__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Februar 2016 - april 2016

Grumf...tygge... grumf...mmm...

Se vilde billeder fra juleweekende n på side 7!

Læs mere om landslejren på side 5 og 12! Konkurrencer på side 9 og 10! 30. årgang nr. 1


FORMANDEN SIGER... Et nyt år er startet og FDF holdene er i fuld gang. Megen sne og frost er det jo ikke, så kælketure er det ikke blevet meget til. Heldigvis kan man da finde på rigtig meget andet. Vi har taget hul på et spændende år, 2016 er året hvor der er landslejr for pilte og opefter. En helt fantastisk oplevelse, siger alle der har prøvet at være med før. Det er her, der er mulighed for at møde rigtig mange FDfere på ens egen alder, fra hele landet. Her man kan få gode kontakter, til den FDF uddannelse som leder, nogle af de store vil i fremtiden. 2016 er også året hvor Korsvejsmarked har 25 års jubilæum. Tænk hvad en enkelt tanke fra en FDFér har ført med sig. Det startede i det små og har vokset sig stort igennem årene. Takket være det marked og den indtjening vi har haft, er overdækningen blevet en realitet. Det har ikke været billigt, men ser man på det udbytte holdene har af denne i dårligt vejr. Er det alle pengene vær. Når vi nævner Korsvejsmarkedet, så husk at sætte kryds i kalenderen fredag d. 3. juni, lørdag d. 4. juni og søndag d. 5. juni. For selv om selve markedet kun er om lørdagen, er der rigtig meget som skal sættes op og pilles ned igen. Så hjælpere fredag og søndag er meget ønskeligt. Selvfølgelig også en masse om lørdagen. Det er altid en fornøjelse at være tilstede på Grunden når der er mødeaftner for FDF. Der er liv og glade dage, rigtig mange børn der indimellem er alvorlige når lederne sætter dem på opgaver. Men der er altid tid til pjank og spas og masser af latter. Det er dejligt at få en snak med forældre, når børn afleveres eller hentes og hyggeligt når nogen tager imod ”forældre kaffen” som stilles frem. En stor tak skal her rettes til jer ledere og hjælpere på holdene, uden


jer var der jo ikke hold. I gør en fantastisk indsats uge efter uge og indimellem tages weekender også i brug. Tak til jer forældre for at I lader jeres børn komme ved os. Vi bilder os ind, vi lærer dem en masse igennem leg og oplevelser. Et godt nytår skal lyde til jer alle Hanne Præst Pedersen Formand FDF Korsvejen.

Væbnerne aflægger væbnerløftet i Tårnby kirke.

A-O koden: A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

tag det modsatte bogstav eller spørg en pilt


ORD FRA KREDSLEDEREN... Årets første Korsvejsnyt. Det betyder vi er i gang med en ny halv-sæson, og vi er på vej mod forår. Det betyder også at vi kommer til at lave flere og flere aktiviteter udenfor – så husk lige den praktiske påklædning! Vi har rigtig mange børn i denne sæson. Faktisk ny rekord for kredsen! Det er super skønt, og det er vi naturligvis som FDF’ere glade for. Dog har vi også i denne sæson en anden rekord – og det er et rekord-lavt antal aktive ledere. Det er lidt øv, for det harmonerer ikke altid med de oplevelser vi gerne vil give ungerne. Derfor har vi været nødsaget til at stoppe for nye tilmeldinger på særligt Puslinge- og Tumlingeholdet. Med hilsen fra lederne der, og fra undertegnede som prøver at hjælpe dem, så skal vi beklage hvis det kan virke lidt kaos. Det er på den gode måde; vi vil ikke gå på kompromis med sikkerheden – og vi vil rigtig gerne give ungerne de bedste FDF oplevelser. Derfor er det glædeligt, at vi har budt velkommen til Thomas som leder på Pus-Tum holdet. Thomas er far til Theis, en vores Pilte – og er allerede godt i gang. Vi har heldigvis også gode hjælpere i vores væbnere, der trofast er der til at guide de mindste om onsdagen. Dog fastholder vi vores ”stop for nye” indtil vi har yderligere et par voksne ledere – og der er stadig hverve-præmie på højkant! :-) Med foråret kommer også en masse helligdage – og ikke mindst Korsvejsmarked. Her skal der bruges hjælp fra alle Jer forældre – og det er endnu en glædelig rekord. Vi har rekord-mange forældre !!! Antal børn gange med gennemsnitlig minimum to – det er godt 200 forældre. Hvis hver hjælper os med bare 1 (én time), så svarer det til 5½ uges fuldtidsarbejde – eller næsten 3 hele Korsvejsmarkeds-weekend’er… Husk at tjekke facebook gruppen ”FDF Korsvejen, aktive forældre” – der er info, begivenheder, og en masse andet … I løbet af foråret kommer også lejren for de mindste hold (Puslinge & Tumlinge) – den ligger i Kr. Himmelfartsferien. Der kommer meget mere om den inden længe.


De større hold skal på Landslejr til sommer – og i den forbindelse kommer der en fortrænings-lejr, som vi håber I kan deltage i. Det kommer der også meget mere om. Nu går vi mod de lysere tider – og flere og flere FDF aktiviteter – JUBIIII !!! Vi ses. Allan REJS MED TIL MOLEVITTEN På FDF Landslejr 2016 skal vi rejse til Molevitten. Det er en særlig ø, for det er herfra legen har sit udspring. På Molevitten regerer Kong Risus og Dronning Cordelia, og de har brug for vores hjælp. Legens Kilde har sit udspring på Molevitten, og det er herfra legen strømmer ud til alle på jorden. Legens Kilde får selv sin energi fra legen, så når vi leger, så får kilden også ny energi. På den måde hænger det hele sammen i et kredsløb. Desværre leger vi ikke så meget, som vi gjorde engang, og derfor er Legens Kilde ved at tørre ud. Den sprudler ikke, som den gjorde før i tiden, og Kong Risus og Dronning Cordelia er bange for, at legen er ved at uddø. Vi kan hjælpe! Hvis mange børn og voksne kommer til Molevitten for at lege, så vil det give fornyet energi til Legens Kilde, og den vil forhåbentlig begynde at sprudle igen. Vi inviteres derfor på FDF Landslejr 2016 for at redde legen fra at uddø. Og det gør vi netop ved at lege på alle mulige og umulige måder.

Kapitel 1 Rejs med til Molevitten Gør jer klar, for nu vil jeg fortælle jer en historie. Men vær forberedt, for det er ikke nogen helt almindelig historie. Nej, den er faktisk alt andet end et almindeligt eventyr. Kom, ryk tættere sammen. For det I nu skal høre, er så utroligt, at I aldrig vil tro på, at det er sandt. Men på den anden side er det så vidunderligt, at I vil ønske mere end noget andet, at det virkelig findes. Det er nemlig en sandhed, pakket ind i fantasiens vidunderlige skær. Kom, ryk en anelse tættere på… Er I klar? Så luk øjnene - og åbn sindet. For den slags historier skal ikke læses med øjnene eller høres med ørene - de skal opleves med hjertet. I grænselandet mellem fantasien og virkeligheden findes det mest fantastiske sted. Det ligger derude, hvor det sande og det opdigtede flyder sammen til det stof, som vores drømme er gjort af. Kun få ved....

LÆS VIDERE PÅ EVENTYRET PÅ WWW.LANDSLEJR.DK!!


PUSLINGE & TUMLINGE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Marianne Kofod, Kirsten Simonsen & Mette Omega Christensen


>>>>>>>>>> Bemærk indholdet i næsen... samt teksten ovenover! Nye sider af Bjørg? Næppe...! :-)

<<<<<<<<<< Rigtige væbnere har korte rør på - hele året! Læs mere andetsteds i bladet.

REKORD JULEWEEKEND

Glade pebersvende og -svendinder! Der blev produceret pebernødder til den store guldmedalje...OG Børnenes Rekordbog på juleweekenden!


PILTE Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Michael Bornholdt Nielsen & Inge-Vibeke Aaen


Opgaven herunder: hvid er prikker og rød er streger. LAVET AF CAROLINE OG SIGNE

Juleweekend

På juleweekenden blev der blandt andet lavet masser af .--././-..././.-./-./---./-.././.-.; der blev også sprintet om et juletræ med en .--././-..././.-./-./---./ på en ske. Da de onde onde voksne smed børnene ud i det kolde …-/./.---/.-. begyndte det at regne. Så krøb alle børnene ind i shelteren hvor der blev fortalt --./.--.-/-.././.-. og sunget sange.


LIDT AT GRINE AD Og en vits fra juleturen ”hvad hedder menneskets bedste 4benede ven?” …….en sofa….

KONKURRENCE

KAN DU FINDE MINDST 5 FEJL!? Vores kredsleder Allan har tilbudt at demonstrere hvordan man IKKE skal flække brænde, og udlover derfor en pose Matador Mix til den som kan påpege flest fejl! Læg dine forslag i postkassen på Grunden, så trækker vi lod om præmien!


Mød Molevittens beboere Kong Risus Molevittens konge hedder Kong Risus. Han har en bold i hånden og en hockeystav som scepter. Kong Risus er kendt for sin tordenlatter, der kan få glæde og smil frem hos alle, der hører den.

Dronning Cordelia Øens milde og varme dronning hedder Cordelia. Hun har et stort hjerte, lige som en dronning skal have det. Men tag ikke fejl af hende, for hun er lige så skør som hun er varm. Hun elsker at lave løjer – især når der er fest på slottet.

Dødbiderne

Spradebasserne. Grinebiderne

er uhyggelige væsner, som bor langt oppe i Grædebjergene, hvor der er fyldt af tomhed og håbløshed. Det er væsner, hvor leg og glæde er forsvundet og tilbage er kun triste kroppe, der vandrer hvileløst rundt. Når de går til angreb forvandler dig sig til slimede væsner, der er mere uhyggelige end noget andet.

Når du får en god idé eller Molevittens vogtere og enerfår helt vildt meget lyst til gibomber hedder at lege, så er det nok en grinebidere. De passer og spradebasse, der er på spil. plejer øen og Legens Kilde En spradebasse er et lille sammen med kongeparret. væsen, som lever i vandet Legender fortæller, fra Legens Kilde. Den sprin- at de mest livlige og dansenger ud af vandet og ind i dit de strømme i kilden øre, og der kildrer den din lidt efter lidt fik tanke og vilje hjerne. Når den gør det, kan man slet ikke lade være med at lege og grine.


VÆBNERE & SENIORVÆBNERE Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov, Brian Ramlau & Bettina Øster


····/···-/··/···/-·-//--·/··/·-·/·-/··-·/··-·/·/-·//·/·-·//··-·/-·--/·-··/-··/-//--/ ·/-··//···/-/·-·/··/-···/·/·-·//-/··/·-··//·/-·//·-/··-·//-··/··/-·/·//·-··/·/-··/·/· -·/·//---/--·//···/---·/·-·/--·//··-·/---/·-·//··-·/·-··/---·/-··/·/-···/---/·-··/···/·/·-·//-/··/·-··//····/·/·-··/·//····/---/·-··/-··/·/-//·--·/·-/·-//-·/·-·-/···/-/ ·//--/---·/-··/·/·-·-·-//--·/·-·-/·-··/-··/·/·-·//-·-/··-/-·//-··/·/-·//··-·/---·/··/···/-/·//-··/·/·-·//--·/---·/·-·//-··/·/-/·-·-·-//

DE SMÅS GULDKORN (hørt på Pusling-Tumling holdet i forbindelse med Verdensmørket) Spørgsmål: Hvor kommer Corn Flakes fra? Svar: USA Spørgsmål: Hvor kommer sukker fra? Svar: Butikken! Spørgsmål: Når sukkerrør dyrkes, hvor det er varmt – hvor kan det så være? Svar: I Lalandia!


Lige om lidt... Fastelavn i Skottegården på lørdag d. 6. februar kl. 1030. FDF Korsvejen går som sædvanlig til hånde og hjælper med tønder og fastelavnsboller, og der er mulighed for at vinde flotte præmier i alle tre gårde.

Sommerlejr for puslinge og tumlinge bliver allerede d. 5/5-8/5 og afholdes i lejrhytten ”Næs” på Lolland ganske tæt på Knuthenborg Safaripark. Korsvejsmarked 2016 bliver nummer 25 i rækken og løber af stablen lørdag d. 4. juni!

1. marts er sidste tilmeldingsfrist for landslejren! Der skal betales de første kr. 500,- ved tilmelding, som skal ske på www.landslejr.dk.

Landslejr 2016 afvikles 7/7—15/7 2016! Fortræning ligger 15/4—17/4 2016! Læs mere om begge lejre andet sted i bladet! 7. juli tager vi afsted på landslejr. Det er også den dag at de fik elektriske sporvogne i Århus - i 1904! Og samme dag at man i 1815 fik afsluttet Napoleonskrigene ved at de allieredes tropper marcherede ind i Paris. Og for at det ikke skal være lyv: Samme dag i 1937 angreb japanerne Marco Polo-broen i Beijing! Wauw!


TELEFONLISTE

Bestyrelsesformand Hanne PrĂŚst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

28783927

mcp@post.tele.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Kirsten Pawsey

2664 8755

kirstenpawsey@hotmail.com

Brian Ramlau

2670 1542

ramlau74@gmail.com

Bettina Ă&#x2DC;ster

2147 1585

bettina.bjarne@live.dk

Michael Bornholdt Nielsen

2870 8030

mni@jarry.dk

Inge-Vibeke Aaen

2022 9003

ingevibeke@hotmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Kirsten Simonsen

4091 2698

kirsten.s@comxnet.dk

Marianne Kofod

2043 8727

fam.kofod@comxnet.dk

Mette O Christensen

4255 5885

mettec1985@gmail.com

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch Redaktionschef

Michael Pedersen Ledere


Et historisk tilbageblik…..til 2003 I 2003 holdt Korsvejsmarked fortsat til bag Korsvejskirken og det år fik vi til stor glæde for børnene besøg af Prop og Berta, og deres ”far” Bent Solhof!

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt februar-marts-april 2016  

FDF Korsvejens kredsblad

Korsvejsnyt februar-marts-april 2016  

FDF Korsvejens kredsblad

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded