Page 1

Nr. 2 | April 2008

26. marts blev en historisk dag i MCH. For første gang nogensinde blev der spillet en A-landskamp i herrefodbold i Herning. På banen endte kampen uafgjort 1-1 mod Tjekkiet, men uden for græsset bestod MCH eksamen som arrangør af A-landskampe. DBU roste arrangementet med UG og slange, og landstræneren var mere end tilfreds med faciliteterne:

Der er helt fantastiske forhold her på SAS Arena, og det er virkelig en dejlig og flot bane at spille på. Tilskuerne var klar over, at vi gav os 100 % mod en stærk modstander, og vi fik god opbakning. Tilskuerne var helt med som 12. mand i kampen, sagde en tilfreds Morten Olsen umiddelbart efter kampen.

Fotograf: Vagn Knudsen

Historisk dag på Heden


Gazelle-hæder til Georg Sørensen på jubilæumsdagen I forbindelse med sit 25 års jubilæum modtog MCH-direktør, Georg Sørensen en fornem og uventet hæderspris – nemlig Dagbladet Børsens særlige pris »Årets Gazelle 2008«. Prisen uddeles sjældent og kun til erhvervspersonligheder, der har ydet en unik indsats. – Georg Sørensen har ydet en stor og imponerede indsats både for MCH og for VisitDenmark. Han har stor betydning både lokalt, nationalt og internationalt, og så har han en helt unik personlighed. På Dagbladet Børsen var vi ikke et sekund i tvivl om, at Georg Sørensen lever op til denne pris og fortjener Gazelle-hæderen, lød ordene fra Klaus Zartov, der uddelte prisen på vegne af Dagbladet Børsen. Desuden bød dagen på en lang række taler og et flot gavebord, da op mod 800 gæster fra nær og fjern den 1. april fejrede administrerende direktør Georg Sørensens 25 års jubilæum i MCH. Varm, hjertelig, ildsjæl, dygtig, handlekraftig, loyal, energisk og viljestærk. Sådan lød nogle af de ord og vendinger, der gik igen i flere af talerne – både fra de fremmødte på dagen og i en overraskelses-video med hilsner til jubilaren fra ministre, venner, familie, samarbejdspartnere, kolleger og repræsentanter fra erhvervslivet og den politiske verden.

MCH nyt | April 2008


Hesteshow, udstiller-rekord og royalt besøg År efter år valfarter heste-interesserede fra store dele af Europa og fjernere dele af verden til Dansk Varmblod’s Hingstekåring og gallashow. Showet, der er kendt for at være spektakulært og stor­slået, bød på forrygende flot opvisning af verdens to bedste dressurryttere, hollandske Anky van Grunsven og danske Andreas Helgstrand, der red en flot par de deux sammen, og ikke mindst den franske verdensmester i fri dressur, Jean-François Pignon modtog stående applaus fra de tusindvis af tilskuere under Dansk Varmblods årlige Gallashow. Traditionen tro var der royalt islæt over Gallashowet, som blev overværet af Prinsesse Benedicte, der er protektor for Dansk Varmblod og Dansk Rideforbund. Arrangementet, som også omfatter specialudstillingen Hest & Rytter, bød også på udstillerekord med 306 udstillere. I alt slog 53.135 besøgende vejen forbi MCH Messecenter Herning.


Politimand om dagen – udyr om aftenen Til daglig er Jesper Sindberg politiassistent ved Herning Politi, men når arbejdsdagen er slut, og mørket falder på, bliver han forvandlet til et udyr med langt hår og sylespidse tænder. Det lyder som indledningen til et eventyr – og det er det faktisk også. Jesper Sindberg spiller nemlig

hovedrollen som Udyret i Disney-musicalen Beauty and the Beast, der får premiere i MCH Herning Kongrescenter den 10. april. Håret kommer fra London, masken fra København, og alt i alt er forestillingen den største satsning i MCH, siden man begyndte at lave egenproduktioner i 1992.

Besøgsrekord – 61.000 til rejsemekka Endnu en gang blev det slået fast, at Ferie for Alle i Herning er Danmarks største og populæreste ferie- og rejsemesse. Det blev eftertrykkeligt understreget, da feriemessen løb af stablen i MCH Messecenter Herning i februar med fristende rejsetilbud og et rekordstort aktivitetsprogram med alt fra Dario Campeotto til rejseforedrag, tyrkiske dansere og elefantopvisning. Allieret med TV 2´s vejrguru Peter Tanev, der åbnede Ferie for Alle 2008, blev det perfekt messevejr, og alle hidtidige rekorder blev slået.

Agromek – to gange i 2008 Malkerobotter med klovpleje, gummimåtter til grise og smellfighter til gyllanlæg. Der var dyrevelfærd og masser af nyheder på programmet, da landmænd og eksperter strømmede til den 34. udgave af Agromek, den internationale messe for landbrugsmaskiner og mekanisering. Blandt de 64.997 gæster, der besøgte messen i januar i år, var der 9.688 udenlandske besøgende fra 67 lande. Og allerede til november er Agromek klar til at rykke ind i Messecentret med endnu en landbrugsudstilling. Det sker i november i MCH’s nye udstillingsarealer, der bliver lavet i forbindelse med en ny multihal.

MCH nyt | April 2008


Jubel-scener fra Skandinaviens største fødevaremesse Det var en jublende glad 26-årig nordjyde Allan Poulsen fra Ruths Hotel i Skagen, der løb med den prestigefyldte titel Årets Kok i forbindelse med Foodexpo i dagene 2.-5. marts i MCH Messecenter Herning. Og det var i det hele taget en messe, der bød på rekord mange konkurrencer. Fra hele landet strømmede Danmarks dygtigste til Herning for at dyste om ære, medaljer og DM-titler i hele 27 fagkonkurrencer – heraf 12 Danmarksmesterskaber til stor underholdning for de 32.186 fagfolk, der besøgte Skandinaviens største fødevaremesse Foodexpo.

MCH nyt | April 2008


EM i fjerbold, Potts og X Factor Der er lagt op til topklasse badminton, når Europas bedste badmintonspillere kommer til EM i Badminton – EURO ’08 – fra 12. til 20. april i MCH Messecenter Herning. Her kommer spillere fra 35 nationer, og for alle spillere gælder det, at det er sidste chance, hvis de fornødne point skal sikres til OL-deltagelsen i Beijing. Fra fjerbold til opera. Den 36-årige Walisiske telefonsælger Paul Potts erobrede alles hjerter, da han vandt talentshowet »Britain’s got talent« foran 13,6 mio. tv-seere. Nu bliver der mulighed for at opleve operafænomenet den 3. juni i MCH Messecenter Herning, hvor Potts giver sin eneste koncert i Midtog Vestjylland. Og mere musikalsk underholdning er på programmet, når X Factor-feberen kom­mer til Herning. Uge efter uge har Martin, Laura, Basim og alle de andre fået op mod to mio. danskere til at kline sig til tv-skærmen. Nu kan de unge talenter opleves live i Herning. Den 14. juni giver seks X Factor-finalister koncert i Den Runde Hal i Messecentret.

Kommende arrangementer 10.04-11.05 Beauty and the Beast Musical i MCH Herning Kongrescenter 12.04-20.04 EM i Badminton – Euro’08 MCH Messecenter Herning 13.04 FCM-Aab SAS Arena 15.04 Ørkenens sønner MCH Herning Kongrescenter

23.04 FCM-Horsens SAS Arena 26.04 FCM-Brøndby SAS Arena 07.05 FCM-Randers SAS Arena 08.05 Vækstkonferencen 08 MCH Herning Kongrescenter 15.05 FCM-OB SAS Arena

16.05 Finn & Jacob – Fede Tider! Ekstrashow i MCH Herning Kongrescenter 18.05 FCM-AGF SAS Arena 03.06 Paul Potts koncert MCH Messecenter Herning 14.06 X Factor Live 2008 Koncert i MCH Messecenter Herning

April-juli 2008

04.07-06.07 Landskuet MCH Messecenter Herning 18.07 Grøn Koncert MCH Messecenter Herning

Se flere arrangementer på mch.dk

MCH Indblik marts 2008  

MCH Indblik marts 2008 - I magasinet MCH Indblik giver vi dig et indblik i MCHs verden med fokus på nyheder, aktiviteter og kulturelle begiv...