Page 1

ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ

www.maxxium.bg

Всички цени са с ДДС и са валидни от 1 Юли 2021


01 02 октомври

2021


водка супер премиум

Супер-премиум водката от „Императорская Коллекция” идва във фамозна опаковка - уникални кутии с формата на яйце, вдъхновени от работата на легендарния ювелир Карл Фаберже. Те са украсени с позлатени елементи и цветни кристали, като всички декоративни елементи са покрити с 24-каратово злато. Гарафата и чашите са изработени от венецианско стъкло и позлата. Лимитираните серии и голямото търсене по цял свят правят всяка такава кутия КОЛЕКЦИОНЕРСКИ АРТЕФАКТ с растяща във времето стойност. (За налични цветове и единични бройки - моля, свържете се с нас.)

25800 лв./0,7L

www.ladogaspb.com

1


водка супер премиум

700000 лв./0,7L

240000 лв./0,7L

240000 Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

199800 лв./0,7L

180000 лв./0,7L

IMPERIAL COLLECTION FABERGE

RUBY/ РУБИН, PEARL & RUBY/ ПЕРЛА С РУБИН, EMERALD/ ИЗУМРУД, PEARL & EMERALD/ ПЕРЛА С ИЗУМРУД, SAPPHIRE/ САПФИР, PEARL& SAPPHIRE/ ПЕРЛА СЪС САПФИР, PEARL/ ПЕРЛА, ONYX/ ОНИКС, GOLD/ ЗЛАТНО, DIAMOND, SILVER, WHITE, RED, BLUE, GREEN, BLUE CAMMEO, RED BIRDS, LILAC SILVER, BLUE BALOONS, WHITE NAVY, LILIAC METALIZED, TURQUOISE METALIZED, FABERGE PINK, BLACK METAL MARBLE

2


шампанско Armand de Brignac олицетворява ненадминато умение и истинска страст във върховното изкуство на шампанското. Този шедьовър се произвежда от неколкократно награждаваната фамилия Катие, която притежава и култивира лозя в тероара Монтан де Реймс във френския район Шампан от 1763 г. От 2014 г. компанията е собственост на рапъра Джей Зи, а в началото на 2021 г. LVМН, нaй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa шaмпaнcкo в cвeтa, пpидoби 50% от дяловете му. Само 14 души участват в създаването на всяка бутилка Armand de Brignac, а гроздето се избира само от най-изтънчените лозя в Марн (исторически тероар в района на Шампан). Отлежаването става в специално отделение на 30 метра под земята, което е най-дълбокото в област Шампан. Ремюажът (отстраняване на утайката) се извършва на ръка върху дървени рафтове, като всеки ден в продължение на цял месец бутилките се завъртат леко. Върху матовата златна бутилка се поставят четири оригинални метални етикета и се полират на ръка. Всяка бутилка се различава по тон, текстура и нюанс на кования метал. Опаковани са в изискана лакирана черна дървена кутия с подплата от кадифе, която завършва впечатляващата презентация.

84800 лв./0,7L

ARMAND DE BRIGNAC ROSE 12,5% ABV ARMAND DE BRIGNAC ROSE • С аромат на свежи ягоди и касис, • Увенчано с богат, изчистен букет от чeрни плодове и нотки на шардоне. • Съдържа 50% пино ноар, 40% пино мение и 10% шардоне.

www.armanddebrignac.com АРТИКУЛ

3

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

ARMAND DE BRIGNAC JEROBOAM

3

12,5%

3 040 лв.

ARMAND DE BRIGNAC MAGNUM

1,5

12,5%

1 224 лв.


шампанско

52800 лв./0,7L

ARMAND DE BRIGNAC BRUT GOLD 12,5% ABV ARMAND DE BRIGNAC BRUT GOLD • 40% шардоне, 40% пино ноар и 20% пино мение.

•В  кусът има пищен, жизнен характер, кадифена повърхност с голяма дълбочина и дълъг, копринен завършек.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

•М  ногопластов, цялостен букет – едновременно свеж и жизнен, с леки цветни нотки.

4


The Dalmore Constellation Collection The Dalmore Constellation Collection е съзвездие от много редки, колекционерски винтидж издания от 1964 до 1992 г. Серията се състои от 21 уискита, отлежали в едни от най-добрите бъчви в света. Всяко едно е бутилирано в ръчно изработени кристални гарафи с алкохолното съдържание на бъчвата (cask strength), в която е отлежавало. На всяка бутилка е инкрустирано логото на дестилерията, изработено от масивно сребро.

10 050 лв./0,7L

The Dalmore Vintage 81, cask 4 54% ABV

5

7 270 лв./0,7L

The Dalmore Vintage 90, cask 18 56.5% ABV


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

6 500 лв./0,7L

6 500 лв./0,7L

The Dalmore Vintage 91, cask 27 56.6% ABV

5 500 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

The Dalmore Vintage 91, cask 1 57.9% ABV

The Dalmore Vintage 92, cask 18 53.8% ABV

5


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ PMS 350C

Laphroaig (Ла-фройг) е опушено шотландско едномалцово (single malt) уиски от остров Айла (Islay). През годините уискитата на дестилерията са отличени с десетки награди, но голямата гордост на Laphroaig е моментът, когато принц Чарлс лично посещава дестилерията през 1994 г. и дава правото неговият отличителен герб да бъде използван като знак, потвърждаващ признанието му за качество и предпочитание. Днес гербът на принца на Уелс гордо стои на етикета на всяка бутилка Laphroaig, както и на 200-годишната сграда на дестилерията.

7986 лв./0,7L

PMS 35

LAPHROAIG 10 YO SINGLE MALT 40% ABV Laphroaig 10 YO е флагманът на дестилерията. Произвежда се по същата рецепта, по която Иън Хънтър го пуска на пазара преди повече от 75 години. Над 90% от бъчвите, използвани от Laphroaig, са екс-бърбън бъчви от американски бял дъб.

www.laphroaig.com

6


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ При направата на Laphroaig малцовият ечемик се суши на огън от торф. Димът от изгарящия торф придава на това ярко индивидуално уиски специфичния му, богат аромат. В съдържанието на торфа има елементи от дървесна маса, храсти, хумус и водорасли, което придава изключително богата палитра на характера на уискито. През 1994 г. е основан клуб на приятелите на Laphroaig: „Friends of Laphroaig Club”. За да се присъедините към него, трябва само да си купите бутилка Laphroaig, да влезете в сайта и да въведете нейния уникален код. Всеки член на клуба става горд собственик на приблизително един квадратен фут (930 кв. см) от земята на Laphroaig на остров Айла.

лв./0,7L

9600 лв./0,7L

350C LAPHROAIG SELECT MALT 40% ABV SELECT дължи името си на селекция от американски и европейски бъчви, специално подбрани за отлежаването му. Селекцията включва бъчви от Олоросо шери, бял американски дъб, Педро Хименес, екс-бърбън бъчви и малки (Quarter casks) бъчви. SELECT е много мек и фин Laphroaig, по-леко опушен и по-сладък в сравнение с Laphroaig 10YO.

LAPHROAIG QUARTER CASK SINGLE MALT 48% ABV

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

6930

Уискито е бленд от отлежали между пет и единадесет години дестилати. Отлежава първо в традиционните за дестилерията екс-бърбън бъчви и след това, в продължение на седем месеца, в малки бъчви (Quarter casks) с капацитет 125 литра. Отлежаването в по-малки бъчви позволява за по-кратък срок уискито да придобие характеристиките на дълго отлежавало уиски.

7


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ Bowmore (Бау-мор) e първата дестилерия на остров Айла (Islay), създадена още през 1779 г. Известна е със своето опушено и перфектно балансирано едномалцово (single malt) уиски. Разположението на дестилерията на брега на океана играе жизнено важна роля за оформяне на окончателния характер на нейното уиски.

6600 лв./0,7L

6800 лв./0,7L

BOWMORE №1 SINGLE MALT 40% ABV

BOWMORE 12 YO SINGLE MALT 40% ABV

Bowmore No.1 е необичайно и специално уиски. Сладостта на ванилия, канела и опушен дъб са се съчетават прекрасно с нотки на апетитни цитруси, пчелна пита и кокосови стърготини, кулминиращи в балансиран завършек с привкус на лайм, ванилия и опушен торф.

Bowmore 12 YO отразява истинската същност на дестилерията. Това уиски е перфектният избор за опознаване не само на дестилерията, но и на остров Айла като цяло. Прекрасно балансирана симфония от аромат и вкус, която определено няма да ви остави безразлични.

www.bowmore.com

8


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ Легендарният No.1 Vaults на Bowmore е най-старият склад за отлежаване на уиски в Шотландия и единственият под морското равнище. При направата на Bowmore малцовият ечемик се суши над огън от торф. И до днес в дестилерията продължават да обръщат малца на ръка с помощта на автентични дървени лопати.

11000

BOWMORE 15 YO SINGLE MALT 43% ABV Bowmore 15 YO Darkest е най-красиво балансираното уиски от стандартната линия на дестилерията. Bowmore 15 YO отлежава 12 години в екс-бърбън бъчви, а след това – 3 години в бъчви от шери Олоросо. То пленява с наситен цвят, богат и запомнящ се шери вкус, мек и топъл финал.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

9


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

1 остров, 1 път, 1 пристанище, 1 бар и 1 дестилерия – това е остров Джура (Jura). Eлитно шотландско едномалцово (single malt) уиски, което се произвежда в дестилерията на остров Джура от 1810 г. и се разпознава и запомня лесно по характерните келтски символи на етикета. Джура пък е остров, обладан от странни суеверия: там никога не вадят торф преди май, а сеното се подрежда винаги по посока на часовниковата стрелка. Jura обозначава също така мястото и уискито, вдъхновили известни писатели като Джордж Оруел („1984“). През 1960 г. дестилерията е възстановена, а през 1963 г. са обновени медните казани за дестилация. Мотото „Една дестилерия, различни уискитаууу” означава, че продуктите на Jura могат да задоволят почитателите както на сладкия и сочен плодов вкус, така и на богатия и изискан торф.

5198 лв./0,7L

6198 лв./0,7L

лв./0,7L

JURA JOURNEY 40% ABV

JURA 10 YEAR OLD 40% ABV

JURA 12 YEAR OLD 42% ABV

Перфектното въведение в света на съвършения баланс между аромат, лека опушеност и сладост. Пътуването, а не достигането до дестинацията, променя и оформя нашето мислене. Пътят от създаването до завръщането на дестилерията през 1963г. оформя характера на общността и на уискито, което се произвежда в Джура. Това е и пътят, определил уникалния стил на уискито, което отлежава в екс-бърбън бъчви от американски бял дъб.

Отличително 10-годишно малцово уиски, което всеки познавач трябва да опита. Гладък вкус с опушена шери сладост. Уиски, което може да бъде създадено само от Jura, родено на острова и произвеждано до ден-днешен в бутилка, направена да издържа и най-тежките и трудни пътешествия. Създава се в много високи казани и отлежава 10 години в екс-бърбън бъчви от американски дъб под влиянието на свежия морски въздух. Подсилва се допълнително от най-добрите бъчви, в които е отлежавало шери Олоросо от Херес, Испания.

Модерна класика, отлежала 12 години. Богат вкус с опушена шери сладост. Да се променя формата на метала и да се създават нови фигури не е лесна задача. Производителите на леко опушените, сладки уискита от остров Джура знаят, че създаването на нещо незабравимо отнема време. Около 12 години, както показва опитът.

www.jurawhisky.com

10

7800


9500 лв./0,7L

14160 лв./0,7L

26000 лв./0,7L

JURA SEVEN WOOD 42% ABV

JURA 18 YEAR OLD 44% ABV

JURA TASTIVAL 2017 51% ABV

Изкусно създадено от седем различни вида дъб за многопластов вкус. Хората от остров Джура са известни със своята впечатляваща изобретателност. Способността им да преоткриват и пресъздават е причината за успеха на дестилерията и хората, които работят в нея. Именно въображението им допринася за създаването на това комплексно едномалцово (single malt) уиски – символ на уменията на Мастър блендъра – чрез използване на седем различни вида дъбови бъчви. Първо пълнене в екс-бърбън американски бял дъб, последвано от шест различни вида френски дъб (Vosges, Bertranges, Jupilles, Allier, Tronçais & Limousin).

Осемнадесетгодишно малцово уиски,което отлежава за финал в бъчви от червено вино – подходящо допълнение към всяка колекция. Казват, че времето и приливите не чакат никого. Но на остров Джура времето се обуславя от сменящите се сезони и се укротява от уникалния микроклимат, като всяка година носи своите богатства. Дългото, 18-годишно отлежаване в ексбърбън бъчви от американски дъб и обогатяването на дестилата във висококачествени винени бъчви от Premier Grand Cru Classé Bordeaux създават една уникална, истински зряла напитка.

JURA TASTIVAL 2017 e едномалцово уиски, специално създаденo за ежегодния фестивал на остров Jura, наречен Tastival. Има цвят на кехлибарено злато с червени махагонови оттенъци. С аромат на горски плодове, сладник, зрели сливи и бял шоколад. Вкусът е на портокалова кора, орехова торта, ананас и касис. Tastival отлежава в ексбърбън бъчви от американски бял дъб и финишира в португалски порто бъчви, без студена филтрация, cask strenght.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

11


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ The Dalmore е легендарно шотландско едномалцово (single malt) уиски от регион Хайлендс (Highlands). Дестилерията е основана през 1839 г. близо до езерото Лох Мори и до 1945 г. се управлява от семейство Маккензи. Dalmore винаги е била една от най-популярните и луксозни марки едномалцов скоч. Достигнала съвършенство през последния век и половина, технологията на създаването му се крепи на четири фундамента. Това са уникалният процес на дестилация, съзряването в най-добрите бъчви, смесването на партидите от ексцентричния, но и сърцат перфекционист Ричард Патерсън и не на последно място – финалното отлежаване в специални, ръчно подбрани бъчви, в които са се съхранявали едни от най-скъпите напитки в света.

10800 лв./0,7L

12

12640 лв./0,7L

THE Dalmore 12 Year Old 40% ABV

THE DALMORE 12 YO SHERRY CASK SELECT 43% ABV

Отлежава минимум 12 години. Първите 9 години – в бъчви от американски бял дъб, съхранявал преди това бърбън. След това течността се разделя на две. Едната част остава за следващите 3 години в екс-бърбън бъчви, а другата половина се прехвърля в бъчви, съхранявали шери Матусалем Олоросо в продължение на минимум 30 години.

Отлежава минимум 12 години. Първите 9 години – в бъчви от американски бял дъб, съхранявал преди това бърбън. След това течността се разделя на три. Едната част остава за следващите 3 години в екс– бърбън бъчви, а другите две се прехвърлят в бъчви, съхранявали Матусалем Олоросо и Педро Хименес шери. Ароматът е на карамелизиран портокал, джинджифил, стафиди и мед. Има изявен вкус на тъмен шоколад и смлени бадеми с канела, а послевкусът е на сладко манго, панакота и лимонов пай.

www.thedalmore.com


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

26000 лв./0,7L

36500 лв./0,7L

16500 лв./0,7L

THE Dalmore 18 Year Old 43% ABV

THE Dalmore King Alexander III 40% ABV

THE Dalmore 15 Year Old 40% ABV

Отлежава минимум 18 години. Първите 14 години – в бъчви от американски бял дъб, съхранявал преди това бърбън. Последните четири години съзряването продължава в бъчви от шери Matusalem Оloroso в продължение на 30 години.

Единственото едномалцово уиски в света, коeто отлежава в шест вида бъчви – от американски бърбън, от шери Matusalem Оloroso, от Мадейра, Порто, Марсала и винени бъчви от Каберне Совиньон. Има богат и плодов вкус.

Отлежава минимум 15 години в екс-бърбън бъчви и 3 вида бъчви от шери – Matusalem Oloroso, Apostoles и Amoroso.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Родовата история на семейство Маккензи разказва как през 1263 г. техен предшественик от клана Маккензи по време на лов спасил крал Александър III от развилнял се елен. Като отплата за неговата доблест и смелост владетелят му дал правото да постави на своя герб кралската емблема, изобразяваща еленови рога с дванадесет рога.

13


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

13500 лв./0,7L

14

20160 лв./0,7L

THE DALMORE PORT WOOD 46,5% ABV

THE DALMORE CIGAR MALT 44% ABV

Още едно изключително творение на Мастър Дестилъра Ричард Патерсън. Отличава се с неповторим характер, в който се преплитат аристократичност и екзотика. Първото отлежаване е в екс-бърбън бъчви от американски бял дъб. След което течността се разделя на две части. Едната продължава да отлежава в американски дъб, а другата, в бъчви от португалско Tawny порто. Характеризира се с аромат на сладки червени боровинки, портокали от Севиля, сочни сливи и карамелов пудинг. Вкусът е на нектарини, крем карамел, печени кестени и кафе от остров Ява. С послевкус на зрели сини сливи, едри стафиди, червени портокали и сочни череши.

The Dalmore Cigar Malt Reserve е уиски, създадено от легендарния Ричард Патерсън като перфектната комбинация с пура. Отлежава в бъчви от Matusalem Оloroso, Марсала, Мадейра, Каберне Совиньон и американски бърбън.


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

14999

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

Glen Grant 18Y 43% ABV

www.glengrant.com

Комплексен малц, които отлежава в първокласни ръчно подбрани екс - бърбън бъчви. Ярък, златист цвят c богати малцови аромати. Деликатни нежни нотки на ванилия, карамел и стафиди. Дълъг послевкус с пикантни аромати

15


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ Auchentoshan (О-хин-тошън) е тройно дестилирано шотландско едномалцово (single malt) уиски. В света има само две дестилерии, които използват метода на тройната дестилация при производството на шотландско уиски, и едната от тях е именно Auchentoshan. Тройната дестилация придава на Auchentoshan много мек и деликатен вкус със сладки и плодови нотки.

Oak >> 16 стр.

5424

5616

лв./0,7L

лв./0,7L

AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK MALT 40% ABV

AUCHENTOSHAN 12 YO SINGLE MALT 40% ABV

Тройно дестилирано едномалцово (single malt) уиски от региона Лоулендс (Lowlands), отлежало единствено в екс-бърбън бъчви. Резултатът е фина и богата вкусова палитра със сладки аромати на ванилия и кокос.

Тройно дестилирано едномалцово (single malt) уиски, отлежало 12 години. Притежава изкусителен аромат на печени бадеми, карамел и характерния за Auchentoshan мек и деликатен вкус. Отлежава в дъбови бъчви, в които преди това са отлежавали испанско шери Олоросо и бърбън.

www.auchentoshan.com

16


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ Дестилерията Fettercairn е основана през 1824 г. от сър Александър Рамзи, шотландски земевладелец и предприемач, който застава зад легализираната и лицензирана дестилация на шотландското уиски. От самото си създаване тя работи по нетрадиционен начин, за да създава уникално уиски. В дестилерията откриват, че когато се сипе вода в дестилатора, медта се охлажда. Кондензацията се повишава, което позволява да се издигнат и съберат само най-леките алкохолни пари. Затова добавят уникален меден охлаждащ пръстен около гърлото на дестилаторите, през който тече кристално чиста планинска вода – изобретателно и практично решение за създаването на изключителен дестилат. Тази техника е единствена по рода си и се използва до ден-днешен.

8560

Fettercairn 12 Year Old 40% ABV Едномалцово (single malt) шотландско уиски от района Хайлендс (Highlands), отлежавало поне 12 години в американски дъбови бъчви. Характеризира се със златист, кехлибарен цвят, аромат на ванилия, круша и подправки.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

Вкусът е свеж, на нектарини, тропически плодове и изпечено кафе. Финалът е отчетлив и запомнящ се, с нотки на сладки стафиди и черен карамел.

www.fettercairn.com

17


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ

Историята на Tamnavulin (Тамнавулин) започва през 1966 г. с откриването на дестилерията в... почти едноименното селце (Tomnavoulin)в сърцето на региона Спейсайд. Името идва от келтски и в превод означава „мелница на хълма“. Уискито е кръстено именно на историческата мелница, намираща се до дестилерията. Въпреки че вратите ѝ затварят през 1995 г., дестилерията отваря отново през 2007 г. след основен ремонт. Оттогава тя сътворява изключително малцово уиски с истински характер от Спейсайд: богато на вкусови пластове, дълбоко на аромати, маслено гладко и копринено меко. Опитайте това недотам известно уиски и ще останете очаровани.

4399

4399

лв./0,7L

лв./0,7L

TAMNAVULIN SINGLE MALT 40% ABV

TAMNAVULIN SHERRY CASK 40% ABV

Шотландско едномалцово (single malt) уиски. Отлежава първоначално в американски дъбови бъчви, а в последствие – в бъчви от шери Amoroso Oloroso и за достигане на богат, плътен, сладък и мек вкус. Неопушено. No-Age Statement – без посочени години на отлежаване.

Шотландско едномалцово (single malt) уиски. Отлежава първоначално в американски екс-бърбън дъбови бъчви, а след това в три вида бъчви, в които е отлежавало Amoroso Oloroso. Така се постига характерния сладък плодов аромат на ябълки, круша, праскови и ананас. Вкусът е богат, гладък и освежаващ. Носи характеристиките на малца от Спейсайд. Неопушено. No-Age Statement – без посочени години на отлежаване.

www.tamnavulinwhisky.com

18


ШОТЛАНДсКО едноМАЛЦОВО УИСКИ Glen Grant e шотландско едномалцово (single malt) уиски от района Спейсайд. Произвежда се в едноименната дестилерия още от 1880 г., като набира популярност по времето на майор Джеймс Грант. Бохем и иноватор, той е първият, който прокарва електричество в дестилерията и въвежда специфичните пречистватели на колонните казани, които пропускат само най-фините частици уиски.

лв./0,7L

Glen Grant The Major’s Reserve 40% ABV Шотландско едномалцово (single malt) уиски със светло-златист цвят и аромат на ябълки. Glen Grant The Major’s Reserve предлага свеж вкус на овощни плодове, с лек и сух завършек.

4680

5800

GLEN GRANT 10 YO 40% ABV

Glen Grant 12YO 43% ABV

Ярко златист цвят, с аромат на сладка круша и ванилия. Елегантен single malt, който „танцува“ на небцето с нежни нотки на овощни плодове и карамелени сладки и с дълъг и комплексен финал.

Шотландско едномалцово (single malt) уиски, отлежало 12 години и носещо вкуса и аромата на градините край дестилерията на Glen Grant.

лв./0,7L

лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

3000

www.glengrant.com

19


екзотични МАЛЦОВи УИСКИта

10500

10500

лв./0,7L

лв./0,7L

В SINGLE MALT 40% ABV

KAVALAN CONCERTMASTER 40% ABV

Свежо и чистo едномалцово (single malt) уиски с копринена гладкост. Кехлибарен цвят с плодов и съблазнителен аромат на мед, манго, ванилия, кокосови орехи и шоколад.

CONCERTMASTER използва португалски винтидж бъчви от порто, които придават основния аромат, сладост и мекота. Πeчeли Best in Class пpeз 2011 г. нa International Wine & Spirit Competition и златен медал през 2016 г.

15400 лв./0,7L

KAVALAN EX-SHERRY OAK 46% ABV Чист и комплексен аромат на шери, сушени плодове, подправки и ядки, марципан и ванилия. Добре балансиран, с естествена сладост.

20


екзотични МАЛЦОВи УИСКИта

39000 лв./0,7L

KAVALAN SOLIST VINHO 58,6% ABV Kavalan Solist Vinho Barrique печели наградата за най-добро едномалцово (single malt) уиски за 2015 г. на World Whiskies Awards. Oтлeжaвa в дъбови бъчви, в кoитo e имaлo бялo и чepвeнo винo, пpeди дa бъдaт oбгopeни. Taзи cмeлa кoмбинaция създава мнoгo плътнo yиcки c изpaзитeлeн вкyc.

12990 лв./0,7L

12900 лв./0,7L

KAVALAN PODIUM 46% ABV

KAVALAN EX-BOURBON OAK 46% ABV

Отлежава в нови и употребявани американски дъбови бъчви. Деликатен и изключително комплексен характер с цветен и плодов аромат и нотки на мед и тропически плодове.

Oтлежало в дъбови бъчви, в които преди е отлежавал бърбън, което гарантира аромата на американски дъб. Чист и свеж тропически плодов вкус, естествена сладост.

21


екзотични МАЛЦОВи УИСКИта KAVALAN е тайванско едномалцово (single malt) уиски, кръстено от шотландските експерти „Пришълецът от далечния Изток”. Произвежда се в дестилерията на King Car, която се намира в Тайван, а първата бутилка е продадена през 2008 г. Дестилерията е основана през 2005 г., след като е отменен монополът за производство на алкохол в Тайван и King Car става първата дестилерия, започнала да произвежда елитно едномалцово уиски. Kavalan се прави по шотландска технология, но тайната на успеха му е в дестилацията и в тропическия тайвански климат, който позволява на напитката след отлежаване да достигне невероятни висини. Резултатът е изумително меко уиски с ефирно лек и плодов вкус, с екзотични нотки на кокос и марципан. Ценителите, които не харесват опушения вкус на островните уискита от Шотландия, неизменно остават впечатлени.

22200 лв./0,7L

KAVALAN има вече над 250 златни отличия, сред които най-добро едномалцово уиски за Kavalan Solist Vinho Barrique и злато в категорията Cask Strenght Single Malt за Kavalan Solist Amontillado Sherry.

KAVALAN SOLIST BOURBON 62,5% ABV Отлежава в ръчно избрани бъчви от шери, предлага се с алкохолното съдържание от бъчвата (cask strength), без студена филтрация. С аромат на ванилия, плодове и кокосови акценти.

27900 лв./0,7L

Лимитирани количества

ЛИТРАЖ

% ABV

KAVALAN SOLIST PORT SINGLE CASK

АРТИКУЛ

0,7

58,6%

222,00 лв.

KAVALAN SOLIST AMONTILLADO SHERRY

0,7

56,3%

660,00 лв.

KAVALAN SOLIST MANZANILLA SHERRY

0,7

57,9%

660,00 лв.

KAVALAN SOLIST MOSCATEL SHERRY

0,7

56,3%

660,00 лв.

KAVALAN SOLIST PX SHERRY

0,7

57,1%

840,00 лв.

www.kavalanwhisky.com

KAVALAN SOLIST SHERRY 57,9% ABV Отлежава в испански висококачествени бъчви от шери Oloroso. Бутилира се на ръка без допълнително оцветяване и студена филтрация. Това е естествено меко на вкус и богато уиски с комплексен характер, с нотки на сушени плодове, марципан и ванилия.

22

ЦЕНА с ДДС


екзотични МАЛЦОВи УИСКИта

9984 лв./0,7L

6204 лв./0,7L

toki highball >> 79 стр.

CHITA 43% ABV

Suntory Whisky Toki 43% ABV

През 1972 г. Кейзо Саджи – вторият Мастър блендер на Suntory - прави важна стъпка в усъвършенстването на японските зърнени уискита, благословени от богатствата на японската природа и майсторство. На мъгливите и спокойни брегове на полуостров Чита, Кейзо построява дестилерия за създаването на висококачествено японско зърнено уиски. За да се придаде по-голяма комплексност и дълбочина на вкуса, уискито Chita отлежава в испански винени бъчви и в американски бъчви от бял дъб.

Toki означава „време“ на японски. А Япония е земя на контрасти и парадокси. Културата се характеризира с огромна почит към наследството, но и голям интерес към бъдещето. Хората там уважават обичаите, но и непрестанно преоткриват околния свят. И това е възможно, защото за японците старо и ново се сливат в едно. Взаимодействието създава мощна креативна енергия и образува непрекъсната нишка през времето, преплитайки традиции и иновации.

Резултатът е по-леко и нежно зърнено уиски с неповторима изисканост и чист финал. Шинджи Фукуйо описва Chita като „спокойствието на японското уиски”. Подобно на спокойните морски води на полуостров Чита в ден на хармонична тишина, това ефирно уиски излъчва безпогрешно спокоен дух.

Тази концепция има голямо значение по света, но най-вече в Япония. Нейно въплъщение е именно Suntory Whisky Toki™, събиращо в себе си старото и новото – славното наследство и иновативния дух на „House of Suntory”. Резултатът е смесено (blended) уиски, което е същевременно иновативно, революционно и вечно.

www.suntory.com/brands/chitawhisky www.suntory.com/brands/toki

23


БЪРБЪН

Бърбън. Приятели. Винаги добре дошли.

Създаден за споделяне от 1795 г.

JIM BEAM WHITE BOURBON 40% ABV

Kentucky Straight бърбън уиски. Създаден през 1795 г. Най-продаваният бърбън в света. Отлежава 4 години – или 2 пъти повече, отколкото законът изисква. Притежава богат вкус с нотки на карамел и аромат на ванилия и мед.

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

JIM BEAM WHITE BOURBON

4,5

40%

200,00 лв.

JIM BEAM WHITE BOURBON

1

40%

31,90 лв.

JIM BEAM WHITE BOURBON

0,5

40%

17,80 лв.

JIM BEAM WHITE BOURBON

0,35

40%

14,00 лв.

JIM BEAM WHITE BOURBON

0,20

40%

8,64 лв.

JIM BEAM WHITE BOURBON MINI

0,05

40%

2,60 лв.

АРТИКУЛ

2337 лв./0,7L

Honey Beam >> 76 стр.

Jim Beam Bulgaria www.jimbeam.com/bg-bg

22

jimbeambulgaria


БЪРБЪН

4484 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

3910 лв./0,7L

JIM BEAM DOUBLE OAK 43% ABV Премиум Kentucky Straight бърбън. DOUBLE OAK отлежава последователно в два вида нови бъчви. Първо отлежава 4 години в нови, обгорени бъчви от американски дъб Querqus Alba. След това се прехвърля за повторно отлежаване в същите по вид бъчви, за да постигне отличителен и интензивен вкусов профил.

Double Oak OLD FASHIONED Cocktail >> 72 стр.

www.jimbeam.com/bg-bg

JIM BEAM RYE 4YO 40% ABV Ръжено уиски. Отлежава минимум 4 години. Дестилирано от 51% ръж, вместо от царевица. Притежава богат, пикантен вкус. Нотки на ванилия, ябълки, канела и мента. Лек аромат на дъб.

Jim Beam Bulgaria

23


БЪРБЪН

EX TRA AGED FOR THOSE W HO GO TH E EXTR A M ILE.

What quality time tastes like Aged Ricky >> 76 стр.

3990 лв./0,7L

JIM BEAM BLACK 6 YO 43% ABV Тройно отлежавал 6 години, три пъти повече от минимума, задължителен за всеки бърбън.

www.jimbeam.com/bg-bg

24

Jim Beam Bulgaria


БЪРБЪН

24

00

лв./0,7L

2400 лв./0,7L

JIM BEAM HONEY 35% ABV

JIM BEAM APPLE 35% ABV

Четиригодишен Jim Beam, обогатен с натурален мед. Притежава перфектен балансиран вкус и типичните за бърбъна нотки на ванилия и дъб – с добавен вкус на натурален мед.

Четиригодишен Jim Beam с добавен натурален вкус на зелена ябълка. Новият освежаващ вкус на ароматна ябълка постига изискана хармония с типичните за бърбъна нотки на ванилия и дъб.

www.jimbeam.com/bg-bg

Jim Beam Bulgaria

3910 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Историята на Jim Beam – най-продаваният бърбън в света - започва през 1795 г., когато Джейкъб Бийм продава първото количество бърбън, произведен от него. Четири поколения по късно, през 1935 г., правнукът на Джейкъб, легендарният Джеймс Б. Бийм, създава компанията The James B. Beam Distilling Co. в Клермонт, щата Кентъки. Семейство Бийм без съмнение е най-популярната „„бърбън фамилия“ в света. Цели седем горди поколения, останали верни на семейния бизнес, вече 222 години продължават да са изцяло отдадени на страстта си да създават бърбън. На етикета на всяка бутилка Jim Beam може да се видят легендарният основател и наследниците от семейство Бийм, благодарение на които всяка глътка от истинския бърбън е останала непроменена и до ден-днешен.

JIM BEAM 7YO LIMITED EDITION 45% ABV Серията The Distillers е в чест на 200 г. традиция на марката Jim Beam и 7-те Мастър Дестилъри в нейната история. Колекционерски бърбън шедьовър, отлежал 7 г. в американски бъчви. Сладък карамел и ванилия върху фон от препечен дъб. Деликатна сухота и цвят „„тъмен кехлибар“.

25


БЪРБЪН

7920 лв./0,7L

5400 лв./0,7L

Make your Mark >> 80 стр.

MAKER’S MARK BOURBON 45% ABV

MAKER’S MARK 46 BOURBON 47% ABV

Ръчно произведен бърбън в лимитирани количества – 1 партида включва 19 бъчви. Бутилира се не според годините на отлежаване, а при достигне на търсения вкус, което обикновено става след шестата година. Отлежава в нови обгорени дъбови бъчви. Рецептата на зърнената смес включва царевица, малцов ечемик, червена зимна пшеница. Целият производствен процес е ръчен, включително поставянето на емблематичния за марката восъчен печат.

Бил Самюелс - младши използва иновативен процес, при който в бъчвата с напълно отлежал Maker`s Mark се добавят 10 нови дъги от френски дъб. Бърбънът отлежава допълнително 8 седмици, за по-дълбок, комплексен вкус, без горчивината на по-дълго отлежалите уискита. 46 е поредният номер на дъгата, която Бил Самуел - младши е използвал в опитите си за достигане на съвършенство.

Maker’s Mark Bulgaria

26

www.makersmark.com

makersmarkbulgaria


БЪРБЪН

6680 лв./0,7L

KNOB CREEK 9 YO BOURBON 50% ABV KNOB CREEK (Ноб Крийк) носи името на малък поток, течащ на юг от дестилерията. Този бърбън е създаден, за да бъде различен и максимално близък до традицията на правене на бърбън преди Сухия режим. Бутилката наподобява ръчно изработените джобни манерки на контрабандистите с етикет от надраскан вестник. Търпеливо отлежава 9 години.

9900 лв./0,7L

12000 лв./0,7L

BAKER’S 7 YO BOURBON 53,5% ABV

BOOKER’S 7 YO BOURBON 63,7% ABV

BAKER’S носи името на правнук на легендарния Джим Бийм в чест на дългата семейна история и любов към дестилирането. Дестилира се на по-нисък градус, което му позволява да поеме повече аромати на печени ядки, ванилия и плодове от дървото. Отлежава само в избрани складове, за да придобие своя силен и копринено гладък вкус. Baker’s отлежава 7 години.

Носи името на Букър Ноу (Booker Noe). BOOKER’S отлежава между 6 и 8 години и се бутилира с алкохолно съдържание между 62,5% и 67,5%. Всяка партида е с различен процент на алкохолно съдържание. Настоящата партида е с 63,7% ABV. Единственият бърбън от колекцията, който се бутилира директно от бъчвата, без филтрация – „uncut and unfiltered“. Бъчвите са от петия етаж на дестилерията и отлежават в средата на склада, където температурата и влажността са в идеална пропорция, за да създадат най-добрия бърбън.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

SMALL BATCH BOURBON COLLECTION е селекция от ултра премиум бърбъни, създадени от Букър Ноу, шесто поколение Мастър Дестилър на Jim Beam. Колекцията е създадена през периода 1988-1992 г. Буквално всяка капка е ръчно произведена в малки партиди по уникални рецепти. Отлежаването е между 6 и 9 години в нови обгорени американски дъбови бъчви.

27


ИРЛАНДСКО УИСКИ Историята на Kilbeggan Distillery започва през далечната 1757 г. 250 години наследство, ирландски дух и традиция са запазили автентичността на Kilbeggan. Процесите продължават да се извършват на ръка – смес от страст и артистичност, поръсена с ирландско бунтарство.

2349

4620

лв./0,7L

Connemara (Конемара ) е единственото опушено ирландско уиски. Едномалцово (single malt), торфено уиски с кадифени опушени нотки. Вдъхновено от древните ирландски техники за дестилиране на уиски чрез изсушаване на малцов ечемик с торфeни огньове.

лв./0,7L

Kilbeggan (Килбеган ) е смесено (blended) ирландско уиски от ръчно подбрани малцови и зърнени уискита.

KILBEGGAN IRISH WHISKEY 40% ABV АРТИКУЛ KILBEGGAN IRISH WHISKEY

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

1

40%

30.99 лв.

www.kilbegganwhiskey.com

28

CONNEMARA SINGLE MALT WHISKEY 40% ABV

www.connemarawhiskey.com


ИРЛАНДСКО УИСКИ

Легендата за The Tyrconnell® се ражда през 1876г., когато Р.М. Деламер включва своя кон Тирконел в престижното състезание National Produce Stakes. В онзи следобед късметът е на негова страна – Тирконел опровергава букмейкърите и побеждава. Изненадващата победа отключва въображението на събралата се публика, включително и на А.А. Уат, местен алкохолен производител.

Преди налагането на Сухия режим в САЩ се твърди, че The Tyrconnell® е най-продаваното ирландско уиски в Америка. Днес марката се поддържа от Kilbeggan Distilling Company, горди защитници на традициите в производство на ирландско уиски.

4038 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Той избира да отбележи събитието, като създаде лимитирана серия уиски, носеща името на местния шампион. Въпреки намерението си да произведе лимитираната серия само веднъж, The Tyrconnell® се превръща в най-известното му уиски.

TYRCONNELL SINGLE MALT WHISKEY 43% ABV

www.thetyrconnellwhiskey.com

29


ШОТЛАНДсКО УИСКИ

3400 лв./0,7L

Създадено в знак на почит към прословутия капитан Уилям Макой, който внасял контрабандно Cutty Sark в Америка по време на Сухия режим (1920-1933 г.). Капитан Макой търгувал само с най- качествения алкохол и благодарение на неговата репутация Cutty Sark е увенчано с прочутата фраза „Истинският Макой“.

toki highball >> 79 стр.

CUTTY SARK PROHIBITION 50% ABV Характерният дизайн на черната бутилка и корковата тапа на Cutty Sark Prohibition Edition отразяват традициите за бутилиране по време на Сухия режим, което го прави особено атрактивно за ценителите на автентичността. Cutty Sark Prohibition се характеризира с комплексен аромат, нотки на зрели цитрусови плодове, мед и ванилия. С впечатляваща мощност, но мек финал, благодарение на богатия му вкус, плюс лека пикантност и карамелени нотки.

www.cutty-sark.com CuttySarkBG

30


ШОТЛАНДсКО УИСКИ

2249 лв./0,7L

ГОРДИ ДА СМЕ РАЗЛИЧНИ Оригиналното светло, освежаващо смесено (blended) уиски Cutty Sark е създадено с идеята да се противопоставя на традициите и да се откроява от тълпата!

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

ЛЕКО И ОСВЕЖАВАЩО Cutty Sark има мек вкус, светъл цвят и лека, свежа същност! Майсторска смесица от най-добрите едномалцови (single malt) и висококачествени зърнени уискита!

CUTTY SARK 40% ABV

АРТИКУЛ

www.cutty-sark.com

CUTTY SARK

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

1

40%

28,90 лв.

CuttySarkBG

31


ШОТЛАНДсКО МАЛЦОВО УИСКИ Едно отлично шотландско смесено (blended) уиски на изненадващо добра цена! Създадено е още през 1835 г., като става особено популярно в САЩ по време на Сухия режим. Добрият му вкус и баланс не са случайност - в бленда на Old Smuggler влизат повече от 40 малцови уискита.

1740 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

17 76 лв./0,7L

OLD SMUGGLER 40% ABV

Истински

впечатляващо oт

Шотландия

TEACHER’S 40% ABV Уникално и богато на вкус смесено (blended) уиски с необичайно висок процент (над 40%) едномалцов (single malt) дял в бленда. Неговата тайна и строго пазена рецепта съдържа между 35 и 38 едномалцови уискита и три зърнени дестилата, което му придава ярък стил и пълен с характер и дълбочина вкус. Ключовата съставка, която допринася за характерните опушени нюанси, идва от дестилерията Ардмор (Ardmore), която произвежда силно опушено с торф малцово уиски. Останалите съставки идват от дестилерии в регионите Лоулендс, Хайлендс и Спейсайд.

www.teacherswhisky.com/our-whiskies

32

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

TEACHER’S

АРТИКУЛ

1

40%

23,40 лв.

TEACHER’S

0,5

40%

13.98 лв.


водка

3600 лв./0,7L

ИМПИРИАЛ КОЛЕКШЪН GOLDEN SNOW 40% ABV Произведена в Русия, Imperial Golden Snow е супер премиум водка и се прави с чиста, ледена вода от Ладожкото езеро. В бутилката има частици 23-каратово злато.

4800 лв./0,7L

ЦАРСКОЕ СЕЛО 40% ABV • Супер премиум руска водка. Пресъздава официалната напитка при коронясването на руските царе и е от малкото, удостоени да използват герба на Руската империя. Уникалната рецепта позволявала на царските особи да бъдат в добра форма по време на цялото тържество. • След колонната дестилация се подлага на многостепенна филтрация, като на финала се добавят мед, инфузия от горски плодове, диви череши и листа от малина.

34


водка

2760 лв./0,7L

ЦАРСКАЯ ЗAЛAТАЯ 40% ABV

MOSCOW MULE >> 77 стр. • Кристално чиста премиум руска водка с фин аромат на липов цвят и подчертани нотки на пчелен мед. • Мекотата й се постига с 12-етапна филтрация, като последният етап включва система от златни мембранни филтри. • Обогатена със златни йони. • Бутилката е инкрустирана с 24-каратово злато. ЛИТРАЖ

% ABV

ЦАРСКАЯ ЗAЛAТАЯ

АРТИКУЛ

1

40%

ЦЕНА с ДДС 35,40 лв.

ЦАРСКАЯ ЗAЛAТАЯ

1,75

40%

60,00 лв.

35


водка

1848 лв./0,7L

• Произвежда се в Санкт Петербург от Ладога Груп - една от най-големите руски компании, производители на премиум и супер премиум алкохолни напитки. • Компанията разполага със собствена дестилерия, която е една от най-големите и най-модерните в северна Русия. • Водката е специално създадена по случай 300-та годишнина от основаването на град Санкт Петербург. • След колонната дестилация се подлага на 12-етапна филтрация през многостепенна филтърна система, която включва колони с въглени, кварц и др. • За фин и мек вкус на финала се добавят липов мед и малко количество ликьор от липов цвят.

cosmopolitan

>> 78 стр.

АРТИКУЛ ЦАРСКАЯ ОРИГИНАЛНАЯ

36

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

1

40%

24,48 лв.

www.ladogaspb.ru


водка • Водеща премиум водка в САЩ. • Създадена през 1992 г. в Сан Франциско от предприемача Морис Канбар в търсене на най-мекия вкус. SKYY водка се запомня именно с този превъзходен и мек вкус, постигнат с четворна дестилация и тройна филтрация.

1950 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

• SKYY се е превърнала в модна икона със своята кобалтовосиня бутилка.

SKYY VODKA 40% ABV АРТИКУЛ SKYY VODKA

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

1

40%

26,40 лв.

www.skyyvodka.com

37


водка Stolichnaya (Столичная) е горда емблема на руската традиция в производството на водка. Световноизвестна марка, която е извоювала свое запазено място на всички глобални пазари. Рецептата на Stolichnaya е разработена през 1938 г. от Виктор Свиридов, а първата бутилка водка се появява през 1941 г. в обсадения Ленинград. За производството ѝ се използват само висококачествени продукти, които й придават кадифеномек вкус, главен „виновник” за световната й слава. Тя очарова както чиста, така и във всички класически коктейли с водка.

1758

2220

лв./0,7L

STOLICHNAYA VODKA 40% ABV

Stolichnaya Cristall 40% ABV

Има три ключови елемента, които отличават Stolichnaya. Първо, дестилира се от най-вкусната, т.нар. „зимна” пшеница, а не от царевица или друг вид зърно. Второ, буквално всички производители използват преработена вода, за да намалят градусите на продукта до приемливи стойности, докато Stolichnaya използва само най-чистата, най-мека ледникова вода. И последно, Stolichnaya е внимателно филтрирана, както през кварц, така и през активен въглен, а след това – отново през кварц.

Водка „Столичная Кристал” се произвежда по специална рецепта от 100% зърнен дестилат и най-висококачествена зимна пшеница. Специалната технология при дестилирането (т.нар. „златен пръстен“), при която дестилата се взима от най-вътрешната част на казана, гарантира кристално чистия и благороден, мек вкус на класическата водка „Кристаловская“. Удълженото време на мултифилтрация омекотява допълнително вкуса и придава плътност на тялото. Излиза на пазара през 2004 г. и премиум дизайнът, хармонично интегрирал известното лого на „Кристал”, веднага спечелва ценителите на висококачествените продукти не само в Русия, но и в чужбина.

АРТИКУЛ

38

BLOODY MARY >> 73 стр.

лв./0,7L

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

STOLICHNAYA VODKA

0,5

40%

13.80 лв.

STOLICHNAYA VODKA

1

40%

24,20 лв.

АРТИКУЛ STOLICHNAYA CRISTALL

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

0,5

40%

13,99 лв.


водка ДВЕ КЛАСИЧЕСКИ РУСКИ МАРКИ Руската водка, както знаете, е почти необятен океан от марки, технологии и рецепти. За нейните многобройни почитатели у нас портфолиото ни предлага още две класически марки с интересна история и различни индивидуални характеристики. Всяка една от тях се представя отлично както чиста, силно охладена, така и в много коктейли.

лв./1L

1740 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

2199

Russkaya vodka 40% ABV

Moskovskaya vodka 40% ABV

Russkaya е истинска висококачествена руска водка. Датира от 60-те години на 20-и век, като е създадена по специална технология с използването на висококачествен спирт „Лукс“, приготвен от ръж и питейна вода.

MOSKOVSKAYA (Московская) е първата водка, официално патентована от руското правителство. Легенда дори твърди, че рецептата й е разработена през 1894 г. лично от Дмитрий Менделеев, но всъщност той е бил само член на държавната комисия, която определила точния акциз на алкохолните напитки. Но и без да е дело на Менделеев, Moskovskaya е безспорно eлитна водка, с мек вкус и деликатен аромат, типична за руския стил водки.

Russkaya е отлична водка, с мек вкус и характерния за нея леко пикантен горчив финал.

АРТИКУЛ Moskovskaya vodka

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

1

40%

23,28 лв.

39


анасонови напитки Ракъ е характерна за Турция анасонова спиртна напитка. Най-близка е до анасоновата ракия – дестилира се от грозде и анасон, но се различава се от средиземноморските си „братовчеди” узото, самбуката и мастиката, тъй като не е така сладка на вкус. Усещат се специфичните гроздови аромати от дестилацията в меден казан и няма добавяне на други билки, а само анасон. Консумира се разредена с вода и лед. Перфектна е в компания на салати, ордьоври, риби, морски деликатеси, основни ястия и десерти.

2202

2429 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

EFE FRESH RAKI С 2 ЧАШИ 45% ABV

EFE GOLD RAKI С 2 ЧАШИ 45% ABV

Създадена от грозде и анасон от Анадола, Турция. Отлежава 120 дни в дъбови бъчви, което й придава отличителен мек вкус, цвят и аромат. Според изискванията за производство на ракъ в Турция могат да се добавят максимум 10 г захар на литър в процеса на производство. EFE Gold няма добавена захар!

EFE Fresh Grapes се дестилира само от пресни гроздови зърна. Първата дестилация е колонна, а втората – в медни казани, заедно с анасоновите семена. Отлежава минимум 30 дни.

АРТИКУЛ

40

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

EFE FRESH RAKI

1

45%

28,20 лв.

EFE GOLD RAKI

1

45%

31,50 лв.


анасонови напитки Ouzo 12 е марка с дълга история и традиции, мек вкус и уникален аромат. Всяка глътка от него ни напомня за топла и слънчева Гърция. Ouzo 12 е създадено през 1880 г. в дестилерията на братя Калоянис в Истанбул, а името идва от бъчва №12, в която се съхранявало най-богатото на вкус и аромат узо. Години по-късно Калоянис местят бизнеса си в Солун и благодарение на отличителните си характеристики Ouzo 12 бързо се прочува в цяла Гърция и далеч отвъд нейните граници. Днес това е една от най-предпочитаните анасонови напитки в света.

140 TH

1680

Ouzo 12 дължи вкуса си на специално подбран анасон, избрани билки и семена, и двойна дестилация. Консумира се най-често разредено с лед и вода. Насладете му се, според повода, в комбинация със салати, ордьоври, морски деликатеси, основни ястия или десерти. И не забравяйте, най-важни са приятната компания и умерената консумация! Наздраве!

OUZO 12 40% ABV

АРТИКУЛ

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

OUZO 12

1

40%

21,90 лв.

OUZO 12

0,2

40%

6,00 лв.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

ouzo12Bulgaria ouzo12_bg

41


аперитиви и битери

Aperol е сърцето на Aperol Spritz, перфектното питие за празненство и забавления с приятели. Идеален за консумация по всяко време на деня заради ниското си алкохолно съдържание – APEROL SPRITZ (≈8%ABV).

Перфектен APEROL Spritz >> 70 стр.

1980 лв./0,7L

Aperol e обичан по целия свят италиански битер аперитив, чиято уникална тайна рецепта се пази непроменена от „създаването“ му през 1919 г. в Падуа до днес. Популярността му обаче избухва едва след Втората световна война, за да достигне днес глобални мащаби. Избрани горчиви билки, портокали, корени, лека нотка ванилия и... още множество неизвестни съставки. Изкушаващият му горчиво-сладък вкус, искрящ оранжев цвят и нисък алкохолен градус (11%) го правят перфектен за всеки сезон. Но Aperol, разбира се, е най-обичан като сърцето на жизнерадостния коктейл APEROL SPRITZ, перфектното питие за празненство и забавления с приятели. Само добавете Cinzano Pro-Spritz, много лед и малко сода!

APEROL 11% ABV

Aperol е сърцето на Aperol Spritz, перфектното питие за празненство и забавления с приятели. Идеален за консумация по всяко време на деня заради ниското си алкохолно съдържание – APEROL SPRITZ (≈8%ABV).

aperolspritz.bgr aperolspritzbulgaria

42

www.aperol.com

ЛИТРАЖ

% ABV

APEROL

АРТИКУЛ

1

11%

APEROL

3

ЦЕНА с ДДС 26,30 лв. 134,00 лв.


аперитиви и битери

260

лв./3x0,175

CRODINO 0% ABV CRODINO е уникален безалкохолен аперитив с неповторим горчиво-сладък вкус и силни ароматни нотки. Създаден е чрез инфузия на най-висококачествени билки, подправки и семена, внимателно подбрани и селектирани от всички части на света. Процесът на инфузия започва, след като съставките се смесят, а екстрактът се оставя да престои 6 месеца, преди да се превърне в този шедьовър, типичен за стила на италианските безалкохолни аперитиви. ЦВЯТ Ярко,наситено жълто с оранжеви отенъци. ВКУС Неповторим и уникален, с лека газираност. Интригуващо сладко–горчив, с ароматни и комплексни нотки на цитруси и портокал. АРОМАТ Дълготраен, на портокал и плодови нотки, ярко подправени с билкови привкуси.

43


Аперитиви и Битери

Като тайна рецепта, разработена от Мастър Блендъра на Cinzano, този изящен вермут, създаден изцяло от ботанически продукти по традиционни методи на производство, постига изумително майсторски баланс на вкуса. Основната и най-важна съставка е пелинът от Пиемонт (Artemisia from Piedmont).

2790 лв./1 L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Наричан „автентичният вермут от Торино”, той идва в ръчно изработени, номерирани бутилки и малки партидни серии.

Vermouth Di Torino 1757 Rosso 16% ABV

44


аперитиви и битери

2400 лв./0,7L

Рецептата (която е тайна и до днес!) е плод на хармонична комбинация на горчиви билки, ароматни растения, плодове и вода, които му придават искрящ червен цвят, вдъхновяващ аромат и вкусна горчивост. Точно затова Campari е изключително „„гъвкав“ елемент в неизброими коктейли, сред които изпъкват класиките Negroni и Americano, вписани в официалния регистър на Международната асоциация на барманите. Дамите често се влюбват и в леките версии Campari Spritz и Campari Tonic, а Campari e в основата на новата, т.нар. „„bitter“ тенденция в направата на коктейли.

КОКТЕЙЛ

Negroni >> 71 стр.

Независимо дали пиете своето Campari в сложен коктейл или просто смесено с тоник с много лед, красивата бутилка с яркочервен цвят е винаги необходимо присъствие на вашия бар. Както гласи актуалното му, по-романтично определение: „„Campari определя нашето съвремие.“

КОКТЕЙЛ

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Campari e най-прочутият аперитив в света, въплъщаващ италианския стил от 1860 г. насам. За него казват, че е така изтънчен и многопластов като своя роден град, Милано - смес от модерност и дълбока история, класика и авангард, бизнес динамика, креативност и безгрижен хедонизъм .

Americano >> 79 стр.

CAMPARI 25% ABV CampariBulgaria ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

CAMPARI

АРТИКУЛ

1

25%

31,50 лв.

CAMPARI

3

25%

160,00 лв.

campari_bulgaria www.campari.com

45


текила Espolòn Tequila идва от Destiladora San Nicolas в щата Халиско, Мексико, прави се, разбира се, от 100% чисто синьо агаве и във варианти бланко и репосадо предлага наситен, богат, пикантен и многослоен вкус. Създателят” на „Есполон” (което значи „шип на петел”), Сирилио Оропеса, истинска легенда в бранша, напусна този свят през 2020 г., но неговата достойна творба остава, за да радва хората по цял свят.

REAL MEXICO. TRUE STORY.

44

99

лв./0,7L

лв./0,7L

Espolon Tequila Blanco 40% ABV

Espolon Tequila Reposado 40% ABV

Espolon Tequila Blanco има прозрачно кристален цвят с лек платинен оттенък. Ароматът деликатно съчетава сладко агаве, тропически плодове, лимонови кори, цветя и нотки на пипер. Вкусът на Espolon Tequila Blanco е мек, но същевременно плътен, като се усеща наситеността на агаве, ванилови зърна и печен ананас. Завършва с елегантен, чист финал с плътен дъх.

Espolon Tequila Reposado е от 100% чисто синьо агаве и отлежава 6 месеца в нови бъчви от американски дъб. Има златист цвят с оттенък на залез. Ароматът е пикантен, с нотки на карамелен фъдж. Вкусът на Espolon Tequila Reposado е наситен и плътен, с богат дъх на печено агаве, нотки на сладки тропически плодове, ванилия и кафяви подправки. Дълъг, пикантен финал.

www.espolontequila.com

46

4699


джин

ЯПОНСКИ КРАФТ ДЖИН

4999 лв./0,7L

Roku gin & tonic

>> 74 стр.

Елегантна хармония, съчетала най-доброто от японската природа и култивираното с векове внимание към най-малкия детайл. Резултатът е перфектно дестилиран крафт джин, в който 6 ключови японски съставки постигат съвършения баланс на вкусовете. Аромат: Цветен, сладък аромат на зелен чай и вишнев цвят. Вкус: Комплексен, многопластов, но хармоничен, базиран на растителни продукти. В основата е традиционният вкус на джин, обогатен с нотки на характерни японски растения, като водещ е цитрусовият плод yuzu. Финал: Пикантен, благодарение на свежия японски пипер sansho.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

ROKU GIN 43% ABV

www.rokugin.suntory.com/en/global

цвят от японска вишна

Листа от японска вишна

Японски чай Sencha

Японски чай Gyokuro

Японски пипер Sanshō

Кора от азиатска мандарина Yuzu

47


джин

Джин Larios се прави от царевица и се дестилира 4 пъти за постигане на по-гладък вкусов профил. Характерен е с лек, цветисто-плодов аромат и ефирни цитрусови нотки. В България се предлага в двете си най-популярни версии.

2047 лв./0,7L

Larios 12 с тоник >> 75 стр. Larios 12 40% ABV Създаден от 12 уникални растения и плодове, които допринасят за свежия вкус и деликатен бленд, с фин аромат на цитруси и хвойна.

48


джин

Роден в Малага и вдъхновен от богата 150-годишна история, Larios е признат за „джина на Средиземноморието”. №1 в Испания и континентална Европа, той е и сред 10-те най-продавани марки джин в целия свят.

2069

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

Larios Rose с тоник >> 75 стр.

Larios Rose 37,5% ABV

www.lariosgin.es

Аромат на ягоди и цитруси, с преобладаващ вкус на ягоди. Копринен и нежен послевкус.

49


ром

3026

2140

лв./1L

лв./0,7L

J.WRAY се ражда от страстта и свободния дух, които може да откриете само в Ямайка. J.WRAY е класически, традиционен ямайски ром, достъпен за всички.

mojito >> 73 стр.

ЯМАЙСКИ РОМ J WRAY GOLD 40% ABV

ЯМАЙСКИ РОМ J WRAY SILVER 40% ABV

Перфектен бленд от ароматен ром, преминал през казанна дестилация, и по-лек ром, колонно дестилиран. Вкусът му е гладък и плодов, с нотки на различни екзотични подправки. Идеален за класически ром с кола.

Лек светъл ром, който отлежава до 2 години, след което се филтрира през въглен за избистряне на цвета. Резултатът е кристално бистра течност, с лек и плодов чист вкус, с нотки на круша и ябълка. Перфектна основа и балансиран вкус за знакови тики и ром коктейли. АРТИКУЛ ЯМАЙСКИ РОМ J WRAY SILVER

50

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

1

40%

28,78 лв.


ром Appleton Estate (ЕПЪЛТЪН ЕСТЕЙТ) e автентичен ром от Ямайка, който се дестилира в собствено имение в Кокпит Каунти – местност на изобилие и плодородие, която дава основание на този ром да претендира за собствен тероар. За производство му се използва комбинация от колонна и казанна дестилация, като всяка стъпка е прецизирана – от захарната тръстика, която расте в имението, до естественото отглеждане на маята.

22800 лв./0,7L

5820

4333

лв./0,7L

лв./0,7L

3300 лв./0,7L

ЯМАЙСКИ РОМ APPLETON ESTATE 21 YO 43% ABV

ЯМАЙСКИ РОМ APPLETON ESTATE 12 YO 43% ABV

ЯМАЙСКИ РОМ APPLETON ЯМАЙСКИ РОМ APPLETON ESTATE SIGNITURE BLEND ESTATE RESERVE BLEND 40% ABV 40% ABV

Appleton Estate 21 YO е изключително мек ром. В бленда му влизат ръчно подбрани ромове, всеки от които е отлежавал минимум 21 години в подбрани бъчви от американски дъб.

Appleton Estate Rare Blend 12 Year Old съчетава подбрани видове ром, отлежавали най-малко 12 години. Дългите години на отлежаване в тропическия климат му придават богатия махагонов оттенък, уверения дървесен характер и мекия, но силен вкус.

Appleton Estate Reserve Blend има богати нотки на дъб, индийско орехче и опушени подправки. Съчетание е от 20 различни по стил и отлежаване ромове (всеки отлежавал средно 6 години) и затова на бутилката не е посочена възраст.

Appleton Estate Signature Blend е бленд от 15 вида ром, всеки отлежавал средно по 4 години, с цвят на топъл мед, сочен, плодов аромат и богат вкус.

www.appletonestate.com

51


КОНЯК

Courvoisier (Курвоазие) е една от четирите водещи конячни къщи в света. Известна още като „Конякът на Наполеон”, марката е предпочитан избор на милиони ценители на френското бренди от региона Коняк.

4630

6300

лв./0,7L

лв./0,7L

CAFE COURVOISIER >> 78 стр.

www.courvoisier.com/global

52

COURVOISIER VS 40% ABV

COURVOISIER VSOP 40% ABV

Courvoisier VS е изключително богат на аромати коняк, бленд от отлежали до 8 години гроздови дестилати от известните френски винени региони Фен Боа (Fins Bois) и Пти Шампан (Petite Champagne).

Courvoisier V.S.О.Р. е елегантен Fine Champagne коняк, произвеждан от грозде от Гран Шампан (Grande Champagne) и Пти Шампан (Petite Champagne) и отлежал между 8 и 12 г. във френски дъбови бъчви.

Определящи за Courvoisier VS са вкусовете на пресен дъб, пролетни цветя и зрели плодове.

Определящи в него са вкусовете на праскова, печени бадеми и нотка ванилия и жасмин.


КОНЯК През 1811 г. избата на Галоа била посетена от самия Наполеон Бонапарт. Вдъхновен от това, което опитал, той започнал да дава дажби коняк на войската, за да повдигне духа на войниците си по време на дългите войни. Легендата разказва, че Наполеон взел няколко бъчви от любимия си коняк и на борда на кораба „Нортъмбърленд”, на път за заточението си на остров Света Елена. По време на продължилото 67 дни пътуване, питието опитали и английските офицери от съпровождащата кораба флотилия. Впечатлени от отличното му качество, именно англичаните го нарекли „Конякът на Наполеон”.

22200 Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

COURVOISIER XO 40% ABV Признат за един от най-добрите екстра отлежали коняци в света, Courvoisier XO Imperial е перфектна комбинация от изключителни гроздови дестилати от Гран Шампан (Grande Champagne), Пти Шампан (Petite Champagne) и Бордери (Borderies), отлежали между 20 и 35 години. Определящи за Courvoisier XO са вкусовете на захаросан портокал, крем брюле и перуника.

53


КОНЯК Историята на Конячна къща ROULLET (Руле) датира от XVIII век и започва на място, наречено Le Goulet в селцето Фусиняк (Foussignac). Разположено в района на Коняк, това е землището, където семейство Руле притежавало лозя и където Пол Фредерик Руле основава конячната къща през 1780 г. Вече почти 250 години 9 поколения потомствени майстори от семейството работят в избата и създават коняците Roullet, прочути със своя уникален характер и вкус, дължащи се на тероара, където се отглежда гроздето. Лозята са в т.нар. „златен триъгълник“ Фен Боа (Fins Bois), който има най-добрата почва за производство на коняци, а във Фусиняк използват само дестилат от лозя собствена реколта. Roullet е и една от първите конячни къщи, започнали да продават коняк в стъклени бутилки.

3940 лв./0,7L

лв./0,7L

COGNAC ROULLET VS GRANDE CHAMPAGNE 40% ABV

COGNAC ROULLET VSOP GRANDE CHAMPAGNE 40% ABV

Коняк с богат златист цвят с кехлибарени нюанси. Аромати на розови листенца, ванилия, сушени плодове, лешник и сладка круша. Вкусът е елегантен и добре балансиран с меки танини. Отлежава 4 години и е перфектният дижестив.

Има дълбок златист цвят с кехлибарени отблясъци. Сложен букет от аромати на цитруси, праскови, сандалово дърво и кожа. Вкусът е добре балансиран, с копринени танини. Отлежава 6 години.

www.roullet-cognac.com

54

5238


КОНЯК

16680

COGNAC ROULLET XO FINS BOIS 40% ABV Елегантен и добре балансиран коняк с деликатни танини, които подчертават аромати на ванилия, сушени плодове, бадеми, сушена кайсия и портокалова кора. Отлежава около 15 години в дъбови бъчви, които му придават богат златистомеден цвят с кехлибарени отблясъци.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

55


пенливо вино

CINZANO Rosé 9,5% ABV Cinzano Rosé веднага очарова със своя интензивен, розов цвят. Благодарение на сорта пино ноар се разкриват нотки на горски плодове и експлозия от свежест и елегантност.

1299 лв./0,7L

www.cinzano.com

56


пенливо вино

Серията пенливи вина CINZANO (Чинцано) са подходящи за всеки вкус и повод.

За направата им се използват селектирани гроздови сортове глера и гарганега, които се отглеждат в района на Венето, Италия.

Cinzano Pro-Spritz е сухо пенливо вино, специално създадено, за да гарантира автентичния вкус на Aperol Spritz.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Когато отпиете от Cinzano Pro-Spritz, ще усетите свеж и деликатен плодов вкус с аромати на ябълки и круши и нежното докосване на малки балончета по небцето.

1250 лв./0,7L

Препоръчваме да сервирате Cinzano Pro-Spritz добре охладено, в чаша за пенливо вино, или да му се насладите като аперитив в комбинация с Aperol.

CINZANO Pro-Spritz 11,5% ABV www.cinzano.com

57


вермут и ликьори

Родени през 1757 г. в Торино, Италия, вермутите Cinzano (Чинцано) са перфектна комбинация от вино, алкохол и захари, смесени с различни видове билки и подправки.

1565 лв./1L

лв./1L

Cinzano Bianco 15% ABV

Cinzano EXTRA DRY 15% ABV

Cinzano Bianco има плътен и деликатен, сладък аромат, изключително подходящ за консумация в различни коктейли или чист върху лед. Задължително се поднася добре охладен.

Cinzano Extra Dry има деликатен аромат и може да се консумира чист или като съставка в редица „сухи” коктейли.

www.cinzano.com

58

1565


пенливо вино FREIXENET: вкусът на Барселона! Freixenet (Фреш-нет) е най-известната марка Кава – испанско пенлива вино, създадено по традиционната технология „Champenoise”. Това е водещ метод в Испания и Франция, при който ферментацията на виното се извършва в бутилката, докато отлежава. Бутилките се манипулират през целия процес чрез ръчна технология. Първата бутилка от искрящата течност е произведена през 1941 г. с етикет Carta Nevada и след няколко десетилетия питието се превръща в най-продаваната марка пенливи вина.

1499

1499

лв./0,7L

лв./0,7L

1368 лв./0,7L

Hugo >> 80 стр.

FREIXENET CORDON NEGRO BRUT 11,5% ABV Испанско пенливо вино кава. Бледожълт цвят и плодови аромати. Изкусен придружител на всяко ястие. Купаж е между сортовете макабео, ксарело и парейада. Отлежава между 12-18 месеца.

570

FREIXENET CORDON ROSE 12% ABV Испанско пенливо вино кава. Наситен розов цвят и пленяващ аромат на цветя и червени горски плодове. Перфектна формула за всеки аперитив. Купаж между трепат и гарнача (гренаш), местни средиземноморски сортове, известни с това, че са с по-ниска киселинност. Отлежаване 12-18 месеца.

FREIXENET Carta nevada brut 11,5% ABV Испанско пенливо вино кава, купаж от сортовете макабео, ксарело и парейада. Бледозлатист цвят с искрящи отблясъци. Свеж аромат на цветя и акация, с нотки на плодове, зелена ябълка и цитрус. Вкусът е добре структуриран, освежаващ, с нежна балансирана киселинност и много приятен флорален финал. Ниско съдържание на захари, 9 г/л. Отлежава между 10 и 15 месеца.

лв./0,7L

549

лв./0,7L

www.freixenet.com

59


Ликьори

CARAJILLO 43 >> 82 стр.

2699

2699

лв./0,7L

лв./0,7L

LICOR 43 31% ABV

Licor 43 Orochata 16% ABV

LICOR 43 е най-известният испански ликьор в света. Произвежда се в Южна Испания и се продава на повече от 60 пазара. Името му идва от 43-те билки, плодове и ванилия, които се използват в тайната рецепта на този еликсир. Licor 43 е изключително благодатен за миксиране. Подходящ е за сангрия, топли и студени коктейли, комбиниран със сокове, мляко и вино, но най-вече - с кафе: прочутият коктейл Карахийо (Carajillo)!

Licor 43 Orochata е лек испански крем-ликьор на растителна основа, направен от земен бадем „чуфа“. Има сладък характерен вкус, с нотки на подправки и цитрус. Производството му е вдъхновено от традиционната напитка от Валенсия – хорчата, с добавен Licor 43. Не съдържа сметана и глутен. За перфектно сервиране е достатъчно да го охладите, разклатите и налеете върху лед!

www.licor43.com

60


Ликьори

3500 лв./0,7L

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

DRAMBUIE FRESCO >> 77 стр.

DRAMBUIE 40% ABV

Ликьорът DRAMBUIE е не просто „меден ликьор на основата на уиски“, както обикновено бива представян. Чисто технологично, той представлява сложен микс от отлежали зърнени и малцови уискита, приготвен по тайна рецепта с билкова тинктура, захарен сироп, пчелен мед от пирен. Има и малка част глицерин, който да свърже ароматните съставки и да добави усещане за плътност при отпиване. Цветът му е на искрящо, светло злато, а вкусът - богат и комплексен, с нотки на цитрус, тофи и подправки. Участва в рецептата на много класически коктейли, като Rusty Nail и др.

www.drambuie.com

61


КОКТЕЙЛНИ ЛИКЬОРИ LUCAS BOLS е една от най-старите компании за алкохолни напитки в света. Историята й започва преди повече от четири столетия, когато през 1575 г. семейството Болс открива своята малка дестилерия край стените на Амстердам. Bols са премиум линия коктейлни ликьори, създадена така, че да покриват всички изисквания на съвременното барманство. Компанията работи изключително и само с натурални съставки. След извличането им, екстрактите се смесват с алкохол, вода и захар. Ергономично оптимизираната бутилка е специално проектирана за лесно и бързо наливане и добър захват при флеър.

1848 лв./0,7L

62

1848 лв./0,7L

BOLS зелена мента 24% ABV

BOLS трипъл сек 38% ABV

Bols зелена мента е зелен ликьор с вкус на мента – вкусът се извлича директно от свежи ментови листа. Bols зелена мента отдавна се предпочита като диджестив, като разликата между Bols зелена мента и Bols бяла мента е само в цвета; вкусът е идентичен. Именно Bols зелена мента е най-популярният ментов ликьор в света вече повече от век.

Bols трипъл сек е кристално чист ликьор с вкус на портокалова кора и нотки на цитрус. Той без съмнение е един от основните ликьори във всеки модерен бар. При направата на над половината от всички класически и модерни напитки се използва трипъл сек или подобни на него, така че бутилка Bols е винаги нужна в домашния бар.


КОКТЕЙЛНИ ЛИКЬОРИ

2100

18

48

BOLS синьо кюрасо 21% ABV

BOLS йогурт 15% ABV

Именно Bols създава категорията „синьо кюрасо”, като го лансира през 1960 г. Bols синьо кюрасо допринася за бляскавия син цвят, силен портокалов вкус и уникален послевкус на всеки коктейл. Освен като заместител на трипъл сек (в синята маргарита), той е много вкусен и сервиран в комбинация със сода или портокалов сок.

Bols йогурт ликьор е уникална напитка с изкушаващ вкус на сладко-кисел йогурт. 100% натурален продукт, направен на основата на най-висококачествен холандски йогурт, той е пуснат през 2010 г. и е пръв в своята категория! Може да се пие чист, с лед или в коктейли, като изумителното е, че може да се комбинира и с цитрусови сокове, и с газирани напитки, без да се пресича!

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

АРТИКУЛ

ЛИТРАЖ

% ABV

ЦЕНА с ДДС

BOLS ELDER FLOWER/ БЪЗ

АРТИКУЛ

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS STRAWBERRY LIQUEUR/ ЯГОДА

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS MELON LIQUEUR/ ПЪПЕШ

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS BANANA/ БАНАН

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS PEACH LIQUEUR/ ПРАСКОВА

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS COCONUT/ КОКОС

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS RASPBERRY LIQUEUR/ МАЛИНА

0,7

17%

18,48 лв.

BOLS AMARETTO/ АМАРЕТО

0,7

24%

18,48 лв.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

лв./0,7L

лв./0,7L

63


аперитиви и диджестиви

2149 лв./0,7L

3000 лв./0,7L

4290 лв./0,7L

passoa 17% ABV

FRANGELICO LIQUEUR 20% ABV

GRAND MARNIER 40% ABV

Оригинален ликьор от пешън фрут (маракуя), създаден във Франция през 1985 г. от Алън Маландайн, Мастър Дестилър на Cointreau. По време на пътуване до Бразилия той открива храста „passion fruit”, известен с качествата си на афродизиак, и се влюбва в красотата и аромата на маракуята. За да защити скъпоценния си еликсир, той го скрива в черна бутилка и така запазва в тайна вкуса и цвета на ликьора. Подходящ за миксиране или като добавка към класическите коктейли за придаване на нотка маракуя!

Frangelico (Франджелико) е прочут италиански ликьор, дестилиран от местно произведени лешници, смесени с кафеени, какаови и ванилови екстракти.

Grand Marnier (Гранд Марние) е френски портокалов ликьор на основата на коняк, създаден през 1880 г. от ЛуиАлександър Марние Лапостол. Отличава се с комплексен аромат на портокалов цвят, комбиниран с подсладени кори на цитрусови плодове и твърд карамел. Основният коктейл с Grand Marnier е Grand Margarita.

www.frangelico.com

64

www.grandmarnier.com

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Passoa Pornstar Martini >> 83 стр.


аперитиви и диджестиви

24

00

лв./0,7L

24

90

2700 лв./0,5L

лв./0,7L

VACCARI SAMBUCA 38% ABV

CACHASA SAGATIBA PURA 38% ABV

GALLIANO L’AUTENTICO 42,3% ABV

Vaccari Sambuca е италиански ликьор с анасон, който e част от много питейни традиции. Може да се пие с вода или като фламбе – след сдъвкване на две зърна кафе.

Sagatiba (Сагатиба) e вид cachasa (кашаса) или бразилската ракия от ферментирал сок от захарна тръстика. Най-известният коктейл с кашаса е Кайпириня (Caipirinha), определен за един от 50-те най-велики коктейли на всички времена от Международната асоциация на барманите.

GALLIANO L’AUTENTICO е перфектно балансиран еликсир, смес от около 30 на брой билки, корени, кори, подправки и семена на цветя. Вкусът е балансиран, със силно ароматен завършек, който омекотява и същевременно придава сочен дълбок вкус.

www.galliano.com

65


шутъри AFTER SHOCK (Афтър Шок) е хит сред младото поколение и е най-бързо развиващият се бранд в категорията на шотовете. Напитка с интензивни и провокативни вкусови предложения за хора, търсещи емоцията. Изключително разпознаваем с ярките си цветове и атрактивните ритуали на консумация в нощните заведения. After Shock, във всичките си версии, сам по себе си е категория, която е задължителна за всеки бар.

3595 лв./0,7L

AFTER SHOCK BLUE 30% ABV С вкус на цитруси

3595 лв./0,7L

AFTER SHOCK HOT & COOL RED 30% ABV С вкус на канела

66

3595 лв./0,7L

AFTER SHOCK BLACK 30% ABV С вкус на боровинка


аперитиви и диджестиви

26

99

лв./0,7L

1940

лв./0,7L

лв./0,7L

villa masa 30% ABV Villa Massa e № 1 премиум лимонов ликьор от Италия, който се произвежда само в Соренто от лимони със защитен географски произход, сорт „Ovale di Sorrento”. Съставките му са изцяло натурални, без добавени аромати и оцветители. Деликатният му аромат е букет от различни нюанси на лимон: лимоново дърво, прясно изцеден сок, лимонови кори и цитрусови цветя. Захарните нотки и алкохолен фон осигуряват перфектен вкусов баланс. Цветът е интензивно зелен, с жълти и бели нюанси. Консумира се силно охладен, с лед или в коктейли.

2362

CYNAR 16,5% ABV

CYNAR (чинар) е сладко-горчив ликьор на основата на артишок. Познат е със своя специфичен вкус и е лесно приложим в различни коктейли или като диджестив.

AVERNA AMARO 28% ABV Averna е сицилиански сладко-горчив ликьор с вкус на портокали, различни билки и подправки.

Насладете се на AVERNA Amaro като диджестив, поднесен изстуден или върху лед, след хранене.

67


kоктейлни предложения аперитивни | класически | авторски

2021


CRODINO APERITIVO 175 ml Crodino Очарователно свежият италиански безалкохолен аперитив иска само винена чаша, пълна с лед, наливаме кродиното и... гарнираме с резен портокал. Bellissimo!

90 ml

Cinzano Pro-Spritz

60 ml

Aperol

30 ml

Сода

Ако нямате Aperol Spritz чаша, вземете чаша за бяло вино, напълнете я с лед, налейте първо пенливото вино, после добавете Aperol и накрая - содата. Разбъркайте съвсем леко и гарнирайте с резен портокал.

70


Campari

30 ml

Di Torino 1757

30 ml

Larios 12 Gin

Вземете дабъл олд фешън чаша и я напълнете с лед. Сипете съставките и охладете добре като бъркате продължително. Гарнирайте с кора от портокал и сервирайте с усмивка. .

50 ml

Campari

150 ml

Тоник

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

30 ml

Напълнете чаша балон (за червено вино) с лед, сипете 1 част Campari, добавете тоник и гарнирайте с резен лайм. Една от най-лесните и бързи за приготвяне напитки, с неустоима слънчева свежест!

71


50 ml

El Espolon Reposado

30 ml

Bols Triple Sec

15 ml

фреш лайм

10 ml

захарен сироп

Разбийте добре съставките в шейкъра и налейте в чаша маргарита със солен венец по ръба. Непременно гарнирайте с резен лайм. Може да добавите: “Оле!”

50 ml

Jim Beam Double Oak

10 ml

кленов сироп

2 даша

ароматни битери

В смесителна чаша добавете всички съставки, лед и две портокалови корички и разбъркайте. После прецедете във вече охладена олд фешън чаша и върху няколко кубчета лед. Украсете с портокалова кора.

72


Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

BLOODY MARY 50 ml

Stolichnaya Kristal

120 ml

сок домат

30 ml

фреш лимон

5 ml

табаско

10 ml

уорчестър сос

mojito 60 ml

J. Wray Gold Rum

В чаша хайбол смачкайте половин лайм и лъжица кафява захар, добавете натрошен лед, рома и разбъркайте интензивно. Карибска класика!

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

В чаша хайбол, пълна с лед, сипете съставките и разбъркайте, като подправите с щипка сол и черен пипер. Гарнирайте с резен лимон, стрък целина, или листа мента.

73


tonic 50 ml

Roku Gin

150 ml

тоник

В чаша хайбол, пълна с кубчета лед, налейте Roku gin и добавете тоника. Леко разбъркайте и украсете с пръчици пресен джинджифил.

74


Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Larios 12 Gin Tonic 50 ml

Larios 12 Gin

150 ml

тоник

Класическият джин-тоник - в чаша копа/балон, пълна с кубчета лед, налейте джина и добавете тоника, като разбъркате леко. Украсата тук е от кора лайм и кора портокал.

Larios Rosé Gin Tonic 50 ml

Larios Rose Gin

150 ml

тоник

В чаша копа/балон, пълна с кубчета лед, налейте джина Larios Rose, добавете тоника и съвсем леко разбъркайте. Украсете с 1-2 свежи ягоди, срязани наполовина.

75


HONEY BEAM 50 ml

Jim Beam Bourbon

50 ml

Jim Beam Black

150 ml

сода

150 ml

сода

20 ml

фреш лимон

30 ml

фреш лайм (1/2 плод)

15 ml

течен мед

10 ml

кленов сироп

Във висока чаша хайбол налейте бърбъна и меда и разбъркайте добре. Добавете фреша от лимон, кубчета лед, содата и разбъркайте леко. Украсете с резен лимон.

www.jimbeam.com/bg-bg

76

AGED RICKY

Във висока хайбол чаша сложете кубчета лед и налейте бърбъна. Добавете фреша от лайм и кленовия сироп, разбъркайте и долейте със сода. Украсете с резен лайм. Jim Beam Bulgaria


MOSCOW MULE 50 ml

Царская Залатая

20 ml

фреш лайм

120 ml

джинджър бира

fresco

25 ml

Drambuie

50 ml

фреш от розов грейпфрут

75 ml

сода

Добавете всички съставки върху лед в ниска чаша и разбъркайте леко. Декорирайте с резен грейпфрут.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

Ако нямате меден мъг, в дабъл олд фешън чаша, пълна с натрошен лед, сипете водката, фреша от лайм и разбъркайте. След което долейте джинджър бирата и гарнирайте с резен лайм.

77


Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

CAFE COURVOISIER 35 ml

Courvoisier V.S.

15 ml

кафе ликьор

30 ml

чаша еспресо

10 ml

захарен сироп

В шейкър се наливат всички съставки, добавя се лед и се разбива енергично за 10-12 сек. Прецежда се в коктейлна чаша. Декорацията е няколко зърна изпечено кафе.

cosmopolitan 40 ml

Царская Оригиналная

15 ml

Bols Triple Sec

15 ml

фреш лимон

30 ml

сок боровинка Смесете всичко в шейкъра, разбийте добре и налейте в охладена мартини чаша. Гарнирайте с резен лайм.

78


30 ml

Campari

30 ml

Vermouth Di Torino 1757 Rosso

30 ml

сода

В дабъл олд фешън чаша смесете и разбъркайте добре двете съставки, като добавите содата накрая и гарнирате с резен портокал.

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

AMERICANO

toki highball 40 ml

Suntory Whisky Toki

120 ml

сода

Вечната класика: във висока хайбол чаша, пълна с кубчета лед, налейте уискито и добавете содата, като разбърката съвсем леко.

79


50 ml

Maker`s Mark

30 ml

фреш лимон

20 ml

белтък

15 ml

ликьор праскова

5 ml

захарен сироп

5 ml

абсент

1 даш

битерс праскова

Напълнете шейкъра с лед и добавете бърбъна, фреша лимон, ликьора от праскова, захарния сироп, битера от праскова и абсента. Добавете 20 ml вегън или яйчен белтък и разбийте енергично около 15 сек. Прецедете в олд фешън чаша върху кубчета лед и декорирайте с лимонова кора и черешка.

Make Your Mark

Hugo 100 ml

Freixenet Cordon Negro

20 ml

Bols Elderflower

150 ml

сода

30 ml

фреш лайм

В чаша за вино, пълна с лед, налейте последователно съставките, разбъркайте съвсем нежно и добавете листата от мента и гарнитура от резен лайм.

80


oak & ale 35 ml

Auchentoshan American Oak

75 ml Pale Ale (бира) 20 ml

сироп мед

15 ml

фреш лимон

15 ml

фреш грейпфрут

1 даш

битерс грейпфрут

Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

В мъг с кубчета лед налейте уискито, фрешовете от лимон и грейпфрут , медения сироп и 75 ml бира Pale Ale. Разбъркайте внимателно всичко в чашата и декорирайте с резен лимон.

81


CARAJILLO 43 50 ml

Licor 43

30 ml

кафе eспресо

Налейте чаша горещо еспресо в шейкъра върху лед, изчакайте съвсем малко и добавете Licor 43. Разбийте добре за фина, ароматна пяна. Налейте в копа чаша Licor 43 и се насладете на експлозията от вкус и аромат на кафе.

82


Консумирай отговорно! www.konsumirai-otgovorno.bg

THE SPEAKEASY 50 ml

Cutty Sark Prohibition

30 ml

Grand Marnier

30 ml

фреш от лимон

1 даш

портокалов битер

20 ml Микс от смоуки и спайси сироп на Funkin Добавете всичко във висока чаша върху лед. Разбъркайте и декорирайте с портокалов резен, лимонов резен и прясна мащерка.

PASSOA PORNSTAR MARTINI 45 ml

Stolichnaya Cristall

15 ml

Passoa

30 ml

пюре от маракуя

15 ml

фреш от лайм

15 ml

сироп от ванилия

60 ml

студено шампанско

Добавете всички съставки (без шампанското) в шейкър. Разбийте енергично 10-12 секунди. Прецедете в коктейлна чаша. Долейте шампанско и декорирайте с маракуя.

83


Maxxium Bulgaria Ltd.

40, bul. Bratia Buxton, Intransmash building, Sofia 1618, Bulgaria Tel: +35929566090/+35929566080 • Fax: +35929566092 office@maxxium.bg • orders@maxxium.bg

Profile for Maxxium Bulgaria

MAXXIUM BULGARIA PORTFOLIO CATALOG  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded