Page 1

© 2014

MBVA


2


De modelbouwvereniging “ALBLASSERDAM “ , opgericht op: 13 januari 1980, staat onder nummer 40.322.988 ingeschreven in het verenigingsregister van de K v K te Dordrecht. Het bestuur van de MBVA is als volgt samengesteld: M. Kikkert H. de Deugd B. Schouten A.P. de Lange H. van Gils J. Schop W. Dekker

Clubgebouw en Postadres: Clubavonden en Middagen :

Voorzitter Secretaris Penningmeester Act. Coördinator Act. Coördinator 2e Secretaris Alg. Adjunct

voorzitter@mbva.nl secretaris1@mbva.nl penningmeester@mbva.nl mbvademo2010@mbva.nl actco@mbva.nl secretaris2@mbva.nl adjunct@mbva.nl

't Ruim, Ruigenhil 58C 2952 AR, Alblasserdam. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Elke zaterdagmiddag van14.00 tot 16.00 uur Let op: Tijdens vaardemo’s is ‘t Ruim gesloten !! (Zie Vaaragenda)

Vrij vaarlocatie:

Contributie:

Nationaal Baggermuseum Sliedrecht Zaterdag’s in de zomermaanden Mei t/m September. Wilt U komen kijken en/of meevaren, geen probleem. Belt U even, dit om teleurstelling te voorkomen.

€ 50.00 p/jr voor seniorleden. € 20.00 p/jr voor jeugdleden (14 t/m 18 jr) De contributie dient bij vooruitbetaling per jaar te worden voldaan en wel voor 1 Mrt. op onderstaand bankrekening nummer. Eventuele opzeggingen dienen voor 1 November van het lopende jaar (schriftelijk) te worden ingediend.

Bankrelatie:

Rabobank te Alblasserdam Rekeningnummer: NL57RABO01481.36.168

3


" De BRULBOEI " is een uitgave van de Modelbouwvereniging "ALBLASSERDAM" en wordt 6 x p/jr in een oplage van circa 150 stuks verspreid onder leden, donateurs, adverteerders en relaties, tevens ligt het blad ter inzage op de leestafels van de bibliotheken te: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, H.I. Ambacht en Nieuw-Lekkerland. Dit blad is tevens volledig in kleur in te zien op www.mbva.nl

Redactie en vormgeving:

" De Brulboei " Redactie: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Eindredactie: Hans de Deugd Email: redactie@mbva.nl Druk & bindwerk:

Adverteren in " De BRULBOEI " is voor een relatief klein bedrag mogelijk voor een ieder die zich in de grote regio en middels onze internet pagina, ver daar buiten, duidelijk wil profileren. Hiervoor staan diverse opties open, die in goed overleg naar Uw specifieke wens uitgevoerd kunnen worden. Zo kunt U er bijvoorbeeld voor kiezen om Uw bedrijf of organisatie op, half, heel of dubbel A5 formaat te promoten.

Inzenden van kopij voor de 10e van de oneven maanden. Afhankelijk van de inhoud, kan ingezonden kopij worden geweigerd of ingekort, dit ter beoordeling van het bestuur en/of de eindredactie. De eindverantwoording voor de inhoud berust bij de eindredacteur. Uitgezonderd clubberichten is overname van artikelen - met bronvermelding toegestaan. Leden kunnen hun modelbouw artikelen - gratis - adverteren in de Brulboei en tevens op de internet pagina van de vereniging. Webmaster: Internet:

Tevens verzorgen wij vaardemonstraties in onze mobiele bassins van 6 x 8 of 7,4 x 11,4 mtr tijdens braderieën, jaarmarkten, winkeldagen of openingen en voor (buurt) verenigingen en musea. Ook voor het inrichten van etalages, kramen e.d. tijdens b.v. Maritieme themadagen of weken hebben wij een grote collectie, varende en statische modelschepen beschikbaar. Heeft U binnenkort een evenement, en denkt U dat onze aanwezigheid hierbij een aanvulling kan zijn op Uw programma, neemt U dan rustig eens contact op met onze activiteiten commissie of één van de andere bestuursleden.

info@mbva.nl www.mbva.nl

Zij denken graag met U mee !!

Tekeningarchief beheer: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Email: archief@mbva.nl

Volg ons ook op :

Wie een hobby zoekt, kent de MBVA niet. Wie de MBVA kent heeft een prachtige hobby !! 4


5


6

Lid van:

Fop Smitstraat 48 2953 XG Alblasserdam Telefoon: (078) 691 23 18 Email: info@rikxoort.nl

Voor al Uw elektrische installaties, Databekabeling en glasvezel. Wij zorgen ook voor advies en ontwerp. Vraag vrijblijvend informatie.

P. van Rikxoort B.V.

Elektrotechniek


2014 - 5 Volgnr: 209

Mede Modelbouwers, Wie veel vaart, heeft veel te vertellen, dus alweer een exemplaar van De Brulboei boordevol demo en andere verslagen, ik zou zeggen veel leesplezier. Verder even jullie aandacht voor het volgend: Van 21 t/m 25 Oktober verzorgen we een vaar demo in Hal 4 van Ahoy Rotterdam, jullie kunnen je voor deelname van bijvoorbeeld ĂŠĂŠn of meerdere dagen nog opgeven bij de secretaris, telefonisch of via info@mbva.nl Verder een Hartelijk Welkom binnen de club aan ons nieuwe Lid: Hans van Gameren en tevens een zelfde Hartelijk Welkom aan onze nieuwe adverteerder: Modelbouw Wildervank, Frans zoals afgesproken !! vr gr De Redactie

7


Beste leden. We zijn al weer aardig op weg wat de demo’s betreft, we hebben er al weer twee achter ons liggen na dat de vakantie voorbij is voorde meesten van ons, de eerste was in Wc Dubbeldam en de tweede in Wc Crabbehof alle twee in Dordrecht, lekker dicht bij dan hoef je ook niet zo vroeg op te staan. Wat het publiek betrof hadden we weer niet te klagen, ik wil niet veel zeggen maar ze stonden vier rijen dik en wat de kinderen betrof die hadden het ook weer flink naar hun zin want die mochten met de kleine bootjes om de beurt varen en het was lekker weer die dagen wat wil een mens nog meer zou ik zeggen. Wel we hebben nog een demo tegoed en dat is in onze thuis haven in Alblasserdam bij het Makado centrum ik ga er van uit dat er weer flink publiek komt kijken dat is niet verkeerd. Ik ben van de week gebeld door de Heer schulp die wou ons uitnodigen om te komen varen in de Ahoy te Rotterdam het is wel vijf dagen vertelde hij er bij ik heb hem door verwezen naar de activiteiten mannen zodat die het verder kunnen af handelen ( het was de week van de kinderen of zo iets). Het zal Dinsdagavond op de club verteld worden naar de leden toe en wie hier zin in heeft kan zich opgeven om in Ahoy vijf dagen een demo te Presenteren met ons grote bassin. Zo zie je maar weer beste leden als men een beetje bekendheid krijgt dan kom je nog wel eens zulke dingen tegen. Nu even wat anders Klaas de Groot is weer thuis maar heeft zijn lid

8


Amsterdam

Rotterdam

Utrecht

Stekkenbergweg 8 1105 AJ Amsterdam 020 - 363 27 34

Koperslagerstraat 12-14 3077 MD Rotterdam 010 - 414 83 81

Manitobadreef 6 3565 CH Utrecht 030 - 231 09 75

9


10


maatschap op gezegd wegens zijn ziekte, ik zal even kort uit de doeken doen wat er aan de hand is, een paar maanden geleden kreeg Klaas plotseling een herseninfarct, hij is inmiddels weer aardig hersteld maar kan daar door niet meer met ons varen, hij praat moeilijk en de linkerkant van het lichaam wil niet zo best meer ,ik neem Klaas niets kwalijk dat hij er mee stopt hij woont ten slotte in Sneek en dat is ook niet naast de deur. Klaas heeft nog het een en ander te koop ,dus als jullie interesse hebben zou ik zeggen neem contact met hem op. Op de volgende pagina een brief van Klaas met daarin een opsomming van wat hij zoal te koop heeft. Zo beste leden ik heb niet zoveel meer te vertellen ik zou zeggen geniet nog maar even van het mooie weer zolang het nog mogelijk is ,want als het omslaat kunnen we onze borst weer nat maken denk ik zo. Maarten.

11


Beste modelbouw vrienden, Zoals jullie inmiddels weten heb ik op 29 April een herseninfarct gehad. Ben anderhalve week in het ziekenhuis in Sneek geweest, daarna naar Bolsward voor revalidatie, leuke zusters, veel geplaagd… Daar ben ik drie maanden geweest en gelukkig weer goed opgeknapt, mijn linkerkant is nog niet goed, ik loop nog met een stok of een rollator en heb nog 1 dag per week revalidatie aan huis. Helaas mag ik niet meer autorijden en met de rollator wordt het moeilijk om in Alblasserdam te komen, daarom moet ik als lid van de vereniging bedanken, ik heb veel jaren met plezier met jullie gevaren en neem met pijn in mijn hart afscheid. Nog hartelijk bedankt voor de mooie fruitmand die we een paar weken geleden ontvingen en voor de kaarten, daar waren we heel blij mee. Ik heb nog wat spullen te koop misschien is er interesse voor: Sleepboot Glasgow met nog goed werkende stoommachine, de boot zit in een transportkist met reserve onderdelen voor de stoommachine. Prijs in overleg. Verder nog modelbouwbladen 54 stuks € 15.= 9 gebonden sleeptros € 20.14 stuks maritiem Nederland € 10.= 10 stuks blauwe wimpel € 5 .= Van verolme heb ik deel 1 en 2 memorial € 20.= Vier jaargangen gebonden € 10.= Verder wens ik jullie alle goeds als Persoon en als vereniging. Groetjes van Klaas de Groot

12


Hobbyruimte / showroom / workshops Velsenstraat 10C 4251 LJ Werkendam 0183-502127

Hobby in Praktijk is een unieke hobby club, onze 12 vaste vrijwilligers zetten zich in om de technische hobby weer onder de aandacht te brengen. Dit doen ze door iedereen te helpen die problemen ondervind met zijn of haar hobby, zie ons als een vraagbaak. Wij vinden het leuk als je bij ons binnen loopt en komt praten, kijken of gewoon een kopje koffie komt drinken, bij ons gaat het om het delen van kennis en gezelligheid. In ons pand bevinden zich 5 modelbanen, staan er schepen en auto's opgesteld allemaal bedoeld om u verder te helpen met de hobby of ideeĂŤn op te doen.

Geen lidmaatschap nodig. Het team van Hobby in Praktijk nodigt u uit de prachtig ingerichte hobbyruimte te komen bezoeken. Wilt u genieten van de tentoongestelde modellen, ( technisch ) advies, begeleiding een workshop volgen of de grote Märklin modelbaan komen bekijken onze deur staat iedere vrijdag en zaterdag voor u open tussen 09:00 en 17:00 uur.

Doelstelling. Ons doel is het uitwisselen van kennis, met elkaar diverse problemen die zich bij de hobby kunnen voordoen oplossen en uiteraard gezamenlijk de hobby beoefenen zonder dat hiervoor een lidmaatschap nodig is. Dus loop vrijblijvend binnen, wij zijn er klaar voor. De koffie staat altijd klaar.

13


Wilt U eens iets lekkers eten, dan moet U

Cafetaria JACO niet vergeten.

Geopend: Dinsdag t/m Zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur van Hogendorpweg 102a 2951 AT Alblasserdam Tel: 078 6913455

14


Alliteratie De trouwe lezer van de Brulboei heeft al eerder in een aflevering een artikel(tje) over literatuur of grammatica aangetroffen en in een moedige bui misschien zelfs gelezen. Nu lijken deze onderwerpen verschrikkelijk saai of vervelend, maar dan hebben jullie het echt niet goed gelezen of verkeerd begrepen. Ik kan me dat echter niet voorstellen van bijvoorbeeld het gedichtje over de aalscholver. Dat is gewoon mooi! Zo zijn er natuurlijk onnoemelijk veel voorbeelden op te noemen en toegegeven, er is ook heel veel “zware kost” bij. Bovendien is de Brulboei niet precies het blad waar zoiets echt thuishoort. Maar toch (Oh help !!! denken nu de meeste lezers, daar gaan we weer), zit er tussen het geweldige aanbod van deze letterkundige werken en zijdelings vallend onder de term poëzie nu en dan een stukje dat opvalt, gewoon omdat het opvallend is. Deze keer is het een verhaal, meer een reisverslag, dat zich afspeelt in Dordrecht en dat mijn zus tegenkwam bij het snuffelen in de zaak van een Dordtse antiquair. Het lijkt mij onder de term Alliteratie te vallen, maar of het precies een stafrijm is weet ik niet precies. Het zou mij echter niet verbazen als ik van een van jullie binnenkort te horen krijg wat het dan wel is.

15


Hier volgt het verhaal. Wat het bijzondere er aan is zullen jullie gauw genoeg ontdekken. Veel leesplezier! Dorothea’s doldwaze Dordtse dagen De Duitse D-trein denderde Dordtwaarts door de desolate Drechtstreek. Daar dropte de degelijke dubbeldekker de Dortmundse diëtiste Dorothea. Dordrecht! Drie doldwaze dagen doorleefde de doortastende dikke Duitse dame daar. Die deden Dorothea denken dat Dorothea droomde! Dolhuis, Drievriendenhof, Dordtevaer. Daarna Drievierenpunt. Diverse Dordtse diners daar deden de dikke Dordmundse dijen deugd. Dinsdag doperwtjes, daarna doorbakken dorade. De dag daarna doorregen damhert. Donderdag duif, dan diverse desserts. Daaropvolgend dronk Dorothea desalniettemin drie desastreuze Duvels. Dronken doolde de diëtiste die dag door de Drechtstad. Daar doorkruisten Dorothea’s dartele danspassen die des Dubbeldamse Dirk. Dromerig doorgrondde Dorothea de dyslectische diabeticus. De Dordtse Dom daargelaten dreef de debuterende droogstoppel direct daarna Dorothea’s doorvoede dijen derwaarts. Doldrieste Dirk dramde door, doorkruiste de donzige doch dorre Duitse dopheide. “Durchgehen, Du!” dirigeerde de dominante Duitse dwingend. De dijenkletsende dakdekker deed dat dermate doortastend, dat de Dordtse dijken daverden. 16


17

Winkel te: ALBLASSERDAM


18


De degelijke Dordtse Dom dreunde. Dorohea’s Duitse derriére deinde dankzij de dubbeldamse dekhengst. “Daverende dijkdoorbraak”, dacht de door doordrongen Dorothea daarna duizelig, doch dankbaar!

Dirk

“Dordtse Dom doet Duitse diva deugd”, declameerde Dagblad de Dordtenaar de daaropvolgende dag. Direct daarna deserteerde de Dubbeldamse diabeticus. “Duidelijke desillusie”, debatteerde de dwarse dakdekker desgevraagd. “Dat doet de drommelse deur dicht!” dacht Dorothea des duivels. “Die dekselse Dordtse deugnieten doen deze dolle dagen droogvallen”. Deze dwaze dialoog daargelaten draafde de desperate Dorothea derhalve de dag daarna direct Duitswaarts . . . . . . . (René Kerkhoven – 2013) Ger

Wat doen weekdieren in het weekend? --------------------------------------------Bestaan er wegwerpboemerangs? -------------------------------------Het grote aantal werkongevallen in de houtzagerij wordt veel te gemakkelijk door de vingers gezien. -------------------------------------------Bij de geboorte van hun eerste kind worden man en vrouw op slag ouder. --------------------------------------------Beroepskeuzeadvies: Word bokser, meer kans op slagen ! 19


Beste leden het was weer zover de vakantie was voor de meeste leden al weer voor bij dus het kwam goed uit, er stond een demo op ons te wachten en wel op 6 September in Dubbeldam niet zover weg van onze thuishaven en dat is ook wel eens lekker als je s’ morgens niet zo vroeg uit de veren hoeft na een week keihard werken. Afijn jullie kennen het tafereel wel s ’morgens verzamelen op de club rond 08.00 uur, bakkie koffie en dan naar de bestemming

rijden bassin op bouwen en om 10.00 paraat staan zoals er is afgesproken met de organisatie .

20


21 Smitsweg 2 3295 BV ‘s-Gravendeel 078-6731426

Makado Center 31 2951 EH Alblasserdam 078-6912268

In onze winkel in Alblasserdam hebben wij ook Pasfoto service !

DA van Zessen ‘s-Gravendeel

www.davanzessen.nl

DA van Zessen Alblasserdam

Kom het echte “DA Van Zessen gevoel“ ervaren in één van onze winkels !

Van Zessen

Drogisterij & Parfumerie


22


Er was een grote braderie georganiseerd en een wielerronde wegens het zoveel jarig bestaan heb ik begrepen. Voor de kleintjes onder ons was er een clown aanwezig dus bepaalde figuren van ons konden zo mee doen daar was niet zoveel voor nodig. Maar er was dus ook serieus werk aan de winkel de demo die wij gingen demonsteren en ik moet zeggen het was weer een groot succes, ze stonden weer vier rijen dik en voor de kleintjes was er ook vaar plezier met de kleine bootjes, ze voeren van hot naar her zal ik maar zeggen, je zegt wel eens wat van het ene komt het andere dat was hier dus ook zo er was een man, ik weet niet meer hoe hij heet maar die nodigde ons uit om volgend jaar te komen varen in het winkelcentrum in de stadspolder in Dordrecht zo’n beetje rond Vaderdag, nu zeiden wij dat komt in orde wij zijn van de partij tegen die tijd.

23


Zo zie je maar weer dat dat ook wel eens kan gebeuren dus het heeft nog wel eens zijn voordelen als je goed bekent staat als modelbouw vereniging. Wel zoals de tijd vorderde werd het ook nog mooi weer dus dat was ook mooi mee genomen en bij sommige ging de maag Knorren, ook bij mij dus we gingen om de beurten een hapje eten zodat de boten bleven varen en het publiek er niets van merkte als er een boot stil lag, over het publiek was er niet te klagen op bepaalde momenten stonden ze vier rijen dik dus dat was weer niet verkeerd vonden wij.

Wel beste mensen er is altijd een tijd van gaan en die was na dat de dag vorderde weer aan gebroken om weer huiswaarts te gaan, even met zijn allen op ruimen, alleen ik zelf moest eerder vertrekken om dat ik een feestje had en daar op tijd moest zijn, maar ik heb van de mannen begrepen dat alles op tijd weer in de aanhanger was geplaatst en terug is gebracht naar ons club gebouw waar ze nog iets gedronken hebben en huiswaarts zijn gekeerd, dit was het eerste verslag van de eerste de eerste demo na de vakantie. Groet. Maarten. 24


25

078-6912428

Makado-Center 64 2951 EJ Alblasserdam


26


De verliefde asperge Ik lag met jou in hetzelfde bed We sliepen wel rechtop Jij stak er net wat bovenuit Vandaar jouw blauwe kop Ik was stapel op jouw lange lijf Dat mag je best wel weten Ik vond je echt een reuze wijf Gewoon om op te vreten Laatst droomde ik de hele nacht Aan een stuk door van jou Jij werd mijn bruid, mooi in het wit Daar ik van sleepasperges hou. Mijn droom werd echter bruut verstoord Ik bloedde aan mijn kuiten Wij werden allebei vermoord Door zo’n hovenier van buiten. Wij werden in een kist gelegd en daarna snel gewassen Mijn rug was krom, de jouwe recht Jij was dus “eerste klasse” Wat wreed toch van zo’n hovenier Ons zo uiteen te rukken Ik heb jou niet meer teruggezien Want ik lag bij de stukken. Weet je wat ik het gekke vind Het is toch eigenlijk stom Terwijl óns leven in de grond begint Is het bij mensen andersom! Overgenomen uit “Het Lijstertje”. 27


Zaterdag 13 September, varen bij het:

S ’morgens vroeg verzamelen want vanwege een groots opgezet buurtontbijt op de centrale parkeerplaats moesten we om 9 uur kant en (vaar)klaar zijn dus snel die bekende bak koffie naar binnen gegoten en op naar Dordrecht.

28


Verhuur van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Rigging ● Podia, Tribunes & Draaischijven ● Theatergordijnen ● Standbouw

Verkoop van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Kabels ● Theatergordijnen

Installatie van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Licht- en krachtinstallaties ● Verkoop installatiemateriaal

LiquidX rental & sales AA-techniek Ketelweg 61g 3356 LD Papendrecht T: 078-641 6600 F: 078-642 6082 I: www.liquidx.nl

29


30


Daar aangekomen was het even passen en meten om de aanhanger op een mooie plaats te krijgen en het was passen en meten om het bassin tussen een draaiend speeltoestel en een aantal bankjes te wurmen, maar het paste !!

En met een stel ervaren vaarders stond het bassin dan ook weer in recordtijd opgezet en was het wachten op hoog water !! Ondertussen was een ieder mooi in de gelegenheid om de diverse modellen uit de auto’s te halen en op of onder de daarvoor opgestelde tafels te zetten. Al snel was het dan ook 9 uur en konden de in grote getalen aangeschoven “buurtjes“ aanvallen op hun gezamenlijke ontbijt, ook voor ons was er prima gezorgd in de wijkwinkel, bruine en witte broodjes, krentenbollen en koffie in overvloed.

31


32


De aanschaf van een auto is EEN ZAAK VAN VERTROUWEN !!!

AUTOMOBIELBEDRIJF

BOVAG-GARAGE/A.P.K. KEURINGSSTATION

Garage & Showroom

Ampèrestraat 20 2952 AA Alblasserdam Tel 078—6914661

A.P.K. keuring en reparaties Inruil en aanschaf van een auto

12-ABC-3

Taxatie en financiering van een auto Erkend kentekenplaat leverancier

In en Verkoop van nieuwe en gebruikte automobielen en campers.

www.bochanenenzonen.nl 33


Griendweg 100

4209 DB SCHELLUINEN

34


35


36


Al snel hierna stonden de eerste kinderen al aan de zender knuppels om met één van de vier jeugdbootjes te varen. Gedurende de dag was het een komen en gaan van publiek en lekker druk rondom het bassin, en met 10 varende leden en zo’n 25 verschillende scheepsmodellen was er dan ook meer dan voldoende te zien. Naast ons had de brandweer een oefenstand neergezet waar de kinderen het maar wat druk hadden met blussen !! Zoals gezegd, tijdens het ontbijt hadden we niets te klagen ook s ’middags was er met een paar punten verse pizza geen enkele reden tot klagen, perfect geregeld, organisatie bedankt !!

37


Een vaststaand feit is dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt, zo ook nu dus werd het zachtjesaan tijd om de boel weer af te breken, heel voorzichtig het zeil bij een hoek naar beneden gedrukt om het water rustig aan en gedoseerd af te voeren.

De laatste foto is op verzoek geplaatst, de desbetreffende persoon weet wel waarom‌ Tot zover een verslag van een niet nader te noemen persoon, dus Hans!! Bedankt!

38


39


40


Al zo’n kleine 14 jaar rijden we stad en land af naar de diverse demo’s met onze mooie aanhanger en elk jaar komt er wel iets bij wat eigenlijk in de aanhanger mee zou moeten. Een klein voorbeeld, de partytent, de zenderkist voor de jeugdbootjes, 10 stapelstoelen enz. enz. enz. Op zich is dat helemaal geen punt alleen krijg je op een gegeven moment wel dat niets meer een “eigen” plaats heeft. Een aantal weken geleden hebben een aantal personen nu toch eindelijk maar eens de stoute schoenen aangetrokken om enige orde in deze chaos aan te brengen. Er was van te voren een globale nieuwe indeling getekend, rekening houdend met de vereiste kogeldruk. Eerst maar eens zoveel mogelijk leegmaken...

41


42


Keuze uit ruim 450 behangboeken.

Bij aankoop van behang

Makadocenter Alblasserdam

gebruik van plaktafel & afstomer

43

Tel: 078 - 6915028


44


45


46


47


48


Voorlopig kunnen we er weer jaren tegenaan, de aanhanger is met deze nieuwe indeling inmiddels al weer diverse keren gebruikt en het werkt goed op deze manier. Een ieder weet inmiddels waar wat hoort te staan en is lekker overzichtelijk en daar ging het tenslotte om nietwaar. Aan iedereen die tijdens deze dag zijn steentje heeft bijgedragen: MANNEN BEDANKT !! Ps. soms zeggen plaatjes meer dan duizend woorden !!

49


20 September

MAKADO - CENTER

Alblasserdam

Al sinds jaar en dag eindigen wij onze vaardemo’s in “onze thuis haven “ in Alblasserdam bij het Makado-Center, zo ook dit jaar (dachten wij…) maar daarover later meer. De inmiddels wel bekende opstart perikelen en problemen zoals daar zijn, een warm bed, om het zacht uit te drukken: niet van die lekkere koffie enz, enz, enz, sla ik voor het gemak maar even over. We beginnen de dag in dit verslag om een uur of tien, het bassin is al gevuld en het is heerlijk mistig… dat beloofd wat voor de rest van de dag ?

Er wordt nog druk gesleuteld om de diverse modellen vaarklaar te maken en het eerste publiek zit al te wachten om te kijken hoe al die schepen te water worden gezet.

50


51


52


Al snel is het een drukte van belang en ook het zonnetje probeert

voorzichtig door de mist heen te breken. Van alle deelnemende Leden had Chris niet echt zijn dag, tot wel 6 keer toe werd zijn kleine sleepbootje aangevaren waardoor het stuurhuis steeds te water ging, gelukkig zat de reddingsbrigade (ĂŠĂŠn man sterk) stand-by dus bij de laatste aanvaring waarbij het slepertje helemaal compleet naar de bodem ging kon deze snel uitrukken en al na enkele minuten was de bemanning gered en twee tellen later was het bergingswerk (tot grote verbazing) van de diverse Smit slepers ook achter de rug. Het scheepje is zeer waarschijnlijk direct op de helling gezet want al een uurtje later was het weer druk in de weer en heeft dus geen noemenswaardige schade ondervonden van deze wel zeer grondige schoonmaak beurd, toch knap...

53


Naarmate de dag vorderde liet ook de zon zich steeds meer van haar positieve kant zien en het was zelfs warm te noemen we hadden dus weer eens niets te klagen, tussendoor wat leuke gesprekken gevoerd met diverse mensen die ook wel serieus interesse in de scheepsmodelbouw toonden, wat zelfs heeft geleid tot een nieuw lidmaatschap, het is echter nog zo vers dat ik zelfs de naam nog niet weet, in ieder geval alvast van Harte Welkom !! Over niets te klagen gesproken, een groot voordeel van varen bij het Makado-Center is toch wel dat we vlak bij de Hema en de Delifrance staan, een lekkere warme worst of een lekker stokbroodje is zo gehaald ook een portie kibbeling is op loopafstand te vinden, ideaal !!

54


55


WWW.MODELBOUWWILDERVANK.NL De mooiste, scherp geprijsde modelbouwdozen.

WWW.MINIRAILWAY.NL Heel veel modeltreinen en accessoires.

En nog veel meer merken, neem rustig eens een kijkje in onze webwinkel voor het hele assortiment.

Jouw online modelbouw leverancier. 56


Zo langzamerhand zijn we aan het einde gekomen van deze dag en dus ook aan de laatste demo van dit vaarseizoen. Dachten wij, want een paar dagen later werden we benaderd om van 21 tot en met 25 Oktober te komen varen tijdens de gezinsbeurs Wegwijs in Hal 4 van Ahoy Rotterdam en na het polsen of we voldoende deelnemers konden vinden om het grote bassin te bemannen is deze vijfdaagse demo definitief afgesproken, dus een iets andere afsluiting van het seizoen dan we gewend zijn ! Dus wil je en kun je ĂŠĂŠn of meerdere dagen mee komen varen dan kun je je nog opgeven bij de secretaris, voor diegene die zich al heeft opgegeven, nadere info volgt zo spoedig mogelijk ! Tot zover dit verslag,

vr gr Hans

57


Als je zo bent teruggekomen van je vakantie, dan heb je nog geen rust gehad !! 58


Generaal Smutsstraat 23, 2987XW, Ridderkerk

59


60


Zeeeer waarschijnlijk de boosdoener van de lekkage ?

61


62


63


64


Oktober: 03 06 11 23 29

Johan Heijkoop Erik-Jan Sprong Gerard Kok Arie Ooms Jesse Schievink

November:

Geen jarigen

Namens Bestuur en Leden van de:

65


DATUM

EVENEMENT

LOCATIE

PLAATS

07 Jan

6 Nieuwjaars receptie

‘t Ruim

Alblasserdam

04 Febr

5 Algemene Leden vergadering

‘t Ruim

Alblasserdam

23/24 Febr

2 Modelbouwshow

Zeelandhallen

Goes

5 Apr

2 Soepvaren AMVZ

Wollefoppenhaven

Zevenkamp

9/13 Apr

2 Intermodellbau

Westfalenhallen

Dordtmund

19 Apr

4 Demo met bassin

Makado-Center

Alblasserdam

26 Apr

3 Koningsdag

Bakspark

H.I.Ambacht

17 Mei

2 Fanclubdag Hobby In Praktijk

Velsenstr 10C 4251 LJ

Werkendam

17 Mei

4 OpenHavenDagen

Buiten de waterpoort

Gorinchem

23/25 Mei

4 Dordtinstoom

Centrum

Dordrecht

29 Mei

2 Werkschependag

MBV Hoogvliet

Hoogvliet

14 Juni

3 Demo NationaalBaggerMuseum

Museumtuin NBM

Sliedrecht

2 Aug

4 Demo met bassin

Wc De Binnenhof

Rotterdam

6 Sep

4 Demo met bassin

Damplein

Dordrecht

5/7 Sep

2 Wereld Haven Dagen

Centrum

Rotterdam

13 Sep

2 Modelbouwdag 2014

Evenementenhal

Gorinchem

20 Sep

4 24e Havenfestival

Centrum

Alblasserdam

27 Sep

2 Snertvaren AMVZ

Wollefoppenhaven

Zevenkamp

21/25

4 Gezinsbeurs Wegwijs

Ahoy (Hal 4)

Rotterdam

1 2 3 4 5 6

= = = = = =

Onder voorbehoud. ter info: geen MBVA deelname. Demo open water. Demo met bassin. Alleen voor Leden. Vrij toegankelijk

Kijk voor het laatste nieuws op www.mbva.nl

66


67


Even voorstellen Quartel Modelbouw B.V. is sinds 1970 al bekend onder de modelbouwers, die aan radiografische modelbouw doen, met een webwinkel en vestigingen door het hele land kunnen elke modelbouwer tevreden stellen met ons reusachtige assortiment. Assortiment Ons assortiment bestaat uit: helicopters, vliegtuigen, elektro auto’s, brandstof auto’s, boten (zowel statisch als radiografisch), radiobesturing, gereedschap en natuurlijk alle onderdelen en toebehoren. bestellen en betalen Quartel Modelbouw B.V. een postorderservice over de gehele wereld, postorders worden na Ideal betaling of onder rembours geleverd, U kunt Uw bestelling ook zelf ophalen in een Quartel filiaal bij U in de buurt, dat scheelt verzendkosten. In al onze winkels kunt U betalen met Pin, Visa en cash, al onze prijzen zijn in Euro’s en inclusief B.T.W. Service Al ruim 40 jaar staat service bij ons hoog in het vaandel, met 20 medewerkers hopen wij U met raad en daad ter zijde te staan. Tot ziens in èèn van onze winkels of op onze website. Pijnacker delftsestraatweg 26D, 2641 NB Postbus 218, 2640 AE, Pijnacker Telefoon: 015-362205 Fax: 0153696220 Email: info@quartel.nl

Openingstijden Maandag en vrijdag: Dinsdag t/m Donderdag: Zaterdag: 2e zondag van de maand:

10.00u - 21.00u 10.00u - 18.00u 09.00u - 17.00u 12.00u - 17.00u

Zwolle Rembrandtlaan 9, 8021 DC telefoon/Fax: 038-4534073

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Donderdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Donderdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Vrijdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Amsterdam Osdorperban 62, 1068 MJ Telefoon/Fax: 020-6154920

Roosendaal Hulsdonksestraat 21, 4703 AP Telefoon/Fax: 0165-548230

Bezoek ook via de website onze ONE DAY BUY en profiteer van nog lagere prijzen. Een artikel op de ONE DAY BUY is slechts één dag voor de prijs die geadverteerd wordt, dus wees er snel bij. Ontvangt U onze tweewekelijkse nieuwsbrief nog niet ? Meldt U dan snel aan via onze website. Natuurlijk kunt U bij een bezoek aan één van onze winkels genieten van een kopje koffie en gebruik maken van de expertise van onze medewerkers.

De brulboei 2014 5  
De brulboei 2014 5  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de modelbouwvereniging Alblasserdam.

Advertisement