Page 12

Intervju Njegova ekselencija Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Hrvatskoj

Mnogi što sa Keiji Takiguchi odnedavno je preuzeo funkciju veleposlanika Japana u Hrvatskoj. Prvenstveno želi unaprijediti gospodarske i kulturne odnose između Japana i Hrvatske te dalje razvijati odnose na području turizma. Otkrio nam je i koja mu je Mazda najdraža te kako mu se sviđa Kodo dizajn MM: Na mjesto veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj stigli ste prije nekoliko mjeseci. Kako vam se sviđa Hrvatska? Takiguchi: Prije svega, Hrvatska je predivna zemlja. U početku, kada su moji kolege i prijatelji čuli gdje sam raspoređen, bili su jako ljubomorni. Naravno, biti veleposlanik u nekoj državi ne znači turistički je razgledavati, već i naporno raditi. Otpočetka sam znao da me čeka težak posao te da moram mnogo toga učiniti.

Keiji Takiguchi

Rođen je 1955. godine u prefekturi Oita. Od 1979. počinje raditi u (tadašnjem) Ministarstvu prometa. U Ministarstvu prometa i infrastrukture radi kao generalni direktor Ureda za željeznice, kasnije je i generalni direktor Ureda za planiranje. Kao diplomat je od 1995. radio u Veleposlanstvu Japana u Ujedinjenom Kraljevstvu, a od 2016. je veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj.

12 

MM: Što vas je do sada najviše oduševilo? Takiguchi: Tek sam dva mjeseca tu, to je malo vremena, pa nisam dosad uspio uživati u svim ljepotama vaše zemlje. No, posjetio sam Dubrovnik i Zadar, boravio u priobalnom dijelu Hrvatske. Budući da sam dosta putovao autom, imao sam priliku uvjeriti se i da su neki nama manje poznati dijelovi Hrvatske prekrasni. Recimo, ljepota Velebita i Krke su me očarali, uz naravno Dubrovnik čija je reputacija u Japanu iznimna. MM: Po čemu je Hrvatska u Japanu najpoznatija? Što je odradilo najveću promociju naše države? Je li to sport, priroda, gradovi, more..?

Mazdamagazin

Mazda magazin 05/2016  

Mazda magazin 05/2016

Mazda magazin 05/2016  

Mazda magazin 05/2016

Advertisement