Page 1

Purtător de Cuvânt O B R O Ş U R Ă D E I N FO R M A R E A F U N D AŢ I E I C U VÂ N T U L Î N T R U PAT | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3

Din toamnă, şi alţi copii se bucură de sprijin la Centrul Comunitar „La Vale”

fructiferi din grădină, au lângă ei oameni care să-i ajute să înţeleagă exerciţiul la matematică sau la limba română, ori să le explice ce înseamnă Crăciunul. Dincolo de împlinirea nevoilor lor fizice şi imediate, de hrană, siguranţă şi căldură, prin toate activităţile pe care le desfăşurăm aici împreună cu copiii încercăm să sădim în inima fiecăruia principii şi valori care să-i ajute să crească frumos şi să aibă o viaţă împlinită: certitudinea că fiecare dintre ei este o fiinţă umană valoroasă, speranţa că ei înşişi pot aduce schimbări importante în propriile vieţi, dar şi în vieţile celor din jur, valorizarea muncii şi a educaţiei, ca importante instrumente de creştere şi împlinire personală. Credem că în acest fel sporesc şansele ca fiecare dintre ei să aibă cu adevărat, şi acum şi când va creşte mare, o viaţă mai bună.

În zona Valea Oraşului, unde este situat Centrul Comunitar, există multe familii cu copii şi adolescenţi, aflate în situaţie de risc. În timp, am dezvoltat relaţii cu aceste familii pentru a găsi împreună modalităţi adecvate de a ajuta.

Nu trebuie să fii bogat ca să îmbogăţeşti viaţa unui copil! Zeci de copii au nevoie de sprijin, iar tu poţi să ajuţi chiar fără să te coste nimic!

Unul din principiile importante în munca noastră este parteneriatul, lucrul împreună cu ceilalţi. De altfel, dacă ar fi să definim în câteva cuvinte cine suntem noi, Cuvântul Întrupat, am spune că suntem doar un canal, un instrument, În acest sens, de la începutul acestui an şcolar, alţi 12 un mijloc prin care toţi cei care au dorinţa de a ajuta, care copii s-au alăturat celor de la Centrul Comunitar. Dorin,Alina, vor să nu rămână indiferenţi la nevoile celorlalţi şi vor să-şi Mihai, Ramona, Teodor, Matei, Emilia, Loredana, Sorin, aducă contribuţia, pot să aibă impact în vieţile copiilor şi Ovidiu, Mirela şi Cosmin sunt elevi în clasele primare familiilor printre care noi lucrăm. De aceea, şi de această dată, vă adresăm invitaţia de a vă alătura fundaţiei şi la şcoala din zonă. celor pe care îi sprijinim. Din fericire, există şi moduri Aici, toţi cei 40 de copii şi adolescenţi, primesc un prânz cald, în care puteţi face acest lucru şi care nu implică costuri de luni până vineri, pot să facă duş şi să-şi spele hainele cu financiare. Un exemplu concret în acest sens este apă caldă, învaţă să folosească calculatorul, participă la redirecţionarea a 2% din impozitul plătit anul trecut pe venitul ateliere de artă, învaţă să îngrijească legumele şi pomii obţinut. (Continuarea în pagina 4) DIN CUPRINS: Din toamnă, şi alţi copii se bucură de sprijin la Centrul Comunitar „La Vale”

La Tudor Vladimirescu, paşi mici dar siguri în sprijinul copiilor O săptămână de poveste, în tabără la munte

Poţi să ajuţi chiar fără să te coste nimic!

Copiii au descoperit tainele şahului la Biblioteca „VA Urechia”

Din octombrie, două noi cluburi pentru copii şi adolescenţi

„Implicat pentru un cartier curat” sau educaţie prin acţiune

„Când vrei să ajuţi, fă ca gestul tău chiar să conteze” – campanie de informare şi strângere de fonduri De Crăciun, am sărbătorit împreună Două săptămâni în Sierra Leone Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în ultimele luni!

Bun găsit, dragi prieteni şi susţinători! Ne face plăcere să împărtăşim cu fiecare dintre dumneavoastră noutăţile, evenimentele şi realizările noastre din ultimele 5-6 luni. Vă dorim lectură plăcută!

P U R TĂTO R D E C U VÂ N T | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3 | PA G 1


Din octombrie, două noi cluburi pentru copii şi adolescenţi

O săptămână de poveste pentru copii, în tabără la munte

Întâlnirile cluburilor au loc în spaţiul Centrului Comunitar „La Vale”. Primul club îşi propune sprijinirea unui număr cât mai mare de copii, prin intermediul unor activităţi care să-i ajute să se dezvolte, să intre în contact cu alţi copii de vârste apropiate, să aibă şanse mai bune de integrare şcolară şi socială. Mulţi dintre copiii care vin aici nu au acasă jocuri sau jucării, nu au un spaţiu adecvat în care să se joace, nu beneficiază de stimularea şi încurajarea de care au nevoie. La întâlnirile ce au loc o dată pe săptămână, copiii participă la jocuri organizate în interior sau în aer liber, la discuţii cu caracter moral-civic, urmăresc filme educative pentru copii, primesc dulciuri şi fructe. Cel de-al doilea club este destinat adolescenţilor şi tinerilor şi cuprinde activităţi precum: discuţii pe diferite teme de interes pentru tineri, jocuri, studierea de cărţi, vizionarea unor filme, etc. Aceste întâlniri au loc în fiecare după-amiază de marţi şi vineri.

16 copii şi adolescenţi s-au bucurat de tabăra pe care am organizat-o în Munţii Vrancei în perioada 27 august-2 septembrie.

La Tudor Vladimirescu, paşi mici dar siguri în sprijinul copiilor

„Mă bucur că m-am jucat şi am sărit în trambulină.” Loana, 8 ani

În ultimele luni, am întreprins o serie de activităţi şi acţiuni care să ne ajute să-i înţelegem mai bine şi să-i putem sprijini într-un mod cât mai specific pe fiecare din cei 8 copii de la Centrul Comunitar de aici. Astfel, ne-am întâlnit cu cadrele lor didactice, învăţători şi profesori de la şcolile din sat, pentru a avea împreună o imagine cât mai clară a ceea ce înseamnă nevoile pe care fiecare copil le are din punct de vedere educativ şi şcolar şi pentru a putea stabili puncte comune în lucrul nostru cu copiii. De asemenea, am avut discuţii cu asistenta socială şi cu alte persoane din primăria locală, oameni din comunitate având un rol important în susţinerea familiilor şi a copiilor aflaţi în situaţii de risc. Credem că a lucra împreună, a stabili relaţii bazate pe încredere şi sprijin reciproc este esenţial în demersul nostru comun: acela de a fi sprijin pentru copiii în dificultate şi de a-i ajuta să crească.

Dacă pentru copii tabăra de vară este sinonim cu bucuria şi cu entuziasmul, pentru lucrătorii fundaţiei este întotdeauna o lecţie preţioasă şi o ocazie deosebită de a-i cunoaşte şi de a-i înţelege mai bine, pentru a putea să-i ajute într-un mod cât mai adecvat. De aceea, această săptămână de tabără are un rol cu totul special în ansamblul activităţilor de sprijin pentru copii.

În această perioadă am continuat şi întâlnirile cu părinţii. De altfel, pentru ei şi pentru prietenii copiilor am pregătit un program special de Crăciun cu colinde, daruri şi bucuria de a putea celebra împreună această sărbătoare.

O parte din fondurile necesare pentru organizarea taberei au venit din partea câtorva persoane fizice din Galaţi şi din străinătate. De asemenea, firma SPAT a oferit suma necesară pentru participarea în tabără a unui copil. Tuturor le mulţumim şi le mărturisim că gestul şi investiţia lor au adus un strop de senin şi de bucurie adevărată în vieţile copiilor printre care lucrăm.

Parcă special „amenajată” pentru a-i găzdui pe copii, satul Lepşa a fost scena în care unele dintre cele mai frumoase Cluburile sunt deschise pentru orice copil sau tânăr care visuri şi dorinţe ale celor mici au devenit realitate: doreşte să participe, fie că este sau nu înscris în cadrul „Am fost alintaţi cu toate bunătăţile şi mi s-a împlinit cel mai activităţilor zilnice derulate la Centrul Comunitar. mare vis: am mers călare pe cal!” Soriana, 7 ani Prin intermediul cluburilor sunt sprijiniţi lunar în medie 25 de copii şi adolescenţi ce nu frecventează activităţile zilnice ale „Dacă ar fi şi mama aici, eu n-aş mai pleca acasă. E aşa frumos!” Daniel, 8 ani Centrului.

În ceea ce priveşte spaţiul în care funcţionează Centrul, continuăm extinderea şi amenajarea acestuia. PA G 2 | P U R TĂTO R D E C U VÂ N T | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3

„Ne-am fi dorit să putem lua mai mulţi copii şi adolescenţi la munte, însă ne bucurăm pentru experienţele fiecăruia dintre cei care au avut şansa să participe în acest an. S-au bucurat din plin de vremea frumoasă, de drumeţiile montane, de timpul petrecut departe de toate lucrurile neplăcute sau dureroase din viaţa lor de fiecare zi.” - David Chronic, coordonator regional, membru fondator al fundaţiei.


Copiii au descoperit tainele şahului la Biblioteca „VA Urechia”

dezvoltare sănătoasă, copiii de la Centrul Comunitar au avut această oportunitate. Ştim că ceea ce am făcut împreună cu colaboratorii noştri de la Biblioteca Judeţeană, cărora le mulţumim, nu a fost decât să le arătăm copiilor încă o opţiune care le stă la îndemână, încă un drum pe care pot alege să păşească, încă un mod prin care pot învăţa şi creşte.

„Implicat pentru un cartier curat” sau educaţie prin acţiune La sfârşitul lunii septembrie, am organizat o acţiune de curăţenie în zona Valea Oraşului pentru a marca Ziua Internaţională a Curăţeniei şi pentru a încuraja spiritul civic şi importanţa implicării în comunitate a fiecărei persoane. Personal şi voluntari ai fundaţiei, copii, adolescenţi şi familii susţinute prin proiectele noastre ne-am dat întâlnire de dimineaţă la sediul nostru şi, înarmaţi cu saci de plastic şi cu dorinţa de a face cartierul în care locuim mai curat, ne-am împărţit pe grupe şi pe zone de lucru. Pentru câteva ore, ne-am bucurat că am putut să ne aducem contribuţia la a avea un oraş mai frumos. “În ultimii ani, Cuvântul Întrupat s-a implicat periodic în astfel de acţiuni în oraş. De multe ori, când oamenii se gândesc la acest cartier, văd în primul rând lipsuri, nevoi, sărăcie. Noi, În perioada 18 iulie-12 septembrie, un grup de 8 copii de de principiu, nu începem cu ceea ce nu avem, ci cu ceea ce la Centrul Comunitar „La Vale” a participat la proiectul avem. În cartierul acesta sunt oameni. Sunt oameni harnici. educaţional „Şahul – Sportul minţii”, derulat de Filiala Sunt oameni care vor un cartier cu care să se mândrească şi „Grigore Vieru” a Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”. lucrăm împreună pentru a realiza această dorinţă. Şi pentru că nu cultivăm o comunitate dependentă, reciprocitatea „Pentru copii a fost o noutate şi au participat cu entuziasm la este una din aşteptările noastre. Dacă primeşti un lucru – fie aceste întâlniri, iar asta ne-a bucurat. Unul dintre adolescenţi o haină, fie rechizite – trebuie şi să faci ceva în schimb, chiar ne-a rugat să-l ajutăm să aibă propriul joc de şah” a spus să plăteşti cumva. Ne-am făcut un principiu în acest sens Laurenţiu Archip, educator la Fundaţia Cuvântul Întrupat. şi încercăm să îl aplicăm în demersul nostru educativ cu copiii şi nu numai. De altfel, ce poate fi mai relevant când Deşi la început Andrei de 8 ani, nu părea foarte interesat vorbim despre a-i învăţa pe copii, dacă nu a face, a lucra, a-ţi de şah, a reuşit să ajungă în finala concursului organizat la aduce aportul cot la cot cu ei ?!”, David Chronic, coordonator sfârşitul proiectului, pe un binemeritat loc doi. Locul întâi şi regional, membru fondator al fundaţiei. jocul de şah pus la bătaie de bibliotecă au fost câştigate de Sorina, o fetiţă cu cosiţe bălaie care, prin perseverenţă şi Vrem să mulţumim Serviciului Public Ecosal pentru sprijinul exerciţiu, va putea concura într-o bună zi la competiţii de şah oferit în organizarea acţiunii şi altor susţinători care, deşi au pentru avansaţi. ţinut să rămână anonimi, sperăm să poată vedea importanţa Ne bucurăm că, într-o vreme a distracţiilor facile, când prea puţini copii şi tineri sunt îndrumaţi să descopere activităţi şi preocupări care să-i ajute şi să-i sprijine pentru a avea o

implicării lor.

P U R TĂTO R D E C U VÂ N T | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3 | PA G 3


Nu trebuie să fii bogat ca să îmbogăţeşti viaţa unui copil! Zeci de copii au nevoie de sprijin, iar tu poţi să ajuţi chiar fără să te coste nimic!

„Când vrei să ajuţi, fă ca gestul tău chiar să conteze” – campanie de informare şi de implicare a comunităţii

O constantă preocupare a fundaţiei noastre, încă de la (Continuare de la pagina 1) înfiinţarea acesteia, o reprezintă copiii care cerşesc. Mulţi dintre ei, în loc să meargă la şcoală şi să se bucure de Trebuie doar să completaţi formularul adecvat situaţiei protecţia şi grija familiilor lor, petrec mult timp în stradă unde sănătatea şi siguranţa lor sunt periclitate şi unde riscă să fie dumneavoastră (cererea 230 pentru venituri din salariu sau expuşi diverselor abuzuri. cererea 200 pentru venituri din activităţi independente) cu datele fundaţiei şi să vă asiguraţi că acesta ajunge până la De aceea, am iniţiat o campanie prin care ne-am propus să-i 25 mai la Administraţia Financiară de care aparţineţi. Puteţi informăm pe oameni că a-i susţine pe copii în acest fel nu îi să-l depuneţi personal, prin poştă sau ne contactaţi şi ne ajută ci, dimpotrivă, îi încurajează să rămână în stradă. ocupăm noi de depunerea acestuia.

Datele necesare completării formularelor: Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA CUVÂNTUL ÎNTRUPAT Cod de identificare fiscală: 13840808 Cont bancar (IBAN): RO28RNCB0141032869370001 Mulţumim încă o dată celor peste 300 de persoane care anul trecut au decis să ne ajute în acest fel. Chiar dacă sumele nu au ajuns încă în contul fundaţiei, acestea vor acoperi o parte din costurile necesare anul acesta pentru susţinerea zilnică oferită celor 40 de copii şi adolescenţi prin Centrul Comunitar „La Vale”.

PA G 4 | P U R TĂTO R D E C U VÂ N T | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3

Astfel, cei care îşi doresc să ajute cu adevărat, pot dona fonduri pentru susţinerea Centrului Comunitar „La Vale” unde 40 de copii şi adolescenţi (o parte dintre ei cu risc crescut de a abandona cursurile şi a petrece timp în stradă cerşind) sunt sprijiniţi zilnic pentru a merge la şcoală şi a se bucura de o îngrijire adaptată. Până în prezent, partenere în derularea campaniei sunt SC CE Market, SC Extra-bun Comercial şi SC Debora, firme ce găzduiesc urne de donaţii şi materiale informative. Le mulţumim pentru sprijin! Fie că eşti o persoană fizică sau reprezinţi o firmă, „când vrei să ajuţi, fă ca gestul tău chiar să conteze”. Te invităm să te alături campaniei donând chiar tu sau oferindu-le clienţilor tăi posibilitatea de a se informa şi de a susţine şi ei un copil să meargă la şcoală.


De Crăciun, am sărbătorit împreună

Două săptămâni în Sierra Leone

În ianuarie, Adrian Buhai şi David Chronic, membri în Consiliul Director al fundaţiei noastre, au vizitat comunitatea Cuvântul Întrupat din Sierra Leone. O țară mică din vestul Africii, cu oameni prietenoși și resurse minerale imense (diamante), Sierra Leone este, în același timp, una dintre cele mai sărace țări din zonă, devastată de un război civil (1991-2001) și o administrație coruptă. „Am fost uimit de căldura și ospitalitatea cu care am fost primiți de gazdele noastre, de veselia și prietenia oamenilor de pe stradă. Uneori strigau dupa mine „white man”, alteori mă opreau pe stradă să mă întrebe de unde sunt. Am fost șocat de gălăgia, sărăcia, înghesuiala și mizeria de pe străzi. „În noaptea de Anul Nou pentru mine n-a fost aşa grozav. Nu există semne de circulație și șoferii conduc folosind mereu M-am jucat cu ceilalţi fraţi, râdeam, dar s-a îmbătat bunicu’, a claxonul. Am învățat să fac duș folosind un lighean și o cană, ţipat la noi şi ne-a stricat toată distracţia. Măcar de Crăciun, să folosesc lanterna când nu este curent, să mă strecor la fundaţie, a fost linişte, nu ne-a deranjat nimeni, a fost aşa printre oameni, mașini și motociclete, să circul prin oraș de plăcut.” Asta ne-a povestit una dintre fetiţele de 8-9 ani, în cu taxiul sau „poda-poda”, să trăiesc fără internet și telefon” primele zile ale anului, când ne-am revăzut şi am împărtăşit povesteşte Adrian Buhai după această primă experienţă pe despre ce am făcut în zilele libere care tocmai se încheiaseră. pământurile Africii. Iar ceea ce ne-a spus ne-a întărit convingerea că a petrece împreună în fiecare an seara de Crăciun la fundaţie înseamnă „M-am oferit să colectez materiale pentru crearea unui webpentru mulţi dintre copiii de aici o oază de linişte şi, poate, site pentru „Cuvântul Întrupat” de acolo şi să particip activ la singura ocazie de a experimenta adevăratul spirit al Sărbătorii: întâlnirile şi activităţile lor în aceste două săptămâni. Una din să te bucuri de Naşterea lui Iisus şi să faci asta împreună cu activităţile în care m-am implicat a fost „Kroo Bay Good News Club”. Peste 500 de copii din Kroo Bay au venit sâmbată oameni dragi, care te iubesc, cu linişte şi în pace. după-amiază la „Ali Ali House of Hope”. Împărţiţi pe grupe, Tot în perioada Crăciunului, cu copiii şi câţiva voluntari, am copiii au cântat împreună, au spus rugăciunea „Tatăl nostru”, vizitat o parte din persoanele care ne susţin, care ne-au fost au avut o lecţie biblică, fiecare a primit suplimente nutritive, iar alături în 2012. I-am colindat cu cântecele pe care le-am cei care au avut nevoie de îngrijire medicală au fost asistaţi. pregătit săptămâni întregi, iar acesta a fost modul nostru şi al copiilor de a-i asigura de recunoştinţa noastră pentru felul în Am decis, încă o dată, să nu stau nepăsător, pe margine, ci să mă implic acolo unde Dumnezeu m-a chemat, folosind care fiecare dintre ei a ales să ne ajute. resursele, darurile şi abilităţile pe care El mi le-a dat”, mai În decembrie am continuat o altă tradiţie instaurată de câţiva spune Adrian. ani: împreună cu copiii şi cu voluntarii noştri am pregătit daruri şi colinde şi am vizitat câteva familii din cartiere mărginaşe ale Ne bucurăm pentru această oportunitate a colegilor noştri oraşului. Ne-am dorit să se bucure şi ei de Vestea minunată de a dezvolta relaţii şi de a cunoaşte şi alte culturi şi moduri a Crăciunului şi, în acelaşi timp, să ducem la împlinire o de lucru cu cei în nevoie. Aceasta ne întăreşte şi mai mult dorinţă a copiilor din Centru: să dăruiască. Suntem bucuroşi convingerea că, atunci când vrei să te implici, poţi să găseşti şi recunoscători pentru fiecare copil care se gândeşte şi moduri concrete prin care să o faci. la ceilalţi şi care participă, pe măsura puterilor, la a aduce bucurie şi altora. P U R TĂTO R D E C U VÂ N T | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3 | PA G 5


Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în ultimele luni!

din comuna Tudor Vladimirescu. Îi suntem recunoscători pentru sprijinul lui profesionist! Megan McFarland, împreună cu un grup de studenţi americani, ne-a vizitat pentru prima dată în această vară şi, pentru câteva săptămâni, ne-au ajutat ca voluntari în activităţile noastre. După întoarcerea sa acasă, în Statele Unite, şi-a dorit să se implice în continuare alături de noi şi să ne sprijine. Astfel, a realizat design-ul publicaţiilor noastre din ultimele luni, inclusiv al Raportului Anual 2011. Megan ilustrează pentru noi, într-un mod aparte, adevărul că atunci când îţi doreşti să ajuţi, găseşti o cale, indiferent în ce colţ de lume te-ai afla. Apreciem în mod deosebit sprijinul ei şi îi mulţumim!

În această toamnă, la Centrul Comunitar “La Vale” am avut nevoie de fonduri şi sprijin pentru a acoperi unele cheltuieli ce nu mai puteau fi amânate: reparaţia unui frigider, un videoproiector nou, un copiator. Ne-am bucurat să primim sprijin pentru toate acestea din partea unor prieteni din Statele Unite şi din Marea Britanie. Le mulţumim! Pentru că Centrul funcţionează într-o clădire spaţioasă ce găzduieşte toate activităţile cu copiii, tinerii şi cu părinţii acestora, iar pe perioada iernii necesită costuri mari pentru încălzire, aveam nevoie de ferestre şi uşi care să izoleze termic. De această dată, pentru înlocuirea ferestrelor, sprijinul a venit chiar de la firme şi persoane din oraş: mulţumim domnului Valentin Niţu (Artis Construct) şi firmelor Matex şi Trainiq Group. În ceea ce priveşte uşile, căutăm încă oameni şi firme care să ne ajute să le înlocuim. Aşa cum ştiţi deja, copiii iau masa de prânz la Centru. Gătim în fiecare zi şi încercăm să le asigurăm un meniu echilibrat şi o alimentaţie sănătoasă. Ne bucurăm să vă putem anunţa că, pe lângă SC Arcada Company, cea care asigură pâinea, în ultimele săptămâni ni s-au alăturat alte două firme locale, SC Saltempo SRL şi SC Simongrig SRL, care ofera o parte din produsele din carne, respectiv legumele şi rădăcinoasele necesare pentru pregătirea hranei. În numele copiilor de aici, le mulţumim!

Sue, Elaine şi David de la PCF Romanian Projects ne-au vizitat pentru o săptămână la mijlocul lui noiembrie. Vechi prieteni ai fundaţiei, în ultima perioadă au ajuns în România măcar o dată pe an. Ei strâng fonduri în Marea Britanie pentru copiii sprijiniţi prin Cuvântul Întrupat, cam o treime din fondurile necesare fundaţiei pentru a-i ajuta pe cei 40 de copii şi adolescenţi prin Centrul Comunitar „La Vale”. Efortul de a aduna aceşti bani nu este unul mic: vorbesc cu oamenii, fac prezentări în şcoli, biserici, firme şi cluburi. Ei însă au ales să facă mai mult decât atât: au ales să-şi lase familia şi casa, confortul şi facilităţile, chiar şi pentru scurt timp, şi au venit în România, în Galaţi. Aleg să vină aici pentru că vor să-i cunoască, să-i vadă, să-i înţeleagă, să-i audă, să-i întâlnească pe copiii din Valea Oraşului. Le mulţumim prietenilor noştri pentru dăruirea, susţinerea şi vizita lor, cu atât mai mult cu cât, fiind persoane în vârstă şi chiar cu probleme de sănătate, ei ne prilejuiesc o adevărată lecţie de solidaritate cu cei în nevoie!

Prieten al fundaţiei şi al copiilor, Frank Summers din Marea Britanie, ne-a vizitat de două ori în 2012 şi de fiecare dată a dat o mână de ajutor la amenajarea construcţiei Centrului nostru

Fundaţia Cuvântul Întrupat Str. Dogăriei, nr. 111 Galaţi - 800225 Adresa poştală: O.P. 6, C.P. 256 Galaţi - 800760 | 0236-411 695 info@cuvantulintrupat.com www.cuvantulintrupat.com PA G 6 | P U R TĂTO R D E C U VÂ N T | I A R N A 2 0 1 2 - 2 0 1 3

Dacă doriţi să ne cunoaşteţi mai bine şi să aflaţi mai multe despre noi, vă aşteptăm să ne vizitaţi la sediul nostru din Galaţi, strada Dogăriei, nr. 111.

WMF_Winter2012_2013_EmailFormat  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you