Page 1

© 2014

MBVA


2


De modelbouwvereniging “ALBLASSERDAM “ , opgericht op: 13 januari 1980, staat onder nummer 40.322.988 ingeschreven in het verenigingsregister van de K v K te Dordrecht. Het bestuur van de MBVA is als volgt samengesteld: M. Kikkert H. de Deugd B. Schouten A.P. de Lange H. van Gils J. Schop W. Dekker

Clubgebouw en Postadres: Clubavonden en Middagen :

Voorzitter Secretaris Penningmeester Act. Coördinator Act. Coördinator 2e Secretaris Alg. Adjunct

voorzitter@mbva.nl secretaris1@mbva.nl penningmeester@mbva.nl mbvademo2010@mbva.nl actco@mbva.nl secretaris2@mbva.nl adjunct@mbva.nl

't Ruim, Ruigenhil 58C 2952 AR, Alblasserdam. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur Elke zaterdagmiddag van14.00 tot 16.00 uur Let op: Tijdens vaardemo’s is ‘t Ruim gesloten !! (Zie Vaaragenda)

Vrij vaarlocatie:

Contributie:

Nationaal Baggermuseum Sliedrecht Zaterdag’s in de zomermaanden Mei t/m September. Wilt U komen kijken en/of meevaren, geen probleem. Belt U even, dit om teleurstelling te voorkomen.

€ 50.00 p/jr voor seniorleden. € 20.00 p/jr voor jeugdleden (14 t/m 18 jr) De contributie dient bij vooruitbetaling per jaar te worden voldaan en wel voor 1 Mrt. op onderstaand bankrekening nummer. Eventuele opzeggingen dienen voor 1 November van het lopende jaar (schriftelijk) te worden ingediend.

Bankrelatie:

Rabobank te Alblasserdam Rekeningnummer: NL57RABO01481.36.168

3


" De BRULBOEI " is een uitgave van de Modelbouwvereniging "ALBLASSERDAM" en wordt 6 x p/jr in een oplage van circa 150 stuks verspreid onder leden, donateurs, adverteerders en relaties, tevens ligt het blad ter inzage op de leestafels van de bibliotheken te: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, H.I.Ambacht en Nieuw-Lekkerland.

Redactie en vormgeving:

" De Brulboei " Redactie: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Eindredactie: Hans de Deugd Email: redactie@mbva.nl Druk & bindwerk:

Adverteren in " De BRULBOEI " is voor een relatief klein bedrag mogelijk voor een ieder die zich in de grote regio en middels onze internet pagina, ver daar buiten, duidelijk wil profileren. Hiervoor staan diverse opties open, die in goed overleg naar Uw specifieke wens uitgevoerd kunnen worden. Zo kunt U er bijvoorbeeld voor kiezen om Uw bedrijf of organisatie op, half, heel of dubbel A5 formaat te promoten.

Inzenden van kopij voor de 10e van de oneven maanden. Afhankelijk van de inhoud, kan ingezonden kopij worden geweigerd of ingekort, dit ter beoordeling van het bestuur en/of de eindredactie. De eindverantwoording voor de inhoud berust bij de eindredacteur. Uitgezonderd clubberichten is overname van artikelen - met bronvermelding toegestaan. Leden kunnen hun modelbouw artikelen - gratis - adverteren in de Brulboei en tevens op de internet pagina van de vereniging. Webmaster: Internet:

Tevens verzorgen wij vaardemonstraties in onze mobiele bassins van 6 x 8 of 7,4 x 11,4 mtr tijdens braderieën, jaarmarkten, winkeldagen of openingen en voor (buurt) verenigingen en musea. Ook voor het inrichten van etalages, kramen e.d. tijdens b.v. Maritieme themadagen of weken hebben wij een grote collectie, varende en statische modelschepen beschikbaar. Heeft U binnenkort een evenement, en denkt U dat onze aanwezigheid hierbij een aanvulling kan zijn op Uw programma, neemt U dan rustig eens contact op met onze activiteiten commissie of één van de andere bestuursleden.

info@mbva.nl www.mbva.nl

Zij denken graag met U mee !!

Tekeningarchief beheer: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Email: archief@mbva.nl

Volg ons ook op :

Wie een hobby zoekt, kent de MBVA niet. Wie de MBVA kent heeft een prachtige hobby !! 4


5


6

Lid van:

Fop Smitstraat 48 2953 XG Alblasserdam Telefoon: (078) 691 23 18 Email: info@rikxoort.nl

Voor al Uw elektrische installaties, Databekabeling en glasvezel. Wij zorgen ook voor advies en ontwerp. Vraag vrijblijvend informatie.

P. van Rikxoort B.V.

Elektrotechniek


2014 - 3 Volgnr: 207

Mede Modelbouwers, Veel vaardemonstraties betekend veel verslagen dus weer een bomvolle Brulboei, ik zou zeggen ga er lekker voor zitten. Ook het wel en wee van de pvc banden voor het bassin en het verlengen daarvan wordt jullie keurig uit de doeken gedaan. Verder een niet zo opbeurend stukje van de Voorzitter waar ik het, hoe jammer dan ook, alleen maar mee eens kan zijn. Veel lees, vaar en bouwplezier en voor diegene die er een paar dagen of weken tussenuit gaan.

vr gr Hans

7


Beste leden. Het is alweer enige tijd geleden dat ik weer wat van mij heb laten horen als Voorzitter, uiteindelijk is dat zo’n beetje om de twee maanden en dan constateer ik het een en ander wat er op de vereniging zo een beetje afspeelt, ik leg meestal mijn oor te luister dan kan ik er altijd op tijd op in springen als het nodig is. En ik denk dat het nu inderdaad nodig is om zo het een en ander uit de doeken te doen ik denk niet dat jullie hier vrolijk van worden en ik zeker niet. Ik zal een paar voorbeelden op schrijven en dan kunnen jullie later bij je zelf te rade gaan en je af vragen zou hij gelijk hebben met deze insteek. Ik heb het nu een paar maanden aan gekeken en ben tot de conclusie gekomen dat het bergafwaarts gaat met de modelbouw vereniging zowel op Dinsdag avond als op Zaterdag middag en zelf als wij demo’s presenteren loopt het aantal mensen die op dat moment aanwezig zijn drastisch terug, dit kan niet!! Dat je niet elke Dinsdagavond en Zaterdag middag op de vereniging komt dat kan ik begrijpen maar als je helemaal niet komt en iedereen denkt er zo over dan kan je de tent op een gegeven moment wel sluiten en dan is het over en uit!! En als er een demo gevaren moet worden moet de activiteiten leider bijna smeken of er leden willen komen varen ,mensen dit kan beslist niet. Als wij nog langer willen genieten van hetgeen we nu met elkaar hebben moet er iets gebeuren anders is het over twee jaar gewoon over. Jullie moeten niet denken die anderen die doen het wel want dat is dan een mis rekening, die denken ook op een gegeven moment bekijk het maar, ik ben altijd de klos, laten die anderen nu maar eens wat laten zien, wij hebben genoeg gevaren in het verleden en daar kan ik ze nog geen ongelijk in geven ook.

8


Amsterdam

Rotterdam

Utrecht

Stekkenbergweg 8 1105 AJ Amsterdam 020 - 363 27 34

Koperslagerstraat 12-14 3077 MD Rotterdam 010 - 414 83 81

Manitobadreef 6 3565 CH Utrecht 030 - 231 09 75

9


10


Ik zal nog een voorbeeld geven, voor de tweedaagse demo Dordt in Stoom zijn wij al genoodzaakt om een andere vereniging uit te nodigen anders hebben we te weinig mensen die op die twee dagen te willen varen. Je kan niet met slechts vijf mensen gaan varen op die bewuste dagen dat kun je niet maken vind ik, dus mensen we kunnen nu het tij nog keren en met zijn allen de schouders er onder dan komt het wel weer goed. Nu zullen jullie wel denken wat bezielt die voorzitter toch, spoort hij nog wel maar dit is de realiteit mensen, ik doe niet zo gauw een boekje open als het om de vereniging gaat, het ligt mij ook na aan het hart maar eens moet er wel eens wat gezegd worden en ik vind dat het nu zover is. Zo beste leden dit is het wel zo’n beetje ik wens iedereen nog veel bouw en vaar plezier en al vast een prettige vakantie toe. Maarten Kikkert.

11


Het Makado-Center in Alblasserdam, wie, binnen de vereniging kent het niet !! Noem het maar de bakermat van onze vaardemonstraties. Hier werd immers van 6 tot 14 Maart 1981 de eerste verzorgd, hiervoor was er een groot bassin opgesteld met rondom een beplantte aarden wal en werden er op twee Zaterdagen, een Woensdagmiddag en een Vrijdagavond demonstraties verzorgd. Zie foto onder. Tot zover een stukje (ontstaans) geschiedenis.

12


Hobbyruimte / showroom / workshops Velsenstraat 10C 4251 LJ Werkendam 0183-502127

Hobby in Praktijk is een unieke hobby club, onze 12 vaste vrijwilligers zetten zich in om de technische hobby weer onder de aandacht te brengen. Dit doen ze door iedereen te helpen die problemen ondervind met zijn of haar hobby, zie ons als een vraagbaak. Wij vinden het leuk als je bij ons binnen loopt en komt praten, kijken of gewoon een kopje koffie komt drinken, bij ons gaat het om het delen van kennis en gezelligheid. In ons pand bevinden zich 5 modelbanen, staan er schepen en auto's opgesteld allemaal bedoeld om u verder te helpen met de hobby of ideeĂŤn op te doen.

Geen lidmaatschap nodig. Het team van Hobby in Praktijk nodigt u uit de prachtig ingerichte hobbyruimte te komen bezoeken. Wilt u genieten van de tentoongestelde modellen, ( technisch ) advies, begeleiding een workshop volgen of de grote Märklin modelbaan komen bekijken onze deur staat iedere vrijdag en zaterdag voor u open tussen 09:00 en 17:00 uur.

Doelstelling. Ons doel is het uitwisselen van kennis, met elkaar diverse problemen die zich bij de hobby kunnen voordoen oplossen en uiteraard gezamenlijk de hobby beoefenen zonder dat hiervoor een lidmaatschap nodig is. Dus loop vrijblijvend binnen, wij zijn er klaar voor. De koffie staat altijd klaar.

13


Wilt U eens iets lekkers eten, dan moet U

Cafetaria JACO niet vergeten.

Geopend: Dinsdag t/m Zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur van Hogendorpweg 102a 2951 AT Alblasserdam Tel: 078 6913455

14


De bewuste Zaterdag was het zoals gewoonlijk weer vroeg dag, we hadden namelijk om 7.30 uur afgesproken in ‘t Ruim. Daar aangekomen snel een lekkere pot koffie gezet (waarschijnlijk was er nog niemand echt wakker, ik heb geen klacht gehoord !!)

en gekeken of alles wat mee moest ook daadwerkelijk klaarstond. Druppelde al snel de rest van de ploeg binnen (tien man!!) Na het gezamenlijk consumeren van de inhoud van die pot, werd al snel alles ingeladen, verdeeld over de diverse auto's en de aanhanger van Wienus, Dirk had deze keer de vrijwillige eer om de MBVA aanhanger mee te sleuren. Aldus zijn wij in colonne van zes vertrokken voor een grandioze tocht van wel tien hele minuten door het prachtige Alblasserdam. Voorheen stonden wij alle jaren binnen in het makado-Center echter door een recente, interne verbouwing en verhuizing van diverse winkeliers is dit niet meer mogelijk, gelukkig is er een mooie nieuwe plek voor ons kleine bassin gevonden namelijk buiten pal naast de ingang, het past precies !!

15


Na het opbouwen en vullen van het bassin was het al snel: Alle eendjes in het water !!

Waarna er met een totaal van zo’n 12 deelnemers en een twintigtal scheepsmodellen werkelijk geen houden meer aan was. Zo druk dat Bart met zijn nieuwste aanwinst (stoomsleper Schelde) nauwelijks een fatsoenlijk rondje kon varen. Ook Henk met zijn nieuwste aanwinst (de Amerikaanse sleepboot Shelley Foss) had grote moeite om samen met een ponton op sleep de vuurtoren te ronden. Beide modellen gingen hier trouwens voor het eerst te water en na wat afstel probleempjes en de gehele dag in de vaart kunnen de twee eigenaren dan ook spreken van een geslaagde proefvaart !!

16


17

Winkel te: ALBLASSERDAM


18


19


Ook van de vier clubbootjes werd gedurende de dag veelvuldig gebruikt gemaakt, met name s ’middags toen het weer wat aangenamer werd stond het continu vol achter de zenderkist.

20


21 Smitsweg 2 3295 BV ‘s-Gravendeel 078-6731426

Makado Center 31 2951 EH Alblasserdam 078-6912268

In onze winkel in Alblasserdam hebben wij ook Pasfoto service !

DA van Zessen ‘s-Gravendeel

www.davanzessen.nl

DA van Zessen Alblasserdam

Kom het echte “DA Van Zessen gevoel“ ervaren in één van onze winkels !

Van Zessen

Drogisterij & Parfumerie


22


Er werd dan ook zichtbaar door jong en oud van genoten. Helaas komt er aan alle goede en leuke dingen een eind, zo ook aan deze dag, zo rond 16.30 uur hebben we de buiten ruimte bij het makado-Center eens lekker schoongespoeld met een slordige 15000 Ltr water. Na een kleine pauze (we moesten immers wachten totdat dit plonsje in de daarvoor bestemde putjes verdwenen was) hebben we alles weer eens in een record tijd opgeruimd en ingeladen.

Om vervolgens in de bekende colonne dat hele eind weer terug te rijden naar het clubgebouw, waarna het zo zachtjes aan na het uitladen en stallen van de aanhanger toch echt tijd was voor… precies !! in één keer goed. Tot zover dit verslag van een s ’morgens frisse en s ’middags warme demo. groeten van een deelnemer. 23


Hoi, beste leden het was weer zover een demo in H.I. Ambacht van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur ,we hoefden niet zo vroeg ons bed uit dat is ook wel eens lekker als je vrij bent want dat valt altijd tegen ook al willen we dat zelf niet erkennen, we moeten natuurlijk niet vergeten we worden allemaal ouder inde loop der jaren. Afijn we hadden Dinsdag avond afgesproken onder elkaar dat we Zaterdag ochtend zouden verzamelen op de club voor de leden die aan deze zijde van de rivier wonen zoals wij dat altijd doen eerst even een bakkie koffie en dan omstreeks half tien richting het Baks-park in H.I. Ambacht waar het feest te doen was. Toen we daar aan kwamen waren er al enkele leden aanwezig en druk met hun spullen bezig om de boten in orde te maken zodat ze het ruime sop konden kiezen zoals dat in de volksmond word genoemd. Dus toen wij daar aan kwamen konden wij natuurlijk niet achter blijven en in een mum van tijd was iedereen druk bezig en lagen de boten zo in het water, ja mensen het is altijd een koddig gezicht om de boten te zien varen iedereen vaart door elkaar het is net of het afgesproken is zonder elkaar te raken mooi is dat als ik het zo van mijn kant zie. Het weer zat ook mee een beetje wind maar toen het zonnetje door zette was het lekker aangenaam om het zo maar eens te zeggen, na verloop van tijd kwamen de mensen zo druppelend kijken, ik kon nou niet zeggen dat het over die twee uur genomen het echt druk was ik denk dat het kwam dat het vakantie was in Nederland en er veel mensen naar het buitenland waren waar ze groot gelijk in hebben iedereen moet tegenwoordig kei hard werken om brood op de plank te krijgen dus een wel verdiende vakantie is dan ook wel op zijn plaats zou ik zeggen. Wel maar daarom niet getreurd we hadden het toch wel naar ons zin met zijn allen zelfs het erelid Koos Brouws was aanwezig met 24


25

078-6912428

Makado-Center 64 2951 EJ Alblasserdam


26


zoon en kleinzoon, hij had een nieuw project bij zich de sleepboot

de Maas van 1.80 lang, je kon zien aan de man dat hij zat te genieten, jullie moeten namelijk weten als Koos stil is dan heeft hij het naar zijn zin hij is tenslotte al 82 jaar en een keer komt hij varen en dat is in zijn thuis haven H.I. Ambacht geweldig dat je op die leeftijd dat nog kan doen. Ook leuk om te zien is de grijze eend van Chris, bijna niet van echt te onderscheiden alleen van broodkorstjes moet hij of zij zo te zien niet zo veel hebben.

27


Ja mensen na verloop van tijd is het alweer tijd om naar huis te gaan, die twee uur is ook zo om ,we hebben onze spullen op geruimd en zijn nog even naar ons clubhuis geweest om nog even wat te nuttigen en op onze koning te drinken en zijn huiswaarts gekeerd waar het vrouwtje op ons zat te wachten zodat we Koningsdag verder met onze eega’s gingen vieren. Beste leden dit was het verslag van H.I. Ambacht. De aanwezigen waren Paul Rodezee, Smit Duitsland, Cris en Mike het vrachtschip, speetboot, eend en misschien met andere schepen, Koos Maas, Kleinzoon, Jacht, Dirk Harmonie, Wienus Sleepboot Condor, Arie werkschip, Maarten rijnsleper URI ,en niet te vergeten onze geweldige fotograaf Hans, die altijd van die mooie foto’s maakt en filmpjes en die de website verzorgd dat is in mijn ogen ook wel eens een compliment waard vind ik. Maarten. 28


Verhuur van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Rigging ● Podia, Tribunes & Draaischijven ● Theatergordijnen ● Standbouw

Verkoop van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Kabels ● Theatergordijnen

Installatie van:

● Licht, Geluid & Beeld ● Licht- en krachtinstallaties ● Verkoop installatiemateriaal

LiquidX rental & sales AA-techniek Ketelweg 61g 3356 LD Papendrecht T: 078-641 6600 F: 078-642 6082 I: www.liquidx.nl

29


30


17 Mei 2014

Zoals altijd hadden Paul en Henk weer keurig netjes geregeld dat wij ook weer van de party mochten zijn, liefst 13 deelnemers hadden zich al opgegeven om mee te gaan, de weersvoorspellingen zagen er veelbelovend uit dus wij waren er helemaal klaar voor… Helaas, één klein detail over het hoofd gezien. Er was niemand met een auto die de aanhanger legaal mocht trekken, deze gaat namelijk richting de tweeduizend Kg en dat red je niet met een boodschappen karretje !! Gelukkig heeft Peter een goed gecamoufleerde tank tot zijn beschikking die er uitziet als een fors uitgevallen personen wagen en was hij wel bereid om (letterlijk) de kar te trekken. Dus om 7.30 uur allemaal verzamelen in het clubgebouw, de inmiddels bekende bak koffie, type stijl achteroverslaand. Iedereen direct echt wakker dus, inladen, aanhanger aankoppelen en onder aanvoering van Paul richting Gorinchem. Tot zover gaat alles nog goed... 31


In de binnenstad van Gorinchem vond Paul het waarschijnlijk toch wel erg mooi allemaal en ging hij ter plekke alle smalle straatjes nog eens extra goed bekijken !! (foutje, moet kunnen nietwaar) met als gevolg dat het voor de jongens met een aanhanger toch wel een hele uitdaging werd, die zij vervolgens en vanzelfsprekend met goed gevolg hebben doorstaan. We zijn buiten de Waterpoort, het grondzeil ligt, de steunen worden in de lussen gezet en nu.... wordt het spannend !! Om de steunen bij elkaar te houden als het bassin gevuld is loopt er van steun naar steun, zowel in de lengte als in de breedte een rode pvc band, met aan beide zijden een lus, die op alle kruispunten is verlijmd en dubbel gestikt met ijzergaren. Werkt perfect en ijzersterk, echter alleen passend voor het kleine bassin, na lang zoeken hadden we eindelijk een zeilmakerij gevonden die dit pvc verband wel wilde verlengen in een blauwe contrasterende kleur en ook nog tegen een schappelijke prijs.

32


De aanschaf van een auto is EEN ZAAK VAN VERTROUWEN !!!

AUTOMOBIELBEDRIJF

BOVAG-GARAGE/A.P.K. KEURINGSSTATION

Garage & Showroom

Ampèrestraat 20 2952 AA Alblasserdam Tel 078—6914661

A.P.K. keuring en reparaties Inruil en aanschaf van een auto

12-ABC-3

Taxatie en financiering van een auto Erkend kentekenplaat leverancier

In en Verkoop van nieuwe en gebruikte automobielen en campers.

www.bochanenenzonen.nl 33


Griendweg 100

4209 DB SCHELLUINEN

34


35


36


Wij blij, tekening gemaakt, pvc verband achtergelaten en de nodige tekst en uitleg gegeven...Jammer, te vroeg gejuicht. Na twee weken de zeilmaker aan de telefoon: Kom die rotz..i… alsjeblieft ophalen, ik word er helemaal gek van, ik heb het nu drie keer uit de knoop gehaald, ik stop er mee… Wij de hele handel weer (kosteloos) opgehaald, we kregen alle materiaal gratis mee en maar eens gekeken wat we hier nu mee aan moesten, gelukkig had de beste man alles afgetekend en met een nietje even aan elkaar gezet. Dus wij op zoek naar de juiste lijm en na een volle middag plakken bij Bart in de parkeergarage moest het volgens ons nu goed zijn.

En om jullie niet langer in spanning te laten zitten zal ik maar gelijk verklappen: het is bijna goed… aan één kant zijn waarschijnlijk de lussen verkeerd verlijmd, maar gelukkig hebben we nog extra materiaal dus dan komt het wel goed. Terwijl ik dit verhaal zit te schrijven is het grote bassin door de overige 12 deelnemers natuurlijk allang opgebouwd en volgepompt met rivier water, de partytent en de marktkraam staan al op zijn plaats enneh, verrek wat zijn die mannen snel...

37


Al voor dat het bassin afgevuld is zijn er al een groot deel van de 21 meegenomen scheepsmodellen te water en komt het publiek ook langzaam op gang, de eerste kinderen hebben de clubbootjes al snel in de gaten en even daarna staan ze zelfs al in de rij !!

38


39


40


Zo rond het middaguur zijn we om beurten even een hapje wezen eten en een rondje langs de botenmarkt wezen maken, een lekker visje gaat er tenslotte altijd wel in. Het was goed te merken dat het schitterend weer was want je kon bijna letterlijk over de koppen lopen.

Na het uitbuiken is het voor je het weet zo weer een uur of 4 en wordt er hier en daar al weer het een en ander opgeruimd maar

41


42


Keuze uit ruim 450 behangboeken.

Bij aankoop van behang

Makadocenter Alblasserdam

gebruik van plaktafel & afstomer

43

Tel: 078 - 6915028


44


En dan krijg je dus dit soort taferelen waar het publiek en dan met name de kinderen geen genoeg van kunnen krijgen. Maar goed aan alles komt een eind en dus was het tijd om op te gaan ruimen en met man en macht de boel af te breken.

45


Zelfs de kleinste moest er aan geloven, maar geloof me hij vond het maar wat prachtig om te helpen.

Na het opbergen van de bovenstaande laatste loodjes konden we vertrekken, ditmaal zonder de uitdagende omrij routes van Paul. Dus al snel waren we weer in Alblasserdam en ook hier was alles in no-time weer opgeruimd en op zijn plaats gezet. Dat is het mooi van een ploeg die het al jaren doet, een ieder weet waar iets hoort te staan of waar opgeborgen moet worden. Na het tot ons nemen van een zeer wel verdiende koude klets was een ieder zo rond een uur of zeven weer thuis. Mannen Bedankt !! vr gr Hans

46


47


48


49


DIS, telkens weer een feestje, twee lange dagen voor de boeg dus laten we maar snel de boel opzetten, dan kunnen we beginnen. Eerst opbouwen en dan de auto's uitladen, net als altijd.

50


51


52


Dat alles opbouwen is zoals gewoonlijk weer goed gelukt, het uitladen van de auto’s liep door het zielige en onverantwoorde optreden van een klein ventje met een veels te groot ego enige vertraging op, jammer dat zulke figuren zomaar los mogen lopen !!

Op het moment dat deze foto is genomen was het nog erg vroeg en stond er een koude wind, het publiek liet het daardoor ook een beetje afweten, gelukkig werd dit later wel anders en stonden we met zijn zevenen weer volop in de belangstelling. Gezien de twee dagen van deze demo hadden wij MBV Replica uit Werkendam uitgenodigd om met ons mee te komen varen, Zaterdag was Secretaris John Groeneveld aanwezig en deze had Zondag nog eens 4 club collega's meegenomen. Heren en Dame, onze Hartelijke Dank !! Zo halverwege de ochtend kwam de organisatie langs met consumptie, lunch en diner bonnen en voor iedere opgegeven deelnemer een herinneringsmunt met certificaat van echtheid. 53


Zoals gezegd s ’middags lekker druk ondanks de bewolking, inmiddels liep het alweer tegen vijven en hebben we alles wat los en vast zat in de aanhanger gezet en ook voor de zekerheid de vuurtoren maar uit het water gehaald zodat alleen het bassin en de partytent s ‘nachts zijn blijven staan. Een vijftal deelnemers is nog wezen fourageren in een onderaards gewelf waarbij deze oude man, toch zichtbaar wat hulp nodig had !

54


55


56


Zoals te zien begon de Zondag een stuk zonniger en dat is de gehele dag zo gebleven, wel zaten we met achttien deelnemers rondom het kleine bassin, dat daardoor een beetje krap aandeed.

Tussendoor deed Chris even vijf minuten zijn truckjes waarvoor zelfs tussendoor geapplaudisseerd werd, schitterend !! Vooral de kinderen stonden te springen van plezier door al het water gespetter door de capriolen van de speedboot. Ook de inwendige mens is vandaag weer niets te kort gekomen door de prima verzorgde lunchpakketten en er was zelfs een heerlijke punt vlaai voor de liefhebbers, de Werkendamse dame was namelijk pas jarig geweest, Heerlijk en nogmaals bedankt !! Henk had ook hier weer een tewaterlating cq proefvaart met een schitterend strak gebouwd model van de Fairplay XVII alleen liep deze proefvaart iets minder geslaagd af, het water in het bassin begon namelijk te dalen terwijl wij toch geen eb en 57


vloed kennen in het bassin ? Gelukkig bleek het een niet goed afgesloten sealrubber van de boegschroef te zijn en viel de schade gelukkig mee !! En druk !! De gehele dag stond het rondom het bassin bommetjevol geweldig !!

58


Generaal Smutsstraat 23, 2987XW, Ridderkerk

59


60


Ook deze drukte nam langzaam af en zo rond 17.30 uur hebben we rustig aan het bassin leeg laten lopen en intussen vast de partytent en dergelijke opgeruimd, terwijl de afscheidsparade aan ons voorbij trok. Toen deze voorbij was ging er een schot uit en zijn we de auto’s gaan halen om de modellen weer in te laden.

61


En JAAAAAAHOOOOORRR, daar was tie weer, dat kleine irritante ventje met z’n veels te grote ego die werkelijk dacht dat op dat moment heeeeeel Dordrecht van hem was en wel even zou luisteren naar wat hij allemaal wel niet wilde. Nou, niet dus!!

Na dit kleine niet ter zake doende incidentje hebben we de aanhanger aangekoppeld en zijn naar ‘t Ruim gereden, hier alles weer uit en opgeruimd en nog even een lekkere neut genomen. Moe maar uiterst voldaan was ik om 20.00 uur weer thuis, modelbouwer, (soms) een zwaar bestaan… Nogmaals een woord van Dank !! aan de vier Heren en Dame van MBV Replica voor hun prettige samenwerking !! Ik hoop dat we het 13 September goed kunnen maken !! vr gr Hans

62


63


64


Juni: 06 11 30

Thijs Peters Klaas de Groot Ger de Goede

Juli: 07 08 11 15

Wienus Dekker Henk van Gils Wim Verlek Johan van Heiningen

Namens Bestuur en Leden van de:

65


DATUM

EVENEMENT

LOCATIE

PLAATS

07 Jan

6 Nieuwjaars receptie

‘t Ruim

Alblasserdam

04 Febr

5 Algemene Leden vergadering

‘t Ruim

Alblasserdam

23/24 Febr

2 Modelbouwshow

Zeelandhallen

Goes

5 Apr

2 Soepvaren AMVZ

Wollefoppenhaven

Zevenkamp

9/13 Apr

2 Intermodellbau

Westfalenhallen

Dordtmund

19 Apr

4 Demo met bassin

Makado-Center

Alblasserdam

26 Apr

3 Koningsdag

Bakspark

H.I.Ambacht

17 Mei

2 Fanclubdag Hobby In Praktijk

Velsenstr 10C 4251 LJ

Werkendam

17 Mei

4 OpenHavenDagen

Buiten de waterpoort

Gorinchem

23/25 Mei

4 Dordtinstoom

Centrum

Dordrecht

29 Mei

2 Werkschependag

MBV Hoogvliet

Hoogvliet

14 Juni

3 Demo NationaalBaggerMuseum

Museumtuin NBM

Sliedrecht

2 Aug

4 Demo met bassin

Wc De Binnenhof

Rotterdam

6 Sep

4 Demo met bassin

Damplein

Dordrecht

5/7 Sep

2 Wereld Haven Dagen

Centrum

Rotterdam

13 Sep

3 Modelbouwdag 2014

Evenementenhal

Gorinchem

20 Sep

1 24e Havenfestival

Centrum

Alblasserdam

27 Sep

2 Snertvaren AMVZ

Wollefoppenhaven

Zevenkamp

1 2 3 4 5 6

= = = = = =

Onder voorbehoud. ter info: geen MBVA deelname. Demo open water. Demo met bassin. Alleen voor Leden. Vrij toegankelijk

Kijk voor het laatste nieuws op www.mbva.nl

66


67


Even voorstellen Quartel Modelbouw B.V. is sinds 1970 al bekend onder de modelbouwers, die aan radiografische modelbouw doen, met een webwinkel en vestigingen door het hele land kunnen elke modelbouwer tevreden stellen met ons reusachtige assortiment. Assortiment Ons assortiment bestaat uit: helicopters, vliegtuigen, elektro auto’s, brandstof auto’s, boten (zowel statisch als radiografisch), radiobesturing, gereedschap en natuurlijk alle onderdelen en toebehoren. bestellen en betalen Quartel Modelbouw B.V. een postorderservice over de gehele wereld, postorders worden na Ideal betaling of onder rembours geleverd, U kunt Uw bestelling ook zelf ophalen in een Quartel filiaal bij U in de buurt, dat scheelt verzendkosten. In al onze winkels kunt U betalen met Pin, Visa en cash, al onze prijzen zijn in Euro’s en inclusief B.T.W. Service Al ruim 40 jaar staat service bij ons hoog in het vaandel, met 20 medewerkers hopen wij U met raad en daad ter zijde te staan. Tot ziens in èèn van onze winkels of op onze website. Pijnacker delftsestraatweg 26D, 2641 NB Postbus 218, 2640 AE, Pijnacker Telefoon: 015-362205 Fax: 0153696220 Email: info@quartel.nl Zwolle Rembrandtlaan 9, 8021 DC telefoon/Fax: 038-4534073

Amsterdam Osdorperban 62, 1068 MJ Telefoon/Fax: 020-6154920

Roosendaal Hulsdonksestraat 21, 4703 AP Telefoon/Fax: 0165-548230

Openingstijden Maandag en vrijdag: Dinsdag t/m Donderdag: Zaterdag: 2e zondag van de maand:

10.00u - 21.00u 10.00u - 18.00u 09.00u - 17.00u 12.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Donderdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Donderdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Openingstijden Maandag: Dinsdag t/m vrijdag: Vrijdagavond: Zaterdag:

Gesloten 10.00u - 18.00u 19.00u - 21.00u 10.00u - 17.00u

Bezoek ook via de website onze ONE DAY BUY en profiteer van nog lagere prijzen. Een artikel op de ONE DAY BUY is slechts één dag voor de prijs die geadverteerd wordt, dus wees er snel bij. Ontvangt U onze tweewekelijkse nieuwsbrief nog niet ? Meldt U dan snel aan via onze website. Natuurlijk kunt U bij een bezoek aan één van onze winkels genieten van een kopje koffie en gebruik maken van de expertise van onze medewerkers.

Profile for Modelbouwvereniging ALBLASSERDAM

De brulboei 2014-3  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de modelbouwvereniging Alblasserdam.

De brulboei 2014-3  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de modelbouwvereniging Alblasserdam.

Profile for mbva
Advertisement