Page 1

Carme Aymerich Padilla, en llicència d’estudis “Matecontes” 2008-2009

ENS CANVIEM LES POTES? Enllaç (20/07/09) Ens cavnviem les potes? Unamadecontes.cat Guió: Jaume Esquius Il·lustrador: Marc Aicart, Ramon Duran, Pau Fernández, Isart Homar,; Carles Roman Música: Pau Vallvé Director: Manuel Barrios Resum Una guineu i un ... descontents amb la mida de les seves potes decideixen canviar-se-les. Idees per treballar el text Qualificadors i quantificadors bàsics lligats a les característiques de les potes.

Idees per treballar la il·lustració Plegats de paper, introducció. Espai comú per a tots els personatges. Creuat de línies rectes. Canvis, operacions que no funcionen. Operadors lògics.

Altres recursos Si voleu treballar qüestions de lògica matemàtica i canvi podeu mirar-vos aalgunes de les propostes del GAMAR com les següents Màquina de canviar qualitats A l'enllaç Sabates trobareu un exemple de treball sobre sabates arran del conte recomanat a l'apartat que segueix.

Conte per enllaçar Sabates

Glòria Fort. Ed La Galera

Una petita joia on un nen ens explica qui són i com són els membres de la seva família a partir de les seves sabates. Si analitzem les il·lustracions amb els nens i nenes ells mateixos van plantejant petits problemes que es van resolent amb les intervencions del grup.

Ens canviem les potes  

Proposta didàctica a partir d'un conte del programa Una ma de contes de tVC