__MAIN_TEXT__

Page 1

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Editie: Najaar 2020

hiaat

uniek

zuiver

in elkaar

5 water in Utrecht

magma

godsspraak

loon

stierenvechter

3

raadsel

deel v.e. geraamte

stug

pl. in de Betuwe

vleesstokje

slaapplaats

gordel

groep dieren

1

10

houding

Griekse letter

taille

muziekinstrument omroep

plechtige gelofte

Turks bevelhebber

regelmaat

een zekere

voorzetsel

vogel

vertrager

opschik

voldoende

vrijuit

sober

hoofddeksel

8

M DH

M DH

Puzzel mee!

herkauwer

slotwoord

werpspel dierenverhaal

waddeneiland

zuivelproduct

epiloog kever

11

dwergstaat voedings-

Waalwijkse arts over de zorgen van de zorg

Het hele jaar door nieuws op TV

P3

P5

waterdoorlatend

ontijdig

voetbalpool

het geheel

zalf

zuidvrucht

9 viseter

behoeftig mens

kracht

6 schande

vlakte-

Puzzel mee en win mooie prijzen

Podcast RKCNu live op de radio

P7

P13

Lokaal nieuws belangrijker dan ooit

Honderden verhalen De afgelopen maanden produceerden we zo’n honderd actuele video-items die we via social media en TV uitzonden. We tikten honderden korte en langere berichten over wat er speelt in Dongen, Waalwijk en Loon op Zand. Tientallen plaatsgenoten kwamen aan het woord in onze radioprogramma’s zoals Langstraat Languit, Eugenie’s Weekendshow en Vaktaal.

rij

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

haar favoriete musicalzangeres Antje Monteiro wist te strikken om te komen zingen bij een verzorgingshuis, of de luisterversie van De Passie van de Langstraat.

ev e

U

DH

M

M

DH

U

itg

ev e

De Cammeleur en De Leest, VV Dongen, RWB en Uno Animo. De Loonse Dorps Kwis was live te volgen op TV, net als de uitreiking van de diploma’s van het Cambreur College en de Oranjeparkfestival uit Dongen.

itg

LANGSTRAAT - De wereld is al 9 maanden in de ban van de coronapandemie. Geen dag kun je overslaan zonder dat je berichten leest, hoort of ziet over het onderwerp. De gevolgen zijn voor iedereen voelbaar. Corona is overal, dus ook in je omgeving. Als streekomroep houden we je op de hoogte. regio en zong vanaf de parkeerplaats de bewoners toe, ze daarmee een klein lichtpuntje bezorgend. IC-arts Nathalie Ververs stuurde een noodkreet de wereld in, waarin ze iedereen opriep om zich toch vooral aan de regels te houden en daarmee te voorkomen het virus te verspreiden.

Niks missen? Volg ons via: Facebook.com/ langstraatnieuwsnl

itg

ev

M

Looiersplein 46, 5104 GP Dongen T.: 0162 31 38 76

DH

U

itg U M

DH

PROFILE ALTENA

We brengen het nieuws en evenementen uit de buurt. Zoals dat hoort.

ev

er

ij

De eerste periode zorgde voor veel saamhorigheid. Zanger Martin Stone maakte een tournee langs verzorgingshuizen in de

Het zijn maar twee voorbeelden van nieuwsgebeurtenissen uit de regio in dit coronajaar waar Langstraat Media aandacht aan besteedde. Maar ook de gevolgen voor sportclubs, culturele instellingen, scholen en lokale cafés kwamen voorbij, net als creatieve initiatieven om er toch iets van te maken. Zoals de leerlinge die

er ij

Half maart ging Nederland op slot om daar pas weken later een beetje uit te komen. Een beetje, want het virus sluimerde rond en is inmiddels weer opgelaaid.

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 1


U itg ev er ij

U itg ev er ij

FOR SINGLE AND DUO TREATMENTS

M DH

M DH

Look better, feel better!

Revolutionaire afslankmethode Vanaf vandaag bij ons te verkrijgen! PROFITEER NU VAN ONZE INTRODUCTIE ACTIE

Bevries uw vet met de Body-Wizard Cryolipolyse behandeling

bv

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Met de unieke Body-Wizard behandeling is het mogelijk om vetcellen veilig en zonder operatie te verwijderen in een behandeling van circa 1 uur. Het vet wordt plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Door de 4 separaat in te stellen behandelkoppen kunnen 4 afzonderlijke plaatsingen tegelijk uitgevoerd worden. Hierdoor is de Body-Wizard uitermate geschikt voor het behandelen van meerdere locaties tegelijk. Een unieke behandeling met betoverende resultaten. Simpel, snel, veilig en het belangrijkst: het vet blijft weg! Elders €275,Bij ons slechts

€175,per plaatsing

Actie

DH

DH

Meerval 20 4941 SK Raamsdonksveer

Het vet blijft weg!

nu eerste plaatsing

M

M

€98,-

NU OOK ALS DUO BEHANDELING TE RESERVEREN

Telefoon 0162 57 27 00 info@kostertotaalonderhoud.nl www.kostertotaalonderhoud.nl

Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over

Beaunesse Huidexpert St. Josephstraat 183 | 5104 ED Dongen | T 0162 - 317440 M 06 1534 8171 | info@beaunesse.nl | www.beaunesse.nl

rij ev e itg U DH M

DH

U

itg

ev e

rij

Profiteer van onze jubileumaanbieding!

M Het maatwerk zitcomfort van Fitform verhoogt al 40 jaar het welzijn van heel veel mensen. Om dit te vieren, kunt u dit jaar profiteren van onze jubileumaanbieding: de luxe en zeer complete Fitform 580 Elevo jubileumeditie. Deze speciale editie is inclusief een totaalpakket aan opties/accessoires:

Fitform 580 Elevo Jubileumeditie € 3.125,-

Topswing hoofdsteun

Lendensteun Draaiplateau Luxe Accu traploos 360 graden hoofdkussen Geen snoer instelbaar draaibaar naar keuze in uw kamer

€ 2.499,-

ev

ev

er

ij

er ij

• Voor u individueel op maat gemaakt • Zitten, relaxen, rusten én gemakkelijk opstaan • Uitgerust met drie motoren, alles onafhankelijk verstelbaar • Volledig ergonomisch verantwoord & wetenschappelijk onderbouwd • Bekledingstof Board; keuze uit 15 kleuren

Jan de Rooijstraat 1A - T 0416-279944 Geopend: dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur en maandag en zaterdag op afspraak open.

www.deseniorenwinkel.nl Geldig t/m 31 december 2020.

M

DH

De Seniorenwinkel Kaatsheuvel

DH

U

U

itg

itg

Wij voldoen aan de Corona-eisen, bel voor een afspraak

Uw Fitform-dealer

M

nl .nl

BODY-WIZARD DUO


U itg ev er ij

U itg ev er ij

‘Wees wat minder egoïstisch’ M DH

M DH

afgelopen voorjaar wel in haar gedicht, waarin haar conclusie even duidelijk als aangrijpend was: “Lieve mensen, blijf alsjeblieft binnen!!”

Gevoelens in woorden Nathalie verstaat de kunst haar gevoelens in de juiste woorden vorm te geven. Dat bleek

rij

ev e

itg

U

DH

M

er ij

M

U

DH

M

Het komt goed En ooit, ooit zal het leven weer net zo mooi zijn als dat het in het pré coronatijdperk was. Met die hoopvolle woorden wil Nathalie graag besluiten. “Wanneer precies weten we niet, maar dat vaccin komt er zeker”, klinkt het gedecideerd uit de mond van de geboren Waalwijkse. “Laten we ons daar met z’n allen aan vasthouden: het komt goed.”

ev

En precies dat is wat ze aan de kaak wil stellen, juist nu een deel van de Nederlanders het niet zo nauw neemt met de corona-voorschriften. “Die mensen zouden eigenlijk eens één dag moeten meelopen in het ziekenhuis”, stelt Nathalie. “Dan weet ik zeker dat ze daarna nooit meer klagen over het dragen van een mondkapje in de supermarkt. Integendeel. Dan zetten ze zo’n kapje automatisch op.”

itg

ev

er

ij

Dagelijkse leed Het coronavirus slaat genadeloos om zich heen, alwéér. En, net als in het voorjaar, ervaart Nathalie tijdens haar werk dagelijks het leed dat ermee gepaard gaat. Patiënten die zeer ernstig benauwd zijn, die overlijden, familieleden die vanwege de corona-maat-

regelen geen afscheid van hun dierbare(n) kunnen nemen; het gaat ook bij Nathalie door merg en been. “Er zijn mensen die de ernst van corona bagatelliseren, maar geloof me: het is echt een vreselijke ziekte.”

itg

M

DH

Ja natuurlijk, zegt Nathalie Ververs. Natuurlijk valt het haar, arts op de spoedeisende hulp in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, ook geregeld zwaar. Natuurlijk doet het ook haar pijn wat ze dagelijks onder ogen krijgt tijdens haar werk. Een aanslag is het, zowel fysiek als mentaal. “Maar”, benadrukt de geboren Waalwijkse. “Ik kan het allemaal nog goed aan. We doen er alles aan om onze patiënten de juiste zorg te bieden. Daar ligt onze focus op. De situatie is namelijk alarmerend.”

U

U

itg

ev e

rij

Haar gedicht maakte indruk, afgelopen maart. Nathalie Ververs, SEH-arts in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, riep mensen daarin op om alsjeblieft binnen te blijven. En nu, in tijden dat het coronavirus opnieuw is opgelaaid, herhaalt ze die boodschap. Want: “Wat zijn nu een paar maanden op een mensenleven?”

Menens Het is haar menens, Nathalie geeft het onomwonden toe. Uiteraard snapt ze dat jongeren liever uitgaan, dan dat ze thuis bij de haard zitten. Dat doet ze zelf ook liever. Alleen: het kan nu niet. En misschien nog wel zes maanden niet. Eenvoudigweg omdat er nog geen probaat vaccin is gevonden voor het coronavirus. En zo lang dat er niet is, zullen jong en oud concessies moeten blijven doen aan hun levensstijl. En dat kan, denkt Nathalie. “Wat zijn nu een paar maanden op een mensenleven?”, vraagt de arts zich openlijk af. “Ondanks alles, hebben we het hartstikke goed in Nederland. We hebben een dak boven ons hoofd, kunnen Netflixen; we zijn eigenlijk super verwend. En ik hoop dat we daarvan iets meer doordrongen raken met elkaar. Dat we vaker beseffen dat we het ook in coronatijden zo slecht nog niet hebben.”

DH

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Nu, ruim een half jaar later, herhaalt ze die boodschap nog eens met kracht. “Voor veel jonge mensen voelt corona als een ver van hun bed-show. Sommigen van hen denken dat alleen omaatjes van dik in de tachtig getroffen kunnen worden. Nog los van het feit dat ook dát erg is -het zou tenslotte maar je eigen oma zijn, klopt die redenering niet”, zegt Nathalie. “Er zijn ook heel veel jonge mensen die er vatbaar voor kunnen zijn, veelal personen bij wie je dat van de buitenkant niet ziet. Denk aan mensen die astma of een ernstige spierziekte hebben bijvoorbeeld. Je wilt toch niet dat zij besmet raken omdat jij toevallig per se zonder mondkapje door de supermarkt wil lopen? Vandaar mijn oproep aan diegenen die corona niet serieus nemen: hou je aan de maatregelen en blijf alsjeblieft binnen! Je voorkomt dat anderen ziek worden en misschien wel overlijden. Wees dus wat minder egoïstisch, zou ik zeggen.”

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 3


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Steeds meer live

M DH

M DH

Nieuws en evenementen uit de regio brengen als het gebeurt. Dat doet Langstraat Media via radio en TV. Afgelopen negen maanden brachten we verschillende evenementen live in beeld, zoals we dat de voorbije jaren ook al deden. Daar gaan we de komende maanden gewoon mee door. Maart en april De kerken gingen dicht voor bezoekers. In samenspraak met Parochie St Willibrordus uit Loon op Zand brachten we meerdere malen live de eucharistieviering rechtstreeks op tv. Vaak gevolgd door de meditatie van de parochie Dongen-Rijen van de Protestants-Christelijke kerk.

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

De Langstraat in 2020 in video’s

DH

9. Kinderen van de toekomstige basisschool de Berk in Kaatsheuvel hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de nieuwbouw van hun school. Meer zien? Als je een goed overzicht wilt hebben, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal: youtube.com/langstraattv of ga naar www.langstraatnieuws.nl

rij

Raadsvergaderingen horen openbaar te zijn. Enkele vergaderingen van Dongen en Waalwijk bereikten de huiskamers via site en TV-kanaal van de omroep. Juli Feesttijd voor middelbare scholieren. Zelfs diploma-uitreikingen dreigden in het water te vallen. Samen met Dongen. media brachten we de uitreiking van de diploma’s van het Cambreurcollege in beeld in vier live-uitzendingen op TV.

U

DH

DH

U

itg

ev e

3. Winterdijk30b is een kleinschalig cultuurpodium. Hoe slaan zij zich door de coronatijd? Met creatieve oplossingen, blijkt. Maar zelfs daaraan zitten grenzen.

De Passie van de Langstraat is met Pasen een waar spektakel. Ook daar moest een streep door. De makers bedachten samen met de radiomakers van de omroep een luisterversie. Die was in april te horen in een uur durend hoorspel met muziek.

ev e

rij

2. Voor RKC Waalwijk was het een bijzonder jaar. Corona maakte een eind aan de competitie waardoor de Waalwijkers in de eredivisie bleven. Hier vieren fans de 80e verjaardag van de club.

8. Oorwurm. Zo heet de film die met enige vertraging uiteindelijk in première ging in Dongen. Filmmaker Stefan van den Bosch vertelt.

M

M

4. Schrijver Martijn van Beek presenteert zijn nieuwste thriller. Waar kun je dat beter doen dan in de boekhandel? 5. Geen Vierdaagse van Nijmegen. Alfons van den Hoek loopt daarom gewoon vier dagen vanuit zijn woonplaats om geld in te zamelen voor Alzheimer-onderzoek.

September De 80 van de Langstraat is altijd het evenement waar de hele Langstraat letterlijk voor opblijft. Nu geen lopers, geen tocht, maar wel een uitzending. Deelnemers en organisatoren deelden bijzondere verhalen over deze Kennedymars via de radio.

itg

ev

U

itg

M

DH

U

DH M

Oktober De Loonse Dorps Kwis staat garant voor tientallen deelnemers en volop gezelligheid. Die was er ook tijdens deze bijzondere TV-versie van de kwis, geproduceerd door de kwismasters zelf. Goed voor tranen van plezier in deze lastige tijd.

ev

er

ij

er ij

6. Theo Machielsen runt een boerderijwinkel. De populariteit daarvan stijgt, merkt hij als geen ander. 7. In Dongen wordt driftig verder gebouwd aan de laatste fase van de Beljaart. Wethouder Eline van Boxtel neemt de verslaggever mee naar de nieuwe wijk.

April Liefst 6,5 uur was het alternatieve Oranjeparkfestival uit Dongen te volgen via Langstraat TV, gemaakt door de vrijwilligers van het festival

itg

M

Met de klok mee vanaf linksboven 1. In mei vierde Nederland officieel 75 jaar bevrijding. Met historicus Jack Didden gingen we langs verschillende plaatsen in de Langstraat om daar het verhaal van de bevrijding te vertellen.

M

DH

LANGSTRAAT - Onze razende reporters hebben de afgelopen maanden Dongen, Waalwijk en Loon op Zand doorkruist, op zoek naar bijzondere, opmerkelijke en natuurlijk nieuwswaardige verhalen. Een selectie.

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 5


U itg ev er ij

U itg ev er ij

M DH

M DH

VERZEKERINGEN PENSIOENEN HYPOTHEKEN

DH

M

U wilt weten waar u aan toe bent. Met inzicht, zekerheid en adviezen die u direct kunt toepassen.

+

U wilt advies van professionals die uw onderneming begrijpen. En direct klaarstaan met hun expertise. Altijd.

U itg ev er

KLANTGERICHT KLANTGERICHT U wilt advies van professionals die uw onderneming begrijpen.

=

=

TRIVENT Adviseurs, accountants enTRIVENT fiscalisten die met oprechte interesse,

DH

+

+

RESULTATEN RESULTATEN U wilt weten waar u aan toe bent.

Adviseurs, accountants en fiscalisten die met oprechte interesse, inlevingsvermogen en gedegen kennis uw financiën begeleiden.

M

U itg ev er

ij

ij

Tel.: 0416 - 561036 | www.sensoadviesgroep.nl | 5144 BC Waalwijk

=

Vughterweg 47j

Collse Hoefdijk 16

Zinkerweg 1

e info@trivent.nl

Zinkerw

5211 CK ‘s-Hertogenbosch

5674 VK Nuenen

5145 NL Waalwijk

t

5145 wNL W

088 - 374 23 74

www.trivent.nl

rij ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Postbus 114 5260 AC Vught

Ontelbare malen nemen we afscheid: een kus, een aai over de bol, nog even zwaaien. We staan er niet altijd bij stil, maar het kan ook de laatste keer zijn. Afscheid nemen van een mens is een intense ervaring. De uitvaartbegeleidsters van Dorien de Nijs kunnen uw verdriet niet wegnemen, maar door onze persoonlijke zorg en aandacht kunnen wij helpen het verlies " te dragen". Wij verzorgen uitvaarten in de regio Waalwijk, Den Bosch en Tilburg.

DH

M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Gratis uitvaartwensenboekje Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om, zeker als u nog gezond bent, al te praten over de dood en hoe u het allemaal geregeld wilt hebben. Toch kiezen mensen er steeds vaker voor om tijdig zaken vast te leggen, zodat men weet wat uw wensen zijn op het moment dat u komt te overlijden. U kunt vrijblijvend en kosteloos een persoonlijk gesprek aanvragen of wij sturen u gratis ons uitvaartwensenboekje toe. www.doriendenijs.nl • info@doriendenijs.nl • Tel: 0416 - 700 239 (dag en nacht bereikbaar)


5

water in Utrecht

in elkaar

M DH

zuiver

uniek

magma

gordel

pl. in de Betuwe

godsspraak

loon

stierenvechter

3

raadsel

slaapplaats

vleesstokje

deel v.e. geraamte

stug

1

muziekinstrument omroep

plechtige gelofte

Turks bevelhebber

regelmaat

een zekere

voorzetsel

vogel

vertrager

opschik

voldoende

vrijuit

sober

hoofddeksel

8

werpspel epiloog

ontijdig

dwergstaat

voetbalpool

het geheel

zalf

zuidvrucht behoeftig mens

9 viseter

voedingsstof

6 schande

vlaktemaat

hooghartig

4

herkauwer

wreed keizer

daarbij

jaargetijde

loofboom

tijding

2

schaaf

nummer

jaartelling

Bijbelse priester

direct

ev e

rij ev e

rij

ondeskundige

oosterlengte

12 mascotte

U

M

vorstentitel

M

DH

7 bloemenring

DH

U

itg

sportman

itg

afgod

kracht

DH

kever

waterdoorlatend

M

M

11

ij

U itg ev er

ij zuivelproduct

herkauwer

slotwoord

U itg ev er

waddeneiland

DH

dierenverhaal

taille

10

houding

Griekse letter

groep dieren

M DH

hiaat

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Puzzel mee!

© www.puzzelpro.nl 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Meedoen

PRIJZEN

Stuur je goede antwoord in voor 15 december naar:

De winnaars worden tussen Kerst en Oud en Nieuw bekendgemaakt via Langstraat Media.

M

DH

Meer kans maken? Geef aan welke verzoekplaat we voor je kunnen draaien tussen Kerst en Oud en Nieuw en waarom.

ev

K A A T S H E U V E L

itg

De enige echte Geertse Bies van bakker Leo Geerts voor 10-12 personen.

Eén boodschappentas van AH Kaatsheuvel.

M O R G E N !

er ij

2 x personal training twv € 96,50 van Below Fitness

DH

U

itg

Vermeld je voor- en achternaam, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer.

T O T

Een professionele entreemat de luxe 95x195 cm kleur bruin van Colors@Home.

M

er ev

Of via: www.langstraatmedia.nl/jaarpuzzel/

ij

Eén maand All-in

U

Langstraat Media Professor Eykmanweg 7c 5144 ND Waalwijk

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 7


M DH

U itg ev er ij

Klompen, souvenirs en relatiegeschenken www.dehollandseklompenwinkel.nl info@dehollandseklompenwinkel.nl Vrouwkensvaartsestraat 29, Waspik 0416 - 854 853

M DH

U itg ev er ij

DE HOLLANDSE KLOMPENWINKEL BAKKERS SCHILDERS BEHANGERS Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl GLASZETTERS Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl

Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl

ij

ij

GrotGesrotrtaesttr฀3a45t฀฀3W4a5฀Wlwaijklw฀•i฀jtk฀(฀0•฀4t1฀(60)4฀316฀)2฀34฀9฀274฀•฀9฀b7a฀•k฀bearks-escrsh-isldcehrisldbeerdsrbijef.dnrlijf.nl

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl Grotestraat฀345฀Waalwijk฀•฀t฀(0416)฀33฀24฀97฀•฀bakkers-schildersbedrijf.nl

Erkend schadeherstel aan (elektrische) bussen & vrachtwagens, zodat ze snel weer inzetbaar zijn.

rij ev e itg U DH M U

itg

ev

Erkend schadeherstel aan personenauto’s & bedrijfswagens. Kom eens langs in onze vernieuwde werkplaats!

DH M

M

DH

U

itg

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

ev e

rij

Industrieweg 9 - Waalwijk - T 0416 334 978 - www.schalkenrecovery.nl

Industrieweg 9 - Waalwijk - T 0416 334 978 www.schalkenautoschade.nl


Cinemaclub Dongen houdt de regie in coronatijd

U itg ev er ij

U itg ev er ij

‘Snel weer gastheer in plaats van politieagent’

WAALWIJK - Voor Alfred van de Pas van Winterdijk 30b was het na de laatste serie coronamaatregelen duidelijk. “Ondanks dat we nog dertig gasten mochten ontvangen, zijn we even gestopt.”

M DH

M DH

betekent elke week een film, die we gelijk kunnen vertonen met andere filmhuizen.”

rij

ev e

itg

ev itg

ev

U

itg

M

DH

U DH M

ij

DH

er

ij

M

DH

Cinemaclub Dongen ging in 2013 in première. Beckers startte het initiatief als fanatieke filmliefhebber. “Inmiddels hebben we een

Want plannen zijn er nog genoeg. “We hebben het afgelopen jaar Dolby-Cinema in de zaal gebracht, dus geluidtechnisch zit het wel snor. Maar nu ligt de grootste uitdaging voor ons: de aanschaf van een 2K-projector, wat ons als filmhuis op de kaart zet”, vertelt Beckers vol enthousiasme. “Dat

2021 moet het jaar worden voor de bijzondere filmzaal. Want die nieuwe projector, die moet er komen. “Liefst vandaag nog”, lacht hij. Nu maar hopen dat de gemeente Dongen wil meewerken aan een financiële ondersteuning. Het zou het programma nog een impuls geven. En dat is al niet mis: “Want al zijn we een kleine club, programmatechnisch kunnen we wedijveren met de grote filmtheaters in Nederland. Als je ons programma volgt, heb je de beste Art House films gezien die er uitkomen.”

DH

U

itg

ev e

rij

Tot er zicht is op een ‘normale’ opening, blijft de programmering ongewijzigd leeg: “We hebben zoveel geschoven, dat doen we nu even niet meer.” Waar kijkt hij het meeste naar uit, als het straks weer mag? “Ik wil weer gastheer zijn, in plaats van politieagent. Mensen ontvangen en een fijne avond bezorgen. Nu durven ze ook niet meer.”

M

Een recordjaar werd het niet en wordt het ook dit seizoen niet. Niet qua aantal bezoekers, maar ook niet financieel. “Met dertig mensen draaien we met een klein verlies of net quitte, ondanks dat we volledig met vrijwilligers draaien.”

De coronasluiting kwam op het moment dat de club net een plan voor sponsoring wilde lanceren, om net even dat beetje extra steun te ontvangen waarmee de toekomstplannen gerealiseerd moeten kunnen worden.

er ij

Ondanks dat hij de situatie dramatisch noemt, is hij positief. “We hebben het goed in Nederland, er mag nog best veel, er kan nog veel en we hebben een overheid die ondanks de kritiek die er is, best veel doet voor de ondernemers.”

clubje van twaalf vrijwilligers met wie we draaien.” Samen zagen ze de belangstelling toenemen. “Dit jaar verkochten we 120 seizoenskaarten.”

M

M

DH

Nee, makkelijk was het niet. Maar het is niet anders. “De laatste maanden van ons seizoen vervielen hierdoor, en de zomerstop in juni, juli en augustus volgde daarop.” Beckers kijkt er met enige weemoed op terug. “We zouden afgelopen seizoen de drieduizend bezoekers hebben aangetikt.”

Nu draait de Cinemaclub films vanaf bluray/dvd. “We betalen netjes alle rechten daarvoor hoor, maar vanwege dit systeem lopen we altijd vijf tot zes maanden achter.” Dat nadeel is nu een voordeel. “Wij hebben nu nog de releases op de plank liggen van het moment voordat de filmwereld op slot ging”, geeft de liefhebber aan.

U itg ev er

ij

DONGEN - In maart ging het beeld in een klap op zwart voor Cinemaclub Dongen. Gastheer De Volckaert sloot de deuren voor alle niet-noodzakelijke bezoekers, zoals die voor de films. “In september konden we mondjesmaat weer beginnen”, vertelt een ondanks alles optimistische voorzitter en programmeur Paul Beckers.

U itg ev er

Dus is er even geen verteltheater, geen optreden van een bijzondere singer-songwriter en ook geen comedynight, zoals eerder dit jaar. “Daarbij merkte je dat het niet echt sfeervol wil worden. Daarbij mochten we achttien mensen binnen hebben. Met zo’n aantal ontstaat er geen sfeer.”

De zaal in de Volckaert.

U

Het kleinste theater van de Langstraat, zoals Winterdijk 30b zichzelf noemt, is dus sinds half oktober dicht. “En ik verwacht dat we pas na maart april weer open kunnen.” Hij heeft er vrede mee. “Het voelde ook niet goed. Als de overheid zegt dat je maar met maximaal vier mensen samen mag komen, dan toch iets organiseren voor meer mensen.”

Aan dit digitale projectiewonder hangt wel een flink prijskaartje, mede omdat er de noodzakelijke beveiliging is ingebouwd. “Zo’n projector heeft een digitale kluis om te voorkomen dat films illegaal worden gekopieerd.”

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 9


CIER ARCHITECTEN

PRIEST COMPUTERS

U itg ev er ij

U itg ev er ij

LAST VAN UW VOETEN TIJDENS LOPEN OF STAAN?

ICT-waarborg gecertificeerd. Erkend leerbedrijf. Voor particulier en MKB. Computers nieuw en gebruikt.

M DH

M DH

Service aan huis. Geen voorrijkosten. Onderhoud computers en apparatuur. Draadloos internet wifi aansluiten, instellen & beveiligen.

Podotherapie de Wit Drunen/Wijk en Aalburg www.podotherapiedewit.nl 0416 - 32 22 30

CIER ARCHITECTEN b.v. Bolkensteeg 25, 5103 AA Dongen (0162) 37 22 20 contact@cierarchitecten.nl

Loeffstraat 34 J - 5142 ER Waalwijk Tel-0416331767 - Mob-0645894217 www.priestcomputers.nl - info@priestcomputers.nl

WWW.CIERARCHITECTEN.NL

U itg ev er

Titambire exposeert uitsluitend kunst uit Zimbabwe. Vrouwelijke kunstenaars worden extra ondersteund.

Beelden uit serpentine, springstone in diverse groottes en geschikt voor binnen en buiten. Een gevarieerde collectie met zowel abstracte als realistische werken.

DH

DH

U itg ev er

ij

al meer dan 20 jaar uniek in de regio

ij

Beeldentuin - Galerie ‘Titambire’

M

M

Kunst voor elk budget. Ook voor leuke cadeaus kunt u bij Titambire terecht. Woensdag: 13.00 tot 18.00 uur. En elke 1ste en 3de weekend: 12.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

rij ev e itg

itg

ev e

rij

Vedelring 184 | 4876 ET Etten-Leur | Tel: 076 - 503 52 17 | Mob: 06 - 290 555 41 | Email: info@titambire.nl | www.titambire.nl

U

DH

DH

U

TNS revalidatie service is een klein bedrijf dat al sinds 1995 gespecialiseerd is in handgemaakte maatwerk voorzieningen.

M

M

Met kennis, maatwerk, uitstraling, kwaliteit en persoonlijke benadering maken wij het verschil op deze onpersoonlijke markt die beheerst wordt door grote investeringsmaatschappijen.Je bent niet enkel op zoek naar een product, maar zeker ook naar een fabrikant/leverancier die bij je past. “It’s a good fit” Wij ontwikkelen graag producten waar de eindgebruiker echt mee geholpen is. De tijd van confectiemiddelen behoort voor onze doelgroep al lang tot het verleden.

Custom made lichtgewicht rolstoel

ev

ev

er

ij

er ij

Bent u op zoek naar een handgemaakte custom made lichtgewicht rolstoel? Onze adviseurs staan u graag te woord om samen met u te bekijken wat u nodig heeft. Ook voor een zit analyse kunt u altijd vrijblijvend langskomen.

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

Heeft u interesse? Neem dan contact op voor meer informatie. Openingstijden: Ma t/m vr: 08:00 - 17:00 uur vrijdagmiddag is inloopmiddag

TNS revalidatie service • De Hak 11 • 5107 RG Dongen Tel.: 0161 - 22 08 64 • E-mail: algemeen@tnsrijen.nl • www.tnsrijen.nl


Sporten in coronatijd U itg ev er ij

U itg ev er ij

Looplijnen, verplichte viertjes en niet wisselen van partner M DH

M DH

Laat, voorzitter van TTV Waalwijk (tafeltennis). “Wij hebben de bankjes afgekruist en looproutes in de kantine opgesteld’’, vertelt bestuurslid Olaf Koning van Hockeyclub Waalwijk. “En mensen mogen maar met vieren aan een tafeltje zitten.” Bij Uno Amino hebben ze het speelveld vergroot voor de niet-sportieve momenten. ‘’Wij hebben buiten op het terras een tent neergezet, zodat de mensen ook buiten droog kunnen zitten en niet iedereen hutje mutje in de kantine staat’’, vertelt Van Loon.

M

DH

U itg ev er

ij

rij

ev e

itg

‘’De bar, kleedlokalen en douches zijn bij ons gesloten. Leden moeten een van de acht tafels reserveren om te mogen trainen en ze mogen niet wisselen van partner”, vertelt Theo de

Toekomstbeeld Hoe kijken de clubs naar de toekomst in deze donkere tijden? Koning: ‘’Wij hopen dat alles in de lente weer een beetje normaal is, want dan kunnen we aan de lentecompetitie beginnen.’’ Verkooijen kijkt met een financieel oog bezorgd naar de toekomst.’’We kunnen het voor nu nog wel aan, maar we zijn nu al bezig met onze reserves op te maken.’’ De Laat voegt toe: ‘’Het is geprezen dat er nog geen leden zijn die hun lidmaatschap op hebben gezegd, maar hoe lang blijft dat?’’

U

U

itg

ev e

Sport is gezelligheid. En een biertje of sportdrankje na de training, een kop koffie en een koek op zaterdag. Daar zit voor voetbalclub Uno Amino uit Loon op Zand de pijn. ‘’De kantine was voor ons een belangrijke sociale gelegenheid”, benadrukt Joost van Loon, voorzitter

Reserveringen en looproutes Bij een sportclub gaat het doorgaans over tactiek op het veld of in de zaal. Staat iedereen op de juiste plaats, zijn de looplijnen helder en is de onderlinge coaching op orde. Het zijn termen die in coronatijd ineens een andere lading krijgen. Clubs moeten nu allerlei maatregelen inpassen buiten het veld.

DH

rij

Veel. Zoveel is wel duidelijk. John-Paul Verkooijen, voorzitter van voetbalclub VV Dongen merkt het dagelijks. Al is het alleen maar omdat hij en zijn collegabestuurders flink aan de bak moeten. Continu is hij bezig met de maatregelen voor de club. “Voor de coronatijd vergaderden wij met het bestuur eens in de drie weken, nu doen we dat bijna dagelijks’’, vat hij de werkdruk samen.

van de club met het Rood-Wit-Blauwe shirt. “Op donderdag is onze clubavond. Dat kon alleen niet meer doorgaan toen alle sportkantines dicht moesten. Daar baalden wij flink van.’’

M

M

M

DH

ij U itg ev er

DH

LANGSTRAAT - Een seizoen dat eindigt zonder kampioen en een nieuw seizoen dat met een hinkstapsprong begint via wedstrijden met publiek naar wedstrijden zonder publiek. Als klap op de vuurpijl ging zelfs dat eraan en lag de competitie voor de senioren weer stil. Wat doet dit met sportverenigingen? Door Siem van der Kaa

Afgehaakte vrijwilligers Het zijn maatregelen die creativiteit vragen, maar die ook extra inzet van de soms kwetsbare vrijwilligers vraagt. Bij VV Dongen haakte een aantal vrijwilligers af uit angst voor corona. ‘’Daardoor moesten wij extra tijd vragen van onze huidige vrijwilligers’’, zegt Verkooijen. Iets dat ze bij de andere clubs gelukkig nog niet hebben meegemaakt. Bij TTV Waalwijk zijn er zelfs tijdens de coronacrisis veel senioren bijgekomen als lid. ‘’Waarom dat is weet ik niet, maar het is wel een zegen’’, grinnikt De Laat.

M

ev

itg

U

DH

Tramstraat 48 a Dongen

Voor aanleg, onderhoud en renovatie van particuliere en bedrijfstuinen. Telefoon: 06 50 26 06 87 Telefoon: 06 50 26 06 87 Mail: info@corneleijs.nl Mail: info@corneleijs.nl

M

U

itg

ev

er

ij

09.30 - 17.00 09.30 - 17.30 09.30 - 17.30 09.30 - 17.30 09.30 - 17.00

DH

DI WO DO VR ZA

er ij

mode voor een maatje meer

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 11


U itg ev er ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

RENOVATIE NIEUWBOUW ONDERHOUD

Keizersveer 5a

T 0162-580907 Raamsdonksveer

info@koopsdakbedekking.nl

4941 TA Raamsdonksveer

T 0183-822229 Gorinchem

www.koopsdakbedekking.nl

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Gratis

M

M

DH

De simpelste handelingen zijn voor mensen met een reumatische aandoening niet zo eenvoudig… Voor díe mensen zet ReumaNederland zich in. Op heel veel manieren. En ook met deze (gratis) winkelwagenmunt/sleutelhanger. Ook handig voor mensen zonder reuma die ons werk willen steunen.

DH

De beste winkelwagenmunt die u kunt wensen

Vraag de gratis winkelwagenmunt aan op reumanederland.nl/ winkelwagenmuntje

rij ev e itg U

U

itg

ev e

rij

IBAN: NL64ABNA 0433 533 633

DH

M

M

DH

v.a. € 79,- per nacht, inclusief ontbijt.

WORD STAMCELDONOR

DH

Meld je aan via

M

STAMCELDONOR.NL

er ij

itg

ev

cityden. U

APARTHOTELS

DH

U

itg

ev

Jij kunt die match zijn!

Ga voor meer informatie over onze dens & arrangementen Ga voor meer informatie over onze arragementen & dens naar www.cityden.com/vakantieineigenland naar www.cityden.com/vakantieineigenland of bel 020 30 80 295. of bel 020 30 80 295.

M

er

ij

Voor patiënten met o.a. leukemie die een stamceltransplantatie moeten ondergaan betekent een passende donor een laatste kans op leven.


U itg ev er ij

U itg ev er ij

‘We zijn de verbinding tussen RKC en supporters’ alleen maar onze betrokkenheid aan. Gelukkig verleent RKC ons alle medewerking.”

M DH

Vast thema in de RKC Podcast is het item met Henrico Drost. De afgelopen zomer afgezwaaide verdediger speelt inmiddels bij de amateurs van ASWH en timmert in het dagelijkse leven aan de weg als zaakwaarnemer. Maar de liefde voor de Waalwijkse club zit nog altijd diep bij de in Breda woonachtige Drost. Vandaar dat hij elke uitzending zijn stem laat horen in de show. “Henrico is een aardige kerel en bovendien nog altijd populair bij onze supporters. Hartstikke leuk dat hij aan onze podcast mee wil werken.”

ij

Eens per maand Eens per maand schuiven ze met elkaar aan om een uitzending op te nemen. Dat is minder frequent dan veel andere podcasts over voetbalclubs, maar volgens de drie past een maandelijkse uitzending feilloos bij de relatief kleine club die RKC is. “Je wilt in de uitzending ook wel iets te melden kunnen hebben”, vertelt Bram. ,,Dat kunnen we nu prima. In een maand tijd gebeurt ook bij RKC genoeg. Omdat weinig media aandacht besteden aan onze club, kunnen we actueel en nieuwswaardig zijn en daarnaast ook de achtergronden belichten. Het is fijn om te merken dat we goede reacties krijgen van onze luisteraars.”

Populair De komende uitzendingen zullen nog tal van RKC’ers voorbij komen in de RKC Podcast. Een van de spelers die bij Bram hoog op het lijstje staat is Richard van der Venne. “Bij een van zijn vorige clubs, Go Ahead Eagles, was die jongen razend populair bij de aanhang. In Waalwijk heeft hij die status vooralsnog niet bereikt. En toch denken wij dat hij alles in zich heeft om bij ons net zo geliefd te worden. Via onze podcast stellen we hem graag aan de supporters voor.”

M

DH

ev e

rij

vo rzowelparticulieralszakelijk

Want daar is de podcast voor bedoeld, benadrukt Bram: met een positieve ondertoon het wel en wee van RKC belichten. “We zijn de verbinding tussen de club en de supporters. En we hebben allemaal hetzelfde mooie belang: ons RKC.”

itg

U

itg

ev e

rij

Anekdotes Best kans dat Bram de komende tijd nog eens verhaalt over die juni-dag van 1997. Zoals het evenmin uit te sluiten valt dat Tim van Beers en Lucas Paulides ook nog de nodige anekdotes hebben over hun band met RKC. En dat treft. Want hun avonturen zijn sinds het begin van dit jaar voor iedereen te

Prominenten Tal van prominenten schoven inmiddels al aan tijdens de RKC Podcast. Denk aan algemeen directeur Frank van Mosselveld en technisch directeur Mo Allach. En ook woordvoerder Ruben Rijpma zat al eens aan tafel met de drie fanatieke RKC-supporters. “Onze toon is opbouwend kritisch”, zegt Bram. “We hebben het beste met de club voor, maar durven heus ook wel kanttekeningen te plaatsen. Dat moet ook, vinden we. Het geeft immers

U

“Ik was meteen verkocht. Vanaf die dag was RKC míjn club.”

DH

De liefde voor een voetbalclub ontstaat soms plotseling. Vraag het Bram Vingerling, een van de vertrouwde stemmen van de RKC Podcast. Dik 23 jaar geleden is het alweer, dat zijn vader hem meenam naar een thuiswedstrijd van de Waalwijkse trots, tegen het toenmalige FC Zwolle. Een duel dat de geel/blauwen met liefst 6-0 wonnen. “Zo’n feestwedstrijd in de nacompetitie, weet je wel”, zegt de in Wageningen woonachtige Bram.

M

WAALWIJK - De stemmen van Bram Vingerling, Tim van Beers en Lucas Paulides beginnen stilaan vertrouwd te raken in Waalwijk en regio. Samen vormen ze namelijk het geluid van de RKC Podcast, de allereerste podcast in de historie van de Brabantse club, te beluisteren op Langstraat FM. “Anderhalf uur ouwehoeren over je cluppie; geweldig om te doen.”

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

M DH

beluisteren dankzij de RKC Podcast, via de ether te beluisteren op Langstraat FM, en via de bekende streamingdiensten. “Anderhalf uur ouwehoeren over je cluppie; geweldig om te doen”, zegt Bram. “En de andere jongens denken er gelukkig net zo over.”

Wilt u ook zonnepanelen en/of zonneboiler(s)?

Dietvorst Hoveniers vof

U staat verbaasd van de prijzen en mogelijkheden. Het is zeer interessant voor particulieren maar ook voor bedrijven.

M

DH

Beneden Kerkstraat 70A 5165 CD Waspik Tel.: 06 0162-319580 - 51811830 O.Tuijnman@planet.nl

er ij

Vestiging Waalwijk: Taxandriaweg 8B 5141 PA Waalwijk waalwijk@notarismvv.nl

ev

Dietvorst Hoveniers Dongen: Tuinontwerp, tuinonderhand en tuinaanleg voor zowel particulier als zakelijk

itg

Vestiging Sprang-Capelle: Raadhuisstraat 64 5161 BJ Sprang-Capelle sprang-capelle@notarismvv.nl

U

U

itg

ev

Tel.: 0162-319580 O.Tuijnman@planet.nl

Vestiging Heusden: Burchtplein 7 5256 EA Heusden heusden@notarismvv.nl

☏ 085-0239598 www.notarismvv.nl

DH

er

ij

U levert een bijdrage aan het milieu maar tevens Minister Goselinglaan 13 bespaart u in uw eigen portemonnee. 5103 BH Dongen

M

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.

richtenuw uwbuitenruimte buitenruimte in. WeWe richten in.Uw Uwtuin, tuin,park park industrietrerreinisisbij bijons ons in in goede goede handen ofof industrieterrein handen.

T-0162-316558| M-0626350815| E- info@dietvorsthoveniersvof.nl | www.dietvorsthoveniersvof.nl

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 13


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

LangstraatZon op koers met zonnepark Nog maar 10% aan certificaten beschikbaar

ij

U itg ev er

Een lid mag maximaal voor € 10.000 (100 certificaten) deelnemen om iedereen de kans te geven om mee te doen. Dit project is het eerste zonneproject van LangstraatZon. In de toekomst zullen er nog diverse projecten volgen.

rij

Wilt u meer weten over het project? Kijk dan op de website van Langstraatzon. nl. Hebt u nog vragen? Mail dan naar: info@ langstraatzon.nl of bel naar: 06-40400822

DH

U

itg

ev e

LangstraatZon U.A. is een coöperatie die staat voor duurzaamheid. LangstraatZon heeft geen winstoogmerk en doet het voor en met de inwoners van de gemeente Waalwijk.

M

De meeste leden hebben op dit moment hun lidmaatschap al (her)bevestigd. Sommige leden hebben ingeschreven voor meer certificaten. Dit kan nu omdat er geen relatie meer bestaat met het eigen verbruik. Onder de nieuwe regeling zijn de leden geheel vrij in de keuze van hun eigen energieleverancier.

DH

Zij zien er dan ook naar uit dat het eerste zonnepaneel gelegd gaat worden. Door de lange voorbereidingstijd is het zonnepark steeds meer geperfectioneerd met daarbij een laag investeringsbedrag. De kwaliteit van de zonnepanelen is verbeterd, de opbrengst per zonne-uur is hoger geworden en de prijs van de zonnepanelen is gedaald. Ook maakt de coöperatie gebruik van een (goedkopere) duurzaam-heidslening.

M

DH

U

itg

ev e

rij

M

DH

Het complete park is goed voor de stroomvoorziening van 1500 huishoudens. Eerst zou het park gebouwd worden in 2 fasen. Nu is er goede hoop op dat het in een keer kan. Dit scheelt weer in de kosten aldus Albert Pols, de voorzitter van LangstraatZon. Alles bij elkaar komen er meer dan 15.000 grote industriële panelen te liggen. Deze zijn 2 bij 1 meter groot en leveren per stuk zo’n 410 Wp op. De installateur heeft na het verstrekken van de opdracht ongeveer 3 tot 4 maanden nodig om de panelen te leggen. Enexis, onze netwerkbeheerder heeft ongeveer dezelfde tijd nodig voor de aanleg van de kabels en de installatie. Rond april /mei is het zonnepark af en wordt er puur groene stroom opgewekt. Dit alles is een mooie opsteker voor de vrijwilligers van LangstraatZon.

De leden nemen deel in het ledenkapitaal van LangstraatZon. Een duurzaam Waalwijks project. Inwoners, bedrijven, verenigingen of VVE’s van Waalwijk die nog mee willen doen kunnen lid worden en zich melden op info@langstraatzon.nl. Lid worden kost € 10 contributie per jaar. Meedoen in het ledenkapitaal kan al vanaf 1 certificaat van € 100.

M

U itg ev er

ij

Waalwijk-LangstraatZon heeft het benodigde eigen vermogen bijna bereikt. Er is nog maar 10% aan certificaten beschikbaar. Degene die nog willen deelnemen moeten dus snel zijn met hun inschrijving. Inwoners van de gemeente Waalwijk (de kernen, Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik) en ook verenigingen, VVE’s en bedrijven kunnen inschrijven. Het bestuur van LangstraatZon heeft er zoveel vertrouwen in dat de afrondende gesprekken met de installateurs zijn gestart. De eerste stroom wordt geleverd in april / mei van 2021.

Samen investeren

Financieel voordeel

Een groene toekomst

Of je nu een koopwoning hebt of in een huurhuis woont, een vereniging, een stichting of ondernemer bent; via coöperatie LangstraatZon kun jij zelf energie opwekken. Dit via het zonnepark dat we in Waalwijk gaan bouwen. Heb jij al Certificaten LangstraatZon geclaimd?

Omdat niet iedereen zonnepanelen op zijn/haar dak kwijt wil of kan, zijn eigen panelen in een zonnepark ideaal. Via LangstraatZon investeer je samen met andere Waalwijkers in de productie van zonne-energie. Dit met zo’n 15.000 panelen, om precies te zijn.

Als lid van de coöperatie neem je deel door het aanschaffen van certificaten. Deze certificaten leveren je ca. 10-14 euro per jaar op. Je investering is daardoor in 7-8 jaar terugverdiend. Je ervaart dus wél de lusten, maar níet de lasten!

We leven in een wereld vol mogelijkheden; we reizen, eten wat we willen en beschikken over voldoende energie. Volgende generaties moeten dezelfde kansen krijgen, vinden wij. Daarom bouwen wij aan een groene toekomst met voldoende energie voor iedereen.

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Zelf energie opwekken

www.langstraatzon.nl


U itg ev er ij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH

Programmamaker Bram Fransen

Langstraat NL: Gezellig Nederlandstalig en regio op één zender

M

DH

rij

ev e

itg

U

DH

M

ev

er ij

Gevarieerde platen in Peters Platenparade Peter Sterrenburg - Peters Nederlandstalige Platenparade “Over een programma op Langstraat NL hoefde ik niet lang na te denken. Een Nederlandstalige variatie van Peters Platen Parade wilde ik wel maken. Zo is nu al enkele jaren elke dinsdag en donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur dit programma te horen. Een breed gevarieerd programma zoals ik het graag maak met ook agendaberichten en een album van de maand. Wil je graag weten wat ik draai? Luister dan eens of neem een kijkje op de Facebookpagina Petersplatenparade, waar je ook altijd een reactie mag achterlaten.”

itg

‘Glimlach op je gezicht met Helemaal Hollands’ Sebastian Wolf- Helemaal Hollands “Ik ben Sebastian Wolf. Ik ben iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur  te horen op Langstraat NL. In mijn programma Helemaal Hollands draai ik de leukste Nederlandstalige muziek. Ideaal voor tijdens het werk, onderweg of de huishoudelijke werkzaamheden. Ik hoop dat ik iedere dag een glimlach op jouw gezicht kan toveren met de muziek die ik voor je draai.”

U

‘Hollandse toppers lekker dichtbij’ Peter Kuijpers - Hollandse Toppers Hollandse Toppers is een programma van en

voor de luisteraars van Langstraat NL. Peter Kuijpers draait op vrijdag en maandag middag om 12 uur verzoekjes voor een breed publiek. Gezellige feestmuziek of een mooi luisterplatje. Gewoon familieradio zoals het hoort van en voor de mensen. Hollandse Toppers lekker dichtbij.

DH

U

itg

ev

er

ij

M

DH

U

‘Iedereen welkom in Villa Hollandia’ Bram Fransen - Villa Hollandia “Ik presenteer sinds maart dit jaar met veel plezier het programma Villa Hollandia. Elke zondag tussen 12 en 14 uur is het feest. Ik wilde heel graag een programma maken waar iedereen zich thuis voelt een plek waar feest en gezelligheid voorop staat. En wat is er dan meer Nederlands dan dit thuis te doen, zeker in de huidige situatie. Vandaar de naam Villa (huis). Hollandia komt van een Spaanse vakantie waar ze Nederland Hollandia noemen. En ook Spaanse vakanties staan voor gezelligheid en feest. Al die elementen komen samen in mijn programma. Op zaterdag is de herhaling te beluisteren van 12 tot 14 uur. En ons motto is ‘iedereen is welkom in Villa Hollandia’.”

om een verzoekplaat aan te vragen, ga hiervoor naar onze website en vraag online je favoriete plaat aan. Wie weet draai ik deze dan speciaal voor jou. Ook is er in het programma aandacht voor het laatste nieuws uit de Langstraat. Dus wil je elke werkdag op een vrolijke manier je dag beginnen? Luister dan tussen 09:00 en 12:00 uur  naar Langstraat NL via FM 107.2 of online via onze website.”

M

itg

ev e

rij

Langstraat NL is de Nederlandstalige zender voor de Langstraat. Vier programma’s uitgelicht. Langstraat NL is te volgen via FM 107.2 of online via onze website.

“Tijdens mijn programma is het zelfs mogelijk

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 15


U itg ev er ij

Kan op n e e i t a loc ! e n i l n o

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

M DH

U itg ev er ij

Dé afslankcoach van de Familie Gillis!

rij

rij

Nu 2 weken ev e

itg

U

DH

M

M

DH

U

itg

ev e

gratis

*

* bij een traject van 10 weken zie de website voor de actievoorwaarden

Te Dik? Bel Dick! U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Succesvol afvallen sinds 2003

DH

M

M

DH

Vestigingen in Helmond en Vught | t 088 500 9000 Meld je aan via: totalbodybalance.nl/actie


U itg ev er ij rij ev e itg U M

DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH DH M VERBORGEN SCHATTEN

Afvoer verstopt?

J. van DONGEN Rioolreiniging & Onstoppingsdienst

De laatste tijd niet alles even goed verstaan? Bel ons voor een hoortest

DH

M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

en Geen voorrijkostenlaan 113 u wordt gemeten volgens de RIVM richtlijnen vice 0162 - 37 01 91 tie 24 uurs-service tie Camera-inspectie inf Detectie Ge Brabant Oor Noorderlaan 113 5102 BB Dongen Waalwijk 24 uurs 0162 - 37 01 91 Ca 0416-778660 info@vandongen-rioolservice.nl Det

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Pagina 17


M DH

weer oppakken. We kunnen tot 4 locaties (o.a. buik, lovehandles, armen, onderkin, benen) tegelijkertijd behandelen. Soms kan je het ook combineren met bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, pedicure- of manicurebehandeling, dat maakt het zo uniek.

Wanneer de vetcellen worden blootgesteld aan extreme kou wordt daar van een natuurlijk verwijderingsproces in gang gezet, dit zal ze doen verminderen en dunner maken. In een paar weken worden de restanten door het lichaam zelf afgestoten. Waardoor er dus geen operatie of dieet nodig is. Over het algemeen heb je 3 behandelingen nodig wil je het gewenste resultaat bereiken. De behandeling duurt circa. 1 uur, daarna kan je je dagelijkse bezigheden gewoon

U itg ev er ij

Tijdens de cryolipolyse behandeling met de Body- Wizard worden de vetcellen plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier door het lichaam wordt afgevoerd. De onderliggende vetcellen worden nauwkeurig gekoeld en gekristalliseerd doormiddel van een behandelkop.

Schalken Autoschade groeit door! Schalken Autoschade is dé erkende autoschade-expert voor Waalwijk en omgeving. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een mooie groei door. Dat vertaalde zich in een compleet vernieuwde werkplaats. Ook de leenauto’s en het bedrijfspand in Waalwijk werden voorzien van een nieuw logo en huisstijl. Het ervaren team van Schalken Autoschade straalt en is klaar voor de toekomst!

M DH

U itg ev er ij

De Unieke Body- Wizard Duo Cryolipolyse Behandeling

De Schalken manier Schalken Autoschade denkt graag met haar klanten mee. Ontzorgen zit in het DNA van het bedrijf. Van de opname van de schade tot de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij, Schalken zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Kijk voor meer informatie op www.schalkenautoschade. nl of kom eens langs in de vernieuwde werkplaats!

M

DH

Kun jij reanimeren?

M

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Van auto’s tot bussen Schalken behandelt schades aan personenauto’s en bedrijfsauto’s en heeft een eigen afdeling Bus & Truck Recovery voor (elektrische) bussen en vrachtwagens. Ook schade aan elektrische en hybride auto’s lost Schalken Autoschade probleemloos op. Met een eigen haalen brengservice, een oplaadpunt en chargers voor elektrische auto’s en bussen bent u snel weer op weg.

rij ev e itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie

ev

er

ij

er ij

Even niet bang zijn omdat mama als een monster tegen je praat

www.kinderfonds.nl

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

Zieke kinderen voelen zich beter als hun ouders dichtbij zijn. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen. Dan is zo’n lekkere knuffel van papa of mama nooit ver weg.

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders


• • •

U itg ev er ij M DH ij DH

ev e itg U DH

Realisatie: MDH Uitgeverij.nl T 0314 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

er ij ev itg

ev

U DH M

DH

U

itg

Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl

Colofon er ij

Foto 4

Druk: Janssen Pers

M

Foto 3

M

DH

M

• •

U

itg

ev e

rij

Foto 2

rij

• •

U itg ev er

ij

M

M

Foto 1

U itg ev er

• • • • • • •

DH

• • • • •

De radiostudio van Langstraat FM meer dan een kilometer aan kabels bevat. Langstraat Media ontstaan is uit de radiopiraat Maasstad Radio uit de jaren 80. Waalwijk al meer dan 25 jaar een lokale omroep heeft. Dat die lokale omroep al die jaren al door circa 50 vrijwilligers gerund wordt. We vroeger nog vanuit een caravan hebben uitgezonden tijdens de 80 van de Langstraat. Langstraat Media begonnen is als lokale omroep voor Waalwijk, maar inmiddels is gegroeid naar streekomroep voor Waalwijk, Loon op Zand en Dongen. We twee radiozenders hebben: Langstraat FM en Langstraat NL. De zendantenne van Langstraat FM op de hoogste flat in Waalwijk staat? De zendantenne van Langstraat NL op een duizelingwekkende hoogte van 59 meter staat. Je op die hoogte een prachtig zicht op de hele regio hebt. Langstraat Media in het verleden een tijdje uit de lucht is geweest omdat tijdens een storm de zendmast bijna (foto 1) van de flat aan de Savornin Lohmanpark is gewaaid? Langstraat NL 24 uur per dag Nederlandstalige muziek draait. Je buiten coronatijd altijd welkom bent om te komen kijken en luisteren in de radiostudio. Langstraat TV te zien is in een groot deel van Brabant? Bij Ziggo op kanaal 42, bij KPN op kanaal 1342 en bij Telfort op 2065. Langstraat FM tijdens corona lockdowns extra programma’s uitzendt. We elke wedstrijd van RKC Waalwijk live verslag doen op Langstraat FM. Officieel is de studio geopend door de burgemeesters van Waalwijk en Dongen en een van de Loon op Zandse wethouders (foto 2) Programmamaker Eric Dankers elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur verschillende actuele onderwerpen behandelt in het programma Langstraat Languit. Op Youtube.com/langstraatTV en Facebook.com/langstraatnieuwsnl dagelijks actuele video’s verschijnen. U deze kanalen met een druk op de knop kunt volgen zodat u niks mist. Persberichten, tips en mooie foto’s uit de regio welkom zijn via e-mail naar redactie@langstraatmedia.nl. We ook altijd op zoek zijn naar mensen die als vrijwillige redacteur, verslaggever, programmamaker of cameraman- of vrouw aan de slag willen? Zij zich kunnen melden door te bellen met 0416-652652 of via de mail naar vacatures@langstraatmedia.nl. Wist je dat de omroep ooit een blinde presentator Corné Wolfs (foto 3) in dienst heeft gehad om radioprogramma’s te maken en daarbij alleen een aanpassing van zijn toetsenbord nodig was om dit zelfstandig te kunnen doen? Ricardo Lijbers al 25 jaar het programma The Beatles en Stones presenteert op zondagmorgen van 11 tot 12 uur? De burgemeester van Loon op Zand, Hanne van Aart ook zelf presentator (foto 4) was van het TV-programma dat gemaakt werd over haar kennismaking met de maatschappelijke organisaties van Loon op Zand. De tweede radiostudio van Langstraat Media een donatie was van Omroep Brabant? We al 22 jaar verslag doen van de 80 van de Langstraat, bijna net zo lang als het evenement bestaat en dus als ‘huisomroep’ verbonden zijn aan de 80? Een van de oprichters van Langstraat Media, Hubert Mol (foto 5) van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt en nu radioprogramma’s presenteert bij onder meer Omroep Brabant en Radio M?

M DH

• • • • • •

U itg ev er ij

Wist u dat?

LANGSTRAAT FM 106.8 LANGSTRAAT NL 107.2 LANGSTRAAT TV Ziggo kan42 | KPN/XS4all 1342 | Telfort 2065 | Langstraatmedia.nl

Foto 5

Pagina 19


U itg ev er ij M DH

M DH

U itg ev er ij

We hebben niet alleen handjes nodig.... Juist in deze tijd zoeken we ervaren collega’s met hun hart op de juiste plaats en een mentaliteit van aanpakken.

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Bekijk onze vacatures op www.prismanet.nl

Zin in een nieuwe uitdaging? rij

ev e

ev e

rij

Profile Altena is op zoek naar collega’s! itg

U

DH

M

M

DH

U

itg

Profile Altena is een specialistisch bedrijf gericht op complete bandenservice. Wij zijn per direct op zoek naar een buitendienst monteur gericht op vrachtwagenbanden. Wil jij deel uitmaken van ons team en werken in een dynamische omgeving? Neem contact met ons op en wij vertellen je alles over onze wereld. Uiteraard werkt ervaring in de banden- en wielensector in je voordeel, maar wij zijn door middel van opleidingen en cursussen altijd bereid jou de kneepjes van het vak te leren! Andere afdelingen zoals personen- en bestelwagenbanden kunnen extra handen gebruiken, dus aarzel niet om contact op te nemen. Ook zaterdaghulpen zijn welkom voor diverse werkzaamheden!

Polstraat 113, Wijk en Aalburg • T 0416 69 15 50

M

M

DH

PROFILE ALTENA

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Stuur een sollicitatie met curriculum vitae en motivatie naar wijkenaalburg@profile.nl of kom gewoon langs om kennis te maken en indrukken op te doen!

Profile for MDH Uitgeverij

Langstraat Media  

Langstraat Media