Nyhedsbrev juni 2014

Page 1

NYHEDSBREV FÆLLESKONTORET

Tårnby Forenings Råd (TFR) & Kastrup Tårnby Idræts Sammenslutning (KTIS)

Hermed lidt læsestof til ferien! Rigtig god ferie til alle de aktive forenings- og idrætsfolk vi har i Tårnby!

Nr. 23 Juni 2014


FORENINGSLEDER WEEKEND! tjekke t a k s u H erien! f r e ft e tkasse delsen y b din pos d n i mer d! Der kom årets weeken til nemlig

2014

Det er som sædvanligt for foreningsledere, bestyrelsesmedlemmer m.m., men i år bliver der mulighed for at invitere en eller to ekstra med pr. forening! Gerne nogen som på sigt måske kunne tænkes at ville træde ind i jeres bestyrelse, men som lige skal have indsparket der gør at de får lyst!

HVEM? HVAD?

Det bliver en weekend med en lang række blandede indslag, foredrag, optræden, provokationer, alvor, sjov, praktik, teori, viden, inspiration, netværksudbygning - og ikke mindst god mad, underholdning og frisk luft!

HVOR?

Backagården i Sverige lægger hus til. Cirka en times kørsel i bus fra Tårnby. Pragtfuldt sted til formålet godt beliggende i grønne omgivelser.

HVORNÅR?

Vi tager afsted lørdag d. 4. oktober kl. 0900 fra Tårnby Rådhus og er tilbage igen samme sted søndag d. 5. oktober kl. 1500.

HVORDAN? PRIS?

Indbydelsen kommer straks efter sommerferien. Vend den i bestyrelsen/lederflokken/trænergruppen/grupperådet eller hvor den hører henne. Meld tilbage hvor mange I kommer og hvem, og er der ting, vi skal tage højde for, så finder vi også ud af det.

Det koster kr. 300,- pr. snude. Vi har i år indført et lille deltagergebyr - til gengæld bliver der så mulighed for nogle flere ting vi gerne vil præsentere jer for. Transport, opholdet, alle måltider, foredrag og underholdning m.m. - alt er inkluderet i prisen.... på nær drikkevarer.


HUSK DET NU! Et par gode datoer til kalenderen!

Initiativ- og Udviklings puljen næste ansøgningsfris t hedder 1/9! Sundhedsuge uge 41 Foreningsleder weeke nd i Sverige d. 4-5/10. Indsamling med Dans k Flygtninge Hjælp søndag d. 9/11 Prisover rækkelser fo r ”ikke-idrætten” i november eller dece mber. Tænk allerede potenti elle emner nu!


Tårnby Sundhedsuge

SUND EFTERLYSNING Hvem gør Tårnby Sundere? SUNDhEDSpRISEN 2014 Kandidater efterlyses Tårnby Kommunes Sundhedspris uddeles til en person, virksomhed, institution eller forening, der har gjort noget særligt for sundheden i Tårnby Kommune. Sundhedsprisen er 25.000 kr. og beløbet skal gå til at understøtte det sundhedsfremmende arbejde.

SUNDhEDSambaSSaDøRER 2014 Kandidater efterlyses Tårnby Kommunes Sundhedsambassadør er personer, der gør noget særligt for folkesundheden i Tårnby Kommune. de udnævnte ambassadører får et beløb på 2.500 kr., som skal gå til at understøtte det sundhedsfremmende arbejde, samt mulighed for at få en plads i Tårnby Kommunes komité for sundhed det følgende år.

FoRSLaG TIL åRETS pRISmoDTaGERE Vi skal have din indstilling til årets prismodtagere med begrundelse på maks. en A4 side senest den 17. september 2014. Du kan enten sende et brev til SundhedsCenter Tårnby, Kamillevej 4 1.th., 2770 Kastrup, eller sende en mail til pje.sc.sf@taarnby.dk. På kuverten/i emnefeltet skriver du ’Sund efterlysning’. Prismodtagerne offentliggøres i forbindelse med Tårnbyløbet i SundhedsCenter Tårnby onsdag den 8. oktober 2014 kl. 18.30. Læs mere på www.taarnby.dk

Tårnby Kommune


Tårnby Sundhedsuge Kære klubber og foreninger!

Venlig hilsen Pia Jenfort Sundhedskoordinator SUNDhEDSpRISEN 2014

Kandidater efterlyses

SundhedsCenter Tårnby Kamillevej 4, 1.th

Tårnby Kommunes Sundhedspris uddeles til en person, virksomhed, institution eller forening, der har gjort noget særligt for sundheden i Tårnby Kommune. Sundhedsprisen er 25.000 kr. og beløbet skal gå til at understøtte det sundhedsfremmende arbejde.

SUNDhEDSambaSSaDøRER 2014

Tak fordi mange af jer var med til at gøre min afskedsreception i fredags den 20. juni 2014 til en uforglemmelig oplevelse. Tak for mange varme og dejlige ord, tak for gaver og de mange varme ”krammere”. Tak for rigtigt godt samarbejde gennem årene – I vil altid være i mine tanker. Jeg øn-

Kandidater efterlyses

Tårnby Kommunes Sundhedsambassadør er personer, der gør noget særligt for folkesundheden i Tårnby Kommune. de udnævnte ambassadører får et beløb på 2.500 kr., som skal gå til at understøtte det sundhedsfremmende arbejde, samt mulighed for at få en plads i Tårnby Kommunes komité for sundhed det følgende år.

Tårnby Kommune

• Deadline til det officielle program: Onsdag den 13. august til pje.sc.sf@taarnby.dk - brug vedhæftede tilmeldingsskema • Deadline til indstillinger til Sundhedspris og titlerne som

Hvis I synes denne info er god for andre venner, kollegaer eller samarbejdspartnere, så send gerne videre – på forhånd mange tak.

Svend takkede af!

sker alt muligt godt for foreningslivet i Tårnby i fremtiden. I vil nok også se lidt til mig i fremtiden når min cykel og jeg kommer forbi og hilser. Pas godt på jer selv og jeres kære………..

Hilsen fra en snart ”grydeklar” – og rejseklar tjenestemandspensionist. Venlig hilsen Svend Olsen

SUND EFTERLYSNING

Her kommer vigtige deadlines til Tårnby Sundhedsuge 2014:

Tårnby Sundhedsuge er en festlig uge med aktiviteter for unge som gamle. Det er afgørende for sundheds ugens alsidighed, at klubber og foreninger er bredt repræsenteret med sjove og spændende aktiviteter. Det vil betyde, at borgere som normalt ikke deltager i idrætslivet oplever alle fordelene ved at deltage i foreningssport. I er altid velkomne til at kontakte

mig, hvis I har spørgsmål om Tårnby Sundhedsuge eller har andre gode sunde spørgsmål.

Hvem gør Tårnby Sundere?

FoRSLaG TIL åRETS pRISmoDTaGERE

Vi skal have din indstilling til årets prismodtagere med begrundelse på maks. en A4 side senest den 17. september 2014. Du kan enten sende et brev til SundhedsCenter Tårnby, Kamillevej 4 1.th., 2770 Kastrup, eller sende en mail til pje.sc.sf@taarnby.dk. På kuverten/i emnefeltet skriver du ’Sund efterlysning’. Prismodtagerne offentliggøres i forbindelse med Tårnbyløbet i SundhedsCenter Tårnby onsdag den 8. oktober 2014 kl. 18.30.

Læs mere på www.taarnby.dk

Planlægningen af Tårnby Sundhedsuge 2014 er i fuld gang. Sundhedsugen begynder lørdag den 4. oktober og slutter søndag den 12. oktober.

sundhedsambassadører: Onsdag den 17. september. Indstillinger sendes til pje.sc.sf@ taarnby.dk


Ønsker jeres forening flere ressourcer? Så prøv at bruge Danmarks første anmeldelses- og jobportal for frivillige. Man kan som forening lave opslag med ”jobs” man kunne ønske sig hjælp til, det være sig alt lige fra nye ledere, en ny formand i klubben som folk til at aflaste på det administrative område. Det er kun fantasien der sætter grænsen!

Og så kan man naturligvis som privatperson med lyst til at tage fat i ”et eller andet” søge ledige ”jobs” herinde. Der er ligeledes mulighed for at give anmeldelser af de foreninger man har ydet en indsats for (fuldstændigt som når man handler i en webshop!), hvilket gør det lettere for andre at vælge om hvorvidt det er et sted man vil lægge sine kræfter i eller ej.

Dette gælder også for organisationer, kommuner, selvejende institutioner og non-profit/notfor-profit virksomheder inden for alle områder. Prøv at oprette en profil, og læg en jobannonce op og se om ikke den giver pote. Det er gratis, så prisen burde ikke afskrække fra at prøve. Tjek det ud her: www.help2helppilot.dk

FERIE ER VIGTIGT! Derfor holder sekretæren for Fælleskontoret lukket de tre første uger af juli! Han er tilbage på pinden igen tirsdag d. 22. juli kl. 0900 klar til at servicere jer alle igen. Åbningstider kan som altid ses på www.taarnbynet.dk. Husk at vi fortsat er exceptionelt billige, når det kommer til kopi service. Det koster kun kr. 0,25 for en sort-hvid kopi i A4, og en tilsvarende i farver kun kr. 0,75. Der kan trykkes på A4 og A3, der trykkes i duplex (på begge sider af papiret), og der kan både foldes og hæftes i een arbejdsgang. Papiret forefindes i et utal af farver og der kan trykkes på både 80, 110 og 160 grams papir.

RIGTIG GOD FERIE TIL ALLE!


IDRÆTSANLÆG PÅ TOPPEN AF PARKERINGSHUS I NORDHAVN Et nyt parkeringshus i Nordhavn i København får et idrætsanlæg på placeret på toppen. Lokale og Anlægsfonden har medvirket i udviklingen af tagidrætsprojektet og støtter nu det udendørs idrætsanlæg med 4 mio. kr. Dermed bliver det muligt at dyrke bl.a. udendørs crossfit og løbetræning, spille fodbold på pannabane og springe på trampoliner. Alt sammen i 24 meters højde. Samtidig bliver det et udsigtssted, hvor man kan sætte sig og nyde udsigten over Københavns nye bydel.

Tagarealet bliver tilgængeligt døgnet rundt. Fra gaden fører et trappeanlæg op til aktivitetsområdet på taget. De 24 meter kan foregå i løb på en trappe med angivelse af antal trin, højdemeter, etage og stopursfunk-

tion. Muligheden for at ”trappetræne” på så langt et forløb forventes at blive en stor attraktion, da trappetræning er meget effektivt - men svært at komme i nærheden af for

dem, der ikke lige har adgang til et stort stadionanlæg eller højhus med brede trapper. På taget findes også en løbebane på 60 meter til sprint- og intervaltræning og andre træningsmulig-

heder for løbere samt et depot til træningsredskaber. Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:

”Det er Lokale og Anlægsfondens første forsøg med ”tagidræt”, hvor aktiviteter rykkes helt op på toppen af en bygning. Projektet viser, at selv traditionelle idrætsaktiviteter som løb og styrketræning kan foregå i nye omgivelser og på nye måder. Det er samtidig et fint eksempel på at tænke idræt ind i moderne byplanlægning. Når der alligevel skal bygges et parkeringshus i en ny bydel med begrænset plads, så kan man med fordel udnytte pladsen på taget til aktiviteter,”


Hvordan går det i foreningen? Er alle tilfredse? Måske du kunne tænke dig at få en tilbagemelding fra ledere/trænere på nogle ting - måske du ønsker at høre medlemmernes holdning til en række tiltag eller forslag. Hvad med så at prøve at lave en spørgeskema undersøgelse? Den slags klares - naturligvis - nu om stunder på nettet, og som med meget andet kan det klares gratis! På Surveymonkey.com kan du oprette og sende en personligt tilpasset e-mail med link til din spørgeundersøgelse til dine kontaktpersoner — alt sammen uden at forlade SurveyMonkeys værktøj.

står jo frit for. Det kan være tilfredshed i al almindelighed med tingene, det kan være folks mening om noget bestemt man gerne vil have en tilækendegivelse eller måske man kan bruge det i forbindelse med planlægning af et større arrangement. Der ligger en lang række skabeloner man kan trække på - eller lade sig inspirere. Tjek det på: www.surveymonkey.com

Du kan også spore besvarelser og hurtigt sende påmindelser. Og det er ganske gratis! Og hvad undersøgelsen går på,

Hvad skal vi lege? Hvad gør man når man lige har 20 minutter til overs og står med en hel flok unger (eller måske voksne!) som gerne skal beskæftiges? Så tjekker man selvfølgelig Legedatabasen efter en god ide! Legedatabasen er FDFs samling af mere end 1000 lege, og er tilgængelig for alle. Du kan søge efter din yndlingsleg og finde en masse nye lege som du og dine børn/ venner kan prøve. Den populære legedatabase er nu også udkommet som app til iPhone og Android telefoner. Hent

den og hav altid alle de fede lege lige ved hånden. Har du fx prøvet Belgisk bankebøf, Bodybuilder, Rat and rabbit, Modeller-Stafet, Kukskjul eller Avisdans? Bliv inspireret, underholdt og overrasket! God fornøjelse! www.legedatabasen.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.