Onderweg los je het mysterie van het verdwenen Hanzeverbond op.

Connect the dots en vind het Verbond ! Zonder Hanzeverbond, geen bewijs! De Hanze staat op losse schroeven in Zwolle, want het ondertekende verbond is verdwenen uit het Stadsmuseum.

Van de dief ontbreekt elk spoor. Betekent dit dat Zwolle ineens geen Hanzestad meer is? In deze spannende tocht die je voert langs verschillende bekende Zwolse locaties, gaan jij en je onderzoeksteam op zoek naar het verdwenen document. Restore Zwolle’s honor and bring back the covenant! www.anno.nl

SaaraanHuis

Voorbetrouwbareenpersoonlijkeondersteuningthuis

Blokhutten Scherp en Sterk in Maatwerk

Edisonstraat 5, 8013 PS Zwolle 038-4448401 www.tuintotaalcenter.nl

Ouderenwonensteedslangerthuis,waarbijextra hulpnodigisvandepartner,kinderenofburen.Deze mantelzorgerszijnechtersteedsminderbeschikbaarof rakenoverbelast.DanbiedtSaaraanHuisdeoplossing.

Onzeorganisatiebiedtouderenallerleivormenvanhulp omzoprettigenzolangmogelijkthuistekunnenblijven wonen.Inmiddelshebbenveleouderen–ookmensenmet dementie-eenSaarvoor:

•gezelschap,voorlezenofeenspelletjedoen

•begeleidingbijeenwandeling,uitstapjeofdoktersbezoek

•lichthuishoudelijkwerk,boodschappenofkoken.

ZijkrijgenaltijdhulpvandezelfdeSaar,opdemomenten datzijdatwensen.OnzeSaarshebbenlevenservaring, zijnsnelinzetbaar,woonachtiginderegio,deskundigen uitvoeriggescreend.

Voor

aan

Pagina 9 www.rtvfocus.nl
Foto: © Marc Venema - Shutterstock.com Foto: © Marc Venema - Shutterstock.com Foto: © Frans Blok Shutterstock.com
meerinformatie: NoortjeBauwens 0382001850 zwolle@saaraanhuis.nl www.saaraanhuis.nl
huis 038 - 200 18 50

Als een goede buur zijn wij dichtbij

✔ Wij ondersteunen u bij een goed leven in uw eigen huis.

✔ Samen met u en uw naasten kijken we wat u nodig heeft en bieden wij zorg op maat.

✔ We kennen de wijken in Zwolle en er is meestal een locatie of wijkteam van ons in de buurt.

✔ Met ondersteuning van onze medewerkers kunt u thuis wonen op uw eigen wijze.

Voor meer informatie over zorg en ondersteuning aan huis kunt u bellen met: 038 - 200 1100

Of kijk op onze website

www.driezorg.nl

Volg ons ook op:

✔ ✔ ✔ ✔

EXPOSITIES DE STAD VERBEELDT IN HARCULO

De Stad Verbeeldt organiseert van 1 t/m 24 september 2023 in Harculo drie exposities:

Expositie Zilveren Camera en Voel het Nieuws Eddy van Wessel, bekende Nederlandse fotograaf, is de winnaar van de Zilveren Camera 2022 met zijn indrukwekkende fotoseries over Oekraine. Eddy fotografeert met gevaar voor eigen leven de effecten van de oorlog op mensen.

ExpositieVoel het Nieuws is een unieke expositie van 6- 8 panelen voor mensen met een visuele beperking, die het nieuws kunnen voelen en via een QR code een interview met de winnende fotografen kunnen beluisteren.

De Stad Verbeeldt werkt daarbij samen met de Zilveren Camera, Bartimeus, Visio, Oogvereniging Nederland om de inclusieve samenleving te realiseren voor mensen met en zonder visuele beperking.

Expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel

Deze expositie laat prachtige beeldverhalen zien in fotografie en multimediale producties van amateurs, professionals en studenten/ leerlingen. Daarnaast exposeren studenten opleiding Fotografie van het Deltion College de 1e, 2e en 3e prijswinnaars Daily Life. Leerlingen Meander College exposeren met 1e, 2e en 3e prijswinnaars Oog voor de toekomst.

Info:

Deze exposities zijn te zien van 1 t/m 24 september 2023 in Harculo, Dienstengebouw, Zwolle-Zuid, IJsselcentraleweg 6, Zwolle

Vanbiezen totkunstgras

EXCLUSIEVE DAMESMODE

VOLARE

TAPIJTMUSEUMGENEMUIDEN

Degeschiedenisvanhetmakenvan vloerbedekkinginGenemuidenwordt verteldengetoondinhetTapijtmuseum. Metintroduc�evideo,rondleiding endemonstra�esvanoudevlechtenwee�echnieken.

Dinsdagmiddag vasteopenings�jd Ziedewebsitevoormeerinfo ofanderebezoek�jden

Maandagt/mzaterdag:

Groepenopafspraak Reserverenkanopwerkdagen van10.00-14.00uur viatelefoonnummer0629386804

Reserverenkanookopdewebsite doordeQR-codetescannen

Pagina 11 www.rtvfocus.nl
Eddy van Wessel, titel Bakhmut wounded couple, winnaar Zilveren Camera 2022 voor zijn serie over de oorlog in Oekraine
Foto: © Frans Blok Shutterstock.com
OUDE VISMARKT 21A ZWOLLE
KlaasBenninkstraat2a-8281ZXGenemuiden Info:www.tapijtmuseum.nl-0383855923of0629386804 2301-31
Afvalcontainer nodig? webshop.vanwerven.nl of bel 0525 63 1111
1 op de 3 vrouwen krijgt dementie Geef nu voor meer onderzoek, zodat dementie niet jouw toekomst wordt. stopdementie.nu Plaatsingvanduurzame zonnepanelen www.solarharderwijk.nl Plaatsingvan duurzame zonnepanelen Wilt u verduurzamen met zonnepanelen? Solar Harderwijk is de zonnepanelen specialist van Gelderland. Bespaar minimaal €575 per jaar met onze Solarwatt zonnepanelen. Vraag een offerte aan en verduurzaam uw woning. 1. We brengen uw wensen in kaart 2. De plaatsing van de panelen 3. Wij bieden uitstekende service Bezoek onze website Réaumurstraat14 T:0341–217641 3846BZHarderwijk E:service@solarharderwijk.nl EXCLUSIEVE PRODUCTEN VOOR PRETTIGER LEVEN, WONEN EN SLAPEN! Hetty Borgers, zelfstandig adviseur www.optidee.nl/hetty-borgers 06-12055101 Wilco Hekman | 06- 41 422 366 | Hasselt (OV) info@hekmanhoveniers.nl | www.hekmanhoveniers.nl HOOGWERKERS, GEREEDSCHAPPEN EN MACHINES VERHUUR VAN TEL. 038 - 385 93 48 Doneer een emmertje vis www.ecomare.nl/steun Steun ons! anoniem - dag en nacht Help door te luisteren Luister jij? Als iemand zijn verhaal kwijt wil… deluisterlijn.nl/ vrijwilliger Word ger!

Met Premio Van Essen het voorjaar in!

Het bedrijf dat er voor u is op het gebied van banden-, auto-, camper- en caravanservice.

Premio Van Essen is een kei op het gebied van banden. Of u nu banden nodig hebt voor een personenwagen, kampeervoertuig, motor, aanhangwagen,landbouwvoertuigoftruck:bijPremio Van Essen vindt u wat u nodig hebt. Van A-merk (Michelin, Goodyear, Continental, etc.) tot low budget tot gebruikt.Voor ieder wat wils.

Nieuwe velgen maken de auto!

Op zoek naar een andere look voor uw auto?

Tegenwoordig heeft u voor relatief weinig geld al een mooie set nieuwe wielen.

Wees verstandig

Wie slim is gaat dit voorjaar nog met de auto naar

Premio Van Essen voor een uitgebreide veiligheidscheck. Of maak een afspraak voor een apk, een beurt, aircoservice of reparatie. Ook voor ruitreparatie- en vervanging bent u van harte welkom.

Veilig op vakantie

Gaat u dit jaar met de camper of caravan op pad?

Heerlijk! Denk er wel aan om tijdig een afspraak te maken voor een controlebeurt. En laat uw caravanbanden na 6 jaar vervangen, voorkom hiermee de kans op een klapband door uitdroging en vervorming.

Kortom, wie voor veilig rijden kiest, kiest voor PremioVan Essen.

PremioVan Essen

Ceintuurbaan 8, 8024 AA Zwolle

T. (038) 453 17 17

info@premio-vanessen.nl

www.premio-vanessen.nl

1 op de 3 vrouwen krijgt dementie. Geef nu voor meer onderzoek, zodat dementie niet jouw toekomst wordt. stopdementie.nu

Wegwijs op het internet met line l GEVEN OM MOLENS IS GEVEN AAN MOLENS molenfonds.nl ZEE VOL VERHALEN Duik in de
je niet meer weet wat je net gelezen hebt?
alz... wat

Expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel

De Stad Verbeeldt organiseert in het kader van Hanze 2023 een eigen expositie met fotografische beeldverhalen en multimediale producties rond de vier thema's:

1. Zwolle Handelsstad & Onderwijsstad

2. Vervoer & Verbinding (spoor, water, wegen)

3. Historie & Architectuur & Kunst

4. Gemeenschap & Inspiratie.

Amateurfotografen, filmers en beeldmakers zijn onder professionele leiding van Gertjan Aalders, Bert Janssen en Roy Zwier, docenten ateliers Visual Storytelling, aan het werk met hun beeldverhalen. De kracht van De Stad Verbeeldt is verhalen ophalen rond personages en specifieke situaties, deze visualliseren en verbeelden door middel van fotografie, film, audio, teksten voor de exposities.

Informatie:

https://www.destadverbeeldt.nl/expositie-verhalen-van-zwolle-2023

Foto: De Gouden Bocht

Beeld: 19 het Atelier Architecten

Pagina 15 www.rtvfocus.nl
Foto: © Frans Blok Shutterstock.com
7731 EH Ommen 19096 van Reeuwijkstraat 48 7731 EH Ommen 7731 EH Ommen 19096 van Reeuwijkstraat 48 7731 EH Ommen 7731 EH Ommen Wandel eens over Bergklooster: Natuur, Cultuur, Rust meer weten? www.bergklooster.nl
De specialist in het maken van bouwtekeningen voor nieuwbouw, verbouwing, bijgebouw.
300

Wil jij werken in de leukste en grootste fietsenzaak van Zwolle en omgeving?

Ben jij:

• Een enthousiaste fietsmonteur?

• Een harde werker?

• Een teamspeler

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden:

• Goede arbeidsvoorwaarden

• Een moderne werkplaats met airco

• Werken in een gezellig team met in totaal 30 collega`s

• Werkdagen en werktijden in overleg

• Aandacht voor jou als persoon

Wil jij komen werken in ons gezellige team?

Stuur je CV en een korte motivatie naar info@fietsgoed.nl

t.a.v. Monique Wouters

Sinds 1945 in hartje Zwolle, ruim 2000 m2 fietsen! | www.fietsgoed.nl

Welkom bij Eleos

Locatie
Zwartewaterallee 25 8032 DZ Zwolle
Zwolle
Op onze behandellocatie in Zwolle bieden we behandeling aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen.