__MAIN_TEXT__

Page 1

Informatiekrant Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Uitgave 4 - Winter 2020

IJSSPORTCENTRUM EINDHOVEN SPORTFONDSEN

Kom schaatsen bij IJssportcentrum Eindhoven

50 jaar IN DEZE UITGAVE: WIST U DAT....

PAG. 3

KIDSPROOF

PAG. 7

KINDERFEESTJES

www.duosport.nl

PAG. 19

www.berelactiveevents.nl


Bij ons kun je gewoon jezelf zijn

Open Dag Van Maerlantlyceum Zaterdag 25 januari 2020 | 10.00 - 13.00 uur

www.vanmaerlantlyceum.nl

Op zoek naar een leuke baan in de schoonmaak of facilitaire dienstverlening? Waarom werken bij ICS Groep?

â‚Ź Goed salaris

Persoonlijke aandacht

www.werkenbijicsgroep.nl

Opleidingen


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Winter 2020 | 3

Voorwoord Geachte Lezer, Wellicht heeft u in 2017 en 2018 onze 1e editie van de ‘’IJsbaankrant’’ al eens ontvangen en gezien. Dit seizoen komen er weer 2 edities uit waarvan u nu editie 2 van seizoen 2019/2020 in handen heeft. In oktober 2017 is de eerste editie uitgekomen na een turbulente periode van onzekerheid en negatieve berichten. Gelukkig hebben we deze periode inmiddels bijna 3 jaar achter ons gelaten en is de ijsbaan nog steeds open en wordt het elk jaar weer meer bezocht. We hebben de stijgende lijn weer te pakken en hopen dit met u de komende jaren door te zetten. De afgelopen jaren zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd en is de accommodatie steeds moderner en duurzamer geworden. Sommige veranderingen zijn zichtbaar en sommige niet. De aanpassingen komen aan bod bij ‘’ Wist je dat... ‘’

Wist u dat... Het IJssportcentrum de laatste 1.5 jaar de verlichting voor 70% heeft vervangen voor energiezuinige LED verlichting.

De ijsbaan een eigen Smartphone App heeft die u voorziet van alle informatie in een handomdraai.

Er een geïsoleerde betonvloer gestort is op de ijshockeybaan buiten. Dit zodat we het ijs nog efficienter en energiezuinig kunnen maken en houden.

Het 1e team van de Kemphanen afgelopen seizoen kampioen is geworden in de 1e divisie. Ze dit seizoen weer stijf bovenaan staan en u gegarandeerd een leuke zaterdagavond bezorgen.

De betonvloer in de periode april tot en met september gebruikt kan worden voor inline-hockey, evenementen en andere activiteiten.

Het team van KOI een fantastisch event genaamd de ISU Lumière Cup heeft georganiseerd in december 2019 met 60 teams uit heel de wereld.

In 2020 bestaat het IJssportcentrum alweer 50 jaar en dit willen we met u vieren. Er komen speciale acties omtrent het 50-jarig bestaan waar u leuke prijzen kunt winnen. Er komt een speciale disco-avond in januari met niemand minder dan Dave Roelvink en Young Elles. Daarnaast worden er nog verschillende events georganiseerd i.c.m. de verenigingen en partners. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste info.

Het IJssportcentrum deze zomer vol komt te liggen met zonnepanelen i.s.m. de Gemeente Eindhoven.

Wij tijdens de Lumière Cup ruim 1.100 maaltijden hebben geserveerd aan de teams en begeleiding.

We per juli 2019 twee horeca coördinatoren hebben. Naast Kees Vervoort hebben we Anita Willemsen kunnen toevoegen aan het horeca-team.

We in de afgelopen kerstperiode 2019-2020 bijna 25.000 bezoekers hebben mogen ontvangen.

Veel leesplezier en ik hoop u dit seizoen te mogen begroeten op het IJssportcentrum.

We in ons restaurant op de 1e verdieping volledige maaltijden serveren.

Team IJssportcentrum Eindhoven

Er in het restaurant op de 1e verdieping veel mogelijkheden zijn voor bedrijfsuitjes, vergaderingen, buffetten en borrels.

Ik ben ook blij te melden dat het personeel waar u al jaren bekend mee bent grotendeels aan is gebleven. De horeca is uitgebreid met een extra coördinator omdat hier een sterke groei in zit en wij als IJssportcentrum hier nog meer ideeën voor hebben de komende seizoenen.

De Horeca op de begane grond weer fris en strak in de nieuwe lak staat.

De samenwerking met Be Relactive Events de laatste jaren groeit door een mooie combinatie van Sport en Spel en een Hapje en Drankje. We vanaf dit seizoen verse steenoven pizza’s aanbieden.

Colofon Deze krant is een uitgave Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Het seizoen 2019-2020 tot en met zondag 8 maart 2020 duurt. (dus kom nog snel langs). Tijdens het jaarlijkse La Donna e Mobile studententoernooi er 1.800 liter bier is gedronken door de deelnemers. De ijsbaan dit jaar 50 jaar bestaat (1970-2020) en we hier op 10-01-2020 een speciale disco-avond voor hebben geregeld met Dave Roelvink, Young Ellens en een special ‘’Eindhovense’’ act bekend van TV. Donderdag 2 januari Sander Hurkens aanwezig was. Hij is Nederlands kampioen Ice carving 2018 en heeft 3 prachtige sculpturen van 1m hoog gemaakt.

Contactgegevens Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 Antoon Coolenlaan 3 7007 CP Doetinchem 5644 RX Eindhoven T 0314 - 36 11 30 T 040 2180075 E info@mdh-uitgeverij.nl E ijssportcentrumeindhoven@sportfondsen.nl I www.mdh-uitgeverij.nl I www.ijssportcentrum.nl

Druk: Janssen Pers Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl


“IJSKOUD DE BESTE” Belangrijke zaken regelen zonder gewichtig te doen! www.notarisnodig.nl info@notarisnodig.nl | 040 - 2660 660 Ruusbroeclaan 28 | 5611 LV | Eindhoven Park 34-36 | 5671 GA | Nuenen


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Winter 2020 | 5

Onze horeca Beste Schaatsfanaten, Als horeca-coördinatoren hebben wij, Anita en Kees weer enorm veel zin om dit seizoen iedere bezoeker, recreant of lid van een vereniging, welkom te heten in onze horeca. Samen met de mensen die onze prachtige ijsvloeren verzorgen, willen we ieder bezoek tot een mooie beleving maken.

Dit gaan we doen met ons aangepaste assortiment in zowel de doorloper naast ijshockeyhal, als het schaatshuis op de eerste verdieping. We maken namelijk verse steenoven pizza’s in onze nieuwe steenoven. Daarnaast bieden we in het schaatshuis heerlijke schotels aan zoals onze nieuwe vegetarische burger, oma’s stoofvlees of een lekkere schnitzel of saté. Ook hebben we regelmatig nieuwe broodjes in ons assortiment met als topper een broodje Kemphaan (hete kip) of hanensoep, kippensoep met ballen! Als klap op de vuurpijl gaan we een reuze mok chocomel aanbieden goed voor 15 personen, al dan niet met 15 bijpassende borreltjes en een fles slagroom is inclusief! Wie durft deze challenge aan? Naast de wijzigingen in het assortiment willen we ons nog meer gaan toespitsen op het organiseren van feesten en partijen met grote en diverse buffetten, in eigen keuken bereid. Hiervoor hebben we heel wat ervaring in huis en zorgen we met onze gastvrijheid voor het feestje van uw dromen.

IJssportcentrum Eindhoven, de locatie voor leuke en actieve kinderfeestjes! Het IJssportcentrum is al jaren een fantastische winterlocatie voor uw kinderfeestjes. Wij bieden een gevarieerd aanbood voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Zo zijn er schaatsfeestjes met of zonder instructeur beschikbaar. Boekt u een feestje zonder instructeur kunt u met uw groep lekker vrij schaatsen en het feestmenu nuttigen in onze horeca op een tijdstip naar keuze. Boekt u een feestje met instructeur dan krijgt de groep 1 uur les op 1/3e deel ijs dat exclusief voor uw feestje is gereserveerd. In dit uur wordt een schaatsles verzorgd en spelletjes gedaan met de groep. Daarna kunt u nog vrij schaatsen en het

feestmenu nuttigen in de horeca. Daarnaast hebben we natuurlijk al een aantal seizoenen het Bounceball (IJs voetbal) als kinderfeest mogelijkheid op het IJssportcentrum. Tot op heden zijn we nog steeds de enige locatie op het ijs waar dit structureel kan en blijven de boekingen binnenstromen. Bounceball is los te boeken en in combinatie met vrij schaatsen en het feestmenu. Vanaf dit seizoen biedt het IJssportcentrum ook een kinder- en gezinnen escaperoom aan voor kids tussen de 7 en 14 jaar (met papa en mama eventueel). Boekt u de escaperoom dan zit hier ook Air hockey bij. Dit is natuurlijk ook te combineren met vrij schaatsen en het feestmenu.

KIDS SPACE ESCAPE EINDHOVEN

Wij staan altijd open voor suggesties en tips en zien u graag snel in onze horeca! Feestmenu mogelijkheden: • Frietjes met saus, snack en Ranja • Pizza en Ranja

Anita Willemsen en Kees Vervoort

EINDHOVEN

in het Parktheater beleef je de leukste familie-avonturen!

PARK THEATER

wat dacht je van: Sesamstraat live (2 feb) Buurman en Buurman (8 mrt) Brugklas de musical (28 mrt) Peter Pan de musical (19 apr) en nog veel meer!

kijk op parktheater.nl/familie


School voor mavo determinatie onderbouw vmbo-k/g/t

Open dag! Zo 26 januari 2020 11.30 - 14.30 uur Saenredamstraat 2 5643 RR Eindhoven

ALOYSIUSDEROOSTEN.INFO


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Winter 2020 | 7

Kidsproof 5x INSPIRATIE VOOR EEN KIDSPROOF-UITJE In de regio Eindhoven 1. Uitwaaien, klimmen, picknicken… Elk seizoen is perfect om naar NAAR BUITEN te gaan. Check op Kidsproof de mogelijkheden bij jou in de buurt.

2. Of laat je verrassen door een EVENT in de buurt. Wist je dat er door héél Nederland bijna elk weekend wel iets georganiseerd wordt voor kinderen. Van festivals tot knutselworkshop en alles ertussenin. Je vindt ze allemaal in de Uitagenda op de site.

Discoschaatsen Net als in voorgaande jaren is ook dit seizoen het discoschaatsen bij het IJssportcentrum weer op de vrijdagavond. De DJ staat midden op het ijs op een podium, je kan de DJ dus letterlijk aan zijn jas trekken om een plaatje aan te vragen. Door onze LED-discolampen is deze avond al jaren een publiekstrekker onder de jeugd uit de regio. De combinatie van de nieuwste muziek en de sfeervolle

3. Voor nieuwsgierige aagjes is een SPEURTOCHT of kinderrondleiding een echte aanrader. Bij veel musea kunnen kinderen meedoen aan grappige uitdagingen en interactieve speurtochten. Leuk én ook nog leerzaam!

LED lichtshow maakt dit een leuk uitje voor de vrijdagavond. Kom je dit seizoen ook weer swingen op de allernieuwste plaatjes en ben jij degene die het 1e verzoekje van het nieuwe seizoen bij de DJ aanvraagt ... ? Elke vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur op de binnenbaan en van 19.00 tot 20.30 uur op de 400-meterbaan.

Recreatief IJshockey IJssportcentrum Eindhoven is een van de weinige ijsbanen in Nederland (misschien wel de enige) waar je recreatief kan ijshockeyen met je vrienden. Je mag met je eigen spullen op speciale tijden komen ijshockeyen op de ijshockeybaan buiten. Op de site en via onze App kan je per week zien welke momenten er geijshockeyd kan worden.

4. Naar de SPEELTUIN is ideaal voor energiebommetjes! En er is zóveel keuze; binnen of buiten, om de hoek of iets verder weg, kleinschalig of juist groot met veel speeltoestellen. Op Kidsproof.nl vind je regelmatig blogs met onze favoriete speelplekjes!

IJssportcentrum Eindhoven App Het IJssportcentrum heeft een eigen app aten ontwikkelen die u nu gratis kunt downloaden via de App Store of Google Play.

5. Ben je binnenkort jarig? En op zoek naar een te gek kinderfeestje? Laat je dan inspireren op onze themapagina kinderfeestjes. Deze staat vol stoere, creatieve, dans, theater natuur of lekker thuis feestjes. Benieuwd wat de leukste adresjes zijn bij jou in de buurt? Op www.kidsproof.nl/eindhoven vind je het meest complete overzicht van kinderactiviteiten, events, kindvriendelijke restaurantjes, kinderfeestjes, clubjes, kinderwinkels en meer.

Deze app voorziet u op een snelle en efficiënte manier van alle praktische informatie. O.a tarieven, openingstijden, recreatief ijshockey en wijzigingen. Vergeet niet de push meldingen aan te zetten zodat u als eerste op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Een echte must voor de schaatsliefhebber uit de regio die als eerste op de hoogte wil zijn van het laatste nieuws omtrent het IJssportcentrum.


All Style

Tattoo & Piercing

Jess Dakwerken B.V. Jess Dakwerken B.V. Jess Dakwerken B.V. Moerven 209, 5464 PE Veghel Tel: 0413-781000 | info@jessdakwerken.nl

40%

Heuvelplein 97 5741 JJ Beek en Donk T: 06-83 55 21 87 E: info@allstyletattoo.nl

www.allstyletattoo.nl AllstyleTattoo&Piercing

Antoon Coolenlaan 2a • 5644 RX Eindhoven • T: 040 252 46 32 • E: info@paviljoengenneperparken.nl www.paviljoengenneperparken.nl

Pedicure STEP By STEP

Bezorg Bezorg jij jij onze onze reizigers reizigers een een onvergetelijke onvergetelijke vakantie? vakantie?

Gespecialiseerd (sport-)pedicure Wilma Meijer-Remie 06 - 12680013

eizigers een

Aangesloten bij ProVoet

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Bouvigne 116, 5653 LK Eindhoven wilmameijerremie@gmail.com

www.pedicurestepbystep.com

Ik heb een liefste wens

Wij verzorgen uw culinaire wensen op iedere locatie

(en leukemie)

www.buitenhof.nl/vrijwilligers 0182 - 587 055

Beekstraat 54 | 6001GJ | Weert 06 29 05 27 98 | info@messcherpcatering.nl

Help mee en maak het verschil makeawishnederland.org

Thema’s & activiteiten

Voor al uw Bedrijfs- en familie feesten

• • • • • • • • •

Middeleeuwse avonden Escape-diner Puzzelproeverij Proefplanken Tafel-BBQ Puzzelkisten PubQuiz Diva Bingo Kegelen

Oude Grintweg 69a, 5688mb Oirschot | www.koninggoedhart.nl

Kun jij reanimeren?

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie


Even geen zorgen hebben omdat mama een spin op je buik zet Zieke kinderen voelen zich beter als hun ouders dichtbij zijn. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen. Dan is zo’n lekkere knuffel van papa of mama nooit ver weg.

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders www.kinderfonds.nl

Omdat jij ook het beste voor hun kind wil. Benieuwd wat jij kunt doen?

Bezoek een pleegzorginformatieavond. Meld je hiervoor aan via de QR-code. Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien.


Winter 2020 | 10

Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Verenigingen actief op het IJssportcentrum Op het IJssportcentrum zijn verschillende verenigingen actief voor verschillende sporten. Wil jij o.a. leren ijshockeyen, kunstrijden of shorttracken bij onderstaande verenigingen kun je terecht:

IJshockey Eindhoven Kemphanen www.eindhoven-kemphanen.nl Met de bekendheid van de Eindhoven Kemphanen, de Eindhovense trots in de hoogste Nederlandse ijshockey league, kan ijshockeyend Nederland niet om Eindhoven heen. Het 1e team van de Kemphanen speelt in de eredivisie en hun thuisbasis is IJssportcentrum Eindhoven. De vereniging is buiten dit topteam ook diverse andere teams rijk. Jong en oud kunnen hierbij aansluiten, van amateurs tot topsporters!

Eindhoven Flyers IJshockeyvereniging de Eindhoven Flyers, ontstaan uit een gemeentelijk initiatief om hangjongeren van straat te houden bijna 26 jaar geleden. De vereniging is een stuk verder gekomen sindsdien. Een echte vriendenclub waar een groot aantal leden al vele jaren met elkaar aan het spelen is. Altijd met volle passie, en altijd met plezier. We hebben bijna 3 uur trainingstijd per week, waarbij we de zondag gebruiken om (vriendschappelijke) wedstrijden te spelen tegen teams uit de buurt en als dat niet zo is gewoon een training hebben. Kan je (goed) schaatsen, snap je het spelletje en wil je ijshockey een keer proberen, neem dan contact op met het ijssportcentrum.

Eindhovense Bandy Club

Vikings

www.bandy-eindhoven.nl Bij Bandy is er geen sprake van fysiek contact en er wordt gespeeld met een korte stick. In Nederland wordt Rink Bandy gespeeld, wat staat voor 6 tegen 6. Bandy is een sport waar behendigheid en Fair Play voorop staan. Uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden, in plaats daar de tegenstander voor te gebruiken. Het ontwijken van de tegenstander stelt eisen aan de schaatstechniek, behendigheid en conditie en dat kun je trainen! Het is bij uitstek een teamsport, samenspel is een vereiste. Meld je aan en kom eens meetrainen bij Bandy Club Eindhoven. Ze trainen elke dinsdag en zaterdag op de trainingsbaan van IJssportcentrum Eindhoven.

www.vikings4ever.nl De Vikings zijn in 1997 ontstaan, toen het toenmalige 2e team van de Eindhoven Kemphanen besloot zelfstandig verder te gaan. Na een lange tijd te hebben meegespeeld in de Belgische competitie zijn de Vikings weer terug in Nederland. Met wedstrijden op zondag en trainingen op woensdag zijn de leden van deze vereniging bekende gezichten bij IJssportcentrum Eindhoven

Icehawks Eindhoven www.icehawks.nl De Icehawks is het ijshockeyteam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De leden van dit team zijn allen studenten van verschillend ijshockeyniveau. Veelal Nederlandse spelers maar ook een enkele internationale student. Het team staat onder leiding van een Nederlandse Canadees die al jaren als coach/trainer actief is bij de verenging. Het team is een van de betere teams en wordt ook regelmatig kampioen van de studenten competitie. Wil je aansluiten bij de groep kan je contact opnemen met het studentensportcentrum van de TU/e.

Welkom in onze nieuwe winkel

Joe Bar www.teamjoebar.nl Team Joe Bar is in 1997 begonnen als een groep vrienden met vrijwel geen ijshockey ervaring. Met de aanvoer van nieuwe leden van laag niveau is deze vereniging gestaag doorgegroeid. Het doel is ieder seizoen hetzelfde, namelijk om ieder seizoen een beetje te groeien waarbij gezelligheid voorop moet blijven staan. De vereniging is inmiddels sterk gegroeid en er is een senioren- en juniorenteam.

Midnight Mooners De Midnight Mooners zijn al jaren actief op het IJssportcentrum. Een leuke mix van ijshockeyers markeert deze groep die uitkomt in de 4e divisie van de nationale ijshockeycompetitie. Plezier en prestatie staan voorop. Wens je aan te sluiten bij de groep neem dan contact op met het IJssportcentrum.

Gratis parkeren W

Heezerweg 282 • 5643 KL Eindhoven • T: 040 2113489 www.goldtime.nl


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven Light City Tornado’s www.lct-eindhoven.nl Bij LCT, de Light City Tornado’s, staat een ding centraal: plezier. Deze volwassen recreatieve ijshockeyvereniging traint en speelt al 20 jaar in IJssportcentrum Eindhoven. Kun je ijshockeyen en is winnen voor jou niet het belangrijkste? Meld je dan aan als aspirant-lid van de Light City Tornado’s!

Low Tech lowtechhockey@gmail.com Nadat ik als oprichter/voorzitter (& teammanager Junioren) 20 jaar actief ben geweest voor een recreatie ijshockeyteam met als basis het IJssportcentrum Eindhoven, ben ik sinds december 2017 een nieuw initiatief gestart met een recreatief spelend ijshockeyteam; Low Tech (High FUN) Hockey Ronald Janssen; trainer/coach. Zaterdag om de week training van 17.00-18.00

Kunstrijden

Winter 2020 | 11

Langebaan schaatsen/shorttrack IJsclub Eindhoven www.ijce.nl Bij IJsclub Eindhoven (IJCE) kun je als enthousiaste schaatser prima terecht. Meer dan vijftig ervaren en gecertificeerde trainers en begeleiders zorgen ervoor dat langebaanschaatsers, shorttrackers, toerrijders en recreatieve schaatsers, jong en oud, op hun eigen niveau elke week met veel plezier weer iets bijleren. Tijdens het schaatsseizoen in de winter worden er wedstrijden, prestatietochten en andere activiteiten georganiseerd. Ook ’s zomers kun je bij IJCE terecht voor leuke sportieve activiteiten zoals shorttracken, skeeleren, mountainbiken, wielrennen of op schaatsen afgestemde conditietrainingen in het bos. Voor de jeugd wordt een zomerkamp georganiseerd en zijn er ook ’s winters speciale activiteiten.

Kids on Ice is een vereniging waar je al vanaf 3 jaar kunt leren schaatsen en zowel op recreatief als competitief niveau kunt genieten van de mooie kunstschaatssport. Dus wil je 1 of 2 keer per week schaatsen omdat je het gewoon leuk vindt of wil je deelnemen aan wedstrijden synchroonschaatsen, dan ben je bij Kids on Ice aan het goede adres. Afgelopen jaar heeft Kids on Ice zich voor het eerst gekwalificeerd voor WK Synchroonschaatsen in Amerika.

www.knsbzuid.nl Als lid van de KNSB kan je in het hele land terecht. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd en er zijn veel trainingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je het magazine Schaatsen op de mat en krijg je diverse kortingen op schaatsartikelen. Het gewest traint op de dinsdag- en donderdagavond op vaste tijden. In de weekenden worden de wedstrijden en marathons gereden. Verschillende verenigingen en teams schaatsen gezamenlijk op de uren van het gewest.

Figure Skating Academy the Netherlands (FAN)

ESSV Isis

www.figureskatingacademy.nl Bij Figure Skating Academy the Netherlands (FAN) zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Er wordt onderscheid gemaakt tussen diplomaschaatsers en gevorderde wedstrijdrijders. Kinderen worden al vanaf 4 jaar oud als lid toegelaten. Als lid beland je in een bekwaam team van kunstrijders en trainers, wat wil je nog meer?

IJSSPORTCENTRUM EINDHOVEN SPORTFONDSEN

www.eindhovenpinguins.nl Eindhoven Pinguïns is een schaatsvereniging gericht op oud-studenten die nog graag schaatsen en wielrennen en af en toe ook van een feestje houden. Wij schaatsen en fietsen in en rond Eindhoven, maar zijn er zeker niet alleen voor oud-leden van studentenschaatsclub E.S.S.V. Isis. Eindhoven Pinguïns kan gezien worden als een open alumnivereniging voor schaatsers, gericht op mensen die net van een universiteit of HBO zijn afgestudeerd. Inmiddels hebben al verschillende oud-leden van andere studentenschaatsverenigingen ons weten te vinden, onder andere vanuit Nijmegen, Amsterdam, Delft en Enschede. Er wordt geschaatst op dinsdag- en donderdagavond in 2 á 3 groepjes van verschillende niveaus. In de zomer wordt er op donderdagavond gezamenlijk gefietst.

Overige VSO schaatsen

Gewest KNSB

Kids on Ice (synchroonschaatsen)

Eindhoven Pinguïns

www.essvisis.nl E.S.S.V. Isis is de vereniging voor de schaatsende student uit de regio Eindhoven. Isis heeft trainingsgroepen in verschillende niveaus, van absolute beginner tot verre gevorderde. Bij deze echte studentensportvereniging worden sport en gezelligheid op een leuke manier gecombineerd. Ook in de zomer organiseert deze vereniging volop sportieve activiteiten.

www.vso-eindhoven.nl Schaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking kan bij V.S.O. Eindhoven, de Vereniging voor Sport en Ontspanning. Iedere woensdag van 18.45 uur tot 19.45 uur wordt er door V.S.O. Eindhoven geschaatst op de binnenhal van IJssportcentrum Eindhoven. Voor een contributie van 70 euro per jaar kan je ieder jaar ongeveer 25 keer komen schaatsen. Ben je nog geen lid, maar wil je graag een keer komen kijken en schaatsen? Neem dan contact op met Anneke de Wilde. Kijk voor meer informatie op de website van V.S.O. Eindhoven.

IJsstokschieten bij de Schuivers www.ijsstoksport.nl De groep van de schuivers bestaat op dit moment uit een kleine groep personen. De meeste in de pensioengerechtigde leeftijd. Echter is de sport leuk voor jong en oud. De schuivers beoefen een sport dat vergelijkbaar is met Curling. Echter zijn de stenen en de regels iets anders dan bij Curling. Voor meer info of een proeftraining kunt u terecht op de website.

OP DE HOOGTE BLIJVEN? www.ijssportcentrum.nl

Volg ons ook op: IJssportcentrum Eindhoven

Roijendijk B.V. is een jong groeiend bedrijf met nu 3 werknemers, en is opgestart in mei 2019 jongstleden en is voortgevloeid vanuit een V.O.F. naar een B.V. omdat we groeiende zijn voor meerdere werknemers. Roijendijk B.V. zorgt voor al uw verbouwingen van slopen tot het opbouwen voor zowel particulieren als bedrijven gevarieerd van 1 dag klussen tot langere projecten. Ook voor diversen werkzaamheden op de bouwplaats: Slopen, Opperen, Bouwopruimen, isoleren, timmerwerken-stellen.

+31620430498 - www.roijendijkbv.nl

SLOPEN • OPPEREN • BOUWOPRUIMEN ISOLEREN • TIMMERWERK • STELLEN


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Winter 2020 | 13 Programma en kaartverkoop Zaterdag 25 januari, 16.30 uur: Chinese Taipei-Nederland Zaterdag 25 januari, 20.00 uur: Kazachstan-Australië Zondag 26 januari, 16.30 uur: Nederland-Australië Zondag 26 januari, 20.00 uur: Kazachstan-Chinese Taipei Dinsdag 28 januari, 15.30 uur: Australië-Chinese Taipei Dinsdag 28 januari, 19.00 uur: Nederland-Kazachstan

IJssportcentrum verwelkomt WK ijshockey U18-vrouwen Van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 januari presenteert IJssportcentrum Eindhoven in samenwerking met sportbond IJshockey Nederland het wereldkampioenschap ijshockey voor U18 vrouwen, Division II Group A. We hebben met dit WK -na de bekerfinale ijshockey op woensdagavond 15 januari- opnieuw een aansprekend topsportevenement naar de Lichtstad weten te halen. Het is tevens een primeur, want het gaat om het eerste officiële vrouwen ijshockeytoernooi ooit op Nederlands ijs. Een toernooi dat bovendien perfect past in de serie evene-

menten, die worden georganiseerd in het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van IJssportcentrum Eindhoven in 2020. Deelnemers Het Nederlands team onder 18 moet het tijdens dit toernooi opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Australië, Kazachstan en Chinese Taipei (Taiwan). De teams ontmoeten elkaar één keer en komen elk dus drie keer in actie. De winnaar van het toernooi promoveert naar Division I, Group B. De voorverkoop van het WK Division IIA voor U18-vrouwen is inmiddels begonnen. Een passe-partout met

recht op toegang voor alle drie de speeldagen kost € 20,00, exclusief servicekosten. Er zijn ook dagkaarten te koop voor € 7,50, exclusief servicekosten. Kinderen t/m 12 jaar hebben op vertoon van hun legitimatiebewijs gratis toegang, indien zij het toernooi bezoeken onder begeleiding van een betalende volwassene. Het spreekt voor zich dat de Nederlandse meiden de steun van de eigen fans erg goed kunnen gebruiken.De kaartverkoop loopt via https://ticketpoint.nl/evenement/wk-ijshockey-vrouwen-u18/

Partner van IJssportcentrum Eindhoven

www.memostar.nl

Verdunplein 3

T: 040 - 2351123

5627 SZ Eindhoven

F: 040 - 2355170 E: info@memostar.nl


KIJK NU DE EERSTE 2 WEKEN GRATIS!

www.fearunlimited.nl


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Winter 2020 | 15

Relactive Events Gezellige Curling Clinics en hilarische IJsspelen Teambuilding door Relactive Events uit Eindhoven Deze activiteiten worden voor groepen vanaf 10 tot wel 500 personen verzorgd, meestal zijn dit dan (internationale) bedrijfsuitjes of uitjes vanuit een (personeel)vereniging. Wij verzorgen dan het gehele programma, dat wil zeggen de ontvangst, eventueel een vergaderarrangement, de activiteiten op het ijs en na afloop een gezellige borrel of heerlijk diner.

Agenda 15 januari Bekerfinale ijshockey (Nijmegen – Heerenveen)

25 t/m 28 Januari WK IJshockey dames U-18 Division B (4 landen noemen) 1 Februari FAN Experience (kunstrijden) 2 Februari ERCE Rally (bestuurbare autotjes race)

Voor het IJssportcentrum bevalt de samenwerking prima. Deze winter activiteiten passen goed op onze accommodatie, er ontstaat een gezellige dynamiek op de ijsbaan en vooraf of achteraf kunnen de deelnemers nog recreatief schaatsen. In de après-ski bar kan geborreld worden en Rel active Events verzorgt desgewenst voor de groep

DUO Sport Voor schaatsles voor volwassen en voor kinderen kun je terecht bij onze partner Duosport. De inschrijving is weer geopend! De schaatslessen zijn voor iedereen: voor jong (vanaf 5 jaar) en oud, van kruk tot kraak. Wekelijkse schaatscursus Elke week les op een vast tijdstip in een vast groepje. Vakantiecursus Liever iets korts en krachtigs? Ga voor een intensieve vakantiecursus! Tijdens de schoolvakanties kun je meedoen met een intensieve vakantiecursus, ook wel de wintersport in eigen land. Hele gezellige weken waarin je twee uur per dag, 3 dagen achter elkaar schaatsles hebt. Zo maak je in korte tijd een enorme sprong voorwaarts in je schaatstechniek.

nog een leuke (winterse) quiz. Niels voegt toe: “Een quiz of een unieke workshop ijssculpturen tijdens de borrel met aansluitend een buffet maakt het winterarrangement compleet. Veelal bij grote groepen wordt een keuzeprogramma samengesteld met ijsspelen, vrij schaatsen, ijssculpturen, een quiz of curling. Doordat het IJssportcentrum drie ijsbanen kent en veel ruimtes, zijn er voldoende mogelijkheden ook qua eten en drinken”. Komende periode is Relactive Events geregeld met groepen op de ijsbaan te zien.. Wilt u meer weten, informeer dan bij info@berelactiveevents.nl of neem contact op via telefoonnummer (040) 2524656. Op de website www.berelactiveevents.nl kunt u nog meer informatie vinden.

Clinic, kinderfeestje en bedrijfsuitjes Hou je van maatwerk? Dat het gaat hoe jij wilt en wanneer jij wilt? Boek een privéles! Privélessen kunnen eenmalig en privé zijn, maar je kunt bijv. ook zelf een groep samenstellen en elke week een schaatsles nemen met je sportvrienden. En wat dacht je van een privé instructeur voor een bedrijfsactiviteit of kinderfeestje? Zij hebben de ervaring om met groepen, jong of oud, een leuke activiteit te verzorgen. Kijk rustig verder op de site van Duosport om een indruk te krijgen van activiteiten. Je kunt je online inschrijven en zien of er nog plaats is op het door jou gewenste tijdstip. Heb je nog vragen of wil je specifieke informatie over privé-lessen, kinderfeestjes of bedrijfsactiviteiten dan kun je altijd mailen op: eindhoven@duosport.nl of tussen 10:00 en 14:00 bellen op 0900-Duosport (386 77 67). Tot op het ijs!


aanbiedingen t/m 31 januari

VISITEKAARTJES Standaard (85 x 55 mm) 350 grams houtvrij mat mc Full color - dubbelzijdig Rechte hoeken

€18,500 STUK(S) / EXCL. BTW

BRIEFPAPIER A4 (210 x 297 mm) enkelzijdig Full color 90 grams lasergeschikt bankpost wit

€23,500 STUK(S) / EXCL. BTW

ENVELOPPEN

€93,500 STUK(S) / EXCL. BTW

EA5 (220 x 156 mm) 90 grams lasergeschikt bankpost wit Full color Met striplock Met venster

BIJ ONS KUNT U OOK TERECHT VOOR HUISSTIJL * PROMOTIEMATERIAAL * HORECA * RELATIEGESCHENKEN * PRESENTATIEMATERIAAL BUITENRECLAME * BEDRUKTE KLEDING * CANVAS & DECORATIE


helemaal vrij

Vakantie in Zeeland? Boek nu met 20% korting je vakantie bij Droomparken ga naar www.droomparken.nl/vakantiemetvoordeel Luxe vakantiewoningen voor 2 tot 14 personen

droomparken www.droomparken.nl Exclusieve MDH lezersactie Deze MDH lezersactie in niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en is geldig tot maximaal 1 maand na verspreiding van de uitgave.


Van Maerlant voorop met digitale geletterdheid

Authentiek Thais eten Bij King Thai

Het Van Maerlantlyceum start als eerste school in Nederland met de CodeSkillz-methode. Alle brugklassers krijgen binnenkort les in digitale basisvaardigheden en computational thinking. Naar verwachting volgen andere VO-scholen binnenkort.

Bij King Thai kun je authentiek Thais eten in Eindhoven. Alle gerechten worden dagvers bereid en de menukaart bevat een keur aan gerechten die variëren van friszoet tot gedurfd scherp. Vegetariërs en veganisten zijn meer dan welkom bij King Thai.

Daarmee loopt het Van Maerlant voorop met de implementatie van het nieuwe curriculum. En dat is niet zomaar, volgens conrector Tim Strik. “Mediawijsheid maakte al onderdeel uit van ons onderwijs. Maar digitale geletterdheid gaat verder dan alleen mediawijsheid. Dat we daar nu stevig mee aan de slag gaan is winst, en heel belangrijk voor de toekomst van onze leerlingen.”

nieuwe lesmethode hebben ontwikkeld. Tim Strik: “Een ambitie van het Van Maerlant is een stevige relatie met de buitenwacht, zodat we in co-creatie mooie lessen en activiteiten kunnen ontwikkelen voor onze leerlingen.”

www.vanmaerlantlyceum.nl

Het is bij King Thai ook mogelijk om af te halen en te bezorgen, bezorgen doen we met onze partner Thuisbezorgd. Je kunt bij King Thai 7 dagen per week terecht vanaf 16:30 (Maandag alleen afhalen en bezorgen) King Thai Restaurant St. Bonifaciuslaan 1-7 5643 NA Eindhoven T: 040-7370207 W: www.kingthai.nl

Het Van Maerlantlyceum is één van de vijf leerlabscholen die samen met CodeSkillz de

Fun curling & ijsspelen, leuke teambuilding en hilariteit op het ijs

Mooi plekje in de Achterhoek! Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante…. Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

IJssportcentrum Eindhoven en Relactive Events werken sinds 2010 met elkaar samen, waarbij Relactive Events voor bedrijven, (sport)verenigingen, scholen, instellingen, en andere groepen leuke activiteiten naast en op de ijsbaan verzorgt. Eigenaar Niels Lodewijks van Relactive Events vult aan: “Vooral curling en ijsspelen op het ijs zijn erg populair, maar ook onze workshop ijssculpturen, de après ski quiz met borrel en stamppotten buffet erna worden geregeld erbij geboekt. Groepen vanaf 12 tot meer dan 500 personen van jong tot oud kunnen bij ons complete winter arrangementen boeken.

openingstijden. Ook bieden we voor grote groepen bijvoorbeeld keuze- en wisselprogramma’s met schaatsles en creatieve workshops aan. Voor alle groepen en deelnemers is er bijna altijd wel een gepaste oplossing beschikbaar”. Voor meer informatie over groepsarrangementen, fun curling en ijsspelen op de ijsbaan kun je kijken op de website van www.relactive.eu of bel 040-2524656.

De arrangementen zijn altijd maatwerk, we zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de ijshuurmogelijkheden en algemene

Gratis

WORD STAMCELDONOR Voor patiënten met o.a. leukemie die een stamceltransplantatie moeten ondergaan betekent een passende donor een laatste kans op leven. Jij kunt die match zijn!

Meld je aan via

STAMCELDONOR.NL

De beste winkelwagenmunt die u kunt wensen De simpelste handelingen zijn voor mensen met een reumatische aandoening niet zo eenvoudig… Voor díe mensen zet ReumaNederland zich in. Op heel veel manieren. En ook met deze (gratis) winkelwagenmunt/sleutelhanger. Ook handig voor mensen zonder reuma die ons werk willen steunen. Vraag de gratis winkelwagenmunt aan op reumanederland.nl/winkelwagenmuntje IBAN: NL64ABNA 0433 533 633


Sportfondsen IJssportcentrum Eindhoven

Winter 2020 | 19

Openingstijden seizoen 2019-2020

Woensdag

Binnenbaan 10.00 - 16.45 10.00 - 16.15 20.30 - 22.00 10.00 - 16.30

Donderdag

10.00 - 16.45

Vrijdag

10.00 - 17.00 19.30 - 22.00 12.00 - 16.00 10.00 - 16.00

Maandag Dinsdag

Zaterdag Zondag

400-meterbaan 10.00 - 18.00 10.00 - 18.00 20.00 - 22.00 10.00 - 18.00 19.00 - 22.00 10.00 - 18.00 20.00 - 22.00 10.00 - 18.00 19.00 - 22.00 10.00 - 18.00 10.00 - 18.00

Trainingsbaan 10.00 - 16.30 10.00 - 16.30 10.00 - 16.30 10.00 - 16.30 10.00 - 16.30 Gesloten Gesloten

*Tijden kunnen incidenteel afwijken, raadpleeg vooraf de App of website.

Ice carving (02-01-2020)

Entree tarieven seizoen 2019-2020 Entree 65+ Bezoekers Gezinskaart Passe-partouts* Abonnement 10 rittenkaart

€ € € € € € € € €

7,00 4,50 4,00 5,00 25,00 55,00 60,00 169,00 63,00

Donderdag 2 januari 2020 was Sander Hurkens aanwezig op het IJssportcentrum. Dit in het kader van het 50-jarig bestaan.

0-3 jaar gratis

Inclusief koffie of thee of ranja 4 personen waarvan min. 1 pers 21+ familie 4 tot en met 12 jaar en 65+ 13 tot en met 64 jaar Niet persoonsgebonden

De kosten voor een schaatspas bedragen eenmalig € 7,50. Deze pas is nodig bij een 10-rittenkaart, passe-partouts of abonnement. Deze pas wordt uw eigendom en kan opgewaardeerd worden of ander product op gezet worden. *€ 2,- bijbetaling per bezoek.

Kinderfeestjes tarieven 2019-2020 Recreatief schaatsen + feestmenu Recreatief schaatsen + instructie + feestmenu

€ 12.50 p.p. € 16.50 p.p.

geen minimum aantal (minimaal 10 pers.)

Bounceball (1 uur) Bounceball + recreatief schaatsen Bounceball + recreatief schaatsen + feestmenu

€ 12.50 p.p. € 15,00 p.p. € 18,50 p.p.

(minimaal 10 pers.) (minimaal 10 pers.) (minimaal 10 pers.)

Sander is Nederlands Kampioen Ice carving 2018 en heeft een demo gegeven deze middag. Tevens heeft hij 3 blokken gemaakt van 1 m hoog. Zie hier het prachtige resultaat.


Authentiek Thais eten in Eindhoven

Dining ~ Takeaway ~ Quick Bite St. Bonifaciuslaan 1 & 7 ~ 5643 NA Eindhoven ~ 040-737 02 07 ~ www.kingthai.nl

Profile for MDH Uitgeverij

IJssportcentrum Eindhoven  

IJssportcentrum Eindhoven