Page 1

AUTOBIOGRAFIES DELS FILLETS I FILLETES DE 5è A DEL CEIP MARE DE DÉU DEL TORO D'ES MERCADAL


AUTOBIOGRAFIA DE NA LÍDIA BARBER BARBER Jo na Lídia barber barber vaig néixer dia 15 de maig de 2002 a Maó. Tenc 10 anys . Sóc una filleta molt amable i tenc bon caràcter. Els meus pares són: en Bartolome Barber Capó i na Mª Auxilidora Barber Florit i els meus dos germans/es són en Carlos i na Sílvia. Visc a un lloc que es diu Son Nadal i ja fa 10 anys que estic allà. El meu pare va néixer dia 8 de novembre de 1965, la meva mare va néixer dia 29 de desembre de 1966 el meu germà Carlos va néixer dia 18 d'octubre de 1993 i la meva germana Sílvia dia 12 de gener de 1995.

M'agrada pintar a la pissarra o a un paper i amb pinzell, des de petita sempre m'ha agradat. Sóc estudianta. Quan era petita la primera dent que me va sortir era quan tenia 10 mesos. Vaig començar a caminar quan tenia 1 any i dos mesos. La primera paraula va ser mamà i després papà. Quan tenia 1 any érem a dalt sa era i feia molt de vent i a jo m'enduia perquè era molt petita i ma mare me va agafar . Quan tenia 2 anys la meva germana Sílvia esteia jugant amb peces molt petites i jo quasi me vaig enviar una peça petita. Quan tenia 3 anys vaig tenir una mestra que se deia Aina i ens agradava molt. A p4 vam tenir una mestra que se deia Joana vidal. Quan era petita quan tenia 4 o 5 anys era a n'es bouer, anava corrents i vaig caure i me vaig pelar es genoll. Quan era petita volia anar amb s'egu que se diu Bereas i quan era dalt després no volia davallar i plorava molt. Ara que sóc grossa vaig a fer voltes amb es cunyat. Quant era petita per sant Martí per ses festes me molestava molt la renou dels músics i ens en vam haver d'anar cap a ca nostra perquè plorava molt. Ara que vaig a 5è ha vingut un mestre nou que es diu Fredo Aguiló i ens agrada molt.


AUTOBIOGRAFIA DE FRANCESC COELLO Jo, Francesc Coello Triay vaig néixer dia 19 de gener de 2002 a Maó. Actualment tenc 10 anys, mesur 1'45 m i pes 36 kg. Visc a Es Mercadal amb el meu pare en Manolo, la meva mare na Cati i el meu germà en Nacho. M'agrada molt anar a pescar amb el meu avi en Francesc i el meu oncle en Tóbal. També m'agrada molt jugar a futbol. Quan vaig néixer pesava 3'100kg i mesurava 50cm. El meu germà tenia 5 anys i va estar molt content de tenir un germà. Quan tenia 11 mesos em va sortir la primera dent. Al cap de 3 mesos vaig començar a caminar i quan tenia un any i mig vaig començar a xerrar. Vaig anar a la guarderia de l'Arc de Sant Martí a Es Mercadal. Me'n recordo que el primer dia de guarderia no hi volia anar, volia quedar amb la meva mare, però a poc a poc vaig anar fent amics. Quan sortíem al pati jo i alguns nens anàvem a agafar sargantanes i li llevàvem la cua. Quan tenia pocs anys vaig fer el meu primer viatge a Galícia on hi viu la meva àvia i dos fills seus. De molt petit ja anava a classes d'anglès. I de moment encara hi vaig. A 2n de primària vaig fer amb els meus companys un viatge a Binifaldó (Mallorca). Vam haver d'anar amb vaixell 5 hores i després vàrem agafar un bus cap a Binifaldó. Fa pocs anys vaig tornar a anar a Galícia amb els meus cosins, el meu pare, la meva mare i el meu germà. Actualment vaig a 5è de primària i esper que em quedin moltes coses que viure.


AUTOBIOGRAFIA DE NA NÀDIA Jo, na Nàdia Enrich Rodríguez vaig néixer el dimarts 30 d'abril de 2002 a l'hospital Verge del Toro de Maó amb un pes de 3,460kg, ara tenc 10 anys. Sóc filla de na Sònia i en José, i visc a Mercadal. També tenc un germà que es diu Shedrick i té 7 anys. Vaig viatjar per primera vegada a Galícia als 2 mesos. En el 2003 vaig anar a la guarderia dels ''POLLETS'' a Mercadal amb una mestra que es deia Toñi. Vaig començar a caminar als 12 mesos i a partir d'aquell dia a la guarderia, sempre era inquieta i em posava damunt les taules. El dia 8 de Gener de 2005 vaig començar a ser la germana major d'en Shedrick Enrich Rodríguez. Aquell mateix any vaig començar a anar a P3 amb la mestra Aina. Vaig començar “majorets” l'any 2006 i patinatge al 2007 i encara segueix anant a patinatge amb en Miguel Pons. Actualment, encara tenc els cabells castanys i els ulls marrons. Un dia abans del meu primer any em vaig mudar al carrer Doctor Llansó 94, 1r - 5è i allà vaig caure escales a baix mentre els meus pares col·locaven els armaris, els llits, ... però, quan van arribar els meus pares jo no estava plorant. A P4 vaig tenir de mestra a na Joana, i el projecte que vam fer va ser fer pompes, era molt divertit! A 1r vaig tenir a na Natàlia, però va tenir un bebè i la va substituir na Joana. Aquell any també vam anar a Binifaldó, en barco. A 2n la meva mestra va ser na Natàlia i a 3r i 4t na Marga Vidal. M'agrada Mercadal perquè tenc bones amigues . L'any 2011 vaig tenir la primera mascota, un conill de color blanc i ulls vermells. Es diu Estrella i al principi mirant-la a ella estava nerviosa. La primera vegada que que la vaig agafar vaig tenir molta por, però ara estic acostumada i ja no en tenc. Me'n record que un dia li vaig dir a ma mare que me'n anava a jugar amb l'Estrella, però no la vaig trobar, i vaig cercar per la cuina, al bany... però no la vaig trobar. Li vaig die a ma mare que me'n anava a jugar a la habitació de l'ordinador, i mentre pujava les escales me la vaig trobar dalt de tot. Menys mal que la vaig trobar. Cada Nadal vaig amb la família a Galícia, després venc aquí a Mercadal a fer els reis i dia 8 és l'aniversari del meu germà. M'ho pas molt bé amb aquesta família.


AUTOBIOGRAFIA DE NINOSKA FUENTES Jo vaig néixer el 15 d'abril del 2002 a l´hospital de Santa Cristina. M´agrada ballar i pintar. Tenc 10 anys. Sóc molt treballadora, estudiar me costa un poc, m'agrada fer educació física. Quan tenia dos anys vam venir a Menorca, a Mercadal. De petita m'agradava pentinar a la meva mare. Tots els meus aniversaris ens disfressàvem. Tenc 2 germanes que se diuen Ainhoa i Shayla. Tenc a Madrid a la meva àvia i tota la meva família. Vaig començar a l'escola Mare de Déu del Toro quan tenia 3 anys. La meva mestra era Joana. Quan tenia 6 anys vaig anar a l´Equador i hi vaig estar 3 setmanes. Quan tenia 8 anys me van operar del nas i de l'orella, vaig tenir por, no me va agradar gens no podia menjar res ni beure aigua, sempre me feia mal el coll. Quan tenia 10 anys me van treure cosa de l'orella. Vaig començar a du ulleres perquè tenia miopia. Sóc una fieta alegra, amorosa, amable i a vegades un poc vessuda per fer les feines que m'encomanen.


Autobiografia d'en Vicent Jo, en Vicent Gomila Truyol, vaig néixer dia 3 de juny de 2002 a l'hospital Son Dureta a Palma de Mallorca, amb un pes de 1450 g.Tenc un germà bessó que es diu Tomeu. Som fill d'en Vicent i n'Ester. Als 14 mesos vaig començar a caminar i als 15 mesos començà a anar a la guarderia. Als 3 anys vaig començar P-3 al col·legi Mare de Déu del Toro. També vaig iniciar classes de musica com a activitat extraescolar. Als 6 anys vaig començar 1r curs de primària, i la meva tutora va ser na Natàlia. Però abans d'acabar 1r curs na Natàlia va estar de baixa perquè havia de tenir la seva filla Violeta, i al seu lloc va venir una mestra mallorquina de nom Joana. Als 6 anys també com a activitat extraescolar vaig anar a tennis, els meus mestres eren en Toni i en Joan. A 2n curs vam tornar a tenir na Natàlia i durant els dies 19, 20 i 21 d'abril vam fer un viatge escolar a Binifaldó a Mallorca. Però jo no hi vaig voler anar i vaig quedar a la classe de 4rt. A 3r curs la meva tutora era na Marga, també vaig canviar de cicle. Ja era de 2n cicle. Vam estudiar els rius i els torrents. Vam fer una sortida anant pel torrent de Mercadal. Al segon trimestre vam estudiar les roques i els minerals. Vam fer una sortida anant a les pedreres de s’hostal (Líthica) a Ciutadella. Als 8 anys vaig començar l’esport que més m’agrada, el futbol. També vaig començar a sonar un instrument,l a trompeta, però el que més m’agrada és sonar amb la banda jove d’es Mercadal. A 4rt curs la meva tutora seguia essent na Marga. A final de curs vam pujar al Toro a peu, vam berenar allà dalt i vam baixar a peu. Vam arribar molt cansats. Ara tenc 10 anys i he començat a cursar 5è de primària. El meu mestre es diu Alfredo però li deim Fredo. Esper que el curs em vagi molt bé.


AUTOBIOGRAFIA DE XAVI MARTÍ LLULL Jo, en Xavi Martí Llull vaig néixer a Maó a l'any 2002 . Vaig pesar 3,300kg, era un fillet molt tranquil. La meva mare es diu Sunsi i el meu pare David, també tenc dos germans, el mitjà és en Dani i el gros n'Adrià . Les meves aficions són: jugar a futbol i sonar el saxo. Vaig començar a anar a la guarderia als dos anys. Quan tenia tres anys estava assegut amb la meva mare mirant la tele, jo tenia una bolleta de ''pinbol'' a la mà, i sense voler me la vaig ficar per un forat del nas. Em van dur a urgències i amb unes pinces la van intentar treure, però la van ficar més endins. Després em van dur al quiròfan i ho van provar amb unes pinces encara més llargues, però me la van ficar una altra vegada més endins i la vaig engolir. Al final, vaig haver de fer les meves necessitats i em va sortir per fi la bolleta. Un any després vaig anar a València a un apartament de la meva tia, allà vaig caure per unes escales sense baranes rodolant. Aquell mateix any a P5 amb na Joana Vidal vam fer un teatre que es deia l’Oca d’or. Quan vaig acabar P5 vaig anar de viatge a Barcelona i va ser la primera vegada que vaig veure el Camp Nou. Aquell any va ser el que em vaig apuntar a música. Als sis anys anàvem amb una mestra que es deia Natàlia. Em


vaig apuntar a futbol i era prebenjamí de 1r any. A segon, als 7 anys la nostra mestra encara era na Natàlia. I vam fer un viatge per final de curs a Binifaldó, jo m’ho vaig passar molt bé però el que no em va agradar va ser que uns fillets per la nit cridaven i no ens deixaven dormir. Quan vam tornar a Menorca em vaig desapuntar de futbol i em vaig apuntar a tennis. Als 8 anys vam tenir na Marga a tercer, vam fer bastants sortides com: el Lloc de Menorca, Líthica... El tennis no em va agradar prou així que vaig decidir només fer futbol, i em vaig tornar a apuntar a futbol. A quart que seguíem amb na Marga vam anar a sembrar vegetals a un hort. Actualment tenc 10 anys, vaig a 5è A amb un mestre que es diu Alfredo Aguiló.


AUTOBIOGRAFIA D’EN LLUIS Hola a tots i totes el meu nom és Lluís Mijallo Carretero. Vaig néixer a l’hospital de Maó el 29 d’abril de 2002. Tenc 10 anys. El meu pare nom Joan i la meva mare nom Pili, tenc una germana que nom Aina i té 3 anys, vivim junts a un pis del carrer Mestre Garí d’es Mercadal. Sóc un fillet seriós, però m’agrada divertir-me, soc responsable i m’agrada molt el futbol, jugo amb els alevins de Mercadal com a mig campista. En el meu temps lliure m’agrada veure la televisió i anar a jugar al parc amb els meus amics n’Àngel, Francesc, Ìker, Nathan, Vicent, i Xavi. Hi ha esports que també m’agraden com el tennis, el bàsquet i el ping-pong. La meva família viu a Mercadal i a Maó on jo vaig viure els dos primers anys de la meva vida. Ens vam mudar a Mercadal i vaig començar a la guardaria de Mercadal. Quan vaig tenir 4 anys em vaig obrir el cap a la nostra escala de ca nostra. Jo vaig entrebancar-me, vaig caure, me vaig ferir a un cantell i me van posar cinc punts. Cada any fem un viatge i jo he anat a Mallorca, Barcelona, Valencia, Madrid... un dia que vaig anar a Barcelona vam anar al zoo. Quan era petit m’agradava jugar a la pilota i anar a la platja. Quan tenia 4 anys també me van regalar un ca que nom Ponxo, després d’en Ponxo vaig tenir en Roc que esta en jo. Els meus amics d'ara són n’Àngel, en Francesc, en Xavi, n’Íker, en Nathan i en Vicent. Ara tinc 10 anys, vaig a 5è i jugo a futbol. Tinc entreno els dilluns, dimecres i divendres i a vegades tindrem partit els dissabtes i diumenges.


AUTOBIOGRAFIA DE NA TERESA Hola a tots i totes, el meu nom es Teresa Moll Coll. Vaig néixer el dia 13 de novembre de 2002 a l' hospital de Ciutadella. Tenc 9 anys. Sóc filla de Bep Moll Martí i Esperança Coll Pons, tenc una germana de 4 anys que nom Agnès i vivim a una casa del carrer nou nombre 12 d'Es Mercadal. Soc una filleta alegra i simpàtica i un poc caparruda. M'agrada molt patinar, cantar, ballar i cuinar amb la meva mare i anar a fer una volta amb les meves amigues Marta i Roser. Al temps lliure vaig a música, patinatge, repàs i clarinet. No m'agrada estudiar, fer els deures i tampoc m'agrada barallar-me amb els meus pares. La meva família viu a Es Mercadal, Ferreries, Maó, Ciutadella i Barcelona. Només tenc 13 cosins. Jo vaig començar a anar a primer de guarderia a Arc de Sant Martí des Mercadal, quan tenia un any i quatre mesos, encara me costava un poc caminar. Però en canvi vaig ser una filleta que just tenia 1 any xerrava bastant bé. M'agrada jugar, anar a la platja, a la piscina i patinar. Soc una filleta alegra i simpàtica i tenc molts amics i amigues. Tothom me coneix i a vegades soc un poc caparruda però quan vull soc una bona persona.


LA MEVA AUTOBIOGRAFIA Jo, n'Íker Pons Bosch vaig néixer el 19 de febrer de 2002 a l'hospital de Maó. Mon pare es diu Migue Pons Cunill i ma mare Toñi Bosch Moll. Soc aficionat a dibuixar, actuar, ballar, pescar i cuinar. Actualment tenc 10 anys i faig 5èA al CEIP Mare de Déu del Toro de Mercadal. Als 8 mesos començ a dir PAPÀ i MAMÀ i m'alça dret. Als 10 mesos aprenc a caminar i pujo les escales a quatre potes. A l'any aprenc a ballar i ja xerro, aprenc a córrer i caic per les escales. M’han de donar quatre punts al cap. A l’any i mig aprenc a jugar amb en Pipo a l’ordinador. Als dos anys aprenc tots els colors, els nombres de l’un al deu i començ l’escoleta amb na Maria de mestra. Als dos anys i mig ja conec moltes lletres i escric a l’ordinador: PAPÀ, MAMÀ, ÍKER, S’ÀVIA, L’AVI, CARLOS, i escric el meu nom a mà. Als tres anys ja escric. Als tres anys i mig començ l’escola i aprenc a llegir amb n’Aina de mestra. Als quatre anys aprenc a sumar i restar i llegir contes amb na Joana de mestra. Als cinc anys em va borinar la primera dent. Als sis anys em va caure la primera dent. També jugo al golf i faig 1r amb na Natàlia. Als set anys ja faig natació i teatre i m’han d’operar d’una hèrnia. Als vuit anys faig 3r amb na Marga de mestra i trobo l’esport que m’agrada, la dansa moderna i després de dos anys actuo al teatre principal de Maó, als quarters d’es Mercadal i a la plaça dels Pins de Ciutadella. Sóc un nen divertit que li agrada viatjar i els animals.


Autobiografia deYessi Maria Rivera Marrero Vaig néixer a Santo Domingo, dia 27 de juny de 2001. La meva mare se' n va anar de Santo Domingo quan jo tenia 8 mesos. El meu pare em va cuidar amb las meves germanes. Vaig tenir una bona infantesa amb la meva àvia i amb els meu concos. Quan tenia un any vaig començar a anar a la guarderia, no recordo el nom. Amb les meves germanes quan arribava de l'escola sempre jugàvem. Quan tenia 8 anys la meva mare va venir a cercar-me per dur-me a Espanya. Quan tenia 8 anys vaig començar al CEIP Mare de Déu del Toro. Quan vaig començar a 2n, la mestra que tenia era na Natàlia. A 3r, tenia 9 anys i vaig aprendre molt. La mestra que tenia, era na Marga. A 4t, també vaig tenir a na Marga. A 5è, tenc 11anys i el meu professor és en Fredo. Sóc una persona molt alegra, simpàtica i xistosa. A vegades sóc un poc despistada.


AUTOBIOGRAFIA DE NA BRIGITTE RIVERA RODRÍGUEZ Hola a tots i totes, el meu nom és Brigitte Rivera Rodríguez. Vaig néixer a l’hospital Verge del Toro de Maó el dia 5 d'octubre de l’any 2002. Tenc 10 anys. Soc filla de na Aracely Rodríguez i d’en Henry Rivera i tenc una germana de 12 anys que nom Hilary Rivera Rodriguez. Visc amb els meus pares a un pis en el carrer Via Ronda de ses Costes d’Es Mercadal. Soc una filleta alegra i responsable, m’agrada ballar, cantar i divertir-me molt. M’agrada jugar amb les meves amigues. M’agrada cuinar amb els meus pares. En el temps lliure escolt música. També tenc família a Equador, Barcelona i a Mercadal. Als 2 anys la meva mare em va dur a la guarderia. Als 3 anys vaig començar a anar a l’escola C.P. Mare de Déu del Toro. Als 6 anys vaig anar a 1r i als 7 anys a 2n, em va anar molt bé treia molt bones notes. Durant aquest curs vam anar de viatge a Binifaldò, Mallorca. Allà vam fer 2 excursions per veure un arbre antic, gros i polit. Als 8 anys vaig anar a 3r i me’n vaig anar a Barcelona a celebrar el meu aniversari. Durant aquest curs vam anar a Líthica d’excursió. Als 9 anys vaig anar a 4t. Aquest any vam sembrar moltes coses amb na Marga Vidal a l’hort escolar. Un dia també vam anar al Toro d’excursió. Ara vaig a 5éA i tenc com a mestre en Fredo Aguiló i feim molts de deures i hem llegit un llibre que es diu ‘’ Aprendiz de Detective’’.


Autobiografia d’en Nathan Rogers Jo, Nathan Rogers vaig néixer a Maó (Menorca) el 28 de novembre de 2001. Jo vaig néixer amb una dent i als 7 mesos em vaig cremar el braç. I ho tindré per tota la meva vida. Ara visc amb la meva germana al Port d’Addaia.. Al 2002 el meu cosí va néixer, es diu Zac, és el meu millor amic, ens ha acompanyat quasi tota la meva vida. Té 10 anys. Al 2004 vaig anar a Tenerife on viu la família de la meva germana Leanna. Hi vam estar tot l’ hivern i vam anar al Teide la muntanya més alta d'Espanya. Després vam tornar a Menorca. Al 2005 vaig anar a Anglaterra on viu la meva família, vam estar-hi tot el Nadal. Després vam tornar a Menorca. Al 2010 va morir la meva mamà Treacy, que tenia 52 anys. Al 2012 se’n va anar el meu cosí i la meva Tia Gainor a UK (Regne Unit). 03/11/2012 DE'N NATHAN ROGERS


AUTOBIOGRAFIA D´ANNA SERRA TUGORES Jo me dic Anna Serra Tugores, vaig néixer dia 31 d'octubre a l'hospital Verge del Toro de Maó (Menorca) . Actualment tenc 10 anys, m'agrada fer dansa i karate, sóc divertida i estudiosa i un poc xerrameca . Visc amb la meva mamà Maria amb el meu papà Andreu i el meu germà Joan. Visc a Mercadal, carrer ronda de S’Estància nombre 92. Quan era petita i me van batiar jo cridava i el capellà havia de xerrar mes fort i com més fort xerrava més fort cridava, va ser un caos! Després quan tenia un any i mig el meu pare i la meva mare menjaven pistatxos, els va caure una pell al terra i jo me la vaig engullir. Me vaig posar blava, el meu pare me va agafar peus per amunt i la vaig treure. Quan anava a 1r la nostra mestra Natàlia va estar embarassada i va venir una altra mestra de Mallorca, na Joana. A segon va venir una companya nova de “ Santo Domingo” que es diu Yesseidi Maria. Quan tenia 8 anys vaig caure a una platja de sa Nitja que es diu Cala Viola. Allà hi havia moltes roques i pedretes i jo corria i vaig tropissar, vaig donar una volta de campana damunt les pedres, me vaig fer molt de mal a la cintura, a la mà i al genoll. Encara tenc la marca al genoll. Actualment vaig a 5èA amb un mestre de Ciutadella que es diu Fredo Aguiló.


LA MEVA AUTOBIOGRAFIA Jo sóc n'Àngel Taltavull Martí. Vaig néixer a Ciutadella el 4 de març de 2002. Tenc 10 anys i tenc una germana bessona que es diu Mariona. El meu pare és en Jaume Taltavull Bosch que és de Ciutadella i la meva mare és na Maria Martí Benejam i és de Mercadal. Faig 5è A al col·legi Mare de Déu del Toro d'es Mercadal. Les meves aficions són el futbol i la música. Quan anava a la guarderia Arc de Sant Martí d'es Mercadal, amb el meu amic Francesc llevàvem les cues de les sargantanes. Després amb tres anys vaig començar classes de música amb la nostra mestra Carol que ens l'estimàvem molt. Anys més tard, a l'escola Mare de Déu del Toro, la meva classe se'n va anar a fer un viatge a Binifaldó i jo no hi vaig voler anar i vaig quedar a la classe de 4rt. També vaig començar a jugar a tennis, però als 7 anys em vaig decidir pel futbol. Tres dies per setmana els capvespres vaig a futbol i els dissabtes al matí faig partits amb altres clubs de Menorca. També dedic 4 classes de música per setmana dividides en dues classes de llenguatge musical, una d'instrument i una de banda. El meu instrument és el saxo i enguany estic cursant el 3r any. A finals de trimestre faig una audició per ensenyar el que he après. Fa 2 anys vaig començar a sonar amb la banda pels carrers i l'any passat per diferents pobles. Jo sempre per pasqua me'n vaig de viatge per diferents llocs com: Serra Nevada, Alacant, Granada, Cartagena, Benidorm... Jo i la meva família anam a aquests llocs perquè hi tenim amics. A jo la ciutat que em va agradar més anar-hi va ser a Benidorm perquè vaig anar a Terra Mítica.

Autobiografies de 5è A  

Fetes pels alumnes.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you