Page 1

Sportservice Steenwijkerland: Sporthal en Zwembad De Waterwyck en Zwembad Vollenhove

Frisse Start: Doe gratis mee met alle aquasporten tijdens onze demoweek! Groenrijk Tuk

www.brouwertuk.nl | info@brouwertuk.nl

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

Pagina 1


GEZOND EN FIT MET SOCIAAL WERK DE KOP

Waarvoor kun je bij ons terecht?

De buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop helpen graag bij al jouw vragen over sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Waarvoor kun je bij ons terecht?

#

Bij inlevering van deze advertentie 20% korting op een kamerplant! niet in combinatie met andere aanbiedingen/folder planten

• Informatie en advies over en deelname aan beweegactiviteiten zoals samen wandelen, wandelvoetbal of stoelgym. • Vitaal ouder worden: wat kan bewegen voor je doen als jij je eenzaam voelt? • Hulp bij het vinden van een sport die bij jou past. • Aanvragen van een financiële bijdrage bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Zwemfonds om jouw kind(eren) mee te kunnen laten doen met sportles, zwemles of een culturele activiteit. Meer weten? Wil jij meer bewegen of meer weten over het werk van de buurtwerkers sport? Neem dan contact met ons op of kijk op onze Facebook pagina: /beweegteam.

Geldig t/m 29-02-2020

GroenRijk Tuk | Roomweg 7 Tuk

t (0521) 745 080 info@sociaalwerkdekop.nl www.sociaalwerkdekop.nl

Stop je dro m en niet we maak g, je leef r uimte grote r

Mini Op 7 dagen/week 6:00 tot 23:00 uur Vanaf 1

m3

Mini Opslag Meppel Galgenkamspweg 2 • 7942 HD Meppel www.miniopslagmeppel.nl • tel (0522) 24 38 38

www


Vakantiekilootjes eraf? Begin er direct mee in september! Kom in onze Aquasportweek van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september gratis meedoen met al onze aquasporten! Wil je na de Aquasportweek nog even door blijven gaan? Schrijf je dan die week in! Want tijdens de Aquasportweek betaal je geen inschrijfgeld en is het zwempasje gratis. En, je kunt daarna de rest van de maand september onbeperkt meedoen met ALLE aquasporten voor slechts € 20! September is bij ons altijd de Maand van de Frisse Start! Kom in september voordelig kennismaken met alle verfrissende sportmogelijkheden die De Waterwyck en Zwembad Vollenhove te bieden hebben, zoals Aquajoggen, Aquafit, Pilates, Trimzwemmen, Aquafun (voor kinderen), AquaVitaal (50+) of AquaChi (De Waterwyck) en Aquavaria, Aquafun (voor kinderen), AquaVitaal (50+) en Bootcamp (Zwembad Vollenhove).

Tijdens de Aquasportweek kun je gratis onbeperkt meedoen met alle aquasporten! Zo kun je mooi alle sporten eens even uitproberen. En als het je bevalt, kun je je tijdens de Aquasportweek inschrijven voor een bepaalde aquasport. Je betaalt dan geen inschrijfgeld en ook het zwempasje voor de aquasporten is tijdens de Aquasportweek gratis.

Probeer GRATIS alle aquasporten tijdens de Aquasportweek!

gratis! Dit geldt zowel in Zwembad De Waterwyck als in Zwembad Vollenhove. Vul voor deze aanbiedingen de bon van je keuze in en lever deze in bij de receptie. Meer informatie over de aquasporten is te vinden op onze websites www.dewaterwyck.nl en www.zwembadvollenhove.nl (of download onze apps!) of in de speciale brochures, die bij de receptie verkrijgbaar zijn.

En wil je nog even meedoen met alle aquasporten, dan kun je voor € 20 (wordt op het zwempasje gezet) de hele maand september nog meedoen met alle aquasporten in onze zwembaden. Direct meedoen met een bepaalde aquasport van je voorkeur kan natuurlijk ook! Met onderstaande bon betaal je dan tijdens de Aquasportweek, van 2 tot en met 6 september 2019 geen inschrijfgeld en is de zwempas

Aquasporten in De Waterwyck Maandag: baby- en peuterzwemmen

Woensdag: pilates en trimzwemmen

Baby- en Peuterzwemmen Elke maandagmorgen lekker samen zwemmen! Je kunt een kind al vanaf 3 maanden vertrouwd maken met het water. Tijdens het baby- en peuterzwemmen leer je samen de mogelijkheden van het water kennen. De lessen zijn op maandagmorgen van 9.00 tot 9.30 uur. Daarna kunnen jullie nog samen een half uurtje vrij zwemmen.

Pilates Pilates is een trainingsmethode die bedoeld is om je lichaam te stretchen, versterken en in balans te brengen. De systematische uitvoering van de oefeningen in combinatie met de geconcentreerder ademhaling maken van Pilates zowel een perfecte fitnesstraining als een goede workout voor revaliderende sporters. Pilates is op woensdagmorgen van 8.45 tot 9.15 uur. Trimzwemmen De calorietjes er snel af trainen? Doe dan mee aan trimzwemmen! Trimzwemmen is een combinatie van baantjes zwemmen en verschillende krachtoefeningen, waarbij er gewerkt wordt aan zwemtechnieken en conditie. De lessen zijn op woensdagavond van 19.25 tot 20.10 uur (driekwartier intensief les en daarna een kwartiertje recreëren).

Dinsdag: aquajogging en aquafun Aquajogging Echt fit worden lukt met Aquajogging. Hierbij worden alle spieren in het water getraind, met name armen, benen en buik. De lessen worden gegeven in diep water met een wetbelt, waardoor je kunt bewegen zonder dat dit het lichaam belast. Aquajogging is op dinsdagochtend van 9.00 tot 9.30 uur en is er een les tijdens AquaVitaal 50+, op donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Donderdag: aquavitaal, aquafun en aquafit AquaVitaal Wil je fit worden en blijven? Dat kan uitstekend in het water! Bij het sporten in water blijven spieren en gewrichten soepel. In een ontspannen sfeer wordt gewerkt aan lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. De lessen AquaVitaal 50+ zijn op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Aquafun Vind je spelen in het water leuk en ben je tussen 9 en 12 jaar oud? Kom dan meedoen aan Aquafun! Aquafun is spelen in en rond het recreatiebad, bij de glijbaan, klauteren en klimmen met de matten, estafettes en parcoursen doen. Aquafun is op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

Aquafun Vind je spelen in het water leuk en ben je tussen 9 en 12 jaar oud? Kom dan meedoen aan Aquafun! Aquafun is spelen in en rond het recreatiebad, bij de glijbaan, klauteren en klimmen met de matten, estafettes en parcoursen doen. Aquafun is op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Aquafit Werken aan je conditie! En lekker in het water! Aquafit is er voor iedereen die wil werken aan gewicht, conditie en soepelheid van spieren en gewrichten. De lessen bestaan uit conditietraining in het water vanuit de verschillende takken van de aquasport. Zo kan er gericht gewerkt worden aan vetverbranding. Middels verschillende hartslagfrequenties wordt er gecontroleerd. Aquafit is op donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

Vrijdag: aquachi AquaChi Lichaam en geest ontspannen: dat is AquaChi. De lessen worden gegeven vanuit verschillende bewegingsvormen als Zhineng Qigong, Pilates, Tai Chi en Yoga. De intensieve spieroefeningen uit Pilates en de vloeiende, rustige bewegingen uit Zhineng Qigong zorgen voor ontspanning in het lichaam en rust in de geest. Het bewegen in het water geeft een extra dimensie. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en geschikt voor iedereen. AquaChi is op vrijdagmorgen van 8.45 tot 9.30 uur.

Pagina 3


Het Woldkasteel Pedagogisch sterke kinderopvang in een huiselijke omgeving


Aquasporten in Zwembad Vollenhove Maandag: Aquavaria en Bootcamp Aquavaria Aquavaria is bewegen in het water op muziek. Het bestaat uit afwisselend aquajoggen en aquarobic. Door verschillende oefeningen komen bijna alle spieren in je lichaam in beweging. De wetbelt die je gebruikt bij het aquajoggen zorgt voor een hoog drijfvermogen en aquarobics is bewegen in ondiep water. De lessen Aquavaria zijn op maandagmiddag van 13.45 tot 14.45 uur, op woensdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Bootcamp Aqua Bootcamp is een powertraining. Tijdens deze training, waarbij de oefeningen zowel in het water als op de kant worden gedaan, wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie, de spierkracht, longcapaciteit en het zwemvermogen wordt vergroot. Door de weerstand van het water versterk je je spieren op een effectieve manier. Bootcamp is geschikt voor zowel geoefende als niet geoefende zwemmers. De lessen worden per week in tijd en intensiviteit opgebouwd. De Bootcamples is op maandagavond van 19.15 tot 20.15 uur.

Dinsdag: Aquakids en Aquafun Aquakids Aquakids is alles wat met waterspelen te maken heeft. Bijvoorbeeld snorkelen, waterpolo, estafette en geblindeerd zwemmen, maar ook het onderhouden van de zwemslagen. Diploma A en B zijn vereist om mee te kunnen doen. Iedere les bestaat uit een half uur les en 15 minuten spelen. Aquakids is bedoeld voor kinderen t/m 10 jaar. De lessen zijn op dinsdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur. Aquafun Vind je spelen in het water leuk? Kom dan meedoen aan Aquafun! Aquafun is spelen in en rond het recreatiebad, bij

de glijbaan, klauteren en klimmen met de matten, estafettes en parcoursen doen. Aquafun is op dinsdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

en van uitdaging, dan is Aqua Bootcamp iets voor jou. De lessen zijn op woensdagavond van 17.45 tot 18.30 uur.

Vrijdag: Baby- en Peuterzwemmen en Meer Bewegen voor Senioren

Woensdag: Bootcamp voor kinderen en Aquavaria Aquavaria Aquavaria is bewegen in het water op muziek. Het bestaat uit afwisselend aquajoggen en aquarobic. Door verschillende oefeningen komen bijna alle spieren in je lichaam in beweging. De wetbelt die je gebruikt bij het aquajoggen zorgt voor een hoog drijfvermogen en aquarobics is bewegen in ondiep water. De lessen Aquavaria zijn op maandagmiddag van 13.45 tot 14.45 uur, op woensdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Aquabootcamp voor kinderen De les is speciaal voor de jeugd van 11 tot 15 jaar. Aquabootcamp is een powertraining. Tijdens deze training, welke zowel in het water als op de kant plaatsvind, wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditie, de spierkracht en het zwemvermogen wordt vergroot. Door de weerstand van het water versterk je je spieren op een effectieve manier. Aqua Bootcamp is geschikt voor zowel geoefende als niet geoefende zwemmers. De lessen worden per week opgebouwd in tijd en intensiviteit. Dus, hou je van water

Baby- en Peuterzwemmen Tijdens baby- en peuterzwemmen leert een kind samen met de ouder op plezierige wijze de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. De resultaten zijn er dan ook naar. Al heel jong leert het kind hoe het kan overleven, als het (on)vrijwillig te water raakt. De kinderen van 3 en 4 jaar gaan het laatste gedeelte van de les zonder de ouders zwemmen, dit als voorbereiding op de ABC-zwemles. Op vrijdag is het water extra warm in Zwembad Vollenhove. De lessen zijn op vrijdagmorgen van 9.00 tot 9.30 uur voor kinderen van 2 tot 3 jaar, van 9.30 tot 10.00 uur voor baby’s tot 1 jaar, van 10.30 tot 11.00 uur voor kinderen van 1 tot 2 jaar en van 11.00 tot 11.30 uur voor kinderen van 3 tot 4 jaar. Aquavitaal: Meer bewegen voor Senioren Om lekker fit te blijven, ook op hogere leeftijd, is er Meer Bewegen voor Senioren. Het zwembad is op vrijdag heerlijk warm met een temperatuur van minimaal 32 graden en je kunt dan een uur zwemmen met leeftijdsgenoten, waarvan een half uur gymnastiek onder deskundige begeleiding (deelname niet verplicht). Er zijn oefeningen om de spieren soepel te houden en de conditie op peil te houden, dit alles met of zonder materialen als ballen, flexibeams en halters. Zo blijf je in beweging en daarnaast is het ook gezellig! De lessen Meer Bewegen voor Senioren (Aquavitaal) zijn op vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur.

Kom gratis kennismaken met deze aquasporten tijdens de Aquasportweek van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september!

Waardebon GRATIS inschrijven en zwempas voor Aquasporten

Waardebon GRATIS inschrijven en zwempas voor Baby- en Peuterzwemmen

Tegen inlevering van deze (ingevulde) waardebon kun je GRATIS inschrijven voor een aquasport naar keuze en is het zwempasje GRATIS.

Tegen inlevering van deze (ingevulde) waardebon kun je GRATIS inschrijven voor Jip’s Waterwereld Baby- en Peuterzwemmen en is het zwempasje GRATIS.

Naam:

Naam:

E-mail:

E-mail:

Geldig tot en met 30 september 2019 in Zwembad De Waterwyck en in Zwembad Vollenhove

www.dewaterwyck.nl www.zwembadvollenhove.nl

Geldig tot en met 30 september 2019 in Zwembad De Waterwyck en in Zwembad Vollenhove

www.dewaterwyck.nl www.zwembadvollenhove.nl

Bij Grietjes Haar en Nagelstudio bent u aan het juiste adres voor alle behandelingen aan uw haar en nagels. In de kleine maar professionele salon kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee uw wensen kenbaar maken.

Hettema Spotrepair Koematen 5A, Steenwijk 0521 345 707 06 57835775

Openingstijden: Behandeling volgens afspraak:

Dominee T.O. Hylkemaweg 9 8355 CD Giethoorn 06 - 29432657  GrietjesHaarEnNagelstudio/

www.grietjenailstyling.nl

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

maandag: dinsdag: woensdag: donderdag: vrijdag: zaterdag:

09:00 - 18:00 09:00 - 20:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 12:00

Ik verwelkom u graag in de salon.

Pagina 5


HOUT, PLAAT EN BOUWMATERIALEN

VAKKUNDIG ADVIES ONE-STOP-SHOP DRIVE IN

BREED PAKKET AAN SERVICES 6 DAGEN PER WEEK GEOPEND

DOLDERWEG 3A, STEENWIJK | T: 0521 512 188

U bent van harte welkom in ons Pannenkoeken Restaurant, gelegen aan de rand van Steenwijk. Naast ons uitgebreide pannenkoekenaanbod hebben wij voor de ‘niet-liefhebbers’ ook nog een uitgebreide à la carte. Voor (kinder)feestjes kunt u bij ons terecht. Heeft u al kennis ‘niet-liefhebbers’ ook nog een uitgebreide à la carte. gemaakt metdeonze pannenkoekbuffet? Informeer bij ons naar alle mogelijkheden, zodat u een fantastisch feest kunt beleven. Voor (kinder)feestjes kunt u bij ons terecht. Heeft u al kennis

Meppelerweg 89met • 8331 CV Steenwijk • Tel: gemaakt onze pannenkoekbuff et? Informeer bij ons 0521-857330 naar alle mogelijkheden, zodat u een fantastisch feest kunt beleven. www.eetenpannenkoekboerderijsteenwijk.nl

een

info@obmwanneperveen.nl www.obmwanneperveen.nl Telefoon 0522-281220 Mobiel 06-22781208

Welke agrarische of particuliere verzekering u ook nodig hebt, OBM Wanneperveen regelt het voor u op maat!

Wij bemiddelen voor Particuliere en Agrarische verzekeringen en als Onderlinge-klant kunt u profiteren van aantrekkelijke kortingen met de Ledenpolis opgebouwd met verzekeringen via SOM.

Hoe werkt de ledenpolis? - U heeft een brandverzekering bij ons (opstal en/of inboedel) - Al bij 2 SOM-verzekeringen ontvangt u korting - Deze korting stijgt snel door het aantal verzekeringen dat u bij ons heeft - Vraag bij ons naar uw exacte korting! Veneweg 103 A, 7946 LH Wanneperveen


Meer dan 25 jaar samen Aquajoggen Ans, José, Niesje, Regien en Gerda komen al meer dan 25 jaar elke dinsdagmorgen aquajoggen in De Waterwyck. ‘Grappig, ik dacht eraan toen De Waterwyck in 2017 het jubileum vierde,’ vertelt Ans. ‘Want normaliter sta je daar niet bij stil. Ik heb zelfs nog een certificaat van Aquajoggen uit het jaar 1993 en een leuk krantenartikel.’ Het is in ieder geval een mijlpaal, waar we afgelopen jaar, toen we 25 jaar vierden, even bij stilgestaan hebben, met een foto, een kleine attentie en een gezellig kopje koffie voor de hele groep.

Tijdens deze les waren alleen Ans en José aanwezig. ‘Wij vinden het belangrijk om aan onze conditie te werken en wat is er nu leuker dan dat in het water te doen? We blijven er lekker fit bij. Daarbij vinden wij een stukje gezelligheid ook belangrijk. We hebben een leuke, gezellige groep. De meesten van hen zwemmen ook al jaren op dinsdagmorgen.’ Ans en José hebben al verschillende instructeurs gehad. ‘We begonnen destijds met aquajoggen bij Irene Mulder, daarna hadden we les van Christa Dingemanse, daarna van Jannie van Looy en nu hebben we al een aantal jaren les van Ellen van Dijk.’

De groep aquajoggers van dinsdagmorgen, met vooraan links José en tweede van links Ans

Nieuw in De Waterwyck: Trimzwemmen Direct beginnen met meer bewegen of je zomervakantiecalorietjes er weer af trainen? Doe dan mee aan trimzwemmen! Begin direct in september en profiteer van de aquasportaanbieding! Trimzwemmen is een combinatie van baantjes zwemmen en verschillende krachtoefeningen, waarbij er gewerkt wordt aan zwemtechnieken en conditie. De lessen zijn geschikt voor iedereen omdat er op verschillende niveaus gestart kan worden. Je kunt kiezen voor steeds een 5-lessen traject (7 weken geldig), maar ook kun je per keer meedoen.

inschrijfgeld en is het zwempasje gratis!

De lessen zijn op woensdagavond van 19.25 tot 20.10/20.30 uur (driekwartier intensief les en een kwartiertje recreëren). Een losse les kost € 7 en een 5-lessenkaart (7 weken geldig) kost € 32. En kom je in september direct meedoen, dan kun je tijdens de aquasportweek gratis trimzwemmen op woensdagavond 4 september en daarna de rest van de maand meedoen voor € 20 (waarbij je dan ook nog eens met de andere aquasporten kunt meedoen). Bovendien betaal je bij opgave in september geen

Tijdens de lessen AquaChi worden oefeningen gedaan vanuit verschillende bewegingsvormen als Zhineng Qigong, Pilates, Tai Chi en Yoga. De intensieve spieroefeningen uit Pilates en de vloeiende bewegingen uit Zhineng Qigong zorgen voor ontspanning van het lichaam en rust in de geest. Uit Tai Chi komt de meditatieve loopvorm: heerlijk om in het water te doen en met de yogahoudingen worden de oefeningen met elkaar verbonden. Kom dus kennismaken met deze heerlijke vorm van sporten!

Baantjes zwemmen Wie liever ‘gewoon’ baantjes wil zwemmen is uiteraard van harte welkom. Lekker bewegen en in het water worden alle spieren aan het werk gezet. Je kunt je eigen tempo bepalen en je hebt meerdere tijden om te komen zwemmen. Zo blijf je fit en gezond! In Zwembad Vollenhove zijn hiervoor speciale tijden (zie het overzicht verderop in deze krant) en u betaalt een gereduceerd tarief voor een half uur baantjes zwemmen. Op maandagavond is er ook nog een speciaal halfuurtje voor de snelle zwemmers.

men. Bijvoorbeeld op woensdagmiddag zijn er vaak schoolkinderen en dan ligt er speelmateriaal in het wedstrijdbad. Informeer vooraf naar geschikte tijden bij de receptie. De receptioniste helpt u graag. Verder is op vrijdagmorgen het wedstrijdbad speciaal geopend van 7.00 tot 9.00 uur voor de ‘vroege vogels’ om baantjes te zwemmen (vanaf vrijdag 6 september) en in het weekend zijn er op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur banen in het wedstrijdbad gereserveerd voor baantjes zwemmen.

In Zwembad De Waterwyck is het wedstrijdbad beschikbaar voor baantjeszwemmen op doordeweekse dagen gedurende de openingstijden van het wedstrijdbad, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Let op: soms is het druk en is het lastig om lekker baantjes te zwem-

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

Nieuwe groep AquaChi AquaChi is populair! De bestaande groep zat voor de zomervakantie bomvol. Bij voldoende deelname gaat er dit najaar een nieuwe groep AquaChi van start op vrijdagmorgen. Deze nieuwe les is van 7.45 tot 8.30 uur en daarna kun je nog tot 9.00 uur even recreatief zwemmen. Belangstelling? Geef je snel op bij de receptie of doe gratis mee tijdens de Aquasportweek op vrijdagmorgen 6 september van 8.45 tot 9.30 uur.

Gericht en afwisselend banen zwemmen met onze trainingsprogramma’s! Alleen maar baantjes zwemmen saai? Kom naar De Waterwyck! Wij hebben gerichte trainingsprogramma’s klaarliggen om uw conditie te verbeteren, in uw eigen tempo. Het kost niks extra, kunt u altijd komen doen als u komt zwemmen en alle trainingsprogramma’s zijn geschikt voor alle leeftijden.

en daarna het C-programma doen. Zo houdt u het afwisselend en bouwt u uw conditie in uw eigen tempo op. De trainingsprogramma’s en benodigde materialen liggen op aanvraag klaar bij de badmeesterpost. U kunt er dus altijd gebruik van maken als u komt zwemmen. Wij wensen u veel zwemplezier!

Vanaf nu is het mogelijk om tijdens openingstijden van het wedstrijdbad een gevarieerd banenzwemprogramma te komen doen. Er zijn drie verschillende programma’s, in zwaarte oplopend en niet moeilijk om te doen. Om kennis te maken met de drie programma’s, kunt u het beste beginnen met het A-programma, daarna een aantal keren het B-programma doen

Pagina 7


Meer dan 40 jaar ervaring in service en kwaliteit!

Verkoop en reparatie Hofstede Bos & Tuin Gemeenteweg 180 7951 CT Staphorst Tel. 0522-461405

www.hofstedebosentuin.nl Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.00 en van 13.00-18.00 uur Zaterdag van 8.00-12.00 en van 13.00-17.00 uur Donderdag van 19.00-21.00 uur


Thuis bij Tiny

Tiny verhuisde van een grote woning naar een kleine woning en mede daarom was het voor haar fijn om hierbij interieuradvies te krijgen. De vraag was vooral; wat ga ik neerzetten (en wat niet) en welke kleuren ga ik gebruiken. Het idee dat ze het alleen zou moeten doen voelde verstikkend. “ Straks doe ik iets waar ik spijt van krijg” aldus Tiny. “Daarom heb ik besloten om interieuradvies in te winnen bij Decokay. Het gaf me rust in de wetenschap dat ik het kon inrichten met spullen en kleuren die bij mij horen. Styliste Janneke heeft mij daarbij geholpen. Ze heeft heel veel ideeën, kijkt wie de ander is en wat je nodig hebt. Ze kan de stappen goed uitleggen, ook bij aankoop van materialen en meubels, en is kundig. “

Scandinavisch met een vleugje romantiek. Dat is de stijl die je terug ziet bij Tiny. Lichtgrijs, zachte pasteltinten en natuurlijke materialen gecombineerd met fris groen en planten. Met als basis een whitewash visgraat pvc-vloer. De vloer trekt niet alleen de aandacht, maar straalt ook subtiele luxe uit. Extra opbergruimte is gecreëerd door het plaatsen van een op maat gemaakte kast van Allure. De kast doet enerzijds dienst als tvmeubel, maar er is ook ruimte voor boeken, cd’s, dvd’s en accessoires. Tiny; “Ik ben vooral heel blij dat het nu af is en voelt als thuis!” U kunt bij Decokay terecht voor vloeren, raamdecoratie, gordijnen, verf en behang, maatwerkkasten en meubels. Op donderdag is Janneke aanwezig voor inloopadvies of u kunt een afspraak maken in de winkel. Wij staan u graag te woord.


Gratis zwemmen met je baby Kom samen met je baby of peuter zwemmen. Om je te laten ervaren hoe leuk het is om samen te zwemmen, kun je de hele maand september gratis met je baby of peuter meedoen aan de lessen babyzwemmen. Deze aanbieding is geldig in beide zwembaden. En vinden jullie het leuk en wil je na september doorgaan? Koop dan in september alvast een leskaart. In september hoef je namelijk geen inschrijfgeld te betalen voor het baby- en peuterzwemmen en ook het zwempasje is in september gratis. Baby- en peuterzwemmen: Jip’s Waterwereld Om de allerkleinsten alvast vertrouwd te maken met het water zijn er speciale lessen baby- en peuterzwemmen: Jip’s Waterwereld. Het nijlpaardje Jip is het beeldmerk voor deze leuke lessen. Het lesprogramma Jip’s Waterwereld bestaat uit Jip’s Baby- en Peuterzwemmen en Jip’s Waterwennen. Jip’s Baby- en Peuterzwemmen Wat is er leuker dan samen met je baby zwemmen? Baby’s kunnen al vanaf 3 maanden meedoen aan het Jip’s Babyzwemmen. Tijdens de lessen babyzwemmen

leert je baby samen met jou hoeveel plezier je samen in het warme water kunt hebben, met als bijkomende voordelen dat je kindje al heel jong leert dat hij of zij niet bang hoeft te zijn voor water en bovendien versterkt het babyzwemmen de band tussen jou en je baby. Er worden samen spelletjes gedaan, liedjes gezongen; alles op een ontspannen manier. En als je wilt, kun je met je baby (en later peuter) 4 Jip-diploma’s halen. Daarna kan je peuter doorgaan voor de Jip’s Waterwennen diploma’s, die naadloos aansluiten op het Zwem ABC. In De Waterwyck is er op maandagmorgen Baby- en Peuterzwemmen van 9.00 tot 9.30 uur; in Zwembad Vollenhove is het Babyzwemmen op vrijdagmorgen van 9.30 tot 10.00 uur en het Peuterzwemmen van 9.00 tot 9.30 uur en tussen 10.00 en 11.00 uur. De lessen duren een half uur en daarna kunnen jullie samen nog een half uurtje samen vrij zwemmen.

Wie wordt de Overijsselse kampioene Zeemeerminzwemmen 2019? Vorig jaar mochten Larissa Hendriks (categorie 8 tot 10 jaar), Ismelda Agricola (categorie 10 tot 12 jaar) en Hannah Glorie (categorie 12 jaar en ouder) zich laten kronen tot de snelste, mooiste en vaardigste zeemeerminnen van Overijssel in 2018, ook dit jaar organiseert Sportservice Steenwijkerland de tweede Overijsselse editie van het kampioenschap Zeemeerminzwemmen. Deze wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 28 september in Zwembad De Waterwyck. Er zijn drie categorieën: zeemeerminnen van 8 tot 10 jaar, van 10 tot 12 jaar en ouder dan 12 jaar. Voorwaarde voor deelname is dat je een of meer lessen Zeemeerminzwemmen hebt gehad, dus dat je met een staart kunt zwemmen. Je mag je eigen staart meenemen, maar je kunt bij ons ook een staart en monovin huren voor 5 euro. De zeemeerminnen worden beoordeeld op verschillende onderdelen: snelheid (hoe snel zij kunnen zwemmen), behendigheid (zij moeten drie mooie kunsten laten zien) en natuurlijk de uitstraling: hoe mooi zij zichzelf hebben gemaakt en hoe gracieus bewegen zij zich. Alle deelnemers ontvangen een leuk aandenken aan deze middag. Het kampioenschap start op zaterdag 28 september om 14.00 uur. De kosten voor deelname zijn 15 euro en dat is inclusief patat met mayonaise, drinken en het deelnamecadeautje. Inschrijven bij de receptie van Zwembad De Waterwyck aan de Gagelsweg 25 of via het e-mailadres info@ dewaterwyck.nl. Publiek is uiteraard van harte welkom.

Dit najaar in Steenwijk:

Op zo ek na ar een i nter essa nte Eerst e hul p ople iding ?

Eerste Hulp aan Kinderen 9 + 16 + 23 november Reanimatie + AED 19 oktober

EHBO Wereld 06-23056312

Mail voor een persoonlijke aanbieding: Patricia@EHBOWereld.nl

Pagina 10

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

Dolderweg 36 • 8331 LL Steenwijk • 0521 - 78 50 43 • www.martinsgarage.nl www.facebook.com/martinsgaragesteenwijk


Zwembad De Waterwyck Banenzwemmen

Recreatief zwemmen

09.30 – 12.00 13.30 – 15.30 19.15 – 21.30 09.30 – 12.00 13.30 – 15.30 19.15 – 21.30

09.30 – 12.00 13.30 – 15.30 19.15 – 21.30 09.30 – 12.00 13.30 – 15.30 19.15 – 21.30

Woensdag

09.30 – 12.00 19.15 – 21.30

09.30 – 12.00 14.00 – 17.00 recreatiebad 14.00 – 15.30 wedstrijdbad 19.15 – 21.30

08.45 – 09.15 AquaPilates 19.30 – 20.15 Trimzwemmen

Donderdag

13.30 – 15.30

13.30 – 15.30

18.30 – 19.30 Aquafun 20.00 – 21.00 Aquafit

Vrijdag

07.00 – 09.00 (sept-april) 09.30 – 12.00

09.30 – 12.00 14.00 – 17.00 recreatiebad

08.45 – 09.30 AquaChi

Zaterdag

13.00 – 14.00

13.00 – 16.30

Zondag

10.00 – 12.00

10.00 – 16.30

Maandag

Dinsdag

Aquasporten

Overige doelgroepen

09.00 – 09.30 Aquajogging 18.30 – 19.30 Aquafun

Zwemles

9.00 – 9.30 Jip’s Baby & Peuterzwemmen 09.45 – 10.15 volwassenen 15.45 – 17.45 20.45 – 21.15 volwassenen 15.45 – 17.45 16.45 – 17.15 Waterwennen 19.30 – 20.00 volwassenen 15.40 – 16.40 16.40 – 17.40

10.00 – 12.00 Bewegen voor 50+ Lestijden: 10.15 – 10.45 en 11.00 – 11.30 Aquajoggen 50+ 10.15 – 10.45

15.45 – 17.45 16.45 – 17.15 Waterwennen 14.00 – 17.45

Let op: in de schoolvakanties zijn er aangepaste openingstijden: van 9.30 tot 17.00 uur. ’s Middags is er spelmateriaal in het water. Er zijn in de schoolvakanties geen zwemlessen, aquasporten en Bewegen voor 50+.

Zwembad Vollenhove Banenzwemmen

Recreatief zwemmen

Aquasporten

Overige doelgroepen

Zwemles

Maandag

18.30 - 19.00

13.45 - 14.45 Aquavaria

19.15 - 20.15 Bootcamp 18+

15.30 - 18.30

Dinsdag

18.30 - 19.00 20.30 - 21.00

15.45 - 16.30 Aquakids 19.00 - 19.45 Aquafun 11+

13.30 - 15.00 schoolzwemmen 19.45 - 20.45 Zwemslag verbeteren 16+

15.30 - 18.30 15.30 - 16.30 Privélessen 17.30 - 18.30 Privélessen 19.00 - 19.45 Zwemles 10+ 19.45 - 20.30 Volwassenen

Woensdag

10.00 - 10.30 18.30 - 19.00

09.00 - 10.00 Aquavaria 19.00 - 20.00 Aquavaria

17.00 - 17.45 Zwemclub jeugd 17.45 - 18.30 Bootcamp voor kinderen 11+

13.00 - 15.00 15.00 - 15.30 Oefen zwemmen 15.00 - 15.30 Op weg naar zwemles 15.30 - 17.00 Privélessen

Donderdag

15.00 - 15.30 18.30 - 19.00

Vrijdag

10.00 - 10.30 12.30 - 13.00 13.00 - 13.30 18.30 - 19.00

15.30 - 18.30

09.00 - 09.30 JIP Peuterzwemmen (2-3jr) 09.30 - 10.00 JIP Babyzwemmen (0-1 jr) 10.30 - 11.00 JIP Peuterzwemmen (1-2 jr) 11.00 - 11.30 JIP Peuterzwemmen (3-4 jr) 13.30 - 14.30 Meer bewegen voor senioren 14.30 - 15.30 Therapiezwemmen

14.30 - 15.30

Zaterdag

14 september, 9 november overige data zie website

Zondag

10.00 - 12.00 Gezinszwemmen 12.00 - 16.00 Vrij zwemmen

14.30 - 15.30 Privéles 15.30 - 18.30 16.30 - 17.30 Privélessen

08.30 - 10.30 11.00 - 13.00

Kleinschalige Dagbesteding Atelier G-Style Kleinschalige Dagbesteding LOUNGE BATH

Let op: in de schoolvakanties zijn er aangepaste openingstijden en worden er spelletjes georganiseerd: in de herfstvakantie de loopmattenrace op dinsdag 22 oktober, schatduiken op donderdag 24 oktober en er is Halloweendisco op zaterdag 26 oktober van 18.30 tot 20.30 uur. Ook is er in de herfstvakantie een cursus snorkelen. Zaterdag 14 september en zaterdag 9 november is het zwembad extra geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

KWALITEIT ZONDER COMPROMIS

Atelier G-Style

ALUMINIUM HOT Gewoon je zelf zijn, niets moet, veel mogelijk.

TUBS

Gewoon je zelf zijn, niets moet, veel mogelijk.

VAN DER GRAAF BV PRODUCENT VAN: - ”G.V.” TROMMELMOTOREN - ”G.V.” FRIKTIEKOPPELINGEN

Grietje ten Wolde, Waardeel 1c, 8332 BB STEENWIJK

- ”G.V.” TANDWIELKASTEN

Kom kijken in onze showroom

Tel.: 0527-241441 Fax: 0527-241488 info@vandergraafpte.nl www.vandergraafpte.nl

Power Tra nsmission Equipment

Grietje ten Wolde, Tel. 06 40751586 Waardeel 1c, 8332 BB STEENWIJK, info@loungebath.nl | www.loungebath.nl Tel. 06 40751586 • E-mail: atelier-g-style@hotmail.com Koematen 6, 8331 TK Steenwijk E-mail: atelier-g-style@hotmail.com 06 20 8448 59 Volg ons op FB: Atelier G-Style Volg ons op FB: Atelier G-Style

www.dewaterwyck.nl www.dewaterwyck.nl| |www.zwembadvollenhove.nl www.zwembadvollenhove.nl

Pagina 11


JdeB Steam Cleaning Milieuvriendelijke stoomreiniging, bij u thuis of op het werk!

* Tapijt

MULDERSTEENWIJK.KEURSLAGER.NL

jdebsteamcleaning.nl jdebsteamcleaning.nl OPENINGSTIJDEN

Maandag Dinsdag Woensdag

Auto * Caravan * Boot * Meubels * Tapijt

10.00 - 18.00 08.30 - 18.00 08.30 - 18.00

ng.nl Donderdag 08.30 - 19.00 Weemstraat 61 | 8331 JA STEENWIJK Vrijdag 08.30 - 18.00 ng.nl Zaterdag 08.00 - 17.00 Tel. (0521) - 51 23 61

eenwijk

06 52 41 61 90 jdebsteamcleaning.nl eenwijk 06 52 41 61 90 jdebsteamcleaning.nl jdebsteamcleaning.nl Steenwijk 06 52 41 61 90 jdebsteamcleaning.nl

eenwijk eenwijk

06 52 41 61 90 06 52 41 61 90

jdebsteamcleaning.nl jdebsteamcleaning.nl

U wilt verbouwen? De Klussenier doet het voor u! Timmerwerk • Dakkapellen • Keukens Badkamers • Onderhoud • Renovatie

Wout Hansman

Op zoek naar werk? Of een nieuwe klus? (ZZP)

De Wieken 24 | 8326 DJ Sint Jansklooster 0527 85 29 13 | 06 2553 2239 wouthansman@klussenier.nl | www.klussenier.nl

Schrijf je nu in via onze site www.flexxconnectpersoneelenzo.nl www.flexxconnectpersoneelenzo.nl

www.flexxconnectpersoneelenzo.nl

Handyman Multidiensten Voor al uw: - Straatwerk - Tuinonderhoud - Grondwerkzaamheden - Plaatsen schuttingen en blokhutten Kerkstraat 4 Steenwijk • www.hetlingeriehuis.nl

TRANSPORTBEDRIJF STEENWIJK

GEBR. GROEN

Koematen 41 8331 TK Steenwijk Email: info@groensteenwijk.nl www.groensteenwijk.nl

M: 0652 492 601 T: 0521 515 448 F: 0521 510 535

Tel 06-44259971


Openingstijden Zo. t/m do. 07.00 - 01.00 uur Vr. & za. 07.00 - 03.00 uur Woldmeentherand 21, 8332 JE Steenwijk Tot 24 februari zijn wij gesloten i.v.m. een verbouwing.


Samen werken aan een gezonde leefstijl Sportservice Steenwijkerland werkt samen met verschillende sportorganisaties. ‘We hebben immers allemaal hetzelfde motivatie: bewegen is goed voor je en samen sporten is een leuke, sociale activiteit voor alle leeftijden,’ aldus directeur Onno Kloosterboer van Sportservice Steenwijkerland. ‘Ten eerste werken we al een paar jaar samen met Zwembad ’t Tolhekke. Daarnaast werken we samen met AH van Etten aan het Schar (je kunt hier voordelig toegangskaartjes voor De Waterwyck kopen) en met de sportscholen Avanty, voor het sportprogramma Samen Fit voor ouderen en met Sportinn Steenwijk. Met een abonnement van Sportinn betaal je bij ons geen inschrijfgeld voor onze aquasporten en op vertoon van een zwempas van ons betaal je bij Sportinn geen inschrijfgeld voor sportlessen bij hen.’

Schuif gezellig aan bij het Samen Eten Al een paar jaar organiseert De Waterwyck het Samen Eten op de laatste donderdag van de maand om 12.00 uur. De gezamenlijke maaltijden zijn begonnen als een leuke afsluiting van de sportlessen Meer Bewegen voor 50+, en inmiddels uitgegroeid tot een sociaal gebeuren: gezellig samen met elkaar een gezonde maaltijd eten. Iedereen kan aanschuiven bij het Samen Eten op de laatste donderdag van de maand. Onze chef horeca

Onze gezonde kantine Afgelopen voorjaar heeft De Waterwyck, als eerste school- en sportkantine in de gemeente Steenwijkerland, uit handen van Roland Rijshouwer van het Voedingscentrum/Team Fit het bronzen certificaat uitgereikt gekregen van de Gezonde Kantine. Dat betekent dat we ruim voldoende aanbod in gezonde producten hebben en dat er voor elk minder gezond product er een gezond alternatief gemakkelijk verkrijgbaar is. De gezonde keuze wordt op deze manier de gemakkelijke keuze! Ga ook voor het gezonde alternatief en met onze gezonde septemberaanbieding is het zelfs

Jannie kookt altijd een verse maaltijd, variërend van boerenkoolstamppot tot Indische nasi met saté en van tagliatelle met broccoli tot gebakken aardappeltjes met een salade. En: altijd met een lekker fris toetje na. Ook in het nieuwe seizoen gaan we door met Samen Eten op elke laatste donderdag van de maand. De eerstkomende keer is donderdag 26 september. De kosten zijn 7 euro. Meer informatie en opgave bij de receptie van De Waterwyck of via www.dewaterwyck.nl.

Waardebon voor gezond arrangement

extra voordelig: entree, een broodje gezond en een overheerlijke fruitmoothie, samen voor slechts € 7,90. Gebruik onderstaande bon voor deze supergezonde aanbieding!

De hele maand september 2019 hebben we een gezond arrangement: tegen inlevering van deze (ingevulde) waardebon: entree voor het zwembad, een broodje gezond en een overheerlijke fruitsmoothie, samen voor slechts € 7,90; geldig in Zwembad De Waterwyck.

Naam: E-mail: Geldig tot en met 30 september 2019 in Zwembad De Waterwyck

www.dewaterwyck.nl

K I J K N U D E E E R S T E 2 W E K E N G R AT I S !

www.fearunlimited.nl

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

Pagina 15


GEZOCHT ONDERNEMERS MET LEF M/V

- er alleen is “voor de cijfers�;

- transparant communiceert;

- niet weet wanneer u jarig bent;

- goed advies geeft;

- nooit tussentijds evalueert;

- met u meedenkt;

- moeilijke termen gebruikt;

- vraagt hoe de vakantie was;

- waar iedereen in pak loopt;

- waarde hecht aan afspraken;

- u als een nummer behandelt?

- duidelijke taal gebruikt; - een spijkerbroek ook prima vindt; - kwaliteit levert?

Neem dan vooral contact met ons op, er is een match!

W W W. R E I N D E R S S N I J D E R . N L

0521 - 522 813

info@reinderssnijder.nl Martijn, Irma en Rob maken graag kennis met u.


Herfstvakantie in Zwembad Vollenhove: Snorkelcursus (met NRZ-diploma!) Loopmattenrace, Schatduiken en Halloweendisco Snorkelcursus Hou je van zwemmen en wil je actief bezig zijn? Doe dan mee aan de snorkelcursus in de herfstvakantie! De cursus wordt aangeboden in Zwembad Vollenhove. De lesdagen zijn van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober van 10.00 tot 11.00 uur en de cursus wordt afgesloten met diplomazwemmen op zaterdag 26 oktober (optioneel). Het diploma Snorkelen is een door de Nationale Raad Zwemveiligheid erkend diploma. Iedereen vanaf 9 jaar mag meedoen. Je moet wel minimaal zwemdiploma A en B hebben. De kosten zijn € 30 voor de cursus (inclusief recreatief zwemmen) en € 8,50 voor het diplomazwemmen en eventueel € 5 voor een zwempasje. Loopmattenrace, Schatduiken en Halloweendisco Naast de snorkelcursus organiseert Zwembad Vollenhove in de herfstvakantie extra activiteiten, zoals op dinsdagmiddag 22 oktober de Loopmattenrace (wie gaat het snelst over de loopmat, door de glijbaan en naar de bel?), op donderdagmiddag 24 oktober Schatduiken en op zaterdagavond 26 oktober de Halloweendisco, van 18.30 tot 20.30 uur.

Freestyle met apenkooi in de herfstvakantie In de herfstvakantie lekker spelen in Sporthal De Waterwyck! Op donderdagmiddag 24 oktober wordt de hal omgetoverd tot een apenkooiparadijs tijdens de Indoor Freestyle Gym. Er is van alles te doen: een potje voetbal, basketbal of badminton en natuurlijk apen-

Colofon Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl Foto’s: Marianne Pouwels Verspreiding: Axender T (030) 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl Druk: Janssen Pers

kooi! Kom als het regent of met je verjaardagsfeestje naar Sporthal De Waterwyck. De Freestyle Gym begint donderdagmiddag om 14.00 uur, is voor kinderen vanaf 7 jaar en de toegang bedraagt vijf euro (inclusief ranja). Professionele begeleiding is aanwezig.

De nieuwe zwemlessen: Spelenderwijs leren zwemmen! De Waterwyck en Zwembad Vollenhove zijn pilotbaden voor een andere manier van zwemles geven in Nederland. Onze zwemlessen zijn vernieuwend en staan landelijk gezien op hoog niveau. We zijn al jaren bezig met het ‘Ervaringsgericht (Zwem)onderwijs’, aansluitend op het reguliere basisonderwijs, en we behoren bij de eerste zwembaden in Nederland waar op deze nieuwe manier wordt lesgegeven. De Nationale Raad Zwemveiligheid is superpositief over onze lesmethode en noemt onze zwembaden ‘een voorbeeld voor de zwemlessen in Nederland’. In De Waterwyck wordt sinds dit jaar ook niet meer gewerkt met het apart afleggen van het proefzwemmen; dit gebeurt gewoon tijdens de zwemlessen. Alle kinderen die de zwemonderdelen goed hebben afgelegd mogen meedoen aan het Diploma Afzwemfeest op zaterdagochtend. In Zwembad Vollenhove wordt het proefzwemmen nog wel apart afgenomen, maar daar wordt ook hard gewerkt om aan de eisen van het nieuwe afzwemmen

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

te voldoen. Concreet betekent dit dat uw kind met diploma A zwemveilig is in zwembaden, met diploma B zwemveilig is in zwembaden mét attracties (wildwaterbaan, golfslagbad) en met diploma C zwemveilig is in alle Nederlandse wateren, ook bijvoorbeeld in recreatieplassen.

Pagina 17


Grote of kleine woonwensen? Grote of kleine woonwensen? Het gaat om het (be)leven in uw huis, boot of caravan! U kunt bij ons terecht voor kwaliteitsproducten en een uitstekende service. Decokay biedt een uitgebreid assortiment verf van de merken: Wijzonol, Sikkens en Sigma, deze kunnen wij in elke gewenste kleur mengen. Wij leveren behang van diverse bekende merken zoals Eijffinger, BN wallcovering, AS creations en meer. De raamdecoratie van onder meer de merken: House of Hapiness, Toppoint, en Vadain. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor PVC vloeren. Klanten die Decokay Steenwijk binnenwandelen,

krijgen deskundig advies van onze medewerkers. Op donderdag en vrijdag zijn Janneke en Sylvi, onze interieurstylistes, aanwezig voor een inloopadvies of voor uitgebreid advies op afspraak. Wij werken samen met schilders, stoffeerders en vloerenleggers. Stuk voor stuk professionals die iedere klus aanpakken als het om hun eigen woning gaat.

GEZOCHT ONDERNEMERS MET LEF M/V ZOEKT U een accountantskantoor:  dat duidelijke taal gebruikt  dat transparant communiceert  dat u bijstaat met tips en adviezen

NEEM DAN VOORAL CONTACT MET ONS OP, ER IS EEN MATCH!

0521 - 522 813 WWW.REIN DERSSN IJDER.N L

Komt u binnenkort langs? De koffie staat klaar!

Martijn, Irma en Rob maken graag kennis met u.

LEVEN VAN DE

WIND

helemaal vrij droomparken

Vakantie in Zeeland? Boek nu met 20% korting je vakantie bij Droomparken ga naar www.droomparken.nl/vakantiemetvoordeel Luxe vakantiewoningen voor 2 tot 14 personen

www.droomparken.nl Exclusieve MDH lezersactie Deze MDH lezersactie in niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en is geldig tot maximaal 1 maand na verspreiding van de uitgave.


Vette house tijdens tweede editie Steenwijker Deep De Waterwyck en Deejay Nelson trakteren Steenwijk en omgeving zaterdagavond 9 november op weer een ultieme poolparty met opzwepende house en weergaloze lichtshow Wie steen en been klaagt dat er in de regio Steenwijk in het najaar helemaal absoluut niks bijzonders te doen is heeft het goed mis. Want… House, Techno en Dance liefhebbers kunnen namelijk zaterdag 9 november hun hart ophalen tijdens de tweede editie van Steenwijker Deep! De rode lopers worden weer uitgelegd en het zwembad

van De Waterwyck wordt weer omgetoverd tot een indrukwekkende subtropische danstempel met spectaculaire lichtshows en vet klinkende sounds. Steenwijker Deep is de ultieme adult poolparty, compleet met exotische drankjes, cocktails en een opzwepende muziek- en lichtbeleving in en rond het zwembad. Niemand minder dan de populaire Steenwijker Deejay Nelson zorgt voor de invulling van deze houseparty. Naast Nelson zorgt DJ Rivers voor een opzwepende mix van House en Dance en bij de Moonpool trakteert de Amersfoortse DJ Xan de Man de bezoekers op een verrassende set Deep House, Tech House en Techno. ‘Dat alles in een sfeer die normaal alleen op housefeesten op

Steenwijker Deep is zaterdag 9 november van 22.00 tot 01.00 uur.

Ibiza te vinden is, gecombineerd met een spectaculaire lichtshow en een subliem klinkend sound-system; ja, dát zijn dé ingrediënten voor een letterlijk spetterend dancefeest!’ De entree bedraagt 20 euro per persoon en dat is inclusief 1 consumptie, lockergebruik en bagagedrop. Voor Steenwijker Deep is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Bestel online je ticket in de webshop (www. dewaterwyck.nl) of aan de kassa van het zwembad tijdens openingstijden. Gezien het exclusieve karakter is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang met de aanschaf van tickets!

Kom gezellig naar de Winterfair in Zwembad Vollenhove Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse Aqua-Winterfair bij Zwembad Vollenhove is ditmaal op woensdagavond 13 november van 19.00 tot 21.00 uur. Rond het zwembad en in de horeca staan gezellig kraampjes opgesteld, waar de bezoekers cadeau-ideeën kunnen opdoen of iets leuks kunnen meenemen. Leuke ge-

haakte tassen, kleding, brocante, kerstartikelen en ook lekkere dingen zijn verkrijgbaar. Dit alles in de gezellige ambiance van het zwembad. De entree is gratis. En wie spulletjes wil verkopen op de Winterfair kan zich aanmelden bij Veronie of Inge via het e-mailadres activiteiten@zwembadvollenhove.nl

Wat is Sportservice Steenwijkerland? Sportservice Steenwijkerland staat voor veilig sporten, lekker actief bezig zijn en natuurlijk leren zwemmen! Sportservice Steenwijkerland is een multifunctionele organisatie, waar bijna alle sporten beoefend kunnen worden in onze sporthal De Waterwyck en zwembaden De Waterwyck en Zwembad Vollenhove. Sporthal De Waterwyck Sporthal De Waterwyck is een hypermoderne sportaccommodatie die geschikt is voor bijna alle indoorsporten. De sportvloer (klasse 1) voldoet aan de normen van NOC*NSF, code NOCNSF- US-15 en is onder keur van KIWA Sport aangelegd. De topsportvloer van de hal is 48 x 28 meter, de vrije hoogte is 9 meter en de hal kan met vouwwanden in 3 gelijke delen worden verdeeld. De sporthal beschikt over 6 ruime kleedkamers. Overdag maken de basisscholen en het voortgezet onderwijs gebruik van de hal voor de gymlessen. ‘s Avonds en in het weekeinde is de hal de thuisbasis voor de Steenwijker sportverenigingen Badmintonclub Alert, Basketbalclub Arta, de korfbalverenigingen Noveas en

Samen Een, Volleybalvereniging Steevast en Zumba Meppel/Steenwijkerland. Lounge Sporthal en Zwembad De Waterwyck beschikt over een prachtige, sfeervol ingerichte lounge met ruim voldoende gelegenheid om gezellig te zitten en wat te eten of te drinken. Bij mooi weer is het grote terras open. Er is een uitgebreide kaart met (gezonde) snacks en plates en de prijzen zijn betaalbaar. Regelmatig zijn er leuke menuaanbiedingen. Vergaderlocatie Een deel van de Lounge kan worden afgesloten en is te huur als vergaderzaal, compleet met een groot digitaal presentatiescherm. Een dagdeel huren kost slechts 25 euro. Uiteraard kan er desgewenst gezorgd worden voor koffie, drankjes, lunch of diner. Zwembad De Waterwyck Zwembad De Waterwyck bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad en een uitgebreid recreatiebad met 45 meter spiksplinternieuwe, interactieve glijbaan, whirlpool,

www.dewaterwyck.nl | www.zwembadvollenhove.nl

jetstreams, bruisbaden, waterpaddenstoel en Exotic Garden met stoomcabines en kruidenbaden. Verder is er een buitenbassin met terras en ligweide, waar ligbedden en picknicksets aanwezig zijn. Ook is er een aparte peuterhoek met peuterbad, boxen, aankleedkussens en peutertoilet. Zwembad Vollenhove Zwembad Vollenhove is kleinschaliger, met een binnenbad en een buitenbad. Het binnenbad is knus, heeft een grote glijbaan en een restaurantgedeelte. Er is geen chloorlucht, want het water wordt schoongehouden middels een speciale natriumoplossing. Op vrijdag is het water extra warm, bijna 33 graden. Ideaal voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen. Minder validen en parkeren Al onze accommodaties zijn rolstoelvriendelijk, met speciale invalidenkleedruimten en invalidentoiletten. Ook beschikken zowel De Waterwyck als Zwembad Vollenhove over een ruim parkeerterrein voor zowel auto’s als fietsen en aparte parkeerplaatsen voor minder validen. De Waterwyck beschikt daarnaast over een oplaadzuil voor elektrische auto’s. Pagina 19


Profile for MDH Uitgeverij

Zwem- en recreatiecentrum de Waterwyck  

Zwem- en recreatiecentrum de Waterwyck