__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Maj - Juli 2016

Landslejr 2016, så er der ikke længe til! 30. årgang nr. 2


SOMMERLEJR 2016 - Lige om hjørnet! De små kan som bekendt ikke komme med på landslejr, men snydes for en sommerlejr skal de selvfølgelig ikke! De drager derfor afsted nu her i Kristi Himmelfartsferien, nemlig fra 5. maj til 8. maj. De skal en tur til Lolland, helt præcis hytten ”Næs” som ligger ved Bandholm. Når man siger Bandholm, så siger man også Knuthenborg Safaripark, og selvfølgelig skal børnene også en tur i den berømte dyrepark. Der er unger hos lamaerne, antiloperne samt kamelerne og så åbner en helt ny aktivitet, der hedder Kilimanjaro, en 8 meter højt kopi af det afrikanske bjerg. Landslejren lægger beslag på størstedelen af kredsen, og det går selvfølgelig igen i alle de andre kredse, så det er jo nærliggende at slå sig sammen med andre, og det har man også gjort. Kredsen tager afsted sammen med børn og voksne fra nabokredsen K13, som vi også var på lejr med i 2014. Og som vi i øvrigt også er sammen med, ja netop, på landslejren. Lederne


SOMMERLEJR 2016 Solnedgang ved ”Næs”! Kan det blive meget flottere! Måske der bliver tid til en badetur - eller er det for koldt endnu?

Hytten ses herunder. Det er en superlejr, hvor ungerne kommer til at hygge sig, og der er masser af udenoms arealer til at boltre sig på!


SLETTEN - VI ER PÅ VEJ!!! 68 dage, 2 timer og få minutter! Så står vi på Sletten. Kampklar og humøret i top. Telte skal pakkes ud og rafterne surres sammen. Øj, hvor vi glæder os til sommerens sus - Landslejr! Vi skal som bekendt på i Balladen i blåt rige på Molevitten—øen fyldt med glæde og leg .Vi har allerede forberedt en masse ballade, men det mere seriøse planlægning er også i fuld gang. Væbnerholdet har været fulde af ideer og bygget lejrplads i bambuspinde. Pilteholdet er i gang med bålkapper og spisegrejposer. Alle tænker og snakker LL16. Vi har fået bygget et ude komfur og er ved at købe flere telte. De næste måder på de to hold vil nok byde på mere planlægning og klargøring, så alle bliver klar til 9 fede dage på Sletten. Tidligere i bladet læste i nok om 3rd Bedford Boys Brigade. De vil gæste os på LL16 og kommer 13, der skal bo i vores lejr og deltage sammen med os. Vi har også inviteret K13, som vi kender fra sommerlejren i 2014. De vil også bo i vores lejr, så vi er oppe på ca. 80 deltagere i lejren. Det bliver fedt at vi er så mange, men det giver også nogle udfordringer. Væbnerne har fx regnet ud af det kræver et 20 m langt bord, når alle skal sidde. Ud over planlægningen på holdene og i kredsen, har vi jo lige haft fortræning, hvor det var vores landsby det handlede om. Vi fik øvet at bygge legeredskaber i rafter, lært nye lege, gjort by-telt klar, planlagt byfest, lavet pynt til byen og mm. Der blev dannet nye venskaber og afpudset gamle, grinet og fjollet, leget og vasket op, snakket i soveposen og måske frosset lidt…? Altså øvet sig på, at være på lejr i telte, spise med spork og pakke det nødvendige til, at være på primilejr. Nå så det er vores plads!!! Billedet er taget ved ankomst på Landslejr 2011.


SLETTEN - VI ER PÅ VEJ!!! Selve lejren vil være fuld af aktiviteter, udfordringer, leg og Ballade. Som kan ses i programmet, vil vi bruge de første dage på at etablere lejren. Piltene skal på piltedag og løse en krimigåde om fredagen og lørdag er der byfest dag. Lørdag vil også være dagen, hvor dine forældre, bedsteforældre, tanter og onkler kan komme på besøg på lejren. Søndag har vi fridag. Dvs. at vi selv kan bestemme, hvad dagen skal bringe og lederne har masser af gode ideer til nogle fælles kredsoplevelser. På fællesdagen vil vi lære de 6 figurer der bor på Molevitten bedre at kende. Vi vil skulle besøge legeuniverser i løbet af dagen og om natten…..hvem ved? Tirsdag skal vi besøge Myanmageløs og på Adventurerace og onsdag skal vi ud og udforske øen. Det bliver endnu en fed dag, hvor der vil være mulighed for at sejle på Julsø, opleve naturen i Molevitten, komme i vandland, lave dronning Cordelias yndlings dessert, løse krimigåde og meget mere. Vores sidste dag på lejren står i legens tegn. Vi skal lege i kredsen, i landsbyen og i riget og det hele gælder om at lege så meget, at legens kilde vil blive ved at sprutte.


3RD BEDFORD BOYS BRIGADE

Landslejr gæster. På sommerens landslejr er vi så heldige, at få besøg fra England, nærmere bestemt fra Bedford. Bedford er en i Engelsk standart, mindre by med ca. dobbelt så mange indbyggere som i Tårnby. Den ligger ca. 60 km nord for London og er kendt for… ja, hvad er den kendt for? Der blev filmet i og omkring Bedford til filmen ”Batman begins” og engang lå det et fort ved byen. Det var i tiden med vikinger, så fortet det ødelagde danskerne...(det håber vi de har glemt!) Og så har byen en gruppe af Boys Brigade! Boys Brigade blev grudlagt 4. oktober 1883 af Sir William Alexander Smith og blev hurtigt populært først i England og senere over store dele af verden. Det er en kristen organisation, som ligner FDF en del. Man starter som Anchors (5-8 år), bliver så Junior (8-11 år), Company (1115 år), Senior (15-18 år) og Amicus.(15-22 år) Det er en drenge organisation, som kan vælge, at have pige hold også. Mon ikke vi ved en masse mere om dem og om Bedford, når sommeren er ovre. Og hvem ved måske det ender med et besøg i England!


PUSLINGE & TUMLINGE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Marianne Kofod, Thomas & Mette Omega Christensen


KORSVEJSMARKED 2016 Lørdag d. 4. juni kan vi fejre 25 års jubilæum med Korsvejsmarked! Fantastisk! Det har været 25 år med masser af oplevelser, skæg og ballade...og ikke mindst en fantastisk årlig økonomisk indsprøjtning til kredsen. Det r derfor vi har haft råd til at bygge det flotte kredshus vi har, at der er råd til at holde et ualmindeligt lavt kontingent, og at arrangementerne afvikles til en billig penge, fordi der støttes fra anden side. DERFOR: Støt op om dagen og meld dig til for et par timer, listerne hænger på væggen indenfor døren på Grunden. Der er brug for alle de hænder vi kan skaffe, og ikke kun på selve dagen. Fredag bruger vi hele dagen, så har du mulighed for at tage en fridag og give en hånd med vil det være super, eg endnu bedre: Har du mulighed for at hjælpe med nedtagning søndag vil det være en kæmpehjælp, da det er der vi alle er ved at gå sukkerkold ovenpå et par hektiske dage. Én opgave får vi dog ikke i år: Omdeling af 8.000 markedsaviser! Puha, det er vist meget godt. I år laver vi nemlig helt om på konceptet. Avisen plejer at være en 48 siders udgave i A5, ligesom Korsvejsnyt. I år bliver den dobbelt så stor, og så i stedet på 24 sider. Faktisk udkommer markedsavisen som et indstik i Tårnby Bladet, og bliver dermed pludselig husstandsomdelt til mere end 17.000 husstande i Tårnby! Så hold øje med posten, den skulle gerne udkomme fredag d. 27. maj. På rigtigt festligt gensyn Markedsudvalget


PILTE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Michael Bornholdt Nielsen & Inge-Vibeke Aaen


Hej! Hvis du har forslag til legeredskaber vi kan bygge af rafter på landslejren, så læg en beskrivelse og meget gerne en tegning med mål i postkassen, som står i pilterummet i hytten. Hilsen Signe og Caroline

FØLGER DU MED PÅ ”FJÆSEN”? Så husk at FDF Korsvejen har nogle grupper der er værd at følge. De små samt piltene skriver hver uge og lægger typisk en håndfuld billeder op fra møderne, så der er mulighed for at følge med i, hvad de laver. Der udover er der er en forældregruppe hvor rigtigt mange informationer lægges op, og der bringes også billeder fra fælles arrangementer, såsom weekends og sommerlejr. Søg efter disse grupper: FDF Korsvejen, forældre FDF Korsvejen, puslinge & tumlinge FDF pilte


LIDT AT GRINE AD


Myren Maren og Myren er altid med hvor der sker sjove og spændende ting, selv på arbejdsdagen. Maren og Mark også med dig på eventyr og opdagelser?

1 stk. myre koster 100,00 kr. Husk! 5 kr. for en myre på myrestien


VÆBNERE & SENIORVÆBNERE Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov, Brian Ramlau & Bettina Øster


Stemningsbilleder: Væbnerene har brugt en del af foråret på at øve og opføre et meget moderne teaterstykke.


Landslejr 2011, stemningsbillede fra ĂŠn aftenerne ved det store lejrbĂĽl.


ØJ, DET ER MÆRK´LIGT! Nej, det er ikke afbarkede birke rafter! Det er væbnerne og deres ledere, der er i gang med shorty mærket og derfor i tide og utide render rundt i korte rør og når det er koldt

Der forlyder også rygter om, at nogen vil forsøge sig med et Vikingemærke. Så er det ikke kun til FDF aktiviteter shortsne skal frem , men hver dag i skole, på job eller til tante Odas

KONFIRMATIONER Tillykke til begge vores konfirmander seniorvæbner Noah Agboinfi og Seniorvæbner Magnus Øster.

Noah blev konfirmeret 22/4 i Solvang Kirke, og stod i øvrigt så fanevagt i Tårnby Kirke 1/5, hvor Magnus blev konfirmeret.


Lige om lidt...

Landslejr 2016 afvikles 7/7—15/7 2016! Læs mere om lejren andet sted i bladet!

Forældremøde om landslejren afholder vi 22/5 kl. 14.30 på Grunden, Gemmas Alle 100. Mødet er for alle deltagere og deres forældre. Sommerlejr for puslinge og tumlinge bliver allerede d. 5/5-8/5 og afholdes i lejrhytten ”Næs” på Lolland ganske tæt på Knuthenborg Safaripark.

Sommerafslutning bliver i år tirsdag d. 21/6 for alle hold. Det vil traditionen tro være et familie arrangement, så mød op hele familien og få et par hyggelige timer ved FDF hytten. Vi vil tænde op i grillen og stå klar med salat. I skal så selv medbringe kød til grillen, tallerkner og bestik. Øl og vand kan købes. FDF starter igen efter sommeren, når skolen starter, dvs. i uge 32. Hvornår de enkelte hold starter, får I nærmere besked om senere.

Korsvejsmarked 2016 bliver nummer 25 i rækken og løber af stablen lørdag d. 4. juni! Læs mere om markedet og om hvordan du kan hjælpe andet sted i bladet.


TELEFONLISTE

Bestyrelsesformand Hanne PrĂŚst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

28783927

mcp@post.tele.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Kirsten Pawsey

2664 8755

kirstenpawsey@hotmail.com

Brian Ramlau

2670 1542

ramlau74@gmail.com

Bettina Ă˜ster

2147 1585

bettina.bjarne@live.dk

Michael Bornholdt Nielsen

2870 8030

mni@jarry.dk

Inge-Vibeke Aaen

2022 9003

ingevibeke@hotmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Kirsten Simonsen

4091 2698

kirsten.s@comxnet.dk

Marianne Kofod

2043 8727

fam.kofod@comxnet.dk

Mette O Christensen

4255 5885

mettec1985@gmail.com

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch

Redaktionschef Michael Pedersen Ledere


Lidt sjov - nyt som gammelt

De som kommer fast på Grunden vil have bemærket at vores rullebord i stål er blevet fuldstændigt vind og skæv! Ingen ved hvorfor og ingen vil tilsyneladende påtage sig ansvaret. Nu er redaktionen kommet il besiddelse af et billede der dokumenterer årsagen. Nu skal vi bare have identificeret elefanten som sidder på vognen! Er der nogen som kan hjælpe, så skriv endelig til redaktionen og læg dit svar i postkassen. Foto fra landslejren i 2011, hvor hendes majestæt Dronningen defilerede lige forbi hvor alle fra FDF Korsvejen sad. Og hun dukker i øvrigt op igen i år. Så der er bare med at være på plads! :-)

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt maj-juni-juli 2016  

Kredsblad for FDF Korsvejen

Korsvejsnyt maj-juni-juli 2016  

Kredsblad for FDF Korsvejen

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded