Page 1

DIGITAAL WERKBOEK Martijn Peek C1F


Opdracht 1 Deze 3D rendering is voor mij immersive omdat het erg open en uitnodigend is. Dit komt door het licht, het is een erg lichte en heldere ruimte en de klassieke vormgeving maakt het een prettige om naar te kijken.

Deze ruimte (uit de game Bioshock) is voor mij immersive vanwege de diepte in de afbeelding. Er zitten veel verschillende gebouwen in en daardoor kun je niet in een oog opslag alles zien. Daarnaast wordt er ook een erg duistere sfeer gecreeerd door de lichtval, de kleuren en de ‘rook’ overal omheen.

Dit is een erg surrealisitische ruimte, gemaakt door Salvador Dali. Het is een ruimte waarin de natuurwetten zoals wij die kennen niet gelden en dit zorgt voor een vervreemde indruk.


Opdracht 2 Ideevorming: Ruimtevragen, Mindmaps en ABC brainstorm 1. Beantwoord de volgende vragen: - Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? De huiskamer - Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? De bank, de TV, de salon tafel, de stoel - Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? De sahara - Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? In een kruipruimte - Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Een fijne atmosfeer, een prettige inrichting, mooie objecten. - Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Drukte (dat kan geluid door mensen of machines zijn), extreem hoge of lage temperaturen, teveel licht of juist te weinig en te kleine ruimtes kunnen er voor zorgen dat ik mij niet prettig voel in een bepaalde ruimte. - Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken? New York. Ik heb de stad zelf al op heel veel foto’s gezien en daardoor zou ik me kunnen voorstellen hoe het daar is en hoe het er daar uit ziet. - Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Auschwitz. Ik heb gehoord hoe luguber het daar voelt en dat het alles behalve een fijne atmosfeer heeft, maar ik zou niet weten wat ik me daar bij zou moeten voorstellen. - Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die. - Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie? Beschrijf die. - Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. 2. Maak een uitgebreide mindmap van alledrie de ideeÍn die je hebt voor mogelijke werelden / immersive spaces. 3. Bedenk voor elke letter van het alfabet iets wat met je (gekozen) wereld te maken heeft.

A Apocalyptisch B bombardement C centrum D dakloos E F G H I J K L M N O overlevenden P paniek Q R rotzooi S T U uitgestorven V verwoest W wederopbouw X Y yankee Z


Werkboek Immersive Space  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you