__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Maj - juli 2017

31. ĂĽrgang nr. 3


Fotogalleriet

Tre skrappe seniorvæbnere donerede et par timer til at indsamle penge til et godt formål. Flot!

Ja, når man vil udsætte andre for ubehageligheder, så er man nødt til selv først at smage på varerne! Fy for pokker, synes de at udtrykke alle sammen!

Ingen tvivl: Det er hårdt at være leder hos de små, så en lille powernap må til inden nogen opdager det! Praktisk kreds INFO: Adresse FDF Korsvejen, Gemmas Alle 100, postboks 15, 2770 Kastrup Mail fdfkorsvejen@gmail.com Web www.fdfkorsvejen.dk Bank Regnr. 5324 Konto 0242 161 Mobilepay 6070 1933 Redaktion mcp@post.tele.dk


Mødetider: Ledere:

MAJ: 03. maj

Onsdage kl. 1730-1900 Kirsten Simonsen, Marianne Kofod, Thomas & Mette Omega Christensen

Jorden er giftig! Vi skal tage klatremærket!

10. maj

Vi tager hul på kommunikationsmærket. Hvad er det nu lige at kommunikation betyder…?

17. maj

Vi gør kommunikationsmærket færdigt.

24. maj

Der er kun præcis 7 måneder til juleaften, og det fejrer vi med et rigtigt julemøde. Hvem ved? Må ske vanker der julegaver!

31. maj

Der skal laves bål i dag. Hvordan gør man det og hvem er skrappe til at hugge brænde?

JUNI: 07. juni

Vi fortsætter hvor vi slap sidst, og hvis ikke det lykkedes sidst, så skal vi gerne have blus på bålet denne gang, så det kan udløse et bålmærke.

14. juni

Hvor langt kan du egentlig gå? Det skal vi have afprøvet i dag, og er I skrappe, så udløser det må ske et vandremærke!

20. juni

Fælles afslutning! Se mere andetsteds. Bemærk at det er en tirsdag, og ikke en onsdag!


Mødetider: Ledere:

MAJ 02. maj

09. maj 16. maj 23. maj 30. maj JUNI 06. juni 13. juni 20. juni

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov & Bettina Øster

Bål. Der skal kløves og hugges brænde, og det skal stables korrekt. Bål. Nu skal der tændes op—og så skal der gang i skumfiduserne! Bål . Nu bliver det avanceret, og der skal la ves mad på bål! Løb Løb + lege Hemmeligt møde! Endnu mere hemmeligt møde! Du må ikke sige det til nogen! Fælles afslutning. Se mere andetsteds i bladet.


Bagklogs Brevkasse Kære brevkasse Jeg vil godt lige sige at det er ret irriterende at I har møder der foregår i byparken. Min datter går til FDF på Seniorvæbnerholdet og hun kan slet ikke styre sig når der er vand i kanalen! Hun springer i og bliver våd og kold. Vi har talt om det herhjemme, men det hjælper ikke. Hvorfor skal I absolut holde møder derovre?? Det er jo både farligt og vådt! Det går virkelig ikke. Bliver det ved må jeg gå videre med det. Jeg ser frem til en ny sæson, hvor der forhåbentlig ikke bliver møder i byparken. Hilsen Fru K.O.Fod Kære Fru K.O.Fod Vi på redaktionen kan godt forstå at det er irriterende med sådan en vandhund. Kan det tænkes at hun burde have været en fisk? Eller var and i hendes tidligere liv? Vi foreslår i hvert fald, at tage snorkel og svømmefødder med til FDF hver gang , så hun er beredt. Hilsen Redaktionen

Kære brevkasse Hvorfor er der ikke længere mulighed for at gå med Korsvejsmarkeds reklamer i spandevis her op til markedet? Det var bare det bedste!! Fire timer i streg med 389 reklamer i postkasser i hele mit område! Jeg husker det som en fantastisk oplevelse. Alle de mennesker man mødte. Flere anviste mig en større, flot grå postkasse en den almindelige ved huset. Den kunne indeholde virkelig mange reklamer. Der var også flere der var søde at sende deres hunde ud i haven når man kom. Og en enkelt kom engang ud med mønter til mig. Det var virkelig en god tid i FDF. Det er savnet! Glæder mig til markedet. Hilsen en glad FDFer


Hej glade FDFer Dejligt at høre at du har haft så mange gode oplevelser i FDF. Ja, det var tider dengang. Vi vil herfra gå videre til Markedsudvalget med spørgsmålet og takker for din positivitet og personlige anekdoter. Hilsen Redaktionen

Halløj, Hvornår skal vi have pizza igen om tirsdagen? Seniorerne Hej Seniorer Vi har spurgt tanterne, som forsikre at det helt klar er en mulighed, så snart I selv kommer over om laver pizzaerne. De siger, at I jo fx kan komme kl. 17.30 og lave maden selv. Så ville jeres ledere også juble. Det forlyder nemlig i krogene her på redaktionen at tirsdagsholdet ofte bliver glemt af tanterne ... . Så ind i kampen selv unger – det kan måske udløse et mærke – brænd mærke. Hi hi hi ... Hilsen Redaktionen


KORSVEJSMARKED 2017 Lørdag d. 3. juni kl. 1000-2300 Så er der kun en måned til vi afholder endnu et Korsvejsmarked! Et marked der nu i mere end 25 år har været en god og sikker indtægt for kredsen, som blandt andet gør at vi fortsat kan holde et kontingent på et ualmindeligt lavt niveau. Og det samme gælder for prisen på vores arrangementer. Det er derfor vigtigt at alle bakker op om arrangementet, enten ved at give en hånd med de utallige opgaver, ved at købe en stadeplads eller ved investere i noget af de gode kolde øl eller sodavand, mens I nyder den gode underholdning på scenen!

Markedsavisen bliver omdelt til kommunens næsten 20.000 husstande som et 32 siders tillæg til Tårnby Bladet. Der bliver som sædvanligt et blandet og varieret program og ikke mindst det sædvanlige børnekræmmermarked! Det koster ikke noget og er en oplagt chance for børnene til at sælge deres gamle legetøj og samtidig tjene en lille skilling!


Mødetider: Ledere:

MAJ 03. maj 10. maj 17. maj 24. maj 31. maj JUNI 07. juni 14. juni 20. juni

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Michael Bornholdt Nielsen & Inge-Vibeke Aaen

Cykelmærke: Lang cykeltur – vi møder kl. 17:00 Hulemøde Vandremærke: Lang gåtur – vi møder kl. 17:00 Stjerneløb Plante/så-møde Vandhulsmøde Mad på bål Fælles afslutning. Bemærk at det er en tirsdag! Se mere andetsteds i bladet.


Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1900-2100 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov & Bettina

MAJ 02. maj 09. maj 16. maj 23. maj 24 -28. maj 30. maj

Væbnermesterskab / Mad 3 Jubii...vi skal lege! Vi har de bedste ledere! Vi skal lege igen Pakke til VM og hvad vi ellers finder på VÆBNERMESTERSKABET Pakke ud efter VM og hvad vi ellers finder på

JUNI 06. juni 13. juni 20. juni

Sommerlejr planlægning Sidste hånd på sommerlejr planlægningen Fælles afslutning

Væbnermesterskabsfinalen. Finalen på Væbnermesterskabet afholdes som en konkurrence for over 1.600 FDFere i Kr. Himmelfartsferien. Vi deltager med Seniorvæbner/senior patruljen AfroDanskerne. På Finalen kan deltagerne opleve mere end 45 udfordrende og sjove poster. I tre hele dage skal man transportere sig rundt til posterne med de københavnske busser, S-tog og metro, løse dagsopgaver og klare så mange poster, som man overhovedet kan. Konkurrencedagene bliver krydret med sjove oplevelser, lejrbål, underholdning og gudstjeneste på overnatningspladsen. Konkurrencen starter allerede på nettet i løbet af foråret, hvor patruljerne har mulighed for at tjene point som de kan tage med sig til Finalen. Der kæmpes indenfor to kategorier; væbner/seniorvæbnerkategorien og seniorkategorien. Om en patrulje skal deltage i den ene eller den anden kategori afgøres af, hvor gammel den ældste deltager i patruljen er. Vi deltager som Seniorer.


Ud over selve konkurrencen, kæmpes der også inden for ti specialistkategorier: pionering, opfinderi, førstehjælp, underholdning, kristendom, tons og tempo, logik, natur, orientering og madlavning. Hvert år udvælges seks forskellige specialistkategorier. Specialistkategorierne 2017 er: Pionering Underholdning Kristendom Natur Tons og tempo Orientering Der kåres vindere af de seks specialistkategorier både i væbnerkategorien og i seniorkategorien. Man kan tjene point til specialistkategorierne både på poster og på dagsopgaver. Alle deltagere og sjak får udleveret et lille kort, som giver ubegrænset adgang til de offentlige transportmidler i københavnsområdet i de tre dage hvor posterne er åbne. Det er ikke tilladt at bruge hverken biler, cykler eller taxier. Posterne er åbne fra kl. 817 alle dage, men vi sammensætter selv vores program for dagen. Dog er de poster, vi har mulighed for at besøge én dag, ikke tilgængelige for os dagen efter. Torsdag og lørdag aften er der aftenprogram for alle patruljer med udgangspunkt fra lejren. Fredag aften kaldes friaften og den er helt vores egen. Her kan vi finde på noget at gøre sammen eller bare slappe af i teltet i lejren. Søndag formiddag slutter vi Væbnermesterskabet af med en gudstjeneste og overrækkelse af præmier til alle vinderne. Præmien er en unik håndlavet dolk til alle deltagerne i den vindende patrulje. Derudover modtager den vindende væbnerpatrulje VM-fanen som kan pynte i kredshuset indtil næstkommende VM. Seniorpatruljen modtager en økse, som ligeledes sættes i spil på efterfølgende VM.

Hvad er Væbnermesterskab??? Væbnermesterskabet er en konkurrence i to dele. Den ene del foregår på nettet og hjemme fra kredsens computer. Den anden del foregår i København og er en lejr med opgaver, poster og meget andet. Begge dele løses i små grupper, som vi kalder patruljer.


SÆSONAFSLUTNING! Alle hold holder fælles afslutning Tirsdag d. 20. juni kl. 1730 - 1900 hvor vi spiser sammen, forældre, børn og ledere. Vi sørger for salaten og grillen, og alle medbringer kød og pølser til eget forbrug. Det vil være muligt at købe øl og vand til maden.

SÆSONSTART EFTER SOMMERFERIEN Vi holder fælles opstart efter sommerferien, hvor alle mødes på Grunden onsdag d. 16. august kl. 1730! Husk skiftetøj!!

FØLGER DU MED PÅ ”FJÆSEN”? Følg med i disse grupper: FDF Korsvejen, forældre FDF Korsvejen, puslinge & tumlinge FDF pilte


”LIVETS STORE SPØRGSMÅL” Her har du en række sjove paradokser og spørgsmål, som ikke lige lader sig besvare og det er måske heller ikke meningen. Da man opfandt uret, hvordan vidste man så hvad klokken var? Er det en succes hvis en bog om fiasko ikke sælger godt? Er dyreshampoo testet på mennesker?

Er man et nul, hvis man kommer før nummer 1? Er man racist, hvis man hader racister? Er sterilitet arveligt? Havde Noah også to spætter med på arken? Hvad gør de andre på holdet, hvis en synkronsvømmer drukner? Hvad gør man, hvis man ser et udrydningstruet dyr spise en giftig udrydningstruet plante?

Hvad hedder det, når man trykker på en kuglepen for at få den til at skrive? Hvad sker der hvis man bliver skræmt halvt til døde ... to gange? Hvad sker der, når en uimodståelig kraft rammer et ubevægeligt objekt? Hvad ville der stå på skiltemalernes skilte, hvis de strejkede? Hvem sidder inde i vaskemaskinen og stjæler den ene sok? Hvilken farve har albino-får? Hvilken farve har kaffebønner, før de bliver malet? Hvis det er nul grader udenfor i dag og det bliver dobbelt så koldt i morgen, hvor koldt bliver det så ? Hvis du forsøger at fejle og det lykkes, hvad har du så gjort? Hvis du kører med lysets hastighed, hvad sker der så, når du tænder forlygterne?


Her ser du flaget fra Myanmar. Det mangler lidt farve. Se om du kan finde ud af hvilke farver flaget har og farvelæg det. Hæng gerne din tegning op på opslagstavlen i hytten.

Hold øje med din sommerlejr indbydelse, som er lige på trapperne! Vi mødes på Grunden til fælles afgang med flyet (eller noget lignende) til Myanmar d. 1. juli! Du kan også farvelægge Maren og Mark.


Væbnermesterskab 2017 Finale

MAJ

Onsdag d. 24.maj - søndag d. 28. maj

Korsvejsmarked

JUNI

Lørdag d. 3. juni 2017

Sommerlejr 2017

JULI

Lørdag d. 1. juli - lørdag d. 8. juli

Arbejdsdag efterår 2017

SEPTEMBER

Lørdag d. 30. september


TELEFONLISTE Bestyrelsesformand

Hanne PrĂŚst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

28783927

mcp@post.tele.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Kirsten Pawsey

2664 8755

kirstenpawsey@hotmail.com

Bettina Ă˜ster

2147 1585

bettina.bjarne@live.dk

Michael Bornholdt Nielsen

2870 8030

mni@jarry.dk

Inge-Vibeke Aaen

2022 9003

ingevibeke@hotmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Thomas Jensen

5168 7177

Marianne Kofod

2043 8727

fam.kofod@comxnet.dk

4255 5885

mettec1985@gmail.com

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch Redaktionschef

Michael Pedersen Ledere

Kirsten Simonsen Mette O Christensen


Tip en 9er om Myanmar 1

X

2

Hvor ligger Myanmar?

Kina

Asien

Afrika

Hvilket dyr lever i Myanmar?

Myresluger

Kænguru

Elefant

Hvilken religion har man i Myanmar?

Muslimsk

Buddhisme

Kristendom

Hvad har man ikke Tøj på i et hus i Myanmar?

Hat

Sko

Hvilken farve er Myanmars flag?

Grøn, gul & rød

Blå, gul & rød

Grøn, blå & sort

Hvad vokser der i Myanmar men ikke i Danmark?

Bøgetræer

Korn

Regnskov

Hvad spiser man i Myanmar?

Myre æg

Sæl kød

Hunde

Hvad bruger man i Læderbold Myanmars nationalsport?

Chinlone

Kæp

Hvor mange gange 10 større end Danmark er Myanmar?

15

20

Svar: X - 2 - X - 2 - 1 - 2 - 1 - X - X

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt maj-juli 2017  

Kredsblad i FDF Korsvejen

Korsvejsnyt maj-juli 2017  

Kredsblad i FDF Korsvejen

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded