Page 1

Juni 2010

Lady

komm

g a ga er

er til H

Verd hundens st i Her etopmørste øde World ning Dog Show

2010

ning

Danm outl arks et-me Stør Rabatj s s agt i M te s e C H


Titel af forfatter

Køb gavekort til en verden af oplevelser

MCH gavekort Gavekortet kan benyttes til køb af billetter og til spisning i Restaurant Teater KÌlderen.

{2}


Indhold

Ægte oplevelser er in

4 Gaga’s gale monstershow i danmarks nye multiarena Lady Gaga 6 Hunde fra hele verden til topmøde i Herning World Dog Show 2010 8 Metalhelten Ozzy kommer til Herning Ozzy Osbourne 10 Rabatjagt på Danmarks største outlet-messe Outlet-Messen 12 Teaterkoncerten Gasolin’ får premiere i MCH Gasolin’ koncerten

“En god koncertoplevelse, en shoppetur på Danmarks største outlet-messe med veninderne eller en bokse-aften med gutterne. Vi vælger i højere grad end tidligere oplevelser ud fra det der giver personlig værdi. Derfor er oplevelser – og ikke mindst ægte oplevelser mere in end nogensinde“, fortæller livsstilsekspert og kommunikations­ rådgiver Henrik Byager. “Vi vælger i stigende grad oplevelser, der gør os glade; der giver os identitet og fællesskabsfølelse. Men det skal være oplevelser med autenticitet og indhold. Oplevelserne må gerne udvikle os og give os identitet. Vi går utrolig meget op i, hvordan vi bruger vores fritid. Vi vil have oplevelser, der øger vores livskvalitet – allerhelst sammen med andre. Det er en tendens, der ikke bare har overlevet krisen, men som ser ud til at stå stærkere i vores bevidsthed. Gode oplevelser giver livet større mening“, fortæller Byager. Og ifølge livsstilseksperten har netop MCH noget at tilbyde de oplevelses­ søgende danskere: “MCH har mere end 50 års erfaring i at tilbyde gæsterne den personlige og unikke oplevelse. Og netop virksom­ hedens solide og stærke historie mikset med et professionelt personale og unikke faciliteter, er alt sammen med til at skabe den særlige MCH-ånd, jeg og garanteret alle andre gæster mærker, hvad enten vi er til rockkoncert, fagmesse, boksestævne eller opera“.

Udgiver MCH Messecenter Herning Kongrescenter Vardevej 1 | 7400 Herning 9926 9926 | mch.dk Ansvarshavende CHEFredaktør Lone Sunesen | MCH

TEKST Sune Falther Kim Nybom Mikkelsen Lone Sunesen

Design Marketing | MCH

Billeder Tony Brøchner Hedi Slimane Live Nation

Forsidefoto Hedi Slimane

Trykkeri Arco Grafisk A/S

Der tages forbehold for ændringer og trykfejl i OPLEV såvel som i sæsonprogrammet

VM i Brydning ? januar - ? januar MCH Messecenter Herning Læs mere på mch.dk eller sæsonprogrammet side ?


Gaga’s monster-show til herning

{4}


Gaga’s

monster-show til Herning Af Lone Sunesen | Foto: Hedi Slimane

Nogle kalder hende nok mere gak end GaGa, selv kalder hun sig ’performance artist’ – hun er tidens største popdiva. Kunstnernavnet er Lady GaGa, og 20. oktober giver hun koncert i Danmarks nye nationale arena – MCH Multiarena Herning. ’Pokerface’, ’Bad Romance’ og ’Just Dance’ er nogle af numrene fra tidens absolut mest populære og opsigtsvækkende sangerinde Lady Gaga. Med sine spektakulære kostumer, iørefald­ ende hits og fandenivoldske attitude spår mange Lady Gaga til at være Madonnas tronfølger til titlen som poppens dronning. Til hendes verdensturne Monster Ball Tour bringer Gaga, en pimpet Rolls Royce og 25 kostumeskift til Herning, hvor Lady Gaga som den første verdensstjerne giver koncert i MCH’s nye multiarena med plads til 15.000 gæster. Tidens hotteste popdiva “Lady Gaga er en af tidens hotteste sangerinder. Med hendes spektakulære show kan publikum se frem til et brag af en koncert i MCH’s nye multiarena. Vi glæder os til at give de 15.000 gæster en garanteret unik og spektakulær musik- og sceneoplevelse“, udtaler administrerende direktør ­Georg Sørensen, MCH. Lady Gaga fik sit store gennembrud i 2008 med albummet The Fame, som bl.a. indeholder storhittet ’Pokerface’ og ’Just Dance’, som begge indtog hitlisterne overalt i verden. I 2009 blev Lady Gaga indstillet til hele seks amerikanske Grammy-nomineringer og vandt for Bedste Dance Album og Bedste Dance Recording. Senest vandt hun tre Brit Awards. I øjeblikket topper

hun hitlisterne i duet med Beyoncé og sangen ’Telephone’. Fra strip til glas-bikini Lady Gaga – alias 23-årige Stefani Joanne Angelina Germanotta – er på alle måder sin helt egen: Hun skaber sine egne shows, hun designer scenerne, vælger kostumerne og skriver al musikken selv. Et sjældent syn i vores

“Jeg hader at have fucking bukser på. Jeg foretrækker bodystockings. de er også nemmere at danse i“

“Jeg hader at have fucking bukser på. Jeg foretrækker bodystockings – de er også nemmere at danse i!“ Gaga eller genial? Stefani Joanne Angelina Germanotta er født den 2. marts 1986 i New York. Hun forlod hjemmet tidligt, og droppede ud af New York University på første semester for at hellige sig musikken. Resultatet var at hun i New York City optrådte som teenager i natklubber af mere eller mindre tvivlsom karakter, hvor hun delte scene med farverige dragqueens og strippere. I dag betegnes hun af mange som genial mega-star: “Jeg var nødt til at undertrykke mine kunstneriske ambitioner i mange år, fordi man gjorde nar af mig“, har Lady Gaga sagt i et interview med den britiske avis The Independent: “Men nu er jeg kapslet inde i min galskabskasse, og jeg kan gøre, hvad der passer mig“.

dages popverden. Hun har brilleret med at optræde i en bikini af glas, en boblekjole af plastic og en toga lavet udelukkende af lyserøde post-it sedler. Og til sit allerførste show strippede hun. Da publikum ikke ville holde kæft under koncerten, smed hun tøjet, til hun stod tilbage i trusser, netstrømper og højhælede sko. Så holdt de kæft, og koncerten kunne fortsætte. Hun er kvinden bag de udødelige ord: Lady Gaga 20. oktober 2010 MCH Multiarena Herning


Verdens største hundetopmøde i herning

Verdens største hunde Af Sune Falther | Foto: Arkiv

Med World Dog Show kommer et unikt arrangement til Danmark. Over fire dage konkurrerer op mod 22.000 hunde fra hele verden om titlen - verdens bedste hund.

{6}


topmøde i Herning De vil være store, de vil være små. De vil komme i mange farver og former. Der vil være rigtig mange af dem og i alle racer. Op mod 22.000 hunde fra hele verden kommer til verdens største hundeshow – World Dog Show, der løber af stablen 24.-27. juni i MCH Messecenter Herning.

Hundene er delt ind i grupper, så de dyster indbyrdes i racer og grupper – eksempelvis er terrierne i én gruppe og mynderne i en anden. Hver dag er der afsluttende konkurrencer, hvor den bedste hund går videre til den endelige finale på fjerdedagen den 27. juni, hvor vinderen af ’Best in Show’ findes.

De dyster i ti grupper, og til sidst vil der være en enkelt hund tilbage, som vil få den prestigefyldte titel ’Best in Show’ – hundeverdenens svar på en verdensmester eller en oscar-vinder. “Det er den fornemste hundekåring i verden, og selv om der hverken er penge eller pokaler på spil, så er der meget prestige i at nå helt til tops“, siger Vibeke Knudsen, Dansk Kennelklub. World Dog Show kan sammenlignes med et dyrskue – men er kun for hunde. Der er kvalitetsbedømmelser og konkurrencer, hvor hundene bedømmes, vurderes og konkurrerer mod hinanden: “Det, der får folk til at komme, er konkurrencen om titlerne. At blive verdensmester - ’Best in Show’ - er virkelig noget, der konkurreres om. Så hundene bliver vasket, trimmet, tørret og børstet i alle ender og kanter“, siger Vibeke Knudsen.

VM i ’Dog Dancing’ Undervejs foregår der også mange andre ting. To store haller er sat af alene til udstyr til hundeejerne, og her kan man finde alt i alle afskygninger. Og så vil der være konkurrencer, eksempelvis verdensmesterskaber i lydighed, agilitykonkurrencer – og det første VM i ’Dog Dancing’:

God hund Men selv ikke den smukkeste pels eller rankeste holdning dur til noget, hvis ikke hunden har sine helt grundlæggende færdigheder på plads: “Først og fremmest bedømmes hundene på temperament. Er hunden sky eller aggressiv, så er der et rent nul. Der er ikke kun fokus på udseende. Hundene skal have et sundt temperament og være omgængelige. Det skal være en god hund, hvis den skal vinde noget“, siger Vibeke Knudsen. Arrangementet løber over fire dage, og der ventes i omegnen af 22.000 hunde og cirka det dobbelte antal ejere fra 35-40 forskellige nationer.

“Det er lydighed til musik, og minder meget om de kür-programmer, man kender fra hestesport. Det handler om at opføre en lille fortælling til musik“, siger Vibeke Knudsen. Med så mange hunde, vil der også være rigtig mange hunde-efterladenskaber. Men det er der tænkt på. “Der er meget personale på arbejde, der skal rydde op. Danske hundeejere er gode til at samle op selv, men i udlandet er man ikke vant til at samle op efter sin hund. Så der bliver brug for adskillige hundrede frivillige til hundeshowet“, siger Vibeke Knudsen.

FAKTA World Dog Show er et årligt tilbagevendende arrangement, som den internationale hundekennelorganisation FCI arrangerer. FCI er i Danmark repræsenteret af Dansk Kennelklub, og der er i alt 85 medlemslande. Der har en gang tidligere været World Dog Show i Danmark, det var i København i 1989.

World Dog Show 2010 24. - 27. juni 2010 MCH Messecenter Herning


Rocklegenden OZZY kommer til Herning

{8}


Rocklegenden OZZY kommer til Herning Af Lone Sunesen | Foto: Live Nation

Rock-ikon, metalhelt og celebrity-star. Det er ingen ringere end The Ozzman himself – også kendt som Prince of Darkness og legendarisk forsanger i Black Sabbath – der besøger Herning 30. august. - Vi er stolte over, at vi igen kan byde publikum inden for til endnu et verdensnavn, når en af rockens største legender Ozzy Osbourne går på scenen i Messecentret. Ozzy har gennem flere årtier både henrykket, begejstret og provokeret publikum med sit helt eget og unikke sceneshow, og nu får de danske fans også mulighed for at møde legenden på scenen i Herning, udtaler administrerende direktør ­Georg Sørensen, MCH. Hård rock og reality-tv Han har bidt hovedet af en flagermus under en koncert, han bærer tyk sort eyeliner, og han er ikke bange for at provokere borgerskabet. Som forsanger i det banebrydende Black Sabbath,

var Ozzy med til at skabe selve genren Heavy Metal. Med sin dynamiske performance skabte Ozzy sin helt egen niche indenfor hård rock. Imidlertid tog stoffer og alkoholmisbrug overhånd, og han blev smidt ud af bandet. I ‘80erne skabte han sin egen solokarriere, og med reality-serien ’The Osbournes’ på MTV opnåede Ozzy nærmest kultstatus. TV-serien gik helt tæt på den lidt bizarre familien Osbourne, og vi kom alle på fornavn med konen Sharon, datteren Kelly og sønnen Jack. Serien blev så berømt, at selv den daværende amerikanske præsident Bush inviterede familien til middag i Det Hvide Hus. Og i forlængelse af TV-sucessen fik Ozzy igen sat skub i solokarrieren, da han i 2001 udgav singlen ‘Dreamer’, som straks røg til tops på hitlisterne. Fra fattigdom til metalhelt Ozzy Osborne blev født ind i en fattig familie, hvor han havde seks søskende. Hans far arbejdede deltid som værktøjssmed, og moren arbejdede for et bilfirma. Han havde det svært i skolen, og sagde selv, at han var ordblind. Han fik sit øgenavn i grundskolen og er siden den dag ikke blevet kaldt andet. Han gik ud af skolen uden at gennemføre som 15-årig. Efter det havde han mange jobs, blandt andet, som vvs-mand. Men så mødte han Sharon,

og det er et ægteskab, der har slået gnister lige siden. Sharons far blev også Ozzy’s nye producer, og Ozzy ­Osbourne har nu gennem fire årtier haft status som en af metalrockens allerstørste helte. I dag følger Ozzy’s datter Kelly i fars fodspor og har påbegyndt sin egen solokarriere som musiker. Helt tæt på legenden i MCH Den 30. august får de danske fans lov til at opleve legenden, når han giver koncert i Hal M i MCH Messecenter Herning. Her er plads til 10.000 gæster – heraf er der 2.000 Inner Stage Barrier-billetter, hvor fansene kan komme helt tæt på scenekanten og rock-legenden: “Alle generationer kender ham. De unge fra reality-serien ‘The Osbournes’ på MTV. De ældre har hørt ham både som forsanger i Black Sabbath og siden som solist. Man kan nærmest sige, at han har leveret lydsporet til en hel generation. Det bliver helt sikkert en unik og anderledes oplevelse“, smiler MCH-direktøren Georg Sørensen.

Ozzy Osbourne 30. august 2010 MCH Messecenter Herning


Gør et kup på Danmarks største Outlet-Messe

Gør et kup på Danmarks største Outlet-Messe Af Sune Falther | Foto: Tony Brøchner

Mode- og mærkevarer til stærkt ned­satte priser, træningstøj og ud­styr i læssevis, kø­ tilbud på rejser og Kids Zone med alt til børn. Udbuddet er stort og priserne lave på efterårets udgave af OutletMessen i MCH Messecenter Herning {10}

’Fødselsdagspris’ og ’kæmperabat’ slår ikke længere til, når det gælder om at friste forbrugerne. Outlet, lagersalg og fabriksudsalg er de nye kodeord, og mange indlægger sågar et besøg på et særligt udsøgt lagersalg, når de tager på ferie sydpå. Men man behøver slet ikke tage så langt. Kører man mod Herning i efteråret, vil man se en tæt regn af slagtilbud. På Outlet-Messen 30.-31. oktober bugner det med gode tilbud i tre fyldte messehaller med deltagelse af op mod 180 udstillere. Her vil være modetøj og mærkevarer, sports- og træningstøj og udstyr i læssevis, køtilbud på rejser og en særlig Kids Zone med alt til børn. En særlig

afdeling med Bolig & Interiør sørger for, at dit hjem også kan blive opdateret til slagtilbud. Her er kort sagt alt, hvad shoppinghjertet kan begære – og der er op til 70-80 procent rabat på det. Lavpris og oplevelser MCH har haft stor succes med de første to Outlet-Messer - med besøg af godt 24.000 gæster ved sidste efterårs-udgave af Outlet-Messen. Arrangørerne håber derfor også denne gang på masser af gæster: “Outlet-Messen har noget for enhver smag, stil, alder og pengepung. De mange udstillere har tusindvis af sæsonvarer til fordelagtige priser, og vi har gjort shoppeoplevelsen endnu bedre med endnu mere gangplads,


Det går vi efter på Outlet-Messen Ib Ahler, Skibbild “Vi er lige blevet færdige med at renovere vores hus efter tre år, og nu er vi på Outlet-Messen for at finde en masse boliginteriør og pyntegenstande til at fylde i hjemmet – forhåbentlig til en god pris“.

Mia Hoffmann, Århus “Det er første gang, jeg er på OutletMessen. Og jeg kunne godt tænke mig nogle smykker og noget sportstøj fra blandt andet mærket Peak Performance. Jeg vil også gerne finde nogle gode sko, som jeg kan gå godt i og noget behageligt udendørs tøj - alting skulle være så billigt her“.

Jeanette Damsgaard, Holstebro “Jeg og min kæreste var på OutletMessen sidste år, og vi blev meget positiv overrasket. Vi er her mest for at ose, men håber på nogle gode tilbud på eksempelvis lamper, knive og noget smart tøj. Vi har store forventninger til Outlet-Messen“.

flere hvileområder og oplevelser, som daglige modeshows og konkurrencer. Der er rigtig mange gode grunde til at gå på tilbudsjagt i Herning“, siger projektchef Anders L. Mortensen, MCH.

Seks temaer Outlet-Messen i Herning byder på seks tema-områder: Mode & Design, Designer Bazaar, Kids Zone, Bolig & Interiør, Fritid & Livsstil samt Intersport Outlet.

Eddi Olsen, Hodsager “Jeg er her på Outlet-Messen hvert eneste år sammen med hele familien. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal få købt noget tøj, og jeg spiller golf, så jeg skal se om jeg kan finde noget golfudstyr“.

Outlet-Messen 30. - 31. oktober MCH Messecenter Herning


Gasolin’ i fantastisk nyfortolkning

i fantastisk nyfortolkning Af Sune Falther | Foto: Arkiv

Gassernes fantastiske musik genopstår i nye versioner, når en af de største teatersucceser i moderne dansk historie – teaterkoncerten Gasolin’ – tager på turné. Det sker med turnépremiere i MCH Herning Kongrescenter den 20. januar 2011. {12}


Tag et gammelt band med en unik og karismatisk forsanger. Fjern bandet og den unikke og karismatiske forsanger; hak alle de gamle hits i stykker, så de knap er til at kende igen. Tilføj så en scenografi, som er lige dele Kvium på syre, kostumefest med fugletema og den lukkede afdeling - og åbn så dørene. Det var stort set opskriften, da Dr. Dante i 1994 med forestillingen Gasolin’ bød på verdenspremiere på Mungo Park på en ny teaterform, hvor et gammelt bands hits blev serveret i en ny og frisk fortolkning. Gasolins gamle klassikere, som alle kan synge med på, blev fortolket i et helt nyt univers – både musikalsk og scenografisk. Det fik helt nye dybder og nuancer frem i melodierne. Et enigt korps af anmeldere svømmede over i højstemte superlativer - og folk væltede ind. Den fjerde opsætning Det var instruktøren Nikolaj Ceder-

holm og kapelmester Kåre Bjerkø, som - med Kim Larsens velsignelse – skabte en teaterkoncert, som var en bragende succes fra første dag. Så stor var succesen, at da den blev gentaget 12 år senere på Østre Gasværk Teater, strømmede der næsten 100.000 publikummer ind til de 116 forestillinger, der blev spillet hen over vinteren 2006/2007. Forestillingen blev tillige vist over to aftener på DR. Efterfølgende kom koncerten på turné, og det var lige så stor en succes. Udsolgt over hele linjen. Så når man nu får chancen igen, så er det med at gribe den. Den succesrige teaterkoncert fra Gasværket genopstår nemlig på ny som turné i 2011, hvor den har sin premiere i MCH Herning Kongrescenter lørdag 20. januar 2011. Det bliver således den fjerde opsætning af forestillingen. Efter Herning gæster turneen i løbet af fire uger 15 danske og svenske koncerthuse. Og lad det bare være sagt med det samme, har du ikke set forestillingen

før, så kom af sted. Har du set den før, så har du sikkert allerede besluttet dig for at se den igen. Stjerner på plakaten Besætningen er den originale fra Gasværket og den forrige turné – så man kan se frem til Jimmy Jørgensen, Troels Lyby, Lotte Andersen, Louise Mieritz og den helt uforlignelige Mark Linn. Hertil kommer et band, der spiller tæskende godt, med den musikalske arrangør på den aktuelle turnéversion Peter Hellemann som kapelmester. Og det er altså en unik oplevelse, når nogle af landets bedste sangere og scenekunstnere giver gassernes gamle hits ny vitalitet, ny betydning, ny symbolik og styrke. ’Kvinde Min’, ’Rabalderstræde’, ’Hva’ Gør Vi Nu, Lille Du?’, ’This Is My Life’ - du kender alle sangene, men du har ikke fået dem serveret sådan her før.

Teaterkoncerten Gasolin’ 20. januar 2011 MCH Herning Kongrescenter

Arrangementer i MCH Messecenter og Multiarena Herning i 2010 - 2011  

Læs alt om koncerter, messer, udstillinger, sport og meget mere i MCH Multiarena og MCH Messecenter Herning.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you