Page 1

© 2014

MBVA


2


De modelbouwvereniging “ALBLASSERDAM “ , opgericht op: 13 januari 1980, staat onder nummer 40.322.988 ingeschreven in het verenigingsregister van de K v K te Dordrecht. Het bestuur van de MBVA is als volgt samengesteld: M. Kikkert H. de Deugd B. Schouten A.P. de Lange H. van Gils J. Schop W. Dekker

Clubgebouw en Postadres: Clubavonden en Middagen :

Voorzitter Secretaris Penningmeester Act. Coördinator Act. Coördinator 2e Secretaris Alg. Adjunct

voorzitter@mbva.nl secretaris1@mbva.nl penningmeester@mbva.nl mbvademo2010@mbva.nl actco@mbva.nl secretaris2@mbva.nl adjunct@mbva.nl

't Ruim, Ruigenhil 58C 2952 AR, Alblasserdam. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Elke zaterdagmiddag van14.00 tot 16.00 uur Let op: Tijdens vaardemo’s is ‘t Ruim gesloten !! (Zie Vaaragenda)

Vrij vaarlocatie:

Contributie:

Nationaal Baggermuseum Sliedrecht Zaterdag’s in de zomermaanden Mei t/m September. Wilt U komen kijken en/of meevaren, geen probleem. Belt U even, dit om teleurstelling te voorkomen.

€ 50.00 p/jr voor seniorleden. € 20.00 p/jr voor jeugdleden (14 t/m 18 jr) De contributie dient bij vooruitbetaling per jaar te worden voldaan en wel voor 1 Mrt. op onderstaand bankrekening nummer. Eventuele opzeggingen dienen voor 1 November van het lopende jaar (schriftelijk) te worden ingediend.

Bankrelatie:

Rabobank te Alblasserdam Rekeningnummer: NL57RABO01481.36.168

3


" De BRULBOEI " is een uitgave van de Modelbouwvereniging "ALBLASSERDAM" en wordt 6 x p/jr in een oplage van circa 150 stuks verspreid onder leden, donateurs, adverteerders en relaties, tevens ligt het blad ter inzage op de leestafels van de bibliotheken te: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, H.I. Ambacht en Nieuw-Lekkerland.

Redactie en vormgeving:

" De Brulboei " Redactie: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Eindredactie: Hans de Deugd Email: redactie@mbva.nl Druk & bindwerk:

Adverteren in " De BRULBOEI " is voor een relatief klein bedrag mogelijk voor een ieder die zich in de grote regio en middels onze internet pagina, ver daar buiten, duidelijk wil profileren. Hiervoor staan diverse opties open, die in goed overleg naar Uw specifieke wens uitgevoerd kunnen worden. Zo kunt U er bijvoorbeeld voor kiezen om Uw bedrijf of organisatie op, half, heel of dubbel A5 formaat te promoten.

Inzenden van kopij voor de 10e van de oneven maanden. Afhankelijk van de inhoud, kan ingezonden kopij worden geweigerd of ingekort, dit ter beoordeling van het bestuur en/of de eindredactie. De eindverantwoording voor de inhoud berust bij de eindredacteur. Uitgezonderd clubberichten is overname van artikelen - met bronvermelding toegestaan. Leden kunnen hun modelbouw artikelen - gratis - adverteren in de Brulboei en tevens op de internet pagina van de vereniging. Webmaster: Internet:

Tevens verzorgen wij vaardemonstraties in onze mobiele bassins van 6 x 8 of 7,4 x 11,4 mtr tijdens braderieën, jaarmarkten, winkeldagen of openingen en voor (buurt) verenigingen en musea. Ook voor het inrichten van etalages, kramen e.d. tijdens b.v. Maritieme themadagen of weken hebben wij een grote collectie, varende en statische modelschepen beschikbaar. Heeft U binnenkort een evenement, en denkt U dat onze aanwezigheid hierbij een aanvulling kan zijn op Uw programma, neemt U dan rustig eens contact op met onze activiteiten commissie of één van de andere bestuursleden.

info@mbva.nl www.mbva.nl

Zij denken graag met U mee !!

Tekeningarchief beheer: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Email: archief@mbva.nl

Volg ons ook op :

Wie een hobby zoekt, kent de MBVA niet. Wie de MBVA kent heeft een prachtige hobby !! 4


5


6

Lid van:

Fop Smitstraat 48 2953 XG Alblasserdam Telefoon: (078) 691 23 18 Email: info@rikxoort.nl

Voor al Uw elektrische installaties, Databekabeling en glasvezel. Wij zorgen ook voor advies en ontwerp. Vraag vrijblijvend informatie.

P. van Rikxoort B.V.

Elektrotechniek


2014 - 4 Volgnr: 208

Mede Modelbouwers, Ondanks de jaarlijks terugkerende rustige vacantie periode, weinig demo’s, half Nederland op de bekende stranden, ver of dichtbij toch weer een boordevolle brulboei met de nodige verslagen en tips & trucs. Veel lees, vaar en of bouwplezier en voor diegene die er een paar dagen of weken tussenuit gaan, al dan niet alleen, hou contact, zie hieronder...

vr gr Hans

Ik dacht dat je twee weken naar je moeder zou gaan... 7


Beste leden. Het is weer zover voor de meesten van ons is de vakantie aangebroken, nog even dit en dat in pakken en we kunnen naar onze vakantie bestemming, dit telt niet voor iedereen, ik bijvoorbeeld moet nog een aantal weken werken ,maar er komt ook een tijd dat ik met vakantie ben. Ik heb ook minder goed nieuws Klaas de Groot die in Sneek woont en een van onze oudere leden is heeft een aantal weken geleden een herseninfarct gehad en is inmiddels naar een revalidatie centrum gebracht om daar weer aan te sterken. Wat ik er van begrepen heb zit er vooruit gang in zijn situatie, gelukkig maar, ik wens de Fam: de Groot dan ook veel sterkte toe. We hebben de afgelopen weken nog een paar demo’s gedraaid en ik moet zeggen, ik was er zelf uiteraard ook bij, het was weer een succes al zeg ik het zelf ze stonden weer drie rijen dik, Jong en oud en dat doet ons als varende leden weer deugd ,en er komen nog een paar demo’s aan de eerste hebben we inmiddels al achter de rug en zover mij bekent is hebben we er drie in de maand September dus dat is niet verkeerd, zal onze penningmeester ook deugd doen. We zijn intussen tijd met een aantal (onderhouds) klussen begonnen, de aanhanger is opnieuw ingedeeld, de spin is in orde gemaakt zodat wat het varen betreft we er weer tegen aan kunnen ,maar er zijn nog zat klusjes die moeten worden gedaan ,dus als iemand van de Leden zich verveeld stel ik het zeer op prijs om zich aan te melden bij de heer de deugd die de klussen coördineert . Voor de rest zijn er nog wel een aantal leden die druk aan het bouwen zijn ik ben onder andere weer begonnen aan een nieuw project maar daar schrijf ik een andere keer wel over.

8


Amsterdam

Rotterdam

Utrecht

Stekkenbergweg 8 1105 AJ Amsterdam 020 - 363 27 34

Koperslagerstraat 12-14 3077 MD Rotterdam 010 - 414 83 81

Manitobadreef 6 3565 CH Utrecht 030 - 231 09 75

9


10


Ik heb begrepen dat er weer een paar nieuwe leden in aantocht zijn, ik zou zeggen welkom bij de club !! ik heb nog geen kennis met ze kunnen maken maar dat komt van zelf wel in de loop van de tijd. Ja beste leden dit was het wel zo’n beetje verder heb ik jullie niet veel meer te vertellen o ja nog een punt ,zijn er misschien leden die Klaas de Groot op willen zoeken dan zou ik eerst even contact zoeken met Mevr. De Groot dat lijkt mij wel zo wijs want het is een eind rijden naar Sneek het ligt niet naast de deur. Verder wens ik iedereen een fijne vakantie toe, heel heen en uiteraard, ook weer heel terug zodat we na die tijd weer gezellig met elkaar kunnen babbelen.

Maarten.

11


Er was eens een clublid en die had een hectoperm. Het lijkt een sprookje, maar dat is het dus niet! Voor diegenen die nog niet weten wat een hectoperm is, zou ik zeggen: Zie onderstaande afbeelding.

Een hectoperm is gewoon een elektromotor die onder andere gebruikt wordt voor de aandrijving van onze modelboten en in zijn soort een hele goeie! Het bijzondere aan deze motor (die op de foto) was dat het messing koppelstukje van een kruiskoppeling muurvast op de as zat. Het onding was niet los te krijgen. Dat werd mij op een clubavond verteld door clubvriend B.S., terwijl hij mij aan de bar het bewuste apparaat liet zien. Daarop volgde logischerwijze de vraag of Ă­k een poging wilde wagen, met het welbekende antwoord. 12


Hobbyruimte / showroom / workshops Velsenstraat 10C 4251 LJ Werkendam 0183-502127

Hobby in Praktijk is een unieke hobby club, onze 12 vaste vrijwilligers zetten zich in om de technische hobby weer onder de aandacht te brengen. Dit doen ze door iedereen te helpen die problemen ondervind met zijn of haar hobby, zie ons als een vraagbaak. Wij vinden het leuk als je bij ons binnen loopt en komt praten, kijken of gewoon een kopje koffie komt drinken, bij ons gaat het om het delen van kennis en gezelligheid. In ons pand bevinden zich 5 modelbanen, staan er schepen en auto's opgesteld allemaal bedoeld om u verder te helpen met de hobby of ideeĂŤn op te doen.

Geen lidmaatschap nodig. Het team van Hobby in Praktijk nodigt u uit de prachtig ingerichte hobbyruimte te komen bezoeken. Wilt u genieten van de tentoongestelde modellen, ( technisch ) advies, begeleiding een workshop volgen of de grote Märklin modelbaan komen bekijken onze deur staat iedere vrijdag en zaterdag voor u open tussen 09:00 en 17:00 uur.

Doelstelling. Ons doel is het uitwisselen van kennis, met elkaar diverse problemen die zich bij de hobby kunnen voordoen oplossen en uiteraard gezamenlijk de hobby beoefenen zonder dat hiervoor een lidmaatschap nodig is. Dus loop vrijblijvend binnen, wij zijn er klaar voor. De koffie staat altijd klaar.

13


Wilt U eens iets lekkers eten, dan moet U

Cafetaria JACO niet vergeten.

Geopend: Dinsdag t/m Zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur van Hogendorpweg 102a 2951 AT Alblasserdam Tel: 078 6913455

14


Maar toen kwam het: ”Oh ja, de motor blijft ook soms stilstaan als je wilt starten, kan je daar ook even naar kijken?” en jullie weten het: Het venijn zit in de staart! Dat koppelstukje los krijgen was echt een fluitje van een cent!, het kleine slotprobleempje deed me bijna de das om. Wat een ellende. Diegenen die al eens geprobeerd hebben om een hectoperm te demonteren, hetzelfde geldt trouwens voor de decaperm (het kleinere broertje), weten wat een ellende dat geeft. Om te beginnen moet je de 8 kleine pennetjes, 4 in elk van beide lagerplaten aan de voor- en achterzijde van de motor, er zonder beschadigen uit zien te krijgen. Dan ben je al een heel eind. Vervolgens komt het foefje om de plaat aan de collectorzijde, met de beide koolborstels, van de as te krijgen, met als gigantische handicap om de koolborstels mét hun veerdruk op de collector, over het opstaande kunststofrandje aan het uiteinde van die collector te schuiven. Als dat gelukt is heb je een handje vol onderdelen en zie die dan later maar weer eens op zijn juiste plaats te krijgen, want je hebt geen flauw idee hoe het er van tevoren uitzag en in elkaar stak. In elk geval ben je nu zover dat je de as met de rotor en de collector los in je hand hebt en kun je hem eens goed bekijken om te zien waarom de motor soms niet “zelfstartend” is. In dit geval heeft de rotor 5 spoelen en de collector derhalve ook 5 sleepvlakjes. De spoelen zijn gewikkeld van koperdraad en per spoel gekoppeld. Dat wil zeggen dat het draadeinde van de ene spoel samengedraaid is met 15


het begineinde van de volgende spoel. Zo gaat dat bij alle 5 de spoelen en zijn er dus tussen de spoelen 5 verbindingen. Deze verbindingen zijn met soldeertin in dezelfde volgorde aan de sleepvlakjes gesoldeerd, waardoor stroomtoevoer via de koolborstels mogelijk is. Tenminste, zo hoort het in normale gevallen te zijn. Al gauw is de oorzaak van het slechte starten ontdekt en mag het een wonder heten dat de motor af en toe nog liep. Wat is er aan de hand? Wel, de motor is kennelijk een keer zo heet geweest, dat het soldeertin gesmolten is en door de middelpuntvliedende kracht van de soldeerverbinding is geslingerd. Het contact tussen de spoeldraden en de collector -vlakjes was daardoor zeer zwak of ontbrak geheel, waardoor de stroomdoorvoer soms haperde. Gelukkig was de oorzaak van de storing nu duidelijk en sloot naadloos aan bij de verschijnselen. Nu is de oplossing gauw verteld en zeer voor de hand liggend: gewoon de 5 draadverbindingen weer aan de juiste 5 sleepvlakjes van de collector solderen. In de praktijk duren zulke dingen vaak iets langer, zoals ook in dit onderhavige geval. Maar uiteindelijk is het gelukt en na het voorzichtig met polijstpapier “schonen� van het collectorloopvlak, kon in er over na gaan denken hoe het zaakje weer in elkaar te krijgen, zodat het weer op een hectoperm ging lijken, waarbij ik de mogelijkheid openliet dat het ding t.z.t. weer zijn zelfstartende werk zou gaan hervatten.

16


17

Winkel te: ALBLASSERDAM


18


Zoals met zoveel zaken is het vaak een kwestie van gewoon beginnen en we zien wel wat er van komt. Ook in dit geval leek dat verstandig, alleen het gegoochel met de koolborsteltjes in combinatie met de veertjes leek bijna te hoog gegrepen voor deze amateur. Maar wat moet je dan? Wel, dan ga je het zoeken in de h o ek van de hu l p s t u k ke n of hulpgereedschappen.

Dus bovenstaand hulpstuk(je) gemaakt. Het is heus minder ingewikkeld dan het lijkt. Het probleem zat ‘m in de koolborsteltjes met die verr . . . . veertjes. Daarom dat messing plaatje met een groot gat waarmee het op de lagerplaat gecentreerd wordt en vast gezet met twee kleine schroefjes door de twee gaatjes. Met het houten cilindertje worden dan de twee koolborstels tegen de veerdruk in, “open” gehouden. 19


Op het plaatje zijn twee busjes gesoldeerd, waarin de twee pennetjes (aan kettinkjes tegen het verlies) passen. Met die pennetjes worden de koolborsteltjes dan vastgezet in “open” stand en kan het houten cilindertje weer weggehaald worden. Tussen twee haakjes: dat houten hulpstukje wordt, eveneens tegen het zoekraken, met dat boutje dat erop zit, bij “einde klus” vastgezet in het middelgrote gat op het plaatje. Nu de koolborsteltjes klem zitten in geopende toestand kan de lagerplaat voorzichtig, over de collector met dat moorddadige opstaande randje, uit het motorhuis worden genomen. Bij het monteren later gaat dit gebeuren in omgekeerde volgorde en het werkt! Nu kan je tenminste zonder problemen van alle kanten bij het anker en de collector komen en de eerdergenoemde werkzaamheden verrichten. Als je dan enige tijd later het spul weer in elkaar gezet hebt en er zijn geen onderdelen over! Lijkt het geval weer verdacht veel op de oude hectoperm. Als dan het wonder geschiedt dat, als er met twee draadjes 12 Volt op de contactpennetjes wordt gezet, het motortje knus begint te zoemen, zowel linksom als rechtsom en zonder starthulp, ach, dan ben je alle ellende meteen weer vergeten en blijft alleen een tevreden gevoel over: ZO!, KLUS GEKLAARD !!! Ger P.S. Terwijl ik met bovengenoemde klus bezig was, viel in die periode ook een dinsdag en dat wil zeggen: clubavond. 20


21 Smitsweg 2 3295 BV ‘s-Gravendeel 078-6731426

Makado Center 31 2951 EH Alblasserdam 078-6912268

In onze winkel in Alblasserdam hebben wij ook Pasfoto service !

DA van Zessen ‘s-Gravendeel

www.davanzessen.nl

DA van Zessen Alblasserdam

Kom het echte “DA Van Zessen gevoel“ ervaren in één van onze winkels !

Van Zessen

Drogisterij & Parfumerie


22


Terwijl ik zo achter de bar een beetje sta te lummelen komt P.R. naar de bar met – het is bijna niet te geloven – ja hoor: een hectoperm !!! in zijn handen. “Ger, de motor zit muurvast, er is geen beweging in het asje te krijgen. Wil jij er eens naar kijken?” Ook hier volgt het reeds eerder genoemde en welbekende antwoord. Een van onze slimmere leden wist op dat moment te voorspellen dat de oorzaak van deze klaarblijkelijke verklemming ongetwijfeld gezocht moest worden in een kapotte magneet. Of deze inschatting juist is moet nog blijken, maar ook daarvan hou ik jullie op de hoogte. Nog steeds: Ger

23


Zaterdag 2 Augustus hebben wij een vaar demo verzorgd op uitnodiging van Wc De Binnenhof in Rotterdam Ommoord. s ’Morgens om 8 uur waren alle 13 !! deelnemers present en na de bekende kop koffie en door het opnieuw indelen van de aanhanger nog maar minimaal inladen (een koelbox en de 4 jeugdscheepjes) waren we al snel in colonne van acht !! voertuigen op weg naar onze bestemming. Er was voor deze dag, met name in de (na) middag het nodige aan beestenweer opgegeven dus na het opzetten van het grote bassin stond de partytent die tegenwoordig standaard in de aanhanger zit, ligt, staat oftewel mee vervoerd wordt dan ook al snel overeind !!

24


25

078-6912428

Makado-Center 64 2951 EJ Alblasserdam


26


Terwijl het bassin zich vulde was het tijd voor koffie, met ditmaal een heerlijk door Maarten meegebracht worstenbroodje, Annemiek Bedankt !!

Hierna werden al snel de meegebrachte modellen uit de auto’s gehaald om vaarklaar te maken en met een totaal van 21 modellen was het dan ook in en rondom het bassin een drukte van belang ! Ondanks het voorspelde weer werd het steeds warmer en het zonnetje deed goed zijn of haar best, dus de hoogste tijd voor de korte broek en laat een van de Leden die nu net vergeten zijn. Niet getreurd winkels voldoende, dat wel, maar geen enkele korte broek meer in de verkoop, dan maar een mooie lange broek aangeschaft in de kleur blauw voor het fabelachtige bedrag van ₏ 9,98 netjes betaald en de verkoopster knipt netjes de labels eraf, schaar gevraagd, broek afgeknipt, probleem opgelost !! Het gezicht van het meiske ? ONBETAALBAAR ! 27


Naast de 21 modellen van de MBVA Leden was er ook nog een gastvaarder van collega vereniging AMVZ met een prachtige tjalk, helaas werd deze persoon al snel weggeroepen, Arie, de volgende keer ben je weer van Harte Welkom en dan hopelijk wat langer !

Ook de eend uit het Bakspark in H.I. Ambacht had ons weer weten te vinden en heeft inmiddels met gezinsuitbreiding gezellig weer een aantal rondjes meegezwommen.

28


Verhuur van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Rigging ● Podia, Tribunes & Draaischijven ● Theatergordijnen ● Standbouw

Verkoop van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Kabels ● Theatergordijnen

Installatie van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Licht- en krachtinstallaties ● Verkoop installatiemateriaal

LiquidX rental & sales AA-techniek Ketelweg 61g 3356 LD Papendrecht T: 078-641 6600 F: 078-642 6082 I: www.liquidx.nl

29


30


Een beetje modelbouwer draait zijn hand natuurlijk nergens voor om, dus ook een radiografisch bestuurde duif moet kunnen, het loopgedeelte is inmiddels functioneel, nu het vlieggedeelte nog. p.s. Let ook op de korte broek ! Zo rond het middaguur werden we spontaan verrast met een heerlijke shoarma maaltijd, ons aangeboden door: Active Pr & Promotie, Greet, perfect geregeld, Dank ! Verder gaat er tijdens een demo wel eens iets stuk, door slijtage, bruut geweld of doodgewone pech. Deze dag was het waarschijnlijk “ motoren dag “ bij Bart breekt de complete motorsteun af, Dirk zat letterlijk met de stukken van de askoppeling in zijn handen en bij Maarten kwam de motor met steun en al los van de fundatie ! Ondanks diverse pogingen om het een en ander, zij het provisorisch, te repareren is dit jammer genoeg niet meer gelukt.

31


Gelukkig is er niet alleen slecht nieuws te melden, zo heeft Henk het lekken van de boegschroef van de Fairplay XVII weer onder controle en heeft de gehele dag zonder verdere problemen met zijn strak gebouwde schip kunnen varen.

Inmiddels loopt het dan voordat je er erg in hebt alweer tegen een uur of vier en wordt het zachtjes aan tijd om alvast het een en ander op te gaan ruimen, zoals de vier clubbootjes en de bijbehorende zenderkist, hier was trouwens opvallend minder animo voor, gedurende de dag dan ook maar weinig kinderen gezien, tot op het moment dat het bassin leeg is !! Kinderen en water, het is elke keer weer prijs, ZWEMMEN ! En ach, tijdens het gecontroleerd weg laten lopen van het water is dat ook geen enkel probleem, dat het dan wel eens te snel en nog net gecontroleerd gaat hoort daar ook bij en zo lang het winkel centrum nog droog blijft is er niets aan de hand, toch Dirk ? 32


De aanschaf van een auto is EEN ZAAK VAN VERTROUWEN !!!

AUTOMOBIELBEDRIJF

BOVAG-GARAGE/A.P.K. KEURINGSSTATION

Garage & Showroom

Ampèrestraat 20 2952 AA Alblasserdam Tel 078—6914661

A.P.K. keuring en reparaties Inruil en aanschaf van een auto

12-ABC-3

Taxatie en financiering van een auto Erkend kentekenplaat leverancier

In en Verkoop van nieuwe en gebruikte automobielen en campers.

www.bochanenenzonen.nl 33


Griendweg 100

4209 DB SCHELLUINEN

34


35


36


37


Na het redden van een laatste gestrande zwemster en het, voor zover mogelijk, droogmaken van het bassin, lag alles weer binnen de gebruikelijke recordtijd netjes op zijn plaats in de aanhanger. Jaco, heeft het gevaarte weer netjes in de carport bij ‘t Ruim geparkeerd en nu we daar toch waren, maar even met zijn allen een neut genomen op de goede afloop. Mannen Bedankt !! Het was weer een mooie dag. Hans

38


39


40


Klaas de Groot Over Klaas is in deze Brulboei al het een en ander gezegd en duidelijk bleek dat Klaas beetje boos en teleurgesteld was.

een

Begrijpelijk als je al weken in het ziekenhuis ligt en niets van je bestuur en clubvrienden hoort. Er is een heleboel onbegrijpelijk mis gegaan, maar het was gelukkig ook duidelijk dat wij onze goede wil en natuurlijk onze welgemeende betuigingen van medeleven hebben verzonden. Inmiddels ligt op de club een soort handtekeningen brief aan Klaas (bijna) klaar om verzonden te worden. maar VOOR DE ZEKERHEID OOK IN DIT CLUBBLAD:

KLAAS, VAN AL JE CLUBGENOTEN, VAN HARTE BETERSCHAP. Wij wensen jou en je vrouw Hielkje veel sterkte ! Als iemand nog een extra kaartje wil sturen, nog een keer het correspondentie adres: Klaas de Groot Scholeksterlaan 62 8601 XX Sneek

Tel

0515 – 41 25 64. Ger

41


De Hectoperm – vervolg

Zoals jullie als het goed is elders eerder in deze Brulboei hebben kunnen lezen kreeg ik, net na de reparatie van die 12 Volt hectoperm, op de club een “defecte” 6 Volt hectoperm aangeboden waarvan de rotor muurvast zat. In feite zit er geen verschil in de 6 of 12 Volt uitvoering, behalve dat de wikkelingen aan de voedingsspanning zijn aangepast. Bij deze zat de rotor dus muurvast, hetgeen AV de opmerking ontlokte dat waarschijnlijk de magneet gescheurd was. Wel, tijdens de kijkoperatie zou de oorzaak wel aan het licht komen en zou blijken of er reparatie mogelijk was. Helaas waren de verwachtingen met name van PR, zeker na genoemde opmerking, niet erg hoopvol. Thuis vol ongeduld de motor gaan slopen, ditmaal met behulp van het in het eerste stuk beschreven hulpgereedschap. Dat lukte echter niet helemaal, dank zij de enorme puinhoop in de motor.

42


Keuze uit ruim 450 behangboeken.

Bij aankoop van behang

Makadocenter Alblasserdam

gebruik van plaktafel & afstomer

43

Tel: 078 - 6915028


44


De oorzaak van deze probleempjes lag in het feit dat ook deze motor veel te warm geweest is. Z贸 warm, dat de kunststof achter plaat is gaan smelten, doordat de pennetjes die bij de koolborstels via het veertje voor de druk van de borstel op de collector zorgen, samen met de koolborstels, veel te heet zijn geworden. De te warme kunststof is week geworden, de pennetjes worden weggedrukt, het veertje springt los en de bloedhete koolborstel laat los en komt op het kunststof en smelt zich daar letterlijk vast.

Natuurlijk geeft de motor dan de moed op en het hele zooitje smelt aan elkaar, zoals op bovenstaande foto goed te zien is.

45


Het gevolg is dan een vastgelopen rotor, die vooral na het afkoelen na de storing écht vast zit !!! Een geluk bij een ongeluk is dan het feit dat het toch niet de kapotte magneet blijkt te zijn, want dat is gewoon niet te repareren. Nu is het eenvoudigweg zaak om de vast gesmolten onderdelen, zo mogelijk, weer los te wrikken. Vervolgens het pennetje waar de koolborstel met veer om draait weer door voorzichtig smelten van de kunststof goed op zijn plaats te krijgen en daar af te laten koelen. De kunststof achter plaat weer zo goed mogelijk in de oude staat terugbrengen en ook af laten koelen. Als alles weer op z’n oude plaats zit, de motor met de (bijna) onmisbare hulp van het onvolprezen eerder beschreven hulpstukje, gewoon weer in elkaar gezet. Tenslotte, natuurlijk vol toch wel een beetje gespannen verwachting deze keer de bekende rode en zwarte draden, nu 6 Volt, op de aansluitpunten gezet en ja hoor, het ding loopt weer als het bekende zonnetje. Geeft toch een tevreden gevoel. Weer gelukt! Ger PS Op de club de eigenaar gevraagd hoe het mogelijk is dat een motor zo heet kan worden dat ie smelt. Wel zûnne, das nie zoo moeilijk hé. Je krijgt van iemand een motor. Thuis probeer je hem boven in je werkkamer (vrij logisch!), dus zet je hem aan een accu en gaat beneden TV kijken. Als je dan uren later weer eens boven komt zit ie vast. Makkelijk zat dus!

46


47


48


Scheepsschroeven! Voor iedere modelbouwer die zich bezighoudt met het bouwen van varende en radio- grafisch bestuurde scheepsmodellen een begrip. Zij vormen in feite de aandrijving van het schip en vormen daarom, uiteraard samen met de aandrijfmotor, een zeer belangrijk onderdeel van het geheel. Over het algemeen zijn de schroeven van messing en opgebouwd van losse schroefbladen, welke op een cilinder, meestal in sleuven voor de stevigheid, zijn gesoldeerd. Maar daarnaast zijn er ook de schroeven uit één stuk, welke dan gegoten zijn, zoals hun grote broers of zussen in het “echt”. Verder kan er een dik boek geschreven worden over de scheepsschroef, met zeer ingewikkelde berekeningen, als je over de grotere jongens van de beroepsscheepvaart praat, zoals die bijvoorbeeld door LIPS berekend en gemaakt worden. Denk maar eens aan zaken als de juiste schroef voor een bepaald schip en de daarbij behorende motor. Aan toerentallen, stand van de bladen ten opzichte van de as, grootte, aantal bladen, de vorm daarvan en ga zo maar door, alles om tot een maximale stuwkracht te komen bij een zoo hoog mogelijk brandstofrendement.

49


En dan zullen we het nog maar niet hebben over schroeven met verstelbare bladen of over vorm en lengte van de straalpijpen. Gelukkig ligt dat bij onze modelschepen iets minder gevoelig. Toch is er een regelmatig voorkomend probleempje bij of mét “onze” schroeven, of wat bescheidener: schroefjes! Tijdens het varen komt het af en toe voor dat één van de bladen van de schroef los raakt en verdwijnt. In het buitenwater betekent dat “verdwijnen” ook werkelijk “foetsie”! Bij het varen in de bak is de kans groot dat het verloren blad wordt teruggevonden. Da’s heel leuk, maar wat dan? Natuurlijk zijn er heel wat pogingen gedaan om het blad er weer aan te solderen, want dat lijkt zo simpel en een nieuwe schroef kost toch al gauw tussen de één en twee tientjes, nietwaar. Als dan mijn aardige collega’s thuis na meerdere (mislukte) pogingen de moed opgeven, willen ze wel eens zo vriendelijk zijn om te vragen of ik het eens wil proberen. Nu ben ik niets minder eigenwijs dan de rest (integendeel! hoor ik wel eens), maar echt, zo’n derde blaadje aan een gebladicapte schroef solderen is een ramp. In het cilindertje, de centrale kern van de schroef, waarop de bladen zijn gesoldeerd, zit een gat met schroefdraad, bij ons M3, M4 of M5, waarmee de schroef op de schroefas ( de verbinding met de motor) wordt bevestigd. 50


51


52


Nu is het eenvoudig genoeg om een boutje met de juiste schroefdraad rechtop in een plankje te zetten en daar het scheepsschroefje op te draaien en vast te zetten. Vervolgens maak je de beide te solderen plekken schoon en doet er een beetje soldeertin met soldeerpasta op. Dan pak je het “verloren” schroefblad met een tangetje beet (liefst direct in de juiste stand), terwijl je in de andere hand je mini-gasbrander hebt, met een mooi klein, beschaafd vlammetje. Je richt dat vlammetje even op het cilindertje, drukt het verloren blad in het vloeibare tin en haalt de vlam weer weg. En dán!!!!! GLOEIENDE, GLOEIENDE, GLOEIENDE !!! Nee hoor, géén probleem, het verloren blad zit muurvast, maar de andere twee bladen liggen nu ónder het cilindertje ! Inmiddels heb ik nu ook begrepen waarom men zo vriendelijk aan mij vroeg of ik “even een blad aan het schroefje wilde solderen”. Maar natuurlijk laat je het er niet bij zitten. Na enige overpeinzingen heb ik het probleem als volgt opgelost. In feite heb ik dezelfde gang van zaken gevolgd als bij het “uit de hand” solderen, tot en met het vastzetten van het schroefje op de bout in dat plaatje. Voordien heb ik echter op dat plaatje in een cirkel om dat boutje, drie pennen gezet. 53


Op die pennen heb ik drie verstelbare klemmetjes gemaakt, welke elk één schroefblad kunnen vastklemmen. Deze klemmen zijn draaibaar en zowel in hoogte als in lengte verstelbaar. De bladen kunnen dus in elke positie worden vastgezet. Het is dan een kwestie van het voorbereiden van de soldeerplek of plekken en vervolgens het verhitten van het geheel, tot de soldeertin vloeit. Na afkoelen is de schroef weer als nieuw, nadat je hem met de staal- of messingborstel even hebt “opgepoetst”.

Ger

54


55


56


Toen in de slotfase van de uitvoering van de Delta Wet het laatste stukje Merwededijk in Sliedrecht werd opgehoogd, liep deze langs de grens van de tuin van het Baggermuseum. Waar voordien de tuin aan het water grensde lag daar nu een dijk. Waar voorheen het hoogteverschil tussen tuin en water slechts enkele decimeters bedroeg lag nu de opgehoogde grond van het dijklichaam. Omdat de tuin een duidelijke aflopende zaak was geworden is deze opgevuld tot op gelijke hoogte van een groot deel van de rest van de tuin en de voet van de dijk. Dat was een hele verbetering na al die jaren. Het museumbestuur heeft toen een “Tuincommissie” benoemd die voor een plan voor herinrichting moest zorgen. Een onderdeel daarvan was de vijver met de wezenlijke gedachte dat daarin ook met modelboten gevaren zou gaan worden. Zo is onze club, de MBVA, daar ook terechtgekomen, waarbij ook andere verenigingen de bak vrij kunnen gebruiken. Tot zover een stukje geschiedenis. Door de opgebrachte grond bij de ophoging of aanvulling is de bodem vrij zacht. De constructie van de bak bestaat uit in de grond gedreven kunststof damwandprofielen in de vorm van een grote hoofdletter “L“. Daarin is een kunststof “zak” op maat gemaakt welke op de bodem rust en waarvan de opstaande zijden boven langs de rand van de damwand is vastgezet. Aangezien de bak er nu al weer een aantal jaren ligt, is er door het gewicht van het water

57


verzakking opgetreden en is daardoor de bovenrand van de kunststof zak gaan scheuren. In het afgelopen voorjaar is er door Wil en zijn mannen keihard gewerkt om de bak leeg te maken en is er een sponsor gevonden die langs de gehele bovenrand van de zak een nieuwe strook kunststof heeft gelast. Daarna is zak en bak weer gemonteerd en uitgelijnd. Een gigantische klus maar perfect uitgevoerd en afgewerkt. De brede houten afdekrand is helemaal vlak weer op de damwand gezet en zelfs aan de finesses is gedacht. Zo is er een dikke gele rubber slang langs de randen bevestigd, zodat de bootjes gaan schade oplopen doordat ze met de relingen onder de afdekrand komen en is de bovenzijde rijkelijk voorzien van houtdraadbouten om de schepen aan af te meren. Pikant detail: de boutkoppen hebben zelfs een likje rode verf meegekregen. We zijn er weer blij mee, met heel veel dank aan de ploeg die deze forse klus heeft geklaard. Ger

58


v

Generaal Smutsstraat 23, 2987XW, Ridderkerk

59


60


Afmetingen vaarbassin NBM - Sliedrecht

Afm. = 2x 2 m

11,48 m

4,25 m

8,65 m

Omtrek

58,18 m

Opp.

86,60 m2

17,61 m Diepte

Gem. 0,7 m

13,36 m Inhoud

ca. 60 m3

is 60.000 liter

2,83 m

61


62


63


64


Augustus: 07 11 16 19

Adriaan Verschoor Jacco Schop Eldert Heijkoop Pieter van Dalen

September: 01 11 14 15 15 16 24

Wilco van Oord Steef v/d Straeten Ronald Stoppelenburg Ton Kuijs Rinus Stevense Hannes Zuidervliet Dirk Brouws

Namens Bestuur en Leden van de:

65


DATUM

EVENEMENT

LOCATIE

PLAATS

07 Jan

6 Nieuwjaars receptie

‘t Ruim

Alblasserdam

04 Febr

5 Algemene Leden vergadering

‘t Ruim

Alblasserdam

23/24 Febr

2 Modelbouwshow

Zeelandhallen

Goes

5 Apr

2 Soepvaren AMVZ

Wollefoppenhaven

Zevenkamp

9/13 Apr

2 Intermodellbau

Westfalenhallen

Dordtmund

19 Apr

4 Demo met bassin

Makado-Center

Alblasserdam

26 Apr

3 Koningsdag

Bakspark

H.I.Ambacht

17 Mei

2 Fanclubdag Hobby In Praktijk

Velsenstr 10C 4251 LJ

Werkendam

17 Mei

4 OpenHavenDagen

Buiten de waterpoort

Gorinchem

23/25 Mei

4 Dordtinstoom

Centrum

Dordrecht

29 Mei

2 Werkschependag

MBV Hoogvliet

Hoogvliet

14 Juni

3 Demo NationaalBaggerMuseum

Museumtuin NBM

Sliedrecht

2 Aug

4 Demo met bassin

Wc De Binnenhof

Rotterdam

6 Sep

4 Demo met bassin

Damplein

Dordrecht

5/7 Sep

2 Wereld Haven Dagen

Centrum

Rotterdam

13 Sep

3 Modelbouwdag 2014

Evenementenhal

Gorinchem

20 Sep

4 24e Havenfestival

Centrum

Alblasserdam

27 Sep

2 Snertvaren AMVZ

Wollefoppenhaven

Zevenkamp

1 2 3 4 5 6

= = = = = =

Onder voorbehoud. ter info: geen MBVA deelname. Demo open water. Demo met bassin. Alleen voor Leden. Vrij toegankelijk

Kijk voor het laatste nieuws op www.mbva.nl

66


67


Even voorstellen Quartel Modelbouw B.V. is sinds 1970 al bekend onder de modelbouwers, die aan radiografische modelbouw doen, met een webwinkel en vestigingen door het hele land kunnen elke modelbouwer tevreden stellen met ons reusachtige assortiment. Assortiment Ons assortiment bestaat uit: helicopters, vliegtuigen, elektro auto’s, brandstof auto’s, boten (zowel statisch als radiografisch), radiobesturing, gereedschap en natuurlijk alle onderdelen en toebehoren. bestellen en betalen Quartel Modelbouw B.V. een postorderservice over de gehele wereld, postorders worden na Ideal betaling of onder rembours geleverd, U kunt Uw bestelling ook zelf ophalen in een Quartel filiaal bij U in de buurt, dat scheelt verzendkosten. In al onze winkels kunt U betalen met Pin, Visa en cash, al onze prijzen zijn in Euro’s en inclusief B.T.W. Service Al ruim 40 jaar staat service bij ons hoog in het vaandel, met 20 medewerkers hopen wij U met raad en daad ter zijde te staan. Tot ziens in èèn van onze winkels of op onze website. Pijnacker delftsestraatweg 26D, 2641 NB Postbus 218, 2640 AE, Pijnacker Telefoon: 015-362205 Fax: 0153696220 Email: info@quartel.nl

Openingstijden Maandag en vrijdag: Dinsdag t/m Donderdag: Zaterdag: 2e zondag van de maand:

10.00u - 21.00u 10.00u - 18.00u 09.00u - 17.00u 12.00u - 17.00u

Zwolle Rembrandtlaan 9, 8021 DC telefoon/Fax: 038-4534073

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Donderdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Donderdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Vrijdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Amsterdam Osdorperban 62, 1068 MJ Telefoon/Fax: 020-6154920

Roosendaal Hulsdonksestraat 21, 4703 AP Telefoon/Fax: 0165-548230

Bezoek ook via de website onze ONE DAY BUY en profiteer van nog lagere prijzen. Een artikel op de ONE DAY BUY is slechts één dag voor de prijs die geadverteerd wordt, dus wees er snel bij. Ontvangt U onze tweewekelijkse nieuwsbrief nog niet ? Meldt U dan snel aan via onze website. Natuurlijk kunt U bij een bezoek aan één van onze winkels genieten van een kopje koffie en gebruik maken van de expertise van onze medewerkers.

De brulboei 2014 4  
De brulboei 2014 4  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de Modelbouwvereniging Alblasserdam.

Advertisement