Page 1

Jaargang 8 • nr. 2 • 2018 Uitgave van MDH Uitgeverij  twitter.com/vrijetijdkrant  www.vrijetijdkrant.nl Oplage: 14.000 Totale oplage regio Salland: 92.000

Rijssen & Holten

regio Salland

Vrijetijdpuzzel

Kijk snel op de puzzelpagi na! en WIN! pagina 5

pagina 9

Bloemendal ATB-tocht

pagina 11-12-13

Midwinter Marathon

Vrijetijdagenda

pagina 19

pagina 23

Smaakevent

Puzzel

Bloemendal ATB-tocht over ‘nummer 1-parcours’ Rijssen Wie altijd eens met de All Terrain Bike (ATB) over het nummer 1-parcours van Nederland wilde rijden moet op 12 januari zeker naar Rijssen komen. Daar vindt weer de Bloemendal ATB-tocht plaats van de Tourclub Rijssen. Deze volledig uitgepijlde tocht loopt grotendeels over het in 2015 aangelegde MTB-parcours. De route gaat ook via paden die alleen voor deze tocht opengesteld zijn door de eigenaren, zoals de Friezenberg. Deze wat pittige tocht is zeker ook voor beginners goed te doen. Dat komt door de opzet van de route. Deelnemers rijden steeds kriskras rond Rijssen. Als het niet meer gaat kun je dus gewoon afstappen. Dat betekent ook dat de wat oudere kinderen kunnen meedoen.�

Stamppotwandeling Holten viert 80 jaar natuurmuseum Eerst een mooie wandeling maken over en langs de Holterberg en daarna stamppot eten en het natuurmuseum bezoeken. Dat is al jaren vaste prik tijdens een van de laatste dagen van het jaar tijdens de Holtense Stamppotwandeling. Het is ook meteen het laatste feestelijke evenement in het kader van het 80-jarig bestaan van het particuliere Holtense Natuurmuseum. De gidsen nemen de wandelaars in een aantal groepen

e Kijk op d ina g a lp puzze eze d in r achte rant! vrijetijdk

mee. Onderweg vertellen ze alles over de omgeving en de mooiste, gekste en spannendste verhalen. De wandeltocht begint in het museum. Deelnemers worden welkom geheten en verdeeld over een paar groepen. Onder leiding van de gids gaan ze de Holterberg op. Het is wel ijn als je van tevoren aanmeldt. Zo zijn er genoeg gidsen beschikbaar.. �

Puzzel mee! En win! La Souris E-Sourini scooter (electrisch) Brons t.w.v. €1.499,- of één van de andere fantastische prijzen! Aangeboden door:

Smaakevent op Landgoed De Uitkijk een smaakvol uitje Op zondag 14 april vindt tussen 11:00 en 17:00 uur op Landgoed De Uitkijk aan de Hellendoornsebergweg 8 de vierde editie plaats van Smaakevent. Voor liefhebbers van eerlijke en heerlijke producten en gerechten een leuk uitje om naar uit te kijken. De toegang is gratis en wil je iets lekkers eten en drinken op één van de terrassen reken je af met de proefmunten die je voor twee euro per stuk ter plekke kunt aanschafen. De 25 standhouders zorgen voor volop variatie. Naast proeven kun je op deze sfeervolle locatie ook producten kopen om mee naar huis te nemen. Lees in ons hoofdartikel het commentaar van Helen Kijftenbelt, eigenaar van dit prachtige landgoed, met wie wij in gesprek gingen. �

facebook.com/jumborijssen

www.bions.nl  twitter.com/vrijetijdkrant

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

pagina 1


Alles onder 1 dak Altijd deskundig, altijd dichtbij

Sanitair • Installatietechniek • CV-ketels • Onderhoud • Zonnepanelen

Ter Harmsel Morsweg 7a, Rijssen - telefoon 0548 512 113 info@terharmsel-rijssen.nl www.terharmsel-rijssen.nl

sanitair en installatietechniek

0548 361 375 www.grandcafedebiester.nl


Stamppotwandeling Holten viert 80 jaar natuurmuseum Eerst een mooie wandeling maken over en langs de Holterberg en daarna stamppot eten en het natuurmuseum bezoeken. Dat is al jaren vaste prik tijdens een van de laatste dagen van het oude jaar tijdens de Holtense Stamppotwandeling. Het is ook het laatste feestelijke evenement van het 80-jarig bestaan van het particuliere museum. De gidsen nemen de wandelaars in een aantal groepen mee. Onderweg vertellen ze alles over de omgeving en de mooiste, gekste en spannendste verhalen. “Want deze streek zit vol legenden en vreemde spookverhalen,” weet Anton van Beek van het Natuurmuseum. “De gids is dus ook verhalenverteller. Want gewoon lopen feitjes opdreunen is natuurlijk saai.”

“Onze eerste wolf op de Holterberg had gelukkig een chip,” weet van Beek. “Zo kwamen we er achter dat hij zich had losgemaakt van zijn roedel in Duitsland. Deze wolven stichten uiteindelijk ergens anders een eigen groep. De Holtense wolf is uiteindelijk doorgegaan naar België. Daar is hij naar verluidt nog.”

Groepen De wandeltocht begint in het museum. Deelnemers worden welkom geheten en verdeeld over een paar groepen. Onder leiding van de gids gaan ze de Holterberg op.

Wolf In Holten zijn zelfs de waargebeurde verhalen spannend. “We hebben hier een wolf gehad,” weet van Beek. “En we weten zeker dat er meer komen. Tijdens de wandeling kom je te weten hoe die wolf hier kwam, waar hij nu is en wat we verwachten. Zeker is dat de wolf deinitief aan het terugkomen is in ons land, dus ook hier. Behalve tijdens de wandeling zie je dat ook in het museum zelf. Daar staat in een grote diorama een dreigende wolf, een vluchtende reebok en een opvliegende korhaan. Heel levensecht nagemaakt.”

De berg is 75 meter hoog en opgestuwd in de laatste grote ijstijd. Maar dat wisten de Holtenaren van vroeger natuurlijk niet. Van Beek: “Nee, de berg is door de reuzen gemaakt,” lacht hij. “Want die hadden we hier. Ze kwamen vooral uit Duitsland. Een van de Pruisische reuzen moest de Zuiderzee dempen. En dus ging hij met een enorme zak zand richting ons land. Maar ergens in de buurt van Holten kwam er een gat in die zak. Daar merkte de reus niks van. Dat kwam pas later toen hij veel zand was verloren en de zak ineens erg licht werd. Hij keek verschrikt achterom en zag een grote berg liggen. En zo ontstond de Holterberg.”

Aanmelden Ook mensen van verder weg sluiten zich inmiddels aan bij de stamppotwandeling. “Het is wel ijn als je van tevoren aanmeldt,” weet van Beek. “Zo kunnen we de groepen goed indelen en hebben we genoeg gidsen beschikbaar. Dan weten we ook hoeveel we moeten regelen voor het bufet.”

Want die stamppot is niet zomaar een bordje boerenkool. Het is een uitgebreid bufet bij buurman Woody’s. Als afsluiter mogen de deelnemers op eigen gelegenheid het museum in. Volgens van Beek is dat vanwege het tachtigjarig bestaan extra interessant. “We hebben een paar mooie nieuwe diorama’s en de tentoonstelling, Rovers, zangers en reizigers die tot volgend jaar maart doorloopt.”

Klok Van Beek is daar erg enthousiast over. Hij raadt wandelaars aan hier zeker te kijken. “Hij is helemaal geweid aan zang-, roof- en trekvogels. Als je daar aankomt zie je eerst een grote zeearend die je aankijkt vanuit zijn enorme nest. Een nieuwsgierig steenuiltje zit hoog op zijn balk. Er staat een grote klok waar je aan moet draaien. Als die stopt zie je welke vogels op die tijd van de dag actief zijn. Zet vervolgens de koptelefoon op en je kunt ze ook horen.” Verder heeft het museum aan alle bezoekers gedacht, van de allerkleinsten tot volwassenen. “We hebben zelfs al een speurtocht voor kleintjes die nog niet kunnen lezen,” lacht van Beek. “En we hebben een speurtocht met kleurplaten voor volwassenen en alles er tussenin. Je kunt je die dag dus met het hele gezin prima vermaken.“ �

Feiten & Cijfers  Stamppotwandeling  Zaterdag 29 december 2018  11.00 uur

 Entree: volwassenen € 19,50 Kids € 13,50. Reserveren: Vooraf  Aanmelden: per mail of bellen 

 twitter.com/vrijetijdkrant

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

info@museumholterberg.nl

pagina 3


R

Al meer dan 90 jaar zijn wij een gespecialiseerd familiebedrijf in het leveren en plaatsen van haarden en kachels in de regio Rijssen en omstreken. In onze moderne showroom vind u gashaarden, houthaarden, elektrische haarden , schouwen, kachels en buitenhaarden. Of u nu kiest voor klassiek of modern, wij adviseren u graag over de talloze mogelijkheden. U kunt bij ons terecht voor een totaal concept. Dit houdt in: • Installatie door eigen medewerkers. • Aftimmeren van boezem. • Maatwerk kasten en onderkasten. • Behangen of stuc werk. • Marmeren plateaus Dit alles in overleg met de klant en naar de wensen van de klant. Wij zijn lid van Het Sfeerverwarmingsgilde en hebben een DE certicering die staat voor: Vakmanschap, Verantwoordelijkheid en Veiligheid.

“Uw huis wordt een thuis met een haard van ons”

www.wa-terharmselrijssen.nl Haarstraat 66 7462 AS Rijssen

info@wa-terharmselrijssen.nl 0548 - 512751

ONTZORGT

VERTROUWD T

OMARMT

BiOns is een thuiszorgorganisatie met een persoonlijke aanpak, kleine zelfsturende teams en grote betrokkenheid

VOO PASSIE R VOOR ZORG!! G!! l Huishoudelijke ondersteuning l Individuele begeleiding l Dienstverlening vanuit de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Wet Langdurige Zorg (WLZ) In de vakantietijd wordt er gewerkt met vaste invallers!

o@bions.nl l Tel: 085-8500163 www.bions.nl info@bions.nl


Foto’s: Mathijs Scholten

Begin

Bloemendal ATB-tocht over ‘nummer 1-parcours’ Rijssen Wie altijd al eens met de All Terrain Bike (ATB) over het nummer 1-parcours van Nederland wilde rijden moet op 12 januari zeker naar Rijssen komen. Daar vindt weer de Bloemendal ATB-tocht plaats van de Tourclub Rijssen. Deze volledig uitgepijlde tocht loopt grotendeels over het in 2015 aangelegde MTB-parcours. En niet alleen dat. De route gaat ook via paden die alleen voor deze tocht opengesteld zijn door de eigenaren, zoals de Friezenberg. Deze wat pittige tocht is zeker ook voor beginners goed te doen. Dat komt door de opzet van de route. Deelnemers rijden steeds kriskras rond Rijssen. Als het niet meer gaat kun je dus gewoon afstappen. Volgens Hans Bloemendal, een van de organisatoren, trekt de ATB-tocht naast veel mensen uit de streek ook belangstellenden uit de rest van het land en zelfs Duitsers. “Vooral mensen uit het westen vinden het hier fantastisch,” weet hij. “Het is hier natuurlijk niet vlak en het gebied rond Rijssen met zijn vele voormalige steenfabrieken oogt heel anders. Veel deelnemers wanen zich in het buitenland!”

Pechhulp De initiatiefnemers van de tocht hebben aan alles gedacht. Er is pechhulp onderweg, en ook EHBO’ers zijn aanwezig. Bij terugkomst kun je de iets afspuiten en er zijn kleedkamers en douches beschikbaar. Onderweg zijn er twee uitgebreide stops met diverse versnaperingen.

Vrijwilligers pijlen vooraf de hele route. Dit geldt ook voor de stukken waar deelnemers alleen die dag mogen komen. De route met GPS uitzetten bleek niet te doen. Volgens Bloemendal slingert de route daarvoor teveel rond Rijssen. “We zorgen wel dat vrijwilligers steeds door de hele route heen rijden om te zien of iedereen nog op de goede route zit. En ook de pechteams rijden rond. Daar ben ik er een van, en dat is heel dankbaar werk.”

De vrijwilligers van de Tourclub zijn inmiddels uitstekend op elkaar afgestemd. Het begon allemaal in 1980, toen een aantal toerietsers uit het Zwitserse Anzere op de iets naar Rijssen kwam. Om de Zwitsers te kunnen ontvangen moest er wat entourage zijn, was de mening. En dus werden een aantal Rijssense ietsers bij elkaar getrommeld. Na de ontvangst gingen de Rijssenaren naar Zwitserland. Ook op de iets. Uit dit initiatief ontstond uiteindelijk de Tourclub Rijssen. Wie de Bloemendal-tocht heeft gereden en zich bij de club wil aansluiten, wacht jaarlijks een toerschema voor diverse niveaus met een toerleider. Volgens Bloemendal doen veel deelnemers door het jaar heen trainingen en andere toertochten. “Je start met een bepaald tempo en dat bouw je langzaam op. We gaan samen uit, samen thuis. Dat geldt dus ook bij deze tocht. Let op: dragen van een ietshelm is verplicht tijdens alle activiteiten, dus ook deze!” �

Feiten & Cijfers

Kinderen Aan de tocht kunnen ook wat grotere kinderen meedoen. “Ze kunnen gewoon de kortste route rijden,” zegt Bloemendal. “In de praktijk blijkt dat ze vaak met de ouders mee gaan en dat ze er dan iets langer over doen. Als je zorgt dat je op tijd start is daar ook ruimte voor.” De ATB-club zorgt het hele jaar zelf voor het onderhoud aan de routes die jaarrond toegankelijk zijn. Volgens Bloemendal is dat veel werk maar wel heel dankbaar. “Na de tocht lopen we het parcours helemaal na en brengen alles weer in orde. Zo kunnen de ATB’ers die na ons komen weer lekker verder met ietsen.”

 Bloemendal ATB-tocht  12 januari 2019  Afstanden: 30 en 50 km  Sportpark de Koerbelt Arend Baanstraat in Rijssen  Start: 0900-1000 uur  Inschrijven: 0830-0930 Einde tussen 12:00 en13:00 uur  Aantal deelnemers: 600 € Kosten: 5 euro NTFU – 7 euro niet-NTFU  http://bloemendalatbtocht.nl

VIP behandeling bij úw tandarts in Heeten Preventie en behoud van het eigen gebit staat voorop bij het team van Tandarts Heeten. “Mijn motto is zo lang mogelijk de eigen tanden en kiezen te behouden.” vertelt Cees Nelis. Naast een tandheelkundige controle wordt ook tandsteen verwijderd. Dit valt onder de Voorlichting Interventie Preventie (VIP) behandeling. “Iedereen loopt met een frisse mond de deur uit”.

Tandartspraktijk Heeten

Uilenbroekstraat 2  twitter.com/vrijetijdkrant

Door de preventieassistent wordt advies gegeven over goede gebitsverzorging om daarmee uit te leggen wat een gezonde mond is. Sommige mensen moeten er nog een beetje aan wennen dat het verwijderen van tandsteen bij een bezoek aan de tandarts er gewoon bijhoort. “Het is voor ons net zo normaal als 2x per dag poetsen en maakt onderdeel uit van goede gebitsverzorging,” aldus preventieassistente Hetty.

8111 BD

Heeten

0572-214020

Er ontstaat bijna altijd wel wat tandsteen, met name tussen de tanden en kiezen. Samen met de preventieassistentes zorgt Cees Nelis voor uw persoonlijke behandeling. De praktijk wordt gekenmerkt door zijn ‘open’ karakter, is goed uitgerust met de modernste apparatuur en er is rekening gehouden met minder validen.

info@tandar tsheeten.nl

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

www.tandar tsheeten.nl pagina 5


KNALLENDE OUDEJAARSSHOW 27 - 31 december 2018

JHW Bouwdiensten BV is op zoek naar gemotiveerde : • • • • •

Metselaars Timmerlieden Werkvoorbereiders Uitvoerder Bouwopruimers

• • • •

Tegelzetters Betonreperateurs Stratenmakers Steigerbouwers

U kunt reageren via tel: 0546 - 712014 of per mail : vacature@jhwbouwdiensten.nl

MEGA OPRUIMING FIETSEN · KLEDING & ACCESSOIRES

Bedrijvenweg 32 7442 CW Nijverdal

JHW Bouwdiensten BV Banisweg 3 · 7462 HW Rijssen Tel: +31 54 85 12 217 info@biketotaalbloemendal.nl

www.jhwbouwdiensten.nl

www.biketotaalbloemendal.nl

Waardebon 2x Big Mac

2 halen 1 betalen

Ommerweg 7a

Ommerweg 7a • • 7447 RA Hellendoorn • Niet geldig in combinatie met andere McDonald’s aanbiedingen. Alléén geldig tegen inlevering van deze waardebon bij McDonald’s Restaurants Holten (A1) en Nijverdal t en met 31-12-2016 februari 2019 (’t Lochter) tot en met 28-12-2016

n • Mob. (06) 52028450


Dwars door natuur ietsen met Eshuis Accountants Holterberg ATB tocht Wie dwars door de natuur wil ietsen en op plekken wil komen waar je normaal gesproken nooit komt, kan zich op zondag 10 februari verheugen op de Eshuis Accountants Holterberg ATB tocht. Vanaf 09:00 uur kun je terecht op vertrek- en aankomstlocatie Camping De Noetselerberg in Nijverdal, waar je je kunt aanmelden voor de 35 of 55 kilometer lange route. Ook is er de For Kids Only tocht, waar kinderen tussen de zeven en twaalf jaar zich gratis voor kunnen opgeven. Liefhebbers van sportietsen, veldrijietsen en mountainbiken komen volledig aan hun trekken tijdens deze mooie en afwisselende routes. “De Holterberg ATB tocht bestaat al minstens 35 jaar,” maakt Chantal Fokkert, commissielid van Fietstoerclub CC’75, aan de redactie bekend. “We zijn heel blij met Eshuis Accountants als onze nieuwe hoofdsponsor. Bij het inschrijven kun je contant afrekenen. Kosten bedragen vijf euro voor NTFUleden en zeven euro voor niet-NTFU-leden. Voorinschrijven is ook mogelijk via www.toer.cc75 of via de link https://www. fietssport.nl/details/inschrijven/id/47399.”

For Kids Only tocht “Deze kidstocht organiseren we voor de vijfde keer,” voegt Chantal er aan toe. “Elk jaar weten we meer kinderen aan te trekken. Deelname is gratis. Het is echt bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met de sportieve All Terrain Bikes. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat alles veilig verloopt. Daarom zullen ze onder begeleiding ietsen. Verder zorgen we nog voor wat drinken en een medaille. Wil je meedoen, dan kun je je hiervoor ter plekke inschrijven vanaf 09:45 uur. Maar net als bij de overige afstanden is voorinschrijven ook mogelijk.”

Verschillende routes “Bij ons kun je kiezen uit twee afstanden,” vertelt Chantal enthousiast. “Die van 35 kilometer gaat richting Holten en weer terug naar Nijverdal. De 55 kilometer lange route ligt in het verlengde van die van 35 kilometer en gaat verder naar Hellendoorn en neemt een deel van de Sallandse Heuvelrug mee. Het zijn super mooie routes. Wat deze tocht zo speciaal maakt, is dat je op plekken komt waar je normaal niet komt. In overleg met landeigenaren, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten worden bepaalde gebieden die dag vrijgegeven om doorheen te ietsen. De routes bevatten single tracks, pittige beklimmingen, zandpaden en afdalingen. Heel afwisselend dus. Verder zijn er onderweg twee verzorgingsposten om aan te sterken en is er ook een wc-mogelijkheid. Het dragen van een helm is verplicht.”

 twitter.com/vrijetijdkrant

Fietstoerclub CC’75 “Onze ietsclub telt bijna 500 leden,” meldt Chantal vol trots. “Door het jaar heen Hebben we vaste trainingsdagen en organiseren we van allerlei tochten, zoals de ietsmeerdaagses naar Duitsland of België. Onze leden zijn dan twee, drie of vier dagen onderweg, al ietsend of met de bus ernaartoe. Zo organiseren we een bijzondere toertocht op de raceiets van 100, 140 en 160km rond de Duitslands plaats Ibbenburen. Namelijk de Tecklenburg Rundfarht, de zaterdag na Hemelvaart, een grote, mooie, maar zware tocht waar 3000 mensen aan deelnemen. Binnenkort op 28 december staat de Zorgsaam Carbidtocht weer op onze agenda. Dan is het weer toegestaan om te knallen in het Hellendoornse Bos. Het is één van de mooiste ATB tochten van Nederland en in

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

2017 bekroond door Dutch MTB Trail. Zo na de kerstdagen een prima gelegenheid om de Kerst-kilo’s kwijt te raken.”

Overige mededelingen “Op de dag zelf kan ik helaas niet meedoen, ik ben dan een van de coördinators van deze tocht,” verontschuldigt Chantal zich tot slot. “De Eshuis Accountants Holterberg ATB tocht is geen wedstrijd maar een recreatieve tocht. De deelnemers staan met hun inschrijfgeld ook een deel af aan Holterberg Support for Nature, bedoeld voor het behoud van natuurgebieden en het in stand houden van sportieve evenementen. De kantine op het campingterrein is gewoon open. Je kunt daar terecht voor snert, een gehaktbal of biertje. Ook kun je daar douchen en je omkleden en kan je iets na aloop afgespoten worden.” �

Feiten & Cijfers  Eshuis Accountants Holterberg ATB tocht  Zondag 10 februari  Camping De Noetselerberg  Fietstoerclub CC’75  Bezoekers: 1.000

pagina 7


Tandartspraktijk NewSmile Vrieswijk 6d 8103 PB Raalte 0572-356508 info@newsmile.nl

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen: • • • • • • • •

Algemene en Preventieve Tandheelkunde Mondhygiëne Implantologie Endodontologie Prothetiek (inclusief klikgebit) Bleken Esthetische tandheelkunde Angstpatienten

NIEUW IN DE PRAKTIJK: IMPLANTATEN, KRONEN EN KUNSTGEBIT OP IMPLANTATEN *Een gratis consult i.v.m. implantaten

Nieuwe patiënten zijn welkom! Tot ziens in onze nieuwe praktijk! Tot ziens in onze nieuwe praktijk! Het team van Tandartspraktijk NewSmile Dr. Motty Zalmon, eigenaar: Dr.Drs. Motty eigenaar: Otilia Zalmon, Mihaila: Mw. Mr. Fleur RomanMeijberg: Bondar: Mw. van Schooten: Mw.Yvonne Hiriti Alazar: Mw. Mw.Jessica KimberleyBakker: Mulders: Mw.Gerinde Lieselotte Dubbink: Smit: Mw. Mw.Petra HarertaSmalbil: Beyene: Mw.

Tandarts en Implantoloog Tandarts en Implantoloog Tandarts Mondhygieniste Tandtechnieker Preventie-assistente Mondhygiëniste Preventie-assistente Tandarts-assistente Tandarts-assistente Tandarts-assistente Balie-assistente Balie-assistente


Midwinter Marathon een uniek evenement

Fotografie: Rob Voss

De Midwinter Marathon is ieder jaar een terugkerend fenomeen. Meer en meer mensen in en om Apeldoorn gaan vanaf de zomer hardlopen en daarmee trainen voor de Midwinter Marathon. Het evenement doet de harten van veel Apeldoorners en andere landgenoten sneller kloppen. Deelnemers uit ruim 750 dorpen en steden stonden afgelopen editie aan de start. Tijdens de aankomende editie op 2 en 3 februari zal dit niet anders zijn. Lopers uit meer dan 15 landen zullen weer deelnemen aan het oudste hardloopevenement van Nederland. Bijzonder is dat, ondanks de vaak winterse omstandigheden met sneeuw naast het parcours, het evenement nog nooit is afgelast. Komende editie worden er 15.000 lopers verwacht.

Dé voorbereiding op marathon in voorjaar Wat in 1974 begon als een trainingswedstrijd voor marathonlopers in de winter is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en drukst bezochte wedstrijden in Nederland. Veel lopers zien de Asselronde (25 km) als een goede voorbereiding op de marathons in het voorjaar. Apeldoorn biedt geen gemakkelijk parcours, daar is iedereen het wel over eens. Maar des te meer een uitdaging voor iedere loper die de Apeldoornse sfeer en ambiance wil proeven. Sinds 2007, toen de start en inish verplaatst zijn naar de Loolaan, is een linke groei te zien in het deelnemersaantal. Het evenement is fors gegroeid van 5.000 naar bijna 15.000. Maar, en dat vinden we belangrijk, de lopers roemen ons om de ‘gemoedelijke sfeer’.

Alleen maar vrijwilligers Bij een dergelijk evenement is een goede organisatie nodig. Het vrijwilliger bestuur kan het natuurlijk niet alleen. Er zijn op de wedstrijddag ruim 350 vrijwilligers op de been om alles in goede banen te leiden. Het vergt veel om zo’n 15.000 deelnemers op te vangen. Je ontvangt als organisatie niet voor

niets de prijs ‘Leukste hardloopevenement van Nederland’. “De lopers roemen ons evenement om het gemoedelijke aspect zo bleek uit het onderzoek”, aldus voorzitter Frans Mulderij. “We zijn een heel groot loopevenement maar lopers ervaren dat niet zo. Het zijn vaak de kleine dingen die lopers waarderen zoals het omhangen van de medaille als ze over de inish zijn. Ook besteden we bij de vrijwilligers veel aandacht aan het gastheer en gastvrouw zijn. In Apeldoorn willen we de lopers het gevoel geven dat ze echt welkom zijn. Het moet als een warme deken voelen bij de lopers.” Waar vergelijkbare loopevenementen als die van Enschede en Eindhoven betaalde krachten in dienst hebben wordt het oudste nog bestaande hardloopevenement in Apeldoorn louter gedragen door vrijwilligers, dat maakt het uniek. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de diverse afstanden die gelopen kunnen worden en het prachtige parcours.

de lange afstandloper ter voorbereiding op de grote voorjaarsmarathons. Ook de Kidsrun van 1 kilometer (en 500 meter als Prestatieloop met begeleiding van een ouder) is de afgelopen jaren gegroeid, van 100 naar ruim 900 deelnemers. “De Kidsrun is een relatief klein onderdeel maar het bestuur van de Midwinter Marathon vindt het waardevol. Gezondheid en bewegen is voor jonge kinderen erg belangrijk”, zo geeft Mulderij aan. De Acht van Apeldoorn heeft de potentie om nog fors te groeien met jonge en beginnende hardlopers. Veel lopers vinden de 8 kilometer een prima afstand om mee te starten. Ook hier is een mooie route uitgekozen. De Mini Marathon van 16,1 kilometer is een mooie voorbereiding op een halve marathon in het voorjaar. Ook dit jaar is er op zaterdag, de dag vóór de andere afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon, de Kroondomein Het Loo Marathon trail door het mooiste stuk natuur op de Veluwe, Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. � Voor meer informatie over starttijden en inschrijven kijk op www.midwintermarathon.nl

Feiten & Cijfers  Centraal Beheer Midwinter Marathon  Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019

De afstanden

 Loolaan/Bosweg Apeldoorn

Voor de Asselronde (25 km) geldt dat deze afstand eigenlijk de mooiste route kent over de heuvelachtige Asselseheide. Daarmee heeft de Midwinter Marathon een afstand voor

 Stichting Marathon Apeldoorn  Bezoekers: 10.000 (daarnaast 15.000 deelnemers)

pend van 9:00 uur

dinsdags zijn wij geo

tot ongeveer 13:00

uur.

Doe méér voor

MOLENS Vishandel v.o.f. Jacob van Mart uw visspecialist die staat voor kwaliteit

molenfonds.nl  twitter.com/vrijetijdkrant

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

Vishandel Jacob van Mart is een echte vishandel uit Spakenburg en staat wekelijk voor u klaar met overheerlijke vis. Gebakken vis, kibbeling, ovenschotels, zoute haring en gerookte/gestoomde vis is onze specialiteit. Voor vragen omtrent onze vis kunt u gerust langskomen of even bellen: 06-53125716 Bestellen kan aan onze kraam, maar ook via de telefoon: 06-53125716

pagina 9


Tweedehands witgoed met garanie Tweedehands garantie

witgoed garanie met garanie

www.wgswitgoed.nl www.wgswitgoed.nl

STERK IN2 nl Nijverheidsweg

TWEEDEHANDS!

Nijverheidsweg 2 Njverheidsweg 7442 CH Nijverdal2 Tel. 06-153 623 54 Tel. 0548-785243

Kun jij reanimeren?

Van

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie

Uitgelicht Van Erp Auto’s en Campers

Met trots kunnen we wij u vertellen importeur en dealer te zijn geworden van het Italiaanse camper merk Giottiline. Het merk Giottiline is in 2004 opgericht en dankzij hun innovatie, Italiaanse design en perfecte prijs-kwaliteit verhouding behoren zij tot het topsegment in de markt. Giottiline heeft een samenwerkingsverband met de Rapido groep. Door de diversiteit in de modellen en uitvoeringen, kan Giottiline iedere kampeerliefhebber voorzien van zijn of haar droomcamper. Graag nodigen wij u uit om de verschillende modellen bij ons in de showroom te komen bekijken en het gevoel zelf te ervaren.

Erp

Auto’s

en

“Ook hebben wij hier 20 gebruikte campers op voorraad om de klanten een goed beeld van Campers het aanbod te kunnen geven”, vertelt Jan-Geert van Erp. Het bedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud van campers, dit vervoersmiddel wint aan populariteit. “We merken dat een camper hip is, zowel de bekende doelgroep van 60-plussers alsook de jongere generatie komt hier met een gericht doel binnenlopen.” Mede-eigenaar Jolien Nijhof verklaart: “Een

camper biedt veel vrijheid. Jongere stellen of gezinnen ervaren ook steeds meer het gemak van een camper; bijvoorbeeld voor even een weekendje er op uit.” De aangeklede showroom toont alle occasions die op voorraad zijn, maar ook voor speciale wensen op het gebied van de camper en toevoegingen, zoals een schotel of zonnepanelen, biedt Van Erp vele mogelijkheden. Voor de in- en verkoop van auto’s, 4x4’s en campers gaan de medewerkers van het allround bedrijf graag met de klant om tafel om rustig de wensen te bespreken. Voor een taxatie, het aanbod en meer informatie kan de website worden geraadpleegd, of loop vrijblijvend eens naar binnen

Van Erp Auto’s en Campers Nijverheidsweg 4 Goor 0547 - 263 104 | info@autosencampers.nl www.autosencampers.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 18.00 uur Zaterdag:10.00 – 17.00 uur Laatste zondag van de maand: 11.00 – 15.00 uur


vrijetijdagenda 08-12-18 t/m 06-01-19

23-12-18

26-12-18

Raalte on Ice

Herdertjestocht

Buitenrit tweede Kerstdag

Centrum Raalte

Dorpskerk Bathmen

Manege Snorrewind Markelo

14-12-18 t/m 31-12-18

Winter Open deur Dagen De Eikelhof Antiek Mariënheem

www.snorrewind.nl 23-12-18

Kerstconcert Pajoko

26-12-18

Bibenstraat 36 Nijverdal

Christmas Night met DJ KOBA

Cursus Veilig Vuurwerk Afsteken

23-12-18

www.buenavistarijssen.nl

Vuurwerkstore Holten Holten

Levendige Kerstwandeling

www.vuurwerk-holten.nl

Lunchroom de Harlekijn Nijverdal

22-12-18

22-12-18

D&A-Aprés schaats: RR DJ Crew Henri Dunantplein Nijverdal

www.lunchroomdeharlekijn.nl 23-12-18

Club Buena Rijssen

26-12-18

De Belte Kerstcrossloop Sportcomplex De Belte Nieuw Heeten 26-12-18

schaatsbaannijverdal

Live in de tipi: Eastman Company

22-12-18

www.facebook.com/

De Nachtketiene Gait’s Jingleballs

26-12-18

schaatsbaannijverdal

Jurassic Park & Jewel

Taverne De Tijd Rijssen

23-12-18

www.facebook.com/

22-12-18

Henri Dunantplein Nijverdal

IVN Kerstwandeling Sanatoriumlaan 20 Hellendoorn

Café Calluna Ommen

26-12-18

www.cafecalluna.nl

Kerst bij Dondertman

22-12-18

24-12-18

Kerstconcert Pursang met Carola Smit en friends

Christmas Evening

www.parkgebouw.nl 22-12-18

Kookdemonstratie bij EP:Ommen

Kinderboerderij Dondertman Holten

www.kb-dondertman.nl

Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten Holten

www.canadesebegraafplaatsholten.nl

Christmas Karaoke Night Jipp’s Pub Ommen

www.epommen.nl

www.jippspub.nl

Metallica Undercoversessie! De Lantaarn Hellendoorn

www.lantaarn.nl 22-12-18

Nikki’s presents: Jabbens & Friends

28-12-18

Oliebollentoernooi bij DTV 84

Live in de tipi: Piano House

Tafeltenniscentrum ‘De Doorbraak’ Dalfsen

Schaatsbaan Nijverdal Nijverdal

www.facebook.com/

26-12-18

Meet & Greet met de Kerstman

Henri Dunantplein Nijverdal

www.facebook.com/ 28-12-18

Springfeest

Nikki’s Dalfsen

26-12-18

schaatsbaannijverdal

www.nikkisdalfsen.nl

Midwinterwandeling Holten

Sport- en Belevingscentrum De Scheg Deventer

27-12-18

Sportpark Meermanskamp Holten 24-12-18

Hoge Hexelse Kerst

schaatsbaannijverdal

Peuterschaatsen

Top 2000 Quiz

28-12-18

Café de Barbier Hellendoorn

Supercool - The Lucky End Of 2018 Lucky Rijssen

www.cafedebarbier.nl

Pure Deluxe

www.lucky.nl

27-12-18

www.lucky.nl 27-12-18

Winters Hellendoorn

28-12-18

Museumboerderij Erve Hofman Hellendoorn

ZorgSaam Carbidtocht Sportpark De Voordam Hellendoorn

Belte Bingo

www.oaldheldern.nl

Centrum Nieuw Heeten

28-12-18

D&A-Aprés schaats: DJ IVar

Darttoernooi 27-12-18 t/m 30-12-18

Schaatsbaan Nijverdal Nijverdal

SOOS Dalfsen Dalfsen

www.facebook.com/

Helderse Dressuurdagen Paarden

28-12-18

Hippisch Centrum ‘t Oale Spoor Hellendoorn

Discozwemmen

29-12-18

Zwembad de Koerbelt Rijssen

Groots Darts toernooi en Oud en nieuw feest in Daarle

Kerstdiner bij restaurant De Hazelaer

27-12-18

28-12-18

Restaurant De Hazelaer Hellendoorn

Sporthal De Voordam Hellendoorn

www.restaurantdehazelaer.nl

http://volleybal.reggegroep.nl

Recreatieplas De Tolplas Hellendoorn 24-12-18

Kerstmiddag in De Lantaarn

The PianoHouse

De Lantaarn Hellendoorn

Café de Herberg Ommen

www.lantaarn.nl

www.deherbergommen.nl 25-12-18

29-12-18

Kerstvolleybal toernooi 2018

vrijetijdtip:

schaatsbaannijverdal

zwembad.rijssen-holten.nl/dekoerbelt

Evenementenweide Daarle

Lageveldloop by night

30-12-18

Het Lageveld Wierden

Brink tot Brinkloop

www.lageveldlopen.nl

De Brink Deventer

vrijetijdtip:

Kom naar het

Rijssens Museum

BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer in Nijverdal Hét vertrekpunt voor een dag naar buiten. Geniet van de on-Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten. In het verleden vormden schuivend ijs, smelt water en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf.

door de natuur. Van het vieren van een kinderfeestje tot vergaderen in het groen. Van mountainbiken tot een rondje met de hond. Van ravotten in het speelbos tot reeën spotten. Van in alle rust ietsen of wandelen tot het gekwetter van 30 peuters in het kabouterbos. Voor de verzorging van de inwendige mens kunt u terecht bij ons De Sallandse Heuvelrug biedt bergen aan restaurant BuitenGewoon Lekker. mogelijkheden. Van even een frisse neus De Sallandse Heuvelrug biedt bergen halen tot een hele dag zwerven van avontuur en natuur. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug |Grotestraat 281 | 7441 GS Nijverdal T: 0548-612711 | E: buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

 twitter.com/vrijetijdkrant

RABO-Disco schaatsen: DJ Erwin

www.vvvdelden.nl

www.facebook.com/

22-12-18

www.np-desallandseheuvelrug.nl

28-12-18

VVV Informatiepunt Delden Delden

Henri Dunantplein Nijverdal

Dirk Meeldijk

24-12-18

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Nijverdal

Midwinterwandeling Delden

www.np-desallandseheuvelrug.nl

24-12-18

22-12-18

“Koude neuzen wandeling”

www.dtv84.nl

27-12-18

27-12-18

Canadese Begraafplaats Holten

23-12-18

www.wandeleninrijssen.nl

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Nijverdal

www.nikkisdalfsen.nl

www.soulsumana.com

Dorpshuus Heino

Start: Gelagkamer de Keizer Rijssen

Pure Rijssen

Burg JC van den Bergplein Wierden

Natuurwandeling Heino

Start bij clubgebouw Rijssen

Kerstwandeltocht AV Rijssen

26-12-18

Soul Sumana Happy&Healthy Living by Roos

28-12-18

Kerstwandeling Rijssen 27-12-18

Gedachtenis-kaarsen op Canadese Begraafplaats

Nikki’s Dalfsen

27-12-18

26-12-18

schaatsbaannijverdal

24-12-18

EP:Ommen Ommen

22-12-18

www.np-desallandseheuvelrug.nl

Single darttoernooi Café Calluna Ommen

Parkgebouw Rijssen

23 december

www.cafecalluna.nl

De Carrousel Ommen

Follow the star-s-

Koude neuzen wandeling”

In een sfeerrijk landgoed ligt de eeuwenoude havezate De Oosterhof met daarin twee musea: het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum Rijssen. Geschikt voor het hele gezin. Te zien is hoe de brandweer met loeiende sirene naar een brand rijdt dwars door de drukke binnenstad. Kinderen kunnen een brand blussen. Er zijn brandweerwerktuigen, -voorwerpen en – uniformen uit de hele wereld. In het kasteel wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van de stad Rijssen. Er zijn machines te zien en verhalen te horen van de jute-industrie die lange tijd het leven in de Reggestad heeft bepaald.

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

De klederdracht van weleer is te bewonderen, maar ook hoe die kleding vroeger werd gewassen en gestreken. Voor de ijnproevers is er een kostbare kunstcollectie. Onze kunstkenners geven daar graag tekst en uitleg bij. In ’n Koiehook is het goed relaxen onder het genot van een kop koie/thee of een glas fris. Internationaal Brandweermuseum Rijssen en Rijssens Museum www.rijssensmuseum.nl www.brandweermuseum.nl

pagina 11


vrijetijdagenda 30-12-18

Live in de tipi: Bar & Booz Henri Dunantplein Nijverdal

schaatsbaannijverdal

04-01-19

31-12-18

Palletbord schilderen workshop

Carbid schieten

Atelier Vione Hellendoorn

De Rotbrink Ommen

04-01-19

31-12-18

RABO-Disco schaatsen: RR DJ Crew

Carbidschieten

Voor de leukste evenementen bij jou in de regio

Locatie volgt 31-12 Wierden

Henri Dunantplein Nijverdal

01-01-19

schaatsbaannijverdal

www.facebook.com/

DeBAR presents: NYE! De Bar Rijssen

05-01-19

www.lucky.nl

Kerstboom er uit, flessentuin er in!

01-01-19

GRATIS PROMOTIE VOOR UW UNIEKE EVENEMENT?

NK Jongleren 2019 De Trefkoele Dalfsen

www.facebook.com/

vrijetijdagenda

04-01-19

De Dolle Deel Hoonhorst

New Years Party

www.dedolledeel.nl

Tent Voormars Ommen

www.devrienden-ommen.nl 01-01-19

05-01-19

Mucirque at the dutch juggling championships

Nieuwjaarsnacht party Daglicht Holten

De Trefkoele Dalfsen

www.daglichtholten.nl

05-01-19

01-01-19

Noabers New Years Party!

Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers Hellendoorn

Outdoor Driving under the lamp Manege Achter’n Bos Rijssen

www.achternbos.nl

www.noabershellendoorn.nl

Meld het aan op onze site!

01-01-19

NYE 2019 - Midnight Kiss Lucky Rijssen

vrijetijdkrant.nl

www.lucky.nl 01-01-19

www.spinningmarathonrijssen.nl

Natuurmuseum Holterberg Holten

06-01-19

12-01-19

www.fietssport.nl 06-01-19

Drie Koningen Winterwandeling Bezoekerscentrum Twickel Delden

schaatsbaannijverdal

www.twickel.nl

02-01-19 t/m 04-01-19

06-01-19

Springfeest

Live in de tipi: Sofa Rockers

Sport- en Belevingscentrum De Scheg Deventer

Henri Dunantplein Nijverdal

www.facebook.com/

schaatsbaannijverdal 02-01-19

A-Muse Café de Herberg Ommen

www.deherbergommen.nl 12-01-19

Bloemendal ATB tocht Sportpark de Koerbelt Rijssen

Kontrast Sport en Wellness Dalfsen

www.kontrastdalfsen.nl 04-01-19

Filmavond Zwembad de Koerbelt Rijssen

zwembad.rijssen-holten.nl/

dekoerbelt

06-01-19

18-01-19

Weekend Marathon Club Zonder Grenzen De feestschuur Hoonhorst 19-01-19

Comedytunes I De Smidse Nijverdal 19-01-19

Het Wolhuis Rijssen

Café de Herberg Ommen

www.hetwolhuis.nl 12-01-19

Open demo en info dag www.usa-rijssen.nl

“Rainbow tribute “ ”Stargazer” www.deherbergommen.nl 19-01-19

Tim Akkerman Sings The Boss Parkgebouw Rijssen

www.parkgebouw.nl

06-01-19

Kunstijsbaan De Scheg Deventer

Voorstelling Thijs Kemperink ‘Bonje’

13-01-19

Kulturhus Holten Holten

Spiritful Sunday Wierden Crea&Cats Wierden

www.deherbergommen.nl

Schaatsnacht van Deventer

BWA Crossloop Sportpark SV Broekland Broekland

19-01-19

www.kulturhusholten.nl 20-01-19

13-01-19

Dichtmiddag Ommen

Indoor Marathon Twentecup

Café de Herberg Ommen

Hippisch Centrum Hellendoorn

www.deherbergommen.nl

Reparaties Smartphones Tablets Abonnementen Accessoires www.reparo.nl

Industrieweg 7 7461AA Rijssen

pagina 12

www.lucky.nl

12-01-19

Café de Herberg Ommen

SOOS Dalfsen Dalfsen

Lucky Rijssen

Informatieschuur De Pas Haarle

Undawn

Nieuwjaarsborrel

Lucky Coverland Fleetwood Mac & Queen

Kussen Olle / Kussen Pippa Handwerkjuffie

Midwinterhoornblazen

06-01-19

04-01-19

18-01-19

12-01-19

USA Sport Rijssen

Squashtoernooi

Volg ons ook op

ZINiN bibliotheek Nijverdal

www.zininfilm.nl

Lucky Rijssen

www.zalencentrumhetanker.nl

www.facebook.com/

Basiscursus fotografie

ZINema Nijverdal

Jeugdnatuurclub: Natuurmuseum Holterberg

Camping de Holterberg Holten

De Smidse Nijverdal

17-01-19

The Mercy

09-01-19

Beemd & Bergtoer Holten

www.twickel.nl

08-01-19

Spinningmarathon Rijssen

Zalencentrum Het Anker Wierden

RABO-Disco schaatsen: DJ Martijn

6 januari

05-01-19

SylvesterParty 2.0

02-01-19

Drie Koningen Winterwandeling

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl


regio Salland 24-01-19

08-02-19

03-03-19

13-04-19

De WeekendBorrel Marathon 2019

Rondleiding Kasteel Eerde staat in de steigers

Deelname Dance2Demo

Voorjaarsconcert Die Regghesangers

Mansier - Billy’s bar Oudleusen

Kasteel Eerde Ommen

www.mansier.nl 09-02-19 25-01-19

“Elesteon in “ ”De Gezelligeit”

Autopuzzeltocht

Eetcafé de Gezelligeit Hellendoorn

Stroekeld 142 Rijssen

www.jongenactueel.com

Het Lageveld Wierden

Jongerencafé Grand Café & IJssalon De Biester Holten

www.lageveldlopen.nl

Monkey Joe (Blues)

18-04-19

Café de Herberg Ommen

Fotografiecursus voor gevorderden

www.deherbergommen.nl

ZINiN bibliotheek Nijverdal

Cursus digisterker

20-04-19

ZINiN bibliotheek Nijverdal

Op zoek naar reeën op De Sprengenberg

09-03-19

Informatieschuur De Pas Hellendoorn

SallandTrail 10-02-19

25-01-19

Het Centrum Nijverdal 03-03-19

07-03-19

09-02-19

Valentijncross - 3e Lageveldloop 25-01-19

De Trefkoele Dalfsen

Zwembad het Ravijn Nijverdal

21-04-19

13-03-19

Informatieschuur De Pas Hellendoorn

Jeugdnatuurclub: Seizoenen

01-05-19

Country Line Dance Middag

Potstoten Café Calluna Ommen

www.cafecalluna.nl

Cafe Restaurant Madrid Dalfsen

www.expomadrid.nl

Toneelgroep COV speelt ‘Pauze’ Kulturhus Holten Holten

www.kulturhusholten.nl

Informatieschuur De Pas Hellendoorn

• FOODTRUCKFESTIVAL

Sazz Leonore

05-05-19

• WANDELTOCHT

Centrum Nijverdal

17-02-19

Vroeg uit de veren op De Sprengenberg

• LIVE MUZIEK

22-03-19

Informatieschuur De Pas Hellendoorn

• CONCERTEN

Hoge Dijkje 4A Nijverdal

19-05-19

• OBSTACLE RUN

24-03-19

Centrum Nijverdal Nijverdal

• THEATERVOORSTELLING

25-05-19

• OPEN PODIUM

17-03-19

Trouwbeurs XL

Winterwandeling met snert

26-01-19

Informatieschuur De Pas Hellendoorn

Band CU Café de Barbier Hellendoorn

www.cafedebarbier.nl 26-01-19

Boeken in de Bergkerk Bergkerk Deventer

23-02-19

Ed Struijlaart

Heerlijcke Vintage

Sporthal ‘t Mossink Holten

27-02-19

www.herbergdepol.nl

Start bij Pouw Deventer

30-03-19

25-05-19

www.ritavoortmanphotography.com 01-03-19

RAAK! Theaterconcert

31-01-19

“Muziek Verbind; Start Seizoen 2019” Hessenweg 91 Dalfsen

Parkgebouw Rijssen

www.parkgebouw.nl 03-03-19

Carnavalsoptocht Raalte

01-02-19

Margriet Bolding - Het gras bij de buren

Oldtimermeeting

Cultuurcentrum Herberg de Pol Diepenheim

Rita Voortman Photography Rijssen

Nacht van Huus 2019

Boo Boo Davis live at De Smidse

Hoge Dijkje 4A Nijverdal

Workshop Fairytale Photography

26-01-19

OERRR Speuren naar sporen

Hof van Salland Diepenveen

17-02-19

25-01-19

Sterrenwacht Hellendoorn

Bezoek de bijenstal

PROMOOT GRATIS JE EVENEMENT OP ONZE SITE!

Roepende uilen in het donker Informatieschuur De Pas Hellendoorn 13-04-19

Miglia Daventria IX www.migliadaventria.nl Vleermuizen op de Sprengenberg Informatieschuur De Pas Hellendoorn 26-05-19

• WORKSHOP • BRADERIE • MODESHOW • OPENLUCHTTHEATER

Comedytunes II

Honing slingeren

• FIETSTOCHT

De Smidse Nijverdal

Informatieschuur De Pas Hellendoorn

• DISCOZWEMMEN

13-04-19

28-05-19

• ZESKAMP

Palmpasenmarkt Dorpsstraat Nijverdal

Kermis Nijverdal

• ENZ. ENZ.

Centrum Nijverdal

Centrum Raalte

Meld het aan op www.vrijetijdkrant.nl

Theater Carrousel Ommen

www.theatercarrousel.nl

Wat doe jij in je vrijetijd? Check onze site voor de leukste evenementen bij jou in de regio!

01-02-19 t/m 03-01-19

Yoga weekend Ommen Hotel Wildhout Ommen

www.yogaommen.nl 05-02-19

De Vrijetijdkrant houd je 2x per jaar op de hoogte van de leukste evenementen bij jou in de buurt!

Android Tabletcursus ZINiN bibliotheek Nijverdal 07-02-19

Cursus Klik & Tik ZINiN bibliotheek Nijverdal 08-02-19

Hollandse avond XL Lucky Rijssen

Miglia Daventria IX

www.lucky.nl

25 mei 2019

Voor wie brandt jouw lampion?

www.migliadaventria.nl

vrijetijdagenda

“Mijn lampion brandt voor mijn zoon Dennis, want hij liet zien dat wonderen bestaan.” Wally

Doneer nu via kwf.nl/lampion  twitter.com/vrijetijdkrant

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

pagina 13


Wij gaan verhuizen naar de

Rijssenstraat 229A Nijverdal .nl .nl

Spinnerstraat 17a Rijssen • tel nr 0548-520691 www.agit-rijssen.com

tel. 0548 61 30 30 www.stegginknaaimachines.nl

www.stegginknaaimachines.nl

Maak een afspraak op kantoor of aan huis voor een GRATIS ADVIESGESPREK over uw EIGEN SITUATIE Ter voorkoming van het “opeten van je eigen huis”, de eigen bijdrage voor de zorg, schenking, het (levens)testament en de volmacht. Ook ‘s avonds bent u van harte welkom!

Drostenkamp 2 Raalte | T. 0572-363619 | www.notarisdezwart.nl

Uitgeroepen tot beste

scootmobielwinkel van Nederland

De Scootmobielspecialist Enter Daalakkers 11 ✓ Nieuw, 2dehands 7468 DA Enter (ov)

en verhuur Openingstijden: Zo & Ma gesloten

JEHA bewijst het keer op keer de beste prijs, telkens weer

✓ Grootste assortiment Telefoon 0547-712044 Di t/m vr 10.00 tot 17.30 www.scootmobielspecialist.nl Za. 10.00 tot 16.00 scootmobielen van Nederland ✓ Eigen werkplaats met ervaren monteurs De Scootmobielspecialist Enter Daalakkers 11 7468 DA Enter (ov) Telefoon 0547-712044 www.scootmobielspecialist.nl

Openingstijden: Zo & Ma gesloten Di t/m vr 10.00 tot 17.30 Za. 10.00 tot 16.00

Jeha Metaalrecycling B.V. • Heesweg 28 • 8102 HJ RAALTE Mob. 0031 (0)6 46802165 • Tel. 0031 (0)572 745005 E info@jehametaalrecycling.nl • www.jehametaalrecycling.nl


Beauty & Wellness Helaas… de zomer loopt ten einde en het najaar komt er weer aan. Tijd om je haar eens lekker te verwennen dus! Waarschijnlijk gebruik je altijd eerst shampoo voordat je de conditioner gebruikt. Maar door het juist andersom te doen bescherm je het haar. Dit zorgt ervoor dat je haar meer vocht en glans krijgt. Dat willen we allemaal toch? Probeer het eens uit!

De zomerkleding kan weer worden omgewisseld met de warme najaars kleding. In de herfst is het meestal een stuk kouder en natter, dan is warme kleding wel gewenst. Uiteraard zijn er weer leuke trends gespot die je kan toepassen in je outits. Tweed of tweed-achtige stofen lijken een comeback te maken dit seizoen. Wel in een moderne uitvoering natuurlijk! Een stof die er winters en tegelijkertijd mooi uitziet!

We moeten zon, zee en strand weer inruilen voor wind en regen. Erg jammer, maar deze seizoenen brengen ook leuke dingen met zich mee! Te beginnen bij je kapsel. Natuurlijk kun je het beste even langs gaan bij je kapper. Die kan je precies vertellen wat de nieuwste trends zijn voor dit najaar/winter seizoen. Maar zelf kun je ook al genoeg actie ondernemen. Het kiezen van de juiste shampoo heeft bijvoorbeeld al veel invloed op je haar. Na al die dagen van zon, zee en strand zal het haar wat stugger aanvoelen en is het minder glanzend.

Door de fruitzuren is fruit lekker en gezond om te eten, maar dat is niet het enige plezier wat je aan die fruitzuren kunt beleven. Het is ook nog eens heel goed voor op je huid! Verwen jezelf eens en maak een lekker fruitmasker. Je ziet er daarna nog stralend uit ook, wat wil je nog meer?!

Ja ja, de klassieke kabeltruien zijn weer helemaal terug! Voor de breiende fanatiekelingen onder ons: haal de breipennen en kabelnaalden maar tevoorschijn, dan ben je nog net voor de winter klaar!

Sportmassage bij Oncologie Hammam op de massagetafel

VAKANTIES VOOR OUDEREN

inclusief scrub/zeeping/kleipakking/ warme olie massage ter afsluiting.

Voor meer informatie, kijk op www.medilus.nl

Een tuinhuis op maat? Bij ons verrassend voordelig!

Nooit te oud voor vakantie! www.allegoedsvakanties.nl 0318 - 48 51 83  twitter.com/vrijetijdkrant

www.tuintotaalcenter.nl

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

pagina 15


Service Center | Nieuwe campers | Gebruikte campers | Poetsstaion Service Center | Nieuwe campers | Gebruikte campers | Poetsstaion

Nijverheidsweg 4 | 7471 EV Goor | T +31 547-263 104 | M +31 6-422 334 27 Nijverheidsweg 4 | 7471 EV Goor | T +31 547-263 104 | M +31 6-422 334 27 | I www.autosencampers.nl E info@autosencampers.nl


3e editie Dutch Masters of MTB Haarle 2019 Ook de 3e editie van de Dutch Masters of MTB Haarle is een tocht voor bikkels. Een echte monstermarathon van 200 km over de mooiste routes in de omgeving. Vorig jaar waren de weersomstandigheden bere koud -15 , maar dat kon niemand iets schelen. Het was een groot succes en smaakte naar meer. Vorig jaar deden 1000 doorzetters mee. Deze editie werd gemikt op het uiterste aantal, duizend. En ook dat is moeiteloos gehaald. De inschrijving was in recordtijd vol. Belangstellenden kunnen alleen nog op de wachtlijst komen. Publiek is altijd welkom.

uur binnen. Ze starten dus in het donker en rijden ook het donker weer in. Dat is dus loodzwaar, zeker bij slecht weer. ”

Donker De deelnemers starten om 06:00uur in het donker. De start is op de kerkweg in het centrum van Haarle. De snelsten zullen rond een uur of een in de middag inishen, maar de laatsten rijden aan het eind van de dag het donker weer in. “En dan wordt het echt zwaar,” weet Jifree Wichers Schreur, zelf fanatiek MTB’er en van de organiserende SaMo, “In 2016 reed ik de Drenthe 200. Die puilde uit van de deelnemers. Ik bedacht dat onze Sallandse ‘achtertuin’ ook heel geschikt is voor zo’n tocht. Na thuiskomst heb het bij de stichting aangekaart. Eigenlijk was iedereen meteen enthousiast. En dat het aanslaat blijkt.”

Geen wedstrijd De tocht is geen wedstrijd, al kun je je persoonlijke score wel meten. “Dat is meer voor je persoonlijke sportdoelen,” weet Schreur. “Je wilt toch weten hoe snel je bent.” Omdat het geen wedstrijd is worden deelnemers per 250 om de 3 minuten losgelaten op het parcours. “Elke deelnemer heeft een chip met tijdregistratie. Aan het eind van de dag word je tijd gemeten. Die komt ook op de website.” Via de speciale app Dutch Masters of MTB, kunnen toe schouwers de deelnemers realtime volgen. Dat werkt met realtime registratie van de chip van de ietser bij tussenmetingen op 50, 100 en 150 km. Op basis van de gemiddelde snelheid verschijnt de verwachte finishtijd op de app. De app is verkrijgbaar in de App & Play store.

Droadnagel Toch is er wel een leuke prijs te winnen: de Droadnagel, in de klassementen snelste man en vrouw. “Wie uit de buurt komt weet wat dat is,” grinnikt Wichers Schreur. “Iemand die zich niet op de kop laat zitten. De winnaars van de klassementen krijgen een grote en de rest van de deelnemers een kleinere uitvoering. Want je bent al bikkel als je hem uitrijdt.”

 twitter.com/vrijetijdkrant

Publiek

De zwaarte van de tocht trekt overigens wel professionals. “Maarten Nijland en andere toppers van MTB Nederland zijn aanwezig om de uitdaging aan te gaan. “Voor hun is het ook een mooie tocht, en voor de amateurs misschien een mooie opsteker,” lacht Wichers Schreur.

Publiek dat de MTB’ers komt aanmoedigen is meer dan welkom. Wichers Schreur: “De route is zo uitgezet dat sommige locaties speciaal toegankelijk zijn voor publiek. En natuurlijk is iedereen welkom op de spetterende inish. Die duurt van de eerste die binnenkomt tot de laatste. Elke deelnemer verdient een warm onthaal.” �

Nieuwe Finishlocatie Nieuw dit jaar is de inish locatie, Deze is in het weiland van de Fam, Verwaarst aan de Molenweg 14 Alles onder een dak we hebben ervoor gekozen om alles onder 1 dak te houden. Zo komt er een grote Tent te staan van 20 x35 meter de deelmemers komen in het slotstuk aanrijden via de “Kelder Kloele” een begrip voor de echte Droadnagel. Vervolgens krijgen ze nog een mooie singletrack voor de kiezen (deze is mooi voor publiek) en vervolgens inishen ze in de tent. De tent is voorzien van verwarming eten,dinken, muziek! Hier wordt elke deelnemer warm onthaalt.

Route

Feiten & Cijfers  Dutch Masters of MTB Haarle  17 maart 2019  Molenweg 14, Haarle  Start: 06:00 Einde: rond 22:00  Aantal deelnemers: 1000  Finish / Afterparty: vanaf ongeveer 12:00 uur Molenweg 14

De route van de 3e Dutch Masters of MTB is op een aantal plekken gewijzigd. Ten opzichte van de 2e editie. Start en inish zijn in Haarle. Dan gaat het via Lemele Ommen, Hardenberg, Mariënberg, en langs de Vecht naar Hellendoorn, Rijssen, Markelo, Goor. Van daaruit gaat het via Holten terug naar Haarle. Wichers Schreur: “We hebben het afgelopen jaar link geïnvesteerd in een beter parcours. Blijkt dat we meteen ook in de top 10 staan. Daar zijn we heel blij mee!”

 www.dutchmastersofmtb.nl

Feit blijft dat de route zwaar is en niet zonder training te voltooien. Vooral als je niet de snelste bent is de route een kwestie van doorbikkelen. “De laatsten komen pas rond 22:00

6. Zwembad De Vijf Heuvels Markelo 150 km

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

 Deelname: 60 euro Inschrijven is al vol. Kijkpunten voor het publiek: 1. Lemelerberg Lemele 30 km 2. Tegeren stuw Junne 50 km 3. Camping Beerzebulten Beerze 75 km 4. Landgoed de Uitkijk Hellendoorn 5. Zwembad het Ravijn (100 km punt) 5. Hotel De Sallandse Heuvelrug Rijssen 126 km 7. Clubhuis MAC Holten 180 km

pagina 17


onderhoud

elektronica

reparatie

banden

schadeherstel

T 0548 75 04 03 M 06 48 07 66 93 info@schuiterdautotechniek.nl www.schuiterdautotechniek.nl Bedrijvenweg 29 Nijverdal

Laat het lopen, zoals het moet rijden!


Proeven en genieten bij het Smaakevent Wil je een dag gezellig proeven, drinken en heerlijk genieten op een sfeervolle locatie? Kom dan op zondag 14 april tussen 11:00 en 17:00 uur naar Landgoed De Uitkijk aan de Hellendoornsebergweg 8 voor de vierde editie van het Smaakevent. Een bijzonder buitenevenement waarbij 25 standhouders de lekkerste producten en gerechten uit de regio aan de bezoekers voorschotelen. Met proefmunten van twee euro per stuk kun je je eigen lunch of uitgebreide borrel bij elkaar scharrelen. Iets kopen om mee naar huis te nemen is uiteraard ook mogelijk. Ideaal als uitje voor families en vriendengroepen, waarbij ook livemuziek te horen zal zijn en kinderkookworkshops worden gegeven. “De vaste standhouders zijn weer van de partij,” verzekert eigenaar Helen Kijftenbelt ons. “We zijn ooit begonnen als markt met als insteek eerlijk en heerlijk eten, om de regio kennis te laten maken met deze foodbranche. Nieuwe standhouders zijn natuurlijk van harte welkom. Aanmelden kan tot 1 februari. Hoe? Door contact op te nemen via ons hotel.”

Zeer gevarieerd aanbod “Het aanbod zal weer zeer gevarieerd zijn,” vertelt Helen enthousiast. “De ondernemers uit onze regio nemen je mee voor een complete belevenis. Met hun passie voor eten en drinken proberen ze je te inspireren. Lekkere en gezonde gerechtjes worden door koks op verrassende manieren klaargemaakt. Bij dit alles moet ook gedronken worden, je kunt je laten adviseren over een bijpassend wijntje of op de hoogte gebracht worden van een bijzonder lokaal gebrouwen biertje. Met een greep uit wie er die dag zullen zijn, wil ik beginnen met Rokerij Marle, bekend om de gerookte zalm. Ook Banketbakkerij Lorkeers zal weer van de partij zijn met heerlijk patisserie. Niet te versmaden is ook het gegrilde vlees van de Green Egg. Ik kan onmogelijk iedereen die een bijdrage aan het Smaakevent levert uitgebreid omschrijven, maar wil je weten wie aanwezig zullen zijn, kan te zijner tijd een kijkje nemen op ”

Kinderworkshops “Aan de kinderen hebben wij ook gedacht, zij kunnen deelnemen aan verschillende workshops,” aldus de eigenaar van Landgoed De Uitkijk. “Je kunt ze niet vroeg genoeg kennis laten maken met goed en gezond koken. De activiteiten variëren van zelf je eigen pizza bakken tot je eigen broodje roosteren. En wie weet bestaat er ook deze editie weer de mogelijkheid om een ritje op een pony te maken. Ze zullen zich in ieder geval geen moment hoeven te vervelen.”

Voor iedereen toegankelijk “We hebben er bewust voor gekozen om laagdrempelig te zijn,” benadrukt Helen verder. “De toegang is gratis. Geen dure entreegelden zoals bij sommige fairs, maar we willen het voor iedereen toegankelijk maken, zodat iedereen kan genieten op deze sfeervolle locatie. Met de proefmunten waarmee je afrekent voor de verschillende gerechten en drankjes kun je zelf bepalen hoeveel je eraan uit wilt geven. Houd je proefmunten over, kun je ze weer inwisselen. Je kunt heerlijk vertoeven op één van de terrassen. De livemuziek bij het grote terras wordt verzorgd door de Sofa rockers, aan gezelligheid dus geen gebrek.

Landgoed De Uitkijk “Landgoed De Uitkijk is schitterend gelegen en bestrijkt 12 hectare,” vertelt Helen tot slot. “Het ligt aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, op de grens met Twente. Vroeger was deze rietgedekte villa een theehuis met een uitkijktoren. Tegenwoordig is het een hotel en restaurant waar je puur kunt genieten. In een sfeervolle ambiance presenteren we pure gerechten, gemaakt met regionale producten. Pas nog is ons restaurant door Michelin onderscheiden met een BiB Gourmand. In de zomermaanden zit je hier heerlijk op het grote zonnige terras en heb je een prachtig uitzicht op bos en heide. Met minder weer is het goed vertoeven bij het haardvuur onder het genot van een goed glas wijn.”�

Feiten & Cijfers  Smaakevent  Zondag 14 april  Landgoed De Uitkijk  Landgoed De Uitkijk  Bezoekers: 3.000

De Joncheerelaan 92 7441 HK Nijverdal 0548 624125 06 517 89 426 info@stuc-bedrijf.nl NTD Groenonderhoud & Landschapsbeheer

Voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit

Schoneveldsdijk 4 | 7462 SJ Rijssen | +31 (0)6 417 431 63

www.stuc-bedrijf.nl

www.ntdgroen.nl | info@ntdgroen.nl

 twitter.com/vrijetijdkrant

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

pagina 19


“Zonder hulp zou Drechtje het nooit hebben gered...” “Drechtje werd uit de auto gegooid in de Drechttunnel bij Dordrecht. Ze was er verschrikkelijk slecht aan toe. Het arme dier had het nooit gered zonder onze hulp én de hulp van DierenLot”

Mirjam Addiks - Dierenhulpverlener Dierenasiel Louterbloemen in Dordrecht DierenLot helpt dieren in nood! Samen met ruim 300 dierenhulporganisaties helpen wij dagelijks vele honderden dieren in nood. Dit doen wij om voer, medicijnen, operaties, hulpmaterialen en renovaties aan de opvang mogelijk te maken. Maar ook door de inzet van inmiddels 150 eigen DierenLot dierenambulances.

Ook bij u in de buurt! Dieren in nood worden veelal geholpen door de onmisbare vrijwilligers van deze lokale dierenhulporganisaties. Onmisbaar werk voor mens én dier. Zo helpen we samen hulpeloze dieren als Drechtje en geven we hen weer een toekomst. Helpt u ook mee alstublieft!

Word donateur. Dat kan al voor € 1,85 per maand.

Dieren in nood hebben uw hulp nodig!

sms DIER naar 4411 Volg ons op

#samenvoordieren


Wereld van sneeuw en ijs in de IJsselhallen Een van de grootste winterevenementen van Nederland is terug van weggeweest: het Nederlands IJsbeelden Festival wordt dit jaar weer in de IJsselhallen in Zwolle gehouden. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 kun je genieten van prachtige kunstwerken, gemaakt van ijs en sneeuw. Kunstenaars van over de hele wereld komen naar Zwolle om hun mooiste werken te tonen. Het thema voor 2018/2019 is Wereldberoemde Verhalen. Denk aan oude klassiekers zoals De Drie Musketiers, Moby Dick, Romeo en Julia, Alice in Wonderland en A Christmas Carol. Maar ook moderne verhalen zoals The Hobbit en Game of Thrones worden vertaald naar prachtige ijs- en sneeuwkunstwerken.

Vorige editie afgelast In 2017 kon het IJsbeelden Festival in Zwolle niet doorgaan. De tent waar de beelden in stonden was ingestort door sneeuw. Eric was verrast hoe betrokken de mensen in de stad waren bij het evenement. “Ze wilden er alles aan doen om te zorgen dat het IJsbeelden Festival in 2018 alsnog in Zwolle terug zou keren. Er werden zelfs crowdfundingacties opgezet.” Zwolle heeft het IJsbeelden Festival al meerdere keren georganiseerd. In 2016 werd het verplaatst naar Amsterdam, maar door tegenvallende bezoekersaantallen werd het festival in 2017 weer naar Zwolle verplaatst. Eric kijkt uit naar het nieuwste evenement van het IJsbeelden Festival. Om de ijsbeelden in goede conditie te houden is de temperatuur in de hallen met de kunstwerken zo’n -10 graden. “Het is belangrijk om je warm aan te kleden, dus mensen moeten zeker de mutsen, wanten en dikke sokken niet vergeten.” In de hallen met horecagelegenheden is het uiteraard wel lekker warm.

Wil je kaarten bestellen of meer weten over het evenement? Neem dan een kijkje op www.ijsbeelden.nl. Hier vind je onder meer video’s van het werk van de ijskunstenaars en het proces van het maken van de ijssculpturen. �

Groots winterevenement Het IJsbeelden Festival is een toonaangevend evenement in de wintertijd in Nederland. Het is het grootste ijssculpturenfestival van Europa. Meer dan 40 kunstenaars uit onder andere Canada, Rusland, Tsjechië, Estland, België en Nederland werken aan de kunstwerken om verschillende verhalen te representeren. De beste ijsbeeldhouwers zijn uitgekozen om hun kunstwerken te tonen aan het Nederlands publiek. Twee weken lang werken zij aan de sneeuw- en ijsbeelden om het festival tot een groot succes te maken. De kunstwerken zijn bovendien op een duurzame manier gemaakt. Organisator Eric Broekaart legt uit dat de ijsbeelden van regenwater worden gemaakt. Het water wordt geilterd zodat er geen vuil in de kunstwerken wordt verwerkt. Het bevriezen van het water gebeurt in een ijsfabriek die stroom gebruikt door middel van zonnepanelen.

 twitter.com/vrijetijdkrant

IJskoude kunst Door middel van ijs, sneeuw, kleur en licht worden beroemde verhalen uitgebeeld met de kunstwerken. Een wandeling langs de ijsbeelden duurt ongeveer een half uur tot een uur. In de kerstvakantie zijn er naast de ijsbeelden ook onder andere een bioscoop, kermisattracties en een springkussen. Het is mogelijk om kaarten voor het Nederlands IJsbeelden Festival te bestellen. Kaarten voor volwassenen kosten online €14,50, kaarten voor kinderen €10. Aan de kassa betaal je €2 meer per kaart. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

Feiten & Cijfers  Nederlands IJsbeelden Festival  15 december 2018 – 3 maart 2019  IJsselhallen in Zwolle  Organisatieteam Creating Experiences  Bezoekers: 100.000-140.000  www.ijsbeelden.nl

pagina 21


Advertorials

Jumbo, voor al uw boodschappen! Bij de Jumbo supermarkt in Rijssen doen ze er alles aan om het winkelen zo prettig mogelijk te maken. Zo is er een compleet assortiment boodschappen te vinden, “het grootste assortiment van Rijssen en omgeving” aldus de trotse medewerkers. Er is Voldoende ruimte voor lekkere droge worsten, een ruime sortering limonadesiropen en natuurlijk genoeg ruimte voor het favoriete biermerk van Twente. Daarnaast kan er op de website Jumbo.com uit nog meer producten gekozen worden. Deze zijn af te halen in de winkel bij het Pick-up-point of kunnen in een groot deel van de gemeente worden thuisbezorgd. Op zoek naar een bijzonder product, vraag het gerust, er is veel te bestellen. Maar boodschappen doen is nog leuker als je zeker weet dat je niet teveel betaald. Het

televisieprogramma ‘Kassa’ liet onlangs zien dat een mandje boodschappen nergens zo goedkoop is als bij Jumbo. En voor nog meer geruststelling heeft Jumbo ieder seizoen de belangrijkste artikelen in de aanbieding, niet een dag of een week, maar het hele seizoen. En als dat nog niet voldoende is: het parkeren is gratis, er is een gezellige koffietafel met gratis koffie en thee, een klantentoilet, een mogelijkheid voor zelf scannen “en natuurlijk zijn wij er om bijvoorbeeld zware spullen even naar de auto te dragen”, aldus wederom de trotse medewerkers.

facebook.com/jumborijssen

Lachen is goed voor de gezondheid Men zegt altijd “Lachen is goed voor de gezondheid”. Daarom werken wij graag samen met u aan een optimale mondgezondheid. Ons jonge, enthousiaste team staat dan ook voor u klaar om samen met u te werken aan een gezond en stralend gebit. Bij ons kunt u terecht voor uw complete tandheelkundige zorg. Dit geldt voor reguliere tandheelkundige behandelingen, zowel voor implantaten, esthetische tandheelkunde, wortelkanaalbehandelingen, kroon- en brug-werk, bleken, mondhygienebehandelingen, preventieve behandelingen en prothetiek (inclusief klikprotheses). Ook zijn onze tandartsen gespecialiseerd in het behandelen van angstige patienten. Onder ons motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’ werkt de mondhygieniste

samen met de preventieassistente aan het behalen en onderhouden van een gezonde mondhygiene. Door middel van goede mondhygiene instructies en het goed reinigen en behandelen van het tandvlees zorgen zij voor een gezonde, sterke en vaste fundatie waar de tanden en kiezen jaren van kunnen genieten. Bij ons bent u van harte welkom! Loop gerust binnen, bel ons of vul het inschrijformulier in op onze website en wij nemen spoedig contact met u op!

Grand café de Biester

Bike Totaal Bloemendal

Aan de voet van de Holterberg vind je Grand Café De Biester. Het Grand Café ligt naast het oude stationsgebouw in Holten en het ligt direct aan het Pieterpad. Een ideale locatie voor een pauze dus voor wandelaars, maar ook voor fietsers is het goed toeven hier.

Voor de echte ietsliefhebber is het weer heerlijk vertoeven op de jaarlijkse Oudejaarsshow van Bike Totaal Bloemendal. Tussen kerst en de jaarwisseling staat alles weer in het teken van opruiming huidige voorraad en presentatie producten 2019.

Center. Maak gelijk een afspraak voor onderhoud aan uw iets, dan ontvangt u van ons een mooi cadeau!

Ook dit jaar wordt het koopjesplein weer ingericht waar voor zeer aantrekkelijke prijzen onderdelen, accessoires en ietskleding worden aangeboden. Verder worden overjarige showroom ietsen opgeruimd tegen opbouwende kortingen met op oudejaarsdag zelfs 30%.

Van Donderdag 27 t/m Maandag 31 December, hou voor meer informatie onze facebookpagina in de gaten! facebook. com/Bloemendalbiketotaal

Stap lekker van je fiets af om je benen te strekken of laat je vermoeide voeten even rusten van het wandelen. Bij De Biester heb je de keuze uit maar liefst twee overdekte waar je neer kunt strijken, of neem plaats in het restaurant zelf. Het pand werd in 1912 gebouwd als boerderij.

ben je van harte welkom bij De Biester. De menukaart bestaat uit eenvoudige gerechten, met daarbij de keuze uit de daghap of het maandmenu. Bij de Italiaanse ijssalon kun je een ambachtelijk gemaakt ijsje halen. Vooral erg lekker met warm weer.

De authentieke uitstraling zie je nog altijd terug bij Grand Café De Biester. Voor een lekker hapje of een kopje koffie

Stationsstraat 10, 7451 BH Holten 0548 361 375 www.grandcafedebiester.nl

Dit alles in een gemoedelijke feestdagen sfeer en uiteraard onder het genot van heerlijke kop warme koie en een oliebol!

Kom ook eens een kijkje nemen in onze nieuwe werkplaats, deze is afgelopen voorjaar volledig vernieuwd en tevens zijn wij nu oicieel gecertiiceerd Shimano Service

Alles onder 1 dak Altijd deskundig, altijd dichtbij

Sanitair • Installatietechniek • CV-ketels • Onderhoud • Zonnepanelen

Ter Harmsel Morsweg 7a, Rijssen - telefoon 0548 512 113 info@terharmsel-rijssen.nl www.terharmsel-rijssen.nl

sanitair en installatietechniek


vrijetijdpuzzel puzzel

DOE MEE EN BEL:

0909-5010594

FILIPPINE kleur

2

bedverwarmer

3

wintergerecht

4

schaatsplezier

5

blauwbekken

6

atmosferische storing

7

temperatuur beneden nul

8

plaats om te schaatsen

9

kilte

1

Vul de goede antwoorden in. Gelijke getallen zijn gelijke letters. Bij juiste invulling leest u in de gearceerde kolom de oplossing.

MAAK KANS OP EEN LA SOURIS E-SOURINI-BRONS ELEKTRISCHE SCOOTER

1

Najaar

DOE MEE EN BEL: 0909-5010594

puzzel mee & win

2 3 4

4

10

1

6

2

9

3

6

10

13

12

8

Doetinchem Amsterdam

3

2

7

3

1

6

4

Eindhoven

10 11

12 ijssport 13 wintersport 14 neerslag

12

6

ZO DOET U MEE! Los de prijspuzzel op. U kunt uw oplossing tot 15 januari 2019 als volgt doorgeven: spreek uw oplossing in door te bellen naar 0909-5010594 of sms TIJD [spatie]oplossing naar 3553 (€ 0,45 per gesprek/ontvangen bericht excl. gebruikelijke telefoonkosten). Prijswinnaars krijgen bericht. Voor spelvoorwaarden zie: www.mdh-uitgeverij.nl/nieuws/spelvoorwaarden

MAAK 1X KANS OP EEN PHILIPS LED-TV

13 14

10

13

6

4

14

10

9

5

10

11

7 6

8

8

6

2

7

8

9

Utrecht Den Haag

11 witte neerslag

2

11

Rotterdam

10 uitglijden

Colofon

9

7 Vestigingen in:

5

11 3

5

14

6

3

13

11

12

13 13

3

1X KANS OP EEN WEEKENDOVERNACHTING

Ultraslanke 4K UHD LED Smart TV 126 cm (50”)

3-Daags arrangement (2 nachten) bij Cityden UP te Amstelveen

De Philips Smart TV geeft al uw favoriete apps en content op het grote scherm in 4K weer. Geniet met slechts een paar klikken van topfilms, live sport en multiplayer-games.

Dit is inclusief ontbijtbuffet voor 2 personen bij Cityden Up te Amstelveen. Het hotel ligt op 15 minuten afstand van het wereldberoemde, gezellige Leidseplein in Amsterdam. Voor meer informatie check onze website www.cityden.com of op www.citydenup.com of bel naar 020 - 30 80 600 (datum in overleg met het hotel)

Uitgeverij:

Opmaak:

Verspreiding:

Druk:

Redactie:

MDH Uitgeverij Informaticaweg 2, 7007 CP Doetinchem  0314 - 36 11 30 F: 0314 - 36 00 15

MDH Uitgeverij  www.mdh-uitgeverij.nl

Axender  030 - 755 69 30  kwaliteitsbeheer@axender.nl

Janssen Pers

Lisa Mooijman, Rob van der Weijden, Jessica Lokker

 www.mdh-uitgeverij.nl  info@mdh-uitgeverij.nl

 www.vrijetijdkrant.nl  info@vrijetijdkrant.nl

IK WIL OERRR

www.axender.nl

NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. De agenda wordt met veel zorg samengesteld, het is echter altijd mogelijk dat er wijzigingen plaats vinden of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Vrijetijdkrant wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.

Breekt er een stukje af van dat mooie kastje of uw fraaie eettafel? Heeft uw aanrechtblad brandplekken, krassen of andere beschadigingen? Zit er een lelijke plek in uw laminaat vloer, massief houten vloer, linoleum of vloertegels?

BEL DAN MET PRIPAIR IT

in oppe Meld je aan op OERRR.nl

 twitter.com/vrijetijdkrant

Pripair it herstelt kleine tot middelgrote schades aan kanten, hoeken of in oppervlakken vrijwel onzichtbaar. Westdorplaan 99 • 8101 BD Raalte • t 0572 - 355714 • f 0572 - 373474 m +31653747755 • info@pripairit • www.pripairit.nl

Pripair it Plaats gratis uw evenement op  www.vrijetijdkrant.nl

Dé onderneming die u helpt bij uw schuttingen, tuinhuizen, carports, bergingen en nog veel meer. We zijn een heel flexibel bedrijf, en staan voor alles open. Voor alles is een oplossing, en die oplossing vinden we graag samen met u. tel.: 06 - 209 292 87 info@kosgergardenwood.nl

www.kosgergardenwood.nl

pagina 23


VERDIENEN OP AL JE DAGELIJKSE BOODSCHAPPEN

DOLE BANANEN Per kilo

0

99

Echt verdienen doe je bij Jumbo op al je dagelijkse boodschappen. Neem nou bijvoorbeeld bananen, echt zo’n product dat je vaak nodig hebt. Daarom bij Jumbo: een kilo Dole bananen voor maar € 0.99. Niet tijdelijk, maar altijd laag! En zo hebben we nog honderden dagelijkse producten met een altijd lage prijs.

WE HOUDEN DE PRIJZEN LAAG

Rijssen Centrum Rijssen, Boomkamp 34

Profile for MDH Uitgeverij

Vrijetijdkrant Salland - Rijssen & Holten  

Vrijetijdkrant Salland - Rijssen & Holten