__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

November - december 2014

28. 책rgang nr. 4


FORMANDEN SIGER... Bladene skifter farve og flere og flere falder ned. Efteråret er her og snart er det vinter. Det har lige været sommer og ferie med sommerlejr som stadig sidder i kroppen. Aktiviteterne på Grunden er i fuld gang, det summer af børn og ledere tirsdag og onsdag. Det er rart at komme til mødeaftenerne og få talt med nogle små og store FDF ér samt lederne, og ikke mindst jer forældre som giver jer tid til en kop kaffe eller bare en sludder. Nu er FDF, for en bestyrelse og ledere, ikke ”bare” mødeaftenerne med børnene. Bagved ligger en organisation med landsmøder, hovedbestyrelse, landsdelsmøder m.m. FDF hovedorganisation arbejder med ambitioner, udviklingsmål, strategier, handlingsplaner, kommissorier. På landsmødet besluttes vedtægter for FDF, kontingent, udformning af mærker og meget andet. Og der vælges en ny hovedbestyrelse. Og hvorfor skriver jeg nu lige det? Jo, der skal i år være landsmøde d. 14. til 16. november 2014 på Nyborg strand. Fra FDF Korsvejen deltager i år formand Hanne Præst Pedersen og leder Marianne Kofod. Landsmødet bliver holdt hvert andet år. Foreningsrådet i Tårnby kommune har holdt seminar for 2-3 deltager fra alle foreninger (sport – kultur – hygge). Fra FDF korsvejen deltog Formand Hanne Præst Pedersen og leder Inge Vibeke Åen og leder Mads Eghjort. Den ene dag var emnet den nye skolereform. Efter en introduktion om skolereformen af flere, var der panel debat med deltagere fra kommunens Skoleudvalg og en skole


leder. Vi havde været i gruppearbejde og talt om hvordan vi kunne se os som foreninger i samarbejdet med skolen. Dagen efter var der indlæg vedrørende inddragelse af forældre, at få aktive ledere m.m. To spændende dage hvor vi fik noget med hjem. Samme dag som foreningsrådsweekenden havde vi arbejdsdag på Grunden. Der blev olieret træ på begge shelters, der kom låg på den ene og et brændeskur kom op. Den helt store rengøring i hytten blev det ikke til i denne omgang, desværre var der ikke så mange hjælpere tilstede og når dele af bestyrelsen så heller ikke deltog, blev det ikke til alt på listen. MEN jer som deltog, mange tak, det hjælper altid når der er nogen som kommer forbi og giver en hjælpende hånd, det er vi meget glade for. BUSK er netop afviklet sidste søndag i oktober, og er en fast tradition, hvor vi mødes i Tårnby Kirke til gudstjeneste. Juleweekenden er så næste store sammenkomst for os, her vil vi også gerne se rigtig mange af jer FDF´er til julehygge, sammenhold, skæg og ballade. Jeg er begyndt at glæde mig. Hanne Formand FDF Korsvejen Seminar i Sverige. Dyb koncentration! :-)


PUSLINGE & TUMLINGE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Marianne Kofod, Kirsten Simonsen & Henrik Bøttger


Skottemarked Skottemarked blev afviklet i starten af september, et marked noget mindre end Korsvejsmarked (der er cirka 80 stadepladser), men mindst lige så hyggeligt. I år prøvede vi noget nyt, nemlig at tegne en helsides annonce i Tårnby Bladet, og Mogens sørgede traditionen tro at få dækket udgiften ind, ved at ”sælge” siden til en række flinke sponsorer. Udover staderne har vi en lille hyggebar stående bag biografen, hvor vi sørger for at servicere både gæster og kræmmere. Vidste du at kredsen er på facebook? Du kan finde datoer og andre informationer under de grupper som p.t. er oprettet:  FDF Korsvejen  FDF Korsvejen, forældre  FDF Pilte Sidstnævnte er meget aktiv, og der lægges billeder op fra deres møder stort set hver uge. Der ligger mere end 150 billeder fyldt med skæg og ballade lige nu.


PILTE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Kim Rust Jørgensen & Inge-Vibeke Aaen


DET ser farligt ud!


VÆBNERE & SENIORVÆBNERE Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov & Brian Ramlau-Hansen


NU KAN DU BETALE MED MOBILEPAY! Det er nu muligt at bruge MobilePay som betalingsmiddel i kredsen. Skal der betales for en lejr, et arrangement eller vil man købe en ny skjorte - og ikke har kontanter på sig, så kan man overføre pengene til kredsen på telefon 6070 1933. Tjenesten er gratis at bruge, og kræver ikke tilknytning til en bestemt bank.

60 70 19 33


Mandag d. 10. november kl. 1800-2000! Sangaften hos FDF Tårnby i Højborg på Løjtegårdsvej 232 med alle FDF kredsene fra hele Amager! Kom og syng med på gamle kendinge og lær især en masse af de nye sange i March & Lejr. Både de sjove og de skøre.

28. november - 30. november! Årets fedeste JULEWEEKEND! I år skal vi mødes med julemanden i Arresøcentret ved Frederiksværk! Kryds i kalenderen - Tjek!!

Lørdag d. 6. december kl. 1300-1430! Butikken 55Nord rykker i bedste Rejseholds stil ud med en kæmpe lastbil, hvor der er mulighed for at købe en masse spændende ting som kan bruges som julegaver! Butikken holder foran Skelgårdskirken på Ugandavej ved Vestamagercentret.

Tirsdag d. 6. januar 2015 kl. 1730 Fælles opstart for alle hold. I denne uge er onsdagsmøderne altså rykket til tirsdag!

Uge 27—2015 Sommerlejren næste år løber fra lørdag d. 27. juni til lørdag d. 4. juli, så sæt fluks kryds i kalenderen! Vi skal helt til Åbenrå, helt præcis Mellerupcentret som ligger mellem Røde kro og Løgumkloster.


LANDSMØDE FDF 2014 Læs roligt videre! Vi skal hverken bruge kandidater eller friske forældrehænder til et eller andet tricky projekt! :-) Landsmødet er FDFs generalforsamling på landsplan og flere end 800 ledere samles derfor på Nyborg Strand i Korsør i weekenden 14-16 november, for at tage nogle af de store beslutninger om de næste to års virke og økonomien for landsforbundet. Hanne Præst og Marianne Kofod deltager fra FDF korsvejen og kigger du ind på http://leder.fdf.dk/landsmoede-2014 i løbet af weekenden, så kan det være du får et blik af dem på talerstolen!


Væbnerne har været på O!O. Der var desværre kun 7 med det håber vi bliver bedre næste gang. Det var Eliot, Witawat, Emma, Emilie og Freja og af lederne var der Marianne (Puslinge, 1 Tumlinge) og Lisbeth (Væbner). det første vi gjorde var at slå telt op det var en god samarbejds opgave det gik OK hurtigt. Det var virkelig sjovt jeg var på klatring den første Emilie! dag lærte vi om hvordan man sikret folk og om hvordan man tog klatreudstyr på siger Freja, det var virkelig sjovt. Om aften måttes vi over ved scenen på den store græsplæne, og der var et band der spillede hver aften. En af aftenerne kom Christopher han var dog en falsk en men han var sjov og en god sanger. Hjerte fra landsEmma! lejren var der også . Emilie skulle rigtigt have været på kanoholdet men der var for meget blæst ude på søen så hun kom på O!O News i stedet men jeg tror hun havde det sjovt imens. Emma var på dessert over bål. Hun


lavede caramel popcorn, småkager, pandekager og syltetøj. Eliott var på natur for sjovt holdet, jeg kan ikke huske hvad han lavede. Witawat var på den gale gruppe. De lavede en giraf-hest af balloner og gisp og til sidst slog de den i stumper og stykker. Nu når vi er ved Whitawat blev han også kaldt den skøre vinker fordi han vinkede til alle biler men han var den mest sociale af alle af os. Vi hyggede os meget.

Skrevet af Freja ilkjær Kofod

STØT FDF KORSVEJEN! Som FDFer eller ven af FDF kan du give bidrag til FDF og opnå fradragsret på dit bidrag. Bidrag tildeles landsorganisationen FDF, men du kan anmode om at beløbet tilfalder lokalt FDF-arbejde. Landsforbundet FDF er godkendt som modtager af skattefradragsberettigede gaver efter ligningslovens §8a. Det betyder, at et bidrag til FDF kan trækkes fra i skat. Man kan opnå et fradrag på op til 14.500 kr. (2014). Ægtefæller kan hver fratrække dette beløb, og man kan godt indbetale ad flere gange i løbet af året, ligesom man kan indbetale til flere godkendte modtagere. FDF står for indberetningen af dit bidrag til SKAT. Derfor vil du efter din donation blive kontaktet af FDFs forbundskontor, som vil bede om dit CPR-nummer. CPR-nummeret bliver kun benyttet til indberetningen, og vil ikke blive opbevaret efterfølgende. Hvis et firma ønsker at støtte FDF, vil det rent regnskabsteknisk fungere som et sponsorat, som dermed også kan trækkes fra i skat. Kontakt FDFs forbundskontor for yderligere information.


LIDT AT GRINE AD... En lille Tænker: Hvis en brandmand og en vandmand parrer sig får de så et dampbarn? Når vi ikke tillader kanibalisme i Danmark hvorfor er der så noget der hedder babymos? Henretter man mordere for at vide, det er forkert at dræbe? Hvad sker der hvis man blive skræmt halvt til døde. To gange? Hvorfor sidder limen ikke fast på indersiden af tuben? Kan fisk blive tørstige? - Hør her frue, vil De øjeblikkelig bede Deres søn holde op med at efterabe mig! - Ja. Jens, vil du med samme holde op med at se dum ud!

Min onkel ejer en avis! - Og hvad så? Sådan en koster da kun 7 kroner!

Hvilken ko er verdens mindste ko? Det er KoLibrien!

Hvorfor skal man trykke på 'start' for at slukke Windows? Hvorfor krymper bomuldsmarker ikke når det regner? Hvilken farve får en smølf i hovedet når man kvæler den? Hvorfor tog kamikazepiloter hjelm på? Hvis en skitzofren truer med selvmord, er det så en gidselsituation...

Hvor arbejder koen ? Den arbejder på ko-ntor i ko-munen.


TELEFONLISTE Bestyrelsesformand Hanne Præst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Kim Rust Jørgensen

3026 7435

kimrust@comxnet.dk

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch Ledere

Inge-Vibeke Aaen

ingevibeke@hotmail.com

Helge Schubert

2365 2404

hs_semen@hotmail.com

Kirsten Pawsey

26648755

kirstenpawsey@hotmail.com

Marianne Kofod

20438727

fam.kofod@comxnet.dk

Kirsten Simonsen

kirsten.s@comxnet.dk

Løsning på bagsideopgaven: Det er væbnerleder Brian Ramlau og billedet er fra en dans han opførte til en julefrokost i 2005!


Dette blad tilhører...

Bladet må ikke smides ud, så gem det endelig! I 2015 laver vi en konkurrence om hvem som har gemt flest blade! Indholdet har fået en elite-smiley, for det pæne, lødige og meget sobre indhold:-)

MÅNEDENS FOTO!

Det med småt…! Der tages forbehold for slåfejl, stavefejl og eventuelle aprilsnar som måtte have sneget sig ind i bladet! Redaktionen fralægger sig ethvert ansvar!

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt november-december 2014  

Kredsblad for FDF Korsvejen.

Korsvejsnyt november-december 2014  

Kredsblad for FDF Korsvejen.

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded