Page 1

Hovednytt

Side 7.

Uskyldig dømt Selma Øfsthus Gravir

I mars 1992 ble Johan Magnussen (58) dømt for drap på sin kone og deres 2 barn. Etter 18 år i fengsel ble han løslatt. Dette kan være tidenes justismord i Norge, forteller Arne Hansen, justispolitisk talsmann i SV. - Det Norske Rettsstaten har begått en stor feil og det beklager jeg, sier en sjokkert Jens Hartmann, dommer. I går ble Johan Magnussen løslatt. Utenfor fengselet sto hans bror og mor. Tårene sprutet da de så han komme ut etter 18 år. - Jeg trodde han var en morder. Hans far døde og trodde han var en morder. I 18 år trodde jeg min egen sønn var en morder! Jeg skammer meg over at jeg ikke trodde på han da han sa han var uskyldig, gråter Sanne Magnussen. Johan skaffet en privatdektektiv etter 16 år i fengsel. Han fant de egentlige svarene. - Det var ikke vanskelig. Jeg skjønner ikke at politiet kunne ta så feil i denne saken, sier Svein Olsen, privatdektektiv.

- Jeg har ikke drept noen, jeg er ingen morder. Johan Magnussen kan ikke telle hvor mange ganger han har sagt dette de siste 20 årene. - Noen dager trodde jeg at jeg hadde drept dem, jeg fikk ikke sove fordi jeg ikke hadde svar. Hvis det ikke var meg, hvem var det da? Så da konkluderte jeg med at det var meg selv. På de dagene vurderte jeg å ta livet mitt. Men så kom de dagene jeg var sikker på at det ikke var meg. Heldigvis var det flest av dem, sier Johan Magnussen. - Han skal selvfølgelig få erstatning for dette, sier Arne Hansen til Hovednytt.

Broren til Johan, Lars Fredrik Magnussen, vil ikke uttale seg om dette, men hans mor forteller at han tar dette svært tungt. Morderen har fremdeles ikke blitt funnet, men politiet er på saken. - Jeg kan dessverre ikke fortelle mer enn at vi jobber med saken. Vi beklager veldig for at denne saken utviklet seg på denne måten, sier politidirektør i Oslo & Akershus, Jan Løkke. - Jeg får ikke sove før morderen er tatt, jeg kan ikke forstå hvorfor noen ville gjøre noe så grusomt mot noen så gode mennesker, sier en trist Johan Magnussen.

Reportasje  

I mars 1992 ble Johan Magnussen (58) dømt for drap på sin kone og deres 2 barn. Etter 18 år i fengsel ble han løslatt. Dette kan være tidene...

Advertisement