Page 1

Ž BOŽICNO-NOVOLETNI

MEN COO ER K NG

G IN

DA

LCHF RECEPTI SINCE

2010

LCHF

LOW-CARB LIFESTYLE

Top Fit MAMA


LOW-CARB LIFESTYLE

PRAZNIÄŒN

25% love

CENEJE*

Helvetica Neue LT Pro 38 px, tracking -50, kerning Optical LeckerliOne 43 px

LCHFlove

CMYK: 0 / 42 / 100 / 0 CMYK: 80 / 65 / 45 / 50 CMYK: 3 / 4 / 17 / 0 CMYK: 0 / 2 / 7 / 0

www.su

*Popust velja ob nakupu paketa izdelkov Sukrin (1x Sukrin Melis 400 g, 1x Mand www.lchflove.si in www.maxximumshop.si. Popust velja do 3


NI PAKET :)

ukrin.si

dljeva moka 400 g in 1x Cake Mix 360 g). Popust velja SAMO v spletnih trgovinah 31. 12. 2017 in se ne seĹĄteva z morebitnimi ostalimi popusti.


Staša Grom Stašina fit kuhinja

Zdrava prehrana me zanima že od nekdaj, celo do te mere, da sem se odločila za študij dietetike, kjer trenutno zaključujem magisterij. Zadnja leta se prehranjujem po načelih prehrane LCHF, kar pomeni, da omejujem ogljikove hidrate in uživam veliko maščob. Takšna prehrana mi zelo ustreza, saj je preprosta, okusna in zdrava. Rada preizkušam klasične recepte, ki jih skušam preurediti tako, da so brez žitnih mok in dodanega sladkorja. Posebej rada pripravljam najrazličnejše sladice. Veseli me, da so soavtorji pristali na mojo idejo o oblikovanju knjižice prazničnih LCHF-receptov in prispevali svoje mojstrovine. Vabljeni k pokušanju. :)

Kaja Jeromel in HealthyWorld

HealthyWorld sva midva. K in Aljaž, študent petega letn za prihodnost, oba rada aktiv najpomembneje, oba neskončno ves čas pazi na svojo prehrano, tako je z združenimi močmi nastala predstaviti svoje fit kulinarično ustv naju veseli, da sva lahko s takšnimi l knjižice receptov, in upava, da vsak

4


ž Uroš Sobocan

MEN COO ER K NG

G IN

DA

Danger Men Cooking LCHF

SINCE

2010

LCHF

Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHFkuhar. Moja ljubezen do kuhanja se je rodila že v otroštvu, ko sem babici in mami pogosto pomagal pri pripravi različnih jedi. Prihajam namreč iz Prekmurja, ki slovi po dobri hrani. Čeprav bolj prisegam na meso, jajca in zelenjavo, rad ustvarjam tudi LCHF-sladice, s katerimi razvajam svoje najbližje. Knjižica receptov, ki smo jo ustvarili ljubitelji LCHF-prehrane, naj vam bo v navdih, da čez praznike ustvarite sladice, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti.

Aljaž Kupnik

Kaja, študentka drugega letnika kemije na magisteriju, nika splošne medicine. Nikoli nama ne zmanjka idej vno preživljava prosti čas, obiskujeva fitnes in, kar je o uživava ob dobri hrani. Aljaž je fitnes tekmovalec in Kaja pa se rada vrti po kuhinji in ustvarja sladice. In facebook stran HealthyWorld. Želiva vam kar najbolje varjanje in ob tem razkriti vse skrivnosti in recepte. Zelo ljubitelji fit kuhinje in sladic sodelovala pri nastajanju te najde nekaj zase.

5


Eva Coticž EasySweets

Korenine moje ljubezni do čokolade segajo zelo daleč v preteklost, ko sem kot majhna deklica sedela na domačem kuhinjskem pultu in opazovala mamo pri peki. Kdor me pozna, dobro ve, koliko mi pomeni čokolada in vse, kar je z njo povezano. Nekateri me zato kličejo kar »naša čokoladka«. Prisegam na temno čokolado, moja glavna strast pri ustvarjanju s čokolado pa so vsekakor tortice na palčki – t. i. cake popsi. V čast mi je, da sem lahko del te zgodbe, kjer smo ljubitelji sladkega ustvarjanja združili svoje ideje in jih strnili v tej knjižici.

Marija Pala Top Fit MAMA

Top Fit MAMA

Sem zaposlena mam spodbudilo k razisko drugih obrokov. Del m z malo ogljikovimi hidr facebook strani. Vesela prazničnih receptov, ki je našli marsikaj zanimivega

6


Matej Mejak

Matejeva LCHF kuhinja

Sem 25-letni študent računalništva. Pred sedmimi leti se mi je življenje spremenilo, eni bi rekli, da na slabše, jaz pa pravim, da na boljše. Dobil sem zvesto najboljšo prijateljico, ki mi bo stala ob strani do konca svojih dni, njeno ime pa je Crohnova bolezen. Ker rad pomagam, sem se odločil, da bom pomagal tudi njej, in začel sem odkrivati nove načine prehrane, ki bi odgovarjala obema. Tako sem spoznal tudi LCHF-prehrano, ki jo uživam že tri leta. Rad izumljam nove recepte, ki jih objavljam na facebook strani Matejeva LCHF kuhinja, sočasno pa sem v sebi odkril tako globoko strast do kuhanja, da si danes želim spremeniti svojo bodočo kariero v to smer.

adin

mica in doktorska študentka. Materinstvo me je ovanju bolj zdravih pristopov k pripravi sladic in mojega ustvarjanja je zaokroženo v knjigi Fit recepti rati. Še večji del pa je na voljo na moji spletni in sem, da sem sodelovala pri nastajanju knjižice e pred vami. Brez dvoma boste v pestrem naboru a zase in za svoje bližnje.

7


Šest razlogov

1. Ker je pri slaščic

lažje k 2. Ker to, da sledimo sme da ne smemo imet

3. Ker z omejevanjem oglj

ne bom 4. Ker lahko brez odrek zmanjšujemo obseg trebu po načelih LCHF, bomo 5. Prav tako lahko vzdržu LCHF, ne da bi bili nedru skrbimo za ustrezno in inzul 6. Poglejte fotogra da se vam

Gašper Grom, dipl. dietetik


v za slašcice ž LCHF

cah z manj ogljikovimi hidrati krotiti »lačne« oči. ernicam prehrane LCHF, ne pomeni, ti prazničnega vzdušja pri mizi.

jikovih hidratov po praznični pojedini mo zaspani in pobiti. kanja tudi med prazniki učinkovito ušne maščobe. S sladicami, narejenimi ohranili vse prednosti te prehrane. ujemo vse ostale prednosti prehrane užabni in neprijetni za svojo družbo: o raven krvnih lipidov, glukoze lina, krvnega tlaka. afije: Potrebujete še kak razlog, m ne bi cedile sline?

Knjiga kot odlično

DARILO!

Knjigi BEMUMAST! in BEMUMAST2 sta krasno darilo: za drago, dragega, mamo, očeta, babico, dedka ...

GASPER GROM – LOW CARB COACH

www.bemumast.si


10


Cimetove zvezdice

Le kdo jih ne pozna. V novoletnem času cimetove zvezdice popestrijo prav vsak pladenj s piškoti. V tem receptu je namesto sladkorja uporabljeno naravno sladilo brez kcal/kJ Sukrin Melis. Dodatna prednost je, da priprava poteka brez peke. Za manj sladke zvezdice uporabite manj sladila.

Sestavine: 3 beljaki 300 g mletih mandljev 50 g EKO Sukrin mandljeve moke 150 g sladila Sukrin Melis 2 žlički cimeta nekaj žlic sladila Sukrin za pomoč pri valjanju nekaj žličk sladila Sukrin Melis za posip

M

Y

MY

CY

CMY

11

K

Beljake stepemo v trd sneg, primešamo sladilo Sukrin Melis, mlete mandlje in razmaščeno mandljevo moko s cimetom. Najlažje je, če proti koncu maso pregnetemo z rokami. Oblikujemo kroglo in jo za slabo uro postavimo v hladilnik. Nato po delovni površini potresemo malo sladila Sukrin in razvaljamo maso približno pol centimetra debelo. Če se masa prijema na valjar, nekaj sladila Sukrin potresemo tudi po vrhnji plasti. Z modelčkom izrezujemo zvezdice in jih odlagamo na pladenj oziroma desko ter pustimo, da se posušijo (postanejo bolj trde). Zvezdice se ne pečejo, lahko pa jih damo za 15 minut v pečico na 120 ˚C. Zvezdice posujemo s sladilom Sukrin Melis (pomagamo si lahko s cedilko), lahko pa jih premažemo z belim oblivom, ki ga pripravimo tako, da v beljak primešamo toliko sladila Sukrin Melis, da nastane gosta masa, ki se jo da lepo nanesti na zvezdice, vendar ne teče.

C

CM

Priprava:

Stašina fit kuhinja


Kokosove plošcice ž

Nekateri poznate moj recept za kokosove kroglice, ki spominjajo na Raffaello. Tokrat sem se izognila oblikovanju kroglic in naredila ploščice. Zagotovo bodo všeč vsem ljubiteljem kokosa, ki se izogibajo dodanemu sladkorju.

Sestavine: 180 g masla 150 g grobe kokosove moke 30 g EKO Sukrin kokosove moke 3 žlice sladila Sukrin Melis vaniljev izvleček mandlji

Priprava: Maslo zmehčamo in mu primešamo ostale sestavine. Maso s pomočjo večjega noža sploščimo na ravnem pladnju ali deski, obloženi s papirjem za peko. Z nožem začrtamo linije, kjer bomo maso kasneje razrezali, v vsak pravokotnik vtisnemo mandelj, nato maso shranimo za približno 15 minut na hladno. Maso razrežemo na ploščice in jih postavimo na hladno, da se popolnoma strdijo.

C

M

Y

CM

MY

CY

Stašina fit kuhinja

CMY

K

12


13


14


Sestavine za piškote: 150 g masla 3 žlice sirupa Sukrin FiberSirup Gold 1 jajce 130 g EKO Sukrin kokosove moke 150 g mletih orehov 3 žlice sladila Sukrin 2 žlički mešanice začimb za medenjake 1 žlička pecilnega praška noževa konica sode bikarbone

Sestavine za cokoladni obliv: 50 g temne čokolade 10 g kokosove maščobe

Medenjaki, ki to niso Ste se začudili ob naslovu? Medenjaki vsebujejo med, v teh piškotih pa je med nadomeščen s sirupom FiberSirup Gold, ki ima v primerjavi z medom veliko manj sladkorja.

Priprava: Maslo in sirup Sukrin FiberSirup Gold stopimo in v ohlajeno maso primešamo jajce. Posebej premešamo suhe sestavine. Masi združimo, pregnetemo in za 30 minut shranimo v hladilnik. Nato oblikujemo približno 35 kot oreh velikih kroglic in jih pečemo 10 do 12 minut pri 175 ˚C. Za beli preliv pol beljaka premešamo s sladilom Sukrin Melis (preliv ne sme biti preveč tekoč). Za čokoladni preliv stopimo kokosovo maščobo in ji primešamo sesekljano temno čokolado. Pečene piškote ohladimo in jih pomočimo v obliv.

Sestavine za ledeni obliv: pol jajčnega beljaka nekaj žlic sladila Sukrin Melis malo vode po potrebi C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

15

K

Stašina fit kuhinja


Praženi aromaticni ž mandlji

Vsi poznate slastne karamelizirane mandlje. Ali ste vedeli, da jih lahko pripravite popolnoma brez sladkorja? Za piko na i jim dodajte praznične začimbe in zagotavljam vam, da bo vonj privabil tudi sosede.

Sestavine: 100 g mandljev 5 žlic sladila Sukrin Gold pol žličke cimeta ščepec mletih klinčkov ščepec mletega janeža nekaj žlic vode

Priprava: V ponvi segrejemo vodo, sladilo Sukrin Gold in začimbe. Nato dodamo mandlje in mešamo, dokler voda ne povre, sladilo Sukrin Gold pa se strdi na mandljih. Mešanico vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, s pomočjo vilic ločimo mandlje in počakamo, da se popolnoma ohladijo.

C

M

Y

CM

MY

CY

Stašina fit kuhinja

CMY

K

16


17


18


Ž Cokoladna salama

Čokoladna salama je bila ena od sladic mojega otroštva. Pripravljala jo je babica in še danes se dobro spomnim omamnega vonja po limonini lupinici. Babičin recept je vseboval piškote, jaz pa sem namesto njih uporabila oreške.

Sestavine: 150 g masla 150 g temne čokolade 100 g mletih orehov 100 g grobe kokosove moke 3 žlice sladila Sukrin Melis 1 žlica ruma 1 žlička limonine ali pomarančne lupinice 150 g praženih lešnikov ali orehov (lahko jih tudi kombiniramo) kokosova moka za valjanje

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

19

K

Stašina fit kuhinja

Priprava: Maslo stopimo in mu nežno primešamo sesekljano temno čokolado, da nastane homogena masa. Malo ohladimo, nato primešamo ostale sestavine. Maso vsaj za pol ure shranimo v hladilnik, jo razdelimo na pol in iz vsake polovice oblikujemo salamo s premerom nekaj centimetrov. Pri tem si pomagamo tako, da podlago, na kateri ju oblikujemo, potresemo s kokosovo moko. Pripravimo si dva kosa prozorne folije za živila (po dolžini morata biti na vsaki strani nekaj centimetrov daljša kot salama). Na folijo položimo salamo in jo tesno zvijemo, konca pa zavežemo s trakom. Ponovimo še z drugo salamo. Shranimo ju v hladilnik, pred postrežbo pa ju damo vsaj 15 minut prej na sobno temperaturo, da se ne lomita pri rezanju. Režemo približno pol centimetra debele rezine.


Aromaticni ž polmeseci

Aromatični polmeseci so sočno pecivo z rumom in začimbami. Spomnijo me na babico, saj so bili ena od njenih najljubših sladic. V adventnem času sem ji vedno pomagal pri izrezovanju in nanašanju sladke glazure.

Sestavine za polmesece: 100 g masla 100 g sladila Sukrin Melis 3 rumenjaki 3 beljaki 100 g EKO Sukrin mandljeve moke 1 žlička sode bikarbone 200 g sesekljanih orehov 100 ml mleka 1 žlička mešanice začimb za medenjake 2 žlici temnega ruma (po želji)

Priprava: Iz beljakov stepemo trd sneg. Maslo, sladilo Sukrin Melis in rumenjake penasto umešamo. Masi dodamo mleko z rumom, razmaščeno mandljevo moko z začimbno mešanico, beljakov sneg in sesekljane orehe. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem. Ko na njem ni sledi testa, je pečeno. Za glazuro premešamo beljak in sladilo Sukrin Melis. Prelijemo čez ohlajeno testo in pustimo, da se strdi. Iz testa z modelčkom izrežemo polmesece.

Sestavine za glazuro: 1 beljak 100 g sladila Sukrin Melis

C

M

Y

CM

MY

CY

Danger Men Cooking LCHF

CMY

K

20


21


22


Rumove kroglice

Za pripravo rumovih kroglic ne potrebujete tako rekoč nobenih kuhinjskih pripomočkov. Dovolj je le večja posoda in čiste roke, s katerimi zgnetete sestavine.

Sestavine: 120 g EKO Sukrin mandljeve moke 40 g kakava v prahu 40 g sladila Sukrin Melis 75 g kokosove maščobe 2 žlici temnega ruma 6 žlic hladne vode kokosova moka za valjanje

Priprava: Vse sestavine, razen kokosove moke, dobro zgnetemo in maso postavimo vsaj za eno uro v hladilnik, da se sestavine povežejo. Nato iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

23

K

Danger Men Cooking LCHF


Mandljev cips ž

Mandljev čips je verjetno eno od redkih peciv, pri katerem morate pri pripravi uporabiti salamoreznico. Recept je odličen za takrat, ko želite porabiti beljake, ki so vam ostali pri pripravi drugih sladic.

Sestavine: 5 beljakov 100 g sladila Sukrin Melis 120 g EKO Sukrin mandljeve moke 200 g mandljev

Priprava: Iz beljakov stepemo trd sneg. Dodamo preostale sestavine in maso razdelimo v dva dolga in ozka pekača, ki smo ju predhodno premazali z maslom. Pečemo 20 do 30 minut pri 190 ˚C. Ko je pečeno, testo pustimo mirovati vsaj štiri ure, da se popolnoma ohladi in strdi. Testo nato s salamoreznico narežemo na tanke rezine, ki jih preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo dodatnih 5 do 10 minut pri 190 ˚C z vključenim ventilatorjem v pečici.

C

M

Y

CM

MY

CY

Danger Men Cooking LCHF

CMY

K

24


25


26


Marcipanove kroglice

Če ste ljubitelj marcipana, vas bodo kroglice iz marcipana, oblite s čokolado, zagotovo navdušile. Njihova priprava je hitra in enostavna, okus pa naravnost fantastičen.

Sestavine za kroglice: 90 g EKO Sukrin mandljeve moke 60 g sladila Sukrin Melis 2 beljaka

Sestavine za cokoladni obliv: ž 30 g masla 3 žličke kakava v prahu 1 žlička sladila Sukrin Melis

Priprava: Vse sestavine za kroglice zgnetemo v kroglo, ki jo pustimo počivati v hladilniku vsaj petnajst minut. Medtem pri srednji temperaturi stopimo maslo, mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis ter dobro premešamo. Obliv pustimo stati nekaj minut, da se ohladi in nekoliko zgosti. Iz marcipanove mase oblikujemo kroglice, jih namočimo v pripravljenem oblivu, preložimo na rešetko in pustimo, da se obliv strdi. Če nam obliv ostane, ga lahko prelijemo v modelček za pralineje in postavimo v hladilnik, da se strdi, in dobili smo slastne čokoladne pralineje.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

27

K

Danger Men Cooking LCHF


Kokosove palcke ž s cokolado ž

Če ste ljubitelj kokosa, so kokosove palčke brez moke in dodanega sladkorja tako rekoč obvezno pecivo v prazničnem času. Obliv iz čokolade je pika na i, obenem pa poskrbi za lep barvni kontrast.

Sestavine za palcke: ž 100 g EKO Sukrin mandljeve moke 1 žlička sode bikarbone 2 jajci 50 g sladila Sukrin Melis 100 g masla 50 g kokosove moke

Priprava: Mandljevo moko premešamo s sodo bikarbono. Dodamo stepeni jajci, sladilo Sukrin Melis, zmehčano maslo in kokosovo moko. Sestavine dobro pregnetemo in pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure. Iz mase oblikujemo palčke, ki jih povaljamo v kokosovi moki in damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Ko so pečene, jih ohladimo.

Sestavine za žcokoladni obliv:

Za čokoladni obliv pri srednji temperaturi stopimo maslo ter mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se obliv ohladi in nekoliko zgosti.

30 g masla 3 žličke kakava v prahu 1 žlička sladila Sukrin Melis

Ohlajene palčke namočimo v čokoladni obliv in jih odložimo na rešetko ali papir za peko.

Dodatno: kokosova moka za valjanje

C

M

Y

CM

MY

CY

Danger Men Cooking LCHF

CMY

K

28


29


30


Cimetovi zaviti piškoti

Topla odeja, vonj po praznikih, čaj, dobra družba in cimetovi piškoti. Dodam lahko le še, da so brez dodanega sladkorja. Kaj še čakate? Hitro si pričarajte prijetno praznično vzdušje!

Sestavine: 100 g EKO Sukrin mandljeve moke 100 g mletih mandljev 1 žlička pecilnega praška 60 g sladila Sukrin Melis 1 veliko jajce 50 g masla 3 žličke cimeta

Priprava: Razmaščeno mandljevo moko in mlete mandlje damo v skledo ter primešamo pecilni prašek in sladilo Sukrin Melis. Dodamo jajce in zmehčano maslo ter z rokami zgnetemo testo. Testo razdelimo na dva dela in v eno polovico vgnetemo cimet. Vsak del testa razvaljamo (približno 30 x 20 cm) in ju položimo drug na drugega. Dobro ju stisnemo skupaj, da se kasneje izognemo luknjicam. Testo po daljšem robu tesno zvijemo in ga narežemo na poljubno debele rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nadevamo piškote. Pečemo jih približno 20 minut pri 140 ˚C oziroma dokler ne postanejo zlatorjave barve. V testo lahko dodamo tudi 40 g beljakovinskega praška, a v tem primeru količino razmaščene mandljeve moke zmanjšamo za 30 g.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

31

K

HealthyWorld


Mehki cokoladni piškoti ž

Kdo si ne želi piškotov, ki se kar stopijo v ustih? Za povrh pa so še čokoladni in brez dodanega sladkorja.

Sestavine: 60 g sladila Sukrin Gold 2 jajci 100 g stopljenega masla 100 g stopljene temne čokolade 40 g EKO Sukrin mandljeve moke 1 žlička pecilnega praška pol žličke soli 70 g koščkov temne čokolade

Priprava: Sladilo Sukrin Gold in jajci penasto umešamo. Dodamo stopljeno maslo in stopljeno temno čokolado. Mešanici s kuhalnico primešamo razmaščeno mandljevo moko, pecilni prašek in sol. Vmešamo še koščke temne čokolade in pustimo maso stati približno 30 minut. V tem času ogrejemo pečico na 180 ˚C. Na pekač položimo papir za peko in nanj z žličko nadevamo kepice (pazimo, da je med njimi dovolj prostora, saj se piškoti razlezejo). Iz ene mase dobimo približno 20 do 24 mini ali 10 do 12 velikih piškotov. Mini piškote pečemo približno 5 do 6 minut, velike pa približno 10 do 12 minut. Najboljši so, ko so na otip še mehki. Ohladimo jih na pekaču.

C

M

Y

CM

MY

HealthyWorld

CY

CMY

K

32


33


34


Zimske kroglice

Zimske kroglice so nekaj najbolj preprostega, hitrega in dobrega. Na račun bodo prišli vsi, ki obožujejo skutne tortice, vsi, ki imajo radi vonj po prazničnih začimbah, in vsi, ki obožujejo čokolado.

Sestavine: 200 g kremnega sira 20 g sladila Sukrin Melis 30 g beljakovinskega praška Iso Whey Zero, okus medenjak pol žličke cimeta 10 g kakava v prahu EKO Sukrin kokosova moka za posip

Priprava: Vse sestavine (razen kokosove moke) premešamo in maso za vsaj 15 minut postavimo v hladilnik. Z žlico zajemamo maso in z rokami previdno oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki. Za nekaj časa jih postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

35

K

HealthyWorld


Razpokani piškotki

Čokoladne razpokančke ste verjetno že vsi pokusili oziroma ste za njih že slišali. Kombinacija kokosove moke, orehov in čokolade je enostavno božanska. Zdaj imate možnost, da jih poskusite narediti brez dodanega sladkorja.

Sestavine: 240 g kokosove moke 80 g kakava v prahu 120 g mletih orehov 140 g sladila Sukrin Melis 4 jajca 120 g stopljenega masla 2 žlici mleka mleti orehi za posip

Priprava: Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v večji skledi penasto umešamo s sladilom Sukrin Melis in dodamo dobro ohlajeno stopljeno maslo. Dobro premešamo in z žlico primešamo kokosovo moko, mlete orehe in kakav, da dobimo gosto maso. V drugi skledi iz beljakov stepemo sneg. Beljakov sneg skupaj z mlekom vmešamo v prvo maso. Z rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletih orehih. Kroglice zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pri 200 ˚C pečemo približno 5 do 8 minut, da piškotki razpokajo. Ohladimo jih na pekaču.

C

M

Y

CM

MY

HealthyWorld

CY

CMY

K

36


37


38


Domaci ž prijatelj

Ko pomislim na pecivo v času božiča, se mi v misli pogosto prikrade domači prijatelj. Gre za vrsto suhega peciva, ki je preprosto za pripravo in zelo okusno. Tukaj je moja verzija domačega prijatelja, ki je primerna za vse LCHF privržence in za vse, ki se izogibate dodanemu sladkorju in moki.

Sestavine: 4 jajca 140 g sladila Sukrin lupinica ene limone sok polovice limone 100 g EKO Sukrin mandljeve moke 60 g mletih mandljev 180 g grobo narezanih orehov

Priprava: Jajca in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo limonino lupinico in sok ter premešamo. Nežno primešamo razmaščeno mandljevo moko in mlete mandlje, na koncu pa še grobo narezane orehe. Pečico ogrejemo na 160 ˚C. Maso oblikujemo v dve štručki, ki ju položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 40 minut in še vroče pecivo razrežemo na tanke rezine (vedno režemo še vroče pecivo). Orehe lahko delno ali v celoti zamenjamo za druge oreške in po želji masi dodamo suho sadje.

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

39

K

HealthyWorld


LOW-CARB LIFESTYLE

PEKA BREZ MOKE IN DODANEG SL ADKORJA :)

PRAZNIČNI

15% love POPUST *

Helvetica Neue LT Pro 38 px, tracking -50, kerning Optical LeckerliOne 43 px

LCHFlove

CMYK: 0 / 42 / 100 / 0 CMYK: 80 / 65 / 45 / 50 CMYK: 3 / 4 / 17 / 0 CMYK: 0 / 2 / 7 / 0

*Popust velja za izdelke Sukrin v trgovinah Maxximum Shop po Sloveniji (klikni za prikaz lok narocila@maxximum-shop.com, 01 43 66 024). Popust velja za člane (članstvo je brezplačno).


GA

kacij) in pri nakupu prek poĹĄte (www.lchflove.si in www.maxximumshop.si, Popust velja do 31. 12. 2017 in se ne seĹĄteva z morebitnimi ostalimi popusti.


42


Ž Cokoladno-arašidovi pralineji

Čokoladno-arašidovi pralineji po okusu spominjajo na znano čokoladno ploščico Snickers. Le kdo je nima rad? A pralineji, ki sem jih pripravila za vas, so za razliko od ploščice Snickers veliko bolj zdravi, poleg tega jih je zelo enostavno pripraviti.

Sestavine: 300 g temne čokolade 100 g arašidovega masla 2 žlici kokosove maščobe

Priprava: Čokolado nalomimo na koščke, jo stopimo nad paro in shranimo za kasneje. Arašidovo maslo premešamo s stopljeno kokosovo maščobo, da dobimo tekočo maso. Če ni dovolj tekoča, dodamo še malo kokosove maščobe in premešamo nad paro. Pripravimo si modelčke za pralineje ali papirnate modelčke za mini mafine. S pomočjo čajne žličke dno modelčkov prekrijemo s plastjo stopljene čokolade in damo za 15 minut v hladilnik. Nato dodamo plast arašidove mešanice in vrnemo v hladilnik. Po 15 minutah dodamo zadnjo plast stopljene čokolade. Dobro ohladimo in postrežemo.

Easy Sweets

43


Ameriški piškoti s žcokolado

Pred vami je recept za zdravo različico ameriških hrustljavih piškotov s koščki temne čokolade. Vsak ugriz predstavlja čokoladno presenečenje, zato pri tem receptu ne gre skopariti z njo. Večji ko so čokoladni koščki, boljši so piškoti.

Sestavine: 150 g EKO Sukrin mandljeve moke 25 g EKO Sukrin kokosove moke pol žličke sode bikarbone pol žličke soli 1 vaniljev strok 1 jajce 100 g masla 90 g sladila Sukrin Gold 120 g narezane temne čokolade

Priprava: V posodi premešamo sladilo Sukrin Gold, stopljeno (ne prevroče) maslo, jajce in postrgano sredico vaniljevega stroka, na koncu dodamo na koščke narezano temno čokolado. V drugi posodi premešamo mandljevo in kokosovo moko, sodo in sol. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi sestavinami. Da bodo piškoti enake velikosti, odtehtamo kupčke po 35 do 40 g in jih z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Če imamo pri roki štampiljko za pripravo piškotov, lahko kroglice sploščimo s štampiljko, sicer pa jih enostavno sploščimo z dnom kozarca, ki smo ga v izogib sprijemanju pred tem premazali z maslom. Piškote pečemo pri 130 ˚C, saj se temna čokolada pri višji temperaturi lahko prismodi. Pečemo jih deset minut na eni strani, nato jih previdno obrnemo in pečemo še deset minut.

Easy Sweets

44


45


46


Mandljevi makroni

Ko se iz kuhinje širi vonj po cimetu, pomaranči in čokoladi, se zavemo, da so prazniki pred vrati. Makroni so kot naročeni za razvajanje prijateljev ob skodelici vročega čaja, lahko pa jih poklonite, saj so zelo prikupno darilo.

Sestavine: 300 g mandljevih lističev 150 g sladila Sukrin Melis 4 beljaki 150 g nastrgane temne čokolade ščepec soli 3 žlice vode nastrgana pomarančna ali limonina lupinica cimet (po želji) 1 vaniljev strok temna čokolada za obliv (po želji)

Easy Sweets

47

Priprava: V ponvi s premazom proti sprijemanju premešamo mandljeve lističe, 50 g sladila Sukrin Melis in vodo ter pražimo toliko časa, da mandlji lepo zadišijo in nežno porjavijo. Mandlje ves čas praženja mešamo, da jih ne prismodimo, nato jih popolnoma ohladimo. Beljake stepamo in postopoma dodajamo 100 g sladila Sukrin Melis. Ko dobimo trd sneg, z lopatico nežno primešamo vaniljo, mleti cimet po žeji, pomarančno ali limonino lupinico, sol in nastrgano čokolado. Na koncu primešamo ohlajene pražene mandlje. S čajno žličko naredimo kupčke na pekaču, obloženem s papirjem za peko. Makrone sušimo v pečici pri 90 do 100 ˚C vsaj eno uro (še bolje uro in pol, odvisno od pečice), nato pustimo, da se ohladijo v zaprti izklopljeni pečici. Po želji jih lahko do polovice pomočimo v čokolado.


Kokosovi popsi

Ta sladica je namenjena ljubiteljem kokosa in tortic na palčki – popsov. Razkrivam vam recept za popse brez moke in dodanega sladkorja. Tako zelo dobri so, da izginejo v trenutku.

Sestavine za popse:

Priprava:

100 g EKO Sukrin kokosove moke 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja) 100 ml kokosovega mleka ali vode 2 žlici smetane za stepanje 80 g kokosove maščobe

Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.

Sestavine za obliv: 200 g temne čokolade 30 g kokosove maščobe

Easy Sweets

Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.

48


49


50


Ž Cokoladne plošcice ž

Vam je temna čokolada pregrenka, mlečni in beli čokoladi pa se izogibate zaradi preveč sladkorja? Temno čokolado lahko brez težav spremenite v sladke čokoladne ploščice, ki bodo zadovoljile tudi največje sladokusce.

Sestavine za testo: 400 g temne grenke čokolade 50 g kokosove maščobe 2 žlici sladila Sukrin Melis (po želji lahko več) pest makadamija oreškov goji jagode

Priprava: Večjo desko za rezanje prekrijemo z aluminijasto folijo. Nad parno kopeljo stopimo čokolado in kokosovo maščobo, nato primešamo sladilo Sukrin. Ko se vse lepo poveže in Sukrin stopi, z žličko na desko vlivamo majhne kroge čokolade. Ko je čokolada še tekoča, jo posipamo s sesekljanimi makadamijami in goji jagodami. Čokolado lahko tudi v celoti vlijemo na desko, še tekočo posipamo z mletimi makadamijami in goji jagodami ter jo, ko se strdi, nalomimo ali narežemo na koščke.

Easy Sweets

51


Marshmallows kocke

Verjetno ste že videli v filmih, ko na lesene palčke nataknejo nekakšne okrogle penice in jih malo popečejo na ognju. To so marshmallows, penasta sladica, narejena iz sladkorja, vode in želatine. Zdaj imate priložnost, da naredite čisto prave kocke marshmallows brez sladkorja.

Sestavine za kocke: 3 beljaki 300 g sladila Sukrin Melis 3 vrečke želatine 150 + 100 ml vode vanilja ščepec soli EKO Sukrin kokosova moka za posip pekača

Sestavine za okrasitev: 100 g temne čokolade kokosova moka

Priprava: Želatino stresemo v ognjevarno posodo, dodamo 100 ml hladne vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato dodamo preostalih 150 ml vode in počasi segrejemo, pri čemer pazimo, da voda ne zavre. Takoj ko se želatina raztopi, odstavimo. Beljake in rumenjake ločimo. Beljakom dodamo sol in pričnemo stepati trd sneg, vmes med stepanjem počasi dodajamo sladilo Sukrin Melis. V trd sneg pazljivo prilijemo mlačno želatino in jo na hitro z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti premešamo z beljaki. Maso iz beljakov vlijemo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in rahlo posujemo z razmaščeno kokosovo moko Sukrin. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za štiri ure. Ko je masa dovolj trda, jo razrežemo na manjše kocke, ki jih na hitro potopimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovo moko.

Matejeva LCHF kuhinja

52


53


54


Pomarancno-cimetovi ž trikotniki Poznate Jaffa piškote in imate radi cimet? Slaščica pred vami bo v vas prebudila spomine na Jaffa piškote, namesto čokolade pa bo piko na i dodal cimet.

Sestavine za biskvit: 60 g + 10 g EKO Sukrin kokosove moke 10 g EKO Sukrin mandljeve moke 25 g zmehčane kokosove maščobe 2 jajci 50 g sirupa Sukrin Fiber Sirup Gold 60 g sladila Sukrin 80 ml sladke smetane pol vrečke pecilnega praška ščepec soli nastrgana lupinica ene pomaranče

Sestavine za glazuro: 55

30 g kokosove maščobe 10 g sladila Sukrin Melis 1 žlička pomarančnega soka

Priprava: Pečico segrejemo na 180 ˚C. V skledi premešamo 60 g razmaščene kokosove moke Sukrin in ostale suhe sestavine za biskvit ter stopljeno kokosovo maščobo. V drugi posodi stepemo jajci s sladilom Sukrin. Prilijemo sladko smetano in sirup FiberSirup Gold ter nadaljujemo stepanje, dokler masa ni penasta. Nato dodamo preostalih 10 g razmaščene kokosove moke Sukrin in na hitro premešamo, da se masa zgosti. 30 g te mase damo na stran, ostalo prilijemo k mešanici v prvi posodi in dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglo, ki jo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, sploščimo v krog debeline ca. 1 cm in premera ca. 17 cm. Krog razdelimo na osem večjih ali 16 manjših trikotnikov in jih ločimo. Trikotnike s pomočjo čopiča premažemo z maso, ki smo jo pred tem shranili. Pečemo jih 15 minut. Medtem ko se trikotniki pečejo, stopimo kokosovo maščobo, ji primešamo sladilo Sukrin Melis in pomarančni sok ter odstavimo, da se ohladi. Pečene trikotnike ohlajamo vsaj 30 minut, nato jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se strdi, in postrežemo.

Matejeva LCHF kuhinja


Medenjakove skutne kocke

Zame ni božiča brez medenjakov, da ne govorim, kako velik ljubitelj skutnih tort sem. Tokrat sem združil oboje, saj se mi ni dalo speči ne enega ne drugega, in nastale so res dobre medenjakove skutne kocke.

Sestavine za testo: 80 g EKO Sukrin mandljeve moke 20 g EKO Sukrin kokosove moke 100 g sladila Sukrin 15 g kakava 2 jajci ščepec soli polovica vrečke mešanice začimb za medenjake

Sestavine za nadev:

Priprava: Sestavine za testo stresemo v posodo, dobro premešamo in zgnetemo v kroglo. Od dobljenega testa odvzamemo 150 g, naredimo kroglo in shranimo v hladilnik. Preostalo testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in ga poravnamo z roko. Nato se lotimo nadeva. Vse sestavine premešamo in kremo prelijemo čez testo. Pečemo pet minut pri 180 ˚C, nato vzamemo pekač iz pečice in po vrhu posujemo nastrgano testo, ki nam je ostalo od prej, ter pečemo še 25 do 30 minut. Ohlajeno sladico narežemo na kocke in postrežemo.

300 g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia) 50 g sladila Sukrin 1 jajce 1 žlička cimeta vanilja Matejeva LCHF kuhinja

56


57


58


Snickerdoodle piškoti

Enim bolj, drugim pa manj znani Snickerdoodle piškoti so piškoti z velikooo sladkorja in cimeta. Med Američani so v predbožičnem času zelo priljubljeni, v zadnjem času pa osvajajo tudi slovenske kuhinje. In zakaj ne bi naredili takih brez moke in dodanega sladkorja, ki so vseeno zelo sladki in s polnim okusom po cimetu?

Sestavine za piškote: 300 g EKO Sukrin mandljeve moke 200 g sladila Sukrin Melis 2 jajci 150 g masla 1 pecilni prašek vanilja

Sestavine za posip:

Priprava: Vse sestavine za piškote damo v posodo in mešamo, dokler ne dobimo zelo kompaktnega testa. Testo pustimo počivati deset minut, nato z roko oblikujemo kroglice, težke 15 g, ki jih povaljamo v mešanici sladila Sukrin in cimeta. Kroglice postavimo na pladenj, obložen s papirjem za peko, ter jih na tanko sploščimo z dnom kozarca ali z drugo ravno podlago. Pečemo jih 8 do 9 minut v predhodno segreti pečici pri 180 ˚C.

40 g sladila Sukrin 30 g cimeta

Matejeva LCHF kuhinja

59


Rum-kokos jupiji

Zagotovo poznate rum-kokos kroglice. Piškote in sendviče pa tudi vsi poznamo. Ko združimo rum-kokos, piškote in sendviče, nastanejo rum-kokos sendvič piškoti, imenovani rum-kokos jupiji.

Sestavine za piškote:

Priprava:

200 g EKO Sukrin mandljeve moke 30 g kakava v prahu 4 jajca 300 g sladila Sukrin Gold 50 g kokosove moke + nekaj žlic za okras 50 g masla 100 ml sladke smetane 60 ml ruma pol vrečke pecilnega praška ščepec soli

V posodi premešamo vse suhe sestavine za piškote, nato dodamo še mokre. Dobro pregnetemo in s testom napolnimo brizgalno vrečko. Testo v obliki krogov nabrizgamo na pekač, obložen s papirjem za peko (iz te količine bi morali dobiti 50 kroglic, kar pomeni, da bo na koncu nastalo 25 jupijev). Pečemo 10 do 20 minut v predhodno segreti pečici pri 150 ˚C. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo. Medtem pripravimo kremo. Najprej penasto stepemo maslo s sladilom Sukrin Melis. Nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. S kremo napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

Sestavine za nadev: 200 g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia) 200 g masla 100 g sladila Sukrin Melis 20 ml ruma 50 g kokosove moke vanilja Matejeva LCHF kuhinja

60


61


62


ž Rahli cimetovi razpokancki Če ste bili nekoč ljubitelj klasičnih razpokančkov, vam bodo tudi tile brez pšenične moke in dodanega sladkorja zelo všeč. Piškoti so zelo rahli, slastni in praznični ter seveda brez moke, glutena, dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov.

Sestavine:

Priprava:

50 g EKO Sukrin mandljeve moke 40-50 g EKO Sukrin kokosove moke* 100 g mletih mandljev 6-7 žlic sladila Sukrin 100 g kokosovega mleka 5 g pecilnega praška 2 jajci 1-2 žlički cimeta 20 g kokosove maščobe

V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Masi ročno s kuhalnico postopoma dodamo suhe sestavine. Mešanica ne sme biti preveč mokra. Testo pustimo počivati nekaj časa v hladilniku, da se sestavine prepojijo in da je testo dovolj čvrsto za oblikovanje.

*količina je odvisna od gostote kokosovega mleka (če je zelo redko, damo moke več, in obratno)

Pečemo približno 10 do 12 minut pri 160 ˚C. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.

Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Razmik med kroglicami naj bo 2 do 3 cm. Kroglic ne pritiskamo k pekaču, saj bodo le tako nastali lepi razpokančki.

Top Fit MAMA

63


ž Kokosove poticke

Vam je všeč okus kokosa s pridihom pomaranče in prazničnega cimeta? Če ste odgovorili pritrdilno, vas bodo te kokosove potičke, ki se kar topijo v ustih, očarale. Pripravljene so brez mleka, moke in glutena ter so brez dodanega sladkorja.

Sestavine za 12 potick: ž 3 jajca 150 g kokosovega mleka 60 g stopljene kokosove maščobe 30 g EKO Sukrin mandljeve moke ali mletih mandljev 120 g kokosove moke 60-80 g sladila Sukrin aroma pomaranče in ščepec cimeta pol vrečke pecilnega praška

Priprava: V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma dodamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Maso nadevamo v silikonske modelčke za mini potičke (lahko tudi v modelčke za muffine). Pečemo približno 20 minut pri 160 ˚C. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.

Top Fit MAMA

64


65


66


Ž Cokoladne kroglice brez peke Če potrebujete idejo za hitro pripravljeno sladico, ne da bi prižgali pečico, so te preproste čokoladne kroglice odlična izbira. Poleg tega, da imajo malo ogljikovih hidratov in so brez glutena, so primerne tudi za vegane.

Sestavine: 70 g kokosove moke 70 g mletih mandljev 5-6 žlic sladila Sukrin 70 g sesekljane temne čokolade 1 žlička cimeta 2 žlici kakava v prahu 50 g kokosove maščobe 120 g mandljevega masla ali masla indijskih oreščkov

Priprava: V posodo damo vse suhe sestavine (razen čokolade) in dobro premešamo. Dodamo zmehčano kokosovo maščobo in mandljevo maslo (ali maslo indijskih oreščkov) in ročno zgnetemo v testo. Na koncu vgnetemo še koščke čokolade. Maso damo za 30 do 60 minut v hladilnik, nato iz nje oblikujemo za oreh velike kroglice in jih shranimo v hladilnik.

Top Fit MAMA

67


Praznicni ž kakavovi grižljaji

Brownije nedvomno poznate. Naj vas tokrat pospremijo tudi med prazniki s svojim nezamenljivim kakavovim okusom ter pridihom limone in cimeta.

Sestavine za biskvit: 30 g kakava v prahu 30 g Fiberfin moke Sukrin 180 g mletih lešnikov ali indijskih oreščkov 1 žlička cimeta pol vrečke pecilnega praška 90 g sladila Sukrin 30 g sirupa Fiber Sirup Gold 3 jajca 150 g masla indijskih oreškov 150 ml vode 50 ml soka limone

Sestavine za preliv:

Priprava: V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.

70 g temne čokolade 30 g kokosove maščobe 20 g sirupa Fiber Sirup Gold

ž boste Dodatno (ce biskvit prerezali): nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)

Top Fit MAMA

68


69


70


Pralineji z ingverjem in cimetom Preprosto praznično. Besedna zveza, ki najbolje opisuje pralineje, pripravljene po receptu v nadaljevanju. Le nekaj sestavin, malce truda in ustvarili boste odličen priboljšek.

Sestavine: 100 g kakavovega masla 20 g zdrobljenih kakavovih zrn 20 g kakava v prahu 2 žlici sladila Sukrin 1 manjša žlička ingverja v prahu ščepec cimeta (lahko tudi več, če imate radi okus cimeta)

Priprava: Nad vodno paro raztopimo kakavovo maslo. Ko je popolnoma raztopljeno, dodamo preostale sestavine (zdrobljena kakavova zrna dodamo nazadnje) in dobro premešamo. Maso nekaj časa mešamo nad paro, nato jo razporedimo v izbrane modelčke. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato jo damo v hladilnik, da se do konca strdi, in postrežemo.

Top Fit MAMA

71


Namazi iz oreškov in semen brez dodanega sladkorja :)

* Popust velja za izdelke Almitas* trgovinah Maxximum Shop p (www.lchflove.si in www.maxximumshop.si, narocila@maxximu brezplačno). Popust velja do razprodaje zalog in se ne sešteva


po Sloveniji (klikni za prikaz lokacij) in pri nakupu prek pošte um-shop.com, 01 43 66 024). Popust velja za člane (članstvo je z morebitnimi ostalimi popusti. *Ne velja za lešnikov namaz.

50% CENEJE*


E-knjižico Božično-novoletni LCHF recepti sestavlja 30 receptov sedmih avtorjev, ki se prehranjujejo po načelih prehrane LCHF, torej z malo ogljikovimi hidrati in veliko maščobami. E-knjižico si lahko naložite na svoj računalnik ali natisnete, ni pa je dovoljeno uporabljati za komercialne namene.

Recepte so prispevali:

Uroš Sobočan – Danger Men Cooking LCHF www.facebook.com/DangerMenCookingLCHF

MEN COO ER K NG

G IN

DA

Staša Grom – Stašina fit kuhinja www.facebook.com/fit.kuhinja

SINCE

2010

LCHF

Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik – HealhyWorld www.facebook.com/healthyworldwithkaja Eva Cotič – Easy Sweets www.facebook.com/EasysweetsEva Matej Mejak – Matejeva LCHF kuhinja www.facebook.com/Matejeva.kuhinja Marija Paladin – Top Fit MAMA www.facebook.com/topfitmama

Top Fit MAMA

love

Izdajatelj: Maksimum d.o.o., Parmova 51, 1000 Ljubljana Oblikovanje in prelom: Uroš Sobočan Helvetica Neue LT Pro 38 px, tracking -50, kerning O Fotografije: osebni arhiv avtorjev receptov LeckerliOne 43 px Lektor: Gregor Palčnik 2. izdaja Leto izdaje: 2017

LCHFlove

Praznične sladice brez moke in dodanega sladkorja  

V brezplačni e-knjižici PRAZNIČNE SLADICE BREZ MOKE IN DODANEGA SLADKORJA je 30 receptov, ki ustrezajo načelom LCHF-prehrane. Recepti ne vse...

Praznične sladice brez moke in dodanega sladkorja  

V brezplačni e-knjižici PRAZNIČNE SLADICE BREZ MOKE IN DODANEGA SLADKORJA je 30 receptov, ki ustrezajo načelom LCHF-prehrane. Recepti ne vse...

Advertisement