Page 1

© 2 015

MBVA


2


De modelbouwvereniging “ALBLASSERDAM “ , opgericht op: 13 januari 1980, staat onder nummer 40.322.988 ingeschreven in het verenigingsregister van de K v K te Dordrecht. Het bestuur van de MBVA is als volgt samengesteld: M. Kikkert H. de Deugd B. Schouten A.P. de Lange H. van Gils J. Schop W. Dekker

Clubgebouw en Postadres: Clubavonden en Middagen :

Voorzitter Secretaris Penningmeester Act. Coördinator Act. Coördinator 2e Secretaris Alg. Adjunct

voorzitter@mbva.nl secretaris1@mbva.nl penningmeester@mbva.nl mbvademo2010@mbva.nl actco@mbva.nl secretaris2@mbva.nl adjunct@mbva.nl

't Ruim, Ruigenhil 58C 2952 AR, Alblasserdam. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Elke zaterdagmiddag van14.00 tot 16.00 uur Let op: Tijdens vaardemo’s is ‘t Ruim gesloten !! (Zie Vaaragenda)

Vrij vaarlocatie:

Contributie:

Nationaal Baggermuseum Sliedrecht Zaterdag’s in de zomermaanden Mei t/m September. Wilt U komen kijken en/of meevaren, geen probleem. Belt U even, dit om teleurstelling te voorkomen.

€ 50.00 p/jr voor seniorleden. € 20.00 p/jr voor jeugdleden (14 t/m 18 jr) De contributie dient bij vooruitbetaling per jaar te worden voldaan en wel voor 1 Mrt. op onderstaand bankrekening nummer. Eventuele opzeggingen dienen voor 1 November van het lopende jaar (schriftelijk) te worden ingediend.

Bankrelatie:

Rabobank te Alblasserdam Rekeningnummer: NL57RABO01481.36.168

3


" De BRULBOEI " is een uitgave van de Modelbouwvereniging "ALBLASSERDAM" en wordt 6 x p/jr in een oplage van circa 150 stuks verspreid onder leden, donateurs, adverteerders en relaties, tevens ligt het blad ter inzage op de leestafels van de bibliotheken te: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, H.I. Ambacht en Nieuw-Lekkerland. Dit blad is tevens volledig in kleur in te zien op www.mbva.nl

Redactie en vormgeving:

" De Brulboei " Redactie: Hans de Deugd. Eindredactie: Hans de Deugd Email: redactie@mbva.nl Druk & bindwerk:

Adverteren in " De BRULBOEI " is voor een relatief klein bedrag mogelijk voor een ieder die zich in de grote regio en middels onze internet pagina, ver daar buiten, duidelijk wil profileren. Hiervoor staan diverse opties open, die in goed overleg naar Uw specifieke wens uitgevoerd kunnen worden. Zo kunt U er bijvoorbeeld voor kiezen om Uw bedrijf of organisatie op, half, heel of dubbel A5 formaat te promoten.

Inzenden van kopij voor de 10e van de oneven maanden. Afhankelijk van de inhoud, kan ingezonden kopij worden geweigerd of ingekort, dit ter beoordeling van het bestuur en/of de eindredactie. De eindverantwoording voor de inhoud berust bij de eindredacteur. Uitgezonderd clubberichten is overname van artikelen - met bronvermelding toegestaan. Leden kunnen hun modelbouw artikelen - gratis - adverteren in de Brulboei en tevens op de internet pagina van de vereniging. Webmaster: Internet:

Tevens verzorgen wij vaardemonstraties in onze mobiele bassins van 6 x 8 of 7,4 x 11,4 mtr tijdens braderieën, jaarmarkten, winkeldagen of openingen en voor (buurt) verenigingen en musea. Ook voor het inrichten van etalages, kramen e.d. tijdens b.v. Maritieme themadagen of weken hebben wij een grote collectie, varende en statische modelschepen beschikbaar. Heeft U binnenkort een evenement, en denkt U dat onze aanwezigheid hierbij een aanvulling kan zijn op Uw programma, neemt U dan rustig eens contact op met onze activiteiten commissie of één van de andere bestuursleden.

info@mbva.nl www.mbva.nl

Zij denken graag met U mee !!

Tekeningarchief beheer: Hans de Deugd. Email: archief@mbva.nl

Volg ons ook op :

Wie een hobby zoekt, kent de MBVA niet. Wie de MBVA kent heeft een prachtige hobby !! 4


5


6

Lid van:

Fop Smitstraat 48 2953 XG Alblasserdam Telefoon: (078) 691 23 18 Email: info@rikxoort.nl

Voor al Uw elektrische installaties, Databekabeling en glasvezel. Wij zorgen ook voor advies en ontwerp. Vraag vrijblijvend informatie.

P. van Rikxoort B.V.

Elektrotechniek


2015 - 1 Volgnr: 211

Mede Modelbouwers, Met enige trots kan ik melding maken van het feit dat al voor de jaarwisseling de advertentiepagina’s voor 2015 gevuld waren. Daarom een woord van Dank !! aan alle colporteurs die weer hun uiterste best hebben gedaan, maar waar zouden we zijn zonder onze adverteerders ?

Zij zijn immers onmisbaar voor dit fraaie clubblad. Daarom ook een welgemeend woord van Dank !! aan onze oude getrouwe maar ook aan de nieuwe adverteerders, zonder Uw steun zou dit alles niet mogelijk zijn !! 2015, de 1e maand van dit nog prille jaar is al weer voorbij op het moment dat jullie dit lezen, de tijd vliegt !! De 1e vaardemo voor dit jaar staat al weer vast en wel op 4 April in het makado-Center, een vroege start van het vaarseisoen dus, nog een datum om te onthouden is die van de ALV welke wordt gehouden op 17 Februari. Deze 1e Brulboei van dit jaar staat weer bomvol, of zoals Ger zou zeggen: Hans er is geen komma meer tussen te krijgen !! Ik zou dus zeggen, veel leesplezier !! En kom je zelf nu een leuk stukje tegen ? waarvan je denkt dat is interessant voor mijn medeclubgenoten, denk dan eens aan de redactie.

7


Beste leden. We zitten al weer bijna aan het eind van de maand Januari 2015, de feest dagen zijn alweer lang voor bij we zitten al weer bijna in de krokus vakantie als dit boekje uit komt ja de tijd vliegt om , om het zo maar te zeggen. Ik denk dat iedereen driftig aan het bouwen is om voor de zomer op tijd klaar te zijn als de demo’s weer van start gaan , alleen ik heb er zelf op dit moment geen tijd voor en geen zin in maar dat komt wel weer, maar op dit moment zit bij mij de klad er even in om het zo maar te zeggen. Ik heb een mededeling aan jullie, ik stop als voorzitter na 8 jaar, dit heeft met privé redenen te maken, overigens ik blijf wel gewoon lid ,ik heb het altijd met veel plezier gedaan ,maar er komt een tijd dat je tegen je zelf zegt, het is mooi geweest, het word tijd dat ik opstap. Ik wens dan ook de volgende voorzitter veel succes en dat wij als leden ook achter hem staan zoals jullie ook bij mij deden. Ik heb trouwens van de 1e Secretaris begrepen dat hij stopt in 2016 dus dan is er nog even de tijd om te zoeken naar een andere secretaris , hij blijft wel de website en het clubblad onder zijn beheer houden. Dus ik schrijf dit stukje voor de laatste keer als jullie voorzitter, het zou mooi zijn als we tijdens de aankomende Algemene leden Vergadering op 17 Februari aanstaande iemand kunnen vinden voor deze functie. Dit was het wel wat mij betreft, ik hoop dat we dit jaar weer net zoveel plezier hebben met zijn allen als het afgelopen jaar tijdens de demo’s.

Mvg. Maarten.

8


Amsterdam

Rotterdam

Utrecht

Stekkenbergweg 8 1105 AJ Amsterdam 020 - 363 27 34

Koperslagerstraat 12-14 3077 MD Rotterdam 010 - 414 83 81

Manitobadreef 6 3565 CH Utrecht 030 - 231 09 75

9


10


Zoals te doen gebruikelijk zijn we als clubleden en genodigden het nieuwe Jaar gestart met een zeer gezellige Nieuwjaars receptie. Dit jaarlijks terugkerende fenomeen valt inmiddels zo in de smaak dat zelfs van de overzeese gebieden (zo mag ik Zeeland toch wel noemen, Johan ?) er mensen aanwezig zijn, zelfs vanuit Angola boekt men een retour vlucht (toch Erik-Jan ?) om deze happening maar niet te hoeven missen. En met een delegatie van de modelbouwvereniging Nedstaal was de ploeg al snel compleet, deze ploeg heeft Arie Vink de gehele avond het hemd van het lijf gevraagd wat betreft zijn stalen model van de RT Magic, dat lag ook wel een beetje aan Arie zelf omdat die weer een schroef van dit schip aan het polijsten en uitbalanceren was, en ja die (Ned)staal jongens krijg je dan nergens anders meer voor ge誰nteresseerd !!

11


Het is altijd weer gezellig om met zoveel (29 Man/Vrouw) gelijk gestemde modelbouw zielen een gezellige avond door te brengen, alle op stapel staande nieuwbouw, restauratie of verbouw projecten zijn weer uitgebreid met elkaar besproken, de tips en trucs vliegen over en weer, schitterend zo’n clubverband !! menigeen is weer wat wijzer geworden op deze manier. De Barcommissie was ook overal goed op voorbereid, zelfs voor er koffie geserveerd kon worden (het apparaat was nog niet geheel uitgedruppeld) stonden er al diverse schaaltjes en bakjes met nootjes en ander lekkers !! Zoals duidelijk te zien op de foto was er ook voldoende aandacht besteed aan een “warme hap“ om de inwendige mens te versterken.

Tijdens zo’n Nieuwjaars receptie wordt er over het algemeen genomen, natuurlijk alleen maar erg druk met elkaar ge…….rd over van alles en nog wat, Ronald had nog wat leesvoer meegenomen, dus er waren onderwerpen genoeg !! 12


Hobbyruimte / showroom / workshops Velsenstraat 10C 4251 LJ Werkendam 0183-502127

Hobby in Praktijk is een unieke hobby club, onze 12 vaste vrijwilligers zetten zich in om de technische hobby weer onder de aandacht te brengen. Dit doen ze door iedereen te helpen die problemen ondervind met zijn of haar hobby, zie ons als een vraagbaak. Wij vinden het leuk als je bij ons binnen loopt en komt praten, kijken of gewoon een kopje koffie komt drinken, bij ons gaat het om het delen van kennis en gezelligheid. In ons pand bevinden zich 5 modelbanen, staan er schepen en auto's opgesteld allemaal bedoeld om u verder te helpen met de hobby of ideeĂŤn op te doen.

Geen lidmaatschap nodig. Het team van Hobby in Praktijk nodigt u uit de prachtig ingerichte hobbyruimte te komen bezoeken. Wilt u genieten van de tentoongestelde modellen, ( technisch ) advies, begeleiding een workshop volgen of de grote Märklin modelbaan komen bekijken onze deur staat iedere vrijdag en zaterdag voor u open tussen 09:00 en 16:00 uur.

Doelstelling. Ons doel is het uitwisselen van kennis, met elkaar diverse problemen die zich bij de hobby kunnen voordoen oplossen en uiteraard gezamenlijk de hobby beoefenen zonder dat hiervoor een lidmaatschap nodig is. Dus loop vrijblijvend binnen, wij zijn er klaar voor. De koffie staat altijd klaar. 13


Wilt U eens iets lekkers eten, dan moet U

Cafetaria JACO niet vergeten.

Geopend: Dinsdag t/m Zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur van Hogendorpweg 102a 2951 AT Alblasserdam Tel: 078 6913455

14


En er werd vrijwel direct dankbaar gebruik van gemaakt door diverse leden, ook wisselden er nog een paar kunststof platen van eigenaar en zijn we weer rijkelijk voorzien van een aantal loop of sloop printers, we zullen ze eerst maar uitproberen, slopen kan tenslotte altijd nog !! Het was wat mij persoonlijk betreft een geslaagde en gezellige avond en hoop dat een ieder aanwezig die avond er ook zo ver denkt !! Maar ook aan alle geslaagde en gezellige dingen komt een eind dus zijn we zo rond de klok van 11.00 uur weer op het gemak op huis aangegaan, rest mij alleen nog om namens alle aanwezigen de twee heren van de barcommissie te bedanken voor hun goede zorgen !! Tot zover,

15


KAPITEINSKAMER Een nieuw jaar is weer begonnen en dan wil de traditie dat je een aantal goede voornemens bedenkt en die dan natuurlijk in dat jaar uitvoert en het liefst met onmiddellijke ingang. Nu ben ik maar zo vrij om naast mijn eigen goede voornemens er ook een voor jullie te verzinnen, hoewel het er een is die al 35 jaar bestaat. Ben je nu een beetje nieuwsgierig geworden? Nou daar komt ie: Als ieder lid van onze modelbouwvereniging dit jaar nu ook eens een stukje voor ONS, dat wil zeggen JULLIE, boekje schrijft, dan kan het jaar niet meer stuk !!! Moeilijk ??? Welnee, ik zal jullie helpen. Kijk maar de kop van dit artikel: KAPITEINSKAMER. Ik las dat woord in het december ’14 nummer van het Blad van de Holland Amerika Lijn, “HALLO”, waarin een stukje stond van een buurman die lang bij de HAL gevaren heeft en waarin hij vertelde dat hij een aantal jaren geleden, voordat hij hoofd Haven Coördinatie Centrum in Rotterdam werd, onder andere ook wachtchef van een KAPITEINSKAMER is geweest. Dat woord zei me niets, maar het moest met de scheepvaart te maken hebben. Even op Google gekeken en jawel, een geweldig artikel voor in de Brulboei en het heeft inderdaad ALLES met scheepvaart van doen. En zo makkelijk heb je een artikel voor ons blad waar je de redactie gewoon heel erg gelukkig mee maakt. Bovendien ben je er dan, als je uitgaat van zo’n 30 actieve leden in de club, bij 6 boekjes per jaar, voor 5 jaar weer van af. Denk je dat je zoiets kan opbrengen of laat je het maar weer gewoon aan de redactie over? Denk er eens over na, liefst niet te lang. Bovendien zijn er voor dit jaar nog maar 5 boekjes te gaan. Ik hoop dat er niet om gevochten wordt, maar praat er eens over op de club. Doen !!! #####

16


17


18


Nu naar de KAPITEINSKAMER. Het is heel eenvoudig, want het is bijna geheel van internet overgenomen. Volgens het woordenboek heeft het woord twee betekenissen: ten eerste “de kamer van de kapitein”, nou dat had ik zelf ook kunnen verzinnen, maar het gaat natuurlijk om de tweede betekenis. Wat is dan die

kapiteinskamer ? Kortweg gezegd:

Def.: bureau waar de kapiteins zich melden en verslag uitbrengen. Als voorbeeld nemen we ThyssenKrupp Veerhaven, het bedrijf dat o.a. met de duwvaart eindeloos op en neer vaart om erts en kolen vanaf de overslag in Europoort naar de staalfabrieken van Thyssen en Krupp in Duisburg te brengen.

Algemene informative Vaarinformatie De duwboten van ThyssenKrupp Veerhaven varen met ijzererts en kolen tussen Rotterdam/Europoort en Duisburg vica versa, 240 kilometer. In Duisburg staan de hoogovens van ThyssenKrupp Steel Europe, het moederbedrijf van Veerhaven. De vaarroute vanuit Europoort gaat via het Hartelkanaal, Oude Maas, Beneden Merwede, Waal en bij de Duitse grens de Rijn op naar Duisburg. Een Veerhaven-duwboot met vier duwbakken is 193 meter lang en vervoert zo’n 11.000 ton ijzererts en kolen. Een 6-baks duweenheid is 269,5 meter lang en vervoert 16.000 ton.

19


De geladen duwboot vaart gemiddeld 9 kilometer per uur en doet er 26 uur over om van Europoort in Duisburg te komen. De route terug, zonder lading, duurt 12 uur. Het aan- en afkoppelen van de duwlichters duurt ongeveer drie uur per rondreis. De duwboten van Veerhaven liggen nooit stil. Ze varen constant op en neer; heen met ijzererts en kolen en leeg terug, omdat de productie in Duisburg niet stil mag vallen. Veerhaven vaart dan ook 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, Just-in-Time. EĂŠn bemanningsploeg vaart twee weken lang op en neer naar Duisburg. Dan gaan ze twee weken naar huis en worden afgewisseld door de andere ploeg. Twee weken op, twee weken af.

Kapiteinskamer: van zeehaven tot verlader De kapiteinskamer van ThyssenKrupp Veerhaven treedt op als scheepsagent voor een groot aantal zee-rederijen in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Daarnaast vertegenwoordigt zij de ladingontvanger ThyssenKrupp Steel Europe in Duisburg.

20


21 Smitsweg 2 3295 BV ‘s-Gravendeel 078-6731426

Makado Center 31 2951 EH Alblasserdam 078-6912268

In onze winkel in Alblasserdam hebben wij ook Pasfoto service !

DA van Zessen ‘s-Gravendeel

www.davanzessen.nl

DA van Zessen Alblasserdam

Kom het echte “DA Van Zessen gevoel“ ervaren in één van onze winkels !

Van Zessen

Drogisterij & Parfumerie


KEURSLAGER H. Bouter

Kleijburgplein 6 2957 AT Tel: 0184 - 682520 Fax: 0184 - 686496

22

NW - Lekkerland


Als een zeeschip de haven binnenkomt, moet er veel georganiseerd worden. Daar is onze kapiteinskamer voor. Zij gaat over alle serviceaspecten vanaf het aanvragen van de ligplaats tot de in- en uitklaringen voor het schip, het regelen van de beloodsing, de sleepboten, etc. Denk aan de douaneafhandeling, provianderen en bunkeren en de dienstverlening bij het wisselen van de bemanning. Zo wil de kapitein bijvoorbeeld bij aankomst een Spaanstalige krant, er moeten reparaties aan het schip worden uitgevoerd en een ziek bemanningslid moet naar de dokter worden gebracht of heeft een tolk nodig. Dit vraagt een grote betrokkenheid. Naast bovengenoemde activiteiten staat de kapiteinskamer borg voor nauw contact met de diverse stuwadoorsbedrijven en toeleveranciers. Zo worden honderden schepen per jaar in de diverse havens afgehandeld met een pakket van circa 22 miljoen ton lading. De vele soorten ertsen en kolen worden gelost bij de overslagbedrijven. Vervolgens neemt onze afdeling Rijnvaart het pakket aan ertsen en kolen over voor de doorvoer naar het Duitse achterland. De kapiteinskamer is ook actief voor uitgaande lading. Deze bestaat voornamelijk uit staalproducten (coils), die vanuit Duisburg naar verschillende Europese bestemmingen vervoerd worden. Zo gebruiken de Europese autofabrikanten veel producten die door ThyssenKrupp geproduceerd zijn.

Vlootmanagement 23


De afdeling Vlootmanagement stuurt het voltallige eigen vlootpersoneel van zowel de "Streckenschubboote" als de havenduwboot VH 6 "Bison" aan. De Personeelsdispositie verzorgt de planning, indeling en de aflossing van het vlootpersoneel. De vloot. Alles is bling-bling aan de duwboot Veerhaven III en iedere centimeter ruikt nog naar nieuw. ‘Schoenen uit’, zegt de stuurman

streng

uitgeruste

bij

hutten,

het een

betreden keuken

van

waar

het

schip.

Goed

Jamie

Oliver

zijn

vingers bij aflikt, een fitnessruimte, de stuurhut/lounge met de modernste snufjes. Het is magnifiek werken voor de Veerhaven-bemanningen die met de boten op en neer varen tussen Europoort en Duisburg. Vaart u hier, als lezer, in gedachten een stukje mee met deze mannen van de Veerhaven III of lees over hun ervaringen. Stapt u in de wereld van de duwvaart, van het op de centimeter manoeuvreren met 190 meter lengte duwbakken. En ondertussen kookt de matroos voor de zevenkoppige bemanning.

De “KAPITEINSKAMER” van vroeger is nu als overkoepelend orgaan in Rotterdam het Haven Coördinatie Centrum. Daarnaast hebben vrijwel alle grote scheepsagenturen, net zoals “Veerhaven”, nog steeds hun eigen Kapiteinskamer. Ger 24


25

078-6912428

Makado-Center 64 2951 EJ Alblasserdam


26


HET BAGGERBOOTJE (Een model van de Pushy Cat 42)

Al eerder is er in de Brulboei geschreven over de grote wens van het Baggermuseum om in het vaarbassin in de tuin een of meer radiografisch bestuurde bootjes te hebben, waarmee kinderen van de het museum bezoekende ouders zelf zouden kunnen varen of spelen, hetgeen bijna op het zelfde neerkomt. Nu vinden we het zelf, als “doorgewinterde” modelbouwers natuurlijk een geweldig gezicht als we met onze modelboten in het bassin van het museum varen en begrijpen het enthousiasme van deze ouders en vooral van de jeugd dan ook helemaal. Dat het bestuur van het museum daar ook de aantrekkingskracht voor bezoekers zeer wel van inziet is eveneens duidelijk. Omdat mijn persoontje kennelijk als aanspreekpunt in deze kwestie wordt gezien, wordt ik al zeer lang en zeer regelmatig daarover aangesproken. Dat is allemaal heel mooi, maar ik blijf bij mijn eerste uitspraak in antwoord op de vraag of ik dat in gang wilde zetten: Nee!, want het betekent slechts ellende alom. Ik zal er hier niet over blijven zeuren, want dat heeft geen zin. Al een hele poos geleden is dit onderwerp al ter sprake geweest. Er zijn een paar eenvoudige radiografisch bestuurbare bootjes gekocht en wat is er van gekomen? Ze hebben lang in de kamer van de conservator gelegen en zijn tenslotte “verhuisd” naar het koetshuis, waar ze ergens op een plank liggen te liggen. Het onderhoud van met name de accu’s en het gangbaar houden van een modelbootje is echt niet moeilijk, maar IEMAND moet het wel doen! Dus: Wie gaat ervoor zorgen ? 27


zo heeft ook onze modelbouwvereniging een viertal bootjes gemaakt, waarmee de jeugd mag spelen als we ergens een “demo” varen. Alles is zo simpel mogelijk gehouden en naar wij dachten “onverwoestbaar”. Ja, dat dachten wij in onze onschuld. Gewoon vier simpele rechthoekige bootjes met stuurhuisje en schoorsteen, herkenbaar gemaakt met de uiterst sterke en vernuftige namen “1”, “2”, “3” en “4” duidelijk herkenbaar op het dak van het stuurhuis. De vier onmisbare zenders in een balk gemonteerd, omdat er anders gegarandeerd af en toe een “verdrinkt” (of spoorloos verdwijnt). Desondanks wil je niet weten wat er allemaal nog mis kan gaan. Komt een knulletje doodleuk naar je toe met een stuurknuppel: “Meneer, kijk eens! Hij is gewoon “zomaar” afgebroken!” Zelfs “hufterproof” is niet voldoende. Ondanks dit alles blijft het bestuur bij haar wens om bestuurbare boten in de NBM vaarvijver te hebben, zeker nu in de plannen voor het Educatief Erf een spel is opgenomen waarbij een dergelijke boot zelfs onmisbaar is, Dus: Toch bootjes! Vervolgens is er een wat duister intermezzo, waarin Ger laat zich be- en ompraten om (mede) vanwege de bijna onweerstaanbare uitdaging voor wat model en bouwwijze betreft, één bootje te bouwen dat geschikt zou kunnen zijn voor het beoogde educatieve spel. Toen we eenmaal zover waren heeft de voorzitter zeer snel gehandeld en toen we het erover eens waren dat de duw/sleepboot Pushy Cat 42 van Damen wel een heel mooi en bruikbaar model zou zijn voor het gestelde doel, werden er “a la minute” per mail de noodzakelijke tekeningen overgeseind. Het getal “42” achter de naam geeft de lengte van de boot aan in duim/inch, zodat deze Pushy Cat in werkelijkheid derhalve 12,80 m lang is. 28


Verhuur van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Rigging ● Podia, Tribunes & Draaischijven ● Theatergordijnen ● Standbouw

Verkoop van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Kabels ● Theatergordijnen

Installatie van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Licht- en krachtinstallaties ● Verkoop installatiemateriaal

LiquidX rental & sales AA-techniek Ketelweg 61g 3356 LD Papendrecht T: 078-641 6600 F: 078-642 6082 I: www.liquidx.nl

29


30


Omdat er vanaf het begin al sprake was van meerdere scheepjes werd op een gegeven moment de wat losse opmerking over seriebouw gehoord en werd daarop doorgeborduurd over een vorm, een mal en de bouwstof voor een scheepsromp: polyester. Omdat deze bouwwijze voor mij helemaal nieuw was, vormde dat die onweerstaanbare uitdaging, hetgeen mede de aanleiding was om toch één zo’n polyester boot te bouwen. Allereerst rijst dan de vraag: Hoe begin je met zoiets? Waar begin je, waarmee en vooral waaraan? Gelukkig is daar dan de computer met de onvolprezen zoekmachine “Google” en dan is het een fluitje van een cent! Nou ja, je moet iets doen, maar ze geven aan hoe je het moet doen en zelfs waarom. Eenvoudig en snel “in drie stappen” gezegd: 1. Je maakt een massief model van de boot. 2. Je beplakt dat model met een dikke laag polyester en haalt deze laag na uitharden van de mal af. Dan heb je een vorm of werkmal die aan de binnenkant exact gelijk is aan die van het model. 3. In die werkmal, dat is dan de vorm, plak je dan weer een dikke laag polyester en als je die na uitharden uit de werkmal kan krijgen heb je een “kaal” model van je massieve model, in dit geval de boot of eigenlijk elk geschikt voorwerp dat je wilt kopiëren. Als je eenmaal de werkmal hebt is het maken van een model (de romp!) een redelijk eenvoudige zaak. Je gaat dus heb je eerst werkmal gaat te maken als

beginnen om de mal maken, maar dan het model nodig, waar omheen je die maken. Dat model is het eenvoudigst massief model oftewel als volmodel. 31


Daarvoor zijn de toegezonden tekeningen van de Pushy Cat een bijzonder handig hulpmiddel. Je gaat ermee naar bijvoorbeeld MuZaDa, de Papendrechtse printshop, en laat het spantenplan uitvergroten tot je er een model van 50 cm lengte van kan maken. De lengte van 50 cm leek aanvankelijk wel aardig en gaf de simpele schaalverkleining aan van 1:25. Deze “schaal� is gewoon de oorspronkelijke lengte (12,80 m) gedeeld door de modellengte (50 cm). Op de bouwtekening, het spantenplan, staan 30 spanten, dus moeten voor het volmodel ook 30 netjes genummerde spantjes gezaagd worden, in evenzovele vormen!, met een materiaaldikte rond de 16 mm om op de lengte van 50 cm te komen. Op zoek naar berkenmultiplex van die dikte, maar dat is niet in de handel. Wel multiplex van 15 of 18 mm, waarmee het model dan 45 of 54 cm lang zou worden. Dat is dus niet goed, maar ik had nog een plaat triplex van 1 mm staan. Daarom maar voor de moeilijke weg gekozen en bij alle 30 spanten eerst triplex van 1 mm op de uitgezaagde spanten gelijmd om de benodigde dikte van 16 mm te krijgen.

32


De aanschaf van een auto is EEN ZAAK VAN VERTROUWEN !!!

AUTOMOBIELBEDRIJF

BOVAG-GARAGE/A.P.K. KEURINGSSTATION

Garage & Showroom

Ampèrestraat 20 2952 AA Alblasserdam Tel 078—6914661

A.P.K. keuring en reparaties Inruil en aanschaf van een auto Z

o

12-ABC-3 heeft

Taxatie en financiering van een auto

o o k

Erkend kentekenplaat leverancier In en Verkoop van nieuwe en gebruikte automobielen en campers.

www.bochanenenzonen.nl 33


Griendweg 100

4209 DB SCHELLUINEN

34


35


36


De spanten uitgezaagd en met de juiste zeeg(de holle lijn van het dek) aan elkaar gelijmd. Precies goed op lengte, alleen . . . . . het modelletje leek toch wat iel als je het zo zag liggen. De wat lukraak gekozen scheepslengte van 50 cm was gewoon te kort. Omdat bovendien het in vorm schuren van haaks, prima kwaliteit multiplex niet zo makkelijk is als het lijkt, zelfs niet met de bandschuurmachine!, de knoop doorgehakt en gewoon opnieuw begonnen Maar deze keer wel met een scheepslengte van 75 cm (waardoor de schaal 1:17 wordt), een laagsgewijze opbouw en als materiaal gekozen voor 18 mm MDF plaat. Opnieuw naar de printshop om nog grotere afdrukken van de tekeningen te laten maken, deze keer dus geen spanten, maar laag voor laag volgens het lijnenplan. Met zeven platen als basis met later nog een klein plaatje voor de kiel en nog twee korte kegvormige platen om het voordek de typische opwaartse zeeg te geven die zo kenmerkend is voor de Pushy Cat 42. Daarmee is de basis voor het volmodel gelegd.

37


Het is dan zaak om deze stapel goed te centreren en vast te lijmen, waarbij gebruik gemaakt is van houten pennen, schroeven en bijna een liter houtlijm. Tevens is het hele blok stevig ondersteboven en demontabel op een plank gemonteerd. Nu kan ik het geheel met een paar lijmklemmen op een tafel vastzetten en heb ik beide handen vrij voor de bewerking. Het aldus ontstane blok wordt dan door mij en mijn bandschuurmachine wreed aangevallen, net zo lang dat het, Nee!, niet om genade smeekt, maar heel voorzichtig op een kleine Pushy-Cat of Pushy Catje begint te lijken. En weer Nee!, dat gaat niet in ĂŠĂŠn keer; was het maar waar. Dit laatste meen ik niet want het is veel leuker om de vorm langzaam te zien groeien en bovendien zou het allemaal veel te gemakkelijk worden en luie modelbouwers bestaan niet. Het gaat bij dit grove schuren puur om de vorm van het model, waarbij vooral de symmetrie veel aandacht vraagt. Als ik dan eindelijk redelijk tevreden ben over de vorm, kan de volgende behandeling, het fijnere schuur- en niet te vergeten plamuurwerk weer thuis plaatsvinden. Voor het grove bandschuurwerk was ik namelijk uitgeweken naar de werkplaats van de modelbouw, gewoon omdat we daar een grotere stofzuiger hebben, dat zal duidelijk zijn. Helaas volgt het schuursel, het MDF stof (en er komt een berg vezels en stof af !!!! niet te geloven), zijn eigen grillige weg in de werkplaats en ligt overal. Het pietepeuterige filtertje van de bandschuurmachine, ook al is het een nieuwe Bosch, is daar echt niet tegen opgewassen en zit na drie tellen al verstopt. Wederom helaas, is collega en vriend modelbouwer Jacco (flink slijmen, want dat is momenteel de barkeeper) in diezelfde werkplaats een bootje aan het bouwen en ja, ik moet het wel toegeven, daar 38


39


40


was ook wat stof op gevallen. Sorry Jacco. Maar positief blijven denken hoor, want je had de boot ook net in de verf kunnen hebben. Nou ja. Om ernstige reacties te voorkomen: de rest van de werkplaats heb ik wél brandschoon achter gelaten. Toen de geschuurde romp thuis op de werktafel stond heb ik hem eerst wel drie keer in de grijze grondverf gezet. Dat was echt nodig, want de geschuurde romp van MDF leek wel vloeipapier, zo snel werd de verf opgezogen. (Noot van de schrijver: Ik had ook kunnen schrijven “de verf zoop er in”, maar dat vond ik niet netjes.) Dan volgen een aantal zich meerdere malen herhalende handeling, die bestaan uit het rijtje schuren, plamuren, schuren, plamuren, enz., enz. En dit is hem dan: bijna glad genoeg!

Vóór de volgende stap voorwaarts moet ik eerst even een paar stappen terug doen. In het stukje over de behoefte van het Baggermuseum aan dit bootje, want daar gaat het allemaal om, heb ik geschreven dat de oorzaak ligt in de opzet van het Educatieve Erf, waarin een tiental behendigheidsspellen zijn opgenomen 41


voor jeugdige bezoekers (b.v. schoolklassen).Naast het spel waar de boot voor nodig is, zijn nog een aantal andere spellen in wording en bij één daarvan is een grote bak met modder (baggerspecie!) nodig. Om deze houten bak van 3 bij 3 meter en bijna 2 meter diep!, die moet worden ingegraven, te conserveren wordt er een flinke laag polyester op aangebracht. Dit gebeurt bij het bedrijf Comaro BV in Werkendam. Ik heb een keer een dagje geholpen met het aanbrengen van het glasvezeldoek met polyester op die enorme bak. Dat helpen betond uit het afwegen en mengen van de nodige emmers met polyester (en dat waren er heel wat!) en het ongeveer op maat scheuren van de benodigde glasvezeldoeken (knippen mag niet, want juist door het scheuren krijg je rafelige kanten, die doordat ze overlappen meer stevigheid aan de polyesterlaag geven). Het “echte” werk werd door een voorman van het bedrijf gedaan, Gordon, want het moet natuurlijk wel goed gebeuren en daar is toch wel wat kennis en ervaring voor nodig. Voor mij was het in elk geval heel leerzaam. Leuk om te weten is dat de polyesterlagen worden aangebracht met een gewoon verfrollertje en dat de twee of drie aangebrachte lagen moeten worden “ontlucht” met behulp van een iets kleiner (in diameter) metalen rolletje met ribbels. Jullie zullen het al begrijpen: dáár is dus glasvezel én polyester, met alle bijbehorende kennis van zaken. Als ik dan eindelijk zover ben met het model van de Pushy Cat ga ik in elk geval via via proberen of men mij daar wil helpen en of ik ze dan van wat stukjes afval glasvezeldoek kan afhelpen, liefst met wat restjes polyester. Ik zie dat niet zo somber in, want ik heb begrepen dat er verschillende goede contacten met het 42


Keuze uit ruim 450 behangboeken.

Bij aankoop van behang

Makadocenter Alblasserdam

gebruik van plaktafel & afstomer

43

Tel: 078 - 6915028


44


Baggermuseum zijn en dat de directeur, Koorengevel, de beroerdste niet is.

Ron

Zo, nu kunnen we weer terug naar het model voor het fijnere schuurwerk na gronden, schuren, plamuren, schuren, gronden, schuren, plamuren, gronden, enz. enz. Terwijl je dan zo bezig bent bedenk je hoe het proces zal gaan verlopen en kijkend naar de romp en de tekening zie je “opeens” de boeg van het schip. Het is een “Push”(y-Cat), dus een duwboot (je) en heeft een stevige kaarsrechte boeg loodrecht op het water en is zo’n twee meter hoog. Die zal toch ook “in de polyester” moeten. Maar deze duwsteven steekt ook bijna een halve meter (voor mij “maar” 2 cm, maar toch!!! ) boven het dek uit, hetgeen betekent dat er géén mal gemaakt kan worden van de complete boot. Misschien kan dit bovenstuk in het dek verwerkt worden. Desnoods dan maar twee “halve” mallen, het is niet anders. Maar de “onderdekse” helft van die boeg moet nog wel even in de romp gezet worden. Ook daarover een poosje lopen denken en toen de oplossing gevonden. Een plaat(je) watervast multiplex, 18 mm dik en de afmeting?: 8 x 12 cm ! Op de boot een sleuf afgetekend en hups, de hele zaak onder de lintzaagmachine, na eerst met een platte boor van 18 mm een gat op ( ongeveer) de goede plaats geboord te hebben. Natuurlijk paste het plaatje precies en kon op de “deklijn” worden afgetekend, even op die lijn afzagen en vastlijmen dat ding. Het is ongelofelijk, maar het lijkt net echt. 45


Vervolgens het onvermijdelijke schuren, plamuren, schuren, gronden, schuren, plamuren, gronden, enz. Tenslotte weer aflakken en wachten tot die verf weer droog en hard is. Voordat het allerlaatste allergladste laagje “eindlak” aangebracht kan gaan worden is het model zeker een tiental keren ondersteboven geweest, want het dek hoort er natuurlijk ook bij en moet eveneens alle schuurfasen doorlopen en ook enige keren de bewerking gronden, schuren, plamuren, schuren, enz. enz. ondergaan. Als dat klaar is, en de lak erop zit, kan het model weer op z’n kop op de plank en kan de huid eindelijk in de eindlaklaag. Daar is dan echt “eindelijk” de finale laklaag, die ook weer tergend langzaam droogt, net zoals alle voorgaande verflagen. Gelukkig is er “Snel Plamuur” en daar heb je wat aan: 30 minuutjes!!! Maar die verf, dááágen! Ja, ik heb wat dat betreft, als ik met een klus bezig ben, niet zo héél veel geduld. Maar goed, gewoon doorgaan. 46


47


48


Het resultaat van al dat schuren en plamuren en tot slot het aflakken, is dat de romp glimt als een . . tja, er was iets met een hond en manenschijn, maar verder weet ik het niet meer. De romp glom dus. Nu dan eindelijk het polyesteren in zicht komt, wordt het tijd om de al zo mooi glimmende romp nog een laatste voorbehandeling te geven. Ondertussen heeft Teus van Middelkoop van het Baggermuseum en een goede bekende van Comaro een afspraak gemaakt om “even” bij Comaro een babbeltje te gaan maken. Nou, gewoon geweldig, heel aardige mensen en toen Ron hoorde waar ik mee bezig was, zegde hij gelijk alle hulp toe als ik me met “het bootje” aanmeldde. Toch een pak van mijn hart, want zeg nou zelf, wat doe je zonder polyester als je wilt polyesteren? Bij Comaro lagen in de hal natuurlijk ook folders van het bedrijf, mét het adres in Werkendam, namelijk Velsenstraat 2. We waren daar in december en dat is ook de tijd voor het colporteren voor de advertenties in de Brulboei voor het volgende jaar, zodat het adres bij mij een kwartje deed vallen. Aan de Velsenstraat 10c zit een adverteerder van ons en wel Hans van Tilburg van HOBBY IN PRAKTIJK, waar ik nog nooit binnen geweest ben. Geopend alléén op vrijdag en zaterdag, maar (geluk!) Teus en ik waren daar op vrijdag en omdat hij andere afspraken had ben ik in m’n uppie even bij Hans gaan kijken. Ik was zeer onder de indruk van hetgeen daar gepresenteerd en gepresteerd wordt. Zozeer dat ik daar een apart artikel voor het boekje aan zal wijden. Nog even geduld dus! Tijdens het bezoek aan Comaro werdt er ook iets heel belangrijks goed duidelijk gemaakt.

49


Polyester is een klevend, hechtend goedje en als de aangebrachte werkmal ( de “vorm”) op de romp uitgehard is, zou het ook best prettig zijn als we die er een beetje netjes, en het liefst heel en zonder breekijzer of zo, af zouden kunnen krijgen. Nou, ook daar weten de mensen van Comaro, Gordon dus, wel raad mee. Ervaring en vakkennis noemen ze dat. De volgende duidelijk:

boodschap

was

tenminste

héél

Let op! Vóórdat je de polyester op de romp (of welk model dan ook) aanbrengt, en je wilt de polyester er later ook af kunnen halen !!!!!, moet je de moedervorm insmeren met was. Dat is een speciale was, die heel zorgvuldig in een dun laagje op de romp aangebracht wordt en dan heel goed moet worden uitgewreven. Er moeten wél minstens 6 laagjes worden aangebracht om een goed resultaat te krijgen! Pas na deze noodzakelijke voorbehandelingen zou dan eindelijk het feest kunnen beginnen. Polyesteren! Helaas! Natuurlijk, voorlichting is voorlichting, maar, goed bedoeld en zeker belangrijk, je wordt er niet altijd even blij van. Ik heb de mensen van Comaro ook verteld dat ik het lieve Pushycatje met uiterste zorg in de glanzende verf gezet had, “gewone” verf zullen we maar zeggen. Ik kreeg echter vervolgens duidelijk te horen dat polyester deze soort verflaag “opvreet”. Het aflakken dient met een twee-componenten lak te geschieden, want “die kan er tegen”.

50


51


52


Daar sta je dan met je goeie gedrag en wat doe je dan? Ach, je schopt hier en daar wat deuken in en gaat dan rustig zitten denken hoe je die zo dierbare, schitterende en met liefde aangebrachte verflaag er weer af kan krijgen, want op het dubbele potje peperduretweecomponentenverf staat in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing ook duidelijk en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar, dat deze tweecomponentenverf uitsluitend en persé op het kale hout aangebracht dient te worden. Er stond nog net geen: “Lekker, puh!” achter, maar dat scheelde niet veel. Omdat ik dacht dat de toch vrij dikke verflaag er met een afbijtmiddel niet af te krijgen zou zijn en dat zulks in elk geval met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid met een enorme troep gepaard zou gaan, heb ik er maar voor gekozen om de verf er met een brander af te branden, zoals beroepsschilders dat zo makkelijk doen (heb ik zelf gezien). Even branden en met het krabbertje . . hoeps . . en weg is de verf. Makkelijk zat. Voor de zekerheid besloot ik maar om het op de club te doen (nogmaals sorry Jacco), daar zijn tenslotte brandblussers en die heb ik thuis niet! Nou, één ding is zeker: de verflagen waren er eerder af dan dat ze aangebracht werden en de romp was binnen een uur vrijwel verfvrij. Omdat deze romp is opgebouwd uit MDF-plaat zitten er stroken op van het midden (de kern) van deze platen, waar het materiaal vrij zacht is en pluizig, zoals bij zachtboard. Op sommige gedeelten is de romp op die plaatsen iets te heet geweest en zijn er wat schroeivlekken, maar die zijn goed weg te werken.

53


Erger is dat met het afbranden ook de gebruikte “gewone” plamuur zacht wordt en er gedeeltelijk dan ook afgeschraapt is, met name bij de dikkere lagen, waardoor dus weer sleuven in de romp ontstaan, die weer met plamuur opgevuld moeten worden, maar dat mag niet omdat deze ook niet tegen polyester kan. Kunnen jullie het nog volgen? Nou, daar is het volgende op gevonden. Iemand heeft ooit eens polyesterplamuur uitgevonden! Als je die in de gaten en sleuven smeert, gebeurt er niets mee. Daarom ijlings naar mijn verfmijnheer Bas, die mij met veel genoegen, tegen een redelijke vergoeding, een potje jawel! Polyesterplamuur overhandigde. Dan voor de verandering maar weer eens een poosje schuren aan de romp om verfresten te verwijderen én om de geblakerde stukjes “schoon” te maken. Daarop kon het polyesterplamuren plaatsvinden. Een zorgvuldige bestudering van de tekst op het blikje polyesterplamuur leerde mij dat de pasta 54


55


56


welke in een klein bijgeleverd tubetje verharder was. Na toevoeging van 2 à 4% spul aan de polyesterplamuur en heel goed zou na ongeveer 10 minuten een glasharde laag zijn verkregen.

zat, de van dit mengen, plamuur

Tot zover klopte het verhaal feilloos. Er wordt echter nergens gewezen op het feit dat polyester plamuur eigenlijk gewoon polyester is waardoor heel veel klein stukjes glasvezel zijn gemengd, zo in de orde van grootte van een half tot één centimeter. Daar meng je dan de verharder door om even later die harde toestand te krijgen. Vóórdat het echter zover is, de “prut” is nog zacht, veren vele glasvezeldraadjes terug en als het dan al snel uitgehard is lijkt je boot ineens op een egel. Eerst schrik je even, maar gelukkig laten de stekeltjes zich er makkelijk afschuren, evenals de opgebrachte polyester, dat zich prima laat bewerken. Er is dus weer hoop dat alles toch goed komt. Na al deze omzwervingen zijn we dan terug bij het verven van de romp, alleen nu met de inmiddels beruchte tweecomponenten verf, die eigenlijk gewoon een primer oftewel grondverf blijkt te zijn. Ook hier weer het bekende ritueel: een aantal keren verven en schuren. De twee componenten moeten 1op1 goed gemengd worden, dus evenveel harder als verf. Daardoor zitten er hele kleine luchtbelletjes in de verf, die er eerst uit op moeten stijgen. Dat lukt niet helemaal. Jullie weten al dat ik niet zoveel geduld heb, maar boven alles is er de angst dat de verf uithard en niet meer verwerkt kan worden. Aan de andere kant 57


is de verf, zeker als dun laagje, snel droog en dat is ook niet verkeerd. Het enige nadeel is dan dat de achtergebleven luchtbelletjes een klein bubbeltje op de lak geven en die moet er weer afgeschuurd worden. Uiteindelijk ziet het model er naar mijn bescheiden mening piekfijn uit en gereed om in de was te zetten. Voor de zekerheid wil ik toch maar even naar Comaro in Werkendam om te vragen af men daar met mijn optimistische beoordeling kan instemmen. Na een paar telefoontjes heb ik een dag gevonden waarop de twee personen die ik denk daarvoor nodig te hebben op het bedrijf aanwezig zijn. Dat levert geen enkel probleem op. Ron is in vergadering en verwijst me naar Gordon: gewoon die deur door en rechtsaf, daar vind je Gordon. Klopte als een bus! Gelukkig is Gordon tevreden over de afwerking, maar mist een rand om het model waarmee de mal (de polyesterlaag) na uitharden van het model kan worden getrokken. Verder alles prima. Dus terug naar huis om die rand te maken. Onderweg bedacht dat een plaat(je) triplex voldoende zou zijn, dus eerst nog even langs Fixet. Het plaatje zelf was gauw genoeg op maat gezaagd en vastgeschroefd, maar het geheel moest weer een paar kee r in de inm idd els beru chte tweecomponentenverf gezet worden. Gewoon doen maar. Zo ziet het model mĂŠt de noodzakelijke rand er nu uit.

58


Deventerseweg 44-46, 2994 LD Barendrecht Let op!!! Alleen telefonisch bereikbaar op : Maandag t/m Vrijdag 16 tot 21 uur Zaterdag van 10 tot 17 uur.

Openingstijden: Dinsdag van 19:00 tot 21:00 uur. Vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur. 59

Tel +31 (0)180 713078


60


Als de verf er dan voldoende dik op zit, kan het model dan eindelijk in de vele lagen was worden gezet. En dan eindelijk: Op naar Werkendam! voor het maken van de vorm, waarin dan later het begeerde casco kan worden gemaakt. Helaas zullen jullie even moeten wachten op de berichtgeving daarover, want die zal pas gelezen kunnen worden in de volgende Brulboei. Daarom: wordt vervolgd! Ger Hieronder een paar vroegere Maropol).

logo’s

61

van

Camaro

(het


62


63


64


Februari: 11 15

Maarten Kikkert Reinier Platschorre

Maart:

Geen Jarigen

Namens Bestuur en Leden van de:

65


DATUM

EVENEMENT

LOCATIE

PLAATS

06 Jan

6 Nieuwjaars receptie

‘t Ruim

Alblasserdam

17 Feb

5 Algemene Leden vergadering

‘t Ruim Aanvang 20.00 uur

Alblasserdam

04 Apr

4 Vaardemo bij het Makado-Center

Makado-Center

Alblasserdam

15-19 Apr

2 Intermodellbau 2015

Westfalenhallen

Dordtmund

27 Apr

1 Koningsdag

Bakspark

H.I.Ambacht

09 Mei

1 Open Havendag

Buiten de Waterpoort

Gorinchem

4t/m6 Sep

2 Wereld Havendagen

Havens en Centrum

Rotterdam

1 2 3 4 5 6

= = = = = =

Onder voorbehoud. ter info: geen MBVA deelname. Demo open water. Demo met bassin. Alleen voor Leden. Vrij toegankelijk

Kijk voor het laatste nieuws op www.mbva.nl

66


67


Even voorstellen Quartel Modelbouw B.V. is sinds 1970 al bekend onder de modelbouwers, die aan radiografische modelbouw doen, met een webwinkel en vestigingen door het hele land kunnen elke modelbouwer tevreden stellen met ons reusachtige assortiment. Assortiment Ons assortiment bestaat uit: helicopters, vliegtuigen, elektro auto’s, brandstof auto’s, boten (zowel statisch als radiografisch), radiobesturing, gereedschap en natuurlijk alle onderdelen en toebehoren. bestellen en betalen Quartel Modelbouw B.V. een postorderservice over de gehele wereld, postorders worden na Ideal betaling of onder rembours geleverd, U kunt Uw bestelling ook zelf ophalen in een Quartel filiaal bij U in de buurt, dat scheelt verzendkosten. In al onze winkels kunt U betalen met Pin, Visa en cash, al onze prijzen zijn in Euro’s en inclusief B.T.W. Service Al ruim 40 jaar staat service bij ons hoog in het vaandel, met 20 medewerkers hopen wij U met raad en daad ter zijde te staan. Tot ziens in èèn van onze winkels of op onze website. Pijnacker delftsestraatweg 26D, 2641 NB Postbus 218, 2640 AE, Pijnacker Telefoon: 015-362205 Fax: 0153696220 Email: info@quartel.nl

Openingstijden: Maandag en vrijdag: Dinsdag t/m Donderdag: Zaterdag: 2e zondag van de maand:

10.00u - 21.00u 10.00u - 18.00u 09.00u - 17.00u 12.00u - 17.00u

Bezoek ook via de website onze ONE DAY BUY en profiteer van nog lagere prijzen. Een artikel op de ONE DAY BUY is slechts één dag voor de prijs die geadverteerd wordt, dus wees er snel bij. Ontvangt U onze tweewekelijkse nieuwsbrief nog niet ? Meldt U dan snel aan via onze website. Natuurlijk kunt U bij een bezoek aan één van onze winkels genieten van een kopje koffie en gebruik maken van de expertise van onze medewerkers. 68

De brulboei 2015 -1  
De brulboei 2015 -1  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de modelbouwvereniging Alblasserdam.

Advertisement