Page 1


Inhoudsopgave


Vormgeving: Ik heb mijn eerste gedachten eerst over een weer applicatie eerst opgezet in een brainstorm sessie. En van daaruit ben ik gaan schetsen. Omdat ik voor mijzelf veel gebruik wilde gaan maken van diepte wist ik nog niet of ik de gebruiker vanuit een shouldershot moest laten zien of dat ik de gebruiker half in beeld moest laten staan en dan doormiddel van objecten de dieptje zien te creeren.


Characters: Zelf vond ik vanaf het begin dat een animatie character niet goed in mijn setting zou passen, maar omdat dat die een must was van de applicatie heb ik er toch 1 moeten ontwerpen. Hiervoor heb ik gekozen dat het character zo klein mogelijk zou moeten zijn en deze niet zo erg zou opvallen in de gehele applicatie. Ik heb gekozen voor een vliegende oogbal. Dit omdat ik hem zelf wel grappig vond. Als greenscreen persoon heb ik gebruik mogen maken van Steven Dijkers. Ik heb hier gekozen voor het uiterlijk van een normaal persoon omdat de personages zo normaal mogelijk wilde laten overkomen.


Vormgeving: Ik heb gekozen voor een realistische look met special effects, dit komt omdat mijn tekenskills net zo ontwikkeld zijn als eigenlijk helemaal niks, en ik zelf in mijn latere werk ook met beeldbewerking wil gaan werken heb ik er voor gekozen om alles te fotograferen en/of filmen. Zo kan ik voor mijzelf al veel meer wennen aan de beeldbewerkingsprogramma’s en heb ik het gevoel dat ik de kwaliteit voor mij hoger kan laten uitkomen dan wanneer ik met Flash zou gaan tekenen.


Animatie Walk Cycle: Mijn character die ik ontworpen heb heeft niet echt een walk cycle maar een fly cycle. Ik heb gekozen voor een vliegend element omdat ik al een “staand� personage in mijn applicatie heb staan, en wanneer ik er nog een personage bij in zou laten staan dit teveel van het goede zou worden.


Interface: Ik heb gekozen om niet echt gebruik te maken van een interface, dit komt omdat ik dat stijlbreuk zou vinden aan mijn eigen applicatie. Als je over een “interface” zou moeten spreken, dan zijn dit de knoppen/Takken aan de boom waarmee de applicatie bestuurd wordt. Maar ik heb niet zo’n scherm met allemaal knoppen of objecten aan de zijkant van mijn scherm.


Audio: Voor mijn audio ben ik wel een tijdje opzoek geweest. Wij hebben wel geluiden gemaakt voor een opdracht van school maar na het bewerken van deze geluiden ben ik erachter gekomen dat ze niet helemaal perfect in mijn applicatie passen. Voor de geluiden die ik heb gekozen zijn toch vooral die mytische geluiden en geluiden die bij de knoppen, zoals bijvoorbeeld het gekraak van een bevroren tak. Ook voor de Ambient geluiden heb ik voor gekozen voor rustigere geluiden.


Greenscreen: Voor het realiseren van onze greenscreen characters hebben wij een mini workshop gekregen van Michel van Der Wiel over hoe de camera’s op school werkten. Hierna zijn we aan de slag gegaan met onze greenscreen opname’s Mijn “raw” footage was in 1x gelukt omdat ik vooral op het licht gelet heb hoe dat bepaalde schaduwen zou kunnen werpen op het groene scherm achter de acteur.


Ontwerpdocument  

Mark Brunninkhuis