Page 1

1


2013 - 3

Mede Modelbouwers, We zouden het vanwege het weer bijna niet geloven maar met deze Brulboei zitten we toch echt al weer op de helft van dit jaar, laten we hopen dat de 2e helft nog wat mooi weer met zich meebrengt. Een Brulboei welke deze keer bommetjevol staat met demo verslagen en daarnaast nog de nodige wetenswaardigheden en tips. Kortom veel lees en kijkplezier !! Voor diegenen die het warme weer dan maar gaan opzoeken, fijne vacantie, doe rustig aan en kom heelhuids terug !!

vr.gr. De Redactie 2


Beste leden het is alweer enige tijd geleden dat ik wat van mij liet weten via ons clubblad de Brulboei ,er schijnen nog steeds leden te zijn die zich schromen om een stukje voor het boekje te schrijven, de redactie ziet ze graag tegemoet of zowel Ger en Hans wel te verstaan het is toch altijd een hele klus om het boekje weer vol te krijgen buiten de adverteerders daar moeten jullie niet te licht over denken , dus mensen schrijven s.v.p. We hebben in tussen tijd niet stil gezeten als bestuur er zijn nieuwe bar krukken gekocht door onze penningmeester Bart Schouten en op gehaald door Cris en Hans en zijn inmiddels in gebruik genomen ik moet zeggen ze zien er netjes uit en zitten ook lekker. Ja wat de demo’s betreft het loopt nog niet zo als vorig jaar je kan goed merken dat het crises is bij de organisaties waar wij altijd door uitgenodigd worden en zijn een beetje voorzichtig, maar we houden de moet er in voorlopig staan alleen nog Gorkum en Maassluis op het bord maar als het dan ook zo ver is kom varen mensen we moeten ons van onze beste kant laten zien . Wel de nieuwe projecten zijn inmiddels ook in de vaart genomen waar de jeugd mee kan dobberen en ze gaan nog best hard voor of achteruit het is maar hoe je het bekijkt ze varen leuk . Wat er verder op de vereniging gebeurt de ingang van het portaal is bijna klaar en kan dan in een likje verf gezet worden en dan kunnen de attributen terug geplaats worden zo dat het er weer netjes uit ziet, complimentje Hans. We zijn in middels via een club lid een prachtig JRC radar rijker geworden, het moet alleen nog op een paal met een plateau bevestigd worden zodat hij in werking gezet kan worden. Er zijn altijd wel weer mensen die lid willen worden maar een beetje aarzelend zijn om eens te komen kijken, u bent altijd van harte welkom en onder het genot van een bakje koffie en een praatje komen we samen een

3


.heel eind en zie je het niet zitten of je wil er over nadenken om lid te worden dat kan het is aan u. De opening tijden zijn van af 19.00 uur tot 10.00 uur op Dinsdagavond en Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur dus kom gezellig eens langs. Het lidmaatschap voor een volwassen persoon van af 18 jaar en ouder is â‚Ź 45.00 per jaar en u kunt van alle faciliteiten gebruik maken ,voor een jeugdlid met een leeftijd tussen de 10 jaar en 18 jaar is contributie â‚Ź 20.00 per jaar. Zo beste leden dit was het wel zo ongeveer ik zie jullie weer in het volgende boekje en zou zeggen tot later en nog veel bouw en vaar plezier dit seizoen. Gr.Maarten.

4


IN MEMORIAM ARIE BOCHANEN Al vele, vele jaren staat in ons clubblad “de Brulboei” de trotse advertentie van

AUTOMOBIELBEDRIJF

Vader Arie, de oprichter van het bedrijf, en zijn zonen Ger en Ben. Zij hebben met deze advertenties evenzovele jaren de Modelbouwvereniging “Alblasserdam” financieel gesteund en de jaarlijkse vraag voor prolongatie was nooit een probleem. Natuurlijk hopen wij dat deze advertentie nog heel lang in ons blad blijft verschijnen en de naam zal ook niet veranderen, maar Arie is niet meer bij ons.

Op 19 april jongstleden is hij op 86 jarige leeftijd overleden. Arie Bochanen was meer dan bekend in Alblasserdam en verre omstreken en dat hij een man was die door velen geliefd was en daarbij zeer gerespecteerd werd bleek wel toen wij op 25 april afscheid van hem namen. Tijdens de dienst in een overvol Landvast bleek deze betrokkenheid bovenal voor zijn vrouw, kinderen en verdere familie, maar ook voor vrienden en bekenden en daar, in deze emotievolle herdenkingsdienst, is ook afscheid genomen van Arie. Samen hebben we Arie lopend begeleid naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Alblasserdam, bij de Oude Toren. Arie Bochanen, dank voor jouw steun aan onze modelbouwvereniging. Rust in vrede.

5


Demo Makado Center Alblasserdam 20 april 2013 ###

Hallo beste leden, de winter is voorbij (zeggen ze!) en het was weer zover: een demo! De eerste van dit jaar en nog wel in “onze” thuishaven, het Makado Center te Alblasserdam. Het kon niet mooier, lekker dichtbij deze keer voor allen die aan deze demo hebben deelgenomen. Dus moest iedereen weer vroeg uit de veren om op tijd (8 uur!) in het club gebouw te zijn, waar we met zijn allen zouden verzamelen om naar het makado centrum te rijden. Vóór die tijd moest ik nog even iemand ophalen, maar dat vind ik nooit zo erg. Ik ben toch altijd al een vroege vogel geweest, dat is van huis uit al zo geweest, dus eerst even de boten en de andere spullen inladen, toen op weg om het andere persoontje op te halen en aansluitend naar het club huis rijden om vast koffie te zetten. Heb je ook wat tijd om de andere spullen vast klaar te zetten, zoals onder anderen onze nieuwe bootjes die van de winter zijn gebouwd, waar de kinderen om beurten mee konden varen in het bassin.

6


Zo langzamerhand druppelden de leden binnen. Rinus, onze kar trekker, had gelijk bij aankomst de aanhanger achter het clubgebouw al aan gepikt en kwam vervolgens nog even gauw een bakkie koffie nuttigen. Ondertussen was iedereen aanwezig zodat we “in colonne” richting het Makado Center konden vertrekken, alwaar het evenement zou plaatsvinden. Daar aangekomen de auto’s geparkeerd: we konden er allemaal staan, want er waren zowaar voldoende plaatsjes vrij! Nou dat is niet verkeerd, dachten wij, het gaat lekker, maar dat kan je beter niet denken want er kwam al gelijk wat om de hoek kijken. Op het plein waar we normaal gesproken het bassin opbouwen konden we niet staan. In de midden, waar we altijd stonden, stond nu een nieuwe draaimolen opgesteld. Deze kinderattractie was best mooi, maar stond vrijwel vast of was in elk geval zó zwaar, dat we dat ding niet konden verplaatsen. Nu dachten wij dat met een beetje passen en meten en met de medewerking van Toine, van Delifrance, die zijn tafels en stoelen een beetje op schoof, konden we het bassin tussen Boekhandel “de Krekel” en “Beter Horen” plaatsen. Achter af gezien stonden we daar best goed vonden wij zelf. Wel, toen we eenmaal een “plekkie” hadden, stond de bak er binnen een uur, gevuld met water en al. Dat gaat altijd wel redelijk vlug, zodat de demo al snel kon beginnen. Toch komt er op zo’n dag altijd wel wat om de hoek kijken bij een paar leden. Je hoort altijd wel iemand zeggen: ho!, ik ben wat vergeten en rij even vlug naar huis, we zijn nu toch dicht huis en ik ben zo weer terug. Ja, dat kan wel eens gebeuren. In tussentijd maakten de andere leden hun boot in orde, zodat er gevaren kon worden. Daar kwamen we tenslotte voor, nietwaar? Ik had van de winter een nieuw exemplaar gebouwd en was wel heel nieuws- gierig hoe zij zich zou gedragen tijdens het varen. Ik had er een nieuwe motor ingebouwd, een” brushless” (= een motor zonder koolborstels), die gebruiken heel weinig stroom, dan hoef je niet om de twee uur je accu te vervangen, wat ook wel lekker is dacht ik zo. Nou het leek wel een speedboot, hij vloog bijna de bak uit. Ik heb hem later maar een beetje terug geschroefd, want dat ging wel een beetje veel te hard en dat vonden ook mijn collega’s/clubmaten en ze hadden nog gelijk ook. 7


Er was verder een probleempje aan de boot: ik moest constant water uit de boot halen, maar daar is bij een nieuwe boot zo’n demo ook weer goed voor, want dan komen de kinderziektes tevoorschijn, zodat je dat later kan aanpassen en dat is natuurlijk al gebeurd ook. Trouwens, ik had nog een boot bij me en die had hetzelfde euvel: water in de boot! Maar achteraf had ik de boot te diep gelegd en was er een klein naadje gaan druppelen. Ook dat is in tussentijd al verholpen, zodat ze beide klaar staan voor de volgende demo. Wat er verder nog die dag gebeurde. De vier kleine bootjes, die van de winter op de club gebouwd waren, bleken een groot succes. Ieder kind dat aan het bassin stond wou er graag een poosje mee varen en dat is ook gebeurd. Wel moest er een wachtregeling worden ingesteld: iedereen een half uurtje en dan de zender doorgeven aan het volgende aspirant-modelbouwjeugdlid.

Ger was ook nog even snel naar huis gegaan, want zijn Bellemien liet het af en toe afweten. Er was een geleiding uitgesleten, maar dat was snel verholpen en even later was hij weer van de partij en bellen dat ze blies! 8


Volgens mij had ze het nog nooit zo goed gedaan. Wel de dag verstreek; Arie en Paul kwamen ook nog even varen. Ja, de jongens moesten eerst werken, dat heb je wel eens. Dat gaat ook gewoon door, net zoals het eten. Op een gegeven moment gaat de maag knorren. Dat is een teken dat je wat naar binnen moet werken en dat is daar geen probleem. Er was voedsel genoeg te verkrijgen op het Center en neem maar van mij aan: niemand heeft die dag honger geleden. Ja beste mensen, aan alles komt een eind ook aan een demo. Oh ja!, voordat ik het vergeet. Hans heeft nog een camera met plakband op één van de kleine bootjes geplaatst en zo een aantal foto’s vanaf de waterlijn genomen, maar ook een stuk gefilmd. (kijk op: www.mbva.nl)

Later op de clubavond de foto’s en de film bekeken. Leuk!!! De filmbeelden waren een beetje “wiebelig”, maar het was ook een klein bootje dat erg rank is. Het was een goed idee en voor herhaling vatbaar.

9


Zo, bijna vergeten te vertellen. Waar was ik ook al weer gebleven met dit verhaal? Nou, het liep al tegen vieren, zodat de pomp er weer in moest om het water weg te pompen. Dat duurt meestal een uurtje, zodat je even uit kan blazen van zo’n dag (tsjonge, tsjonge, wat waren we moe!) en dan doe je wel eens gekke dingen onder elkaar. Zo zei een van de leden op een gegeven moment: “Zo, ik ga eens even op een stoel zitten en kom er voorlopig niet meer er van af!”. Daarop zei ik: “Dan moeten we je zeker eerst vastbinden, want jou kennende hou je dat nooit lang vol”. Dat durf jij toch niet, zei hij. Ja beste mensen, dát moet je nou net niet tegen mij zeggen, want dan doe ik het juist wel! Ik moest wel even verzinnen waarmee, maar de oplossing was er een rol “ducktape”. Dat werkt altijd en zo gezegd, zo gedaan en daar zat meneer met de stoel aan zijn kont gebonden, die was wel even rustig.

Ik zei: we laten je de rest van het weekend hier wel zitten, dan hebben wij ook een beetje rust, maar een kwartiertje later liep hij al weer in het rond te springen. 10


We hebben wel gelachen en er zijn uiteraard foto’s van gemaakt, zodat het voor de rest van zijn hele leven vast ligt.

OkĂŠ mannen, met een uurtje was het spul opgeruimd en waren we al weer op weg naar ons clubgebouw, waar we alles netjes op de plaats hebben gezet. Na nog even wat gedronken te hebben en wat nagepraat over deze eerste demo van het seizoen 2013, wat toch weer een gezellige dag was, zijn we vervolgens huiswaarts gereden om daar verder weekend te vieren. De leden die bij de demo aanwezig waren, zijn in geheel willekeurige volgorde: Rinus Stevens Arie Vink Hans de Deugd Bart Schouten

De aanhanger. Werkschip. Fotograaf. Jacht.

11


Ger de Goede Jacco Henk v Gils Maarten Kikkert Wienus Dekker Ronald Stoppelenburg Paul de Lange

Gerrit. Zeeleeuw. Acaso en Arion. Pieter. Condor en Duwboot. Werksleepboot. Smit Duitsland.

Tot de volgende keer!

12


ELECTRONICA EN ELECTROTECHNIEK Zo begon indedaad zo’n tien jaar geleden de eerste Wisselboeibijdrage van de hand van Rinus Valk. En het onderwerp is nog steeds actueel, zodat we het best nog eens op kunnen nemen in ons blad. Jullie weten het, kopij is altijd welkom en misschien dat er weer eens iemand, mede naar aanleiding van dit stukje, in de pen (of op de computer) klimt. Door het aannemen van de Wisselboei, om een stukje te schrijven voor ons clubblad zit ik nu naar deze regels te staren met de gedachte: ”Waarom moet men altijd een vorm van verplichting opgelegd krijgen, om de redacteur van ons blad iets te verlichten?”. Persoonlijk zit ik me nu toch wel een beetje te schamen. Ik zal dit echter maar als een gepasseerd station beschouwen en beginnen met datgene, waar ik ook u kennis van wil geven. In het vervolg van dit geschrijf wil ik u iets vertellen over elektronica en elektrotechniek. Ik wil echter beginnen met de aan de waterkant veel gehoorde kreet: ”Wel verdorie !!!, weer de accu’s leeg !!!”. Voor het laden van accu’s, welke nog een goede conditie bezitten !, geldt de volgende vuistregel:

=De laadstroom van een geheel ontladen accu bedraagt 10 % van de capaciteit van de te laden accu =. Mooi gezegd, zult u denken, daarom een voorbeeld om het duidelijk(er) te maken. Soort accu : 6V/10Ah. De klemspanning (6V) is in dit geval niet belang-rijk, maar wel de capaciteit (10Ah). 10 % Van deze capaciteit is 1/10, dus 1 Ah. 13


De laadstroom van de accu zal dan 1 Ampère moeten bedragen gedurende 14 uur ! Ja maar .... zult u zeggen, 1 Amp. gedurende 14 uur geeft 14 Ah en de accu is “maar” 10 Ah. Juist opgemerkt, maar bij het laden van accu’s moet men circa 40 % “overladen”, om de verliezen te compenseren. Dit zijn warmte-, lood- en koperverliezen. Deze 40 % regel geldt echter alleen voor “goede” accu’s; bij oudere accu’s zal de capaciteit nooit meer 100 % worden en neemt naarmate ze ouder worden met een hoog percentage verder af. Mochten er ondanks deze toelichting nog vragen zijn, kunt u er tijdens de clubavonden, of aan de waterkant, rustig naar vragen bij de schrijver van dit stukje. Dan iets over de ontvanger en de servo’s en andere elektronicacomponenten in onze modellen, met name de plaatsing daarvan. Deze componenten hebben geen noemenswaardig gewicht en mogen daarom gerust “hoger” in het model worden gemonteerd, hetgeen ook beter is. De reden daarvan is, dat, wanneer de modellen onverhoopt water maken, deze gevoelige apparatuur niet of minder snel nat wordt, hetgeen storing tot gevolg zou kunnen hebben. De antennes van de zender en de ontvanger dienen altijd goed te worden aangebracht, om een sto-ringsvrije overdracht van de signalen te bevorderen. Lekkage door de schroefaskoker kan het beste worden voorkomen, door schroefaskokers te gebruiken met een vetkamer. De vetkamer moet een behoorlijke lengte hebben, zodat de as over een lange afstand in het vet zit. Dit vet moet wel enkele specifieke eigenschappen bezitten. Zo mag het vet niet snel verzepen als het in aanraking komt met water. Bovendien moet het kraagvormend zijn en geschikt voor hogere toerentallen. Zulk vet is eventueel verkrijgbaar via onderge-tekende.

14


Verder nog iets over onze activiteiten tijdens braderieën of andere evenementen. De groep die op verzoek van de commissie altijd haar medewerking geeft bij het vervoer van boten en bassin, het opzetten daarvan en hetzelfde gebeuren ‘s avonds in omgekeerde volgorde, kan en mag best wat uitbreiding gebruiken. Tot op heden is alles gelukkig goed gegaan, al loop ik zo nu en dan met geknepen bilspieren.

Gaarne aanmelding van vers bloed dus! Ik zal mijn stukje niet afsluiten met het in deze Brulboei noemen van de naam van de “gelukkige”, aan wie ik de Wisselboei weer zou willen overhandigen. Dat zou wellicht een te zware belasting zijn en bovendien is dit leerzame stukje tekst een herhaling uit een niet zo ver verleden. Toch is de intentie van het verhaal nog steeds zeer nuttig, ook en misschien wel juist! bij ons huidige varen en de zorg voor de elektronica. Omdat de instelling van de Wisselboei indertijd best succesvol genoemd mag worden, het heeft toen ruim 50 artikelen voor de Brulboei opgeleverd!, lijkt het mij de moeite waard om weer eens een poging te wagen. Ik ga er dan van uit, dat diegene de Wisselboei sportief aanneemt en op zijn beurt een bijdrage zal leveren aan ons clubblad. (Jullie begrijpen dus dat de redactie eens met de redactie moet gaan praten. Red.) Rinus Valk.

15


Inmiddels al weer enkele tientallen jaren verzorgen wij op Koninginnedag, 30 April, telkens weer op uitnodiging van de Oranjevereniging Wilhelmina -Juliana te H.I.Ambacht, waarvoor Dank!!, tijdens de ochtenduren een vaardemo in het Burgemeester Baxpark te H.I.Ambacht. Aan deze traditie is door de troonswisseling dit jaar een einde gekomen, een einde in die zin dat de Koningsdag vanaf 2015 op 27 April wordt gevierd, aankomend jaar valt deze datum echter op een Zondag en vieren wij dus de allereerste Koningsdag op zaterdag 26 April !! Ook dit jaar was het met 12 varende leden, 2 gastvaarders en bezoekende familieleden, vrienden en bekenden weer een drukte van belang !! Schitterend om te zien hoe dat allemaal met elkaar overweg kan. Zo rond een uur of tien kwamen de eerste deelnemers voorgereden en na het uitladen stond de marktkraam al snel vol met de meest diverse schepen, zoals, sleepboten, een Canadese Loggertug, een luxe jacht, een multicat, een zeilboot, een zeer snelle offshore speedboot, enz, enz, 16


Een kleine impressie van de aanwezige schepen.

17


Zoals op de vorige pagina is te zien werd het water in ‘t Ambacht kort na het uitladen al snel dun gevaren door de diverse schepen en konden sommigen eindelijk na een winterperiode hun schip eens testen. Zoals o.a. (stoute) Wouter, ik heb deze jongen leren kennen in ’t Ruim waar hij volop zat te vertellen over zijn zeer snelle speedboot, voorzien van een brushless motor, ik was dus zeer benieuwd !! Zijn boot ging absoluut zeer, zeer, zeeeeeer snel, alleen jammer dat de hardware, lees schroefas en koker niet op dit brute geweld waren berekend en de as dus spontaan afbrak !! Gelukkig werd met behulp van de BKM 100 het model weer geborgen.

Ook het varen met een zeilboot is door Rinus tijdens deze demo voor de eerste keer getest en ondanks de matige wind (best wel essentieel voor een zeilboot zonder hulpmotor) stond hij toch zichtbaar glunderend te genieten !!

18


Dat wij ook (wel) eens (niet) op schaalsnelheid varen, iets wat overigens zelden voorkomt ;-) komt doordat je, zeker, bij een nieuw schip de motoren nog moet -in- regelen/afstellen, opzich niet zo heel spannend allemaal, je moet alleen bedenken wat je met je schip wilt gaan doen. Wil je de maximale kracht om bijvoorbeeld iets te slepen of wil je de maximale snelheid ? (zie stoute Wouter) Soms kom je bij dit afstellen tot zeer opmerkelijke resultaten, zo kan een sleepboot, mits rompvorm en ballast juist zijn (of in dit geval juist niet !!) spontaan in planee gaan en een speedboot die te zwaar is geballast juist weer niet, zeker bij de bouw van een sleepboot vanaf (werf)tekening is het belangrijk om zo ligt mogelijk te bouwen, teneinde het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden en dus voldoende ballast toe te kunnen voegen om aan de juiste waterlijn te kunnen komen, dit komt de eigenschappen van het model en dus de benadering van het origineel ten goede.

19


De twee jeugd/club bootjes hebben tijdens deze demo ook weer jong en oud vermaakt, inmiddels zitten beide inzetbare scheepjes rondom in het (noodzakelijke) rubber en zijn we nog druk op zoek naar de juiste schroef diameter, teneinde een goed functionerend en een niet te snel varend model te kunnen presenteren voor een ieder, groot en klein, die deze schitterende hobby ook eens wil proberen.

20


Nu zien dat we de laatste twee ook snel in de vaart brengen, dan kunnen er vier tegelijkertijd genieten van deze scheepjes !!

Zo rond 13.00 uur kwam er ook aan deze korte maar altijd mooie demo een einde en na een kleine afzakker in ‘t Ruim is een ieder weer huiswaarts gegaan om deze bijzondere dag verder te vieren. Hans

Als je werk je hobby wordt is vrije tijd ver te zoeken.

21


22


De weersvoorspellingen beloofden daags tevoren weinig goeds voor bovenstaande datum, maar gelukkig zaten de dames en heren voorspellers er weer eens naast, het is de gehele dag droog gebleven, tussendoor een pittig zonnetje en een flinke wind. Op het laatste waren we echter voorbereid door het meenemen en opzetten van de partytent en door deze half in het bassin te zetten zaten we dus droog en uit de wind, ideaal !! Door de hoeveelheid ruimte op het grote grasveld buiten de waterpoort stonden we dan ook binnen het bekende uurtje weer gesteld, het wachten was dit keer op het water, daar we met zijn allen te beroerd waren om 6 of 7 brandslangen uit te rollen naar de dichtstbijzijnde waterput vonden we het makkelijker om een pomp in de rivier de merwede te hangen en ja pompen duurt nu eenmaal (iets) langer. Ondanks dit alles stonden we keurig netjes om 10.00 uur kant en klaar en waren de 1e kleine bootjes al aan het varen.

23


Soms zit het mee en soms zit het tegen; over het algemeen komen er tijdens de door ons verzorgde demo’s geen grote schade’s of storingen voor, maaaaaarrrr… er zijn van die dagen dat je bij jezelf denkt was ik toch maar in bed blijven liggen !! Dit was zo’n dag voor Bart, hij had een pracht politie RIB bij zich, compleet met alle toeters en bellen en wat denk je ? Juist ja, als een mandje zo lek en waar het dan vandaan komt ? Bart, niet voor een kleintje vervaard pakt zijn jacht Jules Verne en een ander zal deze wel even te water zetten, deze persoon struikelt echter over de brandslang en de loodaccu in de boot slaat alletwee de motoren, inclusief motorsteunen los, dit was dus ook einde oefening !! Gelukkig kon Bart zijn agressie kwijt in het varen met een snelle Riva speedboot, dat redde gelukkig zijn dag nog een beetje.

24


Ook Chris had een klein probleempje met de bovenbouw van zijn sleepboot, deze dreef er namelijk naast. Gelukkig schoot al het bergingsmateriaal hem snel en spontaan te hulp, het leken wel aasgieren, ook Jaco had in de loop van de middag de hulp van deze heren nog hard nodig, door een enorme windvlaag dwars over het bassin maakte zijn mooie ferry een dusdanige slagzij dat alle auto’s spontaan van het dek af werden geblazen en dus moeten worden geborgen.

25


Ook het varen met hindernissen is tijdens deze demo weer eens uitgeprobeerd maar de eigenaar van deze mooie duwboot heeft toch maar besloten om de volgende keer zonder standaard te gaan varen !!

26


Was het vullen van het bassin een nogal tijdrovende klus, het tegenovergestelde ging aanmerkelijk sneller, een paar schotten eruit en voila, leeg is het bassin. Hier zat voor Bart het staartje, bij het oppakken van èèn van de laatste schotten viel zijn fotocamera in het water, hoezo pech ? Het was zoals eerder gesteld duidelijk niet zijn dag, gelukkig bleek de camera deze spontane spoelbeurt te hebben overleeft. Na het weer opruimen en inpakken van de aanhanger waren we zo rond 18.00/18.30 allemaal weer zo’n beetje thuis en was er ook aan deze mooie dag met al zijn ups en downs weer een einde gekomen. We maken ons intussen weer op voor de volgende demo: 15 Juni in WC Koningshoek in Maassluis, zin om mee te varen ? Meld je aan bij èèn van de bestuursleden. Hans 27


Een gedicht van Gerrit Komrij

Met ons, ouderen, is niets aan de hand, we zijn nog uitstekend van lijf en verstand. Al hebben we schroeven in heupen en knieën en krijgen we last van te veel calorieën, van reuma, van spierpijn en jicht, we zijn nog fantastisch op het eerste gezicht. Het lopen met steunzolen valt echt wel mee en met ons gebit zijn we allen tevree. We willen nog veel, dat willen we weten, maar wát we willen, dat zijn we vergeten. Al groeien we krom, naar de aarde gericht, we zijn nog fantastisch op het eerste gezicht. De jeugdige liefde was mooi en apart, nu dragen we pacemakers onder ons hart. We denken met weemoed aan vroegere jaren, de tijd dat we vurige minnaars waren. Nu voelen we scheuren in ieder gewricht. We zijn nog fantastisch op het eerste gezicht.

28


Wij ouderen worden wat langzaam en traag en slikken nu een pil voor darm en maag. Kruipen ’s avonds doodmoe in ons bedje en nemen vóór het slapen een zenuwtabletje. Al valt voor bejaarden het leven niet licht, we zijn nog fantastisch op het eerste gezicht.

De adem wordt korter, de kelen te droog, de pols is te snel en de bloeddruk te hoog. De jaren gaan tellen, we willen niet zeuren, ondanks de rampen die met ons gebeuren. We hebben te veel of te weinig gewicht, we zijn toch fantastisch op het eerste gezicht.

Al geven de zintuigen kommer en kwel, met gehoorapparaat en bril lukt het nog wel. Al brengt soms de ouderdom kleine verdrietjes, spontaan zingen we steeds onze liedjes. En hopen dat je zegt na dit fraaie gedicht: WE BLIJVEN FANTASTISCH, OP HET EERSTE GEZICHT.

29

Profile for Modelbouwvereniging ALBLASSERDAM

De Brulboei 2013-3  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de Modelbouwvereniging ALBLASSERDAM.

De Brulboei 2013-3  

De Brulboei is het tweemaandelijks contactorgaan van de Modelbouwvereniging ALBLASSERDAM.

Profile for mbva
Advertisement