Page 1

Jaargang 2 nummer 4 najaar 2017

Laco Sportcentrum

Oude IJsselstreek Telefoon: 0315-324112, www.laco.eu

‘t Veld 30, 7061 DD Terborg.

Het meest complete sportcentrum van de Oude IJsselstreek In het sportcentrum Laco Oude IJsselstreek is het sportief genieten. Deze unieke combinatie van inspanning en ontspanning is echt een aanwinst voor de regio.

In deze krant geven wij u een overzicht wat er allemaal te beleven is bij Laco sportcentrum Oude IJsselstreek. Zowel op het gebied van Knufelzwemmen, Zwem-ABC en onze Aqua sporten. Daarnaast kunt u altijd terecht na of voor u sportieve inspanning in ons sportcafé.

• Binnen zwembad - Opgiet sauna - Stoomcabine • Peuterbad • Sporthal

• Sportcafé • Buitenbad - Glijbaan - Hoge springplank - Lage springplank

• Peuterbad • Air-trampoline • 2x trampoline

Laco biedt voor jong en oud leuke zwemprogramma’s. Om in conditie te blijven, om je gewicht op peil te houden of gewoon voor de gezelligheid.

Leren zwemmen bij Laco Samen met hun vriend Krokobill leren de kinderen vanaf 4 jaar zwemmen. Laco heeft voor de zwemlessen een uniek 10-stappenplan ontwikkeld. Plezier, afwisseling en veiligheid staan daarin centraal. Veiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop. De zwemlessen zijn altijd onder begeleiding van professionele en enthousiaste zweminstructeurs. Daarnaast kunt u via een uniek zwemlesvolgsysteem de vorderingen van uw kind volgen via de website.

Kortom, voor elk wat wils bij Laco sportcentrum Oude IJsselstreek

www.laco.eu 34 34 1 14 11 5 ie 71 fo @ ie sse ss ler. el n l er .n l

w : in ww .

iesseler interieur uw maatwerkspecialist

Aluminium frame t

Ulftseweg 87, Silvolde 7 Dagen in de week open Ma & Zo van 12-17 uur

• Spantenten • Podium overkappingen • Podia • (Sta)tafels en Aluminium frame • Kachels • Tapijten en stoffering. • Spantenten • Podium overkappingen • Podia • (Sta)tafels en

www.brugman-verhuur.nl

• Kachels • Tapijten en stoffering.

Di t/m Za van 10-17 uur Gratis parkeren voor de deur

Pagina 1


Auto Bedrijf Gendringen

De grootste tuinbeurs in de achterhoek!

Het adres voor alles wat met uw auto te maken heeft! Onderhoud, brandstof, een andere auto, een wasbeurt. Het kan allemaal bij ons!

Reserveer nu uw stand voor de Tuinbeurs van 2018 Ga naar de website voor meer info!

Prins Hendriklaan 46 7081 EE Gendringen Tel. 0315 - 681296 www.autobedrijfgendringen.nl

Havenstraat 142 7005 AG Doetinchem T. 0315 – 32 78 20 E. info@achterhoekbeurzen.nl

Meer info? Bekijk onze website!

www.achterhoekbeurzen.nl


10-Stappenplan het Zwem-ABC Op een leuke manier vertrouwd raken in het water met de hulp van Krokobill. Kinderen leren veilig, vrolijk en verantwoord zwemmen. Jezelf vrij en veilig voelen in het water is erg belangrijk. Nederland is een waterrijk land waar recreatie aan zee of aan een van de vele plassen of meren populair is. Goed kunnen zwemmen in Nederland is een must. Laco heeft verschillende zwemprogramma’s. Laco Zwem-ABC Met het Zwem-ABC leren kinderen vanaf 4 jaar samen met Krokobill zwemmen. Dat gebeurt volgens de kwaliteitseisen van het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ. In 10 stappen halen ze het A-B en C Diploma, waarbij het halen van elke nieuwe stap wordt beloond. Ouders en/of verzorgers volgende de vorderingen van hun kind op een eenvoudige manier via het digitale leerlingenvolgsysteem.

Voor de allerjongsten “ Knuffelzwemmen”. Baby’s en peuters zijn dol op lekker spetteren in warm water. Zeker als de ouder en/of verzorger meegaat in het bad. In het zwembad bij Laco komen de kinderen Krokobill tegen. De kleine krokobill die dolgraag wil leren zwemmen. Met hem doen ze spelletjes en zingen ze liedjes. Voor je het weet zijn ze watervrij en klaar voor de “echte” zwemles. Waarom zwemmen voor baby’s, peuters en kleuters? Baby’s vinden het normaal gesproken heerlijk in het water. Vaak kun je dat al merken wanneer ze in bad gaan. Zelfs een baby die veel huilt wordt rustiger in het water. Bewegen in het water is niet alleen goed voor de spieren, maar het bevordert ook de coördinatie tussen armen en benen. Samen met je kind lekker ontspannen in het water liggen, knufelen, spartelen en spetteren.

Kom naar Laco sportcentrum Oude IJsselstreek voor een leven lang veilig water plezier.

Uitvaartzorg Renovatie Ontstoppen service & onderhoud, sanitair, cv, electra, dak & zinkwerk, loodgieterswerk (0315) 68 14 73

audiovisuele & huishoudelijke apparatuur (0315) 68 32 77

Sandra Rözer Waarom zou u voor mij kiezen? * Persoonlijke benadering * Eén aanspreekpunt

Camera inspectie Dakgoot reinigen

* Stap voor stap begeleiding * Zorg, respect en aandacht * Duidelijkheid in de mogelijkheden

Verhelpen stankproblemen

* Duidelijkheid in de kosten * Ook als u elders verzekerd bent * 24 uur per dag bereikbaar

T 0315 34 10 95 M 06 3600 3499 info@besselinkrioolservice.nl Grotestraat 49, Gendringen • www.blumergendringen.nl

www.besselinkrioolservice.nl

Tel : 06 17668575 www.uitvaartzorg-ulft.nl

Pagina 3


ke

uk

ka

en

nt

sl

aa

s

ta

Ve Ul stig f eu rin 70 tsew ing b el ric 64 eg sa s B ht 83 dr C Po es in s w st ilv a : P g in a rin ol ka d ke d 70 s B re e st lin w e 6 s: e 4 r n P n in en te grdin ha rie t: vkeel ssilB rds ur F 031 voe tra elin :0 5 lrdnh at mte 31 • 3 ea 3 eeri i: 5 41 rd 3 ve • r eu w 033 1 i l e: r wFw: el 1451 45 vo stra i 0 1 ld nf m o .ie3ss15 • 731 e at 3 ee @ 3 r i: wiess ele•r 3 41 1 e: wwele .nl41 45 r in 17 fo .ies.nl 1

oo

pm

fe

ls

@ ie

se le el r.nl er .n l

ss

In Augustus 2016 is HodgePodge ShopinShop Warenhuis onder onze hoede gekomen en met een heel team van enthousiaste vrijwilligers, ontzettend hard gegroeid tot wat het nu is. Een bomvolle winkel met heel veel vaste klanten uit de hele regio. Er zijn zelfs alweer plannen om in januari verder te gaan uitbreiden omdat we al een flinke wachtlijst hebben om een kraam te kunnen huren! Het is voor veel mensen een gezellig uitstapje. Met een heerlijk gratis kopje koffie tussendoor, genieten ze van alle leuke en vooral betaalbare spullen in de 35 Shops en de ruim 120 Kramen. Er is werkelijk van alles te zien en te koop en we zijn nu zelfs

iesseler interieur uw maatwerkspecialist

7 dagen per week geopend!

Ulftseweg 87, Silvolde

7 Dagen in de week open Ma & Zo van 12-17 uur Di t/m Za van 10-17 uur Gratis parkeren voor de deur

BOEREN BEDANKT VOOR 10 JAAR BETER LEVEN KEURMERK beterlevenkeurmerk.nl


Sportief genieten in het water bij Laco sportcentrum Oude IJsselstreek Zwemmen is populair bij jong en oud. Het is niet alleen een leuke, maar zeker ook een gezonde bewegingsvorm. Een groot voordeel is dat bijna iedereen in het water kan, de kans dat je bij het zwemmen blessures oploopt, is bijzonder klein. Alle spieren worden gelijkmatig gebruikt en gewrichten worden ontlast . Dat maakt de watersport tot één van de gezondste it houders. Je persoonlijke membercard Als member kun je vrij gebruik maken van nagenoeg alle faciliteiten. Zo vaak je wilt en op tijden dat het jou uitkomt. Dus onbeperkt zwemmen tijdens de vaste openingstijden van ons zwembad. Bovendien mag je deelnemen aan aquasporten onder begeleiding van een instructeur. Na je sportieve prestatie kan je lekker ontspannen in onze sauna of stoomcabine. Aquajoggen Optimale vetverbranding met minimale belasting van de gewrichten. De “wetbelt” zorgt voor extra bewegingsvrijheid in het diepe water, ideaal als een trainings- of revalidatievorm. Voor iedereen die wil herstellen, zijn conditie wil verbeteren of al wil afslanken. Aquarobics In borstdiep water werk je op de maat van ritmische achtergrondmuziek aan je conditie en uithoudingsvermogen. Door de weerstand van het water worden spieren sterkere en verbrand je veel calorieën. Aquapower Stelt je conditie en spierkracht op de proef. Totale work out voor je gehele lijf. De training wordt verzorgd in zowel diep als in ondiep water.

AquaFun Oefeningen op muziek in het water gedurende 15 min. Deze sessies worden aangeboden tijdens het recreatieve zwemmen en zijn geheel gratis.

Aquait Gevarieerde oefeningen in het water, gemakkelijk te volgen en uit te voeren. Professionele begeleiding door een instructeur.

Laco Gymics Laco Gymics is een wekelijkse sport- en spelbelevenis voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Iedere woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur heerlijk bewegen in de sporthal of zwemzaal. Elke week een ander thema. Tijdens de zomervakantie gratis zwemmen in het binnen en buitenbad. Je kunt al meedoen met Laco Gymics als je in het bezit bent van een B-diploma.

Laco Vitaal it Voor 65-plussers biedt Laco een tal van activiteiten. Of u nu kiest voor soepel bewegen in het water of lekker ontspannen. Het programma is altijd afgestemd op uw tempo en op uw mogelijkheden.

Wil je meer weten? Voor meer informatie over Laco Gymics ga naar onze website of loop even bij ons binnen!

Tel. 06 38220676 Meester Lovinklaan 30 7004 BJ Doetinchem (0314) 324168 www.hbi-huiswerkinstituut.nl

Pagina 5


Gezonder Slimmer Zelfstandiger

Zwemkleding en –artikelen nodig ? Shop nu ook online met de betrouwbaarheid, garantie en service van onze winkel.

www.sportshopmecking.nl Vooruitgang begint met onderwijs. En dat geldt voor iedereen: voor ambitieuze studenten die naar de universiteit willen en voor handige jongens en meisjes die een vak willen leren. Maar ook voor kinderen die moeilijk leren. Daarom zetten we vanuit onze ziekenhuizen in Afrika vakopleidingen op voor jongeren met een beperking, leiden we zorgprofessionals op en bouwen we lagere scholen. Ook scholen waar kinderen terecht kunnen die veel aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld kinderen met Down. Zodat ook deze kinderen zich kunnen ontwikkelen. Net als hun ouders die overdag kunnen werken of studeren omdat hun kindjes op school zijn. Dankzij uw bijdrage wordt Afrika steeds slimmer!

KLEIN IN NEDERLAND, GROOTS IN AFRIKA. HELP MEE: WWW.HOSPITAALBROEDERS.NL

Het hele jaar badcollectie in de winkel verkrijgbaar

Kun jij reanimeren?

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie


Doelgroepen Maandag AquaVitaal Aquarobic

Openingstijden recreatiefzwemmen

Tarieven

Maandag

Kinderen t/m 3 jaar Los bad 12-bezoekenkaart

(incl Aquafun) 09.30 - 10.15 uur 19.45 - 20.30 uur

Dinsdag Dinsdag Aquait

14.00 - 14.45 uur

Woensdag Laco Gymics

15.30 - 16.30 uur

Donderdag Aquajogging Aquapower

Woensdag Donderdag

19.00 - 19.45 uur 19.45 - 20.30 uur

Vrijdag Zaterdag Zondag

07.00 – 15.00 uur 20.30 – 22.00 uur 08.00 – 12.00 uur 20.30 – 22.00 uur 13.00 – 15.00 uur 20.30 – 22.00 uur 08.00 – 12.00 uur 20.30 – 22.00 uur 07.00 – 15.00 uur 14.45 – 16.30 uur 09.00 – 13.00 uur

€ € €

1,90 4,80 48,--

Voor de tarieven: • Member All-in (lokaal) • Member Jeugd (lokaal) • Member Vitaal (lokaal) • Member doelgroepen Kijk op onze website: www.laco.eu of bel naar: 0315-324112

Sauna en/of stoombad Laco beschikt over een opgietsauna en een Turks stoombad. Een goede manier om helemaal tot rust te komen, heerlijk te ontspannen en het lichaam te laten herstellen

Kinderfeestje? Daar maakt Laco een onvergetelijke belevenis van! • Sportief bezig zijn en lekker eten en drinken na aloop! • Keuze uit diverse sportieve activiteiten in het zwembad of de sporthal • Inclusief een verrassing voor het feestvarken! Krokobill Basis Zwemmen, frietjes met frikandel of kroket, ranja, chipszak en ijs. En een leuke verrassing voor de jarige! 9,95 euro per kind

T 06-20 30 25 60 E info@brugman-verhuur.nl W www.brugman-verhuur.nl Droombruiloft, volksfeest, kermis, bedrijfsjubileum, sportevenement, festival..... Brugman Verhuur verhuurt o.a.: Aluminium Aluminium frame frame tenten: tenten: 10, 10, 15 15 en en 20 20 meter meter breed breed •• Pagode Pagode tenten tenten Aluminium frame tenten: 10, 15 en 20 meter breed • Pagode tenten •• Spantenten Spantenten •• Podium Podium overkappingen overkappingen •• Podia Podia •• (Sta)tafels (Sta)tafels en en stoelen stoelen •• Hekken Hekken •• Rijplaten Rijplaten •• Mobiel Mobiel sanitair sanitair • Spantenten • Podium overkappingen • Podia • (Sta)tafels en stoelen • Hekken • Rijplaten • Mobiel sanitair •• Kachels • Tapijten en stoff ering. • Kachels Kachels •• Tapijten Tapijten en en stoff stoffering. ering. Bel gerust voor advies of een vrijblijvende offerte.

Pagina 7


Ik heb en liefste wens

KANTERS installatietechniek Verwarming - Sanitair - Ventilatie Warmteterugwinning - Airco - Dak & zinkwerk Zwembadtechniek - Duurzame energie - Legionellabestrijding - Laadstations

TERBORG T. 0315 32 36 09 | DIDAM T. 0316 22 17 98

kantersinstallatietechniek.nl

(en een hersentumor)

Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Ieder jaar krijgen circa 1.200 kinderen in Nederland te horen dat ze levensbedreigend ziek zijn. Een verschrikkelijk bericht. Al die kinderen hebben – afgezien van het feit dat ze beter willen worden – een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Ze weer kind laat zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan.

MINDFULNESS CENTRUM DOETINCHEM

er in dan er nu uitkomt?

Wil je stress verminderen? En jezelf beter leren kennen en groeien? Mindfulness trainingen bestaan wereldwijd al ruim 30 jaar. Dat is geen hype, maar een training die doet wat het belooft. Bewust aanwezig zijn, je leven wérkelijk ervaren. Stoppen met piekeren, meer en beter ontspannen, klachten verminderen. Deze 8-weekse training is helpend bij vele lichamelijke en psychische klachten en draagt wezenlijk bij aan levensplezier en levenskunst.

Make-A-Wish Nederland wil de wensen van al die kinderen vervullen. Allemaal! En daar hebben we je steun hard bij nodig. Financieel, als vrijwilliger, met je bedrijf of als actievoerder.

U bent van harte welkom! Op de website staat de agenda, 5 keer per jaar starten nieuwe groepen. Verzekeraars vergoeden vaak (een deel van) de kosten. Menzis vergoedt volledig voor mantelzorgers. Acceptance & Commitment Therapy/training, ooit van gehoord? Nieuwsgierig? Op de website vind u alle info over deze effectieve ‘nieuwe’ vorm van therapie/training.

Help mee en maak het verschil makeawishnederland.org

Je blijft niet mailen

Thea Legeland | Mindfulness Centrum Doetinchem | Het Therapiehuis Kruisbergseweg 82A – 7009 BS Doetinchem | telefoon: 06 – 1227 1928 www.mindfulnesscentrumdoetinchem.nl

em

als je samen kunt spelen

Als het buiten leuk is, blijf je niet binnen. Daarom helpt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt weer leuk te maken. Want buitenspelen is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van een kind. Help ook mee! Kijk op www.jantjebeton.nl.

Haal het kind naar buiten!


Laco Gymics Laco Gymics is een wekelijkse sport- en spelbelevenis voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Iedere woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur heerlijk bewegen in de sporthal of zwemzaal. Elke week een ander thema. Gratis discozwemmen en familiezwemmen. Tevens wordt er elk jaar een leuk Event georganiseerd . Je kunt al meedoen met Laco Gymics als je in het bezit bent van een B-diploma.

Hardloopclinic Sportief aangelegd, en gek op voordeel? met als doel

Word dan lid van Kruiswerk! Via Kruiswerk ontvang je volop korting bij verlenging van je abonnement of nieuw lidmaatschap bij Laco. Of je nu jezelf graag lekker in het zweet werkt tijdens het sporten, of juist soepel wil blijven door heerlijk baantjes te trekken…

De Montferlandrun

Wil je meer weten? Voor meer informatie over Laco Gymics ga naar onze website of loop even bij ons binnen!

Samen met Laco ’s-Heerenberg trainen voor de Montferlandrun dat kan. Elke maandagavond looptraining onder professionele begeleiding van een enthousiaste loopcoach en donderdagavond spiertraining wat begeleid wordt in ons itnesscentrum. Ben je member sluit je dan snel aan voordat je het weet is het december 2017. Ben je nog geen member vraag aan de receptie naar onze member mogelijkheden. De avonden starten beide om 18.30 tot 19.45 uur. Iedereen kan meedoen elk op zijn/haar eigen niveau.

Voor ieder wat wils. Wat houdt dat voordeel dan in voor Kruiswerk leden? Lees maar even mee: Voordelen als Kruiswerk-lid bij Laco: 1 maand gratis sporten bij een nieuw lidmaatschap van 6 maanden • 2 maanden gratis sporten bij een nieuw lidmaatschap van 12 maanden (niet-leden ontvangen 1 maand gratis sporten bij een nieuw lidmaatschap van 12 maanden) • 1 maand gratis sporten bij verlenging van een bestaand abonnement met 12 maanden • 1 maand gratis knufelzwemmen na het behalen van de eerste knufel •

Ineens zin om ook lekker in beweging te komen? Word ook lid van Kruiswerk en proiteer meteen van de korting! Meld je aan via www.kruiswerk.nl/aanmelden en neem je lidmaatschapspas mee naar een van de Laco vestigingen.

IK WIL OERRR

VAKANTIES VOOR OUDEREN met zorg voor u gekozen

Meld je aan op OERRR.nl

Nooit te oud voor vakantie!

VOOR AL UW BINNEN / BUITENSCHILDERWERK EN WANDAFWERKING.

www.allegoedsvakanties.nl 0318 - 48 51 83

06-51296428 wuystersschilders@gmail.com Pagina 9


autorijschool

Han Vink

Yvonne Teunissen Zelfstandig JEMAKO distributiepartner Zuiderstraat 8 7035 AW Kilder 0314 68 39 79 06 41 16 36 22

JEMAKO SIMPLY CLEAN

yvonne-teunissen@jemako-mail.com www.jemako-shop.com/yvonne-teunissen

4 Schakelauto’s B.M.W. 4 Automaat V.W.Polo 4 Dagopleiding: E achter B Nissan Terrano Informatie: 06-53153886 Mailadres: han.vink@planet.nl ekken? et rotte pl Kozijnen m pareren. re am za ur n. Laat ze du n vervange edkoper da le malen go

www.koktransportzandengrind.nl

Motorplus VOF de meest veelzijdige garage van de Achterhoek

Ve

Dealer: Peugeot scooters, Regent anti diefstalsystemen, Champion olie/smeermiddelen.

RENOVATIE SPECIALIST Heggenseveld 2 Tel. 06 - 53 69 20 77

Oo helpe k uw bij sc nde hand hilde rwerk

7071 WN Ulft www.kok-renovaties.nl

Rabelingstraat 3 7064 KG Silvolde Tel: 0315 340518 www.motorplus.tv

VAN KEULEN administratie- en belastingadvieskantoor Ulftsestraat 30 B • 7075 DD ETTEN Tel.: 0315 - 340533 • Mo.: 06 - 54658869 • Fax: 0315 - 340566 info@adminvankeulen.nl • www.adminvankeulen.nl

K L U S S E N B E D R I J F

BRUNTINK BRUNTINK

RIVEE Rikie & Chris Veenstra Den Dam 29 7084 BL Breedenbroek, Tel/Fax + 31 (0) 315 - 651708 Mob. Rikie 06 - 51946633, Mob. Chris 06 - 43481224 E.mail: rivee@kpnplanet.nl, Website: www.rivee.nl

Prinsenstraat 10 7084 BK Breedenbroek Tel. 0315-651522 Mob. 06-10398872

WINKELHORST

AUTOBEDRIJf Voor nieuw en gebruikt en met service dichtbij

Hypotheken

Betalen

Sparen dienstverlening

DE MEEST PERSOONLIJKE BANK IN UW REGIO!

Ulft - Industrieweg 17 |7071 CK Tel. (0315) 64 08 40 www.autowinkelhorst.nl

Neem contact met ons op

Markt 2a 7064AZ - Silvolde

Rijksweg 130 7011EC - Gaanderen

Tel.: 0315 - 340582

Tel.: 0315 - 323635

www.regiobank-silvolde.nl

Tulpstraat 22 7081 EB Gendringen infobussinkkklus@gmail.com

infobussinkkklus@gmail.com Tel 0654242023 Tel 0654242023

Bussink klus klus&&keukenmontage keukenmontage Bussink

tegel-natuursteenwerk

Vlasakker 31 | 7078 BD Megchelen | t 06-51699344 | info@ketelaartegelwerken.nl | www.ketelaartegelwerken.nl


Kleurplaat Laco sportcentrum Oude Ijsselstreek

Va Jerney Kaagman

‘IK BEN BLIJ MET DE PARKINSON VERENIGING’ Al 40 jaar is de Parkinson Vereniging dé plek voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Informatievoorziening, elkaar ontmoeten en belangenbehartiging staan daarbij centraal. Word ook lid! Voor meer informatie: www.parkinson-vereniging.nl

• Op maat gesmede work

Smederij Klein Projekt

Van nieuw tot restauratie • Op maat gesmede workshops Smederij Klein Projekt Silvoldseweg 83 7061 DM Terborg Telefoon: 06 21860400 www.kleinprojekt.nl

Pagina 11


Help kinderen als Nala weer aan een familie

www.soskinderdorpen.nl

Jerney Kaagman

‘IK BEN BLIJ MET DE PARKINSON VERENIGING’ Al 40 jaar is de Parkinson Vereniging dé plek voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Informatievoorziening, elkaar ontmoeten en belangenbehartiging staan daarbij centraal. Word ook lid! Voor meer informatie: www.parkinson-vereniging.nl


Advertorials

HodgePodge groot ShopinShop-Warenhuis HodgePodge is een groot ShopinShopWarenhuis van ruim 1500 m2 waarin diverse Shops gevestigd zijn.

Parkeren is gratis en direct voor de deur. Aan de grote koffietafel boven is het eerste kopje koffie of thee gratis! Kom ook gezellig een keertje bij ons kijken.

Er is echt van alles te koop! Mode,schoenen, huishoud-electronica, woondeco, hobbyartikelen, sieraden, horloges, speelgoed etc.. Dus ook een ideale winkel om een leuk cadeau te vinden. Op de 1e Verdieping vindt u 120 Kramen, waar particulieren hun eigen spulletjes verkopen, dus heerlijk om rond te snuffelen. Wilt u zelf een Kraam huren? Dit kost slechts € 25 per 4 weken. Momenteel is er een wachtlijst maar de plannen om begin volgend jaar weer uit te gaan breiden, liggen al klaar!

Ulftseweg 87, Silvolde 7 Dagen in de week open Ma & Zo van 12-17 uur Di t/m Za van 10-17 uur Gratis parkeren voor de deur

Geheel gemoderniseerde revalidatieafdeling van Antonia! De compleet vernieuwde revalidatieafdeling op de 5e verdieping van Azora verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia heeft een prachtig uitzicht over Terborg, interieur wat aanzet tot beweging en sfeervol ingerichte kamers. Alles is revalidatie Alles is afgestemd op rolstoelgebruik maar niet van alle gemakken voorzien omdat die er thuis ook niet zijn. Het behandelteam leert de cliënten de tips en trucs om in het dagelijks leven op een zo comfortabel en gemakkelijk mogelijke manier om te gaan met hun beperking. In de eenpersoonskamers kunnen cliënten indien ze kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen manier douchen, aankleden en het eigen ontbijt maken. De cliënt houdt zelf de regie Alles is erop gericht om cliënten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Cliënten bepalen hoe en wanneer ze geholpen willen worden en stem-

Auto Bedrijf Gendringen

Werkplaats • Onderhoud & Reparatie auto • Bedrijfswagen en Campers • APK

Samen sterk De medewerkers van de afdeling zijn nauw betrokken geweest bij de inrichting, zodat het voor het behandelteam een prettige en effectieve ruimte is om te werken. Verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia, www.azora.nl

Iesseler Interieur … uw maatwerkspecialist!

is bijna 25 jaar geleden over genomen door Wijnand en Nicole Smits Door de jaren heen heeft het bedrijf de nodige verbouwingen ondergaan, we zijn qua afmeting verdubbeld,en hebben nu 3 monteurs in dienst. We zijn een universeel bedrijf, wat inhoudt dat we alle merken auto’s verkopen en onderhouden.Staat de auto er niet bij die U zoekt dan helpen wij u graag zoeken en doen U een vrijblijvend aanbod! Naast het occasions aanbod en onze werkplaats die uitgerust is met alle moderne uitleesapparatuur waar je als moderne garage niet meer buiten kunt, beschikken we over een Elan tankstation deze is nu uitgerust met een buitenpaal waar U 24 uur per dag met uw bankpas,creditkaart en branstofkaart kunt tanken, wilt U de auto wassen dan kunt u terecht op onze dubbele wasboxen.

men alles zelf af, wat veel ruimte voor privacy en eigen behoeftes geeft en de zelfredzaamheid vergroot. Op elk moment van de dag kunnen cliënten ook zonder fysiotherapeut sporten in de uitnodigende sportlounge. Met TV of onder genot van het uitzicht is sporten nog leuker en uitdagender.

Voor uw bandenwissel kunt u gebruik maken van onze eigen opslagruimte. Wij beschikken over een eigen aircovulstation dus ook hiervoor kunt u bij ons terecht! Sinds kort zijn we ook een Kentekenloket dit betekent dat u bij ons terecht kunt voor het op naam zetten van uw kenteken dus wat vroeger bij het postkantoor gebeurde kan nu bij het Kentekenloket! Dus bent u op zoek naar een garagebedrijf die van alle markten thuis is dan zijn wij het adres voor U! Grote – Kleine Beurt, APK, Roetmeting, Viergastest, Telefoon inbouw, Navigatie, Airco, Uitlijnen, Banden verkoop en Opslag. Blijf op de hoogte via Facebook en onze eigen Auto Bedrijf Gendringen app te vinden in de App store of Google Play store. Maar gewoon een belletje kan ook nog steeds.

Uw interieur is een blikvanger en weerspiegelt uw karakter of het karakter van uw bedrijf. Daarom is het belangrijk dat uw interieur perfect bij u past. Iesseler Interieur kan u daarbij helpen. We doen ons best om de meest ideale inrichting te realiseren, zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen en ideeën, stijl van wonen, werken en leven. Daarmee maken we elk meubelstuk uniek! Iesseler Interieur bestaat inmiddels ruim 10 jaar. In deze jaren hebben een groot aantal uiteenlopende klanten de weg naar ons gevonden. Zowel met particuliere alsook zakelijke klanten hebben we goede relaties opgebouwd. Met name het persoonlijk contact wordt door onze klanten zeer gewaardeerd. In principe is niets ons te gek en zien we ingewikkelde vraagstukken als een uitdaging die we graag aangaan. Ons machinepark biedt ook de mogelijkheid om aan

een gedifferentieerde vraag te kunnen voldoen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op onze website www.iesseler.nl. U vindt ons bedrijf aan de Ulftseweg 83 A in Silvolde. Voor meer informatie staan 34 we u graag te woord. We zijn bereikbaar via 303151 1– 34 11 45 w 41 45 w e: in w.i of via info@iesseler.nl. 17 fo es 1 @ ie se Iesseler Interieur … uw maatwerkspecialist! l ss

er . er nl .n l

el

iesseler interieur uw maatwerkspecialist

Doe méér voor

MOLENS

molenfonds.nl


E R S architekten bna ERS, architectuur met een menselijk gezicht. Architectuur is een spel tussen vorm, funktie en kleur, dat vraagt om een pragmatische aanpak voor plannen op maat. Een specialisme dat bij ERS architekten optimaal is geautomatiseerd. Sober of uitbundig, het menselijk gezicht van ERS architekten staat garant voor een expressieve architectuur. Stationsweg 25, 7061 CT Terborg Tel. 0315-323070, Fax 0315-326155 E-mail: info@ers.nl, internet: http://www.ers.nl

Debbeshoek 2a, 7071 XK Ulft tel: 0315 68 14 05 www.vanhaasterkuiper.nl

Hairstyle Anke Zomer korting Knippen �10,-

Voor Piano- en Keyboardlessen

Wessel Springer

All-round Kapster 06-22691168

Tegen inlvering van deze bon

Hairstyle Valkenhof 20 7051 XB Varsseveld

Anke

Brillen Contactlenzen Nachtlenzen Bifocale lenzen

Muziekdocent 30 jaar opiek ervaring

Heideman Hovenier verzorgt alle voorkomende werkzaamheden in uw tuin: Heideman Hovenier verzorgt alle

Heideman Hovenier

Te Lindert Ongediertebestrijding & Preventie

voorkomende werkzaamheden in uw tuin:

Heideman Hovenier verzorgt alle • Tuinontwerp • Renovatie voorkomende werkzaamheden in uw tuin: • Tuinontwerp • Renovatie • Tuinaanleg • Onderhoud • Tuinaanleg • Onderhoud

• Tuinontwerp • Renovatie • Tuinaanleg • Onderhoud

Henk te Lindert Tammeldijk 4 • 7122 Aalten Tammeldijk 4 ••LK 7122 LK Aalten Aalten Tammeldijk 4 7122 LK 0543-466419 0543-466419 0543-466419 E-mail:E-mail: info@vrijvanongedierte.nl E-mail: info@vrijvanongedierte.nl Tammeldijk 4 • 7122 LK Aalten info@vrijvanongedierte.nl 0543-466419 E-mail: info@vrijvanongedierte.nl Tammeldijk 4 • 7122 LK Aalten 0543-466419 E-mail: info@vrijvanongedierte.nl

Kapelweg 56 7065 BB Sinderen 0315-617651 Wesselspringer.nl

Opiek Timmer | Dames Jolinkweg 7b Varsseveld GRATIS PARKEREN | tel 0315-769052. | www.opiekimmer.nl

Ben’s trapmontage en Aftimmerbedrijf: Tijd voor nieuwe stappen www.btatrappen.nl

Tel. 0543 45 26 37

Tel.Mob. 05430645 26 37 51 36 18 52 Tel.Mob. 0543 45 2651 37 36 18 52 06

Mob. 06 51 36 18 52

www.heidemanhovenier.nl www.heidemanhovenier.nl www.heidemanhovenier.nl

B.D.B. Diervoeding Natuurlijke Diervoeding en Vachtverzorging

KVV Versvleesvoeding Snacks voor hond en kat

GROOTS IN KLEIN IJZERWERK

Sniedersweide 9, 7123 AJ Aalten | Tel. (0543) 47 77 50

www.fysioholtkamp.nl

Sniedersweide 9, 7123 AJ Aalten | Tel. (0543) 47 77 50 info@diervoedingonline.nl | www.diervoedingonline.nl

Praktijk voor Fysiotherapie Kon. Wilhelminalaan 9 • 7051 AR VARSSEVELD TEL. 0315-244338 • Gebouw sportcentrum Vital

LBG ULFT BV ‘t Goor 10 7071 PB Ulft

( 0315 631179  info@lbg-ulft.nl  www.lbg-ulft.nl

GRATIS ADVERTENTIE

VAKANTIE IS...

...HET ONMOGELIJKE MOGELIJK MAKEN

Geef Fabian zijn leven terug. Dialyseren is geen leven, maar overleven. Fabian kan 40 uur per week geen kant op. Niet werken, niet naar buiten, niet op pad met zijn gezin. Geef nierpatiënten hun leven terug. Met de draagbare kunstnier. Sms NIER naar 4333 of geef via nierstichting.nl Met 1 SMS doneert u eenmalig € 2,- (exclusief telefoonkosten). Meer informatie: www.nierstichting.nl/sms

VAKANTIE IS WIELEWAAL Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een onvergetelijke vakantietijd te bezorgen. Maak jij het mogelijk? www.wielewaal.nl/ vrijwilligers


Van jong tot oud actief bezig zijn, dat is Laco Oude IJsselstreek!

Uitgave van: Sportcentrum Oude IJsselstreek ‘t Veld 30 7061 DD Terborg Telefoon: 0315-324112 www.laco.eu Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem Telefoon: 0314-361130 www.mdh-uitgeverij.nl Verspreiding Axender T (030) 755 69 30 I www.axender.nl Druk: Rodi Rotatie

Evenementen in ijzersterke omgeving

De moderne basisschool voor uw kind!

De SSP-HAL op het DRU Industriepark te Ulft De SSP-HAL gevormd door de voormalige koepeloven en de SSP-assemblagehal van de DRU Verwarming BV. De SSP-HAL is gelegen op het DRU Industriepark te Ulft en heeft een nostalgische industriële uitstraling en biedt met haar vloeroppervlakte van 5.500 m2 plaats aan congressen, beurzen en andere middelgrote en grote evenementen. De SSP-HAL word geëxploiteerd door de stichting SSP-HAL. De stichting SSP-HAL is een vrijwilligersorganisatie en stelt zich vooral tot doel om evenementen te organiseren ten behoeve van de gemeenschap. Alle inkomsten komen ten goede aan het beheer, organisatie, onderhoud en renovatie van het monumentale complex.

Plakkenberg staat voor: DeDe Plakkenberg staat voor:

Vakantiepret Tijdens de voorjaar, herfst en kerst schoolvakanties vindt er met veel succes het zo genaamde “Vakantiepret” plaats. De te verwarmen 5.500m2 grote

hal wordt dan omgetoverd tot een waar speelparadijs met een velerlei aan speelattracties en activiteiten waar kinderen t/m 12 jaar zich opperbest kunnen vermaken. De begeleiders en de kinderen kunnen voor de nodige verfrissingen en versnaperingen terecht bij ons gezellig ingericht horeca terras. Evenementen Naast “Vakantiepret” hebben onder meer de volgende evenementen hun plek in de SSP-HAL gevonden. “Huntenkunst”, “Oude IJsselstreek Muziekfestival”, “Kidsfabriek”, “Jongdierendagshow”, de “Ulftse avondvierdaagse”, de Kerstmarkt in combinatie met “Uit de Kunst”. Volg ons op facebook en Houd u onze website www.ssp-hal.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Wilt u een congres, beurs of evenement organiseren in een ijzersterke omgeving neem dan vrijblijvend contact op met info@ssp-hal.nl

Onderwijs op maat Een open, goede communicatie Een goed zicht op de ontwikkeling van kinderen Professionele buitenschoolse opvang in ons eigen gebouw Kom gerust eens kennismaken op de Plakkenberg. Meer informatie kunt u vinden op www.plakkenberg.nl

Pagina 15


KALENDERS A4 (297x210 mm)

€68,25 stuk(s)

Laco sportcentrum de Paasberg  
Laco sportcentrum de Paasberg