Issuu on Google+

D

A

V

I

D

J

M A Z Z O C C O


INDEX 4

8

TRUSS

12

MUSEUM

SPORTS


16

SCHOOL

24

COMPETITION

20

28

LIVE-WORK

HISTORY


MUSEUM B R I D G E S

O F

W A R

L E T T E R S


Exhibit Hanging letters throughout a museum dedicated to those written during war at eye level encourages readers to interact with them the same way the writer did while on the battlefield. This provides the personal experience that the writer had to those who read the letter.

Daylighting Glazing on the south side provide users with a connection to the park blocks and southern light.


R efle c t io n

I pr ovi d ed connecti on through a stone scul pt ure in spi red by t he Ira Kell er Fount ai n. A connecti on to the h eavens i s m ad e th r ough a set of t h tall bi rch t rees.

Imme rsio n

The bri dge w al k al l ow s f or a fe e l i ng of suspensi on and connects pe op l e w i t h authors of each l et t er. T he r e are f i ve bri d ge s , one f or eac h m ajor Ameri can War .


TRUSS L A

M O N T A G N E

C O N S T R U I T E


Design Statement With traditional steel plate-bolt connections and 10-foot spacing, I am able to maximize the verticality of the truss and create a slippery slope to reduce snow load.

Aesthetic and Engineering La Montagne Construite (The Built Mountain) has large painted black steel plates mimic wood fire behind an iron rod screen.


Connections They are over expressed to because they are a larger part of the design than just minimal pieces.

Members Using a heavy pine will mesh with the current tree growth in the Pacific Northwest.


SPORTS Boat Repair

ENVIRONMENTAL ROWING CENTER

Bo

12


Honor the Pine Tree Only one White Pine exists on site. Preserving this tree is of paramount importance, much like hat of an endangered PRtO PE s p e RcTiYeLsIN . 718’ E

Preserve

Boat Storage SEHS

Vegetation

Boat Storage U of O

Because of the steep slope, the building is designed to preserve the

oat Storage OAR

root system, preventing soil erosion a nd a 715’

20 ’ 20 ’

destablized foundation.

712’

709’

N


Summ e r

P ro v id e t h e most s h a d e in t h e g r eat ro o m . T h e r o of a ngle is t h e same t hro u gh o u t t he oth er s pac e s, w h e r e a co o l e n v ir o n men t is ne e d e d d u r in g th e o f f -se a so n .

Mech.

Gym

Viewing Deck

Equ i n o x

S p ri n g a n d F all a r e hi g h u sa g e t im es. The t r o m b w all in t he gr e a t r o om an d e x e r c ise r o o ms a r e m e a n t t o m a ximiz e t he su n ligh t f or h ea t us e .

Win te r

The t r o m b w all m a xim iz e s t h e m i n im a l su n ligh t re ce iv e d d u r in g t he se m o n t h s.

Judge’s Shelter

Great Room

Kit


N Showers Lockers Toilets Coach’s Offices

Toilets Lockers

Lobby

tchen Toilets Toilets

Showers


SCHOOL MONROE GS BOND MEASURE


Internship Work During my internship with BLRB Architects, I was given the responsibility to design an addition to a K-8 grade school in Monroe, OR. It consists of four classrooms and two bathrooms.

Bond Measure These renderings would be used by the School District to assist in the Bond Visioning Process.


Covered Play Area Students remain dry after recess. They also have shade on hot days.

Secured Entry It is locked and connected with the main office.

Building Section Facing East


Su m me

r So

lstic

e

Covered Bus Drop Off/Pick Up No projects and no clothing ruined by rain.

School Year Sun Daylight during the time school is in session.

E

ox in u q

e lstic

W

r So inte

y ar

id

i M

Oc d-

r/M be

-F

ru eb

to

W

e lstic

r So inte

Scale (in feet)

012

4

8


LIVE-WORK LIVING ABOVE THE STORE


Multi-Use Residential To accomodate those in the Portland, OR Ladd Neighborhood, I included a book store, barber shop, ADA Accessible Apartment and a semi-public roof terrace.

Regional Scale The semi-public roof terrace allows for everyone to enjoy a place where they can be elevated from street traffic and have views of Mt. Hood and Mt. St. Helens.


S t ore F ro n t s Ap t D Apt C

Ste 1 has a garage d oor on the w est ern fac ade wh i l e St e 2 has f ul l - hei ght gl azi ng. Ste 3 c onne c t s with Apt B f or a t rue l i ve- w ork experi enc e . T o p r ovi de ADA Accessi bi l i ty, I creat ed Apt A on th e ground f l oor.

S e mi-P u blic

I created a sem i - publ i c space usi ng stair s t hat a ccess the roof gard en.

Apt B

Ap t C

St e 2

Ste 3 Ste 2 Ap t A

Ste 1


COMPETITION LAGI 2016: EDUCATION GARDEN


Teamwork and Competition As a way to expand my knowledge of landscape architecture and increase exposure to competitions, I joined this landscape competition studio. My colleagues Hunter Britegam and Hanna Belleli helped contribute to this successful submission. We worked together to produce an additiona to Santa Monica Pier that is buildable and educates future generations about renewable energy.


Techn o l o g y

CETO 6 m im ic s th e w a y je lly f ish mov e w hi l e t h e t u r br ea ks u s e wa v e e n e r g y . B o t h p r o d u c e p ower an d sh o w h o w bi o m im ic r y c an b e u s e d t o so lv e a n e n e r gy c r isis.

U n d e r w a t e r Kites

Wave A t t e n u a t or s

Overtoppi ng Turbi nes

CETO 6


Con Uni

HISTORY

Portland Art Museum

MA DIS

OREGON HISTOICAL SOCIETY REVISION

O

K

Library

PAR

So

Higg Museum Residential St. James Church

JEF

FER S

Ladd Tower

ON


First ngregational ited Church

Vision The park blocks of Portland is a river of trees bounded by buildings of oregon’s culture.

US Courthouse

ON

The new Oregon Historical Society (the LoOM) building

overeign

will bound a tributary along the bank. Supports for the

BRO

AD W

AY

gins

exterior walls grow along the edge of the new tributary and support a library and museum that looms over the courtyard. Materiality that blends wood with steel and glass creates the distinctive northwest style.


Loca l H i s to r y

SW

Ma

diso

n St

Good

SW P

ark Ave

An A p p le T r e e g ro w n f r o m t he o l d e st a p p le tr ee i n t h e P a c if ic No rth w e st c u r r en tly re s i d e s o n sit e, so i t i s t r a n sp la nted in t h e c e n t e r o f th e co u r t y a r d .

OK Bad

View of the Park Blocks

r oa dw

ay

Open Terrace

SW B

Natural Shade

Inaccessible Flower Beds Unusable Space Awning with No Purpose Blind Corner

Locked Gate Shaded Full Shade Human Scale

High Speed Traffic

SW Jef fers on

St


(503)

819-9495

DMAZZI@MSN.COM


Portfolio