__MAIN_TEXT__

Page 1

December 2020

U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

ONLINE, IN DE AUTO, ZIGGO (36), KPN (1395) EN ANDERE GLASVEZELKANALEN

M

PAGINA 15 Opa vertel eens...

M

PAGINA 11 Broedplaats jong talent

DH

PAGINA 7 Muziektrip

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

o.a. in deze krant:

Voorwoord Station manager

ev e

rij

Dit geweldige aanbod is ons gedaan door de overheid en Omroep Flevoland. Door de komst van een fulltime journalist en de ongekende inzet van al die vrijwilligers bij Radio Lelystad zal uw lokale omroep uw dagelijkse lokale nieuwstoevoer gaan worden. Voorvallen bij u in de straat of in de wijk, of die onveilige fietssituatie bij u in de buurt – u gaat straks nog meer op de hoogte zijn wat er speelt in de stad en in uw wijk of straat.

U

itg

Toen ik in januari 2016 op vrijwillige basis stationmanager werd, was mijn visie: eerst draagvlak krijgen bij de gemeente en de samenleving – en geef zoveel mogelijk burgers en clubs een podium voor hun verhaal. Nu, vier jaar later, werpt het z’n vruchten af en is de groei ingezet. Dat komt niet vanzelf, dat is met veel vrijwilligers elke dag weer keihard ervoor gaan.

En er zijn nog veel meer leuke dingen te melden, zoals de toekomstige samenwerking met Omroep Flevoland. Eén keer per vijf weken gaan Radio Lelystad en Omroep Flevoland gezamenlijk een radioprogramma uitzenden vanuit de Kroonpassage. Een programma waar Lelystadse onderwerpen en een gezellige discussie elkaar niet in de weg staan. En het leuke is dat alles via de tv te volgen is. Voor onze medewerkers is het een leuke uitdaging en een leerzaam traject: presentatie, camerawerk, regie, productie in samenwerking met professionals. En om Radio Lelystad nog meer nieuws te laten vermelden op website en radio zal in 2021 een fulltime journalist op zoek gaan naar nog meer nieuws in de samenleving.

DH

M

DH

U

Alhoewel – dat is niet helemaal waar, want toch lukt het onze medewerkers elke dag weer om bijzondere inwoners te vinden die een verhaal hebben. En ik kan u vertellen dat wij als Lelystatters een druk volkje zijn. Steeds meer inwoners vinden een podium bij de lokale omroep Radio Lelystad. Of je nu zingt of een modelspoorbaan als hobby hebt of verhalen schrijft – je bent altijd welkom met je verhaal. Zo was ook korfbalvereniging Exakwa te gast in ons sportprogramma Dubbelspel op zondagmiddag. Wat voor de vereniging een feestjaar moest worden ter gelegenheid van haar vijftigjarige jubileum werd een somber jaar, vertelde de voorzitter. Onze radiomedewerkers doen hun best de stad te voorzien van lokale verhalen, en ik kan u vertellen: daar gaat veel vrije tijd naartoe. En dan ook nog alle interviews per telefoon; zonder dat echte contact valt het echt niet mee.

Toch zijn er ook mooie en leuke dingen te melden, zoals een extra bijdrage voor lokale omroepen. Vanuit een journalistiek fonds is geld beschikbaar gekomen voor lokale omroepen in Nederland, om te zorgen dat de nieuwsstroom niet in gevaar komt door teruglopende inkomsten. Een prachtig gebaar, waar wel enige eisen aan vastzaten. Met trots kan ik melden dat wij als omroep geen gebruik hebben hoeven maken van deze steun. Door goed op de uitgaven te letten, konden en kunnen wij nog steeds voldoen aan alle eisen die aan een lokale omroep gesteld worden, en dat terwijl Radio Lelystad niet het geheel toegewezen subsidiebedrag ontvangt waar wij recht op hebben.

M

itg

ev e

rij

Ik hoef u er niet van te overtuigen dat we in een bizarre tijd leven momenteel. Het is in elk geval een tijdperk dat zeker de geschiedenisboeken ingaat. Het land kraakt en piept in z’n stutten en we vallen van de ene in de andere maatregel. Ook bij uw lokale omroep gaat het allemaal anders dan normaal. Waar elke avond stadsgenoten onze studio binnenstapten om hun verhaal te vertellen, stapt nu alleen de presentator binnen. Waar de stad normaal overliep van activiteiten en evenementen, is alles uitgesteld of afgesteld. Dat maakt het voor u als inwoner er niet leuker op en wij als lokale omroep hebben niets te melden.

Ik wens u allen gezondheid toe – en pas goed op u zelf. Groet Jan Staphorst.

Uitvaartbeveiliging r

Security �;;� ;�� ;;� e

r

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

�;;� ;�� ;;� e

r

DH

�;;� ;�� ;;�

M

Security

e

M

DH

U

Security

U

itg

-----M .E.P. M.E.P. ---M.E.P.

itg

Kies voor uitvaartbeveiliging van M.E.P. Security.

Geen extra zorgen op één van de moeilijkste momenten in uw leven? Kies voor uitvaartbeveiliging van M.E.P. Security.

ev

ev

Uitvaartbeveiliging

er

ij

Geen extra zorgen op één van de moeilijkste momenten in uw leven? extra zorgen op één van de moeilijkste momenten leven? KiesGeen voor uitvaartbeveiliging vanin uw M.E.P. Security.

er ij

Uitvaartbeveiliging

Pagina 1


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

Inhaal/afmelden van de zwemles Kleine groepjes Individuele aandacht ABC in 1 jaar PrivĂŠ zwemles Zwemles in Lelystad

DH

Proef de sfeer op onze open dag M

Neem een kijkje op de website voor meer informatie

M

www.aeresvmbo-lelystad.nl

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Kom tot bloei

Zoals zwemles bedoeld is!

rij ev e itg U DH M

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Tjalk 25-58, Lelystad

.nl | tel: 06-11424374 2 | 8219|CG Lelystad | inf Kraaienhof 2 Kraaienhof | 8219 CG Lelystad info@spetterenspatter.nl www.spetterenspatter.nl | tel: www.spetterenspatter.nl | tel: 06-11424374

DH

M

M

DH

Ga voor meer informatie over onze arragementen & dens naar www.cityden.com/vakantieineigenland of bel 020 30 80 295.


De presentatoren van maandagavondlive U itg ev er ij U itg ev er

Oud Nederlands

DH

Journalist aan het werk bij Radio Lelystad

Binnen enkele maanden zal de nieuwsredactie van Radio Lelystad versterkt worden door een journalist. Radio Lelystad maakt normaliter gebruik van vrijwilligers. Door een subsidie van de overheid krijgt de lokale omroep een jaar lang betaalde professionele versterking. Het doel is de lokale berichtgeving te intensiveren en de samenwerking met Omroep Flevoland te versterken. In totaal starten zeven regionale omroepen en de NOS een project waarbij voor de periode van een jaar lang 28 extra journalisten bij lokale omroepen worden ingezet om de nieuwsvoorziening op regionaal en lokaal niveau verder te verbeteren.

Na jaren weg te zijn geweest bij Radio Lelystad is sinds februari 2020 Will van der Steen weer terug in de programmering van Radio Lelystad.

ev e

itg

itg

ev e

rij

Will van der Steen heeft een rijk radioverleden en heeft Nederlandstalige muziek in zijn DNA zitten. Will presenteert elke zondagochtend vanaf 09:00 uur het radioprogramma Oud Nederlands. De Nederlandstalige juweeltjes van toen die u allemaal mee kunt zingen, komen aan bod. Was u de artiest alweer vergeten? Will van der Steen praat u elke zondagochtend van 09:00 tot 10:00 bij over de Nederlandstalige hits uit het verleden.

rij

M

DH

Dit TV/radio-programma is mogelijk geworden door een extra subsidie van OC&W. Met dit geld is een locatieset gemaakt waarmee zowel radioals tv-programma’s gemaakt kunnen worden. De subsidie is verstrekt om de samenwerking tussen Radio Lelystad en Omroep Flevoland te versterken. Speerpunt in beleid van de minister is het bevorderen van de kwaliteit van de mensen die bij lokale omroep werken. Den Haag wil dat lokale journalistiek dieper in de haarvaten van de samenleving komt.

M

U itg ev er

ij

Het programma zal niet alleen op de radio te horen zijn. De uitzending is ook te zien op tv en via diverse digitale kanalen. Het programma wordt samen gemaakt met Omroep Flevoland. Presentatoren en journalisten van beide zenders zullen aan de uitzending meewerken.

Op dit moment door corona weliswaar per telefoon, maar mensen vinden het leuk om bij hen in de studio te zijn. Ze zetten zich dan ook vooral in voor de Lelystedelingen, Stichtingen, Verenigingen, startende bedrijfjes etc. Maar je bent ook bij ze welkom met je leuke verhaal, een gedicht of kom iets vertellen over je hobby. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze maken er een leuke uitzending van. Je kunt je altijd opgeven via: maandagavondlive@radiolelystad.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio op nummer 0320 - 234 344. Dave en Ger willen vooral het visitekaartje van Radio Lelystad zijn, en daar voldoen ze ruimschoots aan!

Dave: Hoewel er tussen Ger en mij een leeftijd verschil zit van zo’n 20 jaar, klikt het alsof we dit al jaren samen presenteren. We hebben veel lol samen, tijdens en tussen de uitzendingen door. De twee heren hebben het duidelijk naar hun zin bij Radio Lelystad. Er wordt lekkere en goede muziek gedraaid die ook gewaardeerd wordt door luisteraars. Ze krijgen daar regelmatig een compliment over. Als radiopresentatoren moet je welbespraakt zijn, beschikken over een prettige stem en dat je op een duidelijke manier moet kunnen communiceren. Aan al deze eisen voldoen beide heren uitstekend. Als we kijken naar de afgelopen maanden zie je dat ze bijna iedere week wel gasten hebben.

ij

Radio Lelystad zal vanaf februari maandelijks een LIVE radio/tv programma maken vanuit de Kroonpassage (naast konditorei Noor). In het programma wordt gepraat met Lelystedelingen die in het nieuws zijn geweest, stadgenoten die een evenement organiseren en er zal elke maand met betrokkenen gediscussieerd worden over een Lelystadse kwestie. Lelystedelingen zijn welkom om deze uitzending bij te wonen en mee te praten.

Dave Terlien en Ger Koreman dragen samen het programma maandagavondlive op Radio Lelystad. Dave die al drie jaar als presentator bij Radio Lelystad werkt en Ger die vanaf begin dit jaar is gevraagd als mede-presentator of populair gezegd: Side-kick. Ger: Dave is in mijn ogen niet alleen presentator, maar vooral journalist. Hij verdiept zich terdege in onderwerpen die in de uitzending aan bod komen en weet de juiste vragen te stellen.

M DH

M DH

U itg ev er ij

Radio Lelystad LIVE vanuit de Kroonpassage

Radio Lelystad 90.3FM

M

U

DH

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

ev

itg

Verspreiding: Axender Fahrenheitbaan 1, Nieuwegein T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl

U

Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2, Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

er ij

Colofon DH

DH

U

itg

ev

er

ij

Een FM-zender koop je niet zomaar, een forse investering voor onze omroep en gezien de zender uit Italië moest komen gaf dat i.v.m. Covid19 vertraging. Waar vroeger alles analoog was aan een zender is het nu het tijdperk van digitaal en instelbaar doormiddel van een laptop. Na enkele vinkjes en klikken was de nieuwe FM-zender klaar voor gebruik.

ONLINE, IN DE AUTO, ZIGGO (36), KPN (1395) EN ANDERE GLASVEZELKANALEN

M

Na jarenlang onafgebroken in de lucht te zijn geweest op een enkele stroomstoring na, is de Fm zender van Radio Lelystad vervangen. En dan opeens is er ruis op de radiofrequentie van uw lokale omroep. Het Covid19 virus had net zijn intrede gedaan en net op een moment dat je als lokale omroep veel te melden hebt begaf de krachtige FM-zender het. Na onderzoek en het plaatsen van een tijdelijk noodzender bleek dat de zender niet meer reparabel was en dus afgeschreven.

M

M

DH

U

FM-zender Radio Lelystad vervangen!

Druk: Janssen Pers 2e Dwarsweg 81, Gennep T 0485 - 490 433 E info@janssenpers.nl I www.janssenpers.nl

Pagina 3


U itg ev er ij

U itg ev er ij

9.474,-

De beste kwaliteit en functionaliteit tegen een scherpe prijs, dat staat bij Reddy voorop. We werken uitsluitend samen met A-merk leveranciers zoals Bosch, AEG, Pelgrim en Boretti. Voor elke behoefte en budget leveren wij een passende oplossing. Kom gerust eens langs!

ev

itg

itg

ev

er

ij

er ij

KEUKENS LELYSTAD DH M

M

DH

U

U

KETELMEERSTRAAT 94 • 0320 419201 • www.reddy.nl

IN DE KEUKEN ALLES

*Vraag in de showroom naar de voorwaarden.

rij ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

M DH

A-MERK APPARATUUR IN IEDERE REDDY KEUKEN


Het Radiocafé

Theo van Rhijn U itg ev er ij

U itg ev er ij

Ik weet nog dat ik ooit zelf te gast was in het Radiocafé, ik ging met mijn danspartner naar China voor het WK showdance en Leny Hartong had me uitgenodigd om hierover te komen vertellen. Toen had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik ooit zélf de presentatie nog eens op me zou nemen! Maar toen ik hier twee jaar geleden voor gevraagd werd was er maar één antwoord: natuurlijk!

Wat ik wel kan? Informatie samenvatten en mensen dingen vertellen die echt gebeurd zijn. Ik heb een loopbaan achter de rug als dagbladredacteur, bij Het Parool om precies te zijn. U hoort mijn stem dagelijks bij het lokale nieuws en elke laatste maandagavond van de maand van 9 tot 10 in ‘Van Rhijn praat bij met…’, waarin ik met een belangrijke betrokkene een onderwerp bespreek dat op dat moment speelt in de stad. Dat kan een wethouder of een andere bobo zijn, maar ook iemand die ergens voor of tegen actievoert.

kaal nieuws, informatie over Lelystadse mensen en activiteiten en proberen we een artiest in de spotlight te zetten.

ij

Geniet dus als vanouds van een gezellig en informatief radioprogramma.

rij

Ooit ben ik begonnen bij een ziekenomroep in Haarlem. Daar leuke interviews kunnen doen of als technicus mee. De leukste en meest indrukwekkende bij Toon Hermans thuis. In 1988 met mijn vrouw naar Almere verhuisd en daar ook weer bij de ziekenomroep begonnen, toen het ziekenhuis er eenmaal was. Vervolgens diverse lokale radio en tv-stations gedaan, maar de meeste van de omroepen gingen helaas ter ziele. Ook ongeveer 7 jaar bij Radio Lelystad (ongeveer t/m 2012) programma MuziekWijzer gedaan (eerst met zijn 3tjes, later als duo). Weer terug naar lokale radio in Almere.

Tot de komende laatste maandag van de maand!

Muziekplein! Elke zaterdagmiddag draaien Arno Curth en Jantine Middelkoop de lekkerste hits uit het verleden, afgewisseld met lokale nieuwsberichten. Arno behoort inmiddels ook tot het meubilair van Radio Lelystad, al meer dan 25 jaar is hij vrijwilliger bij de omroep en maakt hij radioprogramma’s voor de stad.

Dit jaar heb ik ook wat humoristische muziek en cabaret gedaan in het programma (viel wel een beetje buiten mijn comfortzone – maar wel erg leuk), vooral toen we net geconfronteerd werden met Corona. We kunnen wel een lach gebruiken tenslotte.

ev e

itg

U DH

Muziekplein Zaterdagmiddag 16:00 t/m 18:00 uur.

M

DH

U

itg

ev e

En de gehele maand december kerstmuziek, maar dan wel nummers of uitvoeringen van bekende nummers die je nooit hoort. En vaak ook de onbekende artiesten. Dus voor wat andere muziek: MuziekTrip op de woensdagavond tussen 19 en 20 uur. En op donderdag plaats ik de playlist op de Facebook pagina van MuziekTrip, soms aangevuld met korte informatie. Groet Rolf,

M

En verder zorg ik ervoor dat u dagelijks op onze site het nodige nieuws over de stad kunt lezen.

rij

M

M

DH

Presentator, samensteller en redacteur van MuziekTrip: Rolf Vermeer

En nu weer sinds juni 2018 bij Radio Lelystad. Regelmatig duik ik de muziekgeschiedenis in van een bepaalde dag en zoek daar de passende muziek bij met feitjes en leuke weetjes. Of een thema behoort ook wel tot de mogelijkheden. Dat is gewoon lekker door je eigen muziekcollectie browsen en op jacht naar cd’s (dat doe ik regelmatig). En mocht ik in een platenzaak komen, dan resulteert dat vaak toch wel praten met (vaak) de eigenaar over muziek. En dan word je ook vaak geattendeerd op andere muziek die ik ook niet ken.

U itg ev er

MuziekTrip

DH

U itg ev er

ij

Het Radiocafé werd voor de Corona-crisis live uitgezonden vanuit de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. En dat heeft zijn charme want de uitzending zit altijd bomvol gasten dus je hebt een hoop reuring om je heen. Passend bij een café! Maar sinds Corona zitten we aan de studio gekluisterd en tot overmaat van ramp heb ik daar maar één keer live gasten kunnen ontvangen.. Alle interviews gebeuren tegenwoordig telefonisch en dat is nog een hele uitdaging kan ik u vertellen! Maar ondanks de uitdagingen maken we er elke eerste zaterdag van de maand weer een mooie uitzending van. Tussen 14:00 en 16:00 uur krijgt u lo-

M DH

M DH

Radio Lelystad heeft één medewerker die geen radio-achtergrond heeft. En dat ben ik, Theo van Rhijn. Ik vind het knap, zoals mijn collega’s schijnbaar moeiteloos plaatjes aan elkaar praten en zo de stad een uur weten te boeien. Ik zou het niet kunnen.

Barendregt administratie + belastingen Liefdevolle hulp bij het laatste afscheid

Nu ook schotels voor de feestdagen! Houdt u ook van locale Wilt u meer vrije tijd laat u ontzorgen met Bestel uw administratie en fiscale zake ze snel! radio enmet locale adviseurs. en fiscale zaken. Wilt u meer vrije tijd laat u ontzorgen uw administratie meer vrije tijd laat u ontzorgen met uw administratie en fiscale zaken.

U

Annelies Vente | 06-43 13 87 68

ev

Dichtbij de klant staan en naar ze luisteren.

itg

itg

U kunt mij dag én nacht bellen

in O U

ev

er

ij

er ij

Liefdevolle hulp bij het laatste afscheid

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

DH

M

M

DH

egtadmin.nl endregtadmin.nl www.bar Oostermoer 3 | 8245 DG Lelystad Tel.:www.bar 0320 egtadmin.nl www.barendr Lelystad Tel.: 0320 258 179 info@barendregtadmin.nl www.barendreg Noorderwagenplein 10 • 8223 AL Lelystad 8 Tel. (0320) 22 22 30 W W W. A D I U VA R E U I T VA A R T. N L egtadmin.nl8 179 www.barendr info@uvbl.nl • www.uvbl.nl info@barendregtadmin.nl www.barendregtadmin.nl

Pagina 5


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Kies voor een toekomst in de zorg of het onderwijs!

M DH

M DH

Midden in het centrum van Lelystad staat een groot blauw gebouw, in dat blauwe gebouw verzorgt Landstede mbo opleidingen in de richting van Gezond & Wel en Onderwijs & Opvoeding. Kleinschalige opleidingen, waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. Jij staat als student centraal! In het blauwe gebouw vind je ruime leslokalen en zijn er volledige praktijkruimtes ingericht, zodat je perfect kunt oefenen voor jouw toekomstige vak!

Gezond & Wel:

Voor een opleiding in de zorg kun je bij ons terecht voor de volgende opleidingen: maatschappelijke zorg, verzorgende en verpleegkundige.

Onderwijs & Opvoeding: Wil jij met kinderen werken in de kinderopvang of op school? Of wil je kinderen met een achterstand helpen? Dan hebben wij de volgende opleidingen voor je: pedagogisch medewerker kinderopvang, gespecialiseerd pedagogisch medewerker en onderwijsassistent.

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Ontdek onze opleidingen op www.landstedembo.nl. Op de website kun jij informatie van de opleidingen opvragen en in contact komen met onze docenten uit Lelystad!

M

M

DH

DH

www.landstedembo.nl | Het Ravelijn 1, 8233 BR Lelystad

dĂŠ lampen- en woonwinkel! rij

ev e

Live Edge Serie.

itg

itg

ev e

rij

Luttekepoortstraat 59-65, Harderwijk

DH

U

Vloerlamp Gigantos.

DH

U

Eetkamertafel Beam. 275 cm

2.149,-

Hanglamp Catania.

149,-

M

M

oud zilver

Hoektafel

Eettafel vanaf

Salontafel

179,-

695,-

295,-

3-lichts ovaal

637,-

Eettafelstoel Delaware. Cognac/Charcoal

199,-

Tafellamp Gigantos.

Hanglamp Lawu.

oud zilver

79,-

er ij

7-lichts grijs/bruin

Luttekepoortstraat 59-65, 3841 AW Harderwijk

+31 341 496708

Boekenkasten Tuareg.

itg U DH

590,-

M

U DH

1.395,-

5-lichts

M

vanaf

Hanglamp Tortona.

itg

Loungebank Gino.

ev

ev

er

ij

199,-

info@lampenshoponline.com

met 2 deuren of 1 lade

1.299,www.lampenshoponline.com


Nu ook on air!

Noordwest

Punter

Jol Galjoen

Atolwijk

Schouw Gondel Zuidoost

De Landerijen

ij

Warande

rij ev e itg U

Gevorderde gezinnen met oudere kinderen (12+) Jeugdwelzijn “Van de Rots-en-Watertraining heeft onze zoon veel opgestoken. Hij voelt zich zekerder op school en durft met ons als ouders ook beter over problemen te praten.”

M

M

DH

ev e

rij

Gezinnen met jonge kinderen, hoog inkomen, veel sportverenigingen Maatjes “Dankbaar, die rol als maatje van een hulpbehoevende dame. Ik had vooraf niet gedacht dat je mensen met een wekelijks bezoekje zo enorm kunt helpen.”

M

DH

Zuidwest

Startende gezinnen met baby’s en jonge kinderen Vluchtelingenwerk “Samen met een vrijwilliger van Welzijn Lelystad hebben we onze woning bezichtigd. Ze heeft ons geholpen bij het invullen van de formulieren.”

M

DH

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

er ij

ev

itg

U

U

itg

“Wij zijn Welzijn Lelystad” presentator Gerry Jungen elke 1e zaterdag van de maand tussen 13-14 uur live vanuit FlevoMeer Bibliotheek Lelystad FM 90.3 MHz.

Welvarende ouderen Mantelzorg “Ik wil er zijn voor mijn zieke partner. Maar tegelijk is die mantelzorg ook wel eens zwaar. Gelukkig kan ik bij Welzijn Lelystad terecht met vragen over hulpmiddelen.”

DH

ev

er

Laat jouw geluid horen op Radio Lelystad!

Minder welvarende volwassenen LelystadDoet “Met mijn vrijwilligerswerk pak ik klussen op die ik echt leuk vind om te doen, en daarnaast heb ik nieuwe contacten in de wijk gekregen.”

M

ij

Minder welvarende ouderen Cursus Creatief Leven (projecten) “De cursus Creatief Leven gaf mij het gevoel dat ik er weer toe doe. Samen met lotgenoten en een coach heb ik mezelf uit mijn eenzaamheid gehaald.”

Wat: Met: Wanneer: Hoe laat: Waar: Frequentie:

Waterwijk

Hollandse Hout

ij

U itg ev er

Boswijk

Tjalk Schoener Landstrekenwijk

DH M

Kempenaar Kogge

Botter Noordersluis Lelystad-Haven

Wat kun je er horen?  Handige informatie over Jeugdwelzijn, Informele zorg, LelystadDoet, Vluchtelingenwerk en Welzijn in de Wijk.  Maar ook willen we juist jouw geluid als bewoner laten horen. Wat vind jij belangrijk in jouw wijk? Bel in en praat mee!

itg

Zuiderzeewijk

Karveel

U itg ev er

Welzijn Lelystad is actief op vele plekken in de stad. En nu ook op Radio Lelystad met ‘Wij zijn Welzijn Lelystad’ Elke 1e zaterdag van de maand, van 13.00-14.00 uur zijn wij er. Wat kunnen wij voor jou betekenen? Luister én praat mee!

M DH

M DH

Boeier

Hallo inwoners van Lelystad,

U

Noordoost

Golfpark

wij verbinden & versterken graag jouw geluid!

DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Welzijn Lelystad

Pagina 7


U itg ev er ij rij ev e itg

U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

buit LUIKEN L O R Z

ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

S N E E SCeRnjaloezieën

Contact & Showroom

ev

itg

U

DH

Stuur een foto van uw huis via WhatsApp naar 0321317701 voor een prijsindicatie en ontdek de mogelijkheden.

M

r Al 25 jaa onw ering Z specia list in

Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

t

M

ev

itg

Vrijdagavond Zaterdag: 19.00 10.00 -- 21.00 16.00uur uur

DH

Dinsdag t/m Vrijdag: 13.30 - 17.30 uur

U

Openingstijden

er

ij

er ij

Schans 33, 8254 KN Dronten, (0321) 317701, info@schmit-zonwering.nl, www.schmit-zonwering.nl

www.schmit-zonwering.nl


Dance classics

Wat is nu leuker dan de zondagmiddag doorbrengen met heerlijke classics uit het verleden? Elke zondagmiddag van 12:00 tot17:00 uur draaien René van Elst, Mart Walther en Jan Staphorst de beste hits uit de jaren 60, 70 en 80. Juweeltjes van hits uit het verleden die je niet doorsnee nog op de radio hoort. Tussen al die herkenbare klassiekers nemen de mannen je ook nog mee naar nieuws van toen. Voor de muziekliefhebbers een echte streling voor het oor. De drie presentatoren zijn doorgewinterde radiomannen bij wie de liefde voor muziek uit het verleden in het DNA zit.

Radio reclame

U itg ev er ij

Welke vijftiger heeft niet staan dansen op Shalamar, The Wishpers of Kool and the Gang. Op elke donderdagavond vanaf 19:00 uur neemt Martin Roodenburg je mee terug naar de disco van de jaren 70 en 80. Even weg zwijmelen naar je tienerjaren? Luister dan naar Dance Classics.

De kracht van radioreclame is de herhaling. Elk uur overdag de naam van je bedrijf op zender horen dat is mogelijk bij Radio Lelystad tegen een heel aantrekkelijk tarief. Het geeft je bedrijf niet alleen naamsbekendheid, maar je steunt hier ook nog eens de lokale omroep van Lelystad mee.

M DH

M DH

U itg ev er ij

De Classic Sunday

Wil je als bedrijf adverteren op Radio Lelystad?

Wil je jouw oude disco hit nog eens horen? Mail dan naar Martin.roodenburg@radiolelystad.nl Dance classics elke donderdagavond 19:00 t/m 21:00 uur.

Het startpakket: 3 maanden op zender 7 dagen per week 6 x per dag

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Wil je een specifieke gouwe ouwe horen en opdragen aan iemand? Mail dan naar classicsunday@radiolelystad.nl

DH

DH

Voor de prijs die goedkoper is dan je denkt! Meer info en prijzen kijk op Radiolelystad.nl Of mail naar sales@radiolelystad.nl

M

M

Geklets Lelystad

beli

er ij

itg U

itg

06 06 534 534 952 952 21 21 inf 06 534 952 21 infinfo@belibouw.nl || www.belibouw.nl

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

DH

Bert Bouwman Bert Bouwman Bert Bouwman

M

M

Voorland 3 • 1601 EZ ENKHUIZEN

voor uw Straatwerk Schuing Vlonder Onderhoud & meer

ev

ij

06 25 13 07 65

Voor al uw grote en kleine timmer, schilder en onderhouds werken in en om het huis.

ev

er

omdat we samen meer kunnen

U

DH

WWW.SLUISGARDEN.NL

ev e

Kernis Tuinen

bouw & onderhoudsbedrijf

Een zeer gevarieerd assortiment kwaliteitszaden voor uw moes- of siertuin.

U

Geklets Lelystad elke donderdagavond 21:00 uur ‘Lelystadse onderwerpen met een lach en een knipoog’.

ZADEN VAN

Uit eigen tuin!

itg

De presentatoren zijn alle drie al vele jaren trouwe inwoners die de stad een warm hart toedragen en zich hart maken voor de Lelystadse samenleving. De jarenlange radio-ervaring doet zich spreken in dit bijzondere radioprogramma.

DH

M

DH

U

itg

Dus gaan zij telefonisch opzoek naar mooie verhalen achter artikelen die Lelystedelingen op het wereldwijde web te koop aan bieden. Van een prachtig verhaal over een ontwikkeling van een bootfiets die de oceanen bevaren heeft, of een inwoner die een compleet vliegtuig in onderdelen in zijn garage heeft opgeslagen. Ook zijn de drie presentatoren regelmatig informeel in gesprek met lokale politici.

M

ev e

rij

Voor goede duidelijke uitleg over Lelystadse problematiek schuift Journalist Kees Bakker tweewekelijks aan tafel en staat men een heftige discussie zeker niet in de weg.

rij

Een onafhankelijk radioprogramma wat uitgezonden wordt door Radio Lelystad. Het radioprogramma ontstond in 2004 en in tussentijd hebben duizenden Lelystedelingen hun podium gekregen met hun verhaal. Wekelijks op donderdagavond 21:00 uur worden er willekeurig bewoners uit onze stad gebeld met de vraag ‘Wat bent u aan het doen?’ Het zal u verbazen hoe openhartig stadsgenoten het gesprek aangaan en hun leven in Lelystad delen via de presentators. Ook zijn de presentators opzoek naar het verhaal achter de advertentie.

Pagina 9


Harmonieorkest Lelystad U itg ev er ij

U itg ev er ij

speelt al 50 jaar en heeft altijd plaats voor

nieuwe muzikanten

MAKELAARS Uw huis (ver-) kopen? Agoraweg 2 - Lelystad - Tel. 0320-214516 - lelystad@vlieg.nl - www.vlieg.nl

IEF

T A E R C # S I S U B U K

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Wij repeteren op dinsdagavond in De Kubus, geheel coronaproef. Kom gerust een keer luisteren of een paar keer (gratis!) meespelen. Meld je dan wel even tijdig aan via de website (i.v.m. corona).

M DH

M DH

Ooit gespeeld en (weer) zin om mee te spelen of wil je wel leren musiceren, neem dan contact met ons op.

›

Informatie: www.harmonieorkestlelystad.nl

N ATIVITEIT E ULEERT CRE IJ KUBUS STIM OK PRECIES HOE ZE B O IS F E N TI T A A A E CR MG DEZE TIJD O KUBUS MET 12 ZIE PAGINA

Zwemschool Spetter & Spatter

rij

ev e

itg

U

M

M

DH

U

itg

ev e

Dit uit zich in het feit dat kinderen in hun eigen tempo door de niveaus gaan. Ook het lesmateriaal dat gebruikt wordt kan per kind verschillen. Kinderen met een beperking zijn bij ons ook welkom. Wij hebben hier veel ervaring mee. Veel van deze kinderen zwemmen met extra aandacht in de reguliere lessen of krijgen indien dit niet mogelijk is, privĂŠles. Het streven is om elk kind in de groep mee te kunnen laten afzwemmen.

Voor kinderen waarvan de ouders de zwemlessen niet kunnen betalen is er de mogelijkheid dit te doen via Jeugdfonds Sport & Cultuur en ook als enige binnen flevoland kan dit ook via Nationaal Fonds Kinderhulp zij bieden zelf het ABC pakket in 1 jaar aan voor deze groep kinderen. Mocht u meer informatie willen kijk dan op onze website www.spetterenspatter.nl of bel /whatsapp 06-11424374

DH

rij

Wij zijn een kleine zwemschool in Lelystad, en we richten ons vooral op het diplomazwemmen ABC. Dit doen we door de kinderen individueel aandacht te geven. Ieder kind is uniek bij ons.

Tandartspraktijk: Tandheelkundig laboratorium:

U DH

info@tc-lelycentre.nl www.tcal.nl

M

DH

M

Grutterswal 110 8223 AE Leystad

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Tandheelkundig Centrum Lelycentre

0320-214379 0320-282036


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Radio Lelystad belangrijke broedplaats voor jong talent

U itg ev er

Samenwerking Radio Lelystad heeft een eigen studio in het gebouw van Omroep Flevoland. Binnenkort gaat de regionale omroep Flevoland ondersteuning verlenen aan radio Lelystad om de vrijwilligers verder te professionaliseren. Er komt een medewerker van de regionale omroep een jaar lang radio Lelystad ondersteunen. Dit wordt bekostigd vanuit het ministerie, die het belangrijk vindt dat lokale omroepen als publieke zender kunnen blijven bestaan als bewaker van de lokale democratie.

DH

“Ambitie van de medewerkers van radio Lelystad hoor je terug in de programma’s die ze maken”, zo gaat Loos verder. Of het nu een nieuwsprogramma, een programma rondom zorg en welzijn of een programma rond kunst en theater is. Allemaal programma’s met inhoud en mooie namen. Men kan ze elke dag horen als afgestemd wordt op radio Lelystad. “Wist u dat Amber Jansen ooit is begonnen bij de lokale radio Leiden. Of wat te denken van Arjen Lubach. Hij is ooit begonnen bij radio Groningen”, aldus Loos tot slot.

M

M

DH

U itg ev er

ij

“De vele publieke zenders en de commerciële zenders die u wellicht kent, hebben hiervoor een schare aan medewerkers in dienst. Allemaal betaalde krachten. Bij een lokale radio en tv-zender is dit niet het geval. Het zijn allemaal onbetaalde krachten die elke dag prachtige programma’s maken. Nog even en radio Lelystad groeit uit tot een professionele omroep. Iets waar ik als voorzitter enorm trots op ben”, aldus Frans Loos. Loos is al een aantal jaren voorzitter van de lokale radio in Lelystad. Samen met een 4-tal andere mensen bestuurt hij de omroep. De dagelijkse gang van zaken wordt waargenomen door een programmamanager en een MT gerekruteerd uit de vrijwilligers van de radio

Doorgroeimogelijkheden “Voor de continuïteit van een lokale omroep is dat beter”, vertelt Loos. “Wij bewaken de continuïteit en de financiën. En dan zie je dat dit werkt. Het is ongelofelijk mooi wat de medewerkers doen. Ze groeien nog elke dag. En het mooie hiervan is dat een aantal van onze technici en programmamakers in de loop der jaren bij Omroep Flevoland en radio Utrecht in dienst zijn gekomen. Die drijfveer om te groeien en om door te stromen. Prachtig”, aldus voorzitter Loos. Loos is in de jaren 90 zelf freelanceverslaggever geweest bij Omroep Flevoland. Daarnaast heeft hij ook jarenlang op de zaterdagmorgen een internet rubriek bij Omroep Flevoland gehad. Ook is hij journalist geweest bij tal van landelijke dagbladen.

ij

LELYSTAD 8/11/2020 - Radio Lelystad wordt gerund door zo’n 45 vrijwilligers. Vrijwilligers die er elke dag voor gaan om nieuws te vergaren, een programma maken en te presenteren, de techniek draaiende te houden en ga zo maar door. Want radio Lelystad is 24 uur per dag te beluisteren en sinds dit jaar heeft het zelfs een eigen tv-kanaal. Verder worden elke dag de social mediakanalen van de radio geüpdatet. Kortom veel werk achter de schermen. Werk waar men waarschijnlijk nauwelijks weet van heeft.

M DH

M DH

‘Lokale radio groeit uit naar professionele omroep’

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

ev e itg U DH

U

itg

ev

er ij

M

5 mei veteranen-comité en het Oranje-comité) en dat ECL ook adviseert over zaken zoals evenemententerreinen en nauw samenwerkt met City Marketing Lelystad en de gemeente Lelystad. ECL heeft tot taak activiteiten en festiviteiten een herkenbare rol te geven in het versterken van de belevingswaarde voor de inwoners van de stad. ECL coördineert en initieert publieksgerichte evenementen en is het voorportaal voor het adviseren en informeren rond de planvorming, vergunningaanvraag en uitvoering van de evenementen. Om ervoor te zorgen dat organisatoren van evenementen niet afzonderlijk met de diverse partijen hoeven te praten om tot een ontvankelijke vergunningaanvraag te komen over hun komende evenement, is er afgesproken om het voortraject van een aanvraag, bij ECL onder te brengen. Op de website van Evenementen Coördinatie Lelystad vindt u alle informatie terug die u nodig heeft: aanvraagformulieren, werkcommissies, evenemententerreinen en natuurlijk de kalender met evenementen die in de stad plaatsvinden. Kijk voor meer info op www.lelystadevenementen.nl of neem contact op met Hans Hoogveld, tel. 0320-232173.

DH

de technische mensen van Radio Lelystad in de bibliotheek een kleine studio nagebootst van waaruit wij onze gasten kunnen ontvangen, hen voorbereiden op het komende interview en met hen in gesprek gaan. In tijden van corona vinden de uitzendingen vanuit de studio plaats. Ook dat verloopt goed. Door zorgvuldige voorbereiding van de presentator Gerry, krijgen de luisteraars van het programma een goed beeld van de organisatie die het evenement organiseert en het evenement zelf. Wat is er te doen, waarom wordt het evenement georganiseerd, wat kost het om eraan deel te nemen, wanneer vindt het plaats? De agenda voor de komende maand, evenementen die op stapel staan, is een vast onderdeel van het radioprogramma. Luisteraars horen welke evenementen eraan gaan komen en waar zij aan mee kunnen doen. En nu er door corona weinig evenementen plaatsvinden, richten wij ons op wat er nog wèl in onze mooie stad te doen is. Nog steeds voldoende ruimte voor leuke dingen in onze stad. Evenementen Coördinatie Lelystad brengt dit nieuws en de evenementen graag naar de Lelystedelingen via het radioprogramma. En ECL hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk Lelystedelingen eropuit trekken en de verschillende evenementen en mooie plekjes in de stad gaan bezoeken. Waar houdt Evenementen Coördinatie Lelystad zich verder precies mee bezig? Zo horen luisteraars dat er binnen ECL verschillende werkcommissies zijn (zoals het Sinterklaas-comité, het 4 &

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Hoe kun je de bewoners van Lelystad, organisatoren van evenementen en mensen die met ideeën voor een evenement rondlopen, beter op de hoogte brengen van wat er zich op het vlak van evenementen in de stad afspeelt, dan via de radio? Met die gedachte nam het bestuur van Evenementen Coördinatie Lelystad in 2016 contact op met Radio Lelystad. Al snel werd het plan geboren om iedere eerste zaterdag van de maand een radioprogramma speciaal voor deze doelgroepen te maken. En zo vond in januari 2017 de eerste uitzending van ‘Verantwoord Feesten’ van ECL plaats, live vanuit de bibliotheek in Lelystad. Sindsdien wordt op de eerste zaterdag van de maand enthousiast uit de doeken gedaan welke evenementen die komende maand op de agenda staan. Met vaste presentator Gerry Jungen en bestuurslid Manon Geerlings van ECL een herkenbaar programma over feesten in de stad. Tijdens de uitzending zijn er minimaal 2 gasten, organisatoren van evenementen, die komen vertellen over hun komende evenement. Daardoor gaat het meer leven; wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een evenement? Wat doet ECL eigenlijk en wat is er allemaal voor leuks te doen in de stad? En dat er veel te doen is in Lelystad, wordt dan snel duidelijk. Jaarlijks worden er meer dan 200 evenementen georganiseerd! “Wij zijn erg blij met de manier waarop Radio Lelystad dit radioprogramma verzorgt”, vertelt Manon Geerlings. “Iedere eerste zaterdag van de maand is door

rij

Radioprogramma ‘Verantwoord Feesten’ van ECL op Radio Lelystad

Pagina 11


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH U itg ev er

M

DH

DH

F IS OOK IE T A E R C N ATIVITEIT E E R C T R E E L OMGAAN U D IM IJ T T S E S Z U E B D U K KUBUS MET IJ B E Z E O PRECIES H

M

VERNIEUWEND PROGRAMMA-AANBOD Het creatieve aanbod is groot en de docenten ontwikkelen continu vernieuwende programma’s. Zoals de nieuwe cursus jazzimprovisatie die zowel fysiek als online te volgen is. Kubus ziet het als welkome uitdaging als mensen zelf een idee hebben en springt daar dan graag op in. Zoals bijvoorbeeld het muziektheater ‘ja dokter, nee dokter’ dat dit jaar werd ontwikkeld met zorgorganisatie Kwintes.

ev e

itg

U

DH

OPTREDENS BLIJVEN DOORGAAN Kubus biedt creativiteit én een podium. Muziek, dans, theater… het liefst live met publiek in hun vertrouwde theaterzaal. Ook als dit niet kan, blijven de optredens toch doorgaan. Broers: “We hebben intussen alles in huis voor professionele livestreams van optredens.”

CREATIEF

WORD ZELF Je kunt je inschrijven voor het hele bestaande aanbod. Kubus heeft nu ook flexibele knipkaarten. Hiermee kun je een les komen volgen wanneer het jou uitkomt en als er even geen les is, bewaar je jouw tegoed voor later.

M

DH

www.dekubuslelystad.nl

M

DH

U

U

itg

ev

er

ij

SOCIAAL BETROKKEN Broers: “Door corona is voor veel mensen de wereld kleiner geworden. Kubus is betrokken bij projecten zoals Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Met bijvoorbeeld het kunstmaatje project maken Kubusleerlingen iets moois voor ouderen die zo contact met de buitenwereld houden. Ouderen sturen nu foto’s die worden nagetekend en geëxposeerd. Ook krijgen we een buurtkamer waar ouderen elkaar 2 keer per week kunnen ontmoeten en creatief aan de slag gaan.

M

M

DH

U

itg

ev e

CREATIEVE MANIEREN VAN LESGEVEN Cultuur is een belangrijke uitlaatklep voor mensen. “We zien gelukkig dat steeds meer mensen zich nu inschrijven voor bijvoorbeeld keramieken en beeldhouwen. Als het nodig is bedenken docenten creatieve oplossingen om mensen online les te kunnen geven. Je kunt bijvoorbeeld een kleipakket krijgen als je wil kleien. Samen met online instructies en contact met de docent kun je daar thuis mee aan de slag. Zelfs grafische technieken kun je thuis doen met gutsen of etsen. En, je eigen muziek opnemen kan ook vanuit huis, waarna de studio jouw opnames bewerkt tot een goede productie,” legt programmamanager Matthijs Broers uit.

er ij

rij

"CULTUUR IS EEN BELANGRIJKE UITLAATKLEP"

rij

KIJKEN WAT WEL KAN “Je kunt je richten op dingen die niet meer kunnen, maar het is veel uitdagender om te kijken wat er wel kan!” Vanuit deze gedachte heeft Kubus afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van een duurzaam online aanbod. Verder zijn heel duidelijke coronaregels afgesproken voor in het gebouw en iedereen houdt zich eraan. Daardoor lukt het Kubus te blijven draaien. Als iets niet fysiek in het gebouw kan, gaat het online wél door!

ev

itg

U itg ev er

ij

ij

F E I T A E R C # S I S U KUB


Opa vertel eens iets over de geschiedenis van Lelystad…

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Op Visite Het leven begint pas bij 71 volgens Joke Wolthuis, Joke is moeder, oma, echtgenoot en presentatrice bij Radio Lelystad.

De vraag die mijn kleindochter enkele jaren geleden aan mij stelde toen ze nog maar zes jaar was. Ik wilde haar vertellen over de paardentram in Lelystad, over de man die ‘s avonds door de wijken liep om één voor één de lantaarns aan te steken. Dat de vuilnisman gewoon voor je huisdeur het vuil ophaalde, dat de zuurman door de straat liep te schreeuwen: ‘Uitjes in de wijnazijn…’ De melkboer en de schillenboer aan de deur kwamen, de man van de leesmap en de bode van het dodenfonds die wekelijks drie trappen opliep om een kwartje per persoon van het gezin op te halen. Helaas, dit is allemaal niet van toepassing voor ons mooie Lelystad. Je zou dit ook niet meer moeten willen…

ij

stekend smaakte en een welkome afwisseling was op het menu van rendier en everzwijn. Daar denk je toch niet over na als je door het Lelycentre of de Gordiaan loopt? Waar ik wel eens over na loop te denken aan wat er de afgelopen zevenenveertig jaar dat wij in Lelystad wonen, is afgebroken waar dan vaak weer iets nieuws voor terug kwam. Kapitaalvernietiging viel vaak dikwijls uit mijn mond, maar het zal innarent zijn aan een nieuw te bouwen stad. Ik denk terug aan het oude zwembad, de Spaanse trap en de trap naar Lanser boven. Kantoorgebouwen die werden afgebroken, Supermarkt De Boer, het busstation, kerken en het oude Agora theater met sporthal en zwembad. En ook in de toekomst zal er afgebroken en gebouwd gaan worden. Denk maar eens aan het Porteum dat al aardig vorm krijgt en waarvoor drie scholen moeten worden afgebroken. Ook hier zal men heel doordacht te werk zijn gegaan, maar als Lelystedeling doet dat best wel eens pijn. Natuurlijk een stad heeft geen geschiedenis, de mensen hebben de geschiedenis! En wees eerlijk: Noem een andere stad die wel ideaal is, dan had je daar toch al lang gewoond?

U itg ev er DH

ev e

itg

Ik zie dat mijn kleindochter inmiddels in een diepe slaap is gevallen van mijn verhaal, ik hoop dat u het als lezer heeft kunnen volhouden…

U

ev e

itg

rij

Elke maandagavond om 22:00 uur zijn er lokale gedichten te beluisteren in het programma LelyLove. Roy Oostweegel draagt elke week weer gedichten voor die geschreven zijn door inwoners van Lelystad. Niet alleen gedichten maar ook heerlijke muziek die de sfeer helemaal compleet maakt. Schrijf je zelf gedichten? Mail ze dan naar info@lelylove. nl Roy zal je gedicht dan voordragen of wil je hem liever zelf voordragen? Het kan allemaal bij Roy in LelyLove.

U

DH

Als happy Lelystedeling zeg ik altijd: ‘Alleen dat wat steeds veranderd is blijvend! Dank aan Cornelis Lely! Fijne feestdagen en een beter 2021.

Waar Candlelight stopte gaat LelyLove verder.

M

DH

M

Vanaf 12:00 uur ontvangt Joke diverse interessante Lelystedelingen met hun verhaal. Wil je ook een podium bij Joke? Mail dan naar redactie@radiolelystad.nl

Gedichten

rij

Een bedachte stad kent niet de jaartallen van stadsrecht, bloei, verval, groei, rampen, belegering en overwinning, maar heeft in haar korte geschiedschrijving slechts enkele feiten vastgelegd: het trekken van lijnen op een tekentafel, berekeningen over omvang, het afwegen van mogelijkheden plannen maken, dingen die nauwkeurig kunnen geschieden. Niet alleen de stad zelf, maar de plek waarop ze werd gebouwd, hebben historie. Waar men nu koopwaar aanbiedt in het Lelycentre, is lang geleden, óók handelgedreven. En dan is er de aanwijzing van het kannibalisme. De Rijksuniversiteit te Groningen heeft daar onderzoek naar gedaan. Na de inpoldering vond men op zo’n vier en een halve meter diepte een stapel botten die van de slacht afkomstig moeten zijn geweest. Op een menselijk scheenbeen trof men een knaagspoor van een hond aan. Maar niet alleen de honden lustten blijkbaar een menselijk hapje. Er werden op van mensen afkomstige botten ook snijsporen aangetroffen en die kunnen alleen door soortgenoten zijn aangebracht. Sommige deskundigen gaan er van uit, dat mensenvlees hen uit-

M

M

DH

U itg ev er

ij

Maar Lelystad heeft wel degelijk geschiedenis opgebouwd in haar 53-jarig bestaan en ver daarvoor. Ik zit aan tafel met voor mij het boek: Lelystad Compleet Anders uit 1979! Ik lees: ‘Lelystad is wel eens een bedenksel van ambtenaren genoemd. Op de plaats waar we nu wonen, werken en recreëren stond vroeger vier en een halve meter water. Wie kent niet de foto van een arbeider die met een doodgewone schop in de voormalige zeebodem stond te spitten, met naast zich een bordje waarop ‘Lelystad’ stond’.

M DH

M DH

Het begon ooit in de jaren 80 bij het net geopende ziekenhuis voor Joke, want daar begon haar loopbaan bij de ziekenomroep. Lelystad was nog jong en er gebeurde van alles en Joke wilde daar bij zijn en maakte daarom de overstap naar de lokale omroep. Buiten haar radioprogramma deed ze ook bij Patrick Kicken het erotische weerbericht in de ochtend op Radio Veronica. Ze was jarenlang correspondent voor Lelystad bij Omroep Flevoland en maakt nu nog steeds op Radio Lelystad elke laatste zondag v.d. Maand het programma Op Visite.

Administra�ekantoor

Reinaart

er

ij

er ij

.NL

WWW.

M  /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

U

www.reinaartadvies.nl

DH

Tel: 030 6665826 | Fioringrasstraat 45 | 1313 LB Almere

,,Inzicht in Cijfers’’

M

DH

U

itg

itg

ev

ev

Hydrocultuur Interieurbeplanting Groenprojecten

Advies

Pagina 13


Eetcafé Full House  

De Veste 1692 8231 JK Lelystad +31 320 282 428 www.eetcafe-fullhouse.nl

Marderhoek 62 • 8223 XD Lelystad • 0320-769117  0620407368   Lilaskc2@outlook.com • www.lilaskc2.nl

www.ukkiesplace.nl

M DH

M DH

IS DE HAND, WAAR U MET EEN GERUST HART U PAREL(S) TOEVERTROUWD.

• Metamorfosemassage, • Voetre�lexzonetherapie • Energie-healing

KRAAMZORG

Een mooi begin mr Sasja Flantua Vijfherenlanden 110 8245 BC, Lelystad T 0320 214 001 F 0320 223 439 E sasja@advocatenkantoorflantua.nl I www.advocatenkantoorflantua.nl

Cobi Slabbekoorn, Lelystad Tel.: 06-55138159

Zwanger? Regel je kraamzorg bij Kraamzorg een mooi begin

kraam

Muntstraat 151,8232 8232WB WB Lelystad Muntstraat 151, Lelystad Tel. 06-11727757 085-0220840

www.kraamzorgeenmooibegin.nl www.kraamzorgeenmooibegin.nl info@kraamzorgeenmooibegin.nl info@kraamzorgeenmooibegin.nl

leeuw Govani mishandeld en doodsbang

ij M

M

Meld je aan! 088 344 2000 ouderenfonds.nl/welkom-online

• De Botter: Botter 44 11 • Hanzeborg: Koningsbergenstraat 201 • Middendreef: Middendreef 269

Lees het schrijnende verhaal van leeuw Govani

www.topfit-fysiotherapie.nl

WWW.AAP.NL/GOVANI

itg U DH M

DH

U

itg

ev e

bouw: e d in n a a Een b u? iets voor jo

ev e

rij

“De Antistollingspas geeft me een veilig gevoel”

rij

DH

DH

Topfit Fysiotherapie Lelystad

Met het gratis online lesprogramma Welkom Online maak je een oudere wegwijs op internet. Meld je aan als vrijwilliger.

Ouder worden doe je samen!

fysiotherapie

U itg ev er

ij U itg ev er

Help jij haar bij de eerste stap online?

M

afdichting | bekisting | dilatatie | opleg gen | akoestiek

VRAAG GRATIS AAN

ev

itg

U Meer weten over Vilton en deze baan? Bekijk de vacature op www.vilton.nl/vacatures of scan de code.

DH

DH

Vilton wil flink groeien en zoekt 10 nieuwe monteurs! Ben jij handig of heb je al ervaring in de bouw? Bel dan met Martin Zengerink op 06 - 10 48 62 18.

M

U

itg

ev

er

ij

er ij

Word jij een van de nieuwe collega’s van Marscha?

www.antistollingspas.nl

M

GEOPEND: 06.30 – 18.30 UUR

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Christelijk Professioneel kindercentrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar

uw bouw onze technologie


Wel ben ik op freelancebasis blijven werken bij diverse omroepen, waaronder Arrow Classic Rock en hier en daar de Publieke Omroep. Op Arrow maak ik nu al twintig jaar ‘Bluesbox', een programma met blues en bluesrock. Ik presenteer ook regelmatig festivals en dat soort evenementen.

U itg ev er ij ij

ken zonder webcam en je plaatjes verkopen alsof het de mooiste op de wereld zijn.

gecontroleerde chaos en ik ben pas tevreden als de luisteraars na afloop een zucht slaken en even om rust vragen. Radio moet wat met je doen en een dj moet je kunnen dwingen te luisteren. Dat betekent veel vormgeving en jingles en veel gedoe eromheen. Zoals de Stichting kritisch radio beheer en diverse personen die er misschien helemaal niet zijn?

Ik ben gelukkig dat ik nog kan zo’n programma maken……… bij Radio Lelystad wel! Beschaafd en toch leuk elke dinsdagavond 19:00 uur. Gerry Jungen

M

U itg ev er

M

DH

In 2007 besloot ik dat ik de 'ratrace' bij de omroep zat was en ben ik teruggekeerd naar mijn oude liefde: timmerman zijn. Ik heb nu een eigen timmerbedrijf.

M DH

Maar mijn hartenlapje is: 'Beschaafd en toch leuk’: oude nummers opzoeken die geen hit zijn geweest, maar toch memorabel genoeg zijn om even bij stil te staan. Stukje klassiek erbij, stukje Duits, plus de smartlap van de week en de tune van de week. Ik probeer mijn programma te maken naar het voorbeeld van mijn grote held Kenny Everett (Radio London, BBC Radio 1, Capital Radio). Ik houd van de

ij

In 1998 ben ik overgestapt naar de commerciële zender Arrow Classic Rock, als music director en presentator. Ik heb er ook het regionale station Freez FM opgezet. In die periode heb ik daarnaast twee jaar gewerkt bij Omroep Flevoland op de zondagochtend met het populaire programma 'Gouden Uren.

Nu alweer vier jaar ben ik opnieuw echt actief lid van Radio Lelystad, met de programma’s van ECL (Evenementen Coördinatie Lelystad) die gaan over feesten in Lelystad en wat erbij komt kijken. Sinds een tweetal maanden doe ik ook een programma voor Welzijn Lelystad, dat gaat over het reilen zeilen van de diverse onderdelen van het welzijnswerk met alle zorgen en oplossingen die daarbij horen.

U itg ev er

M DH

Ik ben al vanaf 1988 medewerker van Radio Lelystad. Begonnen met kleine programma’s en dat groeide uit tot 'De Lelystadse zaken’, in het begin van de jaren negentig. In die periode werd ik uitgenodigd door de VARA om te solliciteren naar de positie van presentator van ‘Ochtendhumeur’, op Radio 1 en 2, elke woensdag van 05.00 tot 07.00 uur. Na een paar jaar in de nacht kwam er een plek vrij op Radio 3FM in de middag. Daar heb ik een aantal jaren het programma ‘Tussengas' gemaakt. In dezelfde tijd zat ik ook in de nacht op 3FM met ‘Ummagumma'. Verder ben ik bezig geweest als verslaggever voor ‘Vroege Vogels’ en de 'Steen en Been Show' van Jack Spijkerman.

DH

U itg ev er ij

Presentator Gerry Jungen Beschaafd en toch leuk, ECL en Welzijn

Radio is schilderen met woorden en je luisteraar aan de hand meenemen jouw wereld in. DE VOLGENDE ZIN LIJKT ME AAN ONS PUBLIEK NIET BESTEED. THEO Dat betekent: voorbereid een Ad Lib programma ma-

rij

ev e

itg

itg

ev e

rij

Muziek uit lang vervlogen tijden in Spoor 55 U

DH

M

Bezorg jij onze reizigers een onvergetelijke vakantie?

Administratie- en Belastingadvieskantoor

Belastingadvies, boekhouding, jaarrekeningen, rapportages, BTW-aangiften, facturatie, loonadministratie en startersbegeleiding.

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

U

Archipel 45-28 | 8224 HX Lelystad T (0320) 785700 M (06) 12351675 E marianne@adfisq.nl I www.adfisq.nl

DH

Voor meer informatie: www.buitenhof.nl/vrijwilligers 0182 - 587 055

M

M

DH

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwillige verpleegkundigen & verzorgenden IG!

AdFisq

er ij

M

DH

U

Senioren en liefhebbers van de muziek van Tante leen, Tom Jones, James last, Trio Heesbeen en vele andere muziek uit de jaren 50 en jonger komen aanbod in radioprogramma Spoor 55. Spoor 55 een radioprogramma speciaal voor de ouderen in Lelystad, de muziek met een ruis en kraak aangevuld met lokale informatie gericht op senioren elke zondagochtend vanaf 10:00 uur. Henk Doppenberg en technicus Emile Halbesma zijn uw gastheren en heten u van harte welkom. Spoor 55 Elke zondag 10:00 t/m 12:00 uur.

Pagina 15


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Programmering Radio Lelystad 90.3FM

Sc h r ij f j e nu in ! ww w.vo ic eo flely s t ad. jo uw web.n l

KPN-kanaal 1395 Ziggo-kanaal 36

Vrijdag 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oldtimers 10:00 t/m 19:00 De lekkerste dagmix 19:00 t/m 20:00 Ha die Dave 20:00 t/m 21:00 1 2 The Max 21:00 t/m 23:00 Luid(t) je weekend in 23:00 t/m 00:00 Moondance

M DH

M DH

Maandag 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oldtimers 10:00 t/m 17:00 De lekkerste dagmix 17:00 t/m 19:00 De Radiospits 19:00 t/m 21:00 Maandagavond Live! 21:00 t/m 22:00 Kleijheeg & Kunst 22:00 t/m 23:00 LelyLove 23:00 t/m 00:00 Moondance

Zaterdag * 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oldtimers 10:00 t/m 16:00 De lekkerste dagmix 16:00 t/m 18:00 Muziekplein 18:00 t/m 19:00 Muziektherapie 19:00 t/m 23:00 De lekkerste weekendmix 23:00 t/m 00:00 Moondance

Dinsdag 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oldtimers 10:00 t/m 19:00 De lekkerste dagmix 19:00 t/m 20:00 Beschaafd en toch leuk 20:00 t/m 23:00 Muziek en toch luister je even 23:00 t/m 00:00 Moondance

ij

Zondag ** 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oud Nederlands 10:00 t/m 12:00 Spoor 55+ 12:00 t/m 17:00 De Classic Sunday 17:00 t/m 18:00 Dubbelspel 18:00 t/m 20:00 Sterren NL-top 25 20:00 t/m 22:00 Muziektherapie 23:00 t/m 00:00 Moondance

M

gezocht Radio Lelystad zoekt jou!

U itg ev er

**elke laatste zondag vd maand 12:00 t/m 14:00 Op Visite

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

itg

U

DH

M

er ij

ev

itg

Om het bereik van deze evenementen nog groter te maken heeft Radio Lelystad zich voorgenomen om nog meer met deze evenementen te gaan doen, zodat het voor iedereen nog dichterbij zal zijn. Zo zullen wij steeds meer reportages maken en ook steeds meer het feest of festival live gaan uitzenden. Zo kan letterlijk iedereen meegenieten of denkt: schoenen aan en gaan! Afgelopen jaar (2019) zijn wij gestart met het uitzenden van Jordaan in de Polder, beleefden wij in 2019 een bruisende Koningsnacht Live op de radio en kwamen er reportages vanuit Dancetour en JolPOP en tal van andere evenementen.

En toen was er in 2020, net voordat het evenementenseizoen zou starten, de pandemie Corona (COVID-19). Vrijwel alles kwam stil te liggen en zal stilliggen tot, ach wie zal het zeggen... Dat betekent niet dat er niets gebeurt! De meest creatieve ideeën komen in Lelystad voorbij en een aantal zijn zelfs al uitgevoerd. Zo kwam de Lelystadse firma BTV met CoronaStreams, waarbij tal van artiesten de mensen thuis in de stoel (gratis) wist te doen swingen. Koningsnacht werd digitaal gevierd en ook LelySTART wist met hun “maar dan anders” een semi digitale versie te brengen met heel veel vermaak op afstand. Zo hadden zij een PubQuiz die digitaal en live te volgen was en vele activiteiten die ‘Corona-proof’ gemaakt waren. Zo kon het Lelystadse publiek vermaakt worden tijdens de start van het culturele seizoen. Dit was allemaal tot nu, maar hou Radio Lelystad in de gaten! Er komt nog veel meer waarin wij gaan proberen om de entertainment ‘Corona-proof’ bij jullie thuis te krijgen! Niet alleen via de radio, maar via alle gangbare apparaten. Hopelijk tot snel, want wij zijn de hele dag dichtbij. En heb jij een leuk idee voor ons, of organiseer jij een verantwoord evenement, laat het ons dan weten via Facebook @Radio Lelystad of mail naar matthijs. biesmans@radiolelystad.nl

U

Lelystad kent vele evenementen in de meest uiteenlopende varianten. Of het nu gaat om een braderie, een feest of een festival er gebeurt altijd wel wat in de stad. Nu kan het zijn dat je denkt ‘daar merk ik nooit wat van’ of ‘er is hier nooit wat te beleven’, want dat geluid horen wij ook met enige regelmaat uit de stad. Wij proberen dan ook uit te leggen dat er heel veel meer te doen is dan dat zij wellicht al kennen om vervolgens een snelle opsomming te maken van een aantal activiteiten: Dancetour, Nationale Oldtimerdag, LelySTART, Sunsation, JolPOP, Hiswa, Hippiemarkt, Kinder Mudrun, Bataviastad, Jordaan in de Polder en ga zo maar door.

ev e

rij

Het evenementen geluid op Radio Lelystad

DH

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

U

itg

Wij zijn hard opzoek naar medewerkers die deze facetten willen invullen. Schrijf je regelmatig stukjes op social-media of sterker nog heb je een eigen blog? En lijkt het jou leuk om vanuit huis mee te schrijven aan nieuwsitems op onze website Radio Lelystad. Ook dan zijn wij op zoek naar jou. Wil je met ons in gesprek voor meer info? Neem dan contact op via redactie@radiolelystad.nl

M

*elke 1e zaterdag vd maand 12:00 t/m 13:00 ECL 13:00 t/m 14:00 Wij zijn Welzijn Lelystad 14:00 t/m 16:00 Radio Café

Donderdag 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oldtimers 10:00 t/m 19:00 De lekkerste dagmix 19:00 t/m 21:00 Dance Classics 21:00 t/m 23:00 Geklets Lelystad 23:00 t/m 00:00 Moondance

M

ev e

rij

De lokale omroep van Lelystad bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om mee te werken aan een radioprogramma? En dat kan natuurlijk op allerlei vlakken, techniek doen, presentatie of ligt jouw kracht bij het organiseren en regelen van onderwerpen of gasten?

DH

DH

Medewerkers

Woensdag 00:00 t/m 09:00 De lekkerste dagmix 09:00 t/m 10:00 Oldtimers 10:00 t/m 19:00 De lekkerste dagmix 19:00 t/m 20:00 MuziekTrip 20:00 t/m 21:00 FilmBlik 21:00 t/m 23:00 Pas op Herrie 23:00 t/m 00:00 Moondance

M

U itg ev er

ij

De leukste zangwedstrijd van Lelystad!

Pagina 17


U itg ev er ij rij ev e itg U T. 0320 - 24 18 11 T. 0320 - 24 18 11

M

M

DH

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH DH M Jol 11-17 8243 ED Lelystad Jol 11-17 8243 ED Lelystad

info@deopenhaardspecialist.nl info@deopenhaardspecialist.nl


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Nieu sh

M DH

M DH

Voor al uw Houtkachels, Gashaarden en Elektrahaarden. Nieuw assortiment met diverse showroom aanbiedingen.

Nieuw assorti showroom M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Nieuw assortiment met diverse showroom aanbiedingen.

De Dieze 44, 8253 PS Dronten, 0321-382501, www.sfeervolstoken.nl

He

rij

rij

Interieur ontwerp & realisatie voor bedrijf of particulier

ev e

ev e

We zijn op zoek naar een

itg U DH M

M

DH

U

itg

meubelmaker / interieurbouwer Raymann Interieur b.v. in Emmeloord ontwerpt en realiseert meubels en interieurs voor bedrijven, winkels en particulieren op een hoog kwaliteitsniveau. We bestaan al meer dan 25 jaar en daar zijn we trots op. We zoeken een allround meubelmaker / interieurbouwer die het succes met ons wil voortzetten.

Raymann Interieur b.v.

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

Interesse? Stuur je sollicitatiebrief met motivatie en cv naar Raymann Interieur b.v., t.a.v. Kees Raymann, Dukaat 9d, 8305 BC Emmeloord. Je kunt ook mailen naar info@raymanninterieur.nl. We leren je graag kennen!

ev

er

ij

er ij

Meer info Ga naar www.raymanninterieur.nl/vacature en lees alle informatie over deze uitdagende functie.

Dukaat 9d | 8305 BC Emmeloord | www.raymanninterieurs.nl


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Voor elk budget een band! M DH

M DH

R O B E O M O N TA G E

rij ev e itg U

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

voor al uw banden (nieuw en gebruikt)

DH

M

M

DH

De openingstijden zijn:

U

itg

ev

er ij

Zuiveringweg 125, (nabij bussluis) Ind. terr. Noordersluis Lelystad Tel.: 0320 - 21 27 80 E-mail: robeo@robeo.nl DH M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

www.robeo.nl


Films en series zijn populairder dan ooit, ook de bioscoop is een populaire locatie voor velen om juist die nieuwe spectaculaire of romantische film op groot doek te zien. Een goede film heeft als recept goede acteurs, een goede verhaallijn én muziek die de scènes spectaculairder of nog intenser maakt.

U itg ev er ij

Jouw dosis kunst & cultuur op de maandagavond

U itg ev er ij

Filmblik

U itg ev er

DH

M DH ij

Oproep aan Lelystad Kleijheeg & Kunst is echt bedoeld voor Lelystad dus bij deze dan ook een oproep aan Lelystad: ben of ken je een kunstenaar/artiest (in de breedste zin van het woord) die graag wat wil vertellen? Ken je iemand die muziek uitbrengt en wil je diegene verrassen door het op de radio te laten horen? Organiseer je een (nieuw) evenement en wil je Lelystad hiervan op de hoogte brengen?

rij We maken graag ruimte in ons programma. Dat is Radio Lelystad: voor de stad!

U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Samenwerking In sommige gevallen zijn we zelfs naar de evenementen toe gegaan! Samen met de jongens van Luid(t) je weekend in hebben we sfeerimpressies gegeven

Neem vooral contact met ons op door een mail te sturen naar chantal.kleijheeg@radiolelystad.nl of via onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/ KleijheegenKunst

ev e

Vanaf januari 2021 gaat Radio Lelystad maandelijks een politiekprogramma programmeren. Een bekende Lelystadse ondernemer en een ex lokale bekende politicus gaan het programma presenteren. De lokale politiek onder de loep en gesprekken met lokale bestuurders. Meer informatie over dit radioprogramma zal snel volgen.

Diversiteit aan gasten Er zijn al zoveel verschillende gasten achter de microfoon gekropen in de afgelopen twee jaar: de voormalige Wethouder van Kunst & Cultuur, Peter Schot, was een graag geziene gast. Verder hebben we beeldende kunstenaars, zangkoren, bands, schrijvers, dichters, zangers, muzikanten, orkesten, dansers, fotografen, producers, DJ’s, organisatoren, bigbands, acteurs, theatermakers, directeuren van kunst & cultuur instellingen, cabaretiers, festivals, programmeurs en podia in de uitzending gehad. En er gaan nog vele gasten volgen!

itg

M

M

Radio Lelystad in de Politiek.

van Koningsnacht in Lelystad, Jordaan in de Polder en waren we afgelopen jaar actief tijdens LelySTART. Die samenwerking zorgt ervoor dat we de sfeer van evenementen goed over kunnen brengen naar de mensen die er op dat moment niet bij (kunnen) zijn.

U itg ev er

Kunst & cultuur agenda Er wordt zoveel georganiseerd in Lelystad dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Kleijheeg & Kunst probeert daar een bijdrage in te leveren door het voor de luisteraars op een rijtje te zetten. Aan het eind van elke uitzending is er een opsomming van de activiteiten die er die week plaatsvinden.

ij

En juist die filmmuziek en alle informatie er omheen van films is te horen op woensdagavond om 20:00 in het radioprogramma ‘Filmblik’ met Jules Wolthuis. Jules is een echte filmkenner en hij kan avonden leuke weetjes vertellen over films. Jules is ook de oprichter en voorzitter van het filmtheater in Lelystad. Dus filmliefhebbers die graag achtergrondinformatie horen en filmmuziek waarderen zijn van harte welkom bij Filmblik. Kijk voor de uitzenddatums op Radiolelystad.nl/programmering.

5 minutes of fame Kleijheeg & Kunst biedt Lelystedelingen een podium om over hun passie, werk, een optreden of evenement te praten. Chantal en Jeroen geven hun gasten de spreekwoordelijke ‘5 minutes of fame’. Dit doen ze natuurlijk voor de gasten die ze uitnodigen in de uitzending. Maar ook zeker voor de luisteraars! Elke week zijn er andere gasten en andere onderwerpen.

DH

M DH

Elke maandagavond (behalve de laatste van de maand) word je tussen 21:00 en 22:00 uur helemaal bijgepraat over alles wat er speelt op het gebied van kunst & cultuur in Lelystad. Het is een informatief en creatief programma wat met veel liefde en passie wordt gemaakt.

Uitvaartbeveiliging  /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

itg

�;;� ;�� ;;�

U

DH

Security

M

M

DH

U

itg

ev

---M.E.P.

ev

er

ij

er ij

Geen extra zorgen op één van de moeilijkste momenten in uw leven? Kies voor uitvaartbeveiliging van M.E.P. Security. e

r

Pagina 21


M DH

Kleinschalige opleidingen, waar persoon­ lijke aan dacht hoog in het vaandel staat. Jij staat als student centraal! In het blauwe gebouw vind je ruime leslokalen en zijn er volledige prak tijkruimtes ingericht, zodat je perfect kunt oefenen voor jouw toekomstige vak!

Ontdek onze opleidingen op www. landstedembo.nl. Op de website kun jij informatie van de opleidingen opvragen en in contact komen met onze docenten uit Lelystad!

Gezond & Wel: Voor een opleiding in de zorg kun je bij ons terecht voor de volgende opleidingen: maatschappelijke zorg, verzorgende en verpleegkundige.

HEB U GEMIST! Bochane Lelystad | Artemisweg 55 0320 29 01 50 | Bochane.nl

M

Voor informatie over alle mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen met De Openhaardenspecialist Jol 11-17, 8243 ED Lelystad 0320 241 811 www.deopenhaardenspecialist.nl info@deopenhaardenspecialist.nl

De Openhaardenspecialist in Lelystad is al sinds 1978 een familiebedrijf dat is aangesloten bij de juiste brancheorganisaties, waardoor zij garant staan voor kwaliteit en vakmanschap.

rij

ev e

rij

Of u nu kiest voor een vrijstaande kachel voor binnen of voor buiten, voor hout, gas of pellets of voor een inbouwhaard, compleet met kastenwand en/of houtnissen, alles is mogelijk. Zij kunnen het hele traject voor u verzorgen dankzij een heel netwerk van specialisten.

Wegwijs op het internet met gratis online lesprogramma Meld u gratis aan via 088 344 2000 ouderenfonds.nl/welkom-online

itg

U DH M

M

DH

U

itg

Foto door fotograaf Bert Boekhoven

ev e

Marcel Schutte en zijn team van vakmensen gaan samen met de klant op zoek naar de beste keuze voor een haard of kachel. Zij helpen de klant met alle regelgeving en mogelijkheden. Zo komen ze samen met deklant tot het beste en meest veilige resultaat.

M

DH

De Openhaardenspecialist.NL

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

www.landstedembo.nl Het Ravelijn 1, 8233 BR Lelystad

IK

U itg ev er ij

Onderwijs & Opvoeding: Wil jij met kinderen werken in de kinder­ opvang of op school? Of wil je kinderen met een achterstand helpen? Dan hebben wij de volgende opleidingen voor je: pedagogisch medewerker kinderopvang, gespecialiseerd pedagogisch medewerker en onderwijsassistent.

ij

Midden in het centrum van Lelystad staat een groot blauw gebouw, in dat blauwe gebouw verzorgt Landstede mbo opleidingen in de richting van Gezond & Wel en Onderwijs & Opvoeding.

M DH

U itg ev er ij

Kies voor een toekomst in de zorg of het onderwijs!

De Boer makelaardij De Boer makelaardij, de actieve makelaar, al meer dan 20 jaar een begrip in Lelystad en omgeving, Of het nu gaat om het verkopen van uw huis, taxeren, uw hypotheek of verzekeringen, wij kunnen u volledig ontzorgen. Wij zijn met ons team dagelijks bezig met de belangen van huizenkopers, kijkers en belangstellenden voor woningen in de bestaande bouw en nieuwbouw.

ontzorgen zodat u zich kunt richten op de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken.

er ij

HELP ONS REDDEN ev itg

ev

DH

U

STEUN DE DIERENBESCHERMING

M

M

DH

U

itg

Als geen ander weten wij daarom wat er op u afkomt als u op zoek bent naar een huis, als u huizen gaat bezichtigen, als u uw huis te koop zet of als u de sleutel van uw droomhuis in handen krijgt. Stuk voor stuk bijzondere momenten in uw leven waarbij u aan van alles moet denken. Wij hebben deze kennis allemaal in huis en kunnen u volledig

er

ij

Als veelzijdig en laagdrempelig makelaars­ kantoor met jarenlange ervaring zijn wij u graag van dienst!


Resto VanHarte blij met radio-commercial!

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Dubbelspel M DH

M DH

Het wekelijkse zondag live sportprogramma Dubbelspel is een blijvertje bij Radio Lelystad. Het gaat zijn derde jaar in en dus nadert Dubbelspel de 100e uitzending. Dat moment zal in 2021 niet ongemerkt passeren. Presentator Marc Broekmans presenteerde al in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw middag vullende sportprogramma’s voor Radio Noord Holland en Radio Westfriesland.

In het afgelopen seizoen kenmerkte de sportberichtgeving zich vooral door covid 19 en allerhande semi lock down maatregelen. Veel gasten kwamen noodgedwongen niet in de studio, maar telefonisch aan het woord en Marc hoopt dat een vaccin ervoor gaat zorgen dat er op de velden en in de studio vrijer geademd kan gaan worden. In de opzet van 2021 zal Dubbelspel gasten uitnodigen, die een uur lang praten over hun sport en motivatie. Zij mogen in de nieuwe formule ook zelf de muziek uitkiezen. Vrijwilliger Marc Broekmans heeft er weer zin in. Voor sportnieuws is hij te bereiken via marcbroekmans@outlook.com. Dubbelspel is zondags te beluisteren van 17.00 tot 18.00 uur.

ev e DH

U

itg

Kent u Resto VanHarte nog niet en wilt u ook een gezellige avond hebben? Het team van Resto VanHarte kookt elke dinsdag een heerlijk en gezond 3-gangendiner voor € 7,--, op te halen vanuit wijkcentrum Zuiderzee (wel even reserveren). Zodra de restaurants weer open mogen, opent ook Resto VanHarte haar deuren van het restaurant weer en zijn mensen welkom bij de diners. Kom ook: wij verwelkomen u graag! Aanmelden kan via www.restovanharte.nl of tel. 0900-9003030.

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

En dat is ook goed, want 48% van de Lelystedelingen zegt zich eenzaam te voelen. Daarnaast kent Lelystad 1/3 eenpersoons huishoudens en leeft 12% van de Lelystedelingen onder het bijstandsniveau. Juist in coronatijd willen we voorkomen dat mensen nog meer vereenzamen en de aansluiting met anderen gaan missen. Resto VanHarte wil eenzaamheid en sociaal isolement bestrijden en wil juist deze mensen aan tafel ontvangen. Eten verbindt! Bewoners ontmoeten bewoners en bewoners komen in contact met maatschappelijke organisaties die voor hen belangrijk kunnen zijn. Zo zijn er regelmatig gastsprekers en worden evenementen, acties en initiatieven genoemd waar de gasten van Resto VanHarte bij aan kunnen haken. “Heel erg nodig, heel erg nuttig en heel erg fijn om mensen bij elkaar te brengen”, zegt Restomanager Manon Geerlings.

goed medium om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De samenwerking met de medewerkers van Radio Lelystad verloopt uitermate gesmeerd. Daar zijn wij blij mee. Wij willen heel graag dat mensen die zich eenzaam voelen die stap zetten en lekker naar ons toekomen. Zo ontmoeten ze in een ongedwongen sfeer andere bewoners en worden ze liefdevol door ons team van vrijwilligers ontvangen. Door corona moest het restaurant helaas twee keer sluiten. Maar ook dan houden we contact met onze gasten via afhaalmaaltijden, nieuwsbrieven, kookfilmpjes op Facebook en op andere manieren. Contact en aandacht; daar draait het om”, zegt Manon.

rij

Regelmatig is de radiocommercial van Resto VanHarte op Radio Lelystad te horen. Zo krijgen de luisteraars mee dat de Resto er is voor mensen die een klein netwerk en/of kleine beurs hebben. Iedereen; jong of oud, waar je ook vandaan komt, is van harte welkom! Juist met het bereik van Radio Lelystad wordt deze doelgroep goed bereikt. Steeds meer Lelystedelingen weten de weg naar Resto VanHarte te vinden.

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

De oud tennisleraar en redacteur van het Noordhollands Dagblad in Hoorn kent de sportclubs uit Lelystad nog uit de tijd dat hij actief was voor de Flevoland redactie van Het Parool en voelt zich als een vis in het water in de polderhoofdstad, waar breedtesport het nog altijd wint van topsport. Van hengelsport tot American football, van voetbal en tennis tot golf en jeu de boules, Marc Broekmans schreef en praatte erover in zijn loopbaan.

Radio Lelystad staat bij Resto VanHarte op het grote hart in het restaurant vermeld, als dank voor hun support!

 /RadioLelystad |  /radiolelystad | www.radiolelystad.nl

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

“Radio Lelystad ondersteunt dit initiatief en heeft voor ons een mooie jingle gemaakt. Een commercial die nu elke dag op de radio te horen is. Fijn dat zij zich ook maatschappelijk betrokken voelen en zich willen inzetten voor anderen. Voor ons is dit een

Pagina 23 Pagina 23


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Meer dan

ij

U itg ev er

Gratis waardebepaling!

Stuur een e-mail naar mail@deactievemakelaar.nl of bel 0320 281 800 en wij nemen contact met u op.

M

M

DH

Kom langs of kijk op broekhuis.nl

Verkopen zonder zorgen! DH

U itg ev er

ij

occasions op voorraad

M DH

M DH

3.000

ev e itg

U

DH

M

DH

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

IK HEB U GEMIST!

rij

deactievemakelaar.nl

M

M

Bochane Lelystad | Artemisweg 55 | 0320 29 01 50 | Bochane.nl

Profile for MDH Uitgeverij

Radio Lelystad  

Radio Lelystad