Page 1

Editie: September 2018 | SportPlaza Tiel

SportPlaza Tiel Wij brengen u in beweging! Kom naar SportPlaza Tiel en laat u inspireren. Het team van gepassioneerde beweegprofessionals staat speciaal voor u klaar! Een actievere leefstijl die gezonder, gelukkiger en fitter maakt. Dat is wat wij iedereen toewensen en waarbij wij u graag willen helpen. Niet voor 3 of 6 maanden, maar voor ALTIJD. Ons team van gepassioneerde beweegprofessionals staat voor u klaar en gaat samen met u aan de slag. We gaan op zoek naar uw motivatie en doelstelling. Op basis hiervan maken wij bijvoorbeeld in onze fitness voor iedereen een persoonlijk trainingsschema. Effectief de juiste dingen doen, daar gaat het om. Geen mooie verhalen, zoethoudertjes of marketingfabeltjes. Geen schreeuwende teksten ‘10 kilo kwijt in 10 weken’. U zult het zelf moeten doen, maar wij garanderen u: wij gaan u daarbij helpen. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, 7 dagen per week kunt u bij ons terecht.

2E ZWEMBADKAARTJE GRATIS Op vertoon van deze bon kan 1 betalende bezoeker eenmalig 1 persoon gratis meenemen naar zwembad Groenendaal plus. Niet inwisselbaar voor contanten. Meer informatie over openingstijden: www.sportplazatiel.nl. Geldig tot 15 oktober 2018. Alleen tijdens het recreatief zwemmen en niet i.c.m. meerbadenkaart.

MAAND GRATIS FITNESS Op vertoon van deze bon krijgt u 1 MAAND GRATIS FITNESS bij de aanschaf van een fitnessabonnement. Niet inwisselbaar voor contanten. Meer informatie over onze fitness: www.sportplazatiel.nl. Geldig tot 15 oktober 2018. Niet in combinatie met andere acties.

SportPlaza Tiel In deze krant:

Complete zwem ABC

Zwemles; onze werkwijze

Seniorenzwemmen

Begeleid fitnessen is een must

Groepslessen

>>> Pagina 3

>>> Pagina 5

>>> Pagina 7

>>> Pagina 9

>>> Pagina 11

Kesteren

www.budgetsafe.nl

0344 700 232 BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE! U kunt ook mailen naar: vandijkschilderstiel@outlook.com w www.facebook.com/ vandijkschilderstiel

OP ZOEK NAAR GRATIS PROMOTIE VOOR UW UNIEKE EVENEMENT?

helicon.nl

Meld het aan op onze site!

www.vrijetijdkrant.nl

www.sportplazatiel.nl

personeelsdiensten eerlijk & beter. Pagina 1


Taxi Taxinodig? nodig? Taxi Taxinodig? nodig?

“Spelenderwijs leren” Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs. Meestal gaat dit goed, maar soms kunnen er problemen ontstaan waardoor het motorisch functioneren beperkt wordt. Dan wordt er een kinderfysiotherapeut ingeschakeld.

Sportgroepen Wil jij ook graag:

Kinderfysiotherapiepraktijk Meer bewegen Anna Marie van Garderen in Tiel is speciaal ingericht voor het Fitter worden werken met kinderen van 0 tot 18 jaar. Het grote verschil met “gewone fysiotherapie” is Maar: dat je bij kinderen te maken hebt met groei en ontBen jeenniet zo goed in sport? wikkeling een andere benadering. Door middel van spel wordt beweging uitgelokt. De ouders worVind je het moeilijk om samen den zoveel mogelijk bij de behandeling betrokken.

te werken? je vaak DeHeb redenen waaromblessures? kinderen in onze

0344 0344 0344

0344 700 232 700 232

700 232 www.taxialink.nl www.taxialink.nl

700 232 www.taxialink.nl

www.taxialink.nl

praktijk komen zijn heel divers. Bijvoorbeeld motorische achterstand, voorkeurshouding, schrijfproblemen, pijnklachten en sportblessures.

Wij hebben de oplossing

Kinderen kunnen doorverwezen worden door een arts, maar ouders kunnen ook zelf contact opnemen, wanneer ze vragen hebben over de motoriek van hun kind.

• Gespecialiseerde begeleiding wordt vergoed vanuit de Kinderfysiotherapie basisverzekering. • Persoonlijke aandacht • Divers programma Kinderfysiotherapiepraktijk Anna Marie vanen Garderen • Sport spel Dodewaardlaan 6, 4006 EA Tiel Tel 0344-654144 www.kinderfysio-tiel.nl contact@kinderfysio-tiel.nl

Wij nodigen je graag uit om een keer te komen kijken!

KINDERFYSIO-TIEL.NL

Financiële malaise? U bent absoluut niet de enige!

Het kan dan problematisch zijn om aan alle verplichtingen te voldoen. Uiteraard heeft u geprobeerd om er zelf uit te komen. Ineens staat er een deurwaarder op de stoep.

beschermingsbewind inkomensbeheer

Wellicht is er al beslag gelegd op uw loon.

Tijd om hulp in te schakelen.

Neem contact op met Budget Totaal. Ons telefoonnummer is 0344-849088 U kunt ook een e-mail sturen met daarin een korte uitleg van uw situatie en uw contactgegevens. Ons e-mailadres is info@budgettotaal.nl

Het kennismakingsgesprek is gratis. Budgetbeheer

Budgetcoaching

Postadres: Budget Totaal, Postbus 6165, 4000 HD Tiel

Schuldhulp telefoon: 0344-849088

e-mail: info@budgettotaal.nl

Bewindvoering website: www.budgettotaal.nl

Budget Safe J.S. de Jongplein 5/9 4001 WG Tiel 0344-845603 • www.budgetsafe.nl


Kom spelen in de overdekte waterspeeltuin! De (klein)kinderen lekker laten spelen in de grote overdekte waterspeeltuin, of zelf heerlijk ontspannen; voor waterpret kunt u altijd bij ons terecht. In zwembad Groenendaal Plus is altijd wat te beleven! Zomer of winter, regen of zonneschijn, in het zwembad is het altijd heerlijk weer. Voor iedereen van jong tot oud zijn er volop dingen te beleven in het zwembad. Wat dacht u van de whirlpool of de massagestralen, de waterglijbaan en duikplanken of de stroomversnelling?

Pas met het complete Zwem ABC op zak is uw kind waterveilig Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom is het van belang dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Als uw kind 4 jaar is, kunt u hem of haar inschrijven voor zwemles. Uw kinderen leren bij ons zwemmen volgens het Zwem-ABC. Dit is hun paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Zwemdiploma A, B en C De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Heeft uw kind zwemdiploma A gehaald? Dan beheerst hij/zij vaardigheden om te

Zacht water Misschien is het u wel eens opgevallen dat het water erg zacht en bovendien reukloos is? In zwembad Groenendaal Plus wordt op een duurzame manier omgegaan met water. Anders dan bij andere zwembaden, voegen wij geen chloor toe aan het water maar maken wij gebruik van een oplossing van keukenzout.

Regelmatig blijven zwemmen Ook al heeft uw kind het Zwem-ABC compleet, toch is het belangrijk om als ouder altijd op te blijven letten. Of uw kind nu zwemt in open water of in een zwembad met toezichthouders. Wij adviseren u, net als de Nationale Raad Zwemveiligheid, om regelmatig te blijven zwemmen met uw kind om zijn/haar vaardigheden op peil te houden. Zwemlessen in zwembad Groenendaal (SportPlaza) Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. In zwemlessen waarin kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Als een kind speelt, heeft het niet in de gaten dat hij/zij leert zwemmen. Wist u dat een kind tijdens het spelen opener staat voor leren? Uw kind neemt dan meer op dan wanneer hij/ zij ‘moet’ leren tijdens de zwemles. Daardoor leert uw kind sneller zwemmen. Onze lesmethodiek gaat uit van intrinsieke motivatie en is gericht op het opbouwen van zelfvertrouwen in het water. De kinderen krijgen les van een gediplomeerde en ervaren zwemonderwijzer die in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Voor informatie over onze zwemlessen kunt u terecht op onze website: www.sportplazatiel.nl of contact opnemen met onze receptie; Telefoon: 0344613274/0344630860. Wij helpen u graag verder met uw vragen.

www.sportplazatiel.nl

Ook u hoeft zich niet te vervelen. U kunt heerlijk tot rust komen in onze wellness faciliteiten. Naast onze zonnestudio en de whirlpool, kunt u ook gebruik maken van de Finse sauna, de infraroodsauna en het Turks stoombad. Daarna wel even afkoelen in het koude badje! Zoals u ziet, is er voor iedereen wat te beleven in zwembad Groenendaal Plus tijdens de recreatieve zwemuren. Onze openingstijden kunt u vinden op www.sportplazatiel.nl, of bel gerust even op 0344-613274. Tot snel!

Uitgave van: SportPlaza Tiel Zwembad Groenendaal plus Laan van Westroijen 99 4002 GW Tiel T: (0344) 630 860 Sport & Fitnesscentrum Westroyen Predikbroedersweg 14 4003 AL Tiel T: (0344) 619 599 Redactie: Maarten Been, Carla den Ouden

Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl Druk: Rodi Rotatie Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl

Colofon

Voordat u bij ons het water in plonst, krijgt het water eerst een speciale behandeling. Nadat het water uit de bron bij ons terecht komt, zorgen onze machines er namelijk voor dat er door middel van een chemische reactie met keukenzout een chlooroplossing in het water terecht komt. Dit proces wordt elektrolyse genoemd. Op deze manier is het water anders dan bij andere zwembaden. Het water voelt bijvoorbeeld ‘zachter’ aan en het is vrijwel reukloos. Verder neemt dit het duurzame voordeel met zich mee dat er hierdoor minder schadelijke stoffen nodig zijn om het water schoon te houden en dat er minder transportkosten aan verbonden zijn.

zwemmen in een zwembad zonder attracties. Heeft uw kind ook zwemdiploma B gehaald? Hij/zij heeft vaardigheden om te zwemmen in een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Met zwemdiploma C op zak beheerst uw kind vaardigheden om te zwemmen in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag. Het gaat dan om recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee).

In de weekenden en in de vakanties is het zwembad één grote waterspeeltuin! Er wordt dan een groot luchtkussen geplaatst in het wedstrijdbad waarop de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Daarnaast organiseren wij al sinds jaar en dag het populaire ‘kleurenspeuren’, waarbij de kinderen iets leuks kunnen winnen.

Pagina 3


Helicon VMBO Kesteren

helicon.nl


liefste w

Zwemles: onze werkwijze Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. In zwemlessen waarin kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Als een kind speelt, heeft het niet in de gaten dat hij/zij leert zwemmen. Wist je dat een kind tijdens het spelen opener staat voor leren? Je kind neemt dan meer op dan wanneer hij/zij ‘moet’ leren tijdens de zwemles. Daardoor leert je kind sneller zwemmen. Onze lesmethodiek gaat uit van intrinsieke motivatie en is gericht op het opbouwen van zelfvertrouwen in het water. Spelen met een doel Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen. Het leren van

Schoolzwemmen

Gemiddeld 500 basisschool kinderen volgen wekelijks schoolzwemmen in zwembad Groenendaal plus. Schoolzwemmen is een onderdeel van de lichamelijk opvoeding en enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

de mooiste zwemslag is niet ons doel. We vinden het belangrijk dat een kind leert zichzelf te redden in water en daar tijdens de les plezier in houdt.

De hele zwemles actief in het water Tijdens onze reguliere zwemlessen werken kinderen in kleine groepjes. Ze oefenen zelfstandig met stuurkaarten van nijlpaard Jip. Zo brengen ze zoveel mogelijk tijd in actie door in het water. Tegelijkertijd heeft de zwemonderwijzer dan tijd om individueel aandacht te geven aan het leerproces van de kinderen. Naast onze reguliere zwemles, bieden we ook prive zwemles.

Leren zwemmen met nijlpaard Jip Bij ons leert je kind samen met nijlpaard Jip de waterwereld op een vrolijke manier ontdekken. Ieder kind doet oefeningen met Jip in een rijke leeromgeving. Jip brengt allerlei leuke materialen mee naar de zwemles. Zo is er Jip’s ‘opduikfruit’, waar kinderen samen met Jip’s broccoli, peer of banaan in het water gaan. “Jip heeft honger, wie heeft zijn broccoli gezien?” Zo doet je kind ervaring op in het water, passend bij zijn of haar belevingswereld. Jip is erbij in iedere fase van de zwemles. Zo blijft je kind gemotiveerd om te blijven zwemmen. Ieder kind dagen we uit om steeds

een stapje verder te ontdekken en leren op het eigen niveau. Ieder volgende fase betekent een nieuw polsbandje van Jip.

Het zwemlestraject We starten de zwemles in het ondiepe. Daar raakt je kind rustig vertrouwd met water. Later doen we meer oefeningen in diep water. We doen alle oefeningen met en zonder hulpmiddelen, zoals kurk of spierballen. Tijdens het zwemlestraject heeft je kind per niveau verschillende zwemonderwijzers, die de vorderingen van je kind goed volgen en dit jou via het leerlingvolgsysteem mee deelt. Voor onze zwemonderwijzers staat een leuke sfeer en een vertrouwd en veilig gevoel voorop. De ideale basis om te leren, voor ieder kind.

Samen zwemmen met papa of mama Ook jij kunt je kind helpen om te leren zwemmen. Heb je je kind ingeschreven voor zwemles? Vanaf heden mag uw kind gratis recreatief zwemmen in het weekend onder begeleiding van een betalende ouder.

ZWEMLESMETHODE EASYSWIM

n liefste wens

l

Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan het leren zwemmen, maar ook aan zelfredzaamheid, een ander redden die in het water in nood is, maar ook aan het leren van belangrijke bewegings- en spelvormen. Schoolzwemmen levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van kinderen. Wilt u meer informatie over schoolzwemmen dan kunt u contact opnemen met Carla den Ouden (manager zwembad Groenendaal plus).

Wat houdt EasySwim in? Met een EasySwim zwempak, dit is een speciaal ontwikkeld zwempak, waar uw kind mee blijft drijven leert hij/zij de vaardigheden die bij het A-diploma horen. De zwemonderwijzer staat samen met de kinderen in het water. De kinderen leren in ongeveer 40 weken zwemmen en krijgen wekelijks 1 uur zwemles. Ook blijft het kind bij dezelfde zwemonderwijzer, dit zorgt voor een grote

vertrouwensband en zorgt ervoor dat de zwemles met plezier wordt gevolgd, de resultaten zijn hierdoor positief! Er wordt les gegeven in kleine groepen van 7 kinderen. Inschrijven vanaf 4 jaar (proefles verplicht) Lijkt deze zwemles wat voor uw kind? Geef hem/haar dan nu op bij de receptie van Zwembad Groenendaal.

GRATIS KOPJE KOFFIE IN ZWEMBAD GROENENDAAL PLUS

Op vertoon van deze bon kunt u eenmalig een gratis kopje koffie komen drinken in zwembad Groenendaal plus. Niet inwisselbaar voor contanten. Geldig tot 1 oktober 2018. Alleen koffie en thee. Maximaal 1 per persoon.

Annette´s Hairmobiel Bel of whatsapp 06-25239596

www.iwishdesign.nl

Het hele jaar door zonnen! Kom bij Zonnestudio Sun Palace genieten van de meest moderne en luxe Ergoline zonnebanken. Je kunt bij ons 7 dagen per week zonnen, zonder afspraak. Maandag t/m vrijdag Zaterdag: Zondag:

10:00 - 21.00 09:00 - 20:00 12.00 - 20.00

Oude Haven 71 Tiel | T. 0344 848 600

makeawishnederland.org www.sportplazatiel.nl

Volg ons op facebook

Pagina 5


Riool verstopping: Met speciaal voor dit werk uitgeruste wagens voorzien van veren machines, hoge druk water apparatuur en inspectie camera’s, staan onze monteurs klaar om uw riool te ontstoppen. Indien er een inspectie uitgevoerd moet worden beschikken wij over riool inspectie camera`s en detectie apparatuur om de ligging van uw riool stelsel op te sporen. Een “vermoedelijke “rioolbreuk wij beschikken over apparatuur om deze problemen op te sporen. Riool reparatie: Wanneer uw riool stuk is, vereist dit een vlotte aanpak. Onze monteurs kunnen vaak direct of op zeer korte termijn deze problemen voor u oplossen. Ongeacht of het een bouwkundig probleem is of dat er buiten in de grond of onder de bestrating gegraven moet worden. Door de niet alledaagse samenstelling van ons bedrijf beschikken wij over alle expertise en gereedschappen die voor een vlotte oplossing noodzakelijk zijn. Aanbouw Verbouw Renovatie: Wij verzorgen voor onze klanten aanbouw, verbouw en renovatie werkzaamheden zowel voor particulieren en bedrijven.

Kapel Avezaath 0344 66 1699 Info@aanpak.eu


SNORKELEN Samen op zwemles met Jip Wat is snorkelen? Heb je zin om te leren snorkelen? Daarvoor kun je terecht bij SportPlaza Tiel. Het snorkelen is bestemd voor kinderen die minimaal in het bezit zijn van een B-diploma. Leren snorkelen is bij uitstek geschikt voor kinderen die graag ook de wereld onder water willen leren kennen! Het snorkelen begint met het leren omgaan met de snorkel, duikbril en zwemvliezen. Na het leren snorkelen worden vaardigheden aangeleerd als hoekduik maken, voorwerpen opduiken en bril klaren. Beheers je alle technieken dan kun je afzwemmen voor 3 snorkeldiploma's.

g oensda w e r e 0 Ied 0-17.3 3 . 6 1 van

SURVIVALZWEMMEN! Geef je op voor een nieuwe zwemles activiteit: Survivalzwemmen. Na het behalen van het B-diploma zijn er meerdere mogelijkheden om verder te gaan. Zo kan uw kind kiezen tussen C-diploma, snorkelzwemles of zwemvaardigheids diploma's. Maar nu is er een nieuwe keuze: Survivalzwemmen! Bij het survivalzwemmen draait het om overlevingstechnieken. Denk hierbij aan het gebruiken van kaplaarzen, jassen, boten, vuilniszakken etc. als drijfmiddel. Ook het redden van iemand is een belangrijk onderdeel van deze lessen. Er zijn drie survivaldiploma's te behalen. Het behalen van de survivaldiploma('s) is een absolute toevoeging voor de zwemveiligheid van uw kind. Ze worden er niet alleen sterker van maar weten ook hoe ze moeten overleven in het water.

Sportfondsen-zwembaden hebben een eigen mascotte: nijlpaard Jip. Jip is het vriendelijkste nijlpaard dat er is. Samen met zijn vriendjes maakt hij avonturen mee in en rond het zwembad. We laten Jip graag zelf aan het woord. “Hoi, ik ben Jip. Ik mag nu op zwemles, net als jouw zoon of dochter. Iedere zwemles ben ik erbij. Van de start van de zwemlessen, tot aan het halen van het diploma C. Worden jouw kind en ik straks vriendjes?” Bij inschrijving voor de zwemlessen, ontvang je een inschrijfpakket in een vrolijke schoudertas van Jip, een stickerboekje over Jips eerste zwemles en het eerste, rode polsbandje, dat staat voor het eerste zwemlesniveau. Een praktische voorbereiding voor de eerste zwemles. Jip zwemt ook mee tijdens de zwemles. “Ik ben dol op eten. Ik eet veel gras, peer, banaan, broccoli, watermeloen en wortel. In het water zoeken we samen mijn eten, dat in het zwembad ligt. Of we maken een onderwaterpuzzel, we zwemmen samen door een zeil onder water, we lopen over water over een mat of we spelen met watermeloenballen. Ik heb er nu al zin in!”, vertelt Jip. Met behulp van opduikfruit en –groente en andere spelmaterialen, leren kinderen op speelse wijze zwemvaardigheden. Ook gebruiken we stuurkaarten tijdens de zwemles. Dat zijn waterbestendige illustraties, waarop Jip uitlegt

welke oefening je kind gaat doen. Zo kunnen kinderen zelfstandig in groepjes werken. De zwemonderwijzer heeft goed overzicht wie wat al kan. Zo volgt je kind zwemles op maat. Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra aandacht. En hij/zij brengt bijna de hele les door in het water. Jip heeft een educatieve rol tijdens onze zwemlessen. Hij maakt de zwemlessen nog leuker. Want water is het leukste speelgoed dat er is! Alle speelse lesvormen hebben een doel en bootsen praktijksituaties na. We vinden het belangrijk dat je kind de zwemlessen leuk vindt en gemotiveerd blijft om het Zwem-ABC te behalen. Om zwemveilig en zelfredzaam te worden. Je kind krijgt na het rode Jip-bandje bij de overgang naar een nieuw bad (niveau), vervolgens een nieuwe kleur en gaat voor brons (diploma A), zilver (diploma B) en uiteindelijk goud (diploma C).

Senioren zwemmen en senioren aqua fitness Senioren aqua fitness is bedoeld voor iedereen die onder deskundige leiding gezellig met leeftijdsgenoten wilt werken aan zijn of haar lichamelijke welzijn. Het programma bestaat uit oefeningen in het water op muziek en is onder andere gebaseerd op de algemene verrichtingen uit het dagelijks leven. Denk hierbij aan reiken, draaien, zitten en staan. Dankzij ons deskundig en enthousiast personeel, verschillende materialen en de vrolijke muziek die het tempo aangeeft, zijn de lessen afwisselend en gezellig. Verder heeft het water in het recreatiebad altijd de heerlijke temperatuur van 30 graden. Kortom, zwemmen is een ideale sport, ook op hoge leeftijd.

De kans op blessures in het water is trouwens zeer klein. Uw bewegingsmogelijkheden zijn hier namelijk groter en daarnaast blijven uw spieren en gewrichten soepel. Zo zult u op den duur merken dat u makkelijker bukt, opstaat en traploopt. Naast het nastreven van het lichamelijk fit zijn, is er ook aandacht voor ontspanning en sociale contacten. Na een half uur trainen, kunt u lekker nagenieten met een lekker kopje koffie of thee. Regelmatig bewegen is de sleutel voor een optimale conditie. Het is erg leuk om te doen, en nog gezond en gezellig ook.

Jip’s kinderfeestje Wil je een keer wat anders doen tijdens je verjaardagsfeestje? Kom lekker zwemmen, glijden en spelen in het zwembad! Je maakt een leuk feestje van je verjaardag door met je vriendjes en vriendinnetjes gezellig naar het zwembad te komen! Jullie kunnen de hele middag zwemmen, spelen, rennen over de golverglijder en zo vaak van de glijbaan en de duikplanken als jullie willen! Een kinderfeestje is pas een goed feest als er na het zwemmen gezellig met zijn allen lekker gegeten kan worden. Daarom krijgen jullie na afloop lekkere patatjes, snackjes en frisdrank in het restaurant.

Tijdens het zwemmen krijg je ook nog eens een lekker ijsje! SportPlaza Tiel verzorgt voor uw jarige kind een kinderfeestje om nooit te vergeten! Water is het leukste speelgoed dat er is en bovendien is slecht weer nooit een spelbreker, want het hele feestje vindt binnen plaats! Jip’s kinderfeestje kan ook worden gecombineerd met discozwemmen op geselecteerde vrijdagavonden. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website. Wanneer kunt u een verjaardagsfeestje vieren? Vrijdagavond, zaterdagmiddag of zondagmiddag of natuurlijk in de vakanties.

www.sportplazatiel.nl

Pagina 7


Hertog Karellaan 138

30 minuten workout

alleen voor vrouwen

vrije inlooptijden

afwisselend en effectief

trainen op eigen niveau

LEUK!

4001 KR TIEL telefoon: 06-24302820 email: rozemarijn@hartforher.nl www.hartforher.nl

Kun jij reanimeren? TIEL Joost Meeter 06 107 44 093 www.stukadoormeeter.nl

Stukadoors- en Spackspuitbedrijf

Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie

Restauratie en Renovatie Voor al uw wand en plafond afwerkingen

Incasso & Advies Uw partner in creditmanagement • Incassodiensten

• Executeren Vonnissen

• Sommatieservice

• Juridisch Advies

• Debiteurenbeheer

• Detachering

• Mediation

• Verhaals- en Kredietrapportage

Het Jaagpad 6, 4006 GK Tiel • T: 085 – 273 58 33 E: info@in-kas-intermediair.nl • www.in-kas-intermediair.nl


SportPlaza Tiel: Begeleid fitnessen is een must! Fitness is veruit de populairste manier van bewegen in Nederland. Bijna twee miljoen mensen zijn lid van een fitnesscentrum of sportschool. Een geweldig mooie en grote groep die bezig willen zijn met hun gezondheid. De fitness van SportPlaza Tiel staat voor laagdrempeligheid, gezelligheid en is toegankelijk voor iedereen. Geen schreeuwende muziek of zware gewichten en na het sporten samen een kopje koffie drinken. Het belangrijkste uitgangspunt van onze fitness is een persoonlijke begeleiding en trainingsschema’s speciaal voor u op maat samengesteld door goed opgeleide fitnessinstructeurs. Samen met u gaan wij op zoek naar uw motivatie en doelstellingen. Dat kunnen de extra kilo’s zijn die u kwijt wilt, met de kleinkinderen willen spelen, met de hond langer kunnen wandelen of ter voorbereiding van een evenement. Door wekelijks

te fitnessen, houdt u uw lichaam gezond, zeker bij een ‘zittende baan’! Na het opstellen van een trainingsprogramma volgt na 6 of 8 weken een persoonlijk evaluatiegesprek en wordt waar nodig het schema aangepast. Dit blijft een continu proces. Rob, fitnessinstructeur bij SportPlaza Tiel: ‘Naast het opstellen van persoonlijke trainingsschema’s die afgestemd zijn op uw doelstellingen, zijn er ook veel andere factoren van belang. Wat dacht u van uw dagelijkse eetpatroon? Ook hierin geven wij u advies. Het gaat namelijk om het totale plaatje en niet alleen wat u in de fitness doet.’ Wilt u meer weten wat de fitness van SportPlaza Tiel voor u kan betekenen: www.sportplazatiel.nl

Banenzwemmen bij SportPlaza Tiel Banenzwemmen is van oudsher een zeer populaire activiteit voor jong en oud en voor snelle of rustige zwemmers in Zwembad Groenendaal plus. Zwemmen is gezonde lichaamsbeweging waarmee u ook nog eens heerlijk ontspant. U kunt in uw eigen tempo baantjes zwemmen. Het wedstrijdbad is namelijk in drie banen verdeeld: de topsport baan, de sportbaan en de recreatieve baan. In deze banen kan iedereen op zijn eigen niveau en snelheid zwemmen, zonder hierbij anderen tot last te zijn. Door dit gemak is banenzwemmen geschikt voor iedereen. U kunt bij ons altijd terecht. ’s Avonds lekker ontspannen en bewegen na een dag hard werken of ’s ochtends al vanaf 7:00!

Banenzwemmen Maandag: Dinsdag: Woensdag

Fitness coördinatrice: Jolanda van Zetten Veel mensen vinden de drempel naar de sportschool te hoog. Ze kunnen zichzelf niet motiveren om te bewegen, of ze durven niet te gaan sporten omdat ze bang zijn voor wat anderen van hun conditie of van hun lichaam zeggen. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen: * durft te komen sporten; * zich thuis voelt in de sportschool; * lol heeft tijdens het bewegen.

Donderdag: Vrijdag: Zondag:

07.00 - 11.00 19.30 - 21.30 07.00 - 11.00 20.00 - 21.30 08.00 - 11.00 20.00 - 21.30 07.00 - 12.00 Avond gesloten 07.00 - 11.00 19.30 - 21.00 09.30 - 10.30

Graag wil ik de komende periode met iedereen kennis maken en samen ons fitnesscentrum naar een hoger niveau brengen. Heeft u nu al tips of wilt u een afspraak maken? Ik hoor het graag van u, stuur mij gerust een mail: j.vanzetten@sportplaza.nl. Tot snel in onze fitness!

Al meer dan 10 jaar werk ik in de fitnesswereld, en het blíjft mijn passie. Ook op de momenten dat ik me niet lekker voel of heel moe ben. Wanneer ik dan een sportschool binnenloop heb ik er meteen zin in. Dat werkt aanstekelijk naar de leden en collega’s en enthousiasmeert. De sfeer is positief. We hebben samen lol en zijn ook samen apetrots wanneer mensen hun sportdoelen bereiken!

GRATIS PROEFLES BABY, PEUTER EN KLEUTERZWEMMEN Op vertoon van deze bon kunt u eenmalig gratis op donderdag of zaterdag deelnemen aan een les baby, peuter en kleuterzwemmen. Niet inwisselbaar voor contanten. Geldig tot 16 oktober 2018. Meer info over baby, peuter en kleuterzwemmen: www.sportplazatiel.nl.

Natuurlijk wordt er tijdens mijn lessen hard gewerkt, maar ik vind het veel belangrijker dat mensen plezier hebben in het bewegen, dat ze genieten. Of ze nu jong of wat rijper zijn, man of vrouw, mager of mollig. De sportschool is er voor iedereen!

GROOTSTE INDOOR AUTOWASSTRAAT VAN DE BETUWE! WIJ WASSEN OOK CAMPERS, CARAVANS EN BESTELAUTO’S ( OOK MET IMPERIAAL) MT Carwash • Zoelenstraat 39-09 • 4013CP Kapel - Avezaath Telefoon: 0344 - 66 27 62 E-mail: info@mtcarwash.nl • Website: www.mtcarwash.nl

www.sportplazatiel.nl

Pagina 9


Advertorial

Gezond en vitaal ouder worden? MBvO doe(t) er wat aan Eisen wij Welzijn in ons leven? Gezond oud(er) worden èn blijven. Bij het ouder worden krijgen we vaak te maken met lichamelijke ongemakken bij het bewegen en sporten. Met verantwoord bewegen blijven mensen langer geestelijk en fysiek in conditie. Bevordering van welzijn maakt het leven waardevoller. Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) biedt leider(s) met specifieke competenties voor sportieve beweegactiviteiten, zowel in de zaal als in de buitenlucht. Het is uitnodigend, NIET verplichtend, veelzijdig bewegen. Daarnaast worden er ook sociale contacten gelegd èn behouden. MBvO richt zich op preventie en (re)activering en is GEEN therapie. De mogelijkheden van de deelnemer zijn het uitgangspunt. Naast deze zaalactiviteit, is er tevens de keus om buiten te bewegen, dmv Nordic Walking. Dit ‘lopen met stokken’ verbetert de conditie en uithoudingsvermogen, werkt spierversterkend en

is gericht op de coördinatie. Leer wel de juiste techniek in een cursus, anders gaat de effectiviteit verloren. Een leuk detail: als je goed leert lopen met deze stokken tijdens je fitte(re) levensperiode, stelt dat het gebruik van de rollator uit. Je kunt dan gewoon nog heuvels beklimmen! Voor info: GreetjeBeweegt, gcaneel@xs4all.nl of 0344-623981

Vakbekwaam en betrokken Iedere klant krijgt de benodigde aandacht van de medewerkers van Aanpak. Of het nu gaat over een kleine ontstopping van uw riool of het totaal vervangen van uw rioleringsstelsel. Onze medewerkers leveren passende oplossingen. S amenwerken om een totaalpakket te leveren. Bij Aanpak werken de afdelingen riool, bouw en grond-groen nauw met elkaar samen. De toegevoegde waarde zit niet alleen in het oplossen van uw riool-problemen, maar ook de bijkomende problemen worden aangepakt. De tuin kan weer netjes worden aangelegd, straatwerk wordt gerepareerd, maar ook de badkamer of keuken kan onderhanden genomen worden. Van een

klein incidenteel klusje tot een totaal project, alles wordt door Aanpak op een efectieve manier aangepakt. De goede samenwerking tussen de afdelingen bouw, riool en grondgroen zorgt ervoor dat de klant voor al het werk bij 1 bedrijf terecht kan. Hierbij staan de woorden kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid centraal. Aanpak Rioolreiniging Twee Sluizen 5 | 4016 DC Kapel-Avezaath

Wij hebben hart voor jou!

Nieuw taxi bedrijf in Tiel

Bij hart for her trainen topsporters, oma’s, hardlopers, andere gezellige sporters, tieners, vrouwen met jonge kinderen, oudere kinderen, drukke banen en minder drukke banen, vrouwen die al heel fit zijn, vrouwen die dat vroeger waren en weer willen worden. Iedereen krijgt bij hart for her een training op haar eigen niveau, op een fijne manier.

Taxi Alink is een jong taxibedrijf in Tiel. Eigenaar Wouter Alink richt zich voornamelijk op het particulier- en zakelijk vervoer. Wij beschikken over drie comfortabele, zeer ruime taxi’s, waarmee onze chaufeurs u vervoeren. Wij vervoeren u naar iedere bestemming vanuit de Betuwe. Sinds kort sponsort Taxi Alink de zwemafdeling van TZC Vahalis.

werken aan je figuur, gezonder leven of gewoon lekker bewegen? Dan is hart for her een ideale fitness formule!

Veel vrouwen die bij ons sporten hielden eerst eigenlijk niet van sporten of fitness. Nu wel ..... kom jij ook bij hart for her uitproberen waarom zoveel vrouwen nu wel met plezier sporten? Wat je beweegreden ook is, we werken er samen aan. Wil je afvallen, fitter worden,

Hertog Karellaan 138 | 4001 KR TIEL tel: 06-24302820 | rozemarijn@hartforher.nl www.hartforher.nl

VMBO-advies? Kom naar Helicon!

Kesteren

Als uw kind in groep 7 of 8 zit komt de keuze voor een middelbare school steeds dichterbij. Er is heel wat te kiezen, maar wat past bij uw kind? Wij nodigen u en uw kind uit om eens een kijkje te komen nemen bij Helicon VMBO Kesteren.

Wilt u eens komen kijken? Maak dan een afspraak. Of schrijf uw kind in voor de Doedag van 14 en 15 november. Een leuke manier om te ervaren hoe de lessen bij ons op school worden gegeven. Opgeven kan vanaf eind september via onze website.

Modern taxibedrijf In elke taxi is er Wii, kun u pinnen of met creditcard betalen. Wij informeren onze klanten via onze website en Facebook. Een taxi reserveren kan eenvoudig en snel. Via ons online boekingssysteem kunt u dit berekenen, boeken en eventueel online betalen. Kortom geen verrassingen achteraf. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

• • •

helicon.nl

Kijk op www.taxialink.nl voor meer informatie of bel met 0344700232

In-Kas Intermediair uw Partner in het Creditmanagement

Elke leerling krijgt bij ons de gelegenheid om op zijn eigen niveau te werken. Extra ondersteuning nodig? Dat kan! Extra uitdaging? Kan ook! Moeite met het opstarten van de dag? Helpen we bij. Wij zijn een excellente school op het gebied van maatwerk.

Scherpe tarieven Voor luchthavenvervoer én lange afstanden hanteren wij scherpe tarieven. Bij tijdig reserveren is dit 24/7 mogelijk. Zakelijk kan er op rekening gereden worden.

Heeft u facturen die u graag (tijdig) betaald wilt zien (No Cure No Pay) Heeft u een vonnis dat nog niet is voldaan. Heeft u juridisch advies nodig, of begeleiding bij een juridisch conlict. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden of processtukken. Heeft u geen geld of vertrouwen om uw zaak gerechtelijk voort te zetten. Bent u gedagvaard en wilt u advies.

Of u een openstaande factuur heeft of een vonnis. Moet een vonnis geëxecuteerd worden in de vorm van beslag dan wel juridische begeleiding door 1 van onze juristen. In-Kas Intermediair begeleid uw zaak van A tot Z en werken landelijk. Neem vrijblijvend contact op met In-Kas Intermediair www.in-kas-intermediair.nl . Bij vragen 085-2735833 of stel uw vraag aan: opdrachten@in-kas-intermediair.nl

In-Kas Intermediair is een incasso-intermediair die zaken van A tot Z behartigd en altijd gaat voor de oplossing waarbij indien mogelijk alle kosten bij uw tegenpartij worde verhaald. Ons slagingspercentage is hoog en In-Kas Intermediair durft tevens te investeren in uw opdracht. Onze opdrachtgevers zijn landelijk gevestigd. We maken geen verschil in hoogte van de openstaande bedragen en houden rekening met uw commercieel belang. Dagvaarding worden gratis opgesteld na beoordeling.

IK WIL OERRR

www.kinderfysio-tiel.nl

Meld je aan op OERRR.nl


Spinning

ClubCore

Spinning is een indoor work-out op de fiets. Op speciale fietsen wordt in een groep, onder leiding van een instructeur, op muziek gefietst. Spinning is een heerlijke training die je zo zwaar kunt maken als je zelf wilt door aanpassing van de weerstand van je fiets. Dit Spinning programma is wereldwijd een grote hit met name voor mensen die lekker willen transpireren zonder teveel na te denken. Spinning staat dan ook bekend als een uitstekende calorieverbrander!

ClubJoy Core® is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker. Functioneel trainen staat centraal in deze les. Samen trainen, focus op de Core en een hoge intensiteit zorgen voor een snel effect. ClubJoy Core® is geschikt voor iedereen: van jong tot oud. Het versterken van je Core brengt je lichaam mooi in shape. Dat is mooi, maar het doet veel meer voor je! Je bevordert ook je balans en voorkomt blessures. Zo verbeter je in één  workout je lichamelijke gezondheid. De les laat je versteld staan van het resultaat! Door tweemaal in de week te trainen zie je al snel resultaat. Het is een uitdagende les, waarbij doorzettingsvermogen nodig is. Omdat de lessen in groepsverband worden gegeven en er snel resultaat is, blijf je gemotiveerd om te trainen!

Aquarobics Zumba Dit fitnessprogramma is gebaseerd op LatijnsAmerikaanse dans. De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Door de aanstekelijke salsa, merengue, flamenco en hiphop muziek is elke les een feestje. U wordt er niet alleen vrolijk van, het is ook geen enkel probleem om de les vol te houden. Ondertussen werkt u ook nog de nodige kilootjes weg. Tijdens de les worden er namelijk behoorlijk wat calorieën verbrand, zo’n 1.000 per uur!

Aquarobics is een cardio-, spier- en danstraining in één: dé manier om swingend uw algemene conditie te verbeteren. In groepsverband werkt u tijdens deze actieve workouts in heup- tot borstdiep water, op passende muziek, aan uw uithoudingsvermogen en spierkracht. Plezier staat voorop bij deze workout, maar onderschat de intensiviteit niet! Uiteraard sluiten we de les af met een ontspannende cooling-down. De Aquarobicslessen zijn afwisselend en op elk niveau uitvoerbaar.

Buik- en rugtraining

Aquabootcamp

Fitness groepsles BBB: Buik, billen en benen

Met een afwisseling van conditie-, kracht- en spelelementen heeft aquabootcamp hetzelfde harde en speelse karakter van de bootcamp lessen. De lessen aquabootcamp zijn actief, afwisselend en bij uitstek geschikt om uw conditie op peil te houden. Er worden oefeningen in het water en op de kant gedaan, van onder water zwemmen tot sit-ups. Jong, oud, beginner of gevorderd, aquabootcamp is geschikt voor iedereen.

Deze les staat geheel in het teken van drie grote spiergroepen; buik, billen en benen, kortom alle lichaamsdelen waar dames over het algemeen aan willen werken. Het is echter ook voor mannen een goede les! In deze lessen wordt middels het gebruik van het eigen lichaamsgewicht, elastieken en dumbells (lichte haltertjes) gewerkt om het lichaam strakker te krijgen door de spieren te trainen en het vetverbrandingsproces te versnellen.

Tijdens deze groepsles worden oefeningen gedaan die onze romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken. Ons middel moet zowel stabiliteit als ook mobiliteit bieden. Of het nou het tillen van het boodschappenkratje of het squatten in de sportschool is, allebei zijn ondenkbaar zonder een sterke romp. Gebrek aan kracht, niet correct uitgevoerde bewegingen en zodoende een hoge kans op blessures zijn het gevolg. Zowel gevorderde sporters als ook personen die tot nu toe weinig of niets aan sport gedaan hebben, zullen baat hebben bij regelmatige Buik / Rugtraining. Onderrug klachten kunnen worden verminderd, de houding en zelfs de darmwerking gaan verbeteren en het middel van het lichaam wordt strakker.

Aquajogging

Speciale trainingskooi

ClubPower

AquaJogging is een intensieve looptraining in het water waarbij u kunt trainen zonder de gewrichten en gewrichtsbanden te overbelasten. De groepsles vindt plaats in het diepe gedeelte van het 25-meterbad en er wordt gebruik gemaakt van een wet-belt; een band die een opwaartse kracht geeft waardoor u in verticale positie blijft drijven. Deze groepsles wordt ook speciaal aanbevolen voor mensen met blessures die graag op hetzelfde niveau willen blijven bewegen.

SportPlaza Tiel presenteert een nieuw fitness concept: Synrgy Fitness In de fitness is ruimte gemaakt en is een grote multifunctionele trainingskooi geplaatst waarin 1001 oefeningen gedaan kunnen worden .Deze nieuwe manier van trainen zorgt voor een grotere fun beleving en nieuwe manier van fitness. Je kunt de trainingskooi zelfstandig gebruiken of tijdens de Synrgy Fitness lessen. Meer weten? Meld je aan voor een gratis dagpas en probeer de nieuwe trainingskooi!

ClubPower is ontwikkeld om je kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Tijdens deze groepstraining wordt gebruik gemaakt van een halter met gewichten. Waarvan de zwaarte van deze gewichten individueel aangepast kan worden. Op herkenbare muziek worden krachtoefeningen voor de belangrijke spiergroepen gedaan. Denk aan squats, presses, lifts en curls.

PLACEMATS • • • •

A3 LIGGEND (420X297 MM) 90 GRAMS LASERGESCHIKT WIT ENKELZIJDIG FULL COLOR 1000 STUKS

MENUKAARTEN • ONGEVOUWEN • DIN LARGE (98X210 MM) • 234G SCHEURVAST YUPO BLUE • DUBBELZIJDIG FULL COLOR

e

www.sportplazatiel.nl

Pagina 11


Uw partner in internationale personeelsbemiddeling

eerlijk & beter

Marconistraat 21 • 4004 JM Tiel •

el • Tel.: 0344 - 605076 • info@eb-personeelsdiensten.nl

www.eb-personeelsdiensten.nl

Sportplaza Tiel  
Sportplaza Tiel