__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

11.500 mennesker fra FDF Korsvejen (og flere hundrede andre kredse) har været på Landslejr på Sletten!

September - november 2016

30. årgang nr. 3


Så er vi i gang igen efter en lang og dejlig sommerferie. Nogle af os har været på landslejr i ferien, en spændende og hyggelig tur. Noget våd oplevelse med al den regn, men der skal nu meget til at slå FDF`er ud. I har sikkert set alle billederne på Facebook, og ellers er der også lidt her i bladet.

Jeg havde valgt at tage med og hjælpe med maden – hårdt arbejde i en masse røg og varme fra vores bål- komfur. Det gik forrygende og rigtig mange leder og FDF børn blev sat i arbejde, tak for jeres hjælp. En oplevelse jeg ikke ville være foruden og man lærer rigtig mange glade og positive mennesker at kende. At være på lejr med FDF K13 var positivt, og at have en flok belgier i vores lejr gav mange oplevelser, måske især da vi skulle lære deres lege. Efter en sommerferie sker der mange om rokeringer, i og med alle bliver ældre og rykker klasser op i skolen, rykker man også op her ved FDF. Det gør så man måske får nye mødetider og ledere. En kabale som vores ledere har arbejdet med og fået til at gå op i en højere enhed. Ledere er en mangelvare ved os, vi har derfor været nødsaget til at sige stop til flere puslinge i år. Rigtig ærgerligt. Står DU som forældre med en skjult drøm om at have det sjovt med en masse børn, må du godt overveje at komme til vores møder og hjælpe. Vi har rigtig gode erfaringer med at hverve hjælpeledere på den måde. Vi har rigtig mange store børn og unge mennesker, væbner og senior væbner. Dem skal vi værne om og give rigtig mange gode oplevelser og gerne en ud-


dannelse indenfor FDF. DE er de kommende ledere. Jeg vil komme på grunden igen her i efteråret, både for at hjælpe med mad til lederne men ikke mindst for at hilse på jer forældre. I er altid velkomne til en snak, en kop kaffe/te eller bare komme forbi. Korsvejsmarked er vel overstået, med et ganske pænt overskud igen i år. En stor tak til alle jer som gav et nap med fredag – lørdag – søndag. Overskuddet bruger vi på børnearbejde og grunden. At vi kan holde deltagerbetalingen ned til alle vore lejre, skyldes denne ekstra indtægt. Skriv derfor allerede nu næste års marked ind i jeres kalender, lørdag d. 3. juni 2017, dagen før pinsedag. BUSK (Børn Unge Sogn Kirke) gudstjeneste er i år 30. september og vi vil gerne denne søndag se rigtigt mange af jer i Tårnby kirke. Allerede lørdag d. 24. september er der bud efter jer, vi har arbejdsweekend. Vinduesvask, hovedrengøring og oprydning på grunden er nogle af de ting vi altid får ordnet. Vel mødt til jer alle, jeg glæder mig til vi ses igen.

Hanne Præst Pedersen Formand

Praktisk kreds INFO: Adresse FDF Korsvejen, Gemmas Alle 100, postboks 15, 2770 Kastrup Mail fdfkorsvejen@gmail.com Web www.fdfkorsvejen.dk Bank Regnr. 5324 Konto 0242 161 Mobilepay 6070 1933 Redaktion mcp@post.tele.dk


2016 er landsmødeår i FDF. Og hvad betyder det så lige?

LANDSMØDE Landsmødet er ligesom en generalforsamling, altså den øverste myndighed i foreningen. Alle

380 kredse i landet kan sende en eller to repræsentanter afhængigt af medlemstallet samt en bisidder. Mødet starter fredag aften og holdes fast på Nyborg Strand, hvor man typisk samles henved 800 mennesker. I år afholdes det 18-20/11 og man kan følge det live på www.fdf.dk/landsmøde.

Du behøver ikke ligne manden på billedet for at være med på vores halvårlige

ARBEJDSDAG Lørdag d. 24. september Vi kan bruge alle de friske forældre, der kan mønstres til dagen. Vi mødes kl. 0900 til en hurtig bid brød og fordeling af dagens arbejdsopgaver, og så maser vi ellers på! Børn behøver ikke være en hindring, dem tager du/I blot med, de skal nok hygge sig. Tilmelding er ikke nødvendigt, man møder bare op med godt humør og gå-på-mod. Kan man kun være med et par timer, så sig det fra start, så finder vi også ud af det.

Hanne


Puslingeholdet tager en pause, da vi simpelthen ikke kan mønstre de fornødne leder ressourcer der skal til for at køre et hold der traditionelt altid er mange på. Det vil sige i praksis at man p.t. tidligst kan starte når man går i 1. klasse, hvor man så bliver tumling.

SOMMERLEJR MED DE SMÅ - I BILLEDER

Se flere billeder på kredsens hjemmeside www.fdfkorsvejen.dk


ÅRETS FEDESTE GADGET TIL SUPER UDELIVS VÆBNEREN OG SENIOREN! Enerplex Kickr IV Black (solcelle USB oplader) - kun kr. 999,EnerPlex Kickr ™ IV Oprindeligt designet til brug med USA Militær, denne EnerPlex Kickr ™ IV er fleksibel, super-holdbare og letvægts 6,5 watt bærbare sol oplader, kraftig nok til at oplade mobil elektronik i samme tempo som en stikkontakt med solen. Fremstillet med verdens mest anerkendt Solar teknologi, en af TIME Magazines Top 50 Opfindelser. Ekstremt holdbart- bogstaveligt "skudsikker"-selv hvis panelet er punkteret vil Kickr fortsætte med at producere strøm. Vejer mindre end 500 g. Vejrbestandig. Nem at montere på cykel, rygsæk og meget andet.

ENGLÆNDERE FORVANDLET TIL BELGIERE Efter sidste nummer af Korsvejsnyt udkom skete der det, at vores englændere fra Boys Brigade pludselig ikke skulle deltage alligevel! Der var tilsyneladende sket en kommunikationsfejl mellem landsforbundet FDF og englænderne. Til gengæld var de hurtige og spurgte om vi kunne være interesserede i et hold fra Belgien i stedet, hvilket vi sagde ja tak til. Og heldigvis. De var superarbejdsomme, og var bare på med raftearbejdet, samt alt hvad der måtte foregå med en økse! :-)


Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Marianne Kofod, Thomas & Mette Omega Christensen

AUGUST 31:

Vandremærke 1 (HUSK godt fodtøj)

SEPTEMBER 07: Hip Hip Hurra! 14: Cykelmærke 1 (HUSK cykelhjelm) 21: Førstehjælpsmærke 1 28: Førstehjælpsmærke 1 OKTOBER 05: 12: 19: 26:

Leg med knob Besøge Tårnby Kirke i.f.m. forkyndelsesmærket Efterårsferie—ikke noget møde! Halloween

NOVEMBER 02: Besøg på Tårnby Kirkegård 09: Leg med knob 16: Bålmærke 1 18-19: Overnatning på Grunden samt madmærke 1 23: Bålmærke 1 30: Legemærke 1


SKOTTEMARKED 2016 Kredsen arrangerer traditionen tro kræmmermarked i Skottegården i forbindelse med deres årlige Høstmarked. Et lille hyggeligt marked med omkring 80 stadepladser på parkeringspladsen bag Kastrup Bio. Vi er en lille håndfuld mennesker dernede som servicerer kræmmerne og betjener den bar vi har sat op til lejligheden. Så kig forbi og støt såvel kræmmere som kredsen - og tag børnene med og lad dem få solgt nogle lodsedler. Der er masser af mennesker. Det er lørdag d. 3. september i tidsrummet kl. 1000-1800 at det foregår.

SALGET AF LODSEDLER ER SKUDT I GANG! Husk at støtte kredsen og især børnene op om salget af lodsedler. Det giver faktisk et klækkeligt tilskud til aktiviteterne i kredsen, og er med til at holde kontingentet nede på det lave niveau det ligger på. Og så lidt bonusinfo der kan bruges i salgsøjemed: To af børnene på loddet som sælges i hele landet er fra vores kreds! Salget løber til 28. oktober.


Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov, Heidi & Bettina Øster

AUGUST 30:

Omvendt fotoløb

SEPTEMBER 06: Hvor er nord? 13: Og hvordan virker et kompas? 20: Kan vi tænde et bål? 27: Hvad kan vi bruge bålet til? OKTOBER 04: 11: 18: 25: 30:

Skal vi lege? Knob, knuder og besnøringer Efterårsferie (Ikke noget møde) På søndag skal vi til BUSK BUSK

NOVEMBER 01: Halloween — vi klæ´r ud! 08: --/---/·-·/···/·/ 15: --/·/·-·/·/ --/---/·-·/···/·/ 22: Spændende — hvad mon vi skal? 25-27: Juleweekend 29: Endnu mere spændende —hvad mon vi nu skal?


LIDT HISTORIE... Her kan man se FDFs stifter Holger Tornøe og hans medstifter Ludvig Valentiner sammen med en flok stolte væbnere fra FDF K16. Det er Holger Tornøe bagest tv. og Ludvig Valentiner bagest th. Billedet er taget ved jubilæumsfesten i Odd Fellow Palæet i 1952, hvor både Kong Frederik IX, Dronning Ingrid og Dronning Alexandrine deltog. Ud over denne fest blev er afholdt to store drengefester i KB-Hallen. Billedet er i øvrigt fra avisen "Socialdemokraten", der ikke altid havde det bedste forhold til FDF.

FØLGER DU MED PÅ ”FJÆSEN”? Så husk at FDF Korsvejen har nogle grupper der er værd at følge. De små samt piltene skriver hver uge og lægger typisk en håndfuld billeder op fra møderne, så der er mulighed for at følge med i, hvad de laver.

Der udover er der er en forældregruppe hvor rigtigt mange informationer lægges op, og der bringes også billeder fra fælles arrangementer, såsom weekends og sommerlejr. Søg efter disse grupper: FDF Korsvejen, forældre FDF Korsvejen, puslinge & tumlinge FDF pilte


Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Michael Bornholdt Nielsen & Inge-Vibeke Aaen

AUGUST 31:

Pionering

SEPTEMBER 7: 14: 21: 28: 31/9-2/10:

Pionering Pionering Bål og dolk Bål og dolk OIO (Out In October) - Fed weekend tur!

OKTOBER 05: 12: 19: 26:

Bål og dolk Fødselsdagsfest Efterårsferie (ikke noget møde) Kort og kompas

NOVEMBER 02: 09: 16: 23: 25-27/11: 30:

Kompasløb Forberede juleweekend Væbnerløftet Førstehjælp Juleweekend Stjerneløb


OPGAVESIDEN


Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov, Heidi & Bettina Øster

AUGUST 30:

Omvendt fotoløb

SEPTEMBER 6: 13: 20: 27: 30/9-2/10:

Der skal hugges brænde ...og tændes bål Og kan vi så det om bål nu? Vi skal være klar til O!O OIO (Out In October) - Fed weekend tur!

OKTOBER 04: 11: 18: 25: 30:

Oprydning efter O!O Årets BUSK—hvad handler det om? Efterårsferie (ikke noget møde) BUSK forberedelse BUSK

NOVEMBER 01: 08: 15: 22: 25-27/11: 29:

Hvordan man pynter piltene til Halloween!! Ung 1 leder snak Hvad mon vi skal i dag? Fandt vi på noget sidst? Juleweekend Vi skal indløse vores gevinst fra sidste års lodseddelsalg


Jubiii, sommerferien er SLUT!!! Det betyder nemlig FDF starter igen – og vi kan komme ud og blive mudret, snitte i nogle pinde, brænde nogle snobrød og synge nogle tossede sange sammen med sjove kammerater og skøre ledere! Vi er klar igen – og det er med nye hold, nye blandinger af børn og ledere – og en masse nye aktiviteter. Denne sæson kunne sagtens blive en af de mest spændende i mange, mange år. Sagen er nemlig at vi har været på Landslejr – i hvert fald ret mange af os. En kæmpe lejr på Sletten med ca. 12.000 andre – masser af leg, skæg, regn, ballade, vind og våde soveposer. Og en lejr som vi har lært ret meget af. Hvad vi er gode til – og noget vi ikke er så gode til. Og det skal vi jo gerne blive bedre til inden næste landslejr – det er allerede om 5 år, så vi må hellere komme i gang!!! Så vi skal ud og bygge rafter, sove i soveposer og sheltere, tackle garn og splejse tov, lære knob og besnøringer – og udvikle alle de gode venskaber, man får ved at være så intensivt sammen i et lille telt i mange dage. Det lyder til at alle de mange, der var med har haft en god tur – så dem der skal med næste gang kan godt glæde sig. Inden da skal vi dog en hel masse andre spændende ting. Vi kender allerede en masse datoer for nogle af de mange aktiviteter (se andetsteds her i bladet). Der kommer også en stor kalender-tavle med en masse vigtige datoer – og dem, hvor vi får brug for Jer kære forældres hånd. Vi skal have lavet et brændeskur her i efteråret – ellers bliver bål aktiviteter ikke til noget. Så husk at finde arbejdshandskerne frem i oktober. 


Vi glæder os til en super spændende sæson, og byder velkommen til nye børn, forældre og ledere. De bedste hilsener fra Kredsledelsen

Allan

EN LILLE BØN FRA KASSEREREN! Kredsens Mobilepay bliver brugt til rigtigt mange indbetalinger, og det er jo dejligt. Alt kan betales den vej, MEN….der er altså et lille men! Alt for få bruger det lille tekstfelt, som man kan udfylde til sidst inden man ”slider” skyderen til højre og sender pengene! Det gør at kassereren alt for ofte skal gætte sig til hvad pengene drejer sig om! Er det et køb i Minihjalmar, er det en indmeldelse eller måske en betaling for en lejr? DERFOR: Vær søde at skrive en sigende tekst, så det letter arbejdet for kassereren.


Målet med FDFs internationale arbejde er mødet mellem mennesker. Et møde med noget, der er anderledes og mere end os selv og et internationalt møde med unge fra andre kirkelige organisationer om evangeliet om Jesus Kristus. FDFs internationale arbejde er derfor en integreret del af såvel FDFs formål som ambition. Det internationale samarbejde i FDF rummer mulighed for ikke bare at besøge andre kulturer som turist, men at komme ind bagved og opleve det personlige møde med børn, unge og ledere i udenlandske organisationer.

I dette møde bliver vi klogere på de andre, men vi kan heller ikke undgå at se os selv og vores egne måder at gøre tingene på i et nyt lys. Det som vi plejer at tage for givet og naturligt fremstår pludselig mindre selvfølgeligt, og man bliver altid inspireret til at prøve nye aktiviteter og metoder.

Minglabar Myanmar er det internationale projekt i FDF og KFUM og KFUK, der varer fra 2014 til 2018. Vi samarbejder med Danmission, Silkeborg Højskole og tre organisationer i Myanmar: YMCA, YWCA og Shalom. Målet er at styrke unge frivilliges engagement i deres civilsamfund. En vigtig del af kampagnen er at samle penge ind til netop de frivillige i Myanmar, så de har mulighed for at opkvalificere deres kompetencer til at drive forening, lave events for børn og unge, undervise i lederskab, sundhed, dialog, medborgerskab med mere.

DERFOR: STØT OP OM PROJEKTET OG KØB EN MYRE TIL MYRESTIEN PÅ GRUNDEN. DE KOSTER KUN KR. 5,- PR. STK!


Tilbageblik pĂĽ en super landslejr!


Lørdag d. 3. september

Lørdag d. 24. september

Arbejdsdag på Grunden

SEPTEMBER

Skottemarked

Fredag d. 30. september søndag d. 2. oktober Arrangement for væbnere, seniorvæbnere og seniorer Søndag d. 30. oktober

OKTOBER

Out In October

Børn - Unge - Sogn - Kirke (BUSK)

Fredag d. 25. november - søndag d. 27. november

juleweekend

NOVEMBER

Arrangement for hele familien

Korsvejsmarked Lørdag d. 1. juli - lørdag d. 8. juli

Sommerlejr 2017

2017

Lørdag d. 3. juni 2017


TELEFONLISTE

Bestyrelsesformand Hanne PrĂŚst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

28783927

mcp@post.tele.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Kirsten Pawsey

2664 8755

kirstenpawsey@hotmail.com

Bettina Ă˜ster

2147 1585

bettina.bjarne@live.dk

Michael Bornholdt Nielsen

2870 8030

mni@jarry.dk

Inge-Vibeke Aaen

2022 9003

ingevibeke@hotmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Marianne Kofod

2043 8727

fam.kofod@comxnet.dk

Mette O Christensen

4255 5885

mettec1985@gmail.com

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch

Redaktionschef Michael Pedersen Ledere

Heidi

Thomas


Fed lejr! Vi ses igen om fem ĂĽr!

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt september-november 2016  

Kredsblad for medlemmerne i FDF Korsvejen

Korsvejsnyt september-november 2016  

Kredsblad for medlemmerne i FDF Korsvejen

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded