Page 1

Voldtekt

Hovednytt

Mellom 8 000- 16 000 norske kvinner blir voldtatt hvert år. Rundt en prosent av overgriperne straffes. Side 6.

RC-møte på Føyka Her skjer det litt av hvert i dag. Blant annet en helikopterpilot som skal prøve å klippe gresset, men det er dessverre grus her. Og man får se hva man gjør hvis bilen snurrer på et hopp. Side 5.

Snøen på Kilimanjaro forsviner Snøen på Kilimanjaro smelter så raskt at den snart vil være borte. Forundrede vitenskapsfolk strømmer nå til Afrikas høyeste fjell, for å studere et fenomen de foreløpig ikke kan forklare.

Sweet Rumble

Field Production Nå skal vi ta deg bak filmingen og produksjonen av Field Productions Side by side.

Uskyldig dømt


På lørdag gikk Sweet Rumble av stabelen i Trysil, og stemningen var på topp. Med fantastisk nye ski og snowboard kjørere. Side 11.

I mars 1992 ble Johan Magnussen (58) dømt for drap på sin kone og deres 2 barn. Etter 18 år i fengsel ble han løslatt. Dette kan være tidenes justismord i Norge, forteller Arne Hansen, justispolitisk talsmann i SV. Side 7.

Hovednytt

Side 2.

Snøen forsvinner fra Kilimanjaro Snøen på Kilimanjaro smelter så raskt at den snart vil være borte. Forundrede vitenskapsfolk strømmer nå til Afrikas høyeste fjell, for å studere et fenomen de foreløpig ikke kan forklare.

Fra 1912 til 2000 ble 80 prosent av isbreen på toppen av 5.895 meter høye fjellet blitt borte. Hvis nedsmeltingen fortsetter i same tempo vil isen vare borte en gang mellom 2015 og 2020. I 1912, da breområdene for første gang ble kartlagt på vitenskapelig vis, dekket isbreen på Kilimanjaro et område på tolv kvadratkilometer. For to år siden var området redusert til 2,6 kvadratkilometer. Nedsmeltingen har ikke skjedd jevnt og trutt over disse 88 årene, men tiltatt i styrke og tempo den siste tiden. Forskere tror dette delvis er en utslag av drivhuseffekten, bileksos og industriutslipp skaper forurensning i atmosfæren

som stenger varmeutstråling fra jorden inne, mens solens bestråling av jorden slipper igjennom og gjør kloden stadig varmere. I dag er det 5895 meter høye fjellet i Tanzania nesten fritt for is og snø. En studie fra 2009 viste at 85 prosent av isen som dekket fjellet i 1912 er forsvunnet. I 2007 var det bare en fjerdedel så mye is som i 2000, og Afrikas høyeste fjell kan være helt bart om et par tiår. En så dramatisk endring er ikke registret de siste 11.700 årene, og Kilimanjaro er blitt et symbol på hvilke konsekvenser den globale opp varmingen får.


Hovednytt

Side 3.

ULYKKE UTENFOR SANDVIKA Av: Johanne Sætre Hammerlund Kilder: På åstedet

Beruset trailersjåfør kolliderte med en passasjerbil utenfor Sandvika, tirsdag 7.desember kl.06:40. Kvinne(40), jente(9) drept på stedet, gutt(12) hardt skadet og mann(50) lett skadet. Trailersjåføren er dømt for uaktsomtdrap.

Vitsemester for 5. Gang! Onsdag den 11. Nov. var det norgesmesterskap i vitser. Det var 200 som stilte opp for å prøve å bli Norges nye vitsemester. Mesterskapet foregikk i samfunnshuset på Majorstua. For 5. Gang på rad tok Selma Øfsthus Gravir gullet.

2 omkom under nødlanding i Moskva

Kvinnen og jenta døde på stedet, men gutten ble kjørt med luftabulanse til Ullevål sykehus. Kvinnen og barna satt i passasjerbilen og mannen i traileren. Mannen var i beruset tilstand og sovnet foran rattet. Han var på vei til Drammen fra Lillestøm, ved Sandvika sovnet han. Traileren begynte å svinge veldig mye, da han traff autovernet begynte traileren å snurre rundt og traff en passasjerbil bakfra. Passasjerbilen miset kontrollen og begynte å snurre rundt. Bilen smalt inn i autovernet og traileren kom rett etter. Passasjerbilen ble så hardt skadet at det var et under at gutten overlevde kollisjonen. Strekningen fra Sandvika og til Slependen er stengt til det er blitt ryddet opp lyktestolper, autovern og bilrester.

To personer mistet livet og 56 ble skadet da et passasjerfly i går måtte nødlande i Moskva på grunn av motorsvikt. Passasjerflyet fra selskapet Dagestan Airlines med 155 personer om bord hadde akkurat tatt av fra Vnukovo-flyplassen utenfor Moskva. Etter en halvtime fikk Tupolev154-maskinen problemer med motorene, og vendte tilbake til Moskva. Da flyet nødlandet på Domodedovo-flyplassen, hadde alle tre motorene sviktet. Årsaken til ulykken var i går enda ikke kjent. (NTB-Reuters-AFP)


Hovednytt

Side 4.

Solstormene kommer

Bombe i kofferten

Av: Selma Øfsthus Gravir

I 2003 rammet en kraftig solstorm jorda. Den var så kraftig at det gikk ann å lese avisa i Nordlyset, i 2013 kommer en kraftigere storm. Da vil vi miste strømmen. Et utbrudd defineres som en solstorm når det sendes ut så mye ladete partikler mot oss at jordens magnetfelt løper løpsk. Det slipper løs enorme mengder energi, som fanges opp av kraftledninger, og kan brenne i stykker strømnettet. Stormen kan være sterk nok til at store områder må klare seg uten strøm i flere måneder. 1. september 1859 traff en monster-solstorm jorda. Heldigvis var ikke de som levde den gang avhengige av elektronikk. - Slike stormer vil mest sannsynlig komme igjen, men om det skjer de neste 10 år, eller de neste 200 år, vet vi ikke. Pål Brekke, astronom (2009). Så det store spørsmålet er: Har vi blitt for avhengige av elektronikk til å klare oss uten? Svaret vil nok være forskjellig etter hvem vi hadde spurt, men nå spør jeg meg selv. Mitt svar er ja.

Prøv og tenk dere en hverdag uten elektronikk, det er umulig. Vi bruker elektronikk til alt; å lage mat, å ringe, å varme opp huset osv. Hvis alt plutselig hadde blitt tatt vekk fra oss, hva da? Hvordan skulle vi fått mat? Hvordan skulle vi fått gjort noe? Men på en annen side, kanskje vi ikke er så avhengige som vi tror.

Lørdag 3. Desember ble det funnet en bombe på Gardermoen flyplass. Det var en blå koffert som hadde ligget uten oppsyn i over en time. Security vakter fjernet kofferten og den ble senere ødelagt. Flere overvåkningskamerar så at kofferten ble satt der av en person.

Kanskje vi har godt av å få en pause fra all elektronikken. Ville det ikke vært fint å dra på hytta uten å få mange jobbtelefoner? Ville det ikke vært koselig å sitte en kveld å prate istedenfor å se på tv? Kanskje, kanskje ikke. Hvis solstormene kommer er det ingenting å gjøre, men Det var en slikk koffert som ble satt ved lukke 3 på vi kan i alle fall prøve å Gardermoen gjøre det beste ut av det.


Hovednytt

Side 5.

RC møte på føyka Av: Morten Vestland 7/12-2010

Det er veldig mye liv her akkurat nå og alt du kan høre er lyder av RC motorer og det er utrolig hvor mye lyden en slik motor kan lage, det er så høy at man kan høre at de vrenger i ørene. Nå begynner de og gjøre her, nå kan man se et helikopter fly opp ned og han som flyr det sa nettopp at han har klippet gresset på den måten en gang før. Men ikke mer enn en gang fordi det ødela rotoren og akslingen. Bare for å få sakt det stinker det metanol og olje. Nå skal de begynne å kjøre med RC-bilene og nå kjører de på hopper, nå ser det ut til at tre av dem skal gå på taket, men nei de ga gass for å få bilen til å rette seg opp. Yes, nå kommer gærningen med en Baja 6b, ja, der gikk han på taket og der kommer det en Baja

5b som ikke har rett forstilling lengre for den landet på forhjulene. Nå kommer flyene, men dessverre kan de ikke fly trippeldekkeren. Nå på slutten skal de la de som vi prøve å fly et fly som har ekstra kontroll sånn at han som lærer det bort kan ta kontrollen hvis det går galt. Det som gjør at bilene vil rette seg opp når de gir gass er avhengig av hvilken vei bilen vipper. Gir man gass går den bakover, bremser man går den forover og til den veien man svinger.


Hovednytt

Side 6.

Voldtekt i Norge! Av: Johanne Sætre Hammerlund Kilder: rights.no, wikipedia og bt.no.

Mellom 8 000- 16 000 norske kvinner blir voldtatt hvert år. Rundt en prosent av overgriperne straffes.

Voldtekt er et stort problem i Norge. Mange norske kvinner blir voldtatt hvert år. Scanpix (Foto)

Hva er egentlig voldtekt? Voldtekt er en forbrytelse, der offeret tvinges til seksuell omgang, med vold eller trusler. Forbryteren trenger ikke å bruke fysisk makt, men kan bruke narkotika i offerets drink/mat. Voldtekter kan skade offeret resten av livet, fysiske skader og psykiske skader. I 2004 skulle femten år gamle Kari over til en kamerat for å se en film. Kameraten var tre år eldre, og de hadde vært gode venner lenge. Kari trodde det skulle bli en koselig kveld, hvor de bare skulle slappe av og se en film, men det ble endring i planene. Da Kari kom til kameraten låste han fort døren og tok fra henne mobiltelefonen og nøkler. Han sa at hun

ikke fikk gjenstandene tilbake før hun hadde hatt sex med han. Så ble hun presset ned i en seng, revet av klærne og han tok helt kontroll over kroppen hennes. Hun hadde skreket, og prøvd å rive seg løs fra han, men det var umulig. Det er ikke bare Kari som har opplevd dette, det gjør også flere tusen andre norske kvinner hvert år. Av voldtektene som skjer hvert år er det bare 10 prosent av sakene som er kjent for politiet. De siste fem årene har det steget voldsomt i antall anmeldte voldtekter. Hvorfor blir ikke flere anmeldt og dømt? -Det er nok mange som vil synes det er flaut, at noen har bare tatt kontroll over kroppen deres. Og at de ikke har klart å kjempe imot. -Hvilken relasjon offeret har til forbryteren er nok en av grunnene. -Om offeret ikke kjenner forbryteren og ikke har en beskrivelse av personen, er det vanskelig for politiet å finne den skyldige. -Hvis du ikke har et bevis (for eksempel legeerklæring) er det ikke sikkert politiet tror deg. -Jeg tror det er mange av ofrene som kan tenke: er dette min skyld, har jeg ledet til dette (med flørting)? Dette er dessverre noen av årsakene til at ikke voldtektsofrene går videre med sin sak i dag.


Hovednytt

Side 7.

Uskyldig dømt Selma Øfsthus Gravir

I mars 1992 ble Johan Magnussen (58) dømt for drap på sin kone og deres 2 barn. Etter 18 år i fengsel ble han løslatt. Dette kan være tidenes justismord i Norge, forteller Arne Hansen, justispolitisk talsmann i SV. - Det Norske Rettsstaten har begått en stor feil og det beklager jeg, sier en sjokkert Jens Hartmann, dommer. I går ble Johan Magnussen løslatt. Utenfor fengselet sto hans bror og mor. Tårene sprutet da de så han komme ut etter 18 år. - Jeg trodde han var en morder. Hans far døde og trodde han var en morder. I 18 år trodde jeg min egen sønn var en morder! Jeg skammer meg over at jeg ikke trodde på han da han sa han var uskyldig, gråter Sanne Magnussen. Johan skaffet en privatdektektiv etter 16 år i fengsel. Han fant de egentlige svarene. - Det var ikke vanskelig. Jeg skjønner ikke at politiet kunne ta så feil i denne saken, sier Svein Olsen, privatdektektiv.

- Jeg har ikke drept noen, jeg er ingen morder. Johan Magnussen kan ikke telle hvor mange ganger han har sagt dette de siste 20 årene. - Noen dager trodde jeg at jeg hadde drept dem, jeg fikk ikke sove fordi jeg ikke hadde svar. Hvis det ikke var meg, hvem var det da? Så da konkluderte jeg med at det var meg selv. På de dagene vurderte jeg å ta livet mitt. Men så kom de dagene jeg var sikker på at det ikke var meg. Heldigvis var det flest av dem, sier Johan Magnussen. - Han skal selvfølgelig få erstatning for dette, sier Arne Hansen til Hovednytt.

Broren til Johan, Lars Fredrik Magnussen, vil ikke uttale seg om dette, men hans mor forteller at han tar dette svært tungt. Morderen har fremdeles ikke blitt funnet, men politiet er på saken. - Jeg kan dessverre ikke fortelle mer enn at vi jobber med saken. Vi beklager veldig for at denne saken utviklet seg på denne måten, sier politidirektør i Oslo & Akershus, Jan Løkke. - Jeg får ikke sove før morderen er tatt, jeg kan ikke forstå hvorfor noen ville gjøre noe så grusomt mot noen så gode mennesker, sier en trist Johan Magnussen.


Hovednytt

Side 8.

Dyremishandling Av:Johanne Sætre Hammerlund Kilder:daria.no og Johanne.

Dyremishandling er en grusom lidelse som skjer mot dyr for at mennesker skal få det «bedre». Men har vi, mennesker, rett til å gjøre dette?

Til dyreforskning er det flere tusen dyr som blir satt under kniven eller sprøyten. I 1999 var ca 600.000 dyr som ble brukt til dyreforsøk. Dette var bare i Norge, men over hele verden er det flere milliarder av dyr hvert år. Disse dyrene blir satt til forskning av nye legemidler, undervisning og vanlig forskning. Dyrene blir tvangs foret med giftige stoffer, påført kreftbyller og operert flere ganger. De fleste forsøksdyrene er små dyr, for de gir ikke fra seg samme smerte som større dyr. Forskerne bruker mye rotter og mus for de gir ikke samme glede for mennesker som hunder og andre dyr gjør. Det er derfor de fleste mennesker ikke har like mye medfølese for dem. Derfor er det lettere å overse en rotte lide enn en hund. Jo mindre følese man har til dyr jo lettere er det. Men jeg spør en gang til er dette riktig? Skal de små dyrene lide for at de ikke er så kosete? Bare for at de er små, betyr det ikke at de ikke har føleser. Jeg tror de fleste mener at mennesker er mere verdt enn dyr og derfor har de rett til å forske på dem. Det er vel kanskje ikke helt riktig,

dyr har også et hjerte, bold som strømmer gjennom kroppen, en hjerne som virker og føleser. De kan kjenne smerte, de kan forstå, men alt på sin egen måte. Bare fordi de er mindre og søte betyr ikke det at dumme, de har et liv de også, de vil leve livet som mennesker vil, ikke bli satt i et lite bur og lide. Ja, jeg vet de lever ikke like lenge som oss, og kan ikke kominisere med oss, vet at vi er kommet lengre i utviklingen enn dem, men de har fortsatt et liv. Et liv hvor blodet blir pumpet gjennom kroppen, et liv hvor man kan løpe så fort man kan, et liv hvor de kan spise så mye de vil, et liv hvor de kan leve. De lever nå, men hvis vi fortsetter med dyremmishandling kan det være vi ikke kan vise barna våre hvilke dyr som løp i skogen og lekte med hverandre. De dyrene som løp gjennom skogen med farger i pelsen og et friskt hjerte. Stemmen min er bare en liten skrøplig stemme i verden, bare en jente som sier hva hun mener. Men jeg håper ved å skrive min mening ned på et ark, at flere vil høre min stemme og sette en stopper for dette. Tenk på dyrene, de har et liv og et hjerte de også.


Hovednytt

Side 9.

Side by side satte rekord høye ulovlige Downloads! Nå skal vi ta deg bak filmingen og produksjonen av Field Productions`s Side by side.

Filip Christensen (22)

”Hvor gammel var du først da du begynte å filme ski?” ”De første årene var vel 14-15 eller no.” ”Hvordan kom du på å begynne å filme så tidlig?” ”Hmm, men når kom alle de andre da?” ”De fleste kom året etter siden Funky Field tydeligvis var er stor suksess, men Tom Wallisch kom med i fjor.”

”Nei, Faktisk så startet jeg med en episode serie (webisode) som var kalt ”nei, først Funky Field”. Hvor Aleksander Aurdal og PKHunder (Per Kristian Hunder) dro rundt i Oslo og shootet noen urbans, med funky reagy musikk”

på de store hoppene hvor vi bruker heli. Bruker vi R.E.D og ”ZoomLeans” objektiv.”

”Hva gjør Field om sommeren?”

Revolver kommer snart, Fields 5. film.

”Noen av oss drar opp til Juvass summer skisenter og står på ski der og filmer, men når vi ikke kan det heller drar vi over i de lokale skateparkene om morgenen og redigerer film om kvelden.”

”Jeg prøvde å være litt kul å henge med gutta i klassen som hadde begynt å stå på Twintip, men jeg var ikke så god så jeg bare begynte å følle etter dem med en mobil eller noe lignende. Så kom ”Level 1”s film Balanse, den filmen ga meg vel mest inspirasjon til å kjøpe et bra kamera og begynne å filme.”

”Bruker dere lang tid på å redigere filmene?”

”Da begynte du å lage ”Get Lucky?”

”I de fleste clipene bruker vi Canon Eos7D og ”wideleans” objektiv, mens

”Vi bruker hele året vis man teller med pauser, men uten pauser er det noe rundt 10 døgn i strek.” ”Hva slags kamera og objektiv bruker der under filming?”

Ok, tusen takk for tiden din Jo, det var bare hyggelig.


Hovednytt

Side 10.

Bobby Brown var best i Trysil?

Defiantly the coldest comp. ever! -Brown

På lørdag gikk Sweet Rumble av stabelen i Trysil, og stemningen var på topp. Med fantastisk nye ski og snowboard kjørere. I finaleomgangen hevet nivået seg et par hakk fra kvalifiseringen og både ski og snowboarderne endte opp med kjøring i verdensklasse.

På det isete og krevende underlaget gikk plutselig de fleste lengre og lengre for å sette noen de mest imponerende triks, spesielt for så tidlig på sesongen å være. Den beste fra Norge var Klaus Finne og endte opp på 4. Plass under Jf Houle på 3., Bene Mayer på 2. Og Bobby Brown på 1. Personlig syntes jeg at Klaus Finne burde vunnet over Jf Houle fordi han gikk mye større og lengre, men det er vel fordi jeg er Norsk. Bobby kjørte rett over til ”movie boothen” for å ta noen intervjuer i det han vant. Bobby tok med seg Sweet Rumble beltet hjem fra den kjente utøveren PK Hundre,

men til neste år så skal nok PK få tilbake beltet.I år var PK Skadet på grunnet brukket kragebein som han brakk når han skulle øve til Sweet Rumble. Han tok en ”dubblecork”, men snøen var så myk at ble kastet framover og brak kragebeinet. ”Nei, jeg er ikke skuffet for en fjerde men det er jo litt kjipt når jeg egentlig gjør et bedre triks en JF. Sa Klaus til Hovednytt.


Hovednytt

Side 14.

RC-bil eksploderte av Morten Vestland 7/12-2010

To gutter på 10 år var ute og kjørte med en Tamiya 4,8 da den eksploderte, guttene sto 5-6 meter unna bilen da det skjedde. Begge guttene havnet på akutten med alvorlig brannskader. Dette førte til et synkende salg av RC-biler i Tvedestrend,der ulykken skjedde. Dette kan ha ført til et angrep på de som lager bilene. Til å undersøke bilene for feil, og restene av den eksploderte bilen. En mulig forklaring: Bilens clutch var øderlagt og det førte til at motoren fikk et for høyt turtall. Turtallet fikk toppen til å eksplodere og på grunn av varmen fra motoren hadde den mest sannsynlig fått bensinen til å koke. Når det sa pang så sprengte toppen så på grunn av den varme metanolen så sprengte den også.

Vi vil ha fotball-VM i januar FOTBALL: Franz Beckenbauer ønsker at fotball-VM i 2022 avvikles på vinterstid for å unngå heten gulfen. Sommeren i Qatar er av det ekstremt varme slaget og ikke egnet for fotball, ifølge FIFAmedlemmet. - vi må vurdere i januar og februar, når det er rundt 25 grader i Qatar. Hvorfor skal man ikke gjøre det? Oppsettet for de store ligaene i Europa endres i 2012 og vil ikke påvirkes i like stor grad. Det vil også være et godt alternativ til å sette opp svært kostbare airconditionsystemer, sa tyskeren. (NTB)


Hovednytt

Side 16.

Det er bare 565 millioner?

EU-kommisjonen har gitt en bot på 565 millioner kroner til flyselskapet SAS. EU-kommisjonen mener at SAS har brukt ulovlig prissamarbeid om flyfrakt, melder den franske avisen Le Monde. Tolv flyselskaper er ilagt til sammen 800 millioner euro, tilsvarende 6,5 milliarder kroner, i bøter av EUkommisjonen. Blant selskapene er KLM, Air France og British Airways… Selskapene forstår ikke ordentlig dette med fri konkurranse, og har ikke vært vant til å ha så streng lovgivning som man har i EU. Men de kan ikke skylde på noe, selskapene kjenner

reglene og bryter dem i håp om ikke å oppdages. Disse pengene betyr ikke så mye for SAS fremtid, men SAS er grundig irritert på grunna de strenge reglene. ”Man mister penger unødvendig. Og det er klart at når man samtidig får bidrag fra skattebetalerne i Norge, Sverige og Danmark, så er det mindre bra. Det er aldri bra å delta i karteller, men enda verre når man lever av lånte penger” sa Knutsen i følge VG.


«Fylla har skylda» Det er mange av skadene i Norge som er på grunnet fylla, omlag 1 av 3 fra alderen 15-25 blir skadet vær helg fordi de har drukket alkohol. I Norge er det en lov der en bartender ikke skal servere deg noen flere glass når du allerede er overskjenket. Men etter en «research» av Tv 2, med skuespillere som spilte at de var fulle. Ble resultatet ble mye verre en de først hadde forventet med 1 av 5 sa nei til å servere mer i Norge, mens i Sverige sa 5 av 5 nei til å servere mer alkohol. Det er mange av skadene i Norge som er på grunnet fylla, omlag 1 av 3 fra alderen 15-25 blir skadet vær helg fordi de har drukket alkohol. De fleste i den alderen fester fra 31 av 4 helger. De unge fester gjerne hjemme, som kan forsake ødelagte sofaer, bord, stoler og ikke minst glass til hundrede vis av

kroner. Ikke bare kan det koste penger men det er kan også gjøre veldig mye pinlige ting sånn som å spy over noe/noen eller og kanskje sovne hvor som helst/hvordan som helst.

Max H Larsen

Denne fingeren er ikke brukket Skaden skjedde under en trening for eliteserielaget Randaberg. Først ble han sendt på legevakten. Deretter til akuttmottaket ved Stavanger Universitetssykehus. Det går bra, men det var ikke et fint syn. Jeg fryktet at det var verre enn det var. Jeg var helt sikker på at jeg hadde brukket fingeren, men hvis du ser nøye på bildet, så ser du at det er leddet som stikker ut, sier Andersen til Aftenposten.


Hovednytt

Side 17.

Iron Man 2

av Morten Vestland 7/12-2010

Denne filmen er en typisk actinfilm som handler litt mer om hva en vanlig person kan gjøre hvis man gjør ting riktig med hjelp av en stor og rask hjerne. Hovedpersonene i denne filmen er Tony stark/Iron Man (Robert Downy Jr.), Peper Potts (Gwyneth Paltrow), James Rhodes (Don Cheadle), Ivan Vanko (Mickey Rouke) og Justin

Resyme av Iron Man 2

Denne filmen handler om Tony stark som i den forige filmen ble tatt til fange av en gjeng mordere som bor i et fjellpass. Der hadde han laget en jern mann(IRON MAN) for å unnslippe fra disse menneskene. Han måtte også minityriasere Ark reaktor. Det første som skjer i denne filmen er at Tony og hans assistent Pepper Pots er en tur i Monacco og der finner Tony ut den maskinen som holder han i live også dreper han. Det er da han ser at liver er i ferd med å renne ut så han bestemmer seg for å leve livet fult ut ved å bland annet ved å kjøre F1 gokart å holde en bursdags fest utenom det vanlige. Da han bestemmer seg for å gi hele filmaet (Stark industrier) til Pepper og donere bort det meste av sine eiendeler. Når dette skjer begyner agentene i SHIELD å bli mistenksome så de sender inn en agent som raskt finner ut at Tony Stak er døende så de lager et brygg som skal hjelpe Tony på bena igjend. Det er nå Ivan vanko kommer in i bildet fordi han prøvde å såre Iron man og lyktes bra med det. Nå får Ivan hjelp av Justin Hammer for

Hammer (Sam Rockwell)

min mening

Dette er en film for de som liker action og spenning. Dennne filmen skorer 5 hos meg fordi de kunne har den litt mer oversiktlig. å ta liver av Tony. Ivan bygger er hel hær med droner for å vise på en utstilling, men han har holdt tilbake litt informasjon fordi han sa at de bere kunne gjøre salutt. Dronene kune gjøre mye mere en det de kunne gjøre angrep som de sene gjorde.Mens dette skjedde så hadde SHIELD. gitt Tony husarest og gitt han en kasse som var fra faren hans og denn fikk han til å tenke. Når kampen mellom 150 droner pluss en av Tony's tidligere drakter. Se film for mer informasjon


Hovednytt

Side 18.

Film anmeldelse:

The A-team av Morten Vestland 7/12-2010

Dette er hva man kan kalle en typisk action film. Man blir først kjent med skuespillerene, som her er Hannibal Smith (Liam Neeson), Face (Bradly Cooper), B.A. Baracus (Quinton Jackson) og murdock (Sharlto Copley) dette er da Alpha group eller A-team.

Etter 8 år så tar A-team over et oppdrag fra Black Forest som er CIA’s krigs avdeling. Opperasjonen går helt perfekt til de er ferdige å venter på å flyd ut en konteiner som eksplodere og siden dette ikke er et offisielt oppdrag så blir de sendt i fengsel i 10 år.

I starten av filmen er Face og Hannibal Smith ute på oppdrag for å avsløre det inkompetente Mexikanske politi. Face er tatt til fange og det samme er Hanibal Smith. Heldigvis kommer Hannibal seg løs og kommer til utsetning for Face, og under veis så må han få tak i en bil og det er da B.A. kommer kjørede gjennom ørkenen mot Hannibal. Hannibal prøver å stjele bilen B.A., men han rører seg ikke og til slutt må Hannibal såre B.A. for å få han til å kjøre til utsetning for Face. Det er da Hannibal og B.A. finner ut at de begge er Rangere og at Face er det samme. Når de har kommer seg i sikkerhet kommer det Mexikanske politiet etter dem med alt de har og der er da de blir kjent med Murdock som er pilot og at han også er en Ranger.

6 måneder senere

8 år og 80 velykkede oppdrag senere

Etter litt forhandlinger får Hannibal litt hjelp fra CIA ved at de smugler in en sigar med tetrodotoxin som simulerer død. det tar om trent 10 minutter å befri resten av teamet på filmen. Dessverre kommer myndigheten på sporet så de stikker av i et Herkules C130. De blir skutt ned, men de befinner seg i en tanks som sto om borg og nå styrer de tanken mor et vann i nærheten.

Det er nå CIA kommer in i bildet igjen ved overvåke de som vil A-team bak murene igjen og CIA gjør jobben veldig vanskelig fo dem. CIA hjalp ikke dem egentlig de ville bare ha tak i profitten som lå bak og ved hjelp av mannen som egentlig var død skulle de få den proffitten. Men CIA trodde de hadde drept alle men......

SE FILMEN FOR MER INFORMASJON


Hovednytt

Side 16.

middels

vanskelig

hovednyttytt  

efghjghjhgfghjkjhgfhjhgf

Advertisement