__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

December 2016 –februar 2017

31. ĂĽrgang nr. 4


Bladene falder af træerne, kulden er kommet og julen nærmer sig. Mange traditioner klares og hermed juleweekenden med en masse glade FDF børn ledere og ”køkkentanter”. Inden vi nåede så langt, har der været en efterårs sæson med mange aktiviteter inde og ude. Hytten på Grunden syder tirsdage og onsdage. HUSK vi har altid kaffe på kanden og er klar til en snak med jer forældre. Bestyrelsen er til stede hver mødeaften, ikke os alle på en gang men næsten altid nogle af os. Vi sørger for mad til vores ledere, det giver et godt sammen hold, når vi også har tid til at snakke og planlægge. Arbejdsweekend har vi to gange om året, af flere grunde fik vi ikke annonceret godt nok op til efterårets arbejdsdag og der mødet selvfølgelig ingen op, vi må så give den en ekstra indsats i foråret. BUSK Børne Unge Sogn Kirke, en gudstjeneste med vores FDF børn i centrum. I år fik vi en opvisning i FDF piltes fortolkning af dagens tekst. FDF Landsmøde afholdes hvert andet år, det er her Hovedbestyrelsen bliver valgt og love og regler for FDF bliver justeret. Vi deltog 2 personer her fra vores kreds, formand Hanne Præst Pedersen med stemmeret og leder Marianne Kofod som observatør. På sidste landsmøde havde vi vores mækrer til skjorterne oppe. Plastikken holdt ikke godt nok, det blev besluttet at lave mærkerne i metal og de er nu endelig kommet ud til kredsene. Den blå bog med bl.a. gode råd til FDF børn i naturen, spurgte vi ind til og den er også endelig blevet


redigeret færdig og kan udleveres ved indmeldelsen. Husk I kan følge med på www.fdf.dk/landsmøde. Også efter mødet! Menighedsrådsvalg er overstået og de nye menighedsråd går i gang når kirkeåret starter med 1. søndag i advent. FDF Korsvejen hører til Tårnby kirke. Her var der fredsvalg, d.v.s. der var kun en liste opstillet. Der er kommet flere nye og yngre medlemmer ind i menighedsrådet her og vi glæder os til deres arbejde. Vores direkte kontakt til Tårnby kirke varetages af præst Ida Nielsen som sidder i vores bestyrelse. Opstart onsdag d. 4. januar 2017, bliver en fælles opstart efter jul og nytår, her er en masse mærker som skal tages på de enkelte hold. Jeg glæder mig til at se jer igen. Vi er mægtig privilegeret, endelig har vi nogle unge FDF´er, seniorvæbnere, som hjælper på de andre hold. I skal alle have en stor tak, I er vores kreds fremtid. Og selvom I kommer ud for mange nye oplevelser i jeres hverdag, med mange udfordringer, er det mit håb, at flere af jer er så glade for den fritids beskæftigelse det er at være FDF, at I bliver eller vender tilbage efter en uddannelses pause. Korsvejsmarked falder i år i pinsen, ALTID første lørdag i juni, det har vi prøvet før med rigtig god succes. Så skriv endelig datoen d. 3. juni 2017 samt dagen før og efter, vi har brug for mange hjælpere blandt jer forældre. Til gængæld kan vi så garantere billig sommerlejr og julelejr m.m. Vi får som regel et pænt overskud, som går til forbedringer på hytten og til FDF aktiviteter. Jeg ønsker på bestyrelsens vegne, alle medlemmer af FDF Korsvejen, ledere og forældre, en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Hanne Præst Pedersen formand Praktisk kreds INFO: Adresse FDF Korsvejen, Gemmas Alle 100, postboks 15, 2770 Kastrup Mail fdfkorsvejen@gmail.com Web www.fdfkorsvejen.dk Bank Regnr. 5324 Konto 0242 161 Mobilepay 6070 1933 Redaktion mcp@post.tele.dk


JULEKALENDER

DØDSFALD

Vidste du at der faktisk ligger en julekalender på FDFs hjemmeside, hvor de skrappe dagligt kan teste deres FDF-viden med et spørgsmål!

Hjørdis Jensen, gammel leder i kredsen, døde i en alder af 77 år i slutningen af oktober. Hjørdis var vel første

Det er her at det foregår: http://fdf.dk/fdf-julekalender Du registrerer dig blot med dit telefonnummer—det er alt! Ikke noget med facebook eller google login! Man deltager samtidig i konkurrencen om en lækker Fjällräven Kånken-taske fra 55°NORD. forælder som startede i FDF Korsvejen, den gang i Korsvejskirken , da hendes egen datter Birthe også startede. Hun var leder for de små i mange år, ligesom hun var den ”voksne” overfor resten af lederflokken som alle var unge mennesker dengang. Det var nok meget godt! Kredsen var repræsenteret ved begravelsen med en flot bårebuket. Æret være hendes minde!


Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Marianne Kofod, Thomas & Mette Omega Christensen

DECEMBER: 07. december 14. december

Julebagning Juleafslutning

JANUAR: 04. januar 11. januar 18. januar 25. januar

Fællesopstart efter juleferien Hvor mange lege kan vi?!? Mere leg (leg løs, sæt det fri...) Hvad mon vi finder på i dag?

FEBRUAR: 01. februar 08. februar 10. februar 15. februar 22. februar

Hvad fandt vi på sidst? Forberedning til d 10. februar Forældrespisning (Fredag) Hvad ved vi om Drama? Sceneskræk? Væk med det!


Bagklogs Brevkasse Kære brevkasse, Jeg er en pige på 11 år der går til FDF i Korsvejen på Amager. På sidste juleweekend var der en dreng fra mit FDF hold med og han er rigtig sød! Jeg kan kende ham på den blå skjorte og i den ser han brand godt ud. Han er rigtig dygtig til det med bål, han har i hvert fald tændt ild i mit hjerte. Hvad skal jeg gøre? Knuz 1. væbnerpigen med fletningerne.

Kære 1. væbnerpige med fletningerne, Kærlighed er altid så svært. Du skal sørge for, at han lægger mærke til dig, så prøv at lægge en sten i hans sko eller læg en syltetøjsmad i hans March og Lejr. Så skal han nok lægge mærke til dig. Håber det lykkes for dig. Med venlig hilsen Brevkassen.

Hej brevkasse, Jeg er kommet til at spise alt, alt for meget ris a la mande på juleweekenden, fordi jeg bare ville vinde den meget eftertragtede mandelgave – skumfiduser i julemandens sure sok! Men selvom jeg spiste 7,5 kg ris a la mande fik jeg ikke mandlen!! Jeg er derfor sikker på, at det er aftalt spil og at nogen har snydt. Det er virkelig strengt og uretfærdigt, den svedige julesok var HELT klart min! Hvor skal jeg klage? Venter på svar nu! Hilsen den rigtige vinder.


Kære vinder, Du skal helt klart bruge din ret til at kræve din velfortjente gevinst. Jeg tænker, at din kredsleder må træde i karakter og annullere den på juleweekenden afholdte ris a la mande spisning og arrangerer en ny konkurrence afholdt i henhold til det officielle ris a la mande reglementet i juledirektivet §24, hvor du uden tvivl bør hyldes som den rigtige vinder og modtage en uforbeholden undskyldning fra snyderen og få udleveret din præmie og modtage hele kredsens hyldest. Rigtig meget held og lykke. Mange hilsner Brevkassen

Kære brevkasse Er der nogen der har set mine underbukser? De er blå med brune bremsespor. De forsvandt sporløst natten til søndag på vores juleweekend. Jeg håber de dukker op, da det er de eneste jeg har. Fra mig T….. Kære mig T….. Sig mig, er du Thomas? Altså leder Thomas? Jeg har hørt, at der efter weekenden hang noget blåt i flagstangen. Kan det mon tro være dine underbukser? Prøv at skrive til opsynsmanden. Hilsen Brevkassen PS: Det kan også tænkes, at der bor et underbuksemonster på lejren!

HA HA HA!


Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1730-1900 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov & Bettina Øster

DECEMBER 06. december 13. december

Julebag Juleafslutning med forældre

JANUAR 04. januar 10. januar 17. januar 24. januar 27. - 28. januar 31. januar

Opstart fælles alle hold - kirken Musik 1 Lagkageløb Mad 3 - Planlæg mad til lørdag Overnatning og forældrespisning Vi laver spil (kælker ved snevejr)

FEBRUAR 07. februar 14. februar 21. februar 28. februar

Vi laver spil (kælker ved snevejr) Forkyndelse 2 - Kirkebesøg Forkyndelse 2 - Fadervormøde Forkyndelse 2 - Fastelavn


Årets BUSK gudstjeneste fandt traditionen tro sidste søndag i oktober og for os foregik det i Tårnby kirke. Pilte og Seniorvæbnere/Seniorer havde forberedt en form for teater happening til dagen, så alle kirke gæster blev udenfor kirken mødt med et tilbud om at komme i himmeriget ved køb af et medlemskort til guds klub. Inde i kirken kom både fattige enker og farisæere, der prøvede at overtale folk til at vælge som de, i troen på gud. Heldigvis var Ida vores gode præst på sin plads og fortalte os alle om, hvordan vi alle allerede er en del af guds klub og velkomne i himmeriget. Det var en rigtig fin dag og med hjælp fra Seniorvæbnerene/ Seniorer fik vi også læst indgangs og udgangsbøn, fik nadver og fik luftet vores fane!


ANNONCE Hej FDF’er! Mangler du Den Lille Blå medlemsbog i din skjorte? – så har du endelig chancen for at erhverve den… Bogen har en masse super gode informationer – om pakning af rygsæk, morsekoder, knob og en masse lege og spas. Den kan købes for 50 kr ved henvendelse til kredslederen. Betaling via MobilePay 60701933. Der skrives ”Lille Blå” i tekstfelt.

FØLGER DU MED PÅ ”FJÆSEN”? Så husk at FDF Korsvejen har nogle grupper der er værd at følge. De små samt piltene skriver hver uge og lægger typisk en håndfuld billeder op fra møderne, så der er mulighed for at følge med i, hvad de laver. Der udover er der er en forældregruppe hvor rigtigt mange informationer lægges op, og der bringes også billeder fra fælles arrangementer, såsom weekends og sommerlejr. Søg efter disse grupper: FDF Korsvejen, forældre FDF Korsvejen, puslinge & tumlinge FDF pilte


Mødetider: Ledere:

Onsdage kl. 1730-1900 Christina Elmbak, Michael Bornholdt Nielsen & Inge-Vibeke Aaen

Da alle væbner ledere er super skrappe til forkølelse og alle har taget samtlige forkølelsesmærker, vil alle de kommende møder have en snert af lommetørklæder, næsespray og varm te. DECEMBER 07. december 14. december JANUAR 04. januar 11. januar 18. januar 25. januar FEBRUAR 01. februar 08. februar 15. februar 22. februar

Vi skal kælke ned fra taget på hytten Julemanden kommer på besøg Jubii.... Vi skal være fuldbyrdede væbnere Vi har tørsvømning på land inden vi skal svømme rigtigt Vi hugger hul i isen i kanalen i byparken, så vi er klar til næste uge Vi tager svømmemærke i kanalen i byparken Vi skal styrketræne vores kæbemuskler Hvor længe kan man hænge i et træ i munden? Vi øver vores kundskaber ud i lejrmad... der skal laves skysovs og luftfrikadeller I anledning af Halloween klæder vi os alle ud som Bamse og Kylling.


OPGAVESIDEN

Som bekendt er februar årets korteste måned. Men hvilken er egentlig årets længste? Oktober. Vi stiller tiden en time tilbage, så den er en time længere.

To søstre var født samme dag i samme år, havde samme forældre – og var ikke tvillinger – Hvordan kan det gå til? Der var en søster mere – De var derfor trillinger.

To røde og to sorte kort blandes og lægges op på en række med billedsiden nedad. To af kortene trækkes ud tilfældigt. Hvad er sandsynligheden for at de har samme farve? 1/3 – Når det første kort er trukket, er der kun et kort tilbage med den farve – Altså et kort ud af de tre tilbageværende.


Mødetider: Ledere:

Tirsdage kl. 1900-2100 Kirsten Pawsey, Lisbeth Klarskov & Bettina Øster

VIGTIGT VIGTIGT VIGTIGT Attention alle seniorvæbnere og seniorer! Vi har i lederlokken evalueret de sidste måneder på de to tirsdagshold. Vi har fundet frem til, at for at de to tirsdagshold kan fungere på bedste vis, så alle får det optimale ud af det, må vi lave nogle ændringer. Vi er fremadrettet tre ledere om tirsdagen. Hvis vi skal lave det vi synes er sjovt og spændene (og som I unger synes er sjovt), kræver det at vi alle tre ledere er tilstede på begge hold. Derfor har vi fra 10. januar besluttet, at de to hold ikke skal komme samtidigt. Piltene vil stadig skulle komme 17.30 til 19.00. Seniorvæbnere og seniorer vil få mødetid fra 19.00 til 21.00. Fra 19.00 til 19.30 vil der være fælles spisning, så I skal altså ikke spise hjemme om tirsdagen. Vi ser denne løsning som den bedste for dette forår! Glæder os til resten af sæsonen – nu med mad!!!


Hej FDF’ere! Velkommen til årets sidste Korsvejsnyt. Det er snart jul og nytår – og så bliver det forår igen. Dette nummer af bladet dækker alle vintermånederne, og ingen ved jo hvordan vinteren bliver, så der kommer lige en lille praktisk husker: HUSK nu at FDF’ere ofte er ude – også selvom det er lidt koldt eller vådt – derfor opfordres I at tænke godt over noget praktisk påklædning. Når nytåret er vel overstået og kalenderen viser 2017, skal vi naturligvis lave det årlige fakkeloptog ned til Tårnby Kirke. Det sker onsdag den 4. Januar 2017. Det er også dagen, hvor vores store væbnere skal aflægge væbner-løftet. Vi håber at se rigtig mange blå skjorter og forældre den dag – og vi slutter i konfirmandstuen med varm kakao. Når vi så kommer godt i gang med tirsdags- og onsdags-møderne i 2017, så kommer der til at ske en smule ændringer – som gerne skulle gøre det endnu sjovere at gå til FDF, at være FDF’er. Vi er heldigvis mange medlemmer og der er rigtig mange glade unger her eneste tirsdag og onsdag. Nogen gange er der rigtig rigtig mange. Særligt med de store har vi talt lidt med dem, om hvad de gerne vil med FDF. Og vi har fået nogle gode inputs, som både gælder for store og små. De store (seniorer og senior-væbnere) får lidt ændrede mødetider, og for de små håber vi stadig snart at kunne dele dem lidt mere op. Vi har nogle rigtig gode assistenter på holdet – nogle af vores store væbnere. Så vi venter bare på at de bliver 18 år og kan få en leder-zipper-tag… I skrivende stund er 2/3 af kredsen af sted på juleweekend. Det er et rigtig flot deltager antal, og mon ikke det bliver en super-hyggelig tur. Se andetsteds i bladet for lidt flere detaljer om juleweekenden. Tilbage blot at ønske Jer alle sammen en rigtig god jul og et godt nytår. Pas på Jer selv og hinanden. Kredslederen


Kom med os til Myanmar, og oplev en uge hvor vi leger, dyster og hygger sammen med vores FDF venner. Hvis mor og far har svært ved at sende dig helt over på den anden side af jorden, så kan du berolige dem med at det bare er noget vi leger. Vi bliver nemlig her på Sjælland

Myren Maren og Myren


Lejrbålsunderholdning på juleweekenden. Julemanden kom forbi og var som sædvanlig i god stand!

Nisseguldet er i hus! Den bliver svær at have hængende i skjorten sammen med alle de andre mærker!


Børnene venter spændt! Hvad mon der skal ske nu. Hvem kommer ind ad døren? Er det julemanden - eller måske en leder!

Udenfor går lederne rundt og tænker ”Hvor mon børnene er henne?”


Lørdag d. 25. februar

Fastelavn i Skottegården

FEBRUAR

Fælles opstart

JANUAR

Onsdag d. 4. januar 2017

Korsvejsmarked

JUNI

Lørdag d. 3. juni 2017

Sommerlejr 2017

JULI

Lørdag d. 1. juli - lørdag d. 8. juli


TELEFONLISTE

Bestyrelsesformand Hanne PrĂŚst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

5183 9831

abc.cph@gmail.com

2850 5505

fdfkorsvejen@gmail.com

4010 2051

mkcon@mail.dk

28783927

mcp@post.tele.dk

Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Kirsten Pawsey

2664 8755

kirstenpawsey@hotmail.com

Bettina Ă˜ster

2147 1585

bettina.bjarne@live.dk

Michael Bornholdt Nielsen

2870 8030

mni@jarry.dk

Inge-Vibeke Aaen

2022 9003

ingevibeke@hotmail.com

Christina Elmbak

3252 5555

familien.be@gmail.com

Thomas V. Jensen

5168 7177

thomasvjensen@hotmail.com

Marianne Kofod

2043 8727

fam.kofod@comxnet.dk

Mette O Christensen

4255 5885

mettec1985@gmail.com

Kredsleder Allan B. Christensen Udlejning af Grunden Carsten Bruun Korsvejsmarked Mogens Knoblauch Redaktionschef

Michael Pedersen Ledere


FDF tog Gud med på Pokemon-jagt!

Gug Kirke var fyldt, da FDF Gug i samarbejde med kirken afholdte Pokemongudstjeneste søndag den 30. oktober. Det er oplagt bruge Pokemon til at forklare kristendommen i børnehøjde, siger præsten. Gud og Pokemon behøver ikke at være hinandens modsætninger. Det viste FDF Gug, da kredsen i samarbejde med Gug Kirke afholdte Pokemon-gudstjeneste søndag den 30. oktober. Her kunne både store og små være med, da der efter gudstjenesten blev jagtet Pokemons ved kirketårnet og spist kage, der i dagens anledning var dekoreret som vaske ægte pokeballs. - Det har været fedt at være med i dag, fordi der var Pokemon-tema. Vi kan godt lide Pokemons, så vi syntes, det var sjovt. Og så smagte kagerne vildt godt, fortæller Nikolai og Kasper, der begge er 10 år.

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt december 16 - februar 17  

FDF Korsvejens kredsblad med diverse artikler og programmer

Korsvejsnyt december 16 - februar 17  

FDF Korsvejens kredsblad med diverse artikler og programmer

Profile for mcp54
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded