__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

September - Oktober 2015

29. 책rgang nr. 3


FORMANDEN SIGER... Pludselig blev det midt i august og skolerne er startet. Det er så tid til at finde den blå forbundsskjorte frem og komme i gang med de ugentlige møder. Lederne har været i gang med planlægningen, så jeg tror det bliver en spændende sæson med noget kendt og noget nyt. Flere ledere har valgt at holde pause men heldigvis har vi nogle friske forældre som træder til på de forskellige hold. Et stort velkommen til jer, vi glæder os over det kommende samarbejde. Nye børn og forældre kommer der til hele tiden, mest på de mindste hold. Vi glæder os til at få en snak med jer. Hver mødeaften vil der være bestyrelsesmedlemmer tilstede i køkkenet, hvor vi har kaffen klar som I er meget velkommen til at drikke. I år har vi det største hold væbnere og seniorvæbner vi har haft længe. Det er jer kredsen skal bygge sin fremtid på, vi mangler rigtig meget unge ledere som har været igennem hele vejen fra Puslinge – tumlinge – pilte. Jeg tror og håber I vil finde jeres ledere og mødeaftnerne skøre – spændende – og lærerige. Så I får mod på at fortsætte, for I er alle nogle rigtig gæve og sjove FDFér. HUSK at tjekke kalenderen for kommende arrangementer i vores kreds. Alle forældre opfordres til at støtte op om børnearbejdet, derfor er der flere arrangementer hvor vi meget gerne ser jer som deltager til diverse fællesspisninger – BUSK – juleafslutning – opstart i det nye år – og ikke mindst vores korsvejsmarked 1. lørdag i juni. I vil løbende få invitationer. Sommerlejren var en succes for os der deltog, det har i kunnet følge med i på FDF korsvejens facebook side. Der blev lagt mange billeder på. Det var simpelthen den uge hvor sommeren faldt og tusind tak for lån af jeres skønne unger. Jeg som formand glæder mig meget til at møde jer alle og få en snak. Hanne Præst Pedersen Formand FDF Korsvejen


Landslejren, som afholdes næste år, har man allerede brugt et års tid på at forberede, og der er ingen tvivl om, at det bliver et superarrangement! Lejren afholdes hvert 5. år og næste år bliver det i perioden 7. juli til 15. juli og som sædvanligt på Sletten ved Julsø, tæt på Himmelbjerget. I FDF Korsvejer er vi også i gang med forberedelserne. Allerede nu i september skal flere af lederne på landslejrkursus på Sletten. Vi er også allerede forhåndstilmeldt og ved at vi skal ligge i lejr (landsby) med bl.a. vores nabokredse fra Amager. På de ugentlige møder vil vi på Pilte holdet og på Væbner/Senior væbner holdet også arbejde med de ting, der er vigtige at kunne for at få en lejrplads op og stå, og for at kunne være rustede til 9 dage i telt. På landslejren vil der også være mulighed for at bo i familielejr. Har vi nogen familier der tænker, at camping i Silkeborg næste sommer er noget for dem er det altså muligt her! Al det og meget mere vil I høre mere om på vores pilte/væbner forældremøde 25. oktober efter BUSK.


ORD FRA KREDSLEDEREN... Velkommen til en ny sæson – og velkommen til alle de nye ansigter. Så er vi tilbage på ”Grunden” og vi glæder os allerede til en ny sæson med masser af forskellige aktiviteter. Der kommer til at ske en masse fra nu og frem til næste sommerferie. Vi håber I har haft en fantastisk sommerferie og er kommet godt i gang med skolen, og hverdagen, igen. Nye klasser og måske nye kammerater. Sådan er det også til FDF. Rigtig mange har flyttet hold til denne sæson – og det er dejligt at se, at vi har fået nogle lidt større hold af de store Pilte og Væbnere. Inden længe kommer der sikkert også flere nye Puslinge og måske Tumlinge. Der er også kommet et par nye ledere, som vi gerne vil sige hjertelig velkommen til. Vi vil rigtig gerne finde en mere, der kan hjælpe os som leder – så vi kan lave en mere permanent opdeling mellem Puslinge og Tumlinge – og blive ved med at give de skønne unger i blå skjorter nogle fede oplevelser. Forældrehjælp bliver der også brug for i denne sæson – derfor er det rigtig godt at så mange af Jer følger os på Facebook – på forældre siden, hvor der udveksles oplysninger og billeder, og hvor der skrives om begivenheder, hvor vi har brug for hjælp. Sæsonen i år byder på en masse lejr-aktivitet. Størst er det at der sommeren 2016 er Landslejr – som foregår på Sletten ved Silkeborg. Det er fra den 7/7 – 15/7 2016. FDF Korsvejen deltager naturligvis sam(Fortsættes på side 5)


(Fortsat fra side 4)

men med ca 13.000 andre FDF’ere. Vi skal bo i vores egen lille landsby sammen med blandt andre de andre Amager kredse. Landslejren er for Pilte og op efter. Forberedelsesarbejdet er allerede i gang, og de to hold vil også få nogle opgaver og færdigheder, der skal trænes inden Landslejren. Puslinge og Tumlinge får i 2016 deres egen lille mini-sommerlejr – det kommer der meget mere om senere. Inden længe, den 12. september er der Spræl i Havnen, hvor vi deltager og laver en fælles lejr sammen med de andre spejdere i Tårnby – vi bliver 6 grupper i alt, så der bliver chance for at møde nogle nye kammerater dernede. Se avisen om Spræl i Havnen og kik på dagen efter den store lejr i Sydområdet, lige ud for Roklubben Øresund på Amager Strandvej (op mod lufthavnen). Fredag 11/9 til lørdag laver vi noget lejr-overnatning dernede for dem der har lyst og mod på noget primitivt ”vi-klarer-osselv” lejr- det bliver sammen med de andre spejdere, der har lyst. Der kommer flere overnatninger forskellige steder, og naturligvis Juleweekend. Men nu skal vi lige i gang – så kommer der mere i næste Korsvejsnyt. Inden længe kommer der 2 forældre møder, som vi håber I vil deltage i. De bliver lagt mens ungerne giver den gas på holdet. Her vil vi informere om lejrture, muligheder som FDF’er og en hel masse andet. Vi glæder os til at se Jer – og husk vi har altid kaffe på kanden. Med venlig hilsen Allan

60 70 19 33


PUSLINGE & TUMLINGE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Marianne Kofod, Kirsten Simonsen & Mette Omega Christensen


PILTE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Michael Bornholdt Nielsen & Inge-Vibeke Aaen


VÆBNERE & SENIORVÆBNERE Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov & Bettina Øster


PROFESSOR TORNØS HEMMELIGE LABORATORIUM Har du set alle de sjove billeder fra lejren på facebook under FDF Korsvejen, forældre? Der blev skrevet dagligt og uploadet såvel videoklip som fotos!

KÆMPE UNDERSKUD! Sommerlejren har kostet i alt kr, 67.870,13, men der kommer kun cirka en tredjedel ind i deltagerbetaling! Vi får et tilskud fra kommunen NÆSTE ÅR på cirka kr. 10.000,- men det rækker jo ikke langt. Katastrofe tænker man umiddelbart, men bare rolig. Der er tale om en bevidst handling, når vi vælger at et arrangement må køre med et underskud, og især i den størrelsesorden. Vi havde i dette tilfælde et ønske om at komme langt væk, en stor hytte, nogle sjove aktiviteter og ikke mindst en tur i Danfoss Universe. Og det KAN lade sig gøre fordi vi tjener penge på Korsvejsmarked og Skottemarked, og netop DERFOR er det vigtigt at I som forældre, byder ind og giver en hånd hvor I kan, så det ikke bliver de samme Tordenskjolds soldater der knokler på igen og igen. Tag derfor altid godt imod, når I bliver spurgt og byd også selv gerne ind!


SPRÆL I HAVNEN Spræl i Havnen er et nyt tiltag foreningerne i Tårnby kommune er gået sammen om. Ideen er at vi alle viser frem hvem vi er og hvad vi kan - og på den måde kan alle hverve nye medlemmer, såvel unge som gamle. Og vi spænder vidt! Idrætsklubberne og hundene slår deres folder på den store græsplæne, En skydecontainer er placeret i Nord sammen med orienteringsløberne, I Midt står radioamatørerne med deres skattejagt med metaldetektorer og alle de flotte amerikanerbiler, ved Bryggergården er de kreative klubber sammen med foreninger på hjul og endelig i syd hvor vi holder til med alle de andre spejdere og søsportsklubber. Der er mere end 60 foreninger i alt! Og for så at krydre det op med lidt blandet godt er der en lang række aktiviteter: To store sejlskibe og Marinehjemmeværnets store fartøj sammen med brandvæsenet, brandskib fra lufthavnen, segways og funballz, Den Blå Planet, Blå Base og en dykkerklub og og…! Og der er masser af mulighed for at købe is, mad og drikkevarer— måske mens mans sidder ved scenen og nyder den gode musik på scenen. Og så man ikke glemme at der er cirkusforestilling for de små kl. 1000 og kl. 1300 i nord! www.spraelihavnen.dk - findes også på facebook!

Lørdag d. 12. september kl. 1000 - 1700


Kom til det årlige Skottemarked på lørdag 6. september og gør et godt køb eller sælg dine FDF lodder—der er masser af mennesker der er ude efter et godt køb!

Den 4. november holder Amagernetværket sangaften i FDF Korsvejen . Kom og lær nye sange eller få pudset de gamle af!

O!O 2-4 oktober skal vi ”Out in October” - læs mere andet sted i bladet.

Vi deltager selvfølgelig i Spræl i havnen 12. september. Allerede fredag aften sætter vi lejr op græsset foran roklubben Øresund og overnatter der, så vi er klar til masser af spræl på dagen. Læs mere andet sted i bladet.

Landslejr 2016 afvikles 7/7—15/7 2016! Husk at sætte et stort X i kalenderen 25. oktober. Vi starter

dagen i Tårnby kirke til årets BUSK og fortsætter på Grunden til forældremøde for Pilte, Væbnere og Seniorvæbnere. Mødet vil bl.a. omhandle landslejren.

November 2015 og juli 2016 Årets juleweekend hedder 27/11—29/11 og afholdes på Egegården ved Hvalsø.


LIDT AT GRINE AD... Hvorfor skriver århusianere ikke "Tillykke med fødselsdagen" på lagkagen? - De kan ikke få lagkagen ned i skrivemaskinen.

Hvorfor stiller århusianerne mælken ud på toiletet? Svar: fordig de er bange for at den ikke kan holde sig.

Ved du hvorfor århusianeren står op når de skal sove. Svar: Fordi de har hørt, at man skal falde i søvn.

En bugtaler optrådte med en lille dukke på knæet. Dukken kom med den ene århushistorie efter den anden. Til Hvorfor tager Århusianerne døren af sidst er der en århusianer blandt publikum, som rejser sig og siger: når de går på toilet ? Svar: Så er der ingen som kan kigge - Vi århusianere er slet ikke så dumme, som du påstår! gennem nøglehullet. - Nej, sagde bugtaleren, men det er jo heller ikke så alvorligt ment. Det er Ved i hvorfor at Århusianerne altid sin leverpostej's mad med op på ta- jo kun for sjov. - Hold din mund. Det er ikke dig, jeg get af et højhus... taler til, det er til den lille laban, du har Svar Fordi så kan de få sky på. på skødet!


TELEFONLISTE Bestyrelsesformand Hanne Præst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

28783927

mcp@post.tele.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Kirsten Pawsey

26648755

kirstenpawsey@hotmail.com

Brian Ramlau

2670 1542

ramlau74@gmail.com

Josefine Larsen

5363 1396

josefinedenseje@hotmail.dk

Inge-Vibeke Aaen

2022 9003

ingevibeke@hotmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Kirsten Simonsen

4091 2698

kirsten.s@comxnet.dk

Marianne Kofod

20438727

fam.kofod@comxnet.dk

Mette O Christensen

42555885

mettec1985@gmail.com

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch

Redaktionschef Michael Pedersen Ledere

Det er vores seniorvæbner Eliott Pawsey! Billedet er taget på sommerlejr i 2008 i Sverige, da lejren gik til Gillastugan. Han var i øvrigt kun 6 år dengang.


Dette blad tilhører...

Bladet må ikke smides ud, så gem det endelig! I efteråret 2015 laver vi en konkurrence om hvem som har gemt flest blade!

Indholdet har fået en elite-smiley, for det pæne, lødige og meget sobre indhold:-)

MÅNEDENS FOTO!

Det med småt…! Der tages forbehold for slåfejl, stavefejl og eventuelle aprilsnar som måtte have sneget sig ind i bladet! Redaktionen fralægger sig ethvert ansvar!

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt september oktober 2015  

Kredsblad for FDF Korsvejen

Korsvejsnyt september oktober 2015  

Kredsblad for FDF Korsvejen

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded