Heracles - Almelo

Page 1

INTERVIEW MET THOMAS BRUNS KAMPIOEN MET 'ZIJN' HERACLES

FASHION PARTNER DIAMANTSPONSOR PARTNERS IN BUSINESS

www.alltechsupport.nl
JULI 2023 EDITIE: ALMELO
HERACLES ALMELO KRANT
HOOFDSPONSOR

Wie zijn wij?

Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn Kuhlmann, Westerhof & de Kok notarissen; een modern, laagdrempelig en gespecialiseerd notariskantoor met vestiging in het centrum van Borne (aan de Bekenhorst).

Professioneel, integer en betrokken Onze dienstverlening is professioneel, integer en betrokken. Dit betekent dat we de tijd voor u nemen; actief met u meedenken en de zaken op een zorgvuldige manier voor u willen regelen. Met drie notarissen, een toegevoegd notaris, twee kandidaatnotarissen en vele juridisch (ondersteunende) medewerkersin totaal 18 mensen op kantoor - zijn we een full service kantoor dat u op tal van terreinen, waaronder bijvoorbeeld het personen- en familierecht, snel en deskundig van dienst kunnen zijn.

Ondanks juridisch ingewikkelde materie en formeel (lastig) taalgebruik, proberen wij alles voor onze cliënten zo helder mogelijk te verwoorden en samen met u te zoeken naar de oplossing die (fiscaal) optimaal aansluit op uw specifieke wensen en omstandigheden.

Zeker als het gaat om lastige aangelegenheden als het verdelen van een erfenis, het regelen van een echtscheiding, het opmaken van een (levens)testament of het verkopen van het ouderlijk huis, is vertrouwen in onze (notaris)medewerkers en onze manier van werken erg belangrijk!

Of dat vertrouwen er is, kun je eigenlijk alleen maar vaststellen tijdens een persoonlijke kennismaking.

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze receptioniste(s) Ingrid of Kim. De gegevens vindt u in deze advertentie of via onze website www.kwdk.nl. Het is ons werk om samen met u, uw wensen in kaart te brengen, u te wijzen op juridische mogelijkheden en tot slot alles vast te leggen in een (notariële) akte! Samen drinken we een kopje koffie en zetten we de zaken op een rij!

Tot snel, Nienke Westerhof, notaris Bekenhorst

Bezoek onze open golfdag

Wil jij ontdekken of golf iets voor jou is?

Kom dan naar één van onze open golfdagen.

Programma: Ontvangst in het clubhuis ï zelf aan de slag op de oefenfaciliteiten ï een bezoekje aan de baan ï afsluiting en gezellig even napraten.

Golfclub de Koepel Wierden

T 0546 - 574070

E info@golfclubdekoepel.nl

Vooraf

15 | 7622 CJ Borne kwdk.nl
WWW.GOLFCLUBDEKOEPEL.NL
isGRATIS!
Deelname
even aanmelden
Iedere zaterdag Scan de QR-code om aan te melden of bezoek onze website

COLOFON

WIJ ZIJN HERACLES

REALISATIE KRANT: MDH Uitgeverij

Informaticaweg 2, Doetinchem

T 0314 - 36 11 30

E info@mdh-uitgeverij.nl

I www.mdh-uitgeverij.nl

VERSPREIDING: Spotta

T 088 8424224

E kwaliteitsbeheer@spotta.nl

I www.spotta.nl

DRUK: Janssen Pers 2e Dwarsweg 81, Gennep

T 0485 - 490 433

E info@janssenpers.nl

I www.janssenpers.nl

FOTOGRAFIE: NESimages.nl

“Wij helpen u graag met een advies op maat.” Jan Wolterink, Grando Almelo Maak directeen afspraak op grando.nl! Grando Almelo Woonboulevard 24 tel.: 0546-538077, grando.nl/almelo Betaalbaar badkamerdesign. Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen? ■ Kunststof kozijnen ■ Ramen ■ Deuren ■ Schuifpuien ■ Garage deuren ■ Gevel bekleding ■ Boei Boorden ■ Renoveren van uw Dakkapel Royaal kozijnen Gespecialiseerd in het adviseren en plaatsen van kozijnen  De Havik 15, 4609 EA Almelo  06 - 11804233  info@royaal-kozijnen.nl www.royaal-kozijnen.nl Wij van Royaal kozijnen zijn ervaren en gaan efficiënt te werk. Voor een offerte komen wij altijd persoonlijk langs om alles precies op te meten en om er achter te komen welke kozijnen het beste bij uw huis passen. Bent uw nieuwsgierig? Neem dan nu contact met ons op! v ak Produktieweg 13, 7451 PR Holten JE DIPLOMA HALEN TERWIJL JE LEKKER BUITEN WERKT? BEZOEK ONZE OPEN DAGEN! 18 november 10-14 uur 21 december 16-19 uur Dat kan bij InfraVak! Je werkt bij een wegenbouwbedrijf en gaat gemiddeld één dag per week naar school. Met een goed salaris behaal jij je BBL-diploma! wordwegenbouwer.nl BBQ catering en/of BBQ workshops Restaurant kwaliteit bereid op elke locatie Bel voor uw wensen 06 38 124 124 Of mail info@bbqscout.nl www.bbqscout.nl

HET KAMPIOENSJAAR VAN HERACLES ALMELO

TERUGBLIK SEIZOEN 2022-2023

Na een desastreus verlopen seizoen 2021-2022 degradeerde Heracles Almelo naar de Keuken Kampioen Divisie. De Almelose club haalde enkele oude bekenden terug en met een nieuw gevormde technische staf was er slechts een doel: #MissiePromotie. De missie die in heel Almelo en omstreken volop werd uitgedragen werd - negen maanden na de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie - behaald. Daarbovenop werd Heracles Almelo op de allerlaatste speeldag kampioen door Jong Ajax met 2-0 te verslaan op een volgepakt Erve Asito.

VLIEGENDE START IN DE KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE

Op 5 augustus, wachtte de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Het seizoen werd op Erve Asito afgetrapt tegen ADO Den Haag op een heerlijke zomeravond met een ruime overwinning: 4-0. Doelpuntenmakers: Marko Vejinovic, Samuel Armenteros (2x) en Nikolai Laursen.

De tweede en derde wedstrijd van het seizoen werden allebei met 0-3 gewonnen. Jong FC Utrecht en Jong PSV werden verslagen.

De laatste wedstrijd van augustus werd gespeeld tegen MVV Maastricht. De uitploeg kwam op een 0-2 voorsprong. De Almelose ploeg toonde karakter en keerde de wedstrijd. Een dubbelslag met bijzonder fraaie doelpunten van Emil Hansson in de absolute slotfase leverde een punt op in eigen huis.

Op 5 september leed de ploeg van John Lammers tegen Jong Ajax in Amsterdam de eerste nederlaag van het seizoen en het bleek een harde realiteitscheck. Het uitduel tegen Jong Ajax eindigde in 4-0.

ThuistegenVVV-Venlotrakteerdendeclubsde toeschouwers op een heus doelpuntenfestijn. Ondanks een 2-0 achterstand gaf VVV-Venlo

zich niet gewonnen en maakten ze vlak na rust de 2-2. Na goals aan beide kanten staat het in de 80e minuut 4-3 en brak er een spannende fase aan. Sylian Mokono schoot in de 81e minuut op prachtige wijze de 5-3 tegen de touwen en besliste daarmee het duel.

Ook de twee daarop volgende wedstrijden werden gewonnen door de Heraclieden. In Velsen-Zuid werd Telstar op 16 september verslagen met 0-3. Thuis werd ondanks een vroege rode kaart van Anas Ouahim een week later met 2-0 gewonnen van Helmond Sport.

De uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op 30 september werd met 1-2 gewonnen. Oud-Heraclied Joey Konings was trefzeker, maar de achterstand werd hersteld door een fraaie lob van Emil Hansson en een treffer van Abed Nankishi.

HERACLES ALMELO WORDT PERIODEKAMPIOEN

Op vrijdag 7 oktober kwam De Graafschap naar Erve Asito. Goals van Emil Hansson en Siem de Jong zorgden voor een gelijke stand bij rust en ook in het tweede bedrijf bleef het spannend. Na rust staat er door goals aan beide kanten 2-2 op het scorebord, een ultieme slotfase brak aan. Thomas Bruns maakte het verschil en mocht zich uiteindelijk de matchwinner

noemen. Door deze zwaarbevochten overwinning mocht Heracles Almelo zich periodekampioen noemen.

 Tegels  Overkappingen  Schuttingen  Tuinhout  Opsluitbanden  Grind  Opstapelblokken  Betonpoeren  Hanzeweg 41 7418 AV Deventer  06 - 47 18 11 92  info@gardenzz.nl VOOR AL U TUINMATERIAAL
HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 5

Eringa Mode heeft alles waar de mode bewuste vrouw van droomt. Laat je verrassen door de vernieuwende en ruime modieuze collectie.

Bepaal je eigen stijl; stoer, sportief, klassiek, vrouwelijk, casual of modern. Eringa Mode biedt de mode die bij je past, voor verschillende momenten in het dagelijks leven. De gezellige koffietafel samen met het persoonlijk advies maakt Eringa Mode uniek!

Oranjestraat 28, 7607 BK Almelo

Volg ons op Facebook:  Eringa Mode www.eringamode.nl

SAMEN WERKEN

AAN DE TECHNOLOGIE VAN MORGEN

Ons team van bijna 1.500 medewerkers gaat tot het uiterste om voor onze internationale klanten het onmogelijke mogelijk te maken. Samen ontwikkelen, ontwerpen én bouwen we de meest fantastische hightech apparatuur, onderdelen, machines en systemen.

Machines voor de productie van chips die tot op een duizendste millimeter nauwkeurig werken. Nieuwe flight simulators voor de training van piloten. Apparatuur voor baanbrekende medische behandeltechnieken: VDL ETG Almelo maakt het mogelijk.

Word jij onze nieuwe collega?

Er zijn op elk opleidingsniveau verschillende technische banen beschikbaar. Werkend leren in een BBL opleiding kan ook!

Ga naar werkenbijvdl.nl/vdl-etg-almelo

HEB JIJ NET

ZO’N PASSIE

VOOR TECHNIEK

ALS WIJ?

KRACHT DOOR
SAMENWERKING

ZWAKKE FASES NEKKEN DE PLOEG IN UITWEDSTRIJDEN

Op vrijdag 14 oktober stond de topper tegen PEC Zwolle op het programma. Een wedstrijd die onder toeziend oog van een volledig uitverkocht uitvak werd verloren met 3-2. Een zwakke fase in de eerste helft bleek niet meer te repareren.

De wedstrijd tegen FC Eindhoven op 21 oktober werd overtuigend met 3-0 gewonnen. Brouwer wist met fraaie reddingen zijn doel schoon te houden. Justin Hoogma, Mateo Les en Marco Rente scoorden de Almelose doelpunten

Op 28 oktober stond Almere City FC-uit op het programma. Met een 0-2 voorsprong bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg liet zich echter verrassen door een dubbele wissel bij Almere City FC. Kort na rust stond de 2-2 op het scorebord. Almere City FC kwam ook nog op een 3-2 voorsprong Een slotoffensief van de Heraclieden kwam niet meer van de grond.

voorsprong. Lucas Schoofs maakte eerder in die wedstrijd de gelijkmaker en gaf de assist op de winnende treffer van Thomas Bruns, die in de 90e minuut de drie punten veiligstelde.

De overige twee wedstrijden van november werden gespeeld op Erve Asito. Tegen NAC Breda werd op 11 november - ondanks een vroege achterstand - gewonnnen met een groot overwicht: 5-1. Op 19 november werd ook TOP Oss in eigen huis verslagen met duidelijke cijfers De Heraclieden wisten de wedstrijd eenvoudig met 3-0 te winnen.

ALS KOPLOPER VAN DE KKD DE WINTERSTOP IN

Op zondag 11 december werd de competitie na een korte stop hervat tegen Roda JC. Mede door de steun van 600 meegereisde Heraclieden, wist de selectie een vroege achterstand om te zetten in een 1-3 overwinning. De Almelose treffers kwamen van de voeten van Samuel Armenteros, Emil Hansson en Nikolai Laursen.

Op vrijdag 16 december werd 2022 in stijl afgesloten. De wedstrijd tegen FC Dordrecht eindigde in een monsterzege: 8-1. Samuel Armenteros en Emil Hansson namen allebei een hattrick voor hun rekening. Ook Thomas Bruns en Nikolai Laursen wisten het net te raken.

De selectie mocht zich op vrijdag 4 november gaan opmaken voor Willem II-uit. In Tilburg zagen meer dan 500 meegereisde Heraclieden hoe de drie punten in de laatste minuut van de reguliere speeltijd binnen werden gesleept. De Tilburgers kwamen in de 48e minuut op

Heracles Almelo begon 2023 met drie teleurstellende resultaten. Uit tegen Jong AZ leek Rigino Cicilia in blessuretijd de winnende binnen te koppen, maar AZ wist enkele minuten later de gelijkmaker te maken. Ook thuis tegen PEC Zwolle wist de ploeg niet te winnen. Voor de tweede keer in het seizoen verliest Heracles Almelo de topper van PEC, deze keer met harde cijfers: 3-0. Deze zure smaak kon op 27 januari in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven weggespoeld worden. Dit werd door de ploeg nagelaten. Er werd met 1-0 verloren door de ploeg van John Lammers.

De supporters werden thuis tegen Jong FC Utrecht eindelijk weer beloond. De Heraclieden wisten zes keer het net te vinden. Voor Lasse Wehmeyer een bijzondere avond met zijn eerste competitiedoelpunten in het zwart-wit.

Op vrijdag 10 februari moest Heracles Almelo zich opmaken voor VVV-Venlo. Ondanks dat Lucas Schoofs de score opende, wist VVV het duel in de tweede helft te kantelen: 3-1.

Heraclieden de

Drie dagen later wisten de Heraclieden de drie punten mee de bus in te nemen. Tegen MVV Maastricht werd met 0-2 gewonnen. Anas Ouahim was de gevierde man met twee treffers.

14 februari nam Heracles Almelo het in eigen huis op tegen Willem II. Een goal van Antonio Satriano bleek niet voldoende voor de winst. De Tilburgers wisten vlak voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

FLOW VAN HET WINNEN

Tegen Telstar bezorgde Heracles Almelo de supporters een zevenklapper. Samuel Armenteros scoorde drie keer en ook Anas Ouahim (2x), Nikolai Laursen en Emil Hansson droegen bij aan het doelpuntenfestijn.

Maandag 6 maart wachtte de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg wist de gehele wedstrijd controle te houden en de wedstrijd te winnen. Nikolai Laursen, Justin Hoogma en Rigino Cicilia namen de treffers voor hun rekening.

In een niet zo spraakmakende wedstrijd tegen Jong AZ op 10 maart wisten de Heraclieden de wedstrijd met 2-0 te winnen. Een kleine overwinning met een treffers van Ismail Azzaoui en Rigino Cicilia.

Op vrijdag 17 maart stond Top Oss-uit op het programma. Een wedstrijd die na rust pas loskwam. Door het inbrengen van wissels wisten de Heraclieden de wedstrijd open te breken met een fantastisch afstandsschot van Marko Vejinovic. Nikolai Laursen weet een hattrick te maken en ook Rigino Cicilia weet het net te raken.

EEN TELEURSTELLEND BEGIN VAN 2023
WORDT
WEER OPGEPAKT
SCHOOFS EN BRUNS ZORGEN VOOR LATE ZEGE IN TILBURG
De Tilburgers kwamen in de 48e minuut op
HERACLES
PAGINA 7
ALMELO KRANT
lichtprojecten Tel. 0546-451943 ALMELO info@bekhuis.net www.bekhuis.net Vlees(pakketten) • Barbecue • Gourmet • Traiteur • Borrelplanken ambachtelijke kwaliteit oet soasel BESTEL EENVOUDIG ONS VLEES VIA WWW.VLEESHOUWERIJSAASVELD.NL

Het team ging met een verdiende 1-5 overwinning richting Almelo.

Zondag 26 maart werden er drie zwaarbevochten punten aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch overgehouden. De bezoekers kwamen twee keer op gelijke hoogte, maar de punten bleven in Almelo. De Almelose productie werd verzorgd dankzij Lucas Schoofs, Samuel Armenteros en een eigen doelpunt van Teun van Grunsven.

Om ruime afstand te houden op Almere City FC voor directe promotie moest er op 31 maart in elk geval niet verloren worden van deze concurrent. In een wedstrijd waarin het creëren van kansen erg moeilijk bleek voor de ploeg uit Almelo bleef er uiteindelijk één punt op Erve Asito: 1-1.

Ook de volgende wedstrijd werd niet gewonnen door de Heraclieden. In een doelpuntrijke wedstrijd en heus voetbalgevecht tegen De Graafschap werd met 5-3 verloren op de Vijverberg.

HERACLES ALMELO ALS KAMPIOEN DE EREDIVISIE IN

De twee volgende wedstrijden werden nipt gewonnen door Heracles Almelo. Zowel thuis tegen Roda JC als uit tegen Helmond sport waren spannende wedstrijden, maar werden met 1-0 gewonnen in het voordeel van de Heraclieden

Deze behaalde 6 punten betekende dat Heracles Almelo thuis tegen Jong PSV #MissiePromotie kon bewerkstelligen. Onder toeziend oog van een volgepakt Erve Asito wist de ploeg van John Lammers met 3-0 te winnen. Heracles Almelo keert terug naar de Eredivisie!

Na promotie was de titel nog in zicht, maar dan moesten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden. De eerste in dit rijtje was FC Dordrecht-uit. Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Samuel Armenteros wist de score te openen. De andere treffers werden gemaakt door invallers Sem Scheperman en Lasse Wehmeyer.

Voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen mocht de ploeg zich gaan opmaken voor NAC Breda. Een belangrijke in de titelstrijd. Door doelpunten van Emil Hansson, Marko Vejinovic en Lasse Wehmeyer wint Heracles Almelo met 0-3. Bij aankomst op Erve Asito werd de ploeg door honderden supporters opgewacht. Door puntverlies van PEC Zwolle had de ploeg het kampioenschap in eigen hand.

Vrijdag 19 mei 2023, Heracles Almelo kroont zich tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Thuis werd Jong Ajax met 2-0 verslagen. Samuel Armenteros wist de supporters in de 23e minuut op de banken te krijgen en later in de wedstrijd wist Lucas Schoofs de feestvreugde al helemaal te laten beginnen. Feest in Almelo, Heracles Almelo is kampioen!

HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 9
BOOK NOW Acutus feliciteert Heracles met de promotie naar de Eredivisie! Installatie advies Verduurzaming van gebouwen Meerjaren onderhoudsplannen Energielabels en maatwerkadviezen Inspecteren NEN1010, Scopes 8, 10 & 12 Scherpzinnig GedrevenBetrokken www.acutus.nl Facilitair advies
Twente
www.dijkstrawierden.nl
Almelo Denekamp Enschede
www.dekok.nl

SEIZOEN 2023-2024

SPEELSCHEMA EREDIVISIE

Het speelschema is onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk het meest actuele schema in de Heracles Almelo App of op heracles.nl/wedstrijden.

*VanwegemogelijkEuropeesvoetbalvoorverschillendeclubszijn van de speelronden 21 tot en met 32 de speeldagen en -tijden nog niet vastgesteld. De exacte speeldata hiervan volgen eind december.

**Wordtverplaatstnaar14.30uuralsergeenNederlandseteamsmeer actief zijn in de UEFA Europa League en de UEFA Conference League.

AUGUSTUS OKTOBER NOVEMBER DECEMBER ZA 12 20.00 ZO 1 14.30 ZA 4 21.00 ZA 2 21.00 VR 18 20.00 ZA 7 20.00 VR 10 20.00 ZO 10 16.45 ZO 22 14.30 ZO 26 12.15 ZO 17 14.30 ZA 28 18.45
SEPTEMBER ZA 2 21.00 ZA 16 21.00 DO 28 20.00 ZA 23 16.30 JANUARI MAART FEBRUARIAPRIL MEI VR 12 20.00 1-3* ZA 3 21.00 2-4* 3-6* ZA 20 18.45 8-10* 9-11* 5-7* ZO 12 16.45** 15-17* 16-18*12-14* ZO 19 14.30 23-25* 24-28* 30-31* ZA 27 21.00 HERACLES
PAGINA 11
ALMELO KRANT
HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 13 Bedrijvenpark Twente 5 ï 7602 KA Almelo Tel. (0546) 795 337 ï info@danmarmachines.nl WWW.DANMARMACHINES.NL 5 7602 795 337
Bewegen is gezond Bij jou in de buurt Kijk voor meer informatie op: www.loes.nl Geef het goede voorbeeld. Als je als ouder sport gaat je kind dit overnemen. Pak dus vaker de fiets of plan een gezinsuitje waarbij beweging centraal staat. @loestwente facebook.com/loestwente ��������������������� ��������������������� ��������������������� ���������������������

Adriaen Brouwerstraat 6

7606 AM Almelo

telefoon 0546 532 004

www.verloskundigenpraktijk-almelo.nl

OPEN HUIS

Zaterdag

18-11-23

Almelo

9.00 - 13.00 uur

mavo | havo | vwo

Maandag 27-11-23

Tubbergen

18.00 - 21.00 uur

vmbo | mavo | havo vwo | tto

Praktijkondersteuner Monique Haverkate, tel. 06-35318308

Je kunt ons ook vinden op Facebook en instagram!

Voor je complete woninginrichting

Voor je complete woninginrichting

Thuisin Rijssen Nijverdalseweg 126, Rijssen (0548) 625 425 www.thuisinrijssen.nl • verf • behang • vloeren • raamdeco • gordijnen • kasten op maat • woonaccessoires • traprenovatie
canisius.nl

SELECTIE HERACLES

Nietopdefoto:

Boven: Edwin van Lenthe (teammanager), Jannes Wieckhoff, Robin Polley, Antonio Satriano, Sylian Mokono, Marko Vejinović, Justin Hoogma, Midden: Martin Dalhoeven (materiaalverzorger), Bryan Limbombe, Brian de Keersmaecker, Sem Scheperman, Robin Jalving, Michael Onder: Leen den Boer (videoanalist), Elias Sierra, Abed Nankishi, Emil Hansson, Brian van Loo (keeperstrainer), René Kolmscho Thomas Bruns, Anas Ouahim, Melih İbrahimoğlu,
Bakkersveenweg 20 • 7676 AN WESTERHAAR-VRIEZENV.WIJK Gespecialiseerd in het onderhoud van Pelletkachels en schoorstenen. 06 81945446 • MaJaServices@hotmail.com
Hexelseweg 4c, 7641 BB Wierden E info@dijkstrawierden.nl www.dijkstrawierden.nl
NavajoBakboord(extra
0546-238239

ALMELO 2023-2024

Hoogma, Sa

Hoogma, Sava Čestić, Ruben Roosken, Jizz Hornkamp, Lasse Wehmeyer, Ashwien Baidjnath (fysiotherapeut), Leon van Beelen (fysiotherapeut)

Michael Br

Michael Brouwer, Koen Bucker, Timo Jansink, Sven Sonnenberg, Chiel Olde Keizer, Jetro Willems, Rick Aben (performance coach)

Kolmscho

İbrahimoğlu, Emiel Bo

Kolmschot (assistent-trainer), John Lammers (trainer), Hendrie Krüzen (assistent-trainer), Ivo Rossen (assistent-trainer), Boscher (fysiotherapeut)

travakantie),NikolaiLaursen(revalidatie)

trav

A
HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 17 Wij zoeken talenten! Bedrijvenpark Twente Noord 37, 7602KR Almelo 0546 811 498 info@catsburgbv.nl /company/catsburgbv @CatsburgBV Info@vanDuistTechniek.nl tel.0624627732  Nachtegaalstraat 45 Almelo Telefoon: 0546-219565 www.scooteroutletalmelo.nl Almelo-Apeldoorn-Zevenaar Dé mooiste meubels
Investeer in leven. Word donateur. Kijk op kwf.nl U kunt bij ons terecht voor: Lunch, Diner, Buffetten, High Beer/Wine, Pubquiz, Feesten en Partijen. Wij zijn te vinden aan de Groote Markt 19 in Oldenzaal en te bereiken via contact@markt19.nl of via 0541-513033 www.vredehof.nl tel: 088 1198 200

INTERVIEW MET THOMAS BRUNS

KAMPIOEN MET 'ZIJN' HERACLES

Thomas Bruns keerde na vijf jaar terug in Almelo, was een belangrijke schakel voor de ploeg en werd uiteindelijk kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. “Dit was de ultieme droom.”

Ineens was hij daar weer. Via omzwervingen langs Arnhem, enkele verhuurperiodes en een buitenlands avontuur in Turkije keerde Thomas Bruns terug op Erve Asito. Bij zijn laatste club Adanaspor was hij niet gelukkig meer. “Ik merkte aan mezelf dat ik me er niet thuis voelde. Ik wilde terug naar Nederland.” Bruns kwam telefonisch in contact met goede bekende Nico-Jan Hoogma. “Toen ik hem vertelde over mijn situatie, is de club meteen aan het werk gegaan. In een stroomversnelling was alles geregeld. Voor ik het wist zat ik in het vliegtuig.”

Missie Promotie

De Wierdenaar komt in een groep met veel nieuwe spelers. “Het grootste deel van de selectie kende ik nog niet. Er waren wel wat oud-teamgenoten, zoals Marko Vejinovic, Samuel Armenteros, Michael Brouwer en Justin Hoogma, maar dat was het ook wel. Je moet dan nog even wennen aan iedereen.” Samen met de groep werd er één doel vastgesteld: #MissiePromotie. De eerste stap wordt gezet met het behalen van de eerste periode. Bruns: “We hebben het heel ingetogen gevierd. Een periode was niet het hoofddoel. We moesten van onszelf gewoon bij de eerste twee eindigen.”

VANAFDATMOMENTZAGJEONSEEN

WORDEN"

Na de winterstop kwam de klad er voor het eerst in bij Bruns en consorten. Thuis tegen PEC Zwolle werd kansloos verloren en de koppositie uit handen gegeven. “We werden totaal overklast. We kwamen er in ons eigen stadion gewoon niet aan te pas, iets wat ons nog niet eerder was overkomen.” Na nog twee nederlagen bij FC Eindhoven en VVV-Venlo komt de directe promotieplek steeds meer in gevaar. “Als groep zijn we toen met elkaar gaan zitten en hebben we alles eruit gegooid. Dat was een heel belangrijk moment in het seizoen. Vanaf dat moment zag je ons een écht team worden.”

Na vijf opeenvolgende overwinningen stond Almere City FC-thuis op het programma. “Het doel was om Almere niet dichterbij te laten komen. Met het gelijkspel waren wij als ploeg tevreden, omdat promotie weer een stap dichterbij was.”

Nummer drie Almere bleef op afstand en een aantal weken later kan Heracles Almelo thuis tegen Jong PSV de klus klaren. Met een 3-0 overwinning werd de missie voltooid en werd de terugkeer naar de

"DATWASEENBELANGRIJKMOMENT.
ECHTTEAM
PAGINA 19
HERACLES ALMELO KRANT
AlexGoudswaard Na mijn ochtenddienst als procesoperator een groep bezoekers verwelkomen en laten zien hoe uniek onze centrifugetechnologie is. Dat geeft mij energie. Loop je mee? bezoek@urenco.com KomErbij er is altijd wel wat te doen in Almelo Voel jij je eenzaam? Ken je iemand die eenzaam is? Wil je helpen? Bel gerust! facebook.nl/komerbijalmelo #Samen tegen eenzaam heid Meldpunt Eenzaamheid www.komerbijalmelo.nl of bel 085 0000 4520 Interieurbouwers sinds 1908 Sterk in maatwerk brok.nl Tel. 074 - 291 81 80

Eredivisie een feit. “Geweldig. Thuis promoveren met een fantastische sfeer. Mooier kon het niet. Het was echt een ontlading.”

Kers op de taart

Drie weken later volgde de kers op de taart. Koploper PEC Zwolle morste punten, waarna Heracles Almelo twee wedstrijden voor het einde de koppositie overneemt. Na een klinkende uitoverwinning bij NAC Breda staat de ploeg op matchpoint. Toen ook Jong Ajax verslagen werd in eigen huis, barstte het feest los. Heracles Almelo werd kampioen. “Het was het hele weekend feest. Onze supporters hebben ons het hele jaar, zowel thuis als uit, elke wedstrijd gesteund. Dit is niet alleen de titel van de ploeg, dit is ook de titel van de supporters.”

Eerst gaat hij op een welverdiende vakantie, maar daarna kan Bruns zich gaan opmaken voor een nieuw seizoen in de Eredivisie. “Waar kijk ik het meest naar uit? Wedstrijd op het hoogste niveau. Als je bij een ploeg als Heracles Almelo voetbalt zit wil je voetballen tegen teams als PSV, Feyenoord en Ajax op een zondagmiddag. Je komt dan weer in de grootste stadions van het land. Ik kijk er nu al naar uit. Heerlijk. We zijn terug waar we horen.”

THOMAS BRUNS IN SEIZOEN 2022 - 2023

WEDSTRIJDEN

DOELPUNTEN ASSISTS 37 THOMASBRUNS 4 7 HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 21 Dan zijn wij op zoek naar jou! Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een leuke baan? Olympia Almelo • Grotestraat 169 • 7607 CK Almelo • T 0546 870 390 • E: almelo@olympia.nl
LOCATIE: 24/7 medicatie afhalen in onze afhaalkluis WWW.APOTHEEKLAMBERTSBACKER.NL T: 0546-813020 In samenwerking met apotheken: AALDERINK DE SCHELFHORST SLUITERSVELD TUBBERGEN Twenthe-plein 1 7607 GZ Almelo

WIECKHOFF, DE KEERSMAECKER, WILLEMS, NANKISHI, LIMBOMBE & HORNKAMP

DE EERSTE AANWINSTEN

JANNES WIECKHOFF

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Jannes Wieckhoff. De 22-jarige Duitse rechtsback komt transfervrij over van FC St. Pauli, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Wieckhoff tekent in Almelo een contract tot medio 2026 met optie tot een extra seizoen.

“Ik ben blij om vanaf nu onderdeel uit te maken van deze familiaire club”, zegt Wieckhoff bij zijn presentatie. “Heracles Almelo is een club met een duidelijke filosofie die mij aanspreekt. Ik kijk ernaar uit om in het zwarte-witte shirt te debuteren en kennis te maken met de supporters.”

JETRO WILLEMS

Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de komst van Jetro Willems. De 29-jarige linksback tekent in Almelo een eenjarig contract met optie tot een extra seizoen. Willems komt transfervrij over van FC Groningen, waar zijn contract afliep.

“Ik ben hier pas net en het bevalt me zeker. Het is warm, familiair en de sfeer is goed,” zegt Jetro Willems bij zijn presentatie. “Toen Heracles Almelo interesse toonde, gaf me dat meteen een goed gevoel. Ik merkte dat de club mij heel graag wilde hebben en dat vond ik belangrijk in mijn keuze voor de club.”

BRYAN LIMBOMBE

Heracles Almelo heeft Bryan Limbombe weten vast te leggen. De snelle vleugelaanvaller komt over van Roda JC en heeft in Almelo een contract getekend tot de zomer van 2027. Afgelopen seizoen kwam de 22-jarige Limbombe tot 35 competitiewedstrijden voor Roda JC waarin hij 7 keer wist te scoren en 5 assists gaf. Het seizoen ervoor scoorde hij ook 7 keer en gaf hij 5 assist. Toen in 33 competitieduels.

Limbombe kijkt erg uit naar de Eredivisie, een stap die hij graag wilde zetten: “Ik heb voor Heracles Almelo gekozen, omdat zij het beste bij mij past qua club, voetbal en beleving. Dit is de beste stap voor mij om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Ik kan me nu laten zien in de Eredivisie en daar heb ik zin in!”.

BRIAN DE KEERSMAECKER

Heracles Almelo presenteert Brian de Keersmaecker als nieuwe aanwinst. De 23-jarige middenvelder komt over van FC Eindhoven en tekent in Almelo een contract tot medio 2027.

“Mijn eerste indruk van de club is erg goed. Iedereen is vriendelijk en het wow-effect van het stadion is groot. Ik verheug me erop om hier te spelen”, zegt De Keersmaecker bij zijn presentatie. “Heracles Almelo volgt me al langer en dat geeft een goed gevoel. Het is een grote club die nu weer gepromoveerd is naar de Eredivisie, het niveau waar Heracles Almelo thuishoort. Ik denk dat dit een goede volgende stap is in mijn carrière en ik kijk ernaar uit om hier te spelen.”

ABED NANKISHI

Abed Nankishi wordt opnieuw een seizoen gehuurd van Werder Bremen. Vorig seizoen kwam de buitenspeler in augustus 2022 al voor een jaar op huurbasis over van de Duitse club. In het kampioensseizoen van Heracles Almelo kwam de rappe vleugelaanvaller tot 11 competitiewedstrijden waarin hij twee keer scoorde en een assist gaf.

Nankishi gaf bij Werder Bremen aan dat hij een vervolg in Almelo zag zitten: “Ik heb het vorig seizoen enorm naar mijn zin gehad in Almelo. Het was een gave ervaring om kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie. Nu ik mijn blessureleed achter me heb gelaten wil ik graag nog meer laten zien van wat ik kan.”

JIZZ HORNKAMP

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Jizz Hornkamp. De 25-jarige spits komt over van Willem II. Hornkamp tekent in Almelo een contract tot medio 2026, met een optie tot een extra seizoen.

“Heracles Almelo is een grote club die thuishoort in de Eredivisie”, vertelt Hornkamp bij zijn presentatie. “Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de club. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen.”

HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 23

 Bankwerk

 Constructiewerk

 Montagewerk

 Machinebouw/montage

 Ter versterking technische dienst

Bij All Tech support kunt u terecht voor al uw onderhoud en reparatie werkzaamheden aan uw machine park.

Is uw technisch dienst onderbezet? Of heeft u voor een project extra mensen nodig? All Tech kan uw Technische dienst tijdelijk versterken tot het project klaar is of tot uw technische dienst weer op volle bezetting is.

Het goed onderhouden van uw machinepark voorkomt onnodige stilstand van uw machines wanneer ze het hardst nodig zijn. Onderdelen die slijten of niet goed zijn kunnen zo tijdig vervangen of gerepareerd worden zodat uw machines in optimale staat blijven en niet tijdens productie stil vallen.

Ook is het mogelijk plaatsen van monteurs voor korte of langere tijd als onderhoudsdienst en storingsdienst.

www.alltechsupport.nl Contact  info@alltechsupport.nl  06 48 42 73 88
ONDERHOUDSTORINGENBEGELEIDING WE ZIEN JE GRAAG TIJDENS ONZE OPEN HUIZEN! SAVE THE DATE PIUSX.NL Di. 31 oktober 2023 Locatie Rijssen mavo | havo | vwo 18.30 - 21.00 uur Di. 21 november 2023 Locatie Almelo mavo | havo | vwo | tto 18.30 - 21.00 uur
PREVENTIEF
HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 25 WWW.SUNCATCH.NLINFO@SUNCATCH.NL 0547 - 71 23 00 Zonnepanelen-laadpalen-accusystemen Een accusysteem voor elke situatie bij jou thuis Zonnestroom Opslaan Slim terugleveren V erb ouwTimmerwerken Renovatie www.ivobal.nl 06 43 74 67 43
Sweet Dreams are made of Cheese Ed’s Kaashuis www.edskaashuis.nl Bestel makkelijk al uw kaasproducten op onze website! Nieuw verkoop punt Vroomshoop (De zaak vol smaak) Westeinde 34 7671 CC Vriezenveen 06 23975644 info@edskaashuis.nl Direct bestellen! www.lemerij.nl borne@lemerij.nl www.lemerij.nl borne@lemerij.nl

Hoi!

Ik ben Bultje, de mascotte van Heracles Almelo. Ook komend seizoen gaan we weer een aantal leuke activiteiten organiseren voor onze Herakids en Herakids+. Hieronder zie jij de kalender voor komend seizoen.

HERAKIDS KALENDER 2023-2024

AUGUSTUS 2023

ATTRACTIEPARK SLAGHAREN

OKTOBER 2023

HERAKIDS PERSCONFERENTIE

DECEMBER 2023

HERAKIDS DECEMBERFEEST

JANUARI 2024

(BABY) WINACTIES

MAART 2024

HERAKIDS FIFA-TOERNOOI

MEI 2024

HERAKIDS EINDFEEST

JUNI 2024

WORD LID van de Herakids

MELD JE NU AAN VOOR DE HERAKIDS EN ONTVANG IN IEDER GEVAL:

• JaarlijksBultje’sMagazine

• Bultjesnieuwsbrief

• Herakidspasje

• 10%kortingindeHeraclesAlmeloFanServiceShop

• Meedoenmetwinacties

• EntreetothetHerakidsEindfeest

• Aanmeldenvoordeline-upbijuitwedstrijden

MELD JE AAN voor de Herakids+

voor slechts €19,03

MELD JE NU AAN VOOR DE HERAKIDS+ EN ONTVANG DEZE EXTRA VOORDELEN:

• DeHerakids-sjaalt.w.v.€14,95,-

• Eenmaligeenvideoboodschapvaneenspeler vanmax30seconden

• Gratiskinderfeestjevoordejarige

EEN

LEEF EEN DAG ALS EEN PROF

ALMELO WINDMOLENBROEK ALMELO SCHELFHORST

Partners Herakids

• GratismeedoenaanalleHerakidsactiviteiten t.w.v. €5,00 per activiteit (zie de agenda voor alle activiteiten)

Meld je nu aan via

HERAKIDS.NL
Meer weten? Kijk op www.renoplankozijnen.nl STIJLVOLLE DUURZAAMHEID KUNSTSTOF KOZIJNEN: Voordeliger in ALLE opzichten! • Bespaar en verduurzaam • Subsidie voor isolatie • Betaalbare financiering via het nationaal warmtefonds Puur kunststof kozijnen specialist

HET LIDMAATSCHAP VOOR ALLE HERACLIEDEN

TEAM ZWART WIT

Als lid van Team Zwart Wit ben jij onderdeel van dé jonge supportersgroep van Heracles Almelo. Samen met jou teamgenoten van Team Zwart Wit vorm jij het jonge, fanatieke hart van de club. Ben jij fan van Heracles, ben jij tussen 13 en 17 jaar en wil jij samen met je vrienden Heracles Almelo nog intenser beleven? Dan is Team Zwart Wit écht iets voor jou. Vak I is jullie domein. Samen met andere jonge Heracles Almelo fans vormen jullie één blok. Voor, tijdens en na de wedstrijd helpen jullie de sfeer in het stadion naar een next level te brengen. Hoe? Je hoort bij de vaste groep die meehelpt met sfeeracties in jouw vak én jullie fixen de vlaggen op het veld vóór de wedstrijd.

GA NU SNEL NAAR

HERACLES.NL/TEAMZWARTWIT

Leden van Team Zwart Wit herkennen elkaar aan de enige echte unieke Team Zwart Wit-sjaal die je cadeau krijgt als je lid wordt. Dus niet te koop in de FanServiceShop. Uiteraard krijg jij wel korting in de FanServiceShop van 10%, ontvang je de Team Zwart Wit-nieuwsbrief, een lidmaatschap pas én mag je deelnemen aan alle toffe acties! Samen met de club, onze aanvoerder en een delegatie van de fanatieke aanhang komen we drie keer per jaar samen om nieuwe sfeeracties te bedenken en te maken.

Dus ben jij tussen 13-17 jaar? Ben jij Heracles Almelo supporter? Dan is Team Zwart Wit helemaal geschikt voor jou!

WAT HOUDT HET LIDMAATSCHAP VOOR TEAM ZWART-WIT IN?

• Team Zwart Wit-nieuwsbrief

• Team Zwart Wit-pas

• 10% korting in de Heracles Almelo FanServiceShop

• Samen sfeeracties bedenken en maken

• Vlaggen vóór de wedstrijd fixen

• Eigen unieke samenkomst plek in het stadion voor, tijdens en na de wedstrijd, alleen voor leden

• Team Zwart Wit-on tour

Graag werken in de zorg maar je weet niet wat bij je past?

Mix&Match jouw droombaan!

Ga aan de slag bij ZorgAccent en maak het eerste jaar kennis met drie verschillende doelgroepen! Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Wijkverpleging, Revalidatie- en herstelzorg, Korsakov, Gerontopsychiatrie, Psychogeriatrie, Somatiek of de woonzorglocaties.

In één jaar helpen we je graag om een goed beeld te vormen van de doelgroep.

Benieuwd hoe? Scan de QR code!

VAN 13 TOT EN MET 17 JAAR
HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 29 Scan de QR code jouw match! Wij zijn
Relax! Keuzestress?

Dan is dit het perfecte moment om bewust te kiezen voor extra wooncomfort met hoogwaardige SCHUCO kunststof kozijnen. Dan zijn wij wat u zoekt! Door dat Reno Totaalbouw zich specialiseert op de particuliere woningen zijn wij de professionele en betrouwbare partner in hoogwaardige kunststof kozijnen. Daarnaast zijn wij ook leverancier van deuren, zonwering en gevel & boeibekleding.

Door het leveren van een constante kwaliteit en het verstrekken van een eerlijk advies hebben wij door de jaren heen een solide reputatie opgebouwd. Wij staan garant voor hoge prestaties op het gebied van design, comfort, veiligheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen wij ook zorgen voor hoogwaardige oplossingen voor uw ramen, deuren en schuifsystemen. Wij werken uitsluitend met de innovatieve profielsystemen van Schüco.

Kiest u voor ons, dan kiest u ervoor om uw huis een fraaiere uitstraling te geven en technisch te verbeteren. Wij bestuderen uw woning op voorhand goed om ervoor te kunnen zorgen dat u comfortabeler kunt wonen, besparen op uw energiekosten en dat de waarde van uw woning zal stijgen.

Contact WILT U GRAAG EEN ADVIES GESPREK? NEEM CONTACT OP. ONS NUMMER IS 053-203 21 99
 Email info@renototaalbouw.nl  Telefoon 053- 203 21 99  Adres Industriestraat 54 7482 EX Haaksbergen www.renototaalbouw.nl
KUNSTSTOF KOZIJNEN GEVEL & BOEIBEKLEDING
DAKKAPPELEN DEUREN
Bent
ontwerpen? Dé duurzame zekerheid voor kunststof kozijnen.
u van plan om te gaan renoveren, verbouwen of gaat u een nieuw huis laten

WAAR GRENZEN NIET BESTAAN

HERACLES FOUNDATION

HERACLES FOUNDATION EN BIBLIOTHEKEN STIMULEREN

LEESPLEZIER MET PROJECT 'SCOOR EEN BOEK'

In een bijzondere samenwerking tussen Heracles Foundation en de bibliotheken van Almelo, Nijverdal, Hardenberg, Borne, Wierden en Twenterand is het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ met groot succes uitgevoerd. Gedurende acht weken hebben kinderen uit maar liefst 58 verschillende klassen deelgenomen aan dit project, dat uiteindelijk resulteerde in een indrukwekkend totaal van 7.538 gelezen boeken.

‘Scoor een Boek!’ heeft als doel kinderen, in de groepen 5 en 6 van de betrokken basisscholen, enthousiast te maken voor lezen door middel van de combinatie van sport en boeken. Het project stimuleert hen om zoveel mogelijk boeken te lezen gedurende een bepaalde periode, waarbij ze punten verdienen voor elk gelezen boek. Deze punten werden dit jaar persoonlijk verzameld, wat een element van competitie toevoegde aan het project.

De samenwerking tussen Heracles Foundation en de genoemde bibliotheken heeft ervoor gezorgd dat het project op grote schaal kon worden uitgevoerd in de regio. In totaal hebben 32 basisscholen deelgenomen, wat betekent dat veel kinderen de kans hebben gehad om plezier te beleven aan lezen en nieuwe boeken te ontdekken.

Michael Brouwer, de keeper van Heracles Almelo, zorgde als ambassadeur van het project dat deze top verliep. Daarnaast was er nog een gedeelte van de selectie betrokken bij het project. Zo waren Sem Scheperman, Lasse Wehmeyer, Robin Jalving, Koen Bucker, Chiel Oude Keizer, Timo Jansink en Lucas Schoofs aanwezig bij de persconferentie.

De persconferentie, onderdeel van het project, was een tussentijdse challenge voor de kinderen. De leerlingen mochten vragen voorbereiden en vervolgens de speler interviewen die langskwam op hun school.

Om het project op een sportieve manier te eindigen, vond er een speciale afsluiting plaats. Hierbij kwamen de deelnemende kinderen samen om hun prestaties te vieren en te genieten van diverse sportieve activiteiten. Het was een feestelijke gelegenheid, waarin niet alleen het leesplezier werd benadrukt, maar ook het belang van beweging en gezondheid.

Het totaal behaalde aantal gelezen boeken van 7.538 boeken is een fantastisch resultaat en geeft het succes van het project aan. Door de combinatie van lezen en sport is niet alleen de leesvaardigheid van de kinderen verbeterd, maar hebben ze ook ervaren hoe leuk en waardevol lezen kan zijn.

DE VIER PIJLERS VAN DE HERACLES FOUNDATION

KANSENGELIJKHEID

De Heracles Foundation streeft naar gelijke kansen voor iedereen in en rondom Almelo. Iedereen met dezelfde talenten zou evenveel kans moeten kunnen maken op de ontwikkeling hiervan. Dit doet de Heracles Foundation door het aanbieden van projecten zoals Heracles Werkt en Heracles Inside.

SOCIALE VERBONDENHEID

Met de kracht van Heracles Almelo, haar spelers en haar stadion streeft de Heracles Foundation naar het geven van een warme en veilige omgeving waarin iedereen samenkomt. De Heracles Foundation speelt hierop in door onder andere Football Memories en Toafelproat aan te bieden.

LAAGGELETTERDHEID

De Heracles Foundation zet zich in voor jongereninderegioAlmelometalsdoelomdekennis over de Nederlandse taal te vergroten. De Heracles Foundation is aanwezig op scholen in en rondomAlmeloomsamenmetdeBibliotheken van7gemeenten‘ScooreenBoek!’aantebieden.

VITALITEIT

De Heracles Foundation ondersteunt mensen zowel fysiek als mentaal en streeft ernaar om iedereen in de regio Almelo aan te sporen tot een gezonde lichaam en geest. Dit doet de Heracles Foundation door het aanbieden van projecten als de Heracles Gold Stars, een G-sportdag, Voetjebal en Soccer Camps.

Partner worden?

Wilt u met of voor uw bedrijf de maatschappelijke impact in Almelo en omgeving vergroten? Ziet u mogelijkheden om met uw bedrijf samen te werken met de Heracles Foundation? Twijfel niet en neem contact met ons op. Dan gaan we gezamenlijk bekijken hoe we het beste kunnen samenwerken!

Kijk voor meer informatie over de Heracles Foundation op heracles.nl/foundation

E-mail: foundation@heracles.nl

Telefoon: 0546-817070

HERACLES ALMELO KRANT PAGINA 31

Heracles Almelo & Asito

Wij zijn klaar voor de Eredivisie!

We maken er samen met de supporters en sponsoren een succesvol seizoen van. Tot snel op Erve Asito.

asito.nl