Page 1

BV © 2013 M

A

1


" De BRULBOEI " is een uitgave van de Modelbouwvereniging "ALBLASSERDAM" en wordt 6 x p/jr in een oplage van circa 150 stuks verspreid onder leden, donateurs, adverteerders en relaties, tevens ligt het blad ter inzage op de leestafels van de bibliotheken te: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, H.I.Ambacht en Nieuw-Lekkerland.

Redactie en vormgeving:

" De Brulboei " Redactie: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Eindredactie: Ger de Goede. Tel: 078 - 6414452 Email: redactie@mbva.nl Druk & bindwerk: Drukkerij RAD

Inzenden van kopij voor de 10e van de oneven maanden. Afhankelijk van de inhoud, kan ingezonden kopij worden geweigerd of ingekort, dit ter beoordeling van het bestuur en/of de eindredactie. De eindverantwoording voor de inhoud berust bij de eindredacteur. Uitgezonderd clubberichten is overname van artikelen - met bronvermelding toegestaan. Leden kunnen hun modelbouw artikelen - gratis - adverteren in de Brulboei en tevens op de internet pagina van de vereniging. Webmaster: Internet:

Adverteren in " De BRULBOEI " is voor een relatief klein bedrag mogelijk voor een ieder die zich in de grote regio en middels onze internet pagina, ver daar buiten, duidelijk wil profileren. Hiervoor staan diverse opties open, die in goed overleg naar Uw specifieke wens uitgevoerd kunnen worden. De advertentie tarieven voor 2013 zijn € 25.= voor een halve en € 40.= voor een hele pagina.(A5) Tevens verzorgen wij vaardemonstraties in onze mobiele bassins van 6 x 8 of 7,4 x 11,4 mtr tijdens braderieën, jaarmarkten, winkeldagen of openingen en voor (buurt) verenigingen en musea. Ook voor het inrichten van etalages, kramen e.d. tijdens b.v. Maritieme themadagen of weken hebben wij een grote collectie, varende en statische modelschepen beschikbaar. Heeft U binnenkort een evenement, en denkt U dat onze aanwezigheid hierbij een aanvulling kan zijn op Uw programma, neemt U dan rustig eens contact op met onze activiteiten commissie of één van de andere bestuursleden. Zij staan u graag te woord.

info@mbva.nl www.mbva.nl

Tekeningarchief beheer: Hans de Deugd. Tel: 06-37422421 Email: archief@mbva.nl

Volg ons ook op :

Wie een hobby zoekt, kent de MBVA niet. Wie de MBVA kent heeft een prachtige hobby !! 2


2013 - 5

Mede Modelbouwers, De Rrrrrrrrrr zit al weer even in de maand, wat dus inhoud dat het nu zo ongeveer wel gedaan is met de demo activiteiten en het mooie weer, tijd dus om de hobbyplek weer in volle gereedheid te brengen voor een nieuw bouw seizoen, om jullie vast een beetje in de stemming te brengen alvast een (klein) ideetje. Ook de hobbyplek in ons clubgebouw moet weer eens drastisch onderhanden worden genomen en wellicht iets logischer worden ingedeeld, IdeeĂŤn ? Laat maar weten !! In dit nummer een aantal gevarieerde artikelen, ik zou zeggen:

Een nieuw model voor Madurodam ? of een ietsje uit de hand gelopen hobby ?

Veel Lees en Hobby plezier. vr gr De Redactie

3


Beste leden. Het is al weer enige tijd geleden dat ik weer wat van mij heb laten horen ,ik werd door de secretaris gebeld dat het weer zo ver was de tijd vliegt ook om voor dat je er erg in hebt zitten we alweer in Oktober een jaar stelt ook niets meer voor zullen we maar denken. De zomer vakantie ligt al weer ver achter ons en we zitten al weer in de herfst, bijna weer een week vakantie, maar zo ver is het nog niet. We hebben de paar laatste demo’s afgewerkt en het was weer een groot succes heb ik van de leden te horen gekregen, in Nieuw-Lekkerland ben ik er zelf niet bij geweest vanwege ons 25 Jarige trouw feest maar in Alblasserdam wel en ik heb het zelf weer onder vonden ze stonden 3 rijen dik dus er was genoeg bekijks die dag we stonden ook niet binnen maar buiten aan de zijkant van de Hema bij het Makado Centrum. Misschien kwam het door het mooie weer wat we die zaterdag hadden op het Havenfestieval het was weer als van ouds het kon niet beter zal ik maar zeggen. Nu even wat anders de demo’s zijn dit jaar wat terug gelopen, dan kan je toch merken dat het crises is en we er midden in zitten en dat zal nog wel een poosje duren denk ik zo maar dus wij hebben daar ook last van net zo goed als de rest van Nederland. ----------------------------------------------------------------------------------------GER, Wil jij het vanaf hier verder nalopen ? Ik weet niet goed hoe het te verwoorden, Rinus Stevense is getrouwd, Eldert Heijkoop is 50 jaar getrouwd, frans van de Spek en Piet Lommen overleden. gr Hans Verder is ons ter oren gekregen dat Frans van de Spek is overleden die al jaren lid bij ons was, ik wens de Fam: Spek veel sterkte toe. Mij is te horen gekomen dat Piet Lommerds na enige operaties is overleden, hij was wel geen lid van de MBVA maar wel bij Nedstaal die stoom machines als hobby hebben ,jullie zullen je afvragen wie is die beste man maar in 2010 hebben we samen gewerkt met ons 30 jarige bestaan van de vereniging van de MBVA in Landvast waar wij onze tentoonstelling ga4


ven dus dit wil ik toch nog even vermelden ondanks hij geen lid bij ons was ik heb hem tenslotte wel gekend. Zo beste club collega’s dit was het weer voor deze keer ik wens iedereen een geweldig bouw seizoen toe en tot de volgende keer maar weer zal ik maar zeggen. Maarten. Wel beste leden het bouw seizoen is weer aangebroken voor sommige leden van ons waar onder ik zelf onder andere ben met twee nieuwe modellen bezig zodat ik mij niet hoef te vervelen, ik verwacht dit jaar geen demo meer kunnen ver wachten zodat iedereen weer aan zijn bouw projecten kunnen gaan werken of wat anders. Ik ben blij dat de redacteur weer heel van zijn vakantie is terug is gekomen zodat hij dit stukje van de Voorzitter weer kan verwerken en in de Brulboei kan plaatsen en vele andere verhalen uiteraard van de leden.

5


Demo Ommoord Winkelcentrum ‘De Binnenhof’ Op 6 juli 2013 was er een demo gepland in Rotterdam. Weer in Ommoord op het plein tussen de twee Winkelcentra’s ‘de Binnenhof’ in, een plekje waar wij buiten staan, maar wel heel goede (warme) herinneringen aan hebben. Door de verhalen die daarover in de club de ronde deden was er ook nu geen gebrek aan belangstelling voor deelname. Ook het weer hielp heel erg mee. Vroeg op de club, bakkie koffie, boten inladen en de andere spullen zoals de frisdrank en tenslotte de kar aanpikken achter de Ford van Gerard. Dus club afsluiten en op weg naar Ommoord. Nu ging dat tot ongeveer in Ommoord best goed (als je niet al te serieus met het begrip ‘Colonnerijden’ omging, maar waar was dat winkelcentrum ook alweer en hoe kom je daar, want we wisten dat het behoorlijk weggemoffeld lag en dat de toegang tot ons vaarplekje door allerlei paaltjes en hekjes versperd was. Normaal regelt Paul zoiets, maar die is al enige tijd verhinderd vanwege andere dringende aangelegenheden waardoor zijn huidige functioneren als kwartiermaker voor de demo’s ernstig in gevaar komt, zo hevig dat er zelfs geen adres of de tegenwoordig vrijwel onmisbare postcode bekend was gemaakt, met als gevolg dat alle aanwezige tom-toms spontaan het autoraam werden uitge-uh-gooid. Maar slim als wij zijn hebben we het toch gevonden, ondanks de hinderlijke aanwezigheid van een knoert van een truck met oplegger van de post notabene, die ons enige, smalle, verborgen toegangspaadje naar onze vaarlocatie versperde. Maar ook deze hindernis hebben we weten te nemen en toen stonden we allemaal in de zon op het plein. Het is wellicht een goede zaak om bij een afgesproken demo niet alle gegevens bij één man te houden, maar ze ook aan (een paar) 6


bestuursleden te geven en/of deze in de bestuurskamer te leggen. In elk geval naam, adres, postcode en een telefoonnummer! Dan toch maar weer eens de vertrouwde procedure van het ‘bakopzetten’. Plaats van het bassin bepalen (zo veel mogelijk horizontaal), grondzeil uitleggen, paaltjes plaatsen en dan de ellende met de kluwen spandraden, die misschien over is als er nieuwe banden komen. Ondertussen de schotten uitdelen met aandacht voor de reclameteksten en zorgen voor voldoende slotbouten met bijbehorende vleugelmoeren. Als de bak strak staat kan het zeil erin worden vastgehaakt en als de mannen van de waterploeg ondertussen het putje hebben gevonden en de slangen aangekoppeld, kan het vullen beginnen. Het is dan wel even rennen om dan de vuurtoren nog zonder natte voeten in het midden van het bassin te krijgen, maar er is altijd wel iemand die een brul geeft.

7


Tijdens het vullen worden er ook steigers in het bassin gezet, waar niet iedereen het nut van inziet en er zelfs niet helemaal blij van wordt. Omdat de zon nog vrolijk en lekker aan een strak blauwe hemel stond kregen we al vanaf het leggen van het grondzeil opmerkingen van het langskomend winkelend publiek. Met name de jeugd begon toen al te vragen of er straks ook gezwommen mocht worden en er waren er zelfs die toen al aan ‘spontaan te water gaan’ dachten. Voor de aanwezige vaarders is dit het moment om het meegebrachte fraais uit de auto’s te laden en vaarklaar te maken.

Dat we over de deelname vandaag beslist niet mochten klagen is al gezegd, zoals ook uit de volgende respectabele lijst mag blijken. Zo waren er in een geheel willekeurige volgorde:

8


Maarten Kikkert, Henk van Gils Ger de Goede Bart Schouten Chris Luesink Mike Luesink Dirk Brouws Wienus Dekker Gerard Kok Jacco Schop Arie Vink

Terwijl bovengenoemde deelnemers hun schepen vaarklaar maakten, kwam op dat juiste moment Greet de Keizer, onze promotor, van het bureau Active PR & Promotie ons begroeten met de vraag of we trek hadden in een lekker kopje koffie? Zelfs diegenen die er niet bij waren kunnen het antwoord feilloos raden. Jaaaaaaaaaaa!,dus. (Noot van de redactie: 11 a’s). Zoals van ons verwacht wordt was het bassin op het afgesproken tijdstip, de klok van tien!, geheel gevuld met koel, helder water en dat had de Ommoordse jeugd heel snel feilloos in de gaten, want de zon stond al lekker op het plein, en onze koppies, te branden. Deze keer zal ik het verslag eens niet helemaal of grotendeels vullen met op te sommen met welke schepen er door wie gevaren werd en wat er, behalve mee varen, nog meer mee gedaan kon worden, maar vooral het gebeuren rond het bassin eens wat nader onder de loep nemen. Zoals gezegd was het schitterend weer en had vooral Maarten er spijt van dat we onze partytent niet mee hebben kunnen nemen. Dat is weer een verhaal op zich, maar komt er op neer dat of onze aanhanger er niet geschikt voor is of dat het gewicht dan te groot wordt voor het trekkende personenvoertuig. Daarom dus zonder afdak.

9


Omdat we tussen twee winkelcentra in stonden was het een drukte van jewelste tussen de beide ingangen en daartussen stond onze vaarbak. Achter ons was een leeg plein, maar tegenover de bak was de eindhalte van een van de Rotterdamse Metrolijnen, waardoor een onregelmatige afvoer, maar ook een regelmatige aanvoer van kooplustigen plaatsvond. Natuurlijk veel kijkende ouderen, al dan niet voorzien van scootmobiel, veel moeders met kleine kinderen en vooral veel loslopend jong spul. Over het algemeen best leuk, met zo nu en dan een kleine uitbarsting van baldadigheid, maar ja, het is warm en het koele water verleidelijk dichtbij. En waarom zou je dan je koppie niet af en toe eens onder water dompelen. Tenslotte hebben we een walkapitein die de zaak moeiteloos onder controle houdt en anders springen de varende leden luid en duidelijk bij. Ook bij deze demo werden in de lunchpauze de taken netjes verdeeld, zodat er constant modellen in de weer waren, want de ‘show must go on’. Onze eerder genoemde sponsor Greet de Keizer vond het best gezellig allemaal en kwam regelmatig even kijken. Tegen het einde van de ochtend kneep Maarten er even tussen uit om een kwartiertje later terug te komen met een grote bos bloemen. Wij zagen, het onder het manipuleren van de stuurknuppel op onze zenders, allemaal met belangstelling aan. Toen een poosje later Greet weer eens kwam kijken (of een luchtje scheppen vanwege het mooie weer) bleek wat onze geachte voorzitter in gedachten had. Met het boeket in de hand stevende hij op Greet af bracht haar deze mooie bloemenhulde. Wat hij daarbij precies zei zullen we wel nooit te weten komen, maar het was duidelijk als blijk van waardering en dank bedoeld, want Greet stond een tijdje sprakeloos naar de bloemen te kijken. Ze was er stil van. Van onze kant was het echter volkomen verdiend voor alles wat ze voor de club, met name voor en tijdens de demo’s, doet. Ongetwijfeld kunnen we Maarten nazeggen: Greet, bedankt!

10


Nu is er een gezegde: ‘Je moet het ijzer smeden als het heet is’. Zo ook in dit geval, want, pas op!, jullie redactieteam slaapt nooit! Bureau Active heeft lange tijd een advertentie in onze Brulboei gehad, maar door verhuizing van het bureau is ze even weg geweest en is de plaats door een andere adverteerder ingenomen. Omdat we ‘vol’ zaten is het er niet meer van gekomen, maar onlangs is er een pagina vrij gekomen, omdat een adverteerder na jaren een poosje een andere vereniging wil steunen. Geweldig toch! Dus Greet gevraagd of ze in 2014 weer wil meedoen en wat denken jullie? Hè bah, weer alle 11 goed! Greet, namens de redactie eveneens: bedankt! Hoewel het warm was bleek dat voor bepaalde personen in het geheel geen negatieve gevolgen voor de eetlust te hebben, want na de mededeling: We gaan even ergens een hapje eten! bleven ze zo lang weg dat ze zich of helemaal klem gegeten moeten hebben of het eten in China hebben gehaald. 11


Maar ik vergeet even dat het heel warm was . . . ; ze zouden toch niet ??? Nee, natuurlijk niet. Of?? Omdat bijna al het langskomend publiek aan een ijsje liep te likken had dat kennelijk een stimulerende werking op een aantal van ons en volgde men dankbaar dit goede voorbeeld op, tot genoegen van de ijscoman, die trouwens met zijn karretje op een paar meter van het bassin stond.

Hoewel ik niet te veel over de schepen zelf zou schrijven moet toch even gezegd worden dat de beide knalrode blusboten in het bassin er met hun verschillende bluskanonnen lustig op los spoten. In het verleden zijn daar wel eens aanlopers over ontstaan, maar op deze dag met bloedheet weer en kristalhelder water in de bak was het gewoon zonde om niet te spuiten, dus stonden de bluspompen bij wijze van spreken bijna te koken en klonken alleen de kreten: méér, méér! Ja het werd zomaar een geweldige happening. 12


De feestvreugde werd nog verhoogd toen de bak met zeepsop tevoorschijn werd gehaald, waarmee de jeugd, met behulp van twee stokken en wat touw, gigantisch grote zeepbellen kon blazen. Tenminste, als er een beetje wind kwam. Maar op deze dag, na weken, wat zeg ik, maanden van wind, wind en nog eens wind, wat denken jullie: geen zuchtje. Maar met een beetje geduld en wat heen en weer zwaaien werden er nu en dan toch wat bellen tevoorschijn getoverd.

Toen de eerste ploeg klaar was met het versterken van de inwendige mens, kwamen ze ploeg twee aflossen aan het bassin. Het was al wat later en het ontbijt was allang vergeten, dus hoorde je het daar al enige tijd behoorlijk rommelen. Maar met het eerste broodje haring was de fundering gelegd en kon daarop verder worden gebouwd.

13


Toch even kort iets over een paar bijzondere schepen in het bassin, met name de ‘club-scheepjes’. Vanwege wat kinderziektes en het streven van de bouwers naar volmaaktheid en vooral het behalen van het predicaat: ‘hufterproef’ zijn ze nog niet op de volle sterkte van vier!!!! aanwezig, maar de twee die er dan wél waren, bleken wederom een enorm succes, vooral bij de jongemannen aan de bak, die er bijna om vochten. Het zal niemand verbazen als ik zeg dat de tijd weer voorbij vloog met alle genoemde activiteiten op zo’n dag en dan kunnen jullie best van mij aannemen dat er nog zat onderwerpen niet eens aan de orde zijn geweest, want er gebeurt wat op zo’n dag. Al om drie uur begonnen een aantal kinderen wat dringender te vragen wanneer ze nu eindelijk eens in het bassin mochten zwemmen. Nu konden we ze best nog even zoet houden met het simpele verhaal dat het beslist niet eerder kon dan wanneer alle boten uit het water

14


waren en dat zou pas na vier uur zijn. Goed, weer even rust. Jullie zien de bui al groeien en naarmate uur ‘U’ naderde nam de baldadigheid toe, maar gelukkig op een leuke manier, waarbij ze best slim te werk gingen. Eindelijk, eindelijk, eindelijk werd het vier uur en hadden de kinderen geluk. Zo’n hele dag in de zon is, geloof het of niet, eigenlijk best vermoeiend en was het geen straf om de schepen uit het water kunnen te halen. Een handeling die door de jeugd met arendsogen werd bekeken en toen Maarten uiteindelijk de bak vrij gaf, was er geen houden meer aan. Goed mannen (te lezen als: dames en heren! Noot van de redactie.), om een lang verhaal kort te maken: dit was een indruk van de demo in Ommoord. Voor het zwembadgeweld spreken bijgaande afbeelding (en die op onze website) meer dan ik ze met woorden kan aangeven en wees ervan overtuigd dat we na het legen van het bassin dat vuiltje ook echt weer meegenomen hebben naar Alblasserdam.

Tekst Bart en Ger 15


DRIEMAAL IS SCHEEPSRECHT . . . . .

Voor de derde keer dit jaar vrijvaren in het Baxpark. Nu op 11-08-2013. We hadden op de club de Dinsdagavond er voor weer afgesproken om Zondag 11 Augustus te gaan vrijvaren met een man of vijf; een leuk ploegje zullen we maar zeggen. Alleen het weer speelde niet helemaal mee, om het maar heel voorzichtig te zeggen, toen we met ons groepje vroeg in de middag in het Baxpark aankwamen begon het te gieten en niet zo’n klein beetje ook. Het waren echt van die grote druppels die als een gordijn naar beneden kwamen. Dat feest duurde ongeveer drie kwartier voordat het uiteindelijk weer droog was en gelukkig verder ook bleef! Nu moeten jullie niet denken dat we kleddernat werden, want ik had de bui letterlijk en figuurlijk al zien aankomen en had twee grote visparaplu’s meegenomen, die nog stamden uit de tijd dat ik nog een verwoed visserman was, maar dat is wel heel lang geleden.

Maar ze voldeden nog prima! 16


Afijn, toen het eindelijk droog was zijn we maar gaan varen. Het begon allemaal lekker, maar ook deze middag verliep niet geheel vlekkeloos oftewel “zonder storingen”. De eerste boot met storing was mijn eigen Spi/ka: de koppeling zat weer eens los, maar dat was niet zo’n groot probleem. Hij zat zo weer vast en de Spi/ka zette zijn reis voort en ik heb na die tijd geen probleem meer gehad. Het leek wel een dolfijn! Als ik vol aan gas gaf kwam de helft van de boot uit het water, wat het motortje (en ik zelf) geweldig vond. Mijn mede vaarcollega’s hadden daar een andere mening over en dat lieten ze in koor echt duidelijk weten! Dat was pas niet normaal meer. De tweede boot die problemen had was het jachtje van Bart. Hij zei op een gegeven moment: Ik heb zo’n raar schroefwater en ging voor de zekerheid maar even kijken en wat bleek het geval: het roer zat niet goed vast!

Ook dat euvel was dus snel verholpen en hij heeft de hele middag gevaren zonder problemen. Maar voor een ander clubcollega’s trokken zich donkere wolken samen boven hun hoofden én boven het politiebootje. De boot van de Havenpolitie liet het op een gegeven moment helemaal afweten en dat is minder, want dan ben je gelijk uitgevaren. 17


Ze zijn dan ook vrij snel daarna maar naar huis gegaan. Jammer, maar er zat niets anders op. Tenslotte was er nog een boot die op een gegeven moment echt problemen kreeg. Eén motor viel onverwachts uit en toen de boot uit het water gehaald was om te kijken wat er aan de hand was, bleek het probleem in de stuurboord motor te zitten. Je kon de motor niet vastpakken, zo heet was hij. Met andere woorden, je kon er een ei op bakken! Ja, dat was niet goed en ik heb later begrepen dat de motor waarschijnlijk verbrand was, dus dat gaat weer geld kosten. Leuk hè, zo’n hobby ! Maar voor de rest van de dag was het lekker weer, hebben we gezellig gevaren en zijn omstreeks 16.30 uur huiswaarts gekeerd. Al met al is het toch weer een aangenaam vrijvaren dagje geweest. Aanwezig waren deze middag: Arie Vink met de Singapore, Henk van Gils met de Arion, Bart Schouten met een Jachtje, Dirk en Koos Brouws met de Havenpolitieboot, en Maarten Kikkert met de Spi/ka. Heren, nog bedankt voor jullie aanwezigheid. Groetjes Maarten. P.s. Bijgaand nog wat plaatjes van eerdere vaarmiddagen.

18


19


20


Een gecombineerd bezoek aan Werkendam. 7 September 2013

Als 1e waren wij als vereniging door MBC Replica uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij de viering van hun 35 jarig bestaan, het een en ander was georganiseerd en gesitueerd rondom de schitterende vaarvijver, genaamd het oude dok.

Een viertal bestuursleden heeft aan deze uitnodiging gehoor gegeven en zo rond 11.30 uur waren wij gearriveerd, maar misschien was dit wel iets te vroeg ? Het was namelijk rondom de vijver en het opgestelde vaarbassin nog erg rustig, al snel bleek dat het merendeel s ’middags zou plaatsvinden. Na het bewonderen van de tentoongestelde schepen en de aanwezige onderzeeboten raakten we al snel in gesprek met Voorzitter Jaap Konings en Secretaris John Groeneveld.

21


Na het overbrengen van onze felicitaties met het behalen van deze mijlpaal als vereniging en het uitwisselen van wederzijdse gegevens, volgde al snel de uitnodiging om mee te komen varen tijdens de 9e Modelbrouwersdag (en NEE dit is geen TYPE foutje).

22


Met grote tussenpozen werd er door diverse personen met hun schepen

behendig door het opgestelde parcours gevaren. Zo rond een uur of twee hebben we hartelijk bedankt voor de vriendelijke ontvangst en met een luid tot ziens !! (waarover later meer) hebben we afscheid genomen van deze al dan niet onder of op het water varende mede bootofielen. Op dus naar het volgende adres van deze gecombineerde dag !! Gelukkig was dit geen wereldreis en stonden we precies rond koffietijd in de Velsenstraat 10 C, en JAZEKER !! nog steeds in Werkendam. Op dit adres is namelijk Hobby in Praktijk gevestigd.

23


Met een uitnodiging die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat !!

Het team van Hobby in Praktijk nodigt u uit de prachtig ingerichte hobbyruimte te komen bezoeken. Wilt u genieten van de tentoongestelde modellen, ( technisch ) advies, begeleiding een workshop volgen of de grote Märklin modelbaan komen bekijken onze deur staat iedere vrijdag en zaterdag voor u open tussen 09:00 en 17:00 uur. De koffie staat altijd klaar. Wat jaren geleden begon als een leuke hobby in de kelder is nu uitgegroeid tot een hobbyclub van 10 enthousiaste mannen die zich serieus inzetten voor een gezamenlijk project. Inmiddels is de kelder ingeruild voor een prachtige hobbyruimte van ca. 250 vierkante meter waar we wekelijks met elkaar ervaringen uitwisselen, bouwen en repareren. Of het nu gaat om ( model ) treinen, ( stoom ) schepen, race auto's of vrachtwagens. Een ieder is gespecialiseerd op zijn werkgebied. Hobby in Praktijk: creativiteit en gezelligheid.

Ook wij vieren, nieuwsgierig als we zijn, wilden al dit fraais wel eens met eigen ogen aanschouwen, wel laat ik voorzichtig beginnen met de vermelding dat van de hierboven onderstreepte woorden niets is gelogen, voordat we het wisten, zaten we inderdaad gezellig aan de koffie !! Tijdens dat gezellige bakkie leut, met meerdere gelijkgestemde zielen kwamen we al ogen en oren tekort en eigenlijk konden we niet wachten om al het tentoongestelde moois eens van dichtbij te gaan bekijken, er staat zo veel !! dat je eigenlijk niet weet waar te beginnen. Laten we eerst maar eens een aantal overzicht foto’s bekijken dan krijgen jullie als lezer een idee van hetgeen we over praten, zo’n diversiteit aan modelbouw kom je niet snel meer tegen. 24


25


26


Zoals te zien is op de foto’s is er ook aan onderdelen geen gebrek, kunststof, metaal, hout, plastic bouwdozen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel voorhanden.

Tja, en dan denk na drie keer alles goed bekeken te hebben, ik heb het wel gezien, FOUT geantwoord !! Willen jullie de treinbaan niet zien ? wordt er dan gevraagd, treinbaan ? waar staat die dan ? Nou gewoon hiernaast… En dan kom je in nog eens zo’n grote hal met een werkelijk schitterende digitaal aangestuurde Märklin treinbaan en weer kom je even ogen en oren tekort om alles in je op te kunnen nemen. Slechts (6) zes !! verdiepingen telt dit schatje, wat een genot en neem maar een doos tissues mee om het ergste kwijlen te kunnen verhelpen. Ik stop ermee, want anders houdt deze dag (op papier) nooit op, maar neem van mij aan: Een bezoek is meer dan de moeite waard !! En een dag die zeker voor herhaling vatbaar is !! vr gr Hans 27


28


Het vervolg op (waarover later meer) van pagina: 23 Door MBC Replica waren we uitgenodigd om te komen varen tijdens de 9e Modelbrouwersdag in de Evenementenhal in Gorinchem, dit is een kleinschalige modelbouwbeurs die jaarlijks wordt georganiseerd door www.modelbrouwers.nl. Binnen in een deel van de hal lag een groot parcours uitgelegd door www.modeltruckers.nl om met hun werkelijk schitterende vrachtwagen modellen de nodige kilometers af te kunnen leggen gedurende deze dag,

ook waren er de nodige treinbanen te zien en ik zou bijna zeggen, vanzelfsprekend was er van alles en nog wat te koop op modelbouw gebied, van het kleinste mesje of potje verf tot een forse 3D printer. Buiten daarentegen was het koud, guur en af en toe zeer nat maar ook een grote waterpartij inclusief fontein, en daar was het ons toch echt om te doen, we waren immers gekomen om te varen !! Zie op de sfeerplaatjes hoe jong en (bijna) oud het weer trotseerden !! vr gr Hans 29


30

De Brulboei 2013-5  
De Brulboei 2013-5  

De Brulboei is het twee maandelijkse contactorgaan van de Modelbouwvereniging Alblasserdam.

Advertisement