Page 1


Mallinckrodt B.V. De Burde 2 8574 TG Bakhuizen Tel. (0514) 581 941 Fax (0514) 581 833 info@mallinckrodtbv.nl www.mallinckrodtbv.nl


U levert ons een uitdaging, wij leveren u een oplossing! Begonnen in 1979 als houtimporteur is Mallinckrodt BV uitgegroeid tot een internationaal bedrijf gespecialiseerd in houten constructies. Onze projecten omvatten naast de traditionele bruggen, galerijen en steigers ook kunstwerken en moderne geavanceerde ontwerpen. Of het om nieuwbouw of renovatie gaat, wij streven steeds naar praktische en solide oplossingen. Bij de keuze van de materialen ligt ons oogmerk naast kwaliteit, prijs en veiligheid op het omzetten van de esthetische uitdagingen die de moderne samenleving ons levert. Het toepassen van duurzame materialen zoals FSC-hout is vanzelfsprekend. Deze folder geeft u een kleine impressie van werken die door Mallinckrodt BV zijn uitgevoerd.

Kantoor Mallinckrodt BV te Bakhuizen


Hout, vertrouwd‌ Als specialist op het gebied van verschillende houtsoorten kunnen wij u helpen een verantwoorde keuze te maken bij het vinden van de optimale oplossing. Daarbij profiteert u van ons netwerk van gespecialiseerde leveranciers dat wij in de loop van de jaren hebben opgebouwd. Het aspect van duurzaam beheerde bossen speelt bij al onze adviezen een belangrijke rol. Het kan zeer goed mogelijk zijn, dat de inzet van hout alleen niet de optimale oplossing is, maar een combinatie van hout met bijvoorbeeld staal of vezelversterkt kunststof wel. Ook hier beschikken wij over een uitgebreid netwerk van degelijke en solide partners.

Houten klapbrug te Wessum


Houten klapbrug te Wessum


Houten brug, verkeersklasse 60 te Wessum


Houten pergola te Nooitgedacht


Houten pergola te Nooitgedacht


Houten uitkijktoren te Nooitgedacht


Houten pergola te Nooitgedacht


Houten waterrad te Oestgeest


Houten brug te Bergen


Houtwerk galerij te Apeldoorn


Houten urnenwand te Sneek


Houten urnenwand te Sneek


Houten galerij te Steenwijk


Houten brug en vlonder te Zoetermeer


Houten brug en vlonder te Zoetermeer


Houten vakwerkbrug met vezelversterkt kunststof dek te Groningen


Vezelversterkt kunststof, materiaal van de toekomst‌ De technische eigenschappen, gekoppeld met een laag gewicht en grote duurzaamheid maken dit materiaal bijzonder aantrekkelijk voor talloze constructies. Door het feit dat bovendien individuele profielen en kleuren geproduceerd kunnen worden, is dit product niet meer weg te denken bij de uitvoering van moderne projecten. Mallinckrodt BV heeft reeds in het beginstadium van deze ontwikkeling zijn aandacht op deze markt gericht. Vandaag beschikken wij over een groot pakket van profielen, waaronder vele zelf ontwikkeld, die bij uitstek geschikt zijn voor zowel moderne projecten als ook voor de traditionele constructies zoals steigers en bruggen.

Houten vakwerkbrug met vezelversterkt kunststof dek te Groningen


Houten brug met vezelversterkt kunststof dek te Bennebroek


Vezelversterkte kunststof (vakwerk)brug


Vezelversterkte kunststof steiger


Vezelversterkte kunststof steiger


Van oud naar nieuw… (hout renovatie en conservatie) Ondanks de grote duurzaamheid van constructies uit hardhout vinden er in de loop der jaren veranderingen plaats aan de oppervlakte van het hout. Dit bestaat voornamelijk uit inwerkingen van de zon (UV) en aantasting door micro-organismen zoals algen, schimmels en bacteriën. Afgezien van de afbreuk in de optiek beïnvloeden deze micro-organismen in belangrijke mate de veiligheid en de levensduur van de constructie. Doordat vocht “vastgehouden“ wordt ontstaat een zeer gladde en dus onveilige oppervlakte. Tevens wordt het hout zelf langzaam maar zeker onherroepelijk aangetast (Rot). Mallinckrodt BV heeft twee methodes ontwikkeld om de schadelijke biofilm van hout te verwijderen: een mechanische methode (zandstralen) en een chemische methode. Beide methodes maken gebruik van absoluut ecologisch onschadelijke materialen. Veelal wordt zelfs de invloed van de UV straling ongedaan gemaakt, en krijgt het hout zijn oorspronkelijke kleur terug. Het gereinigde en gedesinfecteerde hout wordt vervolgens voorzien van een gepatenteerd middel ter bescherming tegen een hernieuwde aantasting van micro-organismen. Na aanwending van onze methode ziet uw constructie er niet alleen weer als nieuw uit en is niet meer glad, ook de levensduur van uw investering wordt langer.

Houtwerk onbehandeld


Houtwerk gedeeltelijk behandeld


Internationale partners:

GRP Constructions, Inc. www.grpc.jp

Composed with composites www.composedwithcomposites.org


MBHC  

MBHC is a specialist in building and designing bridges and hardwoordconstructions. A new material in these constructions are glass fibre rei...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you