Openluchttheater Ede

Page 1

U itg ev er ij M DH

M DH

U itg ev er ij

Editie zomer 2021 | Van Pabstlaan 1 | 6711 JW EDE | info@openluchttheaterede.nl

rij ev e

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

itg

U

U

itg

In deze krant DH

M

DH

www.che.nl/welkom

M

M

www.ambiance-wellness.nl

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

• Rowwen Hèze • Een avond met Anita Meyer, Lee Towers & Ruth Jacott • Tino Martin • Maaike Ouboter • Rolf Sanchez • Lazy Sundays • en nog veel meer!


U itg ev er ij

M DH

Bij Giel Zonwering vindt u een ruime collectie binnenzonwering en raamdecoratie. Last van muggen en/of insecten? Onze horren houden ze buiten.

M DH

U itg ev er ij

HORREN & GLAZEN SCHUIFWANDEN

Zonwering en/of raambekleding duur?

gielzonwering nl! BUITENZONWERING

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Het zonnetje schijnt weer volop! Lekker buiten genieten van de tuin. Giel heeft voor elke situatie een passende oplossing zodat u nog langer geniet van het mooie zomerweer.

06 - 42 56 11 17

Voorthuizen

info@gielzonwering.nl

Investeren in je kind is altijd zinvol, … vooral aan het begin van de schoolcarrière

rij

ev e

itg

U

M

M

DH

U

tra

WACHT NIET TOT HET BEGIN VAN HET SCHOOLJAAR

©

DH

U

itg

ev

er ij

Glasheldere resultaten Organiseren van schoolwerk We zijn goed bekend bij de scholen Dit doen we met huiswerk- en studiebegeleiding, en de resultaten zijn niet te missen, bijles, examentraining en meer. en dát wordt gezien! Leerlingen zonder veel hoop krijgen weer De meerwaarde van begeleiding energie en motivatie. De glimlach en X-tra handelt nooit vanuit ‘standaard’, … die is er het zelfvertrouwen … daar doen wij namelijk niet. Elk (jong) mens is uniek en heeft zijn/ het voor. Cijfers volgen dan vanzelf. haar specifieke behoeftes. Door deze ondersteuning Wacht daarom niet en start zo wordt de weerbaarheid vergroot. snel mogelijk met begeleiding. Leren kan iedereen. Je wordt er mee geboren! Leren Nu aanmelden, ook voor het laatste is echt leuk, en dat willen we graag laten zien! stukje schooljaar, is een uitstekend idee.

X-tra Huiswerkbegeleiding M

DH

U

itg

ev

er

ij

er k t! .. . om da t h et W

M

Het gaat om … Leren leren, leren plannen, structuur, regelmaat. Juist in de (beginnende) puber’tijd’ is dit van belang! Deze steun geeft versterking van het zelfvertrouwen en zelfbeeld dat in deze levensfase stevig getest wordt. X-tra staat voor kwaliteit en constantheid en bevestigt voortdurend ‘je kan het zelf!, laat maar zien’.

DH

itg

ev e

rij

Bel: 06-40.950.950

info: www.X-tra.info • e-mail: graag@x-tra.info • Slunterweg 2a, 6715 BV Ede


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Deze zomer in het Openluchttheater M DH

M DH

Toegang

PROGRAMMERING SEIZOEN 2021

Wij organiseren ‘evenementen met toegangstest’ dat wil zeggen dat in

Openluchttheater Ede ●● Van Pabstlaan 1 ●● www.openluchttheaterede.nl ● ●

het theater geen COVID-regels zoals anderhalve meter etc. gelden, tevoren gecontroleerd is. Vanwege de registratie kunnen alleen online kaarten worden gekocht voor de

ij

grote evenementen. Dit is voor de Lazy Sundays niet nodig. Om deel te nemen aan het evenement moet je in het bezit zijn van een Corona-

DH

toegangsbewijs.

M

DH

M

omdat iedereen die binnen is, van

U itg ev er

Lazy Sunday - Shanty Zangers Ede Rolf Sanchez - Mi Aventura Oecumenische Dienst Lazy Sunday -The Foreverly Brothers tribute duo Roofvogelshow Concert Nederlands Studenten Kamerorkest Rowwen Hèze Lazy Sunday met Pianotrain Singer Songwriter Festival Een avond met Anita Meyer, Lee Towers & Ruth Jacoth Nightfever, the very best of the Bee Gees Tino ●Martin en Band ●

ij

14.00 u. 20.30 u. 11.00 u. 14.00 u. 19.30 u. 20.15 u. 20.30 u. 14.00 u. 20.00 u. 20.30 u. 20.30 u. 20.30 u.

U itg ev er

Zondag 15 augustus Vrijdag 20 augustus Zondag 22 augustus Zondag 22 augustus Woensdag 25 augustus Vrijdag 27 augustus Zaterdag 28 augustus Zondag 29 augustus Zaterdag 4 september Zaterdag 11 september Woensdag 15 september Zaterdag 18 september

Dit kan op drie manieren: • Testbewijs Een negatieve testuitslag van minder dan veertig uur voor het evenement. • Vaccinatiebewijs Volledige coronavaccinatie (een

voorstelling

Lazy = Lazy Sundays Sunday

geldige QR code op de CoronaCheckApp) • Herstelbewijs

rij

ev e

Bewijs dat u minder dan zes

van 14.00 - 18.00 uur geopend, via de

maanden hersteld bent van corona

U

U

itg

ingang op de hoek van Burgemeester

DH

DH

Bootlaan en Van Heeckerenlaan. De entree bedraagt € 2,50. Er is van 15.00

Als je in het geheel niet bent ge-

M

M

itg

ev e

rij

Tijdens de Lazy Sundays is het theater

- 17.00 uur live muziek.

vaccineerd kan je een afspraak maken via testenvoortoegang.org.

LET OP: je zit op het grasveld, er zijn

Let op: iedereen wordt van tevoren

geen stoelen aanwezig (die mag je wel ●

gecheckt en legitimatie verplicht.

zelf meenemen). ●

ev U

itg

DH

U

M

M

itg

ev

Bevrijdingsconcert met Guido’s Orchestra Edwin Evers band 80’s Openluchttour Edwin Evers band 80’s Openluchttour

DH

Donderdag 05 mei 2022 Donderdag 09 juni 2022 Vrijdag 10 juni 2022

er

ij

er ij

Alvast voor 2022

Pagina 3


U itg ev er ij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH Boylestraat 50 6718XM Ede +31 (0)318 - 551190 Boylestraat 50 6718XM Ede +31 (0)318 - 551190

rij

/ Associate degrees

of als professional jezelf wilt blijven

/ Masters

@dehogeschoolede

/ Trainingen

Bekijk ons volledige aanbod op CHE.nl

U DH M

U

Maak direct kennis en bestel een proefpakket. 19,15. U ontvangt dan 5 maaltijden voor € €17,55.

DH

/ Maatwerk

M

er

/ Cursussen

M

Volg ons op

/ Post-hbo’s

DH

U

itg

ev

die CHE jou te bieden heeft.

itg

ev e

/ Deeltijd bachelors

Of je nu begint aan een hbo-opleiding,

De vrijwilligers van Stichting Maaltijdservice Rijn en IJssel bezorgen uw koelversmaaltijden graag bij u aan huis. U heeft een ruime keuze uit soepen, salades, nagerechten en 75 maaltijden inclusief zoutarme, gemalen en gluten- en lactosevrije maaltijden. U bereidt de maaltijden eenvoudig in de magnetron (gratis in bruikleen).

er ij

/ Voltijd bachelors

je om jouw talenten te ontdekken.

ij

De Christelijke Hogeschool Ede helpt

Dan is het goed om te weten dat er alternatieven zijn.

ev

VOOR DE WERELD VAN MORGEN?

Wat als er door ziekte, na een ziekenhuisopname of andere omstandigheden er een (tijdelijke) situatie ontstaat dat zelf koken of boodschappen doen niet meer goed mogelijk is?

itg

M

DH

U

itg

ev e

rij

Is zelf koken niet meer mogelijk of lastig?

WIE WIL JIJ ZIJN

ontwikkelen. Ontdek de mogelijkheden

info@ambiance.nu www.ambiance-wellness.nl www.ambiance-wellness.nl

info@ambiance.nu

Bel: 0314 - 32 32 32 of ga naar onze website. www.maaltijdservicerijnenijssel.nl www.maaltijdservicerijnenijssel.nl


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Interview Guus Wijnsouw

M

DH

‘Elk optreden is voor mij een hoogtepunt’

M DH ij

U itg ev er

rij

ev e

itg

Naar welk optreden kijk je uit? “Ik heb veel zin in de avond met Anita Meyer, Ruth Jacott en Lee Towers. Dat is echt nostalgie voor mij, ik ben ook wel een oude lul he, haha. En de tribute band van The Bee Gees, die vind ik helemaal fantastisch!”

Kun je al iets over de programmering van volgend jaar vertellen? “Voor 2022 staan er al een paar shows gepland: de Edwin Evers Band komt twee keer langs en een Bevrijdingsconcert. Ik ben al druk bezig met de programmering voor volgend jaar. Samen met mijn vrouw bezoek ik daarvoor graag optredens van bands in verschillende steden. Ik ben prettig gestoord en wil vaak moeilijke dingen, ik ben met een paar mooie dingen bezig en heb wat lijntjes uitstaan. Dat is heel leuk om te doen. Maar ik mag er nog niks over zeggen helaas. Houd onze website in de gaten, daar plaatsen we het meteen als we een nieuwe act hebben geboekt.”

U

U

itg

Vorig jaar kon het seizoen maar beperkt doorgaan vanwege corona. Hoe was dat? “In maart ging alles op slot, we moesten toen snel schakelen. Veel optredens werden afgelast of verplaatst naar dit jaar. Alle artiesten waren flexibel gelukkig en verleenden hun medewerking hieraan.

Wat zijn in de vijf jaar voorzitterschap jouw hoogtepunten? “Elk evenement is voor mij een hoogtepunt. Als er mensen komen, dan weet ik dat we het goed hebben gedaan. Ik ben altijd buiten na afloop van een optreden. Mensen zeggen dan ‘Bedankt he!’ of ‘Tot de volgende keer!’ Daar doe je het toch voor? En ik ben heel blij met de vrijwilligers. We hebben een groep van een man of vijftig, ze zijn er altijd. Samen maken we het openluchttheater tot een succes.”

DH

ev e

rij

Hoeveel uur ben je met deze functie bezig? “In het seizoen is dat zo’n tien uur doordeweeks. En elk weekend ben ik er bijna altijd: alles klaarzetten, helpen tijdens het optreden en daarna weer opruimen. Het is trouwens een vrijwilligersfunctie. Ik word er dus niet voor betaald, maar dat geeft niet. Ik heb hiernaast een baan in de incassowereld.”

Wat kan er nu wel? “Er mag nu duizend man naar binnen, dat is tweederde van onze capaciteit. Je hoeft geen mondkapje op en geen afstand te houden. Mensen wordt verzocht te blijven zitten of staan op hun plek, je mag natuurlijk wel even naar de bar gaan voor een hapje of drankje. En je moet testen voor toegang. Ik ben blij dat het op deze manier kan doorgaan.”

Fotografie: Herman Stöver

M

M

DH

U itg ev er

ij

Sinds wanneer ben je betrokken bij het openluchttheater? “Sinds 2016 ben ik de voorzitter. Ik had op de functie gesolliciteerd toen mijn voorganger ermee stopte. Ik ben geboren en getogen in Ede, heb verschillende evenementen georganiseerd en woon bovendien om de hoek van het openluchttheater. Ik heb er mooie herinneringen aan: ik zag er Swiebertje optreden en liep er met school in een optocht naartoe voor Koninginnedag. Ik wilde me inzetten voor de cultuur in Ede. En als je in de gelegenheid bent, mag je best wel wat terugdoen voor de samenleving vind ik. Ik ben blij met deze functie, het is mijn lust en mijn leven.”

We konden in de zomer toch nog een paar optredens laten doorgaan. Dat waren Danny Vera - hij was twee keer helemaal uitverkocht -, Douwe Bob en Alain Clark. Er mocht driehonderd man binnen en publiek moest op anderhalve meter van elkaar zitten. Je kon bij binnenkomst een pakketje kopen met een hapje en een drankje, de bar was immers dicht. Vanwege corona mocht er niet meegezongen worden. Danny Vera was slim, hij zei tijdens z’n optreden: ‘Zing maar in je zakje.’ Het scheelt dat we geen commerciële instelling zijn en we omzet moeten draaien, we krijgen subsidie van de gemeente. We hebben wel veel moeten investeren om alles op anderhalve meter te kunnen inrichten, maar dat was het meer dan waard.”

DH

Guus Wijnsouw is de voorzitter van het Openluchttheater Ede. Het openluchttheater is zijn lust en zijn leven. We praten met hem over afgelopen seizoen, deze zomer, zijn hoogtepunten en of hij al een tipje van de sluier kan oplichten voor volgend jaar.

M

M DH

Voorzitter Openluchttheater Ede

www.elektrovanhoef.nl

DH

Service: Bezorgservice | Gratis offerte Geen voorrijkosten

M

Bel voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte: (0342) • 4206-27368343 29 25 0342-221009

Cathelijne Wijnberg psycholoog, therapeut

www.kiddock.nl info@kiddock.nl mobiel 06-28796538

itg

ev

er ij

Aroma Touch Technique® Rebalancing massage Therapie & coaching Opstellingen

Gasthuisbouwing 52 | 6721 XL Bennekom | Tel: 06-22684355 | www.schildersbedrijfalfredvandee.nl

U

U

itg

ev

er

ij

Specialiteiten: installatiewerk bij verbouw en nieuwbouw | verhelpen van storingen | stal installaties | ventilatie | groepenkasten vervangen | tuinverlichting | wasmachines en wasdrogers | reparatie en onderhoud | verlichting

Uw specialist in onderhoudsschilderwerk en wand afwerking

DH

Voor alle voorkomende elektrotechnische installatiewerkzaamheden bij nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Gasthuisbouwing 52 | 6721 XL Bennekom | Bennekom | Tel: 06-22684355 | www.schildersbedrijfalfredvandee.nl

M

tie en repara Verkoop t van groo elijke huishoud ur! apparatu

Pagina 5


U itg ev er ij

U itg ev er ij

STALEN DEUREN M DH

M DH

EDE

ij

www.brinkdesignstaal.nl

M

M

DH

l is t ia c e p s E K I B E E D

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

Boek en Buro Ede Grotestraat 8-10 / Vendelstraat 12

VAN DE REGIO

rij ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Lindelaan 1 | 6721 VB Bennekom | 0318 414487 | www.fietskopen.nl

Ons ijs wordt op ambachtelijke wijze dagelijks vers bereid. Openingstijden:

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

13.00 - 21.00 uur 13.00 - 21.00 uur 13.00 - 21.00 uur 13.00 - 21.00 uur 13.00 - 21.00 uur 13.00 - 21.00 uur gesloten

M

www.portofinolunteren.nl

DH

Dorpsstraat 45, Lunteren

M

DH

U

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Interview Trijn Romein

M DH

M DH

Programmeur Openluchttheater Ede

rij ev e itg

U

DH

M

Wat zijn jouw favoriete optreden uit de afgelopen tien jaar? “Dat is een moeilijke vraag. Ik ben heel trots dat De Dijk hier heeft gestaan. Het optreden van het Gelders Orkest met Wende Snijders was ook heel mooi. En Yentl en De Boer was ook een groot succes, de combinatie cabaret en muziek doet het heel goed hier.”

itg

ev

er ij

Als geld geen kwestie is, wie zou je dan meteen boeken? “Anouk of Ilse de Lange. Dat zit er voorlopig niet in, maar daarover dromen is ook al heel leuk.”

U

ij er

M

DH

U

itg

ev

‘Het is elk jaar een puzzel, maar wel een leuke puzzel’

Hoe zijn de reacties van mensen die het openluchttheater bezoeken? “Heel positief. Steeds meer mensen weten ons te vinden. De kaartverkoop gaat heel snel. Je hebt nergens anders in Ede en omgeving in de zomer zoveel leuke optredens op een bijzondere plek. En daarnaast is het openluchttheater echt een iconische

plek die een plekje in de harten van mensen heeft. Ze kwamen er al vroeger met school bijvoorbeeld.”

Op de volgende pagina’s zullen we enkele voorstellingen uitlichten.

DH

rij

Hoe ben je dit jaar te werk gegaan? “Na elke zomer ga ik al met Guus om tafel zitten voor het jaar daarop. Afgelopen jaar

Fotografie: Lillian Jeziorsky

M

U itg ev er

DH

M

M

DH

U

itg

ev e

Hoe is de sfeer in een openluchttheater? “Dat moet je natuurlijk ervaren, maar ik zal het proberen te omschrijven. Het kan op een warme zomeravond zijn of juist met de dreiging van een bui. Je bent buiten, je hoort de vogels fluiten. Het wordt langzaamaan donker. Je kijkt naar beneden vanaf de tribune naar de artiest op het verlichte podium. Het is groots, maar ook weer heel intiem. Natuur en cultuur komen samen. Het is uniek. Maar neem wel een kussentje mee om op te zitten, de bankjes kunnen hard zijn.”

U itg ev er

Wat kan je vertellen over de programmering van dit jaar? “De gemeente gaf ons als opdracht: zorg dat het openluchttheater goed wordt bezocht. Dus dan zoek je naar populaire artiesten. Maar kleine optredens vinden we ook leuk. We zorgen dat er voor ieder wat wils is, met zoveel mogelijk variatie. Het is er leuk voor jong en oud, maar je komt er ook verschillende genres tegen. Jazz, pop en klassiek bijvoorbeeld. Voor kinderen is de roofvogelshow leuk, daar werd dit jaar echt naar gevraagd of dat weer kon doorgaan. Dit jaar hebben we wat optredens in festivalsfeer. Het singer-songwriter festival is dit seizoen voor het eerst, daarvoor werken we samen met Cultura. Er is een Tribute Day waarbij je je waant in Woodstock. En een avond waar niemand minder dan Ruth Jacott, Anita Meyer en Lee Towers achter elkaar optreden, hoe leuk is dat? Op een aantal zondagen hebben we bovendien nog de lazy sundays. De zijn optredens van artiesten die een goede sfeer kunnen neerzetten. Zo’n lazy sunday fungeert als ontmoetingsplek, mensen spreken er af, doen er een drankje en luisteren naar een mooi optreden. Al met al een heel leuk en afwisselend programma al zeg ik het zelf.”

DH

Is de programmering voor een openluchttheater heel anders dan voor het theater van Ede? “Ja dat is wel anders. Cultura is een vlakke vloertheater en het Openluchttheater Ede heeft een grote tribune iets gebogen voor het podium. Er is daarnaast bovendien nog een veld waar gebruik van gemaakt kan worden. En er past maar liefst vijftienhonderd man in. Het is het grootste openluchttheater van ons land. De artiesten die je voor het openluchttheater programmeert komen uit een speciaal circuit, ze vinden het heel leuk om buiten op te treden. Niet iedereen kan dat.”

M

zijn veel optredens afgelast of verplaatst vanwege corona. We hebben allebei een wensenlijstje, we vinden het allebei leuk om te dromen van leuke artiesten. We moeten altijd concessies doen, sommige artiesten zijn te duur en soms kan iets niet met de techniek. Het is elk jaar een puzzel, maar wel een leuke puzzel.”

ij

Hoe lang ben je al betrokken bij het Openluchttheater Ede? “Pfoe, al best lang. Even denken, dat zal al zo’n tien jaar moeten zijn. Ik werk ruim twintig jaar voor Cultura, daar doe ik ook de programmering voor. In de zomer ligt de focus op het openluchttheater. We werken daarvoor samen met het bestuur.”

ij

De komende maanden heeft het Openluchttheater Ede een vol programma met optredens voor ieder wat wils. Moeilijk kiezen! Hoe komt zo’n gevarieerd programma eigenlijk tot stand? We praten met Trijn Romein, ze is de programmeur van Openluchttheater Ede.

Pagina 7


ZO HELDER ALS GLAS

U itg ev er ij

U itg ev er ij

SAMEN MET JOU ONTWERPEN WE JE NIEUWE KEUKEN. OPEN EN TRANSPARANT VOOR DE BESTE PRIJS. WIJ TELLEN NIET EERST GELD BIJ DE PRIJS OP, OM DIT VERVOLGENS ALS KORTING TE KUNNEN WEGGEVEN. REDDY KEUKENS. GOED VOOR ELKAAR.

M DH

M DH

nagel? Herkent u dezeenagel? en Deze zomer hoeft u uw voeten oppen! Dankzij Dankzijeen een niet te verstoppen! nieuwe gel methode heeft u deze zomer omer mooie mooie nagels nagelsdie die gezien mogen worden.

NETTOPRIJS

6.145,-

M

M

DH

Keuken, 320 x 180 cm inclusief Inclusief Bosch gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser en koelkast. » In elke gewenste maat leverbaar «

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Pedicure Salon Diana Bos | Everlaan 42, Lunteren | 06- 23 69 61 53

Bij broodje Biezonder doen we het net even anders.

REDDY KEUKENS HETEREN MUSKUSHOUWSESTRAAT 20 026 474 36 40 • www.reddy.nl

rij ev e itg U DH M DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

KEUKENS


Rolf Sanchez - Mi Aventura

U itg ev er ij

M DH

Nadat de King of Dutch Latin Muziek in 2019 terugkeerde uit de VS werd hij onder een breed publiek geliefd door zijn succesvolle deelname aan het populaire televisieprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Uit dit programma kwam het nummer ‘Pa Olvidarte’ voort, een duet samen met Emma Heesters die de hoogste stijger in de hitparade werd en binnen drie weken in de Top 5 belandde. Het duet hield twaalf weken stand op de nummer twee positie in de Top 40 en heeft inmiddels driemaal de Platina status bereikt! In juli 2020 lanceerde Rolf zijn single ‘Más Más Más’ en breekt zijn vorig record

U itg ev er

ij

door de nummer één positie in de Nederlandse Top 40 te behalen en scoort daarmee de hoogst genoteerde Nederlands-Spaanstalige hit ooit in Nederland. Inmiddels heeft zijn single ‘Ven Ven’ ook goud behaald en bestormt hij, samen met Marco Borsato, de hitlijsten met de laatste single ‘Hef Je Glas’. Eind dit jaar zal zijn eerste album verschijnen. We zijn trots dat hij in ons openluchttheater optreedt met zijn eigen band The Latin Society.

Zondag 22 augustus

Lazy Sunday: ForEverly Brother

itg

ev e

rij

aha-momentjes waarbij veel herinneringen tevoorschijn komen. Inmiddels zijn het al graag geziene gasten in binnen- en buitenland en zullen ze alles op alles zetten om u mee te nemen naar memory lane. Het is voor de heren hun grootste passie om het publiek te laten genieten van the Everly Brothers. Harold en Marcel, foreverly yours!

M

DH

U M

DH

nieuwe generatie met veel respect naar het origineel. En dat is nu precies het doel van de twee zeer talentvolle artiesten Harold Verwoert en Marcel Hufnagel of beter gezegd: The ForEverly Brothers. Beiden zijn al van jongs af aan bekend met het repertoire en hebben de handen ineengeslagen om een show neer te zetten die vol zit met de bekende

U

Weet u nog: Wake up little Susie, Bye By love. Het kon dan ook niet anders dat er een tribute act zou gaan komen die de muziek van deze fantastische Everly Brothers levend zou houden voor een

itg

ev e

rij

M

DH

U itg ev er

ij

Wie kent hen niet? Shantykoor Shanty Zangers Ede heeft sinds de oprichting op 1 december 2002 tal van optredens verzorgd en naam gemaakt in Ede maar ook ver daarbuiten. Regelmatig wordt het koor gevraagd om te zingen voor verenigingen, tijdens braderieën, jaarmarkten en shantyfestivals. Dat gebeurt zo’n twintig keer per jaar, mits corona geen roet in het eten gooit, niet alleen in de directe omgeving maar ook in onder meer Amsterdam, Den Helder, Rotterdam, Scheveningen, Giethoorn, Wijk bij Duurstede en zelfs in het buitenland vlak over de grens. Hoogtepunten van de optredens zijn ieder jaar weer de eigen Eindejaarsconcerten in het eerste weekend van november in Lunteren. Scheepskapitein Piet van den Brink, die het veertigkoppige koor leidt, heeft ervoor gezorgd dat Shanty Zangers Ede veelal driestemmig zingt, soms zelfs vierstemmig. De brede muzikale begeleiding wordt verzorgd door een orkest van accordeons, gitaar, fluit en slagwerk. Op het repertoire staan traditionele shanty’s, internationale seasongs en Oudhollandse zeemansliedjes. Shanty Zangers Ede heeft twee cd’s uitgebracht: ‘Welkom aan Boord’ en ‘Anchors aweigh’. Door corona schoot het afgelopen jaar niet echt op met optreden, maar gelukkig mag het weer.

wijd succesvolle popartiest.

DH

M DH

Lazy Sunday: Shanty Zangers Ede

Op de valreep toegevoegd aan het programma: Rolf Sanchez met band. Met zijn show ‘Mi Aventura’ zorgt hij voor een avond met Latin vibes. Zijn repertoire bestaat uit Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige muziek. Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Met niet minder dan drie nummer één hits in de US Billboard Tropical Songs chart, nominaties voor de Premio Juventud en Premios Nuestro in de categorie Beste Nieuwkomer en Beste Act en vele uitverkochte shows in Midden- en Latijns Amerika is hij vastberaden om zichzelf verder te vestigen als een wereld-

Vrijdag 20 augustus

M

U itg ev er ij

Zondag 15 augustus

COMMUNICATIE er ij

CREATIEVE VORMGEVING ev itg

U

0621613377 | W W W.E-STER.BIZ

DH M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

RECL AME

Pagina 9


U itg ev er ij

U itg ev er ij

bouwspecialisten

AANBOUW EN VERBOUWINGEN Specialist nodig voor Aanbouw, Verbouwing of Renovatie?

Kerkstraat 12 - Bennekom - TEL: 06-20611764 www.hovestadbuitenruimte.nl

M DH

M DH

HeJo Bouwbedrijf Ede is een onderneming met ruim 45 jaar ervaring in de bouw. U kunt bij ons terecht voor Aanbouw, Verbouwingen en Renovatie werkzaamheden. Wij hebben zowel particulieren als bedrijven in geheel Nederland in ons Portfolio. Wij luisteren goed naar uw wensen en u kunt gedegen advies op maat verwachten. Heeft u vragen? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.

cityden. APARTHOTELS

www.hejo-bouwspecialisten.nl

Zit jij hier binnenkort? Ga voor meer informatie naar www.cityden.com/vakantieineigenland

ij

U itg ev er

U itg ev er

Arjo van Stam

DH

DH

Zilverberg 29

Mob. 06 212 747 50 henk@hejo-bouwspecialisten.nl

Méér dan alleen verzekeren

ij

VILA Advies

Prins Bernhardlaan 32-C 6713 MC Ede, GLD

M

M

6718 DB Ede T 088 - 883 33 00 E info@vilaadvies.nl

Hoofdweg 81a | 6744 WH Eder veen | 0318 - 570243 info@variasverzekeringen.nl | variasverzekeringen.nl

W www.vilaadvies.nl

Balkan Restaurant

Marterlaan 7 Marterlaan 7 6705Marterlaan BA Wageningen 7

rij

rij

Uw Chef de Cuisine, A. Ivanovic

Marterlaan 7 6705 BA Wageningen 6705 Marterlaan 7BA Wageningen 7 6705 Marterlaan BA Wageningen 6705 BA Wageningen

Bouw- of verbouwplannen?

ev e itg U DH

M

DH

Grotestraat 114 6711AP, Ede Tel: 0318-615038 E-mail: postmaster@balkan-ede.nl Website: www.balkan-ede.nl

M

U

itg

ev e

Bouw- of verbouwplannen? Bouwof verbouwplannen? Wij kunnen helpen! Bouw- of verbouwplannen? WijBouwkunnen of helpen! verbouwplannen? Wij kunnen zijn SW Architecten Adviseurs bv, Wij helpen! Bouwof verbouwplannen? Wij kunnen helpen! een landelijk werkend Wij kunnen helpen! Adviseurs bv, Wij zijn SW Architecten architectenbureau gevestigd in Wij zijn Architecten Adviseurs bv, een landelijk Wij zijnSW SWwerkend Architecten Adviseurs bv, Wij kunnen helpen! Wageningen Elst (Gld). Wij zijn SW en Architecten Adviseurs bv, architectenbureau gevestigd in een landelijk werkend een landelijk werkend een landelijk werkend Wageningen en Elst (Gld). architectenbureau gevestigd in architectenbureau gevestigd in Wij zijn SW Architecten Adviseurs bv, architectenbureau Voor particulieren engevestigd professionals Wageningen en (Gld). Wageningen enElst Elst (Gld). in een landelijk Wageningen en en Elstprofessionals (Gld). ontwerpen wij werkend gebouwen en interieurs Voor particulieren architectenbureau gevestigd in en geven bouwkundig advies. ontwerpen wij gebouwen en interieurs Voor particulieren en professionals professionals Voor particulieren en Wageningen engebouwen Elst (Gld). Voor particulieren enadvies. professionals en geven bouwkundig ontwerpen wij en ontwerpen wij gebouwen eninterieurs interieurs ontwerpen wij gebouwen en interieurs Wij envragen geven bouwvergunningen bouwkundig advies. aan, en geven bouwkundig advies. en geven bouwkundig advies. Voor particulieren en professionals verzorgen aanbestedingen enaan, Wij vragen bouwvergunningen ontwerpen wij gebouwenen en interieurs verzorgen aanbestedingen begeleiden de bouw. Wij vragen bouwvergunningen aan, Wij vragen bouwvergunningen Wij vragen bouwvergunningen aan, begeleiden de bouw. aanbestedingen en aan, enverzorgen geven bouwkundig advies. verzorgen aanbestedingen en verzorgen aanbestedingen en begeleiden de bouw. Een persoonlijke benadering is voor begeleiden de bouw. begeleiden de bouw. Een benadering is voor ons persoonlijke belangrijk. Samen met de

Dé HiFi zaak van Utrecht

ev

er

ij

M Natuurlijk te beluisteren bij AudioZaal.

Neem gerust contact met ons op.

DH

DH

U

U

itg

trots en enthousiast zijn op het Neem gerust contact met ons op. resultaat.

R5

M

De nieuwe ‘Alles in een’ van

ev

AudioZaal

itg

www.audiozaal.com

er ij

Wij vragen bouwvergunningen aan,

Een persoonlijke benadering is voor ons belangrijk. Samen met partijen de en opdrachtgever en andere verzorgen aanbestedingen Een persoonlijke benadering onspersoonlijke belangrijk. Samen met deisisvoor opdrachtgever andere partijen Een benadering voor leveren wij maatwerk. begeleiden deenbouw. ons belangrijk. Samen met de opdrachtgever en andere partijen leveren wij maatwerk. ons belangrijk. Samen met de opdrachtgever en andere partijen leveren wij maatwerk. Wij gaan duurzaam om metpartijen materialen opdrachtgever enbenadering andere Een persoonlijke is voor leveren wij maatwerk. Wij gaan wij duurzaam om met materialen en omgeving. Onze passie isde om leveren maatwerk. ons belangrijk. Samen Wij gaan duurzaam om met met materialen en omgeving. Onze passie is maakbaar, om mooie dingen te ontwerpen, Wij gaan duurzaam om met opdrachtgever en andere partijen en omgeving. passie ismaterialen om mooie dingen te Onze ontwerpen, maakbaar, binnen een budget enom duurzaam. engaan omgeving. Onze passie ismaakbaar, om Wij duurzaam met materialen leveren wij maatwerk. mooie dingen te ontwerpen, binnen een budget en duurzaam. mooie dingen te ontwerpen, enbinnen omgeving. Onze en passie ismaakbaar, om een budget duurzaam. Ons doel is dat onze opdrachtgevers binnen een budget en duurzaam. mooie dingen te ontwerpen, maakbaar, Wij doel gaan omop met Ons isduurzaam dat onze opdrachtgevers trots en een enthousiast zijn hetmaterialen binnen budget en duurzaam. Ons doel is dat onze opdrachtgevers enOns omgeving. Onze passie trots en enthousiast zijn op hetis om resultaat. is dat onze opdrachtgevers trots doel en enthousiast zijn op het mooie dingen te ontwerpen, maakbaar, resultaat. trots en enthousiast zijn op het resultaat. Ons doel is dat onze opdrachtgevers binnen een budget en duurzaam. resultaat. Neem gerust contact met ons op. trots en enthousiast zijnons op het Neem gerust contact met op. Neem gerust contact met ons op. resultaat. Ons doel is datcontact onze opdrachtgevers Neem gerust met ons op.

€1199,-

Nachtegaalstraat 72, bij Maliebaan, 030-8898500

www.swaa.nl www.swaa.nl www.swaa.nl www.swaa.nl

6705 BA Wageningen


Woensdag 25 augustus

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Vrijdag 27 augustus

U itg ev er

DH

Een enthousiaste groep van ruim veertig studenten staat te popelen om na een coronajaar zonder optredens eindelijk weer muziek te laten horen. Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) is er helemaal klaar voor!

itg

ev

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Jaarlijks gaat het Nesko op tournee langs zeven (studenten)steden. Daaraan voorafgaand repeteert het traditiegetrouw een week in het Friese Idskenhuizen. Ieder concert wordt afgesloten met een nafeest en orkestleden overnachten bij gastgezinnen in de concertsteden, vanwege corona is dat logischerwijs nu iets anders geregeld. Ook spelen de orkestleden elk jaar in kleinere ensembles op bijzondere locaties zoals scholen met speciaal onderwijs, een verzorgingshuis of een gevangenis. Hiermee brengt het Nesko muziek bij mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar een concert te gaan.

U

In 1964 werd het Nesko opgericht om studenten de kans te bieden in een kamerorkest te musiceren. Ieder jaar wordt er opnieuw een orkest samengesteld met zo’n veertig ambitieuze studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Aan hen wordt de mogelijkheid geboden zich twee weken intensief bezig te houden met kamermuziekrepertoire. Onder leiding van een gerenommeerde dirigent studeren ze een programma in dat door het Nesko-bestuur en dirigent wordt samengesteld uit de uitgebreide kamermuziekliteratuur. Het Nesko wil graag een podium bieden aan jong talent. Ieder jaar krijgt een jonge talentvolle musicus de kans om met het orkest te soleren. Zo speelde het Nesko in de afgelopen jaren samen met onder andere Maria Milstein, Niek Klein, Jan en Lidy Blijdorp. Tevens neemt het Nesko graag opdrachtcomposities op in het programma, om op

deze manier jonge componisten de kans te bieden met een groot kamerorkest te werken.

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

LET OP: de show is op het grasveld en er is een beperkt aantal bankjes aanwezig (geen stoelen).

DH

Nederlands Studenten Kamer Orkest

Fotografie: Veerle Bastiaansen

M

M Voor de Roofvogelshows hoef je geen tickets van tevoren te bestellen. Je betaalt bij de ingang de entree van € 4,00 per persoon. De ingang voor deze show is op de hoek Burg. Bootlaan / Van Heeckerenlaan. Het theater is vanaf 19.00 uur open.

M

Fotografie: Veerle Bastiaansen

M

DH

U itg ev er

ij

Je ziet ze vliegen! Deze woensdag zijn er bijzondere vogels te gast in het openluchttheater. Roofvogels! Tijdens de interactieve en educatieve roofvogeldemonstraties vliegen maar liefst tien verschillende soorten roofvogels. Denk hierbij aan arenden, haviken, valken, buizerds, gieren en uilen. Door deze grote verscheidenheid is deze demonstratie uniek in Europa. Dit maakt de roofvogeldemonstratie boeiend en leerzaam voor jong en oud. Voorgaande jaren was deze demonstratie een succes, op veler verzoek komen de prachtige vogels dit jaar weer terug.

ij

M DH

M DH

Special events: Roofvogelshow

Pagina 11


DH M

We zijn in 2021 geopend van 19 januari t/m 31 december, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Ook open op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag en op de maandagen in de landelijk aangegeven schoolvakanties. Gesloten op 1e en 2e Kerstdag.

M DH

ij

- Loopbaancoaching

- Sollicitatiecoaching

- Studiekeuzecoaching

- Workshops en trainingen - Werk & Koffie

Geke Valkenburg De Loopbaancoach

www.deloopbaancoach.nl

ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

06-12149705

rij

Hessenweg 2A – 3771 RB Barneveld | 0342 – 400073 | info@pluimveemuseum.nl

Maak zelfbewust een loopbaanstap die bij jou past! U itg ev er

Wees welkom!

06 - 4444 0950 • info@simoneschreiber.nl www.simoneschreiber.nl • Braamberg 3A • 6718 EA Ede

DH

U itg ev er

ij

info@odg-accountants.nl | www.odg-accountants.nl

Ceremonieel spreker Ritueel begeleider Life-coach bij rouw en verlies

M

Boslaan 21, 6741 DJ Lunteren |  (0318) 484 441

U itg ev er ij

U itg ev er ij

M DH

Uw partner in ondernemen

Simone Schreiber

DH M

M

DH

U

Bel (030) 670 21 77 voor meer informatie of Bel (030) 670 21 77 voor meer informatie kijk op op www.saartje.nl of kijk www.saartje.nl

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Kinderdagverblijf en buitenschoolse Flexibele en betaalbare kinderdagverblijf opvang onder één dak. De kinderen kunnen en buitenschoolse opvang in Bennekom. hier in een veilige en vertrouwde omgeving De Flierefluiter heeft nog vrije plekken! hun wereld ontdekken


Zaterdag 28 augustus

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Rowwen Hèze

DH

U itg ev er

ij

tenmaatschappij, maar hebben voor de kastelein en zijn vrouw opgetreden. Het begrip geeft een goed beeld van onze band die nu 35 jaar bestaat,” aldus Jack Poels in een interview met Nu.nl. Om de plaat op te nemen, moest de zeskoppige band in kleine groepjes naar de studio in Haarlem in verband met de coronamaatregelen. Na vier dagen bikkelen in de studio stond een groot deel van de plaat al. Het was een andere werkwijze dan Poels gewend is, maar hij is ervan overtuigd dat het Onderaan Beginne alleen maar goed heeft gedaan.

rij

U

itg

ev e

Een optreden in de feesttent wordt gekenmerkt door zweet, bier en een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met ‘Auto, Vliegtuug’ en ‘Bestel Mar’. Op het einde van de avond als iedereen moe maar voldaan weer naar huis gaat, is de dag dat heel Holland Limburgs lult weer ‘n stap dichterbij.

DH

Na bijna anderhalf jaar staat de band te trappelen om weer te mogen optreden. Afgelopen maand werd hun nieuwe plaat gepresenteerd: Onderaan Beginne. De nieuwe plaat heet zo, omdat de mannen nog altijd het gevoel hebben op nul te beginnen met elk optreden. “Het is elke keer weer alsof je in de eerste klas zit. Dat is altijd ons motto geweest. Bij het ene optreden voel je dat sterker dan bij het andere, maar het is wel hoe onze carrière van de grond is gekomen ook. We hadden geen oom met een pla-

Qua geluid wil de band ook na 35 jaar nog kunnen verrassen. Dat doen ze niet per se met hun publiek in gedachten, maar vooral om als band altijd vooruit te blijven gaan. “Mijn ervaring is dat je niet zo letterlijk met je publiek in je hoofd moet werken. Ook na zoveel albums, moet je altijd weer een heuvel op om te maken wat je echt wil.”

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

DH

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop in Den Haag en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel

Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. In 2016 verscheen het album ‘Vur Altied’ met vijftien nieuwe liedjes opgenomen in hun dertigjarig jubileumjaar (2015). Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen.

M

U itg ev er

ij

De naam is inmiddels meer dan gevestigd. Al ruim dertig jaar is de dialectband uit America te vinden in theaters, feesttenten, festivals en clubs. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka’s, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.

M DH

M DH

‘‘t Is een kwestie van geduld…’ Zo begint een van de bekendste refreinen van de Limburgse band Rowwen Hèze. Hun poptour komt ook langs Openluchttheater Ede, en dat zullen we weten.

Siska Caneel Uitvaartverzorging Wij werken voor alle verzekeringen Sinds 2005 een vertrouwd adres in Arnhem en omgeving om samen met u een uitvaart te regelen. We bespreken samen of uw uitvaartwensen (ook financieel) uitvoerbaar zijn. Er kan meer dan u misschien denkt.

M

DH

U staat er niet alleen voor

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Bel of mail voor een echt geheel vrijblijvende afspraak. Bel voor een melding van overlijden of informatie naar 06 526 88 706

Pagina 13


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

Zaterdag 4 september

U itg ev er ij

Zondag 29 augustus

M DH

M DH

Lazy Sundays: Piano Train

M

DH

ev e

itg

ev

er ij

M

DH

U

itg

Goed nieuws: Maaike heeft weer nieuwe muziek uitgebracht. Daarover vertelt ze: “Het is voor iedereen een gek jaar geweest, maar ik heb geprobeerd om er een positieve draai aan te geven door nieuwe muziek te schijven. De tijd die ik voor het met-mezelf-zijn had, heeft ervoor gezorgd dat ik persoonlijke, eerlijke liedjes kon maken en het wordt nu tijd om dat met jullie te gaan delen. ‘Doe mij maar het verdriet’ is het eerste nieuwe liedje en het is een ode aan het leven en de liefde. En als dat dan eindigt in verdriet, dan liever het verdriet dan dat je die liefde nooit hebt gekend.” ‘Doe mij maar het verdriet’ is de eerste single afkomstig van het nieuwe album ‘Harnas van glas’, dat eind 2021 zal verschijnen. Maaike staat samen met Sofia Dragt, in 2013 de winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter, en MINKA op het festival. De vierde artiest houden we nog even geheim!

U

De doorbraak van Maaike Ouboter was in 2013 toen ze in de finale van het tv-programma ‘De beste singer-songrwiter van Nederland’ stond. Ze zong toen het nummer ‘Dat ik je mis’, geïnspireerd op het verlies van haar ouders. Ze won het programma niet, maar haar single bereikte na anderhalve week al de platina status. In 2015 kwam haar debuutalbum ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ uit en drie jaar later haar tweede album: ‘Vanaf nu is het van jou’. In een interview met het AD vertelt ze: “Voor een deel zal ik altijd dat meisje van ‘Dat ik je mis’ blijven. Daar ben ik ook trots op, ik snap waarom mensen het een mooi lied vinden. Maar het praten over het gemis was voor mij als 21-jarige moeilijker dan ik toen in de gaten had. Na het eerste album dacht ik: ik heb nu genoeg persoonlijke teksten geschreven, straks word ik alleen maar dat meisje van die verdrietige liedjes. Laat ik nu iets meer afstand nemen en over anderen schrijven. Dat resulteerde in 2018 in het tweede album, dat gelukkig goed ontvangen werd. Nu kan ik zeggen: grappig genoeg gaan de teksten op ‘Vanaf nu is het van jou’ toch over mij, al ontkende ik dat destijds heel hard voor mezelf. Ze waren niet zozeer autobiografisch, maar uiteindelijk kwam ik wel bij dezelfde thema’s uit: verlangen naar mensen die er niet zijn, naar getroost worden, naar liefde, naar het leven in al zijn lagen.”

rij

M

Wat hebben Maaike Ouboter, Sofia Dragt en MINKA met elkaar gemeen? Ze staan op het Singer Songwriter Festival in september in het Openluchttheater Ede.

U itg ev er

ij

Singer Songwriter Festival

DH

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

DH

U itg ev er

Maak kennis met Piano Train, een viermans formatie die repertoire van the old days, maar ook van nu speelt. Deze band met zeer stijlvolle vintage uitstraling heeft alles in huis om het publiek te vermaken met een dosis muziek om van te genieten en op te dansen! On stage staat zangeres Mindy met haar betoverende stem met aan haar zijde een blazerssectie en achtergrondzangeres die moeiteloos een dansje meedoen. Dit alles ondersteund door in pak en hoed gestoken toetsenist, gitarist, bassist en ritmesectie. Veel hedendaagse artiesten, zoals bijvoorbeeld Bruno Mars, Justin Timberlake, Joss Stone en Alain Clark, vinden nog steeds inspiratie uit oude dansmuziek. Dat wordt genieten op zondag!

M

ij

Waan je op een feest waar heren in prachtige pakken gekleed gaan en dames hun mooiste korset aangetrokken hebben. De drankjes vloeien rijkelijk, er wordt volop gedanst en op ’t stijlvolle podium maakt een negenmans band de avond compleet met heerlijke livemuziek.

Pagina 15


U itg ev er ij U itg ev er

ev e

ev e

rij

Met één systeem een optimaal binnenklimaat in meerdere ruimten.

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH

DUURZAME KOELING EN VERWARMING. itg

U

DH

M

M

DH

U

itg

TOSHIBA biedt een complete range airconditioningsystemen, of het nu voor één enkel kantoor is of om 40 verdiepingen gaat. Voorzien van TOSHIBA’s unieke invertergestuurde compressoren die zorgen voor hoge rendementen en zeer nauwkeurige regeling, altijd energiezuinig en betrouwbaar. Oplossingen die op individueel niveau voor het grootste comfort zorgen maar die ook overzicht, controle en kostenbeheersing bieden. Klimaatbeheersing die gecombineerd kan worden met ventilatie, warmwatervoorziening en energiemonitoring.

DH

Argion Airconditioning Hoflaan 23, 6715 AG Ede, 0318-843193 info@argion.nl, www.argion.nl

M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Met beproefde TOSHIBA technologie en Argion Airconditioning klaar voor een schone toekomst!

TOSHIBAAIRCO.COM


U itg ev er ij rij ev e

Gedenksteen in het Openluchttheater aan de Van Heeckerenlaan in Ede. Deze gedenkplaat werd geplaatst ter nagedachtenis aan de Canadese hulp bij het herstel van het Openluchttheater in de zomer van 1945. Fotocollectie Gemeentearchief Ede

DH

Nieuwe Bouwen Het kaartverkoopgebouw, de kleedruimte en de toiletgebouwen zijn ontworpen in de stijl

DH

info@robhalewijn.nl | gitarist, docent gitaar, bandcoach Rob Halewijn. Voor live muziek, gitaar- of bandles belt u naar 06 43 111 335 kijk ook op www.robhalewijn.nl

M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

DH

M

U

bijvoorbeeld diverse beken uitgegraven, riolering aangelegd en natuurbad De Zanding uitgegraven. De heer A. Weening, de directeur van de gemeentewerken, komt met het plan om een openluchttheater te laten aanleggen op de plek van het zandgat. Hij is ook de architect van het theater. In 1935 begint de aanleg en een jaartje later is het al gereed. Het werd toen feestelijk geopend met muziek en zang. De toenmalige burgemeester Baron Creutz hield een speech.

U

itg

ev e

rij

‘De Eder Kuil’, zo wordt Openluchttheater Ede ook wel genoemd. Dat verwijst naar het zandgat dat was ontstaan door afgravingen in 1911. Een kar met zand kostte destijds 15 cent. Het zand dat werd afgegraven was nodig voor bouwwerkzaamheden en onderhoud van zandwegen in de omliggende buurt van Ede. Door het steeds intensievere verkeer wordt dit onderhoud te kostbaar en wordt dit later overgedragen aan de gemeente. In 1932 komt er een regeling van het rijk tot stand waardoor grote projecten als werkverschaffing voor bijvoorbeeld jeugdige werklozen kunnen dienen. In het kader van deze werkverschaffing worden in Ede

itg

De geschiedenis van het grootste openluchttheater gaat terug tot meer dan een eeuw geleden. Leuk om te weten als je deze zomer een optreden bezoekt.

M

M

M

DH

Van zandgat naar openluchttheater

U itg ev er

U itg ev er

ij

Op 1 juli 1936 werd de vrijwel uitverkochte “Eder Kuil” (openluchttheater) feestelijk ingebruik genomen met een toespraak van burgemeester mr.C. O. Ph. baron Creutz en een programma, uitgevoerd door plaatselijke muziek- en zangverenigingen. Foto: J. ter Stege Gemeentearchief Ede

ij

M DH

Gedenksteen Tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigden de Duitsers het openluchttheater flink. In 1945 herstellen de Canadese bevrijders het in afwachting van hun repatriëring en knappen de boel op. Ter ere van deze hulp is er een gedenksteen bij de entree van de tribune geplaatst. Zie de foto op deze pagina. In de jaren vijftig en zestig wordt het openluchttheater vervolgens veel gebruikt voor allerhande voorstellingen: toneel, operette, ballet en muziek. Daarnaast zijn er uitvoeringen van gymnastiekverenigingen, taptoes, Koninginnedagfeesten en Heideweek activiteiten. In de jaren daarna neemt het gebruik echter af. Sinds 2004 krijgt het de status van rijksmonument. Het theater wordt in 2007 en 2008 gerestaureerd. De Stichting Openluchttheater komt met een mooi plan om het theater weer een goede functie te geven. En dat is gelukt! Het theater wordt weer gebruikt voor mooie optredens in de zomer om Ede en omgeving te laten genieten van alles wat de cultuur te bieden heeft.

DH

M DH

U itg ev er ij

van het Nieuwe Bouwen, een bouwstijl die wordt gekenmerkt door soberheid en functionaliteit, gebruik van nieuwe materialen en ontbreken van weelderige opsmuk. Het omliggend groen is in het ontwerp opgenomen.

Pagina 17


U itg ev er ij

U itg ev er ij

U itg ev er

DH

ev e itg U DH M DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

uitvaartzorg

rij

M

“Ik ben enorm dankbaar dat ik licht mag schijnen, juist daar waar het heel donker is geworden in iemands leven. Dat ik samen met mijn team het verschil mag maken”, aldus Simone.

Kijk op Facebook voor columns.

M

DH

U itg ev er

ij

Groot hart voor kinderen Wie het over Simone heeft, heeft het vaak ook over de natuurlijke manier waarop zij kinderen betrekt in het afscheid. Simone legt uit: “Voor mij is het vanzelfsprekend dat kinderen bij de uitvaart betrokken worden. Dit doen we door ze in alles te betrekken, ze een cadeautje te geven, maar vooral door ze eerlijk antwoord te geven op de vragen die ze hebben.”

Simone Beijer Uitvaartzorg Tureluurweide 38 3927 SH Renswoude T: 0318 57 44 24 E: info@simonebeijer.nl www.uitvaartzorgsimonebeijer.nl

ij

Iedere keer weer als een familie belt met de vraag of wij hen willen helpen om een uitvaart te verzorgen van een dierbare, is dat bijzonder. Ze geven ons hun vertrouwen en laten ons toe, juist wanneer ze heel kwetsbaar zijn. Ik denk dat juist het besef daarvan ervoor zorgt, dat wij heel zorgvuldig, maar ook liefdevol te werk gaan.” legt eigenaresse Simone Beijer uit.

M DH

M DH

Simone Beijer Uitvaartzorg: Oprecht, liefdevol en eigentijds


Zaterdag 11september

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Een avond met Ruth, Anita en Lee

M

ij U itg ev er DH

M

Ruth Jacott werd geboren in Suriname en verhuisde op negenjarige leeftijd met haar familie naar Nederland. In ons land deed ze op zeventienjarige leeftijd mee aan een talentenjacht, waar ze veel aanbiedingen aan overhield. Ze stopte met haar studie aan het conservatorium en begon haar loopbaan bij The Vips en orkesten als The Skymasters, het VARA-dansorkest en het Metropole Orkest.

ev e itg U DH M er ij ev itg U

De Sjors van den Eerenbeemt Band tot slot behoort al meer dan tien jaar tot de top van de Nederlandse muziekwereld. Deze band, bestaande uit de beste sessiemuzikanten van Nederland, staat onder leiding van Music Director, arrangeur, producer en componist Sjors van den Eerenbeemt die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in de nationale en internationale muziekwereld. Zowel live, als vaste begeleidingsband van onder andere Tino Martin, Gerard Joling en Jeroen van der Boom, als op tv bij programma’s als ‘De Beste Liedjes Van’, ‘Hoge Bomen’, ‘The Talent Project’ en ‘Holland Zingt’. Daarnaast is de Sjors van den Eerenbeemt Band een graag geziene partner bij grote evenementen waarbij zij vrijwel alle top artiesten in Nederland begeleiden.

rij

In 1986 won Jacott met het Nederlandse VARA-team (waarin ook Lisa Boray en Marielle Tromp zaten) de Knokke Cup in België. Na dit succes kreeg ze veel werk in de musicalwereld. Ze kreeg belangrijke rollen in de Nederlandse producties Cats en A Night At The Cotton Club. Met de Duitstalige versies van deze producties speelde ze ook in Duitsland en Zwitserland. In 1989 ontving Jacott de Zilveren Harp. Een jaar later zong ze met Hans Vermeulen het duet Tegyo Makandra, ter herdenking van de vliegtuigramp in Paramaribo. Het duet werd nogmaals uitgebracht na de Bijlmerramp in 1992 en werd toen een hit. Eerder dat jaar was ze te zien in het achtergrondkoor van Humphrey Campbells Wijs me de weg tijdens het Eurovisiesongfestival 1992.

DH

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

In het programma ‘Voor de vuist weg’ gaf Willem Duys regelmatig talentvolle zangers de kans om hun zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Zo was het in 1975 de eer aan Lee Towers. Destijds werd hij nog aangekondigd als Leen Huijzer, de zingende kraanmachinist. Met de positieve ervaringen van Rotterdam en Amsterdam in zijn rugzak besluit Lee Towers een nieuwe uitdaging aan te gaan. ‘Lee Towers in Concert’ is een theatertour langs dertig theaters in Nederland en België. Door de samenwerking met een orkest, achtergrondzangers en balletdansers wordt het een spetterende en zeer indrukwekkende show. De optredens leveren hem diverse prijzen op. Het sterkt de gedachte om het jaar erop met de show ‘An evening with Lee Towers’ het land door te trekken. Had Lee Towers hiermee zijn top bereikt? Nee, is het overduidelijke antwoord. Het kon nog groter, mooier en beter. Door het orkest uit te breiden tot zeventig man en de ab-

solute top op het gebied van licht en geluid te contracteren, wist Lee Towers boven zichzelf uit te stijgen. ‘Gala of the year’ was als evenement zo succesvol dat Lee Towers besloot om jaarlijks hiermee naar Ahoy terug te keren.

M

U

itg

ev e

rij

M

DH

U itg ev er

ij

Anita Meyer staat al meer dan dertig jaar aan de top als zangeres in Nederland. In 1976 brak zij landelijk door met Hans Vermeulen’s ‘The Alternative Way’ en daarna volgde een glansrijke muziekcarrière met vele hits en hoogtepunten. Met name het mega succes van ‘Why tell me why’ (1981) en de concerten met Lee Towers in een uitverkocht Ahoy’ klinken nog volop na in onze oren en harten. Gedurende dertien dagen was zij een van de sterren tijdens Musicals in Ahoy’ 2006 naast onder andere de Amerikaanse superster Vanessa Williams. In het najaar van 2006 voegt zij weer een nieuw hoofdstuk aan haar carrière toe als zij de rol speelt van de oude wijze kat Grizabella in de Joop van den Ende productie Cats. In 2017 doet Anita Meyer voor de tweede keer mee aan het populaire AVROTROS tv-programma ‘Beste Zangers’. De nog steeds razend populaire zangeres, die in 2011 het derde seizoen van het programma won, neemt het op tegen onder anderen Brace en Dennie Christian. Ook Maan, Tommie Christiaan, Tania Kross en Kenny B doen dit jaar mee aan dit leuke programma. Het laatste nieuws over de zangeres is dat ze meewerkt aan een nummer van Rob de Nijs en Ernst Daniel Smid, waarin ze aandacht vragen voor de ziekte van Parkinson. Het nummer ‘De muziek gaat altijd door’ zingen de mannen over de aandoening die hen beiden heeft getroffen.

M DH

M DH

Een avond met drie geweldige artiesten die hun sporen meer dan hebben verdiend in de muziek. We presenteren u Ruth Jacott, Anita Meyer en Lee Towers in het Openluchttheater Ede! Ze treden achter elkaar op onder begeleiding van de band van Sjors van den Eerenbeemt, die kent u vast als de band van De Vrienden van Amstel.

Fotografie: Mark Uyl

Pagina 19


U itg ev er ij

U itg ev er ij

20 va Elk .3 n 1 e d 0 u 1 ag ur .00 ge to op t en d

M DH

M DH

!

ACTIE !

*Max. 3 ingrediënten per pannenkoek, specialiteiten € 5,- extra, max. 2 bonnen per gezelschap. Deze aanbieding is geldig van 1 februari t/m 31 oktober en is niet geldig in combinatie met andere acties.

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Bij inle veri bon on ng van deze t panne vangt u de nko 2 epers ek voor d e oon gr atis! *

rij ev e itg U DH M DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Arnhemseweg 120 te Ede | 0318-610485 www.pannenkoekenhuizen.com


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH

Goed in je vel met Nel.nu! rij ev e itg U DH M er ij

er ev itg U DH

M

Nel Bos: ‘Tijdens de behandelingen worden de spieren soepel en los gemaakt en voor zover mogelijk op lengte gebracht. Daardoor wordt de kans op hoofdpijn, spierkramp en andere blessures aanzienlijk kleiner. Na een behandeling voel je je direct een stuk fitter en energieker.

ij

Fit van binnen en van buiten

Wil je (weer) verantwoord bewegen, heb je een (sport)blessure, rug-, schouder- of nekklachten, of wil je graag een heerlijke ontspanningsmassage? Maak dan een afspraak via www.nel.nu/afspraak of bel met Nel via 06 29 09 84 74. Nel.nu 2.0 is ook open op vier avonden in de week en is in overleg open op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur!

ev

Nel.nu heeft haar hoofdvestiging aan de Smidstraat vorig jaar uitgebreid met drie zelfstandige behandel-

itg

Gezondheidscentrum Marktgebouw

plekken in het gezondheidscentrum aan de Schras. Nel Bos: ‘Ons team bestaat uit vier personen met ieder hun eigen specialisme. Dat betekent dat elke cliënt naar gelang de behoeften op professionele wijze wordt bediend. Huisartsen en andere medici verwijzen daarom ook vaak naar ons door.’

Nel.nu Massagepraktijk 2.0

U

Ter ondersteuning van onze behandelmethoden hebben we een groot aantal voedingssupplementen in ons assortiment die een gezonde levensstijl stimuleren.’

Smidstraat 12 en Schras 2 6744 WT Ederveen T: 0318 48 39 10 M: 06 29 09 84 74 E: info@nel.nu I: www.nel.nu

DH

assagepraktijk Nel.nu 2.0 helpt je graag weer op gang! De masseurs van Nel.nu beschikken over een groot scala aan effectieve behandelmethoden om klachten te voorkomen en te verhelpen. Denk hierbij aan sportmassage, ontspanningsmassage, nek- en schoudermassage, hoofd- en migrainemassage en Bowen Therapie.

M

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

EDERVEEN – Na maanden van veel stilzitten en thuiswerken is het de hoogste tijd om er weer lekker op uit te gaan. Beweging is goed voor je. Maar let op, je spieren hebben al die tijd waarschijnlijk te weinig beweging gehad. Dus bouw de inspanning geleidelijk op. Dan voorkom je blessures. Dat geldt niet alleen voor fanatieke sporters, maar ook voor degenen die recreatief bewegen.


Woensdag 15 september

U itg ev er ij

Het wordt een prachtige ode aan een bijzondere popgroep waarin alle grote hits voorbij komen. Herbeleef oude tijden met klassiekers als ‘Spicks and Specks’ en ‘Words,’ kom uit je stoel voor je dansfavorieten uit de discojaren en haal herinneringen op bij lovesongs als ‘How deep is your love’.

ij

The Bee Gees groeiden in hun vijftigjarige muziekcarrière uit tot iconen van de popmuziek en tot een van de meest succesvolle bands in de geschiedenis. Geïnspireerd door het ‘One Night Only’ reünieconcert van de broers Barry, Robin en Maurice in de jaren negentig in Las Vegas, toert het muzikale gezelschap Night Fever door Europa. Alleen in ons land verkocht de tributeband al meer dan 65.000 tickets en waren alle zalen van de theatertour uitverkocht. Night Fever maakt al meer dan tien jaar muziek. Ze gaan deze zomer, zoals ze het zelf noemen, ‘buiten spelen’. Na een lange stilte door corona staan ze te popelen om weer hun favoriete muziek ten gehore te brengen op prachtige locaties.

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

Night Fever – the very best of the Bee Gees speelde inmiddels vele theaterzalen plat. De populaire live band uit Duitsland staat in september in drie openluchttheaters in ons land om er voor hun Nederlandse fans na lange tijd van afwezigheid een onvergetelijke zomer van te maken. De show staat als een huis en is een must see voor iedere Bee Gees fan. Wereldbekende hits ‘More than a woman’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ van het trio komen absoluut voorbij tijdens de openluchtconcerten. Maar ook de hits waar de Bee Gees wereldwijd bekend mee werden en hun oude sound die door vele muziekkenners

als steengoed bestempeld wordt, zoals ‘Massachusetts,’ ‘Spicks and specks,’ ‘Words’ en ‘To love somebody’ worden tot in perfectie live gespeeld door de zesmans formatie Night Fever.

M DH

M DH

Als we zeggen ‘More than a woman’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’, dan zeggen jullie natuurlijk: The Bee Gees. Deze zomer komt de ultieme live Bee Gees tribute band naar het openluchttheater met het allerbeste uit het repertoire van de broers Gibb.

U itg ev er

U itg ev er ij

Night Fever - the very best of the BEE GEES

Zaterdag 18 september

Tino Martin met live band

U

itg

ev e

rij

men. In oktober 2018 verschijnt de live registratie van zijn Concert ‘In the Round’ in de Ziggo Dome en brengt hij het album ‘Thuis komen pas de tranen’ uit, wat zijn meest persoonlijke album tot nu toe is. Op 8 juni 2019 gaf Tino Martin zijn grootste concert uit zijn carrière in het Olympisch stadion. Hij heeft weer zin om op te treden deze zomer. En wij kijken erg uit naar zijn optreden in het openluchttheater.

DH

In 2014 komt Tino met drie nieuwe single’s, namelijk: ‘De gevierde man’, ‘Mijn vriend’ en ‘Jij liet mij vallen’. Drie nummers waarin hij zijn eigen sound goed laat horen en een nieuwe weg in slaat. In 2017 en 2018 staat Tino voor 17.000 uitzinnige fans in een uitverkocht Ziggo Dome en geeft hij een uniek concert op Ibiza. Hij released tevens het album ‘Hoe ik het zie’ en mag voor de tweede keer de Edison Popprijs in ontvangst ne-

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Hij begint op veertienjarige leeftijd in de strandtent van zijn oom en tante, hij wint op zestienjarige leeftijd de Scheveningse Talentenjacht 2000 en doet in 2002 mee aan Hennie Huisman’s Soundmix Show met een nummer van René Froger. Vanaf dat moment staan de telefoons bij het boekingskantoor van Tino Martin roodgloeiend. Hij maakt zijn opwachting in de prime time tv-shows naast verschillende grote Nederlandse artiesten.

M

DH

itg

ev Molenstraat 118 Ede Tel.: 0318 - 65 20 06

Openingstijden. Maandag - zaterdag 12.00 - 22.00 uur Zondag 13.00 - 22.00 uur

U

Arnhemseweg 100-102 | 6731 BV Otterlo | 0318-591925 info@restaurantdehoutzagerij.nl | www.restaurantdehoutzagerij.nl

@bernardosijs

www.bernardo.nl

DH

Feestjes

M

itg

Indoor spelen

U

Restaurant

ev

er

ij

er ij

De lekkerste ingrediënten verwerkt in het ijs dat zie je en proef je bij Bernardo’s

Pagina 23


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Alvast voor 2022

M DH

M

rij

ev e

itg U DH M er ij ev itg U

Donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni 2022, Edwin Evers Band 80’s Openlucht tour. In 2002 richtte Edwin Evers een band op met zijn muzikale vrienden. Edwin begon als drummer en ging later ook zingen in de band. Het doel van de Edwin Evers Band is een feest der herkenning brengen, zorgen dat er voor iedereen iets leuks tussen zit. Optreden is voor de Edwin Evers Band sowieso één van de leukste dingen die er is, dus het plezier spat er elk optreden weer vanaf op het podium. Met een bezetting van dertien top muzikanten kan de band daadwerkelijk alles spelen. Edwin vertelt over de band: “Ik ben iemand die zoveel mogelijk gebruik maakt van de enorme ervaring en mogelijkheden die de muzikanten in deze band met zich meebrengen. Daardoor heeft iedereen zijn of haar inbreng. Als muzikant kan ik niet in de schaduw staan bij de mensen met wie ik speel, maar door mijn ervaring op radio en werken in het land heb ik over het algemeen

M

U

itg

ev

er

ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

De pop meets classic muziekstijl staat garant voor een muzikale totaalbeleving vol romantiek, ontroering, passie en energie. Bekende melodieën worden in een nieuw jasje gestoken en aangevuld met vele zelf gecomponeerde werken van Guido. The Maestro & The European Pop Orchestra presenteert een spetterende totaalbeleving. Probeer maar eens stil te blijven staan.

Naast het optreden op events en festivals, speelt de band ook in zowel de binnen- als de openluchttheaters. Dit jaar gaat de band voor het eerst het clubcircuit in, met een 80’s Clubtour! We gaan terug naar de iconische jaren 80. Een decennium met grote gebeurtenissen en fenomenale muziek. Veel van de grote namen waren op hun absolute hoogtepunt en komen deze avond voorbij. Het feit dat je al deze hits nog dagelijks op de radio hoort en jong & oud ze kent, zegt genoeg. De show is het feest der herkenning met de energie en enthousiasme zoals je dat van deze band gewend bent.

DH

M

Donderdag 5 mei 2022, Bevrijdingsconcert met Guido’s Orchestra The Maestro & The European Poporchestra geeft een Bevrijdingsconcert in het Openluchttheater in Ede op woensdag 5 mei 2022. Het poporkest, dat onder andere bekend is van Symphonica in Rosso, staat onder leiding van Maestro Guido Dieteren. De orkestleider en soloviolist neemt naar dit concert zangeres en echtgenote Wendy Kokkelkoren en popzanger Roy Verbeek mee. The Maestro & The European Pop Orchestra is een eigentijds poporkest dat bewijst dat pop en klassiek harmonieus samengaan.

DH

DH

U itg ev er

ij U itg ev er DH

Je kunt er maar beter vroeg bij zijn, daarom hebben wij voor 2022 alvast deze avonden geboekt staan. Natuurlijk komen er meer acts bij, houd daarvoor onze website goed in de gaten!

M

Onlangs bracht Edwin een soloalbum uit, genaamd ‘Tijd’. Tegen het ANP vertelt hij: “Ik ben heel erg trots op het resultaat. Het hele proces van het maken van dit album was echt te gek. Op de plaat komen alle muziekstijlen samen die ik zelf leuk vind.” Een eigen album maken stond al lang op het wensenlijstje van de voormalig radio-DJ, maar vanwege tijdgebrek was het er eerder niet van gekomen. Toen kwam de coronacrisis en werden alle optredens met zijn band afgelast. “Het was eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Ineens had ik er wel alle tijd voor. Tot het najaar ben ik heel veel met het album bezig geweest.”

ij

M DH

wel een goed gevoel voor wat het publiek wil en leuk vindt. Daardoor kan ik richting geven en dat samen is denk ik een hele goeie combi.”

Pagina 25


U itg ev er ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

Bio winkel

, dier en s n e m r o o v t Respec , eerlijk, if g n a v ij r V . milieu eel lekker! h l a r o o v n e gezond

24-33cm breed eiken multiplank va € 44,95/m2

Alles uit eigen fabriek

eigen installatie teams

14mm eiken lamelparket va € 17,95/m2

U itg ev er

Biologische voeding en verzorging

M

M

DH

DH

U itg ev er

ij

ij

8mm Laminaat klasse AC3 € 14,95/m2

Meer dan 250 soorten vloeren

Bax Houthandel BV Harselaarseweg 75 | 3771MA Barneveld 0342-420880 | info@baxhouthandel.nl

Marktplein 9 - 6721 JG Bennekom Telefoon 0318 413 067 Gratis parkeren voor de deur!

rij ev e itg

itg

ev e

rij

naaiatelier

U DH M er ij

ij

ev

er

itg

ev

U

itg U

Tel. 0318-615174 / mob. 06-83551331

www.hetklosjegaren.nl

M

DH

Kernhemseweg 15, 6718 ZB EDE

DH

Wilt u een kijkje komen nemen bel dan voor een afspraak

M

M

DH

U

Kinderkleding en kraamcadeaus gemaakt in ons eigen naaiatelier. Ondergoed en nachtkleding voor het hele gezin


U itg ev er ij Hoe belangrijk is het openluchttheater voor Ede? “Heel belangrijk. Het is een ongekend mooie plek, gesitueerd in het groen. Als je er zit en je kijkt om je heen, echt prachtig! Een mooi initiatief op een mooie plek. We moeten er zuinig op zijn. Ik ben er groot fan van!”

ij

Bent u er weleens geweest? “Zeker, ik kom er geregeld. Een tijdje geleden bezocht ik het openluchttheater toen er een foodtruckfestival was, Eten op Rolletjes heette dat. Het was druk en heel leuk. Ik zag iedereen ervan genieten. Ook was ik bijvoorbeeld bij Guido’s Orchestra en Dante in de Kuil. Je kunt het terrein op veel manieren gebruiken, dat is het mooie ervan. De iconische plek bepaalt mede dat ik er heen ga. Het zorgt voor een mooie sfeer bij elk optreden.”

ev e

U

itg

En gaat u deze zomer er een optreden bezoeken? “Voor deze zomer heb ik kaartjes besteld voor de tribute band van The Bee Gees. Ik heb er zin in, nu nog hopen op mooi weer!”

DH

ev e DH

U

itg

En qua historie? “Het openluchttheater heeft een mooie historie, het is door werkverschaffing ontstaan. Ik vind het heel bijzonder dat de Canadezen

M

na de bevrijding van ons land nog hebben geholpen met de herstelwerkzaamheden. Er hangt nog een plakkaat in het theater ter herinnering hiervan.”

rij

“We moeten zuinig op het openluchttheater zijn!”

rij

Waarom doe je dit vrijwilligerswerk? “Ik wilde iets doen na mijn pensioen. En ik heb mooie herinne-

De Wethouder van Cultuur van Ede, Hester Veltman-Kamp, vindt het Openluchttheater een plek om te koesteren. En ze komt er dan ook graag. We spreken haar over het belang van het openluchttheater.

M

M

DH

U itg ev er

ij

Wat doe je precies voor het Openluchttheater Ede? “Sinds drie jaar werk ik achter de bar tijdens het seizoen, vaak bij de middenbar. Guus ken ik al lang, ik vind het leuk om hem te helpen. Het barwerk ligt me, ik heb immers jarenlang een eigen horecazaak gehad. Het is gezellig om te doen.”

U itg ev er

Heb je leuke herinneringen aan het openluchttheater in de drie jaar dat je je ervoor inzet? “Zeker. Na het optreden van André Hazes jr ben ik met hem op de foto gegaan, een aardige man is dat. Ik krijg ook wat mee van de optredens vanachter de bar. Ik ben bijvoorbeeld geen fan van Alain Clark, maar van zijn show vorig jaar heb ik echt genoten. Of Karin Bloemen, ze trad op en het weer was slecht. Ze zei: ‘Je weet wat ze zeggen he? Bloemen hebben water nodig!’ Nou dan kan je avond toch niet meer stuk?”

Interview met de Cultuurwethouder

DH

M DH

ringen aan het openluchttheater. Vroeger heb ik er optredens gezien van Swiebertje en Pipo de Clown. Met school liepen we er netjes in een rij heen op Koninginnedag om het Wilhelmus te zingen. Het openluchttheater heeft een belangrijke functie voor Ede, en ik vind dat dat zo moet blijven.”

M

Het Openluchttheater Ede kan niet zonder vrijwilligers. Elk jaar zijn er een stuk of vijftig mensen die vrijwillig helpen met klusjes zoals de kaartverkoop, opruimen en barwerk. Een van die mensen is Margareth Dijkstra. Ze heeft jaren haar eigen horecazaak gehad in Ede en sinds ze met pensioen is, zet ze zich graag in voor het openluchttheater.

M DH

U itg ev er ij

Vrijwilliger uitgelicht

Persoonlijk financieel advies voor bedrijven en particulieren. Onder andere: Woonhuisverzekering

Zakelijke schadeverzekering

Inboedelverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Zorgverzekering

DH

U

itg

ev

VERZEKERINGEN - Een scherpe premie met uitstekende voorwaarden. Daar zorgen wij voor. Wij kunnen uitgebreid vergelijken op premie en voorwaarden voor al uw verzekeringen. Hoe zit het met de nieuwwaarderegeling bij uw autoverzekering? Zijn uw woonhuis en inboedel voldoende verzekerd? En welke zorgverzekering past bij u? Wij bieden een offerte op maat. Bel ons vrijblijvend voor een offerte voor uw verzekering: (0318) 743 428

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

er ij

Autoverzekering

info@assurantiekantoordegroot.nl www.assurantiekantoordegroot.nl

Pagina 27


U itg ev er

ij

Lindelaan 1 | 6721 VB Bennekom | 0318 414487 | www.fietskopen.nl

U itg ev er ij

M DH Uitvaartzorg Troostrijk T: 06 43 51 36 01 E: info@uitvaartzorgtroostrijk.nl I: www.uitvaartzorgtroostrijk.nl

Wat is X-tra Huiswerkbegeleiding?

itg

Screeningsdag

rij ©

er kt ! .. . om da t he t W

U DH

U DH

tra

Uitgangspunt en Visie Het huidige schoolsysteem is al meer dan 150 jaar in gebruik en grotendeels onveranderd. Door de huidige veranderende tijden loopt het steeds meer tegen de beperkingen en tekortkomingen ervan aan. Wat we

21 augustus

M

Geef je nu op!

M

willen is díe kwaliteiten toevoegen, die broodnodig zijn in een ontwikkelend (jong) leven. Dit extra is dringend nodig, los van niveau, schoolsysteem of leeftijd. X-tra als geheel is er voor alle leerlingen, van alle leeftijden. We willen eigenlijk geen grens tussen basis- en middelbare school of niveau. Daarom ook X-tra Jong!

ev e

ev e

rij

Meld je aan via STAMCELDONOR.NL

X-tra is een onderwijsondersteunende instelling en verzorgt huiswerkbegeleiding, bijles en meer voor leerlingen vanaf groep 5, middelbare school en verder. De propositie van educatieve ondersteuning voor alle leeftijden, op elk vlak maken we gaandeweg waar en dat is bijzonder mooi. X-tra is ontstaan rond noodzaak voor huiswerkbegeleiding, gevolgd door bijlessen, vakgericht en specifiek, en examentraining.

itg

M

M

DH

WORD STAMCELDONOR

Sabine: Ook in deze uitzonderlijke tijd neem ik alle tijd voor een afscheid. ‘Als ik langskom, neem ik ruim de tijd en stel dan veel vragen. Dat doe ik omdat ik graag wil weten welke wensen er bij een familie leven. Ik kijk wat nodig is en wat nu kan en ondanks de beperkingen is dat gelukkig nog heel veel. Op die manier werken we samen toe naar een persoonlijke uitvaart die recht doet aan zowel de overledene als de nabestaanden’.

ij

VAN DE REGIO

U itg ev er

M DH

l is t D E E B I K E s p ec ia

EDE – Als een dierbare is overleden moet je als nabestaande vaak in zeer korte tijd, belangrijke beslissingen nemen. Sabine Karssen-Oostenrijk van Uitvaartzorg Troostrijk denkt op een actieve, toegankelijke en creatieve manier met je mee. Het is mijn passie om samen met de nabestaanden hun dierbare nog één keer in het licht te zetten.

DH

U itg ev er ij

Nog één keer in het licht zetten

uitvaartzorg Chiropractie in de praktijk Jouw optimale fundering is al ruim 35 jaar onze corebusiness. Omdat het leven altijd in beweging is staan jouw doelen, dromen en ambities; jouw verhaal, in het behandeltraject centraal.

er

ij

er ij

Wij bieden oplossingen voor: rugpijn hernia hoofdpijn

info@collins-chiropractie.nl • collins-chiropractie.nl

DH M

DH

M

Churchillstraat 48 • 3772 KV Barneveld • 0342 49 20 29

ev

itg

0318 57 44 24

U

itg

zwangerschapschapsklachten en nog veel meer!

U

ev

nekpijn migraine problemen bij kinderen en baby’s

www.uitvaar tzorgsimonebeijer.nl


U itg ev er ij rij ev e itg

U DH Publiciteit publiciteit@openluchttheaterede.nl

er ij

ev

itg

Druk: Janssen Pers

U

U

itg

Programmering programma@openluchttheaterede.nl Trijn Romein

Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

Verspreiding: Spotta T 088 - 84 24 224 E kwaliteitsbeheer@spotta.nl I www.spotta.nl

DH

ev

er

M

DH

Correspondentieadres: Stichting Openluchttheater Ede Postbus 8050, 6710 AB EDE

Redactie Marleen Hogendoorn Media

M

Bestuur Guus Wijnsouw, voorzitter Gerdo de Jager, penningmeester Gerry Poelert, secretaris

ij

Contactgegevens Bezoekadres: Van Pabstlaan 1 6711 JW EDE info@openluchttheaterede.nl

Colofon

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

Dat het Openluchttheater Ede garant voor gezelligheid staat, blijkt wel uit de foto’s van deze eerdere edities. We hopen je deze zomer te zien!

Pagina 29


Dicht bij de mensen staan, gemak en zekerheid bieden; dat is al bijna 23 jaar de kern van Domicilie Makelaars, gevestigd in Ede en Nijkerk. Bij Domicilie kunnen particuliere en zakelijke opdrachtgevers terecht voor de verkoop, aankoop, huur, verhuur en taxaties van woningen en bedrijfspanden.

M DH

onze opdrachtgevers, zoals een perfecte presentatie, scherpe onderhandelingen en de volledige afwikkeling van het traject. Hierbij zijn goed luisteren en maatwerk essentieel.

U itg ev er

DH

Newborn Fotomomentjes

bestaande bouw | nieuwbouw exclusief wonen | bedrijfshuisvesting | taxaties hypotheken | verzekeringen

De CHE is geen doorsnee hogeschool

M

M

Mijn naam is Jessica van Roekel en ik fotografeer veel bruiloften, zwangerschappen, k inderen, gezinnen, maar ook pasgeboren baby’s of “Newborns”. Ik heb zelf twee kinderen, dus ik vind het geweldig dat ik met newbornfotografie elke keer weer de bijzondere momenten van een pasgeboren baby mag vastleggen!

Makelaar Christiaan de Boer van Domicilie Makelaars: “Bij het (ver)kopen of (ver)huren van een woning of bedrijfspand komt heel wat kijken. Ons doel is altijd hetzelfde: een zorgeloos verkoop- of aankooptraject voor

ij

ij

Bel met Lijf & Leven: 0318-642509

Ook hypotheekadvies en verzekeringen horen bij het dienstenpakket. Hierdoor kunnen alle zaken rondom verkoop, aankoop en financiering bij één adres geregeld worden. Dat is de kracht van Domicilie!

U itg ev er

- lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen - bepaalde vormen van duizeligheid, oorsuizen opgewekt door het bewegen van de nek - hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom

Een waardebepaling van je woning is bij Domicilie altijd gratis en vrijblijvend. Kijk op domicilie.nl/waardebepaling voor meer informatie. 0318-69 35 02 ede@domicilie.nl

DH

M DH

Het doel van Manuele Therapie is het beter laten werken van gewrichten en tegelijker tijd houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut specifieke technieken die op de gewrichten worden toegepast. De effecten van Manuele Therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn: - nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen - klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn - artrose van de heup

Domicilie, al 23 jaar jouw actieve makelaar voor wonen en werken U itg ev er ij

U itg ev er ij

Manuele Therapie binnen de fysiotherapie

De CHE is geen doorsnee hogeschool. Wat ons anders maakt? Dat je hier geen nummer bent bijvoorbeeld. En dat docenten betrokken zijn. Maar het echte verschil zit in wat ons drijft en waar we voor staan. De CHE stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat merk je als student. De CHE mag zich al jaren de beste (middelgrote) hogeschool van Nederland noemen.

itg

rij

M

DH

U M

DH

ev e

Elleboog 6 Ede Tel. 06-22614313

Zijn jullie geïnteresseerd in een newbornshoot of één van de andere fotoshoots?

Meer weten over de CHE en onze opleidingen? Bezoek een Open Dag of volg een webinar. Bekijk onze website voor meer informatie: www.che.nl.

Wanneer je in Ede komt studeren, dagen we je uit na te denken hoe jij van betekenis kunt zijn voor een ander. Of je nu op zoek bent naar een voltijdopleiding of een deeltijdstudie, “wie wil jij zijn voor de wereld van morgen?’ is een vraag of thema waar jij je tijdens de studie mee bezig houdt.

itg

ev e

rij

Bel of mail voor meer informatie of kijk eens op mijn website! www.fotomomentjes.nl

U

Ik kan een minifotostudio opbouwen bij jullie thuis waarbij ik met of zonder accessoires mooie portretten kan maken van de baby. Maar ik kan ook lifestyle fotograferen. Lifestyle betekend eigenlijk het fotograferen van het ochtendritueel met de kleine zoals een flesje geven, knuffelen en naar bed gaan.

DBA advies | zelfstandig adviseur Een verfrissende duik nemen in uw eigen zwembad?

M

DH

er ij

itg

ev

Van advies tot ontwerp en van bouw tot installatie en onderhoud, wij kunnen alles voor u regelen. Naast verschillende varianten van prefab zwembaden zijn wij ook gespecialiseerd in bouwkundige zwembaden, vrijstaande zwembaden die veelal binnen worden toegepast, de bijkomende lucht- en klimaatbeheersing, custom-made sauna’s, stoomcabine’s en de meest moderne whirlpools.

Onder het genot van een kopje koffie leiden we u rond en geven wij u de benodigde informatie en tips over het onderwerp van uw interesse. We brengen graag uw wensen in kaart om zo uw ultieme droom wellness te kunnen realiseren. Onze ervaring, expertise en ons ruime assortiment maken de mogelijkheden eindeloos.

U

U

Hypotheken Onze onafhankelijke hypotheekadviseur inventariseert uw persoonlijke wensen, informeert over de mogelijkheden rondom de hypotheek en beantwoordt al uw vragen en verzorgt daarnaast de offerte en het aanvraagproces.

In de zomer een verfrissende duik nemen in uw zwembad of in het najaar genieten van de intense warmte van een sauna is altijd een goed idee! Daarom bent u het hele jaar van harte welkom in onze showroom. Laat u inspireren en adviseren.

DH

ij

ev

er

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via de telefoon, 0318-734280, per e-mail naar bankzaken@ dba-advies.nl of bezoek ons kantoor aan Oranjestraat 6 in Lunteren

itg

Verzekeringen Wij bieden onafhankelijk advies, bemiddelen en beheren al uw verzekeringen, zowel privé als zakelijk. Wij willen u ontzorgen door samen met u uw wensen en doelstellingen in kaart te brengen om u vervolgens een passende oplossing te bieden.

Bankzaken U kunt voor alle bankzaken van RegioBank bij ons terecht: Kinder/ jeugdrekening waaronder Zilvervloot, betalen, sparen, hypotheken. Uw financiële zaken zijn bij ons in goede en vertrouwde handen.

M

RegioBank is een financieel advieskantoor, die graag voor u klaar staat met deskundig advies en persoonlijke service. Vanuit ons kantoor Barneveld en Lunteren zijn wij actief op het gebied van verzekeringen, hypotheken en bankzaken.

www.ambiance-wellness.nl


U itg ev er ij personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens of in verband met het verblijf in het Openluchttheater Ede, tenzij de geleden schade het gevolg is van aanwijsbare opzet of grove schuld. Het is niet toegestaan om discriminerende kleding of andere discriminerende uitingen mee te dragen binnen de hekken van het Openluchttheater Ede. Het urineren buiten de daartoe bestemde toiletten is verboden. Mishandeling, bedreiging, discriminatie, ongewenste intimiteiten of ander hinderlijk gedrag is verboden. Het uitdelen van samples of flyers is zonder schriftelijke toestemming van de organisatie niet toegestaan. Het maken van professionele audio of video opnames is zonder schriftelijke toestemming van de organisatie niet toegestaan. Bij aankomst en vertrek van het Openluchttheater Ede dienen de bezoekers geen overlast te veroorzaken voor omwonenden of andere bezoekers van het Openluchttheater Ede.

U itg ev er

DH • •

itg

DH

U

ev e

rij

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Vanaf 2019 is dit initiatief van start gegaan en hebben we vele vrienden mogen verwelkomen. Je kunt je niet meer inschrijven voor 2021. Maar je kunt je aanmelden als vriend voor het volgende seizoen. Stuur je gegevens in door het formulier op de website op te sturen. Begin 2022 ontvang je dan een bevestigingsmail met de gegevens voor je vriendenbijdrage van €25,00. Zodra we jouw bijdrage hebben ontvangen, krijgt je een VOLT-code waarmee je garantie hebt voor 2 tickets voor iedere Groots & Meeslepend concert, vanaf het moment dat de ticketverkoop start voor het programma van 2022.

M

M

DH

U itg ev er

ij

Vrienden van het Openluchttheater, afgekort VOLT, staat direct voor de voordelen die je als vriend van het OLT krijgt: • Vriendenplek: bij een reservering krijg je altijd een plaats in het middenvak • Onze dank is groot voor jouw bijdrage • Lekker zitten: jouw plaats is altijd voorzien van een kussentje • Ticketgarantie: tot een paar dagen na de start van de verkoop heb je de garantie op de aankoop van twee tickets voor iedere voorstelling (kan per concert verschillen).

ij

Vrienden van het Openluchttheater genieten op een bijzondere manier van ons unieke theater en steunen daarmee het Openluchttheater Ede. Met deze vriendschap helpen ze de Stichting Openluchttheater Ede om mooie en succesvolle voorstellingen te programmeren.

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers van het Openluchttheater Ede een zo leuk mogelijke dag hebben, gelden onderstaande huisregels: • Alcohol en tabak zijn onder de 18 jaar verboden. • Het in het bezit hebben of de handel in soft- of harddrugs is verboden. Bij het niet naleven van deze regels volgt inbeslagname en/of overdracht aan de politie. • Bezoekers dienen alle instructies, voorschriften en/of aanwijzingen van (beveiliging)medewerkers van het Openluchttheater Ede te allen tijde op te volgen. • Bezoekers die zich niet houden aan de huisregels van het Openluchttheater Ede, zal de toegang tot het Openluchttheater Ede worden ontzegd. Dit zal geschieden zonder het recht op vergoeding van entreegelden. • Ons beveiligingspersoneel zal wanneer nodig, bezoekers fouilleren en (hand)tassen doorzoeken. • De volgende zaken zijn verboden om mee te nemen naar het Openluchttheater Ede: Glaswerk, blik, vuurwerk, drugs, (vuur)wapens, ieder andere gevaarlijke of verboden stof of voorwerp. Er wordt een uitzondering gemaakt voor babyflesjes en aanverwante zaken. • Honden zijn niet toegestaan. • Het betreden van het Openluchttheater Ede geschiedt op risico van de bezoeker. De Stichting Openluchttheater Ede aanvaardt geenszins aansprakelijkheid voor schade, door wie dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van de Stichting Openluchttheater Ede, van alle personen in haar dienst, of van andere

M DH

M DH

U itg ev er ij

Vrienden van het Huisregels Openluchttheater

ev itg

U

DH

Tevens zoeken wij een 1e monteur die van een uitdaging houd om ons team te versterken in een modern uitgeruste werkplaats.

M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

• In en verkoop personen en bedrijfsauto’s • BMW specialist. • Let op!! nu ook onderhoud aan elektrische auto’s, alle merken zijn welkom.

er ij

Mastenbroek Auto’s Dorpsstraat 192a 6741 AS Lunteren Tel.: 0318-481876 / 06-512660420 Mail: info@mastenbroekautos.nl www.mastenbroekautos.nl

Pagina 31


Daarom kiest u voor RegioBank

U itg ev er ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

Topzorg bij Lijf & Leven fit en fysiotherapie U heeft een fysiotherapeut nodig? Voor een acute klacht? Of u heeft een chronische aandoening en wilt hierbij begeleiding ? Wij brengen en houden u in beweging!

Kiezen voor Lijf & Leven is kiezen voor de hoogste kwaliteit van zorg. Al onze fysio- en oefentherapeuten zijn namelijk gespecialiseerd. Wij bieden o.a. hart- vaat- en longfysiotherapie (bij COPD, hartrevalidatie, post-Corona en etalagebenen), Oncologische fysiotherapie en Lymfedrainage, Thuiszorgtherapie, Neurologische revalidatie, Kinderfysiotherapie, Psychosomatische- en ontspanningstherapie maar ook Manuele Therapie, Dry-needling, Medical Taping bij rugnek- of sportklachten.

M

Oranjestraat 6, 6741 CW Lunteren Amersfoortsestraat 25, 3772 CE Barneveld T 0318-734280 Lunteren T 0342-404180 Barneveld I www.dba-advies.nl

Openingstijden: Ma, di, wo en do: 08.00 - 21.00 Vrij: 08.00 - 18.00

ij

U itg ev er

Lijf & Leven is aangesloten bij Chronisch ZorgNet, OncoNet, Netwerk Gelderse Vallei en Schoudernetwerk Nederland.

DH

DH

DBA advies

Fysio- en Oefentherapie Klaphekweg 40, Ede Tel.: 0318 - 642509 Prins Bernhardlaan 103, Veenendaal

M

U itg ev er

ij

Lijf & Leven Ede en Veenendaal

We hebben als Keurmerkpraktijk een contract met alle zorgverzekeraars.

Alle informatie vindt u ook op lijfenleven.com Of bel ons!

rij ev e itg U DH M

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Naast fysio- en oefentherapie bieden wij ook Yoga, Pilates en Medisch Fitness.

M

hypotheken & verzekeringen

U DH

exclusief wonen

bedrijfshuisvesting

M

DH

U

wonen