Page 1

© 2009 MBVA

De Brulboei is een uitgave van de modelbouwvereniging “ ALBLASSERDAM “ 1


2009 - 2

Mede Modelbouwers, Voor U ligt alweer Brulboei nr: 2 van dit jaar (op zich niet zo heel bijzonder) ware het niet dat de al jaren fanatieke lezers en lezeressen van dit blad (uit ervaring of gevoelsmatig) weten dat in het 2e nr de vaaragenda weer gevuld is…………. Met andere woorden: Het vaarseizoen begint al weer zeer snel (18 April Makado-Center) verzamelen om 8 uur in ‘t Ruim…………...vertrek om 8.30 uur. Let op: Nog net even de tijd om Uw model (daar waar nodig) nog even onder handen te nemen, een stukje reling hier, een nieuw lampje daar, het smeren van de draaiende delen, het repareren van een kleine beschadiging, de lak hier en daar nog even bijwerken, tussendoor niet vergeten om de accu,s van zowel het schip als de zender op te laden. Die 1e demo van dit jaar is dan ook een mooie gelegenheid om Uw herverbouwde, aangepaste. Of bijna gereed zijnde of nieuwe model te testen, op diepgang, vaargedrag enz. enz. enzovoorts……... Op pagina 25 meer over zo,n mooie gelegenheid……….. Tijdens deze demo word voor het eerst ook het nieuwe draagrek voor het zeil van het bassin in gebruik genomen/getest, ga er persoonlijk van uit dat dit een hele verbetering zal zijn, wordt vervolgd….. In dit nr o.a. Een uitgebreid verslag van de (bijna) algehele (inwendige) verbouwing van ‘t Ruim, trouwens over inwendig gesproken op pagina 19 een verslag van een chinees-indische rijsttafel. Een kort verslag van de gehouden ALV en een stukje van de nieuwe Voorzitter, ook een bouwverslag vanaf een Sneekse werf konden/ wilden wij U niet onthouden.

2


Tot slot: Na een aantal jaren redacteur van de Brulboei en Secretaris te zijn geweest van en voor de MBVA, ben ik in April 2008 tot de conclusie gekomen dat deze verhouding (gezin, werk, MBVA) voor mij om persoonlijke redenen niet te handhaven is/was en heb mijn medebestuursleden dan ook medegedeeld dat ik per ALV 2009 mijn functie als secretaris neerleg………. Ik wens de nieuwe Secretaris cq het nieuwe bestuur nal van de ALV 2009 dan ook veel succes en ben ten allen tijde bereidt om indien nodig een handje toe te steken………………….. Vond het wel zo netjes om dit even alsnog even te vermelden, Vr.gr. Hans de Deugd NB De volledige red@ctie van dit blad zet zich tot het uiterste in om voor een ieder wat wils te publiceren, heeft U suggesties ? Laat Uw stem horen…………...dit kan via email (zie pagina 2) of via de oude vertrouwde tante post (zie pagina 1)

3


Maar het heeft echt niet veel gescheeld… Een verslag van een complete metamorfose die ‘t Ruim in de maand Februari heeft ondergaan. Al een aantal jaren werd het steeds sneller duidelijk dat ’t Ruim meer dan toe was aan een nieuw tapijt, het oude was bijna tot op de draad versleten. Goede raad cq een nieuw tapijt is dan duur, de beslissing om nieuw aan te schaffen zou immers een flinke scheur in onze begroting betekenen. Gelukkig bleek goede raad in deze niet zo duur te zijn, sterker nog ik durf wel te spreken van spotgoedkoop, wat wil namelijk het geval een van onze leden wiens naam ik hier in verband met de wet op de privacy niet zal vernoemen heeft kans gezien om met de firma Cees den Breejen het geheel kosteloos te regelen……………… Er was zelfs al een uiterst memorabele datum gepland namelijk: Vrijdag de 13e Februari ( kun je hooguit alleen het jaar nog vergeten)

4


Nu de datum vaststond hebben wij op een avond met drie man (sterk) ons clubgebouw (on)’t Ruim(d) het oude tapijt in banen van ongeveer 1 mtr gesneden en buiten op een grote hoop gegooid, daarna de boel gecontroleerd op oneffenheden en loszittende delen van de ondervloer en als laatste zo,n twee kilo stof opgeveegd en opgezogen. Na deze noeste arbeid kwam al snel de opmerking; de vloer is nu toch kaal en kan geen kwaad, zullen we de wanden dan ook maar (even) voorzien van een fris likje latex ? U voelt hem al aankomen, wederom op een avond, nu met vier man sterk is de gehele binnenboel voorzien van een net niet witte laag latex.

Zoals de foto’s laten zien al met al toch nog een hele klus………………. 5


Na het schilderen zijn alle decoratieve attributen weer aan de wanden opgehangen en is het (schuine) plafond voor zien van de nodige vlaggen.

6


Dinsdagavond 10 Februari is aan het eind van de clubavond het gehele Ruim ontruimd en de Donderdag erna is de gehele vloer nog eens aangeveegd en gestofzuigd teneinde het de stoffeerders zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit ontruimen was met een paar man in een half uurtje gebeurd maar de ravage die er dan ontstaat in de andere ruimte,s zoals de bestuurskamer, het magazijn en de werkplaats deden al snel vermoeden dat het inruimen beduidend langer zou gaan duren, man, man, man wat een puinhoop(en)

Links de werkplaats en onder het magazijn.

7


Vrijdag de 13e waren de twee mannen zo rond half negen al aanwezig met een hele grote rol anthraciet kleurig tapijt en na het nuttigen van een vers gezette bak koffie en het opmeten van de diverse delen van ‘t Ruim lagen er al snel grote stukken tapijt gereed om verlijmd te worden.

8


Bovenstaand (voor zover zichtbaar op de foto) het werkelijk schitterende resultaat, en een beetje extra reclame voor zoveel vakmanschap mag dan ook wel af en toe………………… 9


Na het stofzuigen van het nieuwe tapijt en het ondertussen schoonmaken

van de stoelen en tafels met zijn tweeen ging het er al snel weer op lijken. Na een korte (rust) pauze hebben we, dit maal met zijn drieen alles weer op zijn plaats gezet en verder ingeruimd ook het tijdens de ontruiming gesneuvelde deel van het dressoir met daarin het archief van de maand bladen is daarbij weer als nieuw uit de strijd tevoorschijn gekomen. Zo rond een uur of vijf konden we dan ook letterlijk genieten van het resultaat van de gezamelijk geleverde inspanningen. HANS 10


ALLEEN:..................

de bananenhandelaar is de pisang en de tabakshandelaar is de sigaar de bakker verdient geen brood meer en de herenmode is de das omgedaan de lampenwinkeliers zien de toekomst duister in en de scheepvaart is de wind uit de zeilen genomen menig timmerman heeft er het bijltje bij neergegooid, terwijl de kousenfabrieken er geen gat meer in zien de horlogemakers zouden de tijd willen terugzetten en de confectie-industrie moet er een mouw aan passen de tuinders heeft men knollen voor citroenen verkocht en de binnenschippers zijn aan lager wal geraakt de chauffeurs zijn de macht over het stuur kwijt omdat de wegen aan belasting bezweken zijn de wielrenners weten niet meer rond te komen en de badmeesters kunnen het hoofd niet meer boven water houden de bierbrouwers moeten uit een ander vaatje tappen en voor de bioscopen valt het doek de kwekers zitten op zwart zaad de schoorsteenvegers komen op straat te staan en de stratenmakers kunnen wel op het dak gaan zitten de mijnbouw graaft zijn eigen graf en Rijnmond gaat de pijp uit de N.S. is het spoor bijster de luchtvaartmaatschappijen vliegen de lucht in en dat terwijl de metselaars in de put zitten en de cafĂŠhouder het zat is de kapper zit met zijn handen in het haar de boer is uit het veld geslagen en de helderziende schittert het voor de ogen.............. zou het helpen als de wapenindustrie inzag dat er geen schot meer in zit....;-)

11


heeft een goed gevolg en waarschijnlijk aangestoken door het vroege voorjaars schoonmaak virus hebben een aantal personen op 22 Februari de bestuurskamer leeggehaald, de wanden voorzien van een nieuw kleurtje en alle overbodige attributen oftewel: de in de loop der jaren verzamelde en uiterst goed bedoeld aangedragen computer apparatuur zoals printers, monitoren en andere aanverwante artikelen opgeruimd. Ook de nog steeds buiten liggende en alsmaar aangroeiende stapel oud tapijt en andere rommel is op deze dag afgevoerd naar de plaatselijke stortplaats. Tevens is er een begin gemaakt met de nieuwe indeling van het magazijn, de bedoeling hiervan is om al het aanwezige gereedschap op een overzichtelijke manier op te hangen zodat het voor iedereen in een oogopslag duidelijk is wat er voorhanden is. Op het moment dat alles is uitgesorteert in het magazijn is dit tijdens de clubavonden/ middagen voor een ieder toegankelijk om gebruik te maken van het gereedschap, met het vriendelijke verzoek van de beheerder om na gedane arbeid en hopelijk nuttig gebruik het gereedschap weer op de daarvoor bestemde plaats op te bergen. 12


“één van de mannen van het eerste uur . . .” Hij is geboren op 16 september 1930 en heeft nu de respectabele leeftijd van 78 en een half jaar bereikt. Zijn naam is Hannes Zuidervliet en na het oprichten van onze vereniging op 13 januari 1980 werd hij op 16 mei 1980 lid van de club. Duidelijk dus een man van het eerste uur. Omdat Hannes een man is die van aanpakken weet, was hij het die vanaf het prille begin ons clubblad “de Brulboei” gestalte heeft gegeven. Dat was in die tijd veel minder eenvoudig dan nu, met alle gemakken en mogelijkheden welke het gebruik van een computer met zich meebrengt. Hannes kan daar nog steeds boeiend over vertellen, hoe “het boekje” in handschrift groeide, terwijl

rond de teksten uit tijdschriften geknipte plaatjes werden geplakt om het geheel, zoals het nu heet “op te leuken”.

13


Dat alles gebeurde naast zijn dagtaak op de Kabel en vond hij nog voldoende tijd om zich om de belangen van de huurders van “zijn” flat te bekommeren. Het is haast niet te geloven, maar ondertussen vond hij ook nog tijd om uiteraard eerst zoals het hoort een sleepboot te bouwen, maar al snel kwam zijn grote passie naar boven, zodat een bijna constante stroom van ferry’s en/of cruise-schepen van zijn privé helling af kwamen glijden. En beslist niet van die kleintjes. Onder de anderhalve meter was voor Hannes te min.

Natuurlijk was Hannes (bijna) altijd op de clubavonden aanwezig, waar hij de gang van zaken zeer kritisch volgde en soms op zijn eigen (bescheiden) wijze van commentaar voorzag. Bovendien was hij als er gevaren werd, als het maar even mogelijk was, van de partij, zowel bij het vrij varen als bij de demo’s. Als jullie dit zo lezen zou je bijna gaan denken: Het is te mooi om waar te zijn. Toch is het waar.

14


Je kunt Hannes best zoals dat heet: “Een ideaal clublid” noemen. Hij was er altijd, je kon altijd op hem rekenen en niets was hem teveel. Zelfs met het rondbrengen van zijn portie boekjes om de twee maanden in Alblasserdam droeg hij zijn steentje bij aan het werk dat gedaan moest worden. Alleen is er de laatste maanden wat veranderd. We zien Hannes niet meer zo vaak, want hij is het wat rustiger aan gaan doen. Nou, dat mag ook best als je zo dicht tegen de 80 begint te lopen. Maar om te voorkomen dat we “onze” vrienden al te gauw vergeten staat dit stukje in “zijn” boekje, waarvan hij aan de wieg heeft gestaan. Hannes, bedankt voor alles wat je voor de club hebt gedaan. Je hebt jezelf eigenlijk wat geluidloos teruggetrokken en daarom willen we gewoon even zeggen dat we je niet vergeten zijn. Als besluit: De redactie weet best dat bovenstaand verhaal ook voor andere leden geschreven had kunnen en zou moeten worden. Wij zijn er mee bezig, maar tips zijn altijd welkom. Ger

15


Hannes druk bezig met zijn huidige bezigheden!

NB. Het leek de redactie wel leuk om in de komende Brulboeien een aantal oudere, langdurige leden wat in het zonnetje te zetten, dus let goed op! 16


De moraal van dit verhaal . . . De kinderen van een lagere school krijgen les over moraal. Ze krijgen opdracht thuis aan hun ouders te vragen een verhaal te vertellen, waaraan een moraal hangt. Terug in de klas mogen ze vertellen wat ze zoal gehoord hebben. Mieke vertelt: “Mijn ouders zijn kippenboeren, ze hebben een legbatterij. Op een dag hadden ze in de auto een mand met eieren staan. Ze reden te hard over een grote hobbel in de weg, waardoor de eieren braken”. De moraal: “Wees voorzichtig met breekbare voorwerpen”. Elsje vertelt: “Mijn ouders hebben ook een kippenboerderij, maar zij kweken kuikentjes. Op een dag hadden ze wel 200 eieren en ze verwachtten dan ook 200 kuikentjes, maar er kwamen er maar 180 uit”. De moraal luidt: “Tel je kuikentjes pas als alle eieren zijn uitgekomen”. Dan vraagt de juf aan Anneke of haar ouders ook een verhaal hebben verteld. “Ja”, zegt Anneke, “mijn papa heeft over zijn zus, tante Francien, verteld”. “Tante Francien woont in Amerika en is daar in het leger. Ze is piloot bij de luchtmacht en heeft meegevochten in Desert Storm. Op een dag is haar vliegtuig neergehaald en moest ze springen. Het enige wat ze had was een fles whisky, een machinegeweer en een mes. Terwijl ze aan haar parachute bengelde dronk ze de fles whisky leeg, dan was ze die vast kwijt. Toen ze op de grond kwam werd ze omsingeld door wel zeventig Irakezen. Ze pakte haar machinegeweer en schoot er vijftig neer. Toen waren de kogels op. Met haar mes kon ze er nog vijftien doden, toen het mes afbrak. De vijf laatste heeft ze met haar blote handen omgebracht.” De juf kijkt Anneke ontdaan aan en vraagt na enige stilte: “En heeft papa ook een moraal bij dat verhaal verteld?”. “Jazeker!”, zegt Anneke. “Je kan maar beter uit de buurt van tante Francien blijven als ze gezopen heeft!”.

17


CHINEES INDISCHE RIJSTTAFEL op 21 maart 2009 Als ik aan dit verslag begin zoek je een plekje in de map “kopij Brulboei” om het te schrijven en als het ff kan, later ook weer terug te kunnen vinden. Tot mijn verbazing zie ik dan dat de vorige Chinees Indische rijsttafel op 31 maart 2007 heeft plaatsgevonden; waar zijn die twee jaar gebleven? Het gaat inderdaad snel. Verder is er niet zoveel veranderd, behalve de samenstelling van het bestuur, maar daar heb je tijdens het eten niet zoveel last van. Het idee komt natuurlijk weer uit huize Kikkert, met als medeschuldige “buur” Kok. Annemieke en Corrie zijn weer twee dagen stevig in de weer geweest met de voorbereidingen, nadat Maarten met zijn inschrijflijst voldoende finan-ciële draagkracht had verzameld. Nou, dat is wel het minste probleem, want dit (vr) eetpartijtje behoeft eigenlijk geen aanprijzing meer binnen de club.

Al snel hadden zich 24 hongerige, waarvan ongeveer de helft vooral dorstige, deelnemers aangemeld en konden de dames

18


zich richten op het door en voor dit gezelschap gewenste en benodigde “voer”. Natuurlijk wist Rob weer aanvullende hapjes te maken met de nodige apparatuur. De mannen bouwden de club om tot een gezellige eetzaal met lange tafels en zorgden voor een intiem kaarslicht. Alleen vanwege de bladvulling en een beetje voor de eventuele historische waarde van dit moment voor later, volgen hier in bijna geheel wille-keurige volgorde de namen van de aanwezigen: Maarten&Annemieke, Gerard&Corrie, Hans&Anita, Jurri&Anita + twee zonen, Rob&Dave, Willem&Wilma + Boris, Ton&Jopie + hond, Peter&Annie, Thijs&Corrie + kleindochter, Ronald, Paul en Ger.

Ruim op tijd werden alle lekkernijen aangevoerd en toen begon de “ellende”. Alle veertig schalen en pannetjes moesten opgewarmd worden, zodanig dat alles bij aanvang diner warm was. Probeer dat maar eens in één enkele magnetron met een geringe capaciteit gekoppeld aan een aanzienlijke leeftijd. Als gunstige bijkomstigheid kan dan ook gemeld worden dat gelukkig niemand zijn of haar mond gebrand heeft. Bovendien 19


werd er geconstateerd dat er wat dat betreft geen verschil was met welke ander Chinees en/of Indisch restaurant dan ook, behalve het feit dat het bij ons allemaal véél lekkerder was. Toen iedereen het buikje vol en rond had werd er eerst met vereende krachten “schoon schip” gemaakt en pas daarna volgde het toetje, bestaande uit veel fruit en zo mogelijk nog meer slagroom, om het geheel, zoals dat heet “af te vullen”. Het geheel werd afgesloten met een rondje koffie en terwijl de voldane gasten zoetjesaan weer op huis aan gingen, is de rest van het slagveld opgeruimd en afgewassen. Met dank en respect voor de organisatoren en de uitvoerders (sters) kunnen we terugzien op een zeer smakelijke, voedzame, gezellige en voor herhaling vatbare avond. Een voldane smulpaap.

Maarten zit te wachten tot de meeuw een ei legt.

20


Beste leden, Het is al weer Maart het nieuwe vaar seizoen staat weer voor de deur. Over enkele weken hebben we onze eerste Demo, ik hoop dat we dit jaar een geweldig vaar seizoen tegemoet gaan. Intussen zijn er wat nieuwe ontwikkelingen geweest in het club gebouw, deze heeft een opknap beurt gehad, nieuwe vloerbedekking en een lik verf doet wonderen, de bestuurskamer is opgeknapt en het magazijn is inmiddels ook aan de beurt geweest, het schiet al lekker op in de werkplaats, deze word opgeruimd en krijgt in de toekomst ook nog een lik verf. Zo zien jullie dat er weer flink op ons clubje geklust word en kunnen we ons straks weer met een gerust hart op de demo’s werpen. Er zijn inmiddels nog een paar nieuwe leden die hard aan het bouwen zijn om op tijd klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. We hebben inmiddels twee club schepen in ons bezit, ze staan te trappelen om te gaan varen dit seizoen , dus mochten er leden niet op tijd klaar zijn dan is dat geen probleem. Wanneer tijdens een Demo zich mensen aanmelden om te willen varen dan zou dat geen problemen opleveren. Zo zie je maar weer alles is mogelijk bij de MBVA. De mensen die deze de schepen beschikbaar hebben gesteld, bedankt alvast. Ik wens jullie allemaal dit jaar een prettig bouw en vaar seizoen toe. Dit was het weer voor zo ver. De Voorzitter Maarten Kikkert. 21


Kort verslag Jaarvergadering 2008 van de MBVA Gehouden op 17 februari 2009 Er waren bestuur.

25

leden

aanwezig,

waaronder

het

Door omstandigheden, het ontbreken van een voor-zitter, werd de jaarvergadering geleid door de Secretaris (Hans de Deugd). In april 2008 kwamen er problemen/ meningsverschillen in het bestuur; hierdoor trad een deel van het bestuur medio 2008 af. Het ĂŠĂŠn en ander is opgevangen door drie van de overgebleven bestuursleden Geheel volgens het Reglement worden jaarstukken voorgelezen en behandeld, zoals notulen van de Jaarvergadering 2007, alsmede verslagen over 2008 van de secretaris en penningmeester.

de de de de

Eveneens wordt in grote lijnen weergegeven wat de problemen binnen het oude bestuur waren en waarom een aantal bestuursleden zich hebben terug getrokken. Door de kascontrole commissie wordt vervolgens verslag uitgebracht, met het advies de kas af te sluiten op 31 december 2008 en de penningmeester te dechargeren, hetgeen door de vergadering wordt overgenomen. Door het nog zittend deel van het bestuur wordt voorgesteld om de vereniging een nieuwe start te laten maken, met een nieuw bestuur, dat er na schriftelijke stemming als volgt uit ziet:

22


Maarten Kikkert: Wessel Riezebos: Rob Mennen: Paul de Lange: Jurri de Jonge:

Voorzitter. Secretaris. Penningmeester. Activiteiten coördinator. Algemeen adjunct.

Voor dit jaar wordt de kascontrole commissie e gevormd door 1 : Chris Helweg en 2e: Ton Kuijs. Als reserve dient een derde lid te worden gekozen; dit wordt Steef van der Straeten. Het nieuwe bestuur krijg gelijk huiswerk mee en zal moeten nadenken over het volgende: Beleid MBVA voor 2009 Contributie verhoging. Vaarvergoeding tijdens demo’s. De nieuwe voorzitter krijgt het woord en bedankt die leden van het bestuur die de club draaiend gehouden hebben in het laatst van 2008 en het begin van 2009. Hij hoopt op een goede samenwerking van en met de leden en op een goed vaarseizoen. Daarop sluit de secretaris, voorzitter, de vergadering.

als

waarnemend

Tijdens een drankje wordt er natuurlijk nog even nagepraat over het verloop van de vergadering, om vervolgens een streep onder het “nabije” verleden te zetten en met frisse moed het nieuwe verenigingsjaar in te gaan. Ger

23


Kennen jullie haar nog?

Voor de trouwe Brulboei lezers zijn deze foto’s ongetwijfeld bekend. Het was de aftrap van de bouw van onze huwelijksboot de Ms. Nordnorge, toen nog een varend onderdeel van de Hurtigruten vloot langs de kust van Noorwegen. Inmiddels is dit kleinschalige model toch al weer wat verder gevorderd en vond ik het de hoogste tijd worden dat ze het ruime sop gaat kiezen. Op dit moment is de Nordnorge echt nog niet zeewaardig, maar ik plan gewoon de doop in, zodat dit voor Paul voldoende motivatie is om er de komende maanden nog even hard aan te werken. Helemaal af zal ze nog niet zijn, maar varend zal toch echt moeten lukken.

24


Uitnodiging Dus, op zaterdag 18 april rond 11.00 uur tijdens de eerste demo van 2009 in het Makado-Center te Alblasserdam, zal Paul zijn `Nordnorge` in het bassin officieel te water laten. Dit vieren we met een glas bubbels en een hapje, verzorgd door ondergetekende en wij vragen jullie: a) om deze datum goed in de agenda te noteren en b) ook te komen varen, om deze ‘maidentrip’ te kunnen begeleiden. Tot dan! Regina de Lange PS: waarom 2009? De echte Nordnorge is gebouwd in 1964, dus dit jaar 45 jaar geleden. Langer wachten vond ik onverantwoord…

De officiële overdracht van de m/s Nordnorge op 5 juni 1964 aan Rederij Ofoten DS, Narvik, Norge 25


Wat kunnen wij als rechtgeaarde cq recht ? varende (scheeps) modelbouwers anders dan gehoor geven aan deze uitnodiging ?

(de

Nordnorge van 1997-2008) 26


27


MODELBOUW IN SNEEK. vervolg Zoals gewoonlijk zeurt de redactie altijd de modelbouwvrienden aan hun hoofd ( netjes hè) om eens wat te schrijven over hun bezigheden met betrekking tot eventuele nieuw te bouwen modellen. Klaas de Groot uit Sneek, al jaren geleden verhuisd, maar nog steeds actief varend lid van onze club (komt ie ff helemaal voor uit Sneek!), is ruim een jaar geleden begonnen aan een nieuw, groot kraanschip. Hij heeft beloofd gehoor te geven aan het vriendelijke verzoek van de redactie om ons op de hoogte te houden van zijn vorderingen in de bouw. Hieronder eerst een samenvatting van zijn eerste verslag en verder het vervolg verslag, dat hij begin deze maand opstuurde. Samenvatting: Bijna twee jaar geleden kreeg ik van een vriend tekeningen van een nog te bouwen kraanschip, waarvan de naam nog niet bekend is, en ben van plan om dit schip te gaan bouwen. Voorlopige gegevens: lengte 183 meter, breedte 47 meter en de hoogte van de kiel tot aan bovenzijde werkdek is 18,2 meter. Als de kraan gewoon in bedrijf is bedraagt de diepgang 14,5 meter. Het kraanschip wordt gebouwd door “de Merwede”. Aanvang bouw rond mei 2008; bouwtijd circa 2 jaar. Gezien de breedte van het schip (47 meter!)is voor de bouw de grote IHC hal in Krimpen verworven. Verdere gegevens van de kraan zijn als volgt: Ze is uitgerust met vier zware blokken met een hijsvermogen (uit het hart van de kraan): op 32 meter 5000 ton (maximum hijslast) op 72 meter 800 ton op 90 meter 200 ton op 118 meter 110 ton Verder is er een 30 tons blok voor het hijsen van het hijsgereedschap !!! (stroppen en kettingen aan het grote blok). Het schip wordt geheel elektronisch/elektrisch gestuurd en bediend. Voor de energievoorziening zijn aanwezig: Dieselgenerator sets: twee maal 5000 kW twee maal 3500 kW twee maal 1012 kW Powergenerator sets: zes maal 4500 kW een maal 1200 kW

28


Het model krijgt de volgende afmeting: De romp wordt schaal 1:125 en de kraan 1:140. Uit ervaring met de ODIN weet ik dat dit verschil nodig is in verband met de verhouding tussen model en ware grootte. Ter verduidelijking: op ware grootte kan de kraan 5000 ton hijsen op 32 m uit het hart van de kraan. Op schaal 1:125 en 1:140 (gecombineerd) kan de kraan circa 1 kg hijsen waarbij de afstand van hart tot last 25,5 cm bedraagt. Het grote blok zit dan ongeveer 7 cm haaks buiten de romp om een zo groot mogelijke last te hijsen. Het model wordt dan circa 140 cm lang en 37 cm breed. Tot zover nu; ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen. Klaas de Groot En nu, bijna anderhalf jaar verder schrijft Klaas over de voortgang van de werkzaamheden op zijn Sneekse werf. Beste modelbouwvrienden. Zoals ik in mijn vorige stukje geschreven heb, ben ik een kraanschip aan het bouwen. Vorige winter heb ik de kraan gemaakt. Eerst de giek op een plank gemaakt, deze bestaat uit abs van 4,5x4,5 mm. De hoofdprofielen samengesteld met abs-lijm en de schijven aangebracht: 17 stuks. Daarna begonnen aan het kraanhuis, waar ik 6 motortjes met vertraging in 2 lagen heb ingebouwd. Met zoveel motortjes bij elkaar is het belangrijk goed te ontstoren. De contragiek gemaakt, weer op een plank van vierkante abs-profielen van 10x10 mm. Daar ook de schijven ingemaakt. Het geheel staat op een plaat van 6 mm dik. Het contragewicht van ongeveer 2,5 kg gegoten in een aluminiumplaat in een houten bakje. Het geheel in elkaar gezet en de draden aangebracht. Daarna 5 hijsblokken gemaakt van metaal en in elkaar gelast en een gedeelte gelijmd. 3 haken gemaakt van draadeinden, ingezaagd, omgebogen en op dikte gelast. De bodemplaat in 12 mm multiplex uitgevoerd, vanwege de ballast die er in moet: ongeveer 25 kg. De wanden en het dek zijn van 8 mm multiplex. Het geheel in elkaar gezet met watervaste lijm. Er zitten geen spanten in de boot. De schroefassen en de roeren aangebracht met 2x 50 mm schroeven er in. 29


Toen de romp naar Harry, mijn modelbouwvriend in Oud-Alblas, gebracht, waar Harry de kop met de boegschroef er in heeft gezet. Toen het geheel in de polyester gezet. De boot weer opgehaald en aan het schuren gegaan, 4x geverfd en geplamuurd. De romp naar mijn hobbykamer (lees: scheepswerf) gebracht en begonnen aan de elektronica: de ontvanger met 2 decoders: 20 kanalen en tientallen draden er in. Dan is het belangrijk de draden naar de ontvanger/decoders goed gescheiden te houden van de andere bedrading, vanwege zwerfspanning. Daarna aan de afwerking begonnen, zoals trappen en reling, en de steunbok voor de kraangiek geplaatst. Toen aan het testen gegaan met de kraan en dat leverde de nodige teleurstelling op. Doorgebrande sleepringen, wat een nieuw motortje kostte, hijsdraad die vastliep naast de trommel door een schijf in de giek waar de draad niet soepel doorheenging, enz. Ik ben nu een maand of zestien bezig en moet de vooropbouw nog maken, wat zeker nog een half jaar werk is. Ik hou jullie op de hoogte, dus tot de volgende keer maar weer. Hartelijke groeten van Klaas de Groot uit Sneek.

30


Algemene leden vergadering. De begroting. Het nieuwe bestuur heeft zich over de begroting van 2009 gebogen en na vele discussies , zijn we tot de conclusie gekomen dat de contributie helaas van € 27.50 naar € 35.00 moet. Door de onnodige onkosten van het afgelopen jaar en het terug lopen van de demo’s is dit noodzakelijk. We hadden het ook liever anders gezien maar helaas dat is niet zo. We zijn tot de conclusie gekomen dat we alleen nog maar achter uit boeren en niet voor uit. Er zal een huur verhoging dit jaar gaan plaats vinden per 1 april van € 100.00 naar € 125.00 per maand. Dit zijn kosten waar geen rekening mee is gehouden toen de begroting is gemaakt van 2009. Eneco heeft inmiddels weer een rekening gestuurd van circa € 900.00 . Dit is uitgezocht en er is een erkend installateur bij de kachel geweest. De thermostaat schakelde niet meer uit waardoor de kachel dag en nacht de temperatuur op 19 graden hield. We proberen nog om de twee rekeningen van 2008 en 2009 deels terug te krijgen maar hebben hier nog weinig hoop op. We gaan dit aankomende jaar 2009 de broekriem flink aan trekken gezien de toch onvoorziene kostenpost van Eneco

31


Er zullen dit jaar echt veel Demo’s gevaren moeten worden, willen wij de MBVA in stand houden, doen wij dit niet is dan is de club MBVA over twee jaar naar de bliksem. We zullen er met zijn allen aan mee moeten werken zodat we er financieel op vooruit gaan dit jaar ,en niet achteruit zoals nu het geval is. Er is op dit moment een terug loop in de modelbouwwereld; we zijn niet de enige die daar last van heeft, er zijn er meer. Als we dit jaar niet al teveel voor demo’s worden uit genodigd zal er in 2010 weer een contributie verhoging plaats vinden naar €40.00 of zelfs naar €45.00. Dus bij deze doe ik als voorzitter een beroep op jullie om dit jaar alle demo’s aanwezig te zijn indien dit nodig kan zijn,om de verhoging in 2010 te voor komen .

We hebben een mooie club met alles er op en er aan laten we met zijn allen proberen dit zo goed mogelijk in stand te houden.

De voorzitter Maarten Kikkert.

Bij deze nodigen wij u uit om een korte 2e Algemene Leden Vergadering te houden op

Dinsdag 31 Maart 2009 om 19.30 uur in het club gebouw ‘t Ruim van de MBVA te Alblasserdam, om uw stem uit te brengen op dit voorstel. Het Bestuur.

32


Nieuwe alcoholtest. De alcohol blaastest wordt binnenkort ver-vangen door een leestest. Je mag pas achter het stuur kruipen als je deze tekst vlot kan lezen. De test tekst luidt als volgt: In een zeemansdorpje woonde eens een meisje genaamd Barbara. Barbara maakte de allerlekkerste rabarberpudding in de verre, wijde omtrek en iedereen was zo gek op de rabarberpudding van Barbara, dat ze haar Rabarberbarbara gingen noemen. Omdat Rabarberbarbara op een gegeven moment zo bekent was geworden met haar Rabarberpudding, besloot Barbara om haar eigen bar te openen en natuurlijk werd deze bar de Rabarberbarbarabar genoemd. Rabarberbarbara had in haar Rabarberbarbarabar nogal wat vaste klanten, maar veruit de meest bekende klanten waren wel de drie Barbaren, die regelmatig van Rabarber-barbara’s rabarberpudding genoten in de Rabarber-barbarabar. Omdat deze Barbaren zo vaak in de Rabarberbarbarabar kwamen om Rabarberbarbara’s rabarberpudding te eten, kregen zij de bijnaam Rabarberbarbarabarbarbaren. Deze Rabarberbarbarabarbarbaren hadden lange, stoere baarden, die rabarberbarbarabarbarbarenbaarden werden genoemd en als de Rabarberbarbarabarbarbaren hun Rabarberbarbarabarbarbarenbaarden wilden laten verzor-gen, gingen zij naar hun barbier: de Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier! Rij voorzichtig !!!

33

Profile for Modelbouwvereniging ALBLASSERDAM

De brulboei 2009-2  

De Brulboei is het contactorgaan van de Modelbouwvereniging Alblasserdam

De brulboei 2009-2  

De Brulboei is het contactorgaan van de Modelbouwvereniging Alblasserdam

Profile for mbva
Advertisement