Page 4

mazda novosti

Budućnost

Mazda je krajem prošle godine na Tokijskom salonu automobila predstavila konceptni automobil imena RX-Vision. Jasno je u kojem smjeru razmišljaju Mazdini dizajneri, a intrigira podatak da je u ovom konceptu ugrađen rotacijski motor s kojim Mazda koketira još od 1967. RX-Vision se može pohvaliti s nagradom za ‘najljepši konceptni automobil godine’ na 31. Festivalu Automobile International. Ovaj sportski automobil s motorom sprijeda te stražnjim pogonom predstavlja utjelovljenje Mazdine dizajnerske filozofije KODO - Soul of Motion.

Novi potpredsjednik

Sa 1. rujnom Mazdin European Research and Development centar je dobio novog potpredsjednika. Naime, na to mjesto iz Mazdinog Vehicle Development Divisiona stigao je 55-godišnji Matsuhiro Tanaka. Tanaka je prvi put u Mazdu stigao 1984., a najviše se bavio razvojem sigurnosti japanskih automobila. Na mjestu potpredsjednika zamijenio je Kenichira Saruwatarija koji je to mjesto držao od 2014.

Nagrada za video blogericu

Mazda već treću godinu zaredom dodjeljuje Mazda Make Things Better, nagradu za najbolji video humanitarnog karaktera. Ove godine nagradu je dobila 22-godišnja španjolska video blogerica Patricia Charro Herrera za dokumentarni film imena ‘Home World’. U njemu ona ističe gorući problem useljenika i izbjeglica koji svakodnevno stižu u Europu. Dokumentarni film španjolske diplomirane novinarke odabran je između 50 sličnih radova koji su pristigli tijekom održavanja radionice Mazda’s Modern Tools of Advocacy u Barceloni.

4 

Mazdamagazin

Mazda magazin 05/2016  

Mazda magazin 05/2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you