Page 1


Què treballem? La resolució de problemes a partir d’una activitat pràctica, viscuda i esmorzada! Resolem problemes amb fraccions. Les fraccions de manera manipulativa visual i divertida. Identifiquem, anomenem i escrivim fraccions equivalents. Comparem i ordenem fraccions on els denominadors són múltiples del mateix nombre. Sumem i restem fraccions amb el mateix denominador.


Per això...

4/4

Utilitzem els esmorzars com a base del treball.

la unitat

17/35


Primer pas: Presentem i decidim quin esmorzar triar Decidim quina part de l ‘esmorzar es volen menjar i quina part volen compartir.


Resolem problemes:

Reparteix aquest esmorzar a 3 persones. Què els tocarà a cadascuna?


Busquem solucions: Reparteix aquest esmorzar a 3 persones. Què els tocarà a cadascuna? Solució 1: 1/3 de pa i 3/9 de xocolata Solució 2: 1/3 de pa i 1/3 de xocolata Ja que 1/3 i 3/9 representen la mateixa quantitat de xocolata.


Resolem problemes: Si em menjo 1/4 de poma quina quantitat en compartiré? 4/4 -1/4 = 3/4

Si l’Anna es menja 1/4 de poma i en Miquel 2/4 de poma. Quanta poma hauran menjat? 1/4 + 2/4 = 3/4 Quanta poma els haurà quedat? 4/4 – 3/4= 1/4


Què diu el currículum sobre fraccions? Cicle Inicial: Ús de les fraccions un mig i un quart en contextos significatius. Cicle Mitjà: Reconeixement de la fracció com a part d’una unitat i d’una col·lecció. Ús de diferents models de representació de les fraccions. Situació dels nombres naturals i fraccionaris més comuns (1/2, 1/3, 1/4) sobre la recta numèrica. Arrodoniment de nombres en context.

Presentación fraccions ap  
Presentación fraccions ap  

Montse Canet

Advertisement