__MAIN_TEXT__

Page 1

Nummer 20 - September 2013 - Jaargang 6 - maXLife verschijnt 4 keer per jaar

www.max-life.be

ANTHONY

RIDLEY KUMPEN

TUSSEN RACEFIETS EN AUTO


Dossier: zv

tikt anders Sector: Andere

1Advertentie

1/1 Pagina Advertentie Max Lifestyle

OK

opmaak door Maxlife kosteloos

Juwelier Yans

Pangaea Day Date www.meistersinger.net Prijs: 1.898 €

BE0428850064

Wij leven in enerverende tijden. We kunnen met ons horloge naar de maan gaan, van 39 kilometer hoogte parachutespringen, Coördinator: CA 10.000 meter diepzeeduiken en de actuele tijd aflezen van 50 verschillende wereldsteden. Voor MeisterSinger is een horloge waar men “alleen” de tijd op af kan lezen, en dat ook nog op een bijzondere oorspronkelijke wijze, buitengewoon normaal. Het is deze eenvoud van design en functionaliteit die ons zo aantrekt en ons de rust geeft om in deze snelle hectische tijd een tegen signaal te geven. Een eenvoud die met 1 wijzer alles laat zien, die de functie een emotie geeft en ons leert van elk moment te genieten.

Doorplaatsing van

Rustig, pretentieloos, anders !

YANS Juweliers - Stapelstraat 64 -3800 Sint Truiden - Tel: 011 68 23 58


FASHION

COVERSTORY

21.

32. CITYREPORT DESIGN

10. MOBILITY Exclusief bij Optiek Jo Warniers

60.

41. HOOFDSTUK

Peter Cornoedus

7

ZOOM

Focus op de paardensport

ROLF Spectacles Ontdek dit Oostenrijks brillenmerk dat uitblinkt door haar authenticiteit en ambachtelijk karakter: handgemaakte brillen, volledig uit hout vervaardigd en van een trendy design voorzien.

15

MODELMANAGER

Jochen Magyar en Kelly Poupaert door Carenza en Orselli

MULTIMEDIA

Een eigenzinnige selectie nieuwigheden

MODELMANAGER

Etienne Winters door Simons Fashions

DE MAX VAN

Kim Vandeloo

18 52 56 74

COLOFON: Redactiesecretariaat en publiciteitsvoorwaarden: Big Media Group nv, Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel, Tel.: 011 71 73 63, Fax: 011 71 73 64, e-mail: info@max-life.be - Bestuurder: Thieu Cuypers - Hoofdredactie: Christophe De Schauvre - Publiciteits- en redactiecoördinatie: Angelique de Leeuw, Vicky Kox, Sylvie Loenders, Stefanie Mentens, Cindy Thys - Werkten mee aan dit nummer: Walter Briers, Eduard Coddé, Natalie Helsen, Roeland Kortleven, Hilde Neven, Evi Maquoi, Shana Meeus, Tom Mondelaers, Sandy Van Opzeeland, Marie Verdurmen - Fotografie: Arne Jacobs, Johan Luykx, Gunter Mussen, Ben Philipsen, Reginald Tackoen, Thomas Vanhaute, Manon Wethly - Productiehuis / Grafische vormgeving: Big Media Group N.V. - Martine Vandervoort, Walter Vranken, Dirk van Bun, Johny Verstegen - Druk: Drukkerij Hendrix - Verantwoordelijke uitgever: Thieu Cuypers, p/a Big Media Group nv Copyrights: de overname van gehele of gedeeltelijke artikels is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de uitgever (Big Media Group nv). “Lid van de Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers”

Neem alvast een kijkje op www.optiekjowarniers.be/webshop

Of kom langs om de volledige ROLF collectie te bekijken en te passen.


WIJ LATEN UW BOUWDROMEN WERKELIJKHEID WORDEN! Sinds jaar en dag bouwt Home Deluxe kwaliteitsvolle woningen en villa’s. Omdat bouwen een belangrijke beslissing is, staan wij dan ook garant voor een persoonlijke aanpak. U wordt begeleid om samen met ons uw droomproject te realiseren. Dit steeds rekening houdend met uw wensen en mogelijkheden, ondersteund door de uitgebreide kennis van ons team.

ZEER WELDADIG VOOR FIBROMYALGIE!

Dalenbergstraat 28 • 3583 Paal-Beringen GSM 0477 22 88 49 • info@home-deluxe.be www.home-deluxe.be

Heuveneindeweg 70 - 3520 ZONHOVEN T 011 24 31 20 info@heerenpools.be - www.heerenpools.be


Interieur en Antiek Franky

Een sfeervolle toets in uw hedendaags interieur Interieur en Antiek Franky is al jaren gespecialiseerd in authentieke meubels uit de 18e en 19e eeuw in Franse en Engelse stijl, maar legt zich sinds 15 jaar ook toe op totaalinrichting. Denkt

kroonluchter als elegante sfeermaker in combinatie met een strakke inrichting. Of een pastorijwoning ingericht met strakke, landelijke vergrijsde meubelen in combinatie met kleurrijke stoffering op de zitmeubelen. Zo leg je persoonlijkheid in je interieur, dat tegelijk een tijdloos karakter krijgt.”

u daarbij aan donkere interieurs, dan ervaart u hier het tegendeel. Geen wonder dat niet alleen

Persoonlijke service

liefhebbers van het landelijke maar ook van strak

In de recent vernieuwde en eigentijdse showroom van 1800 m², die is onderverdeeld in 25 sfeervolle kamers, vind je een ruim assortiment aan meubels, lusters en decoratiemateriaal, maar ook rijkelijk gestoffeerde nieuwe Engelse zitbanken. “Wij hebben alle nodige kennis en ervaring om je uitgebreid te adviseren en komen ook graag aan huis voor een persoonlijke service. Vind je je gading toch niet, dan kunnen wij ook maatwerk leveren met bijvoorbeeld een kast op maat en naar je smaak. Ons doel is een delicaat evenwicht bereiken tussen het waardevolle antieke en de hedendaagse elementen, om zo eenheid en rust in je interieur te creëren.”

en sober hier dikwijls het meubelstuk vinden dat terug warmte, klasse en zelfs een vleugje nostalgie in hun woonkamer binnenbrengt. Franky en Carina, beiden interieurstylist, hebben dan wel een passie voor kwaliteitsvolle meubels uit de 18e en 19eeeuw in Franse en Engelse stijl, hun uitgebreide expertise evolueert ook mee met de hedendaagse trends. “Meer en meer klanten passen onze meubels in in hun moderne interieur. Zo doen ze bijvoorbeeld een beroep op ons voor het vergrijzen van meubels of voor het herstofferen van zitmeubels. Vaak worden wij ook ingeschakeld om warme toetsen aan te brengen in hun woning. Daarvoor hoef je een huis niet te overladen. Het bijzondere schuilt dikwijls in zorgvuldig aangebrachte contrasten: een kast of kloostertafel uit de 18e eeuw in Franse stijl in een designinterieur. Of een antieke

Sint-Truidersteenweg 361 | 3500 Hasselt | T 011 283769 | info@AntiekFranky.com

5


Het betere vastgoedaanbod Dossier: zv

Sector: Bouw

1Advertentie

1/1 advertentie in Max Limburg + QR-code

DTP

Christoffels Vastgoed NV

BE 475 024 440

Coรถrdinator: CA

Doorplaatsing van Ja Koning Albertlaan 97-99 | B-3620 Lanaken | T 089 73 01 01 | www.christoffels.be


MAXLIFE - HOOFDSTUK

Architect Peter Cornoedus is de drijvende kracht achter het multidisciplinaire bureau PCp-architects. De in Genk gebaseerde architect kan heel wat mooie referenties voorleggen met de designhotels Eburon in Tongeren en Carbon in Genk als meest gekende en mediagenieke projecten. Beide vertolkten een katalyserende factor en lanceerden PCp-architects in het hotelwezen en de zorgsector. Het bureau staat onder meer ook in voor de renovatie- en uitbreidingswerken aan de Kim Clijsters Sports & Health Club. WWW.PCP-ARCHITEC TS.BE PORTRET MANON WETHLY

7


DAMES

HEREN

Luisa Cerano

Marc O’ Polo Marz

Riani

Mens

Nissa

Meyer

Basler Marc O’Polo

Zilton

Leo Guy

Pierre Cardin

Brax

Roy Robson

Raphaela

Club of comfort Stones

Club of comfort

Haupt

Betty Barclay Nenette

Finch Hatton

Ribkoff Rabe Lucia Fuchs & Schmitt Creenstone Accent

- L avreys en M o d e Koning Leopoldlaan 29 - 3920 Lommel - T 011 54 42 81 - F 011 55 13 28 - info@lavreysenmode.be - www.lavreysenmode.be Openingsuren : di - wo - do -vr - za : geopend van 09.30-12.00 & 13.00-18.00 - Zon- en maandag gesloten


10

© Dominic Verhulst / imagedesk.be

“MIJN VADER ADVISEERT ONS, MAAR HIJ BEMOEIT ZICH NOOIT MET DE DAGELIJKSE ZAKEN. UITEINDELIJK LEER JE HET MEEST VAN JE EIGEN FOUTEN.”


MAXLIFE - COVERSTORY

ANTHONY KUMPEN, RACEPILOOT EN COMMERCIEEL DIRECTEUR RIDLEY BIKES

TUSSEN AUTO EN FIETS Anthony Kumpen is genoegzaam bekend als snelle jongen. De racepiloot zit echter ook aan het stuur van fietsenproducent Ridley. Als commercieel directeur wil hij het bedrijf mee naar nieuwe hoogtes stuwen. Door de beste en snelste racefiets ter wereld te bouwen bijvoorbeeld. In het wiel van Anthony Kumpen. DOOR MARIE VERDURMEN (TEKST) EN THOMAS VANHAUTE (FOTO’S)

“Twintig jaar geleden was de fiets nog een ‘stalen ros’. Nu is het een hoogtechnologisch product,” steekt Anthony Kumpen, commercieel directeur van fietsenproducent Ridley, enthousiast van wal. Hij leidt ons rond door het Limburgse bedrijfspand. In de showroom staan tientallen fietsen te blinken, maar hij neemt ons meteen mee naar het pronkstuk van de collectie: de Ridley Noah Fast. “Dit is echt ons paradepaardje. De ontwikkeling van deze fiets duurde 5 jaar en kostte maar liefst 2,3 miljoen euro. Er zitten dan ook 3 unieke aerodynamische technologieën in verwerkt waarop wij een patent hebben. Dit is nu de snelste fiets ter wereld,” glundert Kumpen.

HAUTE GAMME De fietstechniek staat dus niet stil. Anthony Kumpen: “Integendeel. Wij werken met een groot team ingenieurs die continu nieuwe technieken ontwikkelen. Toen Ridley begon in 1997 stond de fietswereld op een keerpunt. Honderden jaren was een fiets niet meer dan drie aan elkaar gelaste stalen buizen met daarin twee wielen, een zadel en een stuur. Maar in de jaren 90 deed de – veel lichtere – aluminium fiets zijn intrede. Gevestigde merken brachten schoorvoetend enkele aluminium modellen op de markt, maar Ridley maakte vanaf dag één enkel aluminium fietsen. Ze waren ontworpen door ervaren ingenieurs uit de auto-industrie – daarin was aluminium immers al beter geïntegreerd. Daardoor was Ridley vanaf de start haute gamme.” Hoe blijven jullie in pole position? “Door aanhoudend te investeren in research & development. Toen kort na

de aluminiumrevolutie de carbonfietsen kwamen, waren wij opnieuw een van de eerste om die technologie op te pikken. Al in 2001 lanceerden we ons eerste model in carbon. Het nieuwe materiaal gaf veel nieuwe mogelijkheden: de fiets werd lichter en stijver. En daardoor sneller. Om ons te onderscheiden van de rest, beslisten we met Ridley om niet te werken op gewicht of stijfheid. In principe kan iedereen een superlichte en extreem stijve fiets maken. Wij richtten ons op de volledige aerodynamica. Daarvoor trokken we een ingenieur aan van het toenmalige Minardi Formule 1-team. Aerodynamica ligt immers aan de basis van autosport. Sindsdien testen we onze fietsen – net als auto’s en vliegtuigen – ook in een windtunnel. Maar natuurlijk laten we ook professionele renners onze nieuwe modellen uitproberen.”

PROFMATERIE

Lenen jullie hen gewoon fietsen uit? “Ridley is fietspartner van de LottoBelisol ploeg. Dat houdt in dat wij hen fietsen leveren. Maar we geven ook veel financiële steun. In ruil krijgen wij publiciteit én feedback van de renners op onze producten. Als onze ingenieurs een nieuwe fiets tekenen, maken ze eerst een digitaal 3D-model. Daarna komt er een prototype in plastic waarmee we windtunneltests doen. Als alles goedgekeurd is, maken we een sample in carbon. Daar laten we onze Lotto-renners een maand mee rondrijden. Hun opmerkingen verwerken we in een nieuw prototype tot we de definitieve versie hebben die in serieproductie zal gaan. Dat hele proces duurt gemiddeld een jaar. Voor de productontwikkeling is de feedback van de renners dus goud waard. Dankzij hen kunnen we de beste fietsen maken.”

Ridley maakt naast de bekende racefietsen ook cyclocrossmodellen die we zien bij het veldrijden. “Ridley is wereldmarktleider in cyclocross-fietsen. Maar dat gamma maakt slechts 16 % uit van onze totale omzet. Toen Ridley net begon, sponsorden we enkele veldrijders. Op 11 seizoenen haalden we 7 wereldtitels binnen. Niet mis, maar helaas krijgt veldrijden buiten Vlaanderen amper media-aandacht. Om ons merk wat zichtbaarder te maken, werden we in 2005 sponsor van de Lottoploeg. Na vier jaar schakelden we over naar het Russische Team Katusha, omdat we via een internationale ploeg Ridley wilden promoten. Maar de communicatie met de renners over onze producten verliep erg moeizaam. Sinds vorig jaar zijn we weer terug bij Lotto voor een langetermijnsamenwerking.”

Maar die topfietsen zijn natuurlijk voor de profs. Welke modellen hebben jullie voor de enthousiaste amateur en de zondagsrijder? “Er zijn merken die voor renners speciale modellen maken. Maar onze filosofie is anders. Wij garanderen dat alle fietsen waarmee onze renners wedstrijden rijden zes maanden later beschikbaar zijn voor de consument. Sterker nog: de fietsen waarmee de renners tijdens het jaar rijden, leveren we aan onze winkels. Zo zien de klanten dat het effectief precies dezelfde fietsen zijn. Bovendien kunnen onze klanten via onze website hun eigen fiets ontwerpen. Dankzij een eenvoudig programma bepaal je zelf de kleurcombinaties. Daarnaast kies je uit 30.000 verschillende montageopties.”

11


MAXLIFE - COVERSTORY

Ridley wordt verkocht in 38 landen. Hoe veroverden jullie de internationale markt? “Mede dankzij de sponsoring in het veldrijden, was Ridley eind 2002 in België markleider qua race- én cyclocrossfietsen. Ook in de Benelux ging het goed. Het was tijd voor de volgende stap. We stelden een plan op. En sinds 2004 timmeren we internationaal aan de weg. We doen dat via een dubbel distributienet. Intercontinentaal werken we met exclusieve distributeurs per land. Zij hebben steeds een eigen montagedienst. Wij leveren aan hen nagenoeg louter frames. Zij maken er fietsen van en leveren die aan de winkels. In Europa doen we de montage en distributie volledig zelf.” De crisis slaat nog altijd om zich heen. Voelen jullie daar iets van? “Wij hebben een catalogus van een 50-tal fietsen. Die leveren we individueel aan al onze winkels in Europa binnen de 48 uur. Dat is grotendeels ons succes. Winkeliers willen, zeker in deze tijden, zo min mogelijk stock aanleggen om de risico’s te beperken. Daarin komen wij hen tegemoet. Bovendien is wielrennen de laatste jaren erg populair geworden. Vroeger was het een beetje een boerse sport, maar door charismatische types zoals Tom Boonen, Mario Cipollini en Filippo Pozzato is dat nu helemaal anders. Het is ook een heel gezonde sport: een duursport die je lichaam niet te zwaar belast. In Amerika zijn er steeds meer businessclubs die golf inruilen voor wielrennen. Die trend zie je ook bij ons. Van ministers tot top-zakenlui: iedereen zit tegenwoordig op de fiets. En natuurlijk willen ze niet de eerste de beste tweewieler. De fiets is een statussymbool geworden.”

FORZA Hoe is Ridley eigenlijk ontstaan? “Eigenlijk heet dit bedrijf Race Productions NV. Het is opgericht in 1990 door Jochim Aerts. Een telg uit een wielerfamilie die nog altijd CEO is. In een garage produceerde hij kleine oplages op maat gemaakte frames voor lokale fietswinkels. Zij verkochten die fietsen onder hun eigen merknaam. Zo bracht fietshandel Bollen onze fietsen aan de man onder de naam Bollini. In die tijd waren Italiaanse merken dé top, dus moest het Italiaans klinken. Na een jaar of zeven startte Jochim zijn eigen merk. Dat werd Ridley: een naam ontleend

12

aan de populaire Britse filmregisseur Ridley Scott. Scott was al een fietsmerk, dus werd het Ridley. Ridley ontwikkelt en produceert de frames. Alle andere componenten – denk aan: wielen, stuur, zadel, ketting, bidonhouder – maken we onder de naam 4ZA (zeg: Forza). Dankzij die andere merknaam kunnen we die onderdelen ook op andere fietsen zetten.” Worden alle fietsen nog hier in het Limburgse Paal-Beringen gemaakt? “Dit is ons hoofdkantoor. Vanuit hier distribueren we alle fietsen naar heel Europa. Maar een heel klein deel van de productie gebeurt nog hier. De componenten van 4ZA worden gemaakt in het Verre Oosten. Net als de fietsframes. Het klinkt misschien vreemd, maar enkel China en Taiwan leveren topkwaliteit als het om carbon gaat. Het zit zo: voor de fietsindustrie is er maar een beperkte hoeveelheid carbon van topkwaliteit beschikbaar. De rest is gereserveerd voor onder meer lucht- en ruimtevaart. Al jaren kopen Chinese en Taiwanese fietsfabrikanten alle goede carbon op. Daarom produceren we daar. De kwaliteit is top, maar je moet goed opletten voor namaak. Daarom houden we alle research & development intern. We werken met patenten en alle mallen

zijn onze eigendom. In Moldavië worden alle frames gelakt.” Wat zijn de toekomstplannen voor Ridley? “Momenteel staan we er erg goed voor. Het laatste kwartaal van 2012 hadden we een groei van 37 %, best uniek in deze tijd. Maar internationaal zijn we nog steeds een tamelijk kleine speler. Daar hebben we nog veel meer groeipotentieel. In 2011 hadden we een omzet van 24,5 miljoen euro. Binnen de vijf jaar moet dat boven de 50 miljoen zitten. De productie- en distributiecapaciteit is daar al op afgestemd. Qua infrastructuur zullen we daarvoor dus niet veel aanpassingen moeten doen. Ook ons personeelsbestand – nu 65 man – moet niet drastisch uitgebreid worden. Een meer concrete ambitie voor de nabije toekomst is een eigen windtunnel. Nu doen we alle tests in het Von Karman Instituut in Brussel. Maar binnen twee jaar hopen we er zelf eentje te hebben.” Hoe belandde je eigenlijk zelf bij Ridley? “In 2000 kwam ik in contact met Jochim. Ridley was toen nog heel klein. Ik heb altijd veel affiniteit met wielrennen en technologie gehad. En mijn commerciële vorming was een perfecte aanvulling op Jochims technische knowhow. Dankzij de financiële


hulp van mijn vader (bouwondernemer Paul Kumpen, nvdr) kon ik 50 % eigenaar worden van Race Productions NV. Mijn vader is naast business angel ook extern adviseur. Als snel groeiend jong bedrijf is het fijn om terug te kunnen vallen op iemand met veel ervaring. Maar hij bemoeit zich nooit met de dagelijkse zaken. Uiteindelijk leer je het meest van je eigen fouten.” Je bent een verdienstelijk autocoureur. Droomde je niet van een professionele carrière? “Ik ben 9 keer Belgisch kampioen en vicewereldkampioen. Én ik won 6 keer de 24uur van Zolder. Maar als Belg is het onmogelijk om een professionele carrière uit te bouwen. Autosport zit niet in onze cultuur. Daarom trok ik op mijn 16e naar Duitsland. Daar mocht ik al op circuit rijden. Daar won ik de belangrijkste wedstrijd van Formule Renault: zeg maar het opstapje van Formule 1. Maar helaas kreeg ik niet de financiële steun om verder te gaan. Een tegenvaller, maar ik was er ook vrij nuchter onder. En zo keerde ik op mijn 18e terug naar België en haalde een graduaat marketing. Een tijdje later belandde ik bij Ridley. Ik zeg vaak dat ik geen beroep heb. Enkel twee hobby’s: autosport en wielersport.”

“NIET KUNNEN DOORSTOTEN TOT DE FORMULE 1 WAS EEN TEGENVALLER, MAAR NIET MEER DAN DAT. IK WAS ER VRIJ NUCHTER ONDER.” 13


Mathieu Kerckhofs.

Ifor Williams Trailers

“Wie hier eenmaal mee gereden heeft, wil nooit nog iets anders” Mathieu Kerckhofs uit Bree is de exclusieve invoerder van het Britse Ifor Williams Trailers. De paardentrailers werden door het Duitse paardenmagazine Cavallo uitgeroepen tot beste in hun soort. Mathieu Kerckhofs legt uit hoe dat komt. De paardentrailers van Ifor Williams hebben alles in huis om het zowel mens als paard naar de zin te maken. Parabolische bladvering speelt hierin een belangrijke rol. Mathieu Kerckhofs: “Dit soort vering zorgt voor een ideale wegligging. Zowel op de normale weg als op onverharde wegen heb je als chauffeur de trailer altijd onder controle. Wie hier eenmaal mee gereden heeft, wil nooit nog iets anders.” Maar ook voor de dieren biedt bladvering enorme voordelen: de trailer kantelt minder over in een bocht of wanneer je bij-

voorbeeld zijdelings van een stoep af rijdt. Daarnaast scoren de trailers ook uitstekend op vlak van geluidsoverlast. Resultaat: paarden zonder stress voor wie transport geen straf is.

Innovaties Ook qua uitrusting scoren de trailers van Ifor Williams uitstekend. Zo vergemakkelijkt de klep aan de voorzijde het uitstappen van de paarden. En het grote raam vooraan in de trailer maakt dat je vanuit de wagen een goed zicht hebt op het paard. Maar Ifor Williams blijft innoveren. “De nieuwste modellen bevatten tal van ontwikkelingen,” zegt dochter Liesbeth Kerckhofs. “De achterklep kan voortaan optioneel elektrisch, waardoor openen en sluiten makkelijker gaat. Daarnaast kunnen onze trailers in de toekomst voorzien worden van een vaste zadelkast. Dat laatste is er gekomen op vraag van klanten. Zo zie je maar dat klantentevredenheid bij ons echt telt.”

Herenstraat 41 | 3960 Bree | T 089 46 16 52 | info@iwtrailers.be | www.iwtrailers.be

14


MAXLIFE - ZOOM - PAARDENSPORT

ZANGERSHEIDE EVENT - EPICENTRUM VAN DE PAARDENSPORT LANAKEN – Van 18 tot en met 22 september vindt in Domein Zangersheide in Lanaken het Wereldkampioenschap Jonge Paarden plaats. Traditiegetrouw vormt de hengstenproef, de Grote Prijs ‘Sires of the World’ er het sluitstuk van het fokkerij- en buitenseizoen. Tijdens de vierdaagse wordt de aandacht gericht op kwaliteiten en afkomst van de paarden en staan dus eigenlijk de fokkers centraal. Er gaat bijzonder veel aandacht uit naar de fokproducten en, op de daarmee gepaard gaande veiling, gaat dan ook heel wat geld om. Op Domein Zangersheide van Leon Melchior tekent iedereen die iets betekent in de paardensport present en krijgt de fokkerijzomer een imposant sluitstuk. Tijdens de FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses strijden dan weer vijf-, zes- en zevenjarige om de wereldtitels in drie arena´s met all-weather bodem en wie daar wint valt meer dan alleen maar eer te beurt. De topprestaties stralen immers

“Op Domein Zangersheide van Leon Melchior tekent iedereen die iets betekent in de paardensport present en krijgt de fokkerijzomer een imposant sluitstuk.”

af op zowel ruiter als fokker die elk een premie verdienen. De oudere hengsten komen aan bod in de FEI Sires of the World waarin zij hun talent en springvermogen aan de

vakwereld kunnen laten zien. Het internationale event op Domein Zangersheide stelt bijgevolg alle segmenten, van veulen tot sportpaard en van net gekeurde hengst tot gevestigde dekhengst, in de kijker. WWW.ZANGERSHEIDE.COM

HORSE AND FRIENDS - LIMBURGS GROOTSTE INDOOR PAARDENEVENT GENK – Het is opnieuw uitkijken naar Horse and Friends, het grootste indoor paardenevenement van Limburg dat dit jaar van 25 oktober tot en met 4 november zal plaatsvinden. Vorig jaar beleefde het event haar primeur, ten minste in de vernieuwde aanpak van de nieuwe organisator. Het was meteen een schot in de roos. De tweede editie van Horse and Friends zal alvast hoge verwachtingen scheppen, gezien het succes van vorig jaar. De bijzondere locatie voor dit jumpingevent,

de overdekte hal van Bruno’s in Bilzen, blijft behouden. Deze hal van 400 bij 90 meter vormt het ideale decor voor het nationale en internationale deelnemersveld en zal opnieuw heel wat publiek lokken. Het grootste indoorpaardenevent van onze provincie is gratis te bezoeken. WWW.HORSEANDFRIENDSEVENT.BE

15


BOERDERIJ-IJSSALON AMBACHTELIJK HUISBEREID IJS VAN VERSE BIOMELK EN KLEINE KAART IN EEN LANDELIJKE SFEER. MAAK KENNIS MET ONZE GESCHENKMANDEN, IDEAAL VOOR SPECIALE GELEGENHEDEN DAGELIJKS VERSE GROENTEN EN FRUIT

BOUWONDERNEMING MARIC bvba de ideale partner voor de realisatie van uw woning.

Transparante prijzen, persoonlijke aanpak en maximale klantentevredenheid. Alles is mogelijk: van klassiek tot hedendaags en modern.

TIEVISHOEVE Groenstraat 11 | 3660 Opglabbeek T 089 85 41 76 tievishoeve@skynet.be | www.tievishoeve.be

Volledig afgewerkte woningen op maat van de klant.

OPENINGSUREN winkel: alle dagen van 9u tem18u | za van 9u tem 17u woe en zon gesloten

M A R I C

ijssalon: alle dagen van 11u tem 21u zondag van 13u tem 21u woensdag gesloten

BOUWONDERNEMING

Tievishoeve is gelegen aan het fietsroutenetwerk tussen nr 39 en 70 en aan ruiterknooppunt tussen nr 80 en 82

Holt 98 bus 1, 3740 Bilzen | T 089/50.17.03 info@maricbvba.be | www.maricbvba.be

Greet Nelissen


MODELMANAGERS

JOCHEN MAGYAR EN KELLY POUPAERT DOOR CARENZA

DOOR ORSELLI

KELLY Jeans glitter Seven 246€ Gele blazer Vicolo 95€ T-shirt Bluegirl folies 143€ Laarzen 190€ Tas 30€

18

JOCHEN Jeanshemd Roy Rogers 135€|Bruine jas Daniele alessandrini DA 548€ Groene broek Patrizia Pepe 160€|Schoenen DA 229€| Riem DA 134€


MAXLIFE - MODELMANAGER

Jochen Magyar is de drijvende kracht achter OKYO, een ontwerpbureau én bouwfirma voor zowel kleine als grote projecten. OKYO gaat prat op een team van aannemers voor het realiseren van interieurprojecten voor kleding- of schoenwinkels, kantoren, schoonheidssalons maar net zo goed interieurs voor de residentiële markt. Samen met zijn echtgenote Kelly Poupaert, die voor het ingenieurs- en expertisebureau Notermans werkt, is hij fervent jogger. Ook het autoracen zit hem in het bloed en hij is wel eens te vinden op een kartingbaan en

Kostuum DA 764€|Hemd wit DA 105€|Das Bikkembergs 68€|Riem Fratelli Rossetti 120€|Schoenen Fratelli Rossetti 410€ Zwart kleed Anna Rita N 219€|Tas Anna Rita N 150€|Pumps 105€

zelfs op het racecircuit waar hij deelneemt aan cup- en sprintwedstrijden in het Belgische procar en belcar kampioenschap. Snelheid zoekt het koppel ook graag op door te gaan snowboarden. Het backcountry snowboarden is zelfs zijn ultieme vorm van ontspanning. Zijn stijl sluit perfect aan bij de Italiaanse mode van Carenza. Deze winkel in Beringen – overigens een interieurrealisatie van OKYO – staat voor een uitgelezen en exclusieve casual collectie of het nu gaat om een zakelijk kostuum of eigentijdse trendy casual kleding. Kelly Poupaert schittert op haar beurt in een styling van Orselli. Zo zorgt het zwarte kleedje van Anna Rita N voor een ravissante look, terwijl het meer casual silhouet met Seven jeans en Vicoloblazer, dan wel Patrizia Pepe bodywarmer haar even goed staan. Met dank aan Millenniumgolf voor de locatie. www.millenniumgolf.be

WWW.OKYO.BE WWW.CARENZA.BE WWW.ORSELLI.BE

FOTO’S DOOR BEN PHILIPSEN

Blazer groen DA 489€|Zwart hemd Patrizia Pepe 152€|Schoenen Fratelli Rossetti 410€|Riem DA 89€|Jeans Roy Rogers 184€ Jeans Seven kaki 265€|Bodywarmer Patrizia Pepe 239€|Pull Patrizia Pepe 222€|Pumps Frida 185€|Tas Anna Rita N 194€

19


Dames-, heren- en kinderschoenen Shop online at www.labottega.be paardsdemerstraat 9 | 3500 hasselt


SEPTEMBER ISSUES UP-TO-DATE HET MODE-NAJAAR IN

September is niet alleen voor de schoolgaande jeugd het begin van een nieuwe periode, ook het nieuwe

modeseizoen

kondigt

zich aan. Wat je moet onthouden van de catwalks en modebladen? Ziehier de september issues. DOOR NATALIE HELSEN (TEKST)

VOGUE

Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue, maakt van ‘The September Issue’ een vuistdikke stijlbijbel.

Naast de fashion weeks zijn de Septemberuitgaves van grote modebladen als Vogue hét moment waar iedereen, die een kleine moer om mode geeft, reikhalzend naar uitkijkt. De nieuwste do’s en don’ts, statementstukken en ensembles worden nu aan het grote publiek onthuld. Wie ‘The September Issue’ zag, een achter-de-schermen modedocumentaire waarin mee gelopen zeg maar, meegeracet - wordt met het team van Anna Wintours Amerikaanse Vogue, weet dat over deze maand niet licht heen gegaan wordt. Hoeveel gebroken stilletto’s, uitgetrokken haren en mentale inzinkingen de septemberuitgave van het blad bij redactieleden, stagiaires en modellen wereldwijd hebben gekost, kunnen we je niet zeggen. Wèl kunnen we de feiten meegeven.

Voor deze Amerikaanse editie van dé uitgave van het jaar neemt actrice en nieuwe publiekslieveling Jennifer Lawrence de fakkel van Septembercovermeisje over van Lady Gaga. Verder telt Vogue zo’n 665 pagina’s reclame (wees blij dat je het bij maXLife met minder moet stellen) waardoor het met 62 pagina’s verschil de grootste Vogue ooit is, op de September Issue uit 2007 - die van de film - na. Overigens over covermeisjes gesproken: het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes vestigde ook een Vogue-record door de Septembervoorpagina van vier verschillende edities voor haar rekening te nemen: Nederland, China, Spanje en Italië.

21


SEPTEMBER ISSUES

USA VS. BELGIUM Al jaren zwaaien Belgen, weliswaar sereen, de plak in verschillende sectoren van de modewereld. En die kwaliteiten staan de laatste maanden weer fel in de kijker. Dit jaar en volgend jaar wordt ons Belgenlandje de algemene focus bij Opening Ceremony, een van de hipste Amerikaanse arty kledingwinkels op dit moment. Hun oprichters Carol Lim en Humberto Leon staan momenteel ook als creatief directeurs aan het hoofd van het Franse Kenzo. De Opening Ceremony legt, net als de Olympische openingsceremonie, de aandacht elk jaar bij een ander land. Eerder passeerden Japan, Korea en Argentinië de revue en dit jaar valt die eer onze natie te beurt. Wat die Belgomania brengen zal? Tijdens dit jaar van Belgomania zal Opening Ceremony samenwerkingen aangaan met The Antwerp Six (onder andere Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck) en zullen creaties van bekende en ook nieuwe Belgische designers hun rekken meer dan anders vullen. Met Belgen aan het hoofd van grote modehuizen - Kris Van Assche is creatief directeur van Dior Homme en Raf Simons is creatief directeur van Dior - had Opening Ceremony het qua timing dan ook niet beter kunnen treffen. Lees trouwens zeker het exclusieve interview met die laatste - Raf Simons - op hun blog: WWW.OPENINGCEREMONY.US

PLAATJES KIJKEN Wie in één oogopslag wil mee zijn met wat er qua kledij op straat beweegt en dat in de hele wereld, kan met ‘A Year in the Life of Facehunter’ enkele uren vol streetstyleplezier en inspiratiemomentjes vullen. Zwitser Yvan Rodic begon met in 2006 het modebewuste Parijse feestleven vast te leggen op zijn blog en trok daarna verder de straten in met zijn camera op zoek naar mooie details en ensembles. Daaruit volgde later zijn eerste boek ‘The Facehunter’.

Raf Simons, creatief directeur van Dior.

Voortbordurend op dat concept van simpele foto’s van in het oog springende, überstijlvolle of wenkbrauwfronsend gekke outfits, trok hij er deze keer een jaar op uit om in meer dan dertig verschillende steden in de wereld polshoogte te gaan nemen van wat er leeft. Meer dan 430.000 km afgelegde reisweg spreek deze man niet meer van jetlags, hij is de king - en een jaar van twee tot drie verschillende landen per week, resulteerden in een leuk modeboekje dat tegelijkertijd doorheen de beelden ook een persoonlijk reisverhaal vertelt. WWW.FACEHUNTER.ORG

A Year in the Life of Facehunter door Yvan Rodic, ISBN 9780500290873, 320 pagina’s, 17,00 euro via amazon.de

Kris Van Assche is creatief directeur van Dior Homme.

Zwitser Yvan Rodic begon in 2006 het modebewuste Parijse feestleven vast te leggen, sindsdien is zijn blog zijn leven geworden.

23


SEPTEMBER ISSUES

Modehuis Prada ging een samenwerking aan met architect Rem Koolhaas’ creatieve bureau AMO en dat resulteerde in een bevreemdende campagnefilm.

HET WITTE DOEK Mode en film zijn domeinen die maar al te vaak samensmelten tot prachtresultaten. Denk maar aan de film ‘A Single Man’ uit 2009 - ondertussen een classic - die werd geregisseerd door modegenie Tom Ford. Nadat hij het op de rand van een financiële afgrond bengelende Gucci vanaf eind jaren negentig als artistiek directeur weer helemaal op de rails zette en later ook als artistiek directeur voor Yves Saint Laurent werkte, besloot hij ‘even’ een pauze in te lassen en het perfectionisme waar hij zo bekend om staat op een ander veld te richten: de film. ‘A Single Man’ bewees dan ook perfect hoe een onberispelijk oog voor esthetiek een universeel en succesvol werktuig kan zijn. De film is ondertussen al vier jaar oud maar blijft een aanrader van formaat. Dit jaar zagen we vooral bij Prada mode en cinema in een en hetzelfde spotlicht schitteren. Niet alleen door de glamoureuze

en gelauwerde vestiaire van The Great Gatsby maar ook dankzij een fantastische film noire preview van hun aanstaande herfst- en wintercollectie waarvoor ze aanklopten bij Rem Koolhaas’ bureau AMO, de tegenhanger van zijn architectenbureau OMA. Bekijken gaat via www.prada.com of via deze link: http://bit.ly/maXLife_Prada

De Amerikaan Tom Ford is meer dan een stijlgoeroe.

Onder impuls van kaskraker ‘The Great Gatsby’ is de flamboyante stijl van de jaren ‘20 aan een opmars bezig. De verkoop van accessoires met veren, zoals hoofdjuwelen en bolero’s is exponentieel toegenomen en ook op het gebied van make-up is impact van de film groot. Knalrode lippenstift is immers een must-have.

24


UW WOONDROMEN VERTALEN NAAR EEN CREATIEF ONTWERP

De borstelige wenkbrouwen als die van fotomodel Cara Delevingne zijn het nieuwe ideaalbeeld.

HIGH BROW Wenkbrauwen zijn ook dit seizoen weer prominent aanwezig op de catwalk. Waar er vroeger geplukt werd dat het een lieve lust was, lijkt er nu geen einde meer te komen aan de borstelige wenkbrauwen die de blik heel wat kracht bijzetten. Wie die trend tegenwoordig ongetwijfeld mee versterkt is Cara Delevingne. Deze jonge Britse socialite vol kattenkwaad met meer grimassen dan haar lief is, heeft een paar kijkers onder wenkbrauwen die je van mijlenver herkent. En sinds ze dit jaar op zowat elke catwalk verschijnt, is haar typische bush brow ook ook steeds meer in zwang. Gekker nog, volgens Google Analytics is het gebruik van het woord ‘tweezerst - Engels voor pincet - gedaald terwijl Googlegebruikers steeds meer zoekterm ‘Fuller Eyebrows’ ingeven. Jawel, het Cara-effect! Proberen? Thuis ga je zelf makkelijk aan de slag. Epileren hoeft enkel nog bij haartjes die echt het noorden kwijt zijn. Kam je wenkbrauwvorm omhoog met een passend borsteltje en zet aan met een wenkbrauwpotlood in de juiste tint. En let op: véél wenkbrauw mag, maar ze laten doorlopen blijft uit den boze!

WONINGBOUW APPARTEMENTEN INDUSTRIE VERBOUWINGEN & RESTAURATIE

Brits fotomodel en actrice Cara Delevingne zette met haar typische bush brow een trend die onder meer door Burberry Beauty wordt uitgedragen.

Architectenburo Rijcken Adrien bvba Lozenweg 19 - 3930 Hamont-Achel T 011 62 16 00 adrien.rijcken@skynet.be www.adrienrijcken.be


SEPTEMBER ISSUES06 Fashion Dossier: zv

Sector: n.v.t.

41. Redactie

HIGH FASHION GOES HIGH STREET

Tweedstof wordt onder meer door Michael Kors naar voren geschoven.

IEDER ZIJN EIGEN CATWALK Tussen de opzichtige hoeden, accessoires, rokken en broeken die gemaakt zijn om éénmaal in een leven te dragen - omdat de levensduur van de fragiele stof of het onmogelijke ontwerp gewoon niet meer toelaat - zijn er gelukkig ook enkele trends waarvan we verwachten dat ze vlekkeloos hun intrede in het alledaagse leven zullen maken. Deze winter zien we veel marineblauw onder andere bij Dries Van Noten en Chloé om er maar enkele te noemen. Jassen kunnen dit seizoen niet groot genoeg zijn. Geen XL, maar XXL. Vaak in zachte kleuren en stoffen, zoals we zien bij Dries Van Noten en Sonia by Sonia Rykiel. Terug van eigenlijk nooit helemaal weggeweest is de tweedstof. Onder andere bij Michael Kors en Sportmax zagen we deze van oorsprong en textuur eigenlijk erg mannelijke stof verwerkt in dan toch heel vrouwelijke stukken.

Model Rhianna Porter pronkt met marinekleuren voor modehuis Chloé.

Modekleding

Er is ook nog nieuws uit de winkelstraten om naar uit te kijken. Na samenwerkingen met modehuizen als Marni, Maison Martin Margiela en Versace gaat het Zweedse kledingconcern H&M dit najaar - vanaf 14 november, prik de datum maar vast - in zee met designer Isabel Marant. Zelfs als haar naam je niets zegt, zal je ongetwijfeld werk van haar kennen. De wedgesneakers, die al snel een immens grote rage bleken te zijn, werden immers voor het eerst door haar de catwalks op gestuurd. Marants collectie voor H&M zal bestaan uit een vrouwenlijn - ook voor jongeren - en een allereerste aanzet tot een mannenlijn. “Ik probeerde echt terug te gaan naar de essentie van mijn stijl. Een lijn die een ideale kledingcollectie is waar je alle kanten mee uit kan,” vertelt ze in een interview aan het modenieuwssite style.com. “Alles kan gecombineerd worden op basis van je eigen gevoel.” De eerste beelden zijn er nog niet, maar verwacht je aan een easygoing collectie met een typisch Parijse ‘jene-sais-quoi’-stijl en een tikkeltje excentriek! WWW.HM.COM

Ook bij Dries Van Noten is marineblauw een hoofdkleur.

Coördinator: Christophe D S

Sonia by Sonia Rykiel werkt met zachte kleuren en gaat ook voor de oversized look.

26 5

Dries Van NotenDoorplaatsing toont ook modellen van met jassen in oversized look.

De Franse ontwerpster Isabel Marant (links) staat hier zij aan zij met Margareta van den Bosch, creative advisor van H&M.


volg ons op facebook https://www.facebook.com/schoenenkellens


Bij een mooi huis hoort een verzorgde tuin, daar is iedereen het over eens en toch‌ bij sommige tuinen blijf je letterlijk even stilstaan, ze hebben die ondefinieerbare meerwaarde waarin je de hand van de meester herkent. Dat een en ander gebonden is aan stijlregels en een grondige technische kennis, ligt voor de hand.

specialiteit: renovatie van oude & uitgeleefde tuinen Dommellaan 46, 3990 Peer T 011 63 22 41 - F 011 63 53 80 GSM 0475/48.09.52 info@tuinen-hendrix.be www.tuinen-hendrix.be


De Secretaris

Nog even geduld voor Hotel-Brasserie in Overpelt Voor wie met grote nieuwsgierigheid de verbouwingswerken van de vroegere secretariswoning in het centrum van Overpelt volgt: nog even geduld, in oktober opent Hotel-Brasserie De Secretaris

bijvoorbeeld een lift. Ondernemers kunnen rekenen op alle nodige vergaderfaciliteiten zoals afzonderlijke en volledig ingerichte vergaderruimtes en private dining rooms.

voor het eerst de deuren.

Brasserie & wijnkelder

De opening van Hotel-Brasserie De Secretaris belooft niet alleen een grote dag te worden voor uitbaters Isabelle Snoeks en Seppe van Duffel. Voor heel Overpelt wordt het iets bijzonders. Tot op vandaag moeten toeristen en ondernemers voor een overnachting uitwijken naar buiten de gemeentegrenzen.

Het historische pand biedt verder onderdak aan een brasserie met terras waar iedereen welkom is. Het neusje van de zalm bevindt zich evenwel onder de grond. Zo herbergt de oude gewelfde kelder een wijnboetiek waar het enorme assortiment aan wereldwijnen naar hartenlust kan geproefd en gekocht worden.

Dit prachtig gerestaureerde historische pand telt tien hotelkamers, allen uitgerust met airco. Voor gezinnen is er een dubbele familiekamer. Wie het nog luxueuzer wenst, kan terecht in de suite. ’s Ochtends staat er voor de gasten een kraakvers ontbijtbuffet klaar. Om te benadrukken dat iedereen welkom is, kiezen de hoteluitbaters bewust voor drie+ sterren in plaats van vier. Toch is alle comfort aanwezig, waaronder

Shuttledienst Uitbaatster Isabelle Snoeks maakt deel uit van de familie Snoeks die al drie generaties lang Feestzalen Acaciahof uitbaten in Overpelt-Lindel. Na een privĂŠ- of zakelijk feest brengt een shuttledienst u van het Acaciahof naar het hotel.

De Secretaris Dorpsstraat 62 | 3900 Overpelt | T 0475 76 64 16 | www.desecretaris.be

29


2


CITYREPORT HASSELT

HOT SPOTS

Smaaksalon

‘t Hemelhuys

EEN WEEKENDJE PROEVEN VA N C H O CO L A D E, J E N E V E R E N S P E C U LO O S I N D E H O O F D S TA D VA N D E S MA A K . DOOR SHANA MEEUS

‘t Hemelhuys

Van alle provinciehoofdsteden is Hasselt zonder twijfel de meest charmante. Je kunt er alles rustig te voet doen, terwijl je er wel een echt citygevoel ervaart. Trendy winkels, culturele hotspots en vooral veel lekker eten en drinken. Vergeet zeker niet bij een plaatselijke bakker te stoppen voor de unieke Hasseltse speculoos en pik ook een flesje heerlijke Hasseltse graanjenever mee. Een souveniertje voor de thuisblijvers of om zelf lekker na te genieten van een relaxed weekendje in deze smaakvolle stad. Ons gezellige weekendje Hasselt ziet er als volgt uit.

LA BOTTEGA Noem La Bottega nooit een schoenwinkel. Dit is de schoenenhemel! In dit grote en gezellige pand vind je zowel sobere als erg hippe modellen voor jong en oud, van ontwerpers als Paul Smith tot Marc Jacobs. Ook kan je bij La Bottega terecht voor hippe kledij van merken als onder andere Lucy Has a Secret, Just in Case en Fever. Meer exclusieve modellen van designers als Tim Van Steenbergen en 32

Roos Vandekerckhove ontbreken ook niet in de collectie. Tip: neem zeker iemand mee om al je zakken te helpen dragen! PAARDSDEMERSTRAAT 9, 3500 HASSELT

BOON We stoppen voor een latté aan het statige herenhuis waar Boon gelegen is. Maar niet alleen de geur van koffie komt je hier tegemoet. Chocolade, dat is de specialiteit van Boon. Terwijl je geniet van je koffie, kan je de chocolatiers aan het werk zien in het atelier. Boon staat bekend om zijn erg verfijnde pralines. Met een toets van lavendel of een likje bladgoud zijn hun pralines net dat tikje specialer. Een een genot om naar te kijken en ze smelten op je mond. PAARDSDEMERSTRAAT 13, 3500 HASSELT

JADE Tijd om te shoppen in een boetiek die afwijkt van de platgetreden paden, waar je net dat geweldige stuk kan tegenkomen dat je ergens anders nooit

Donum

had gespot. Jade, in de Diesterstraat, biedt luxueuze kledij van gevestigde waarden in de modewereld maar net zo goed designs van jonge ontwerpers. Jade biedt tijdloze basics, maar ook exclusieve stuks voor vrouwen die graag iets uniek in hun kleerkast of dressing hebben hangen. Stijlvol, tijdloos en nonchalant. Fashionistas kunnen hier prachtige items vinden uit collecties van onder meer Isabel Marant, Acne, Maison Olga, Vanessa Bruno, Athé en Golden Goose. DIESTERSTRAAT 15, 3500 HASSELT

MODEMUSEUM Een weekendje Hasselt kruid je af met een snuifje cultuur. We blijven hiervoor in de sfeer van unieke mode-items en prachtige designs. Het Modemuseum waarborgt een aantal prachtige schatten uit de modewereld en hun collecties zijn steeds een streling voor het oog. Tot en met 9 februari 2014 kan je hier nog terecht voor de expo ‘MODA. Made in Italy’ waarin de evolutie van Italië als bakermat van de mode wordt getoond. Je kunt er prachtige


van mooie, klassieke juwelen kunnen terecht bij Eddy Heleven, maar ook Lode Martens, die in het verleden ook voor Cartier werkte, zal in deze straat binnenkort zijn tenten opslaan.

SMAAKSALON In het prachtige pand Huis de Corswarem ligt het Smaaksalon. Een brasserie en restaurant waar je alle smaken uit Hasselt en Limburg kan komen ontdekken. Gezonde, seizoensgebonden producten uit eigen streek zijn hier dagelijkse kost. Perfect voor de lunch dus! Ook enkele bekende Hasselaren fluisterden de chef hun lievelingsgerecht toe, dat nu op de kaart staat. Wij kiezen voor een menu ‘Puur Limburg’ en mogen onder meer genieten van asperges op Vlaamse wijze en een Hasseltse hete bliksem ‘anno 2013’.

La Bottega Bellagio

Boon

MAASTRICHTERSTRAAT 61, 3500 HASSELT

DONUM

Modemuseum

Jade

stuks bewonderen van Italiaanse couturiers als Gianni Versace en Giorgio Armani die de befaamde ‘Italian look’ in de hand werkten. Helaas kun je hier niets mee naar huis nemen, al is de neiging groot. GASTHUISSTRAAT 11, 3500 HASSELT

BELLAGIO Dineren doe je in stijl bij Bellagio op de Botermarkt. Neem plaats en laat je verwennen in dit sfeervolle restaurant. Bellagio weet hoe je smaakpappillen in de watten gelegd moeten worden met hun ‘mondiale’ kaart en dat in een intieme setting. Je hebt steeds de keuze tussen vlees of vis, maar je kan ook klinken met een glaasje Champagne en oesters. Of laat je je misschien verleiden door het kreeftmenu. BOTERMARKT 25, 3500 HASSELT

‘T HEMELHUYS Wentel je in de donzige lakens van kamer ‘Parel’ in charmehotel ‘t Hemelhuys.

Deze bed & breakfast is gelegen in een herenhuis in het hartje van de stad. Vriendinnen Liesbeth en Ann knapten de woning op tot een knap gastenverblijf in landelijke stijl. De warme Limburgse gastvrijheid word je hier pas echt goed gewaar. ‘s Morgens word je verwend met een hemels ontbijt. Nog mooier: alle broodjes en croissants worden door de gastvrouwen zelf gebakken. HEMELRIJK 15, 3500 HASSELT

DE KAPELSTRAAT Dé shoppingstraat van Hasselt is zonder twijfel de Kapelstraat. In de vele verfijnde boetieks die deze straat telt, vind je vast en zeker dat exclusieve, modieze stuk waar je naar op zoek was. Bij Et Moi bijvoorbeeld heb je de keuze tussen verschillende designerkleren van onder meer Vivienne Westwood en Jean Paul Gauthier. Voor wie ontwerpen van Limburgse bodem verkiest, zijn er de winkels van Stijn Helsen: Helsen Tailor en Helsen Ladies. Dames die houden

In dit voormalige postgebouw waar Donum gevestigd is, vind je tal van tijdloze klassiekers die gewoonweg niet mogen ontbreken in je interieur, zoals de bekende ligstoel van Le Corbusier bekleed met koeienhuid. Ook biedt Donum ruimte voor Limburgse topontwerpers zoals Piet Stockmans. Zijn mooie windlichten zijn kleinere items die je interieur meteen een stijlvolle uitstraling geven. Andere merken die je hier tegenkomt zijn onder meer B&B Italia, Vitra en Alessi. HAVERMARKT 31-33, 3500 HASSELT

AROMA Hasselt is rijk aan verschillende gezellige koffiezaakjes, waar je even kan uitblazen met een bakje troost en een lekker gebakje. Aroma is gelegen in een 19e eeuws herenhuis en heeft ruim assortiment 100 % arabica koffies op de kaart staan. Om optimaal te genieten, bestel je bij je drankje een lekkere macaron. Aroma heeft de Franse delicatesse in een groot aantal kleuren en smaken uitgestald in de toog liggen. Kies je voor noot, framboos of violet? Alle macarons worden artisanaal bereid volgens een origineel recept. Heerlijk smeuig en rijk van smaak. ALDESTRAAT 48, 3500 HASSELT

33


Bruidsmode Hasselt

Service tot het laatste

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste bruid van het land? Bij Bruidsmode Hasselt doet men er alles aan om u te laten stralen in een prachtige jurk op de mooiste dag van uw leven.

Tijdens een heuse modeshow kon u bij Bruidsmode Hasselt op 14 september kennismaken met de allernieuwste bruidsen cocktailmode. Merken als Ellis Bridal, Mori Lee, Olvis, Lisa Donetti en Ronald Joyce brachten vele toekomstige bruidjes in hogere sferen. De bruidscollectie Heaven van de dochters van Kaat Tilley, Epiphany en Rebekka Vanderhaegen, wist de show pas echt te stelen. Met deze collectie, die in Limburg enkel bij Bruidsmode Hasselt te verkrijgen is, zetten de getalenteerde dames het werk van hun moeder verder. En dat doen ze met verve.

Speciale creaties De collectie is gebaseerd op de dromerige ontwerpen van de in 2012 overleden modeontwerpster, maar kreeg een bijzondere, 34


draadje goed zit!

Eddy Devries.

eigen touch mee. “De jurken passen stuk voor stuk helemaal binnen ons concept,” legt zaakvoerder Eddy Devries uit. “Wij willen onze bruiden niet per se de meest exclusieve jurken bieden, maar wél speciale creaties. In de toekomst willen we

trouwens nog meer de nadruk leggen op Belgische merken. Verder proberen we vooral het verschil te maken met onze service. Onze ervaren medewerkers begeleiden de bruiden tot het laatste draadje goed zit!”

Thonissenlaan 21A | 3500 Hasselt | T 011 45 58 88 | info@bruidsmodehasselt.be | www.bruidsmodehasselt.be

35


BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING HOFLEVERANCIER

BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING U weet het: bij Kuperus staan we nooit stil. Dat is een van de redenen waarom we als beddenmaker pur sang al ruim een eeuw lang succesvol zijn. In onze blijvende hang naar vernieuwing hebben we nu ons assortiment uitgebreid met diverse nieuwe modellen, ontworpen door de gerenommeerde designer Henk Heres, die aan elk model een unieke eigen sfeer en uitstraling heeft gegeven. Met gepaste trots stellen wij deze aanwinsten kort aan u voor. Voor meer informatie gaat u naar www.kuperusbedden.nl

KUPERUS DEALERS: AMSTERDAM, Bröring Slaapcomfort • APELDOORN, Van Beek Bedden • ASSEN, Homan Slapen • BERGSCHENHOEK, Frans Mets / De Bedderij

Bekijk ons slaapboek

BEUNINGEN, Maassen van den Brink • BREDA, MW Bedden & Slapen • CRUQUIUS, Goodnight Slaapkamers • EINDHOVEN, Droomland • ENSCHEDE, Henk ter Horst Slaapcomfort ETTEN-LEUR, Slaapcomfort Jack Suykerbuyk • HEERLEN, Beddenspeciaalzaak Ruwette • LEEUWARDEN, Wielinga Slapen • OSS, Slaapcomfort Oss B.V. • PUTTEN, Kok Bedden REUVER, Keiren Woon- en Slaapcomfort • UDEN, Romantovich • VELP, Maassen van den Brink • WEERT, Pleunis Slaapcomfort • WINTERSWIJK, Hochrath Wonen & Slapen BELGIË: ANTWERPEN, G.D. Slaapshop Wommelgem • HASSELT, Sleepconsult • KUURNE, Nachtsfeer • OOSTENDE, Nachtsfeer • SINT-MARTENS-LATEM, Nachtsfeer CHINA: HONG KONG, Luxury Living • DUITSLAND: DÜSSELDORF, Bett & Bett TSJECHIË: PRAAG, Bistrico spol. S.r.o. Luxury Sleeping w w w. k u p e r u s b e d d e n . n l


Birgit Martens.

Sleepconsult

Slaap wel, leef beter Sleepconsult is een gevestigde waarde als het over ergonomisch slaapcomfort gaat. Het familiebedrijf startte in 1976 en staat bekend voor haar gepersonali-

Auping, Tempur, Swissflex, Kuperus en Pullman. Op vlak van bedtextiel hebben we het grootste aanbod in de provincie,” zegt Birgit Martens van Sleepconsult. Modern, klassiek of landelijk? Sleepconsult heeft het allemaal.

seerd en onderbouwd advies.

Persoonlijk advies De showroom van Sleepconsult oogt fris en uitnodigend. In een ruimte van meer dan 1000 m2 vind je niet enkel bedden en matrassen van topmerken, maar ook verschillende donsdekens, kleurrijke sierkussens, diverse types hoofdkussens, sfeerelementen en textiel in standaard- én buitenmaten. “We werken samen met vijf grote merken:

Een van de sterkste troeven van Sleepconsult is het advies op maat. Professionele adviseurs tonen je aan de hand van je persoonlijk slaapprofiel, of voor eventuele lichamelijke klachten wat er allemaal beschikbaar is. “Klanten waarderen ons voor onze service. We zijn flexibel als je iets wil

ruilen en we hanteren prima garantievoorwaarden.”

Voor elk budget Het cliënteel van Sleepconsult is erg gevarieerd. Jonge koppels kopen er hun eerste boxspring, terwijl mensen met lichamelijke klachten vaak om advies vragen omtrent drukverlagend slapen. “We hebben een aanbod voor elk budget. Er is al een compleet bed voor pakweg 1500 euro. Maar we hebben ook superdeluxe Kuperus-bedden, volledig handgemaakt. Het prijskaartje hiervan kan oplopen tot 25.000 euro. We zijn dan ook heel fier om hofleverancier in Nederland te zijn.”

Sleepconsult Sleepconsult | Kuringersteenweg 496 | 3500 Hasselt | T 011 25 29 29 | info@sleepconsult.be | www.sleepconsultlimburg.be

37


SODERMANS

SODERMANS

herenkleding,

TAILORS SINCE 1856

...dat is shoppen in stijl.

Nieuw adres Kempische Kaai 59 3500 Hasselt

Alberto | Atelier Torino | City Sport | Doré Doré | Derby sport | Eterna | Eton | Fumagalli | Fynch Hatton | Gran Sasso | Hamlet | Harris Tweed | Hartford Herno | Leather Company | Mabrun | M.E.N.S. | März | LBM1911 | MMX Pierre Cardin | Hans Ploenes | J. Philipp & Co | Prime Shoes | Roy Robson | Sail Explorer | Stenströms | Stetson | Torre | Trapper | Van Gils | Wilvorst

Ga stijlvol het nieuwe seizoen in! Een nieuw seizoen is in aantocht ... U bent er helemaal klaar voor? Maar uw garderobe is dat nog niet? Geen nood. Bij Sodermans Herenkleding aan de Blauwe Boulevard in Hasselt kunt u gelukkig steeds terecht voor een strak pak, eigentijdse vrijetijdskleding en stijlvolle accessoires voor een perfecte styling van kop tot teen. Letterlijk dan, want Sodermans nam zopas een uitgebreide hoedenlijn op in het assortiment. Voor het geval u het intussen nog niet zou weten, herinneren we er u graag aan dat Sodermans Herenkleding voortaan iedere donderdag geopend is tot 20 uur ’s avonds. Spring dus gerust binnen, ontdek onze nieuwe collectie en neem de tijd om tussen twee pasbeurten in te ‘proeven’ van het trendy salon met koffiebar én zicht op het water.

NIEUWE OPENINGSUREN Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

13.00 – 18 u. 10.30 – 18 u. 10.30 – 18 u. 13. 00 – 20 u. 10.30 – 18 u. 10.00 – 18 u.

Sodermans | Kempische Kaai 59 0.01 | 3500 Hasselt | www.sodermans.be


Filip Vanheusden.

Het Borrelhuis

Gezellig etentje, onvergetelijk feest of origineel seminarie? In een van de meest pittoreske steegjes van de Stad van de Smaak ligt het Borrelhuis. Het is al jarenlang een vast adres voor een lekker hapje in de binnenstad, een bedrijfsevent of een onvergetelijk feest. Wie de Witte Nonnenstraat in Hasselt niet weet liggen, zou er haast voorbij lopen. Nochtans is het straatje met diverse kunstgalerijen beslist een ommetje waard, en dat niet enkel omdat u er het Jenevermuseum kan bezoeken. In een historisch pand, het voormalige Witte Nonnenklooster, vind je er namelijk ook het Borrelhuis.

Feest- en vergaderzalen Het Borrelhuis is niet alleen een charmant culinair adresje met uitgebreide kaart waarvan u zowel binnen als op het mooie terras kan genieten, maar ook de ideale locatie voor uw familiefeest of bedrijfsseminarie. Zo zijn er drie feestzalen die plaats bieden aan 20 tot 150 personen en vijf vergaderzalen, met een capaciteit van 25 tot 120 personen en uiteraard van alle faciliteiten voorzien. Het Borrelhuis biedt niet alleen particulieren, maar ook bedrijven tal van formules waarbij u bijvoorbeeld een bezoek aan het Jenevermuseum of Modemuseum combineert met uw seminarie en buffet. Of wat dacht u van een combinatie met het aanpalende gastronomische restaurant De KwiZien, een absoluut gevestigde waarde in de Limburgse culinaire wereld?

Witte Nonnenstraat 28 | 3500 Hasselt | T 011 24 32 28 | info@borrelhuis.be | www.borrelhuis.be

39


Stoelen….. en tafels die erbij horen!

Steenweg 11 3540 Herk-De-Stad (Berbroek) T 013 55 55 01 F 013 66 55 02 www.design-design.be Open : alle dagen van 10 – 18u. Zondag van 14 – 18u. Dinsdag gesloten


DESIGN MARIMEKKO

Bij het Finse Marimekko schemeren herfstpatronen door in alle facetten van hun woondecoratie en weten ze de intrigerende schoonheid ervan in de verf te zetten. De e Weather Diary najaarscollectie van Marimekko werd ontworpen door Sami Ruosalainen terwijl de patronen van Maija Loukari komen. Inspiratie haalenden ze duidelijk uit het observeren van de seizoensgebonden weerpatronen en de gloed van kleuren in herfsttuinen. Ontdek de fraaie collectie bij Métamorphose. WWW.METAMORPHOSEPEER.BE

CLOCHE DE WEERKLANK VAN DESIGN De Cloche designlamp van de Noorse ontwerper Lars Beller Fjetland geeft als geen ander de huidige designtrend weer. Grandeur en ambachtelijk vernuft echoën hier door in deze uitgebalanceerde tafellamp. Meer oog voor edele materialen en het craftmanship, dàt is de richting die

design uitgaat. Lars Beller Fjetland is nog volop aan het onderhandelen met producenten en presenteert het alvast in het kader van 100 % Norway dat medio september tijdens het Londen Design Festival te zien zal zijn. WWW.BELLER.NO

41


POTIG DESIGN De Still tafel van het Italiaanse Bartoli design combineert een uiterst gestileerd blad uit massief notelaar of wit mdf met betonnen poten. Hoewel deze materialen sterk contrasteren, zorgt de mix voor een bijzonder krachtig doch discreet interieurelement. De tafel is zowel verkrijgbaar in rond model als vierkant tot rechthoekig (tot 3 m lengte zelfs) en kreeg vorig jaar nog de Good design award. WWW.DESIGN-DESIGN.BE

SCPOLTRONA FRAU BROOKLYN De Brooklyn-fauteuil van Poltrona Frau heeft alles om een moderne klassieker te worden. Het ontwerp van Jean-Marie Massaud heeft een stalen frame en heeft een staalgrijze verzinkte afwerking. De kussens zijn beschikbaar in diverse soorten leder met een elegant metalen detail in het midden van het rugkussen. Je kan de Brooklyn ontdekken bij Elysee Decor. WWW.ELYSEEDECOR.BE

SCHOOL MAKEN De Brusselse designer Alain Gilles heeft met de Vessel Desk een eigentijds schoolbureau ontworpen dat perfect in je interieur past. Terwijl de eiken tafel en bank op een ambachtelijke manier gemaakt worden, zijn de kleurrijke opbergbakjes of ‘vessels’ het resultaat van CNC-techniek. Alain Gilles werkt hiervoor samen met het Belgische bedrijf Mathy by Bols en laat de keuze uit verschillende afwerkingen. WWW.ALAINGILLES.COM, WWW.MATHY-BYBOLS.BE

DEENSE DESIGNERKOFFIE Het Deense label Bodum heeft met haar Bistro koffiezetapparaat de standaard verlegt inzake design en daarom willen we het hier naar voren schuiven als een musthave voor in je interieur. De Bistro-koffiezet mag immers aanspraak maken op een centrale plaats in je leefkeuken. Al zeker als je van ‘slow coffee’ houdt. Dat deze koffiezet bijzonder is, merk je al aan de achterzijde van het apparaat. De transparante kap gunt je immers een inkijk in het brouwproces van de koffie waarbij het water wordt opgewarmd tot boven de 90 graden. Veel hoger dan een modaal koffiezetapparaat en dat verklaart ook waarom het in de thermos heel de dag drinkbaar blijft. Bovendien zit er bovenaan het toestel een sproeikop die het water niet met één drup laat doorlopen, maar eerder als een douche door de eigen Bodum-filter sproeit en op die manier alle aroma’s losmaakt. De doorlooptijd is dan ook bijzonder snel. Bodum, dat volgend jaar haar 70 jarig bestaan viert, maakte school met betaalbaar en kwalitatief design en vooral hun cafetières zijn uitgegroeid tot een wereldwijd verspreide klassieker. De kleurige uitvoeringen van hun producten passen uitstekend in menig keuken. WWW.BODUM.COM

2 42


DE NORM

Dat de Denen Kasper Rønn en Jonas Bjerre-Poulsen van het bureau Norm architecten zijn die niets aan het toeval overlaten, mag blijken uit de vele designproducten die ze onder meer bij Menu hebben uitgebracht. Ook in hun badkamercollectie zetten ze nu de Norm. De elegante collectie die bestaat uit een pedaalemmer, WC borstel, zeeppomp, tandenborstelhouder en een klein doosje met een spiegel voor een complete look in je badkamer. De ontwerpers hebben gekozen voor een minimalistische en functionele uitstraling, maar wilden tegelijkertijd een product ontwikkelen dat ‘de zintuigen zou prikkelen’. WWW.MENU.AS, WWW.NORMCPH.COM

80 JAAR ERVARING IN

MOOIE WOONIDEEEN

REGENBOOG

De Rainbow armstoelen van Haans Lifestyle zijn gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Door het gebruik van polyresin kunnen ze ook perfect als terrasstoel gebruikt worden, maar in het interieur zorgen ze alvast voor een kleurrijke toets. Te verkrijgen bij Eurotan. WWW.EUROTAN.BE

HEXAGOON ZET DE TOON Het Deense label ferm LIVING zet al langer de toon in interieurdecoratie. Hun huisraad incubeert als geen ander het Scandinavische design door resoluut te kiezen voor warme, natuurlijke materialen, eenvoudige vormen en grafische patronen. In de karrevracht aan nieuwigheden van ferm LIVING valt vooral de Wall Mirror op, een tot hexagoon samengepakte combinatie van hout, spiegel en laminaat. Richtprijs 210 euro. WWW.FERMLIVING.COM

Kerkstraat 23-28 Schulen Tel. 013 55 11 10 info@csclaes.be www.csclaes.be open: alle dagen van 9.30 - 12.00u en 13.30 - 19.00u Zondag 14.00 - 18.00u Woensdag sluitingsdag


DECKERS RAAMDECORATIE

Twist Rolgordijn Luxaflex

®

Onze troeven ✓ 50 jaar ervaring ✓ Professionele interieuradviseurs ✓ Confectie in eigen atelier ✓ Opmeting en plaatsing door eigen ervaren plaatsers

SELLEKAERTSSTRAAT 15- 3900 OVERPELT INFO: 011 64 11 45 wonen@deckers.be - www.deckers.be OPEN: di-vrij: 9u tem 12u & 13u30 tem 18u za: 9u tem 17u - zon & ma: gesloten

VERF-BEHANG-SIERLIJSTEN-VOUWGORDIJNEN-GORDIJNEN-ZONNEWERING


Project Marres Interieur.

Marres Interieur

In vijf stappen naar een nieuw interieur Voor de inrichting van je interieur kan je maar beter beroep doen op een bekwame vakman. Marres Interieur uit Lanaken leidt je in amper vijf stappen binnen in jouw droominrichting. Een goede samenwerking begint altijd met een verkennend gesprek. Aan de hand van een plattegrond en foto’s komt Marres Interieur snel te weten wat je wenst en wat mogelijk is. “Onze inspiratie halen we op beurzen in zowel België als het buitenland,” zegt zaakvoerder Peter Marres. “Wij hebben een grote collectie designmeubelen die we probleemloos aanvullen met tot in de details uitgewerkt maatwerk.” Marres heeft een eigen team interieurarchitecten. Na een eerste gesprek bezoeken ze altijd je in te richten locatie. Hier ontstaan de eerste ideeën die ze nadien aan de tekentafel vertalen in een ontwerp in 2D en/of 3D.

Presentatie Tijdens een presentatie stellen ze de plannen voor en vertellen je bovendien meer over kleuren en materiaalkeuze. Zo krijg je meteen een goed idee hoe je nieuwe interieur er zal uitzien. “Uiteraard zijn wijzigingen altijd mogelijk, want wij zijn pas tevreden als ook de klant dat voor 100 % is,” zegt Peter Marres. Tot slot volgt de realisatie, het moment waarop plannen werkelijkheid worden. “Wij nemen alles voor onze rekening, van vloeren en haarden tot multimedia en decoratie. Deze manier van werken bespaart onze klanten veel zorgen en tijd. Wij doen hiervoor beroep op vaste professionele partners met wie we al jaren samenwerken.”

Onze belangrijkste huismerken : Artifort – Catellani & Smith – Design on Stock - Flos – Foscarini Indera – Intertime – Kristalia – Linge Roset – Linteloo – Maatatelier Rolf Benz – Van Rossum – Velda Boxspring – Vitra – Zanotta

Marres Interieur | Tongersesteenweg 37 | 3620 Lanaken | T 089 71 42 20 | info@marres.com | www.marresinterieur.com Rooms | Havermarkt 7/9 | 3500 Hasselt | T 011 33 33 36 | info@roomshasselt.be | www.roomshasselt.be

45


LD Metaaldesign

Betaalbare design in staal en inox LD

Metaaldesign

verwerkt

metaal en staal in eigen ateliers tot stijlvolle stukken design. Van binnen- en buitentrappen tot leuningen, handgrepen en terras-

dertien werknemers. Voor trappen, bordessen en loopbruggen grijpt LD Metaaldesign vaak naar extra materialen. Combinaties met glas, hout, natuursteen of composiet zorgen voor een speciale touch.

balustrades, voor particulieren, maar ook voor andere bedrijven. Deze zomer opende LD Metaaldesign nieuwe ateliers en een showroom boordevol innovatie. Acht jaar geleden startten Cindy Dillen en Steven Leroy LD Metaaldesign, gespecialiseerd in trappen, leuningen en balustrades. Het bedrijf telt ondertussen

Totaalprojecten Het familiebedrijf werkt niet enkel voor particulieren, maar voert ook totaalprojecten uit voor andere bedrijven. Bij Technopolis in Mechelen mocht LD Metaaldesign alle trappen plaatsen. Daarnaast was het Tongerse bedrijf ook actief in de Moerenpoort en de lofts in het Oude Postkantoor in Tongeren, het

Clarenhof en Hassaporta in Hasselt en rusthuis BoCasa in Heusden-Zolder.

Nieuwe showroom Om de productiviteit te verhogen, verhuisde LD Metaaldesign onlangs naar een nieuw pand in dezelfde straat. De hal omvat twee gloednieuwe gescheiden ateliers voor inox en staal en beschikt daarnaast over bureauruimtes en een fraaie toonzaal. “We willen klanten tonen wat we in huis hebben. We hebben onlangs bijvoorbeeld samen met een stabiliteitsbureau innovatieve nieuwe trappen ontwikkeld,” zegt Cindy Dillen. “De platen van onze designtrappen zijn dan wel op maat gelaserd, toch blijven ze betaalbaar. Dat is onze troef.”

Overhaamlaan 25 | 3700 Tongeren | T 012 39 25 25 | info@ldmetaaldesign.be | www.ldmetaaldesign.be

46


Dossier: zv

Sector: Andere

1Advertentie

1/1 pagina advertentie in MaXLife Limburg + QR code

adv wtg dl 26/08

Geka Keukens

GEKA Keukens is eveneens actief in de projectontwikkeling BE 471 246 685

Coรถrdinator: CA

Doorplaatsing van Ja

HASSELTWEG 220

3600 GENK

T +32 (0) 89 30 60 43

WWW.GEKAKEUKENS.BE


Handmade

Natuurlijke materialen

Traditionele afwerking

Meesterschap

Exclusief bij


GASTRONOMISCH IN EEN TEUTENHUIS

Mols doe-het-zelf

U DOET HET. WIJ GEVEN ADVIES.

Mols Sanitair & Verwarming DE BESTE PRIJS/KWALITEIT VOOR SANITAIR EN VERWARMING.

Restaurant Villa Christina

Stadswaag 8 B-3930 Hamont-Achel Tel.: 011 44 61 68 restaurant@villachristina.be www.villachristina.be

Lodewijk De Raetstraat 38 3920 Lommel T 011 54 06 00 F 011 54 26 99 info@molsnv.be www.molsorga.be


Pure Product

“Hoe je de schoonheid van Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Productfotograaf Frederic Beckers weet als geen ander hoe belangrijk visuele communicatie is. “In het huidige internettijdperk informeren klanten zich vooraf uitvoerig over producten die ze willen kopen,” stelt hij. Potentiële klanten hebben het product al grondig bestudeerd vooraleer ze naar een shop gaan. “Mooie foto’s spelen daarbij een cruciale rol.” Beckers heeft ruim 15 jaar ervaring in fotografie voor diverse merken. Onder het motto ‘somebody has to do it’ maakte hij z’n eerste foto’s tijdens concerten van Jeugdhuis De Kaller in Zutendaal. “Later ben ik fotografie gaan studeren. In mijn eerste baan was ik studioassistent bij Toyota Motor Europe,” vertelt Frederic. “Al snel mocht ik eigen shoots voor mijn rekening nemen.” Onlangs richtte hij het label ‘Pure Product’ op, gespecialiseerd in product- & reclamefotografie. Zijn foto’s worden intussen wereldwijd gebruikt voor brochures, leaflets, verpakkingen en websites. Hij heeft al heel wat ‘bekende 50

producten’ voor de lens gehad. Begin dit jaar verscheen zelfs de 10.000ste afgewerkte en drukklare productfoto op een Berghoff verpakking.

Elk voorwerp heeft verhaal Frederic Beckers analyseert elk voorwerp dat hij fotografeert, tot in het kleinste detail. Niets wordt aan het toeval overgelaten om zo de karakteriële en functionele eigenschappen van uw product in de verf te zetten. “Ik blijf gefascineerd door de schoonheid en vorm van elk product,” zegt Frederic. “Ieder voorwerp, gebouw of interieur heeft zijn eigen verhaal en is ooit ontworpen. Die ontwerper had een doel, wilde iets vertellen. Juist dat wil ik vastleggen in mijn foto’s.”

‘Onbekende’ spruitjes Dat is dikwijls moeilijker dan het lijkt. Als productfotograaf moet je met tal van zaken rekening houden. “Een belangrijk aandachtspunt is bijvoorbeeld de doelgroep. Foto’s voor de Amerikaanse markt verschillen sterk van die voor Europa of Azië, zelfs als het product hetzelfde is. Ik heb eens een shoot


Frederic Beckers.

producten vastlegt op foto’s” gedaan voor Berghoff, gespecialiseerd in keuken- en tafeluitrusting. In een sfeerfoto had ik spruitjes gebruikt. Dat deed de wenkbrauwen fronsen in de VS. Ik kreeg al snel een mailtje terug met de melding: ‘What the fuck are the green balls on the table?’ Sindsdien laat ik me bijstaan door gespecialiseerde chefs.” (lacht)

Licht in de hoofdrol Daarnaast speelt licht een essentiële rol. “Hiermee accentueer je de materiaalkeuze en het volume van producten. Dat is best lastig, vooral als het product uit metaal of glas vervaardigd is. Zo heb ik voor verschillende automerken gefotografeerd. “Dat is echt precisiewerk. En dan maak je maar een paar shots per dag.”

Topkok Sergio Herman Momenteel werkt Frederic samen met topkoks Sergio Herman en Nick Bril. “We maken sfeerbeelden van ‘the making of ’ van het nieuwe restaurant La Chapelle in Antwerpen, dat begin 2014 open gaat. Ik vind het enorm fascinerend die mannen gepassioneerd met hun producten bezig te zien. Zelf hou ik ook van perfectie, van structuur. Het plaatje moet kloppen. Pas als ik de ziel van de ontwerper terugzie in mijn werk, ben ik tevreden.”

frederic@pureproduct.be | T 0486 17 24 23 | www.pureproduct.be | Zutendaal

51


MAXLIFE - MULTIMEDIA

LAPKA

BREATH ALCHOLO MONITOR De Lapka Breath Alcohol Monitor, kortweg BAM, bevat eenzelfde hoogwaardige elektrochemische sensor als de politie gebruikt alleen ziet het er een stuk mooier uit. En bovendien heb je er geen plastic mondstuk voor nodig om in te blazen. Nee, je alcoholniveau test je simpelweg door het zwart keramische staafje in de vuist te houden en een blaasmond te vormen. De Lapka BAM wordt automatisch geactiveerd als je erin blaast en communiceert de data via hoge geluidsfrequenties naar de microfoon van je smartphone die het vervolgens in een app weergeeft. Door de hoge frequentie zou het ook in het rumoer van cafés moeten werken, maar sowieso is deze eenrichtingcommunicatie een minder belastende manier voor de batterij en daardoor kan de BAM twee tot drie maanden mee. Lapka BAM komt in oktober op de markt voor 199 dollar (149 euro), op zich niet veel duurder dan bestaande alternatieven maar stukken mooier.

RESSENCE

DE ESSENTIE Ressence is het Belgische horlogelabel dat nog geen drie jaar geleden werd opgericht door Benoît Mintiens. Mintiens is designer die jarenlang voor Axel Enthoven werkte en daar onder meer instond voor de renovatie van de Thalys-treinen. Met Ressence stelt hij de tijd op scherp en laat hij horloges helemaal anders functioneren door niet de wijzers maar de wijzerplaten te laten bewegen. Vooral zijn Type 3 – Le Scaphandrier doet ons hart sneller slaan. Voor 27.500 euro krijg je een saffierglas waaronder een kerosineachtige vloeistof zit waardoor het brekende licht wordt geneutraliseerd en het daardoor lijkt alsof de cijfers op het glas liggen.

MYLAPKA.COM

WWW.RESSENCE.EU

OSTRICH PILLOW

ANTIDOTUM

Even genoeg van het multimediaal gehannes, dan is de Ostrich Pillow het perefect antidotum. Het laat je toe om even de kop in het zand – euh – het kussen te steken en in je microkomsos te ontgiften van de datastroom. De Ostrich Pillow van Studio Banana Things maakt duidelijk dat je er even het hoofd bij wil leggen. Zoals het aanvaardbaar is om je leeggelopen mobile devices aan een powerpack te hangen, zo zorgt dit kussen voor een power-nap. De Ostrich Pillow kost 79 euro. WWW.MOOKUM.COM

HUAWEI ASCEND P6

DUNSTE OOIT De Ascend P6, het vlaggeschip van het Chinese Huawei, is zowat de dunste smartphone ter wereld. De 120 gram van het toestel wordt samengedrukt tot slechts 6,18 millimeter. Het maakt gebruik van een 4,7 inch LCD-scherm en hoewel de toelevering van deze 1280 x 720 pixels schermen stokte, met leveringsproblemen tot gevolg, blijft Huawei de Ascend P6 vooruitschuiven als haar belangrijkste product. De eigen 1,5 Ghz quad-core processor met 2 GB Ram geheugen laat de Android 4.2 draaien en met de 8 megapixel camera met autofocusfunctie achteraan en 5 megapixel vooraan werpt Huawei zich in de strijd met Apple en Samsung. De zeer aantrekkelijke prijs, namelijk 399 euro is een minstens zo doorslaggevend element. WWW.HUAWEI.COM

B&O H6

GETEST

OORVERDOVEND MOOI Het Deense Bang & Olufsen heeft met de H6 een overear hoofdtelefoon op de markt gebracht. Het snoer ervan laat toe om je Apple-devices aan te sturen en net dat doelpubliek wil B&O bekoren. Er zijn maar weinig merken die hun identiteit tot een religie weten te verheffen. Leica is er één, Apple uiteraard en B&O mag gerust in dat rijtje staan. Het merk zet nu al enige tijd in op het lifestylesegment onder het mom Play en aan dat gamma is nu de nieuwe hoofdtelefoon H6 toegevoegd. Opmerkelijk, want de laatste hoofdtelefoon die ze hebben gemaakt, de Form 2 dateert van 1985. Jawel, je leest het goed. Dat is 28 jaar geleden. Kan de H6 de hoge verwachtingen inlossen? Jawel. Esthetisch gezien is er weinig op aan te merken en technisch is het ongenaakbaar. Op en top B&O dus. We zijn dan ook zeer gecharmeerd door de minimalistische en vooruitstrevende look met een klassieke toets. De cultuur van melomanie en design zit er als een watermerk ingebakken. Deze overear hoofdtelefoon ontneemt je van je context en trekt je binnen in haar loepzuiver akoestisch vacuüm. De H6 mikt niet op bassen en andere trallala, wel op geluidsweergave zoals het door

52

de muzikanten is gemaakt en bedoeld om te beluisteren. En toch. Aan de buitenkant opteerde B&O voor een plastic verbindingsstuk, waar je eigenlijke een hoogwaardigere uitvoering had verwacht. Niet dat we iets tegen gebruik van plastic in premium producten hebben; Nokia en Apple bewijzen immers dat het goed kan uitpakken, maar bij een dure headphone als deze H6 wringt het toch een beetje. Al valt er wel wat voor te zeggen dat overmatig gebruik van alluminium voor een oncomfortabel draaggewicht zou kunnen zorgen. De vraag is dus of het gerechtvaardigd is om 399 euro neer te tellen voor een hoofdtelefoon mét snoer, terwijl je voor die prijs al uitstekende draadloze varianten hebt? Wèl als je een zwak hebt voor onderscheidend design. Het is een onuitgesproken strategie van B&O om resoluut in te zetten op complementariteit met Apple-devices – zowel esthetisch als technisch – want dat doelpubliek is tot veel bereid. Een unieke symbiose van technisch vernuft en minimalistisch design aanvaarden ze tegen elke prijs. . WWW.BEOPLAY.COM


DE IDEALE SLAAPOPLOSSING

SAMSUNG DA-F60

DRAADLOZE AUDIOSPELER Kijk je ook wel eens naar audiovisueel materiaal op je tablet of smartphone, dan weet je dat het geluid ervan soms ontoereikend is. De Samsung DA-F60 Portable Wireless Audiospeler biedt alvast soelaas. Door NFC-technologie kun je, bij apparaten die dit ondersteunen, met één aanraking een verbinding maken via Bluetooth. Ook kan je deze Samsung DA-F60 synchroniseren met je Samsung tv door middel van SoundShare. Dankzij ondersteuning voor apt-X is het dan weer mogelijk muziek van CD kwaliteit over Bluetooth te streamen. Met een ingebouwde lithiumion batterij ben je goed voor maximaal 12 uur luisterplezier en loopt deze leeg, dan heb je aan 3 uur genoeg om hem volledig op te laden. Richtprijs: 299 euro.

BOXSPRING? MAATMATRAS? WATERBED? ZENSLEEP! DE IDEALE SLAAPCOMBINATIE

WWW.SAMSUNG.BE

De voordelen van een boxspring, maatmatras en waterbed gecombineerd in één slaapsysteem. ZENSLEEP! SONY NEX-5T

SLIMME COMPACTCAMERA Sony brengt met de NEX-5T een nieuwe compacte systeemcamera in stelling. Dit toestel heeft een adviesprijs van een stevige 700 euro, maar daarvoor heb je een kantelbaar touchscreen en ondersteunt het zowel WiFi als NFC. De 16,1-megapixel Exmor APS HD CMOS-sensor en het kantelbaar 3-inch touchscreen zijn de voornaamste troeven als is de camera ook voorzien van Fast Hybrid AF autofocus (voor snelle actieopnames) en de Speed Priority-modus laat je zelfs toe om 10 frames per seconde vast te leggen. Video’s zijn vanzelfsprekend in Full HD kwaliteit op te nemen en foto’s kan je ook in RAW-formaat vastleggen, wat de meer professioneel ingestelde fotografen zeker kan bekoren. Dankzij NFC met one-touch mogelijkheid en WiFi zijn foto’s en video’s eenvoudig draadloos over te dragen aan WiFi-compatibele apparaten met Sony’s PlayMemories Mobile-applicatie die zowel op iOS als Android beschikbaar zijn. De ‘Smart Remote Control’-functie tot slot, laat je toe je camera of smartphone als draadloze viewfinder met sluitertoets voor de NEX-5T te gebruiken. . WWW.SONY.BE

Vanaf NU verkrijgbaar bij DANINI SLAAPCOMFORT ... Kom en test in onze showroom ...

Rijksweg 49 T 089 75 70 44

3650 Dilsen-Stokkem

info@danini.be

2

www.danini.be


Paul Van Vlierden.

De Tuinexpert

Ook voor je tuin doe je best Na zijn opleiding als tuinarchitect startte Paul Van Vlierden in het bedrijf van zijn vader Jos. Daar bekwaamde hij zich 20 jaar lang in tuinaanleg en de begeleiding van diverse tuingerelateerde projecten. Later specialiseerde Paul zich in de plantenkwekerij die hij op zelfstandige basis uitbouwde tot een Europese speler. Zijn productkennis en jarenlange ervaring komen helemaal tot hun recht bij ‘De Tuinexpert’. Paul en zijn ervaren medewerkers realiseren jouw droomtuin. Herken je jezelf in een van de onderstaande situaties? Neem dan beslist contact op met De Tuinexpert!

Compact genieten Je werkt met twee en wil je vrije tijd op een kwaliteitsvolle manier met je gezin doorbrengen. Je woont compacter, maar boet niet in aan comfort. Je bent op zoek naar onderhoudsvriendelijk tuinplezier. Voor een uniek resultaat in een 54

compacte omgeving denkt De Tuinexpert buiten het klassieke kader. De sleutel ligt soms in het ‘wegwerken’ van de overgang tussen interieur en exterieur. De Tuinexpert maakt dan ook graag gebruik van de nieuwste bestratingstechnieken en verfrissende creaties, zoals groenwanden, kunstwerken ... Door die bijzonder aanpak geniet je maximaal van je tuin, het hele jaar door. Compact genieten bestaat!

Volwassen planten Mag het allemaal wat ruimer? De Tuinexpert integreert zo veel mogelijk landschapskenmerken en werkt storende elementen creatief weg. Verlang je snel resultaat? Dan werkt De Tuinexpert met volwassen planten. Ook hier maken de jarenlange ervaring en productkennis van Paul het verschil. Jouw garantie op jarenlang zorgeloos tuinplezier.

Renovatie op maat Je hebt de trampoline en klimrek naar het containerpark gebracht. De kinderen zijn de deur uit, samen met de tuin-


beroep op een expert! kabouter. Je gazon is versleten en delen van de tuin zijn overwoekerd. Kortom: je tuin is je gezinssituatie ‘ontgroeit’. Tijd dan om met De Tuinexpert aan tafel te zitten. Want nu je wat ouder bent, geniet je liever van je tuin in plaats van erin te werken. Welke elementen wil je behouden? Wat wil je opgefrist zien of volledig herdenken? De Tuinexpert is je professionele ontwerper en ervaren begeleider bij deze renovatie.

Biologisch zwembad Je wil een mooie waterpartij die een meerwaarde geeft aan je tuin tijdens elk seizoen. Je wil graag gezond en comfortabel zwemmen in chloorvrij, warm water zonder vissen en planten. Dit kan dankzij het ‘biologisch zwembad’ waarin Paul het beste van twee werelden

combineert. Hij ontwierp een volwaardig modern buitenzwembad waarbij een aparte biologische filter het water op natuurlijke wijze zuivert. Er komen geen chemische stoffen aan te pas.

Uniek ontwerp Een blanco blad, boordevol ideeën: van daaruit vertrekt De Tuinexpert. Strak of frivool, Frans of Engels, aan jou de keuze. Van ontwerp tot en met de nazorg, de Tuinexpert zorgt voor alles. We nemen het hele traject grondig met je door, want het gaat om jouw droomtuin.

Weverstraat 30 | 3940 Hechtel-Eksel | GSM 0475 28 50 68 | paul@detuinexpert.be | www.detuinexpert.be

55


MODELMANAGER

ETIENNE WINTERS

DOOR SIMONS FASHIONS

Etienne Winters is manager Health, Safety & Environment bij Arcelor Mittal Distribution Solutions en is in onze provincie vooral gekend als vice-voorzitter en lid van het Bestuurscomité van VoKa Kamer van Koophandel Limburg. Etienne Winters is ook actief bij de Rotaryclub Overpelt – Noord-Limburg waar hij dit jaar weliswaar uittreedt als voorzitter. Etienne Winters in maatpak is dan ook een vertrouwd zicht. Het Digel-pak dat ze hem bij Simons Fashions aanmeten zit hem dan ook als gegoten en ook voor de meer casual outfit zorgt Simons

Fashions

voor

een

con-

trastrijke combinatie. Kom zeker de wintercollectie ontdekken bij Simons Fashions in het vernieuwde interieur.

WWW.SIMONSFASHIONS.BE FOTO’S DOOR BEN PHILIPSEN

Jekker dons McGregor 200€|Broek Meyer 105€|Hemd Giordano 80€|Pull McGregor 100€|Schoenen Hamlet 170€|I pad-case Polo 125€ 1 56


Kostuum Digel 399€|Hemd John Miller 125€|Das zijde 40€|Pochette zijde 30€|Schoenen Hamlet 170€

Blazer McGregor Distinction 300€|Broek Zilton 150€|Hemd Ledub 85€|Das zijde 40€|Schoenen Hamlet 170€

2


SCHRIJNWERKERIJ THOELEN, reeds méér dan 60 jaar actief in de branche, kortom;

een vaste waarde in de sector. De laatste decennia hebben we ons echter méér en méér toegespitst op het maken van interieurs: keukens, kasten, dressing, badkamers... De tijd dat de schrijnwerker ‘alles’ deed ligt dus al verschillende jaren achter ons. Bij ons geldt de slogan: ‘schoenmaker, blijf bij uw leest’. Wát we doen, doen we correct, nauwgezet en volgens de afspraken van klant of architect, met een modern machinepark, de recentste materialen én de jarenlange ervaring.

NIJS ZWEMBADBOUW Van droom tot werkelijkheid zonder beperkingen U droomt van een zwembad, maar heeft geen idee hoe dat er precies moet uitzien? Geen probleem, wij denken op basis van jarenlange ervaring mee over uw ideale zwembad! Rooi 42 | 3740 Bilzen | T 089 41 57 85 nijs@nijsnv.be | www.nijsnv.be

Kolmenstraat 139 | 3512 Stevoort | T 011 31 20 54 johan.thoelen@skynet.be | www.caronte.be


Een schitterende glimlach voor iedereen.

Studies tonen aan dat het slaagpercentage van behandelingen waarbij implantaten worden aangewend om natuurlijke tanden te vervangen, zeer hoog ligt. Dit is te danken aan de goede kwaliteit van zowel implantaten, chirurgische ingrepen als bijhorende prothetische behandelingen. We stellen nochtans vast dat bij de bevolking veel vragen rond deze behandelmethode onbeantwoord blijven, uw tandarts is hier een betrouwbare adviseur en kan eventuele misverstanden uit de weg ruimen.

Zorgeloos wonen

De jarenlange ervaring van Aluplastic biedt een grote troef bij het kiezen van de juiste ramen, deuren, veranda en zonwering voor uw woning. Aluplastic biedt een ruime keuze in PVC en aluminium, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Wanneer het verlies van tanden onvermijdelijk blijkt, dan biedt de huidige tandheelkunde bij de meeste indicaties zeker de mogelijkheid om u als patiënt een comfortabele vaste reconstructie te leveren, of op zijn minst een stabiele, uitneembare en functionele prothese.

Via het internet beschikt u al over een onbeperkte toegang tot informatie betreffende diverse oplossingen ivm uw prothetisch probleem. U kunt enkel een bewuste keuze maken indien u op de hoogte bent van de diverse mogelijkheden voor een specifieke behandeling. Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, kunt u steeds voor een vrijblijvend en gratis advies bij ons terecht op onderstaande coördinaten.

MDL-Euregio

Industrielaan 87 B-3630 Maasmechelen Tel.: 0032 (0) 89 / 71 70 98 E-mail: mdl@mdl-euregio.be

RAMEN EN DEUREN VERANDA’S ROLLUIKEN ZONWERING HEKWERK CARPORTS SECTIONALE POORTEN

Industrieweg 11 - 3840 Borgloon - T 012 74 22 31 info@aluplastic.be - www.aluplastic.be Aluplastic werkt enkel met producten van fabrikanten die hun degelijkheid bewezen hebben. In combinatie met onze professionele plaatsing en afwerking garanderen we zo een hoogkwalitatief eindproduct.

blyweert

®

aluminium exactly your profile


DE METAMORFOSE VAN MERCEDES-BENZ

DE STER SCHITTERT OPNIEUW

60


In het premiumsegment waar Audi, BMW en Mercedes-Benz elkaar geen enkele bestelbon gunnen, is imago een bijzonder belangrijk strijdwapen. Op dat vlak kiest het merk met de ster voor een opmerkelijke verjongingskuur. Mercedes-Benz kiest resoluut voor de vlucht vooruit, met veel designvertoon onderaan het gamma. DOOR EDUARD CODDĖ

De fameuze vlucht vooruit begon eind 2011 toen de B-Klasse haar opwachting maakte bij de Mercedes-Benz concessies. De nieuwe B stijl, ofte ‘Compact Sports Tourer’, nam nadrukkelijk afstand van de vroegere monovolumelook. Zijn verkoopstart werd beschreven als een scharniermoment voor het merk, omdat de auto zowel jonge als oudere klanten moest bekeren tot de ster. De nieuwe B-Klasse was de voorloper van een lange reeks die zou volgen en nog volgt, die evenwicht moest brengen in de machtsstrijd aan de top en die tot dan in het voordeel van de rivalen uit München en Ingolstadt was beslist met respectievelijk de BMW 1-Reeks en de Audi A3. Eén van de bijzondere eigenschappen van de nieuwlichter was de verbluffend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26. Een waarde waar heel wat grotere auto’s niet eens in de buurt komen. Mercedes-Benz besteedde dan ook maar liefst 72.000 uren aan simulatie en 1600 uur in de windtunnel om de aerodynamica van het koetswerk te optimaliseren. Elk detail werd minutieus bestudeerd voor een optimaal verloop van de luchtstroom onder de auto. Zo zitten er aan de kunststof wielkasten onderaan kleine vinnen, die ongewenste luchtwervelingen in de wielkasten voorkomen. Het lagere koetswerk, dat ook nog dichter bij het wegdek ligt, resulteerde in een verlaagd zwaartepunt en meer rijdynamiek.

61


2013

45 September = Actiemaand Acties op onderhoudsproducten 1Z

JAAR

BEKWAAM IN HET VERFRAAIEN VAN UW MERCEDES Specialist Mercedes en autoaccessoires Verkoop van jonge tweedehandswagens met garantie Eigen dienst na verkoop, ook voor carrosserie

Officieel Carlsson dealer voor Limburg en omstreken Officieel Thule dealer

CLAES P & E BVBA T 011 31 29 09

Grotestraat 221 3850 Wijer F 011 59 10 70 nvclaes@mercedes-claes.be

www.mercedes-claes.be


WIE B ZEGT, IS A VERGETEN De beoogde verjonging kreeg pas goed vorm met de lancering van de A-Klasse in het voorjaar van 2012. “In de geschiedenis van de auto-ontwikkeling gebeurt het zelden dat je met een blanco blad mag starten,” zegt Dr. Dieter Zetsche, die aan het hoofd staat van Daimler AG en verantwoordelijk voor de afdeling Mercedes-Benz auto’s. “Dat is waarvoor we gekozen hebben bij de A-Klasse, een kans die het design- en ingenieursteam met beide handen gegrepen heeft.” Gordon Wagener, chief designer, wist zijn enthousiasme nauwelijks te bedrukken: “Geen enkele auto in deze klasse is zo progressief als de A-Klasse. Het koetswerk is gevormd als een sculptuur met uitgesproken karakteristieke lijnen op de flanken. Zijn look wordt sterk bepaald door de wisselwerking tussen hoeken en vlakken.” Hoewel Mercedes-Benz de directe concurrenten onder de premiummerken viseerde, liet het er ook geen twijfel over bestaan de kaskraker in dit segment – de VW Golf – te willen uitdagen. Het A-Klasse design oogt in elk geval vernieuwender en sportiever. Daarenboven had je nog eens drie ‘lines’ en twee ‘design-packs’ als personaliseringsmogelijkheden om de bikkelharde strijd om de klant te beslechten. Het publiek reageerde enthousiast en stuurde de verkoopcijfers de hoogte in. Tijdens de eerste helft van dit jaar werden wereldwijd 173.362 bestelbonnen getekend voor de Mercedes-modellen onder de C-Klasse. Opvallend is dat de helft van de Europese A-Klasse kopers een ander merk links liet liggen en dus nieuwe Mercedes-klanten zijn.

VOLLE VAART VOORUIT De A-Klasse was bij de concessies nog niet helemaal afgestoft of de nog dynamischer vormgegeven AMG-versie – de A 45 AMG slijt 350 pk via vierwielaandrijving aan het wegdek – volgde al, samen met de CLA, een 4-deurs coupé naar het voorbeeld van de grote CLS, maar wel op hetzelfde platform. Deze modelvariant is 35 cm langer dan de A-Klasse en verwelkomt haar passagiers met 4 individuele sportstoelen. Voor wie de A-Klasse nog niet helemaal overtuigde, was de CLA het niet te miskennen bewijs dat design een hoofdrol werd toebedeeld bij Mercedes-Benz. Eind maart werd bekendgemaakt dat de fel begeerde ‘red dot Design Award 2013’ zowel de A-Klasse als de CLA te beurt viel. De 37 juryleden beoordeelden een kleine vijfduizend inzendingen van 1885 verschillende fabrikanten en ontwerpers uit 64 landen. Ook de lezers van het grootste Duitse automagazine, Auto Bild, traden deze honoratie bij en gaven de CLA dit voorjaar de titel ‘Design Award 2013’. De CLA bewijst ook dat het nieuwe Mercedes-Benz-design niet alleen wil verleiden, maar ook zinvol is. De BlueEFFICIENCY Edition laat een luchtweerstandscoëfficiënt opmeten van amper 0,22! Dat tart alle verbeeldingskracht. En omdat het ijzer moet gesmeed worden als het heet is, gaat het productoffensief onderaan het gamma onverminderd verder

In de geschiedenis van de auto-ontwikkeling gebeurt het zelden dat er gestart wordt van een blanco blad, Mercedes deed het met de A-klasse.

met de GLA als volgende in de rij. Deze hoger getilde, stoerdere Mercedes zal zich in het straatbeeld manifesteren als ravissante nieuwlichter, net zoals de Range Rover Evoque het publiek destijds wist te beroeren.

DE SUV ALS PUBLIEKSLIEVELING In september geeft Mercedes-Benz tijdens de IAA in Frankfurt de officiële aftrap voor de commercialisering van de GLA, de SUV-variant die hetzelfde platform deelt als de A- en B-Klasse. Hij zal in ons land allicht première vieren tijdens het autosalon in januari 2014. Trouwens, net als de andere varianten kan de GLA in verhouding tot zijn carrosserietype pronken met een gunstige luchtweerstand van slechts 0,29. De GLA trekt aan door de hoog geplaatste cabine, lage oplopende front met grote centrale ster en royale wielkasten. Vlakken worden afgebakend met scherpe lijnen waardoor de auto body krijgt. De motorkap wordt opgeluisterd met ‘powerdomes’ als sportief accent. Het radiatorrooster met dubbele lamel benadrukt de breedte van de auto en vanzelfsprekend hebben de designers zich graag bediend van LED-lichttechnologie als bijdrage tot de persoonlijke uitdrukkingskracht van de frontpartij. Optische beschermingselementen vooraan en rondom accentueren het stoere SUV-karakter en bieden een zekere bescherming tegen steenslag.

63


In zijaanzicht laat de GLA een combinatie van horizontaal georienteerde lijnen zien die zowel spanning opbouwen als bijdragen tot een vloeiende dynamische verschijning. De dorpels laten inkepingen zien geïnspireerd op de tanden van een bagger. Een dakreling is standaard, maar de aluminium-uitvoering is optie. Het achteraanzicht benadrukt de breedte en oogt ‘zacht’, onder meer als gevolg van de sterk gewelfde achterruit en sierlijke verchroomde greep die tussen de achterlichtblokken loopt. Een aerodynamisch zeer efficiënte dakspoiler bevat het derde remlicht. De laaddrempel geniet extra bescherming en onder de bumper zit een beschermingselement, leverbaar in hoogglans zwart, matzilver of ‘shadow’ zilver.

HORIZONTAAL DESIGN In het interieur wordt de kaart van luxe getrokken, met rijke materialen en een grote keuzewaaier aan individuele combinaties. Sierelementen in ‘shadow’ zilver trekken de

64

aandacht. Voegen en naden getuigen van uiterste precisie. Het interieurdesign benadrukt de horizontale lijnen. Specifieke details zijn de sierringen rond de ronde ventilatiemonden. Ze kunnen identiek worden uitgevoerd als de optische beschermingselementen op de carrosserie of ook als optie in gegalvaniseerd staal. De rugleuningen van de tweede rij kunnen volledig plat, maar ook hun hellingshoek is regelbaar voor meer comfort achterin. De GLA slikt minimaal 421 liter bagage en dat volume kan oplopen tot 826 liter. De achterklep laat zich als optie elektrisch open- en dichtzwaaien. En zoals dat hoort voor een moderne auto is de GLA klaar voor perfecte integratie van de iPhone en andere. Het met pianozwart en chroom ingelijste beeldscherm pronkt demonstratief op het dashboard. Spraakbediening, het in realtime doorgeven van de actuele positie aan bepaalde geselecteerde personen (Glympse), Facebook®, Twitter®, internetradio, Street View™ en navigatie met realtime verkeersinformatie aangeleverd door Garmin, zijn slechts een greep uit de mogelijkheden.


TECHNIEK & VEILIGHEID In lijn met de verwachtingen van de markt is de GLA standaard een tweewielaangedreven auto, al laat MercedesBenz wel de optie om de nieuwste 4MATIC te bestellen, permanente vierwielaandrijving met volautomatische koppelverdeling. Onder de motorkap is er keuze uit benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1.6 of 2.0, met vermogens van 156 tot 211 pk (GLA 250). Bij de diesels zijn er de uit de hogere Mercedes-klassen bekende 2.2 viercilinders met 136 pk (200 CDI; gemiddeld 4,3 l/100 km) of 170 pk (220 CDI – 163 pk voor België). De CO2-uitstoot bedraagt 114 g/km. De GLA is standaard uitgerust met ECO start/stop-functie en manuele 6-bak. De GLA 250 en GLA 220 CDI verschijnen standaard met 7G-DCT dubbele koppeling schakelmechaniek. De 4MATIC vierwielaandrijving is leverbaar op beide diesels en de GLA 250. Deze bevat de DSR (Downhill Speed Regulation) assistentie en een aangepast offroad-programma. Op veiligheidsvlak is de ‘COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS’ een belangrijke troef. De bestuurder wordt optisch en akoestisch gewaarschuwd bij het te snel naderen van een hindernis (vb. rijdend voertuig), terwijl de remassistent maximale remkracht opbouwt, om kop/staart-aanrijdingen te voorkomen. Reageert de bestuurder alsnog niet, dan remt het voertuig zelf uit volle kracht bij snelheden tot 200 km/u om de schade zo minimaal mogelijk te houden. Bij snelheden van 30 km/u en lager reageert het systeem ook op stilstaande voertuigen en kan zo kop/staart-aanrijdingen in fileverkeer voorkomen. Ook de GLA wordt gezien als een veroveraar voor klanten van andere merken. Zijn design, praktische eigenschappen voor dagelijks gebruik en veiligheid moeten daartoe bijdragen.

ProTech

Laat uw auto altijd schitteren! ProTech ontwikkelde een esthetische oplossing, die tot voor kort voorbehouden was aan de fraaiste koetswerken van Monaco. De duurzame behandeling geeft de lak van uw auto een ongekende glans en beschermt tegen vervuiling, zonlicht, vocht, insecten en hars. De Weather-O-Metertest ISO 11341 toonde aan dat een met ProTech behandelde lak, blootgesteld aan de meest veeleisende condities, tienmaal minder snel veroudert. Na de behandeling behoudt uw auto levenslang zijn originele diepe glans en kleur. Het gladde oppervlak voelt zijdezacht aan en vereenvoudigt het onderhoud aanzienlijk. Een regelmatige wasbeurt met een hogedrukreiniger volstaat.

Blijvend onderhoud Na de behandeling ontvangt u de ProCase, een praktische designkoffer met alle benodigde ProTech producten en materialen voor het verdere onderhoud. Een ProTech behandeling kost tussen de 570 euro en 983 euro, afhankelijk van de categorie en leeftijd van de auto. ProTech geeft maar liefst vijf jaar garantie voor de behandeling van een nieuwe auto en twee jaar bij een gebruikte.

Een professioneel resultaat De ProTech productlijn kwam tot stand vanuit een jarenlange professionele vakkennis. Gebruiksgemak en performantie vormen dan ook de sleutelwoorden. Neem ook eens een kijkje in onze webshop.

Achterstraat 35 | 3990 Peer | T 046 810 94 33 c.debrouwer@protech.mc protech.mc/home-bnl.html | protechlimburg.be

65


IJZERSTERK VAKWERK

ROBIN DAS

KUNSTSMID

kunstwerken / beelden/ tuinornamenten / reclameborden / gedenktekens / vuurschalen / interieurdecoratie / meubilair/ pergola’s ‌

Robin Das Kunstsmid Schootstraat 224 3550 Heusden-Zolder | 0474/67 99 62 | info@robindaskunstsmid.be | www.robindaskunstsmid.be


NIEUW BED NODIG? ONZE NIEUWE COLLECTIE: EXCLUSIEF BETAALBAAR KWALITEIT KIES VOOR: KWALITEIT, SERVICE, PERSOONLIJK ADVIES EN EEN GOEDE PRIJS

Bilzersteenweg 13 - 3730 Hoeselt - T 089 41 73 62 i n f o @ s l a a p c o m f o r t . b e - w w w. s l a a p c o m f o r t . b e


BESTEL TIJDIG UW SPOUWMUURISOLATIE VOOR AANKOMENDE WINTER!!

Dhi’ba

AANLEG VAN VIJVERS, WATERPARTIJEN OOSTERSE TUINEN MET BONSAI Ruim aanbod van vijveraccessoires Ook onderhoud en renovatie van vijvers en tuinen Service na verkoop Nauwkeurig en vakkundig werk Jarenlange ervaring

Theo Janssen Heilderveld 41 - 3650 Dilsen M 0496 86 17 39 T 089 79 26 80 theo@dhiba.be

www.dhiba.be

GENIET VAN TAL VAN VOORDELEN! Koude werend Vochtwerend Geluid dempend Energiebesparing Op 1 dag geïsoleerd Sterke m2 prijs Hoge isolatiewaarde Gratis offerte MEER COMFORT, MINDER ENERGIEVERBRUIK!

Kiezelweg 57 B3 | 3620 Lanaken T 089/84 34 84 | F 089/84 39 60

info@isobest.be | www.isobest.be


UW TUIN IN HET GROEN DAT IS WAT WIJ DOEN Totaalpakket voor uw tuin

Tuinaanleg • Tuinonderhoud voor particulieren & bedrijven zwembaden • zwemvijvers • poolhuizen • elektronische, houten en ijzeren poorten

Wij werken enkel met vakmensen!

Schalbroekstraat 120, 3560 Lummen • T 013 52 13 69 • F 013 52 37 54 • info@reynders-tuinen.be • www.reynders-tuinen.be


Klaar voor het najaar?

Terrasoverkappingen Windscreens Garagepoorten Zonwering

Rijksweg 92 - 3650 Dilsen-Stokkem - Tel.: +32 (0)89/79 29 99 Fax: +32 (0)89/50 29 98 - info@mobisol.be

www.mobisol.be


NIEUWBOUW & RENOVATIE Vakkundige uitvoering met gekwalificeerd en geschoold personeel.

• Gespecialiseerd in thermische polyurethaan (PUR) & akoestische isolatieschuim. (NIEUW!)

• Uitvoering voor vloeren, kelders, zolders, daken, … • Na-isolatie : spouwmuurisolatie (glaswol): Supafil (knauf )

ZOND AG

BEZOEK ONS BEDRIJF! Demonstratie van spouwmuurisolatie (Knauf - Supafil)

06/10 10U-1

STEENWEG 3 | BUSINESS PARC BERBROEK | UNIT 10 | WWW.OPENBEDRIJVENDAG.BE

ZEER CONCURENTIËLE PRIJZEN! Wij werken enkel met erkende producten gekeurd door de vlaamse overheid & de EPB databank.

Gorenstraat 61 | 3583 Paal | T 0497/42.86.88 | F 011/25.41.00 info@isolatiewerkenafp.be | www.isolatiewerkenafp.be

/13

7U


karaktervolle baden op maat gemaakt! Al 14 jaar is A.S.T. zwembaden de specialist in bouwkundige baden voor de regio noord Limburg! • 25 jaar ervaring in de internationale zwembadbranche • Bekend met de laatste technische ontwikkelingen • Energiebesparing middels frequentiegestuurde zwembadpompen • Betere filtratietechnieken met AFM glasvulling in de filter • Automatisch-gestuurde chloor en Ph • Creatieve vormgeving van inlooptrap of ligplateau

BIJ ONS KAN U TERECHT VOOR: ROLLUIKEN inbouw-voorzet ZONWERING terrasoverkapping - zonnescherm verandazonwering - screens POORTEN RAMEN PROFEL hout - aluminium - pvc

• Tevens op maat gemaakte sauna’s • Erkend dealer van 4seasons whirlpools

Renovatie? Geen probleem! A.S.T. Zwembaden, maatwerk in allerlei afmetingen! Onderhoudsvriendelijk, veilig en energiebesparend!

A.S.T. - Zwembaden bvba

Tel. 011/64 42 61 | GSM 0476/89 87 99 Fax 011/66 58 73 | info@ast-zwembaden.be

Bezoek onze toonzaal! Waterrijtstraat 17 b | 3900 Overpelt

Openingsuren: Di & don: 18u00 - 21u00 | Zaterdag: 09u00 - 17u00 (van 1 november tot 31 januari: zaterdag open op afspraak)

N.V. MARTENS Robert

Steenweg 50 - 3590 Diepenbeek T 011 32 40 51 - F 011 33 12 57 - info@martensrmd.be

www.martensrmd.be openingsuren: ma tot vrij 9u00 - 12u30 & 13u30 - 17u30, zat 10u00 - 12u30


DE MAX VAN KIM VANDELOO 5 SEPTEMBER 1984

Werkte eerst voor verschillende pr-bureaus alvorens haar eigen kantoor DRAMA in Hasselt op te richten. Met DRAMA creëert ze buzz rond tal van lifestylemerken en verzorgt ze ook persrelaties. Samen met Marie Rijken is ze dan weer de drijvende kracht achter het modeconcept DSGNRMRKT, dat jonge nieuwe designers een (verkoops)platform biedt. Ook te volgen op twitter als @KimVandeloo. WWW.DRAMAPR.BE WWW.DSGNRMRKT.COM

Woonplaats: Hasselt. Mijn thuis ligt op wandelafstand van het centrum. Heel handig. Mijn interieur omschrijf ik als een mengeling van design, tweedehands en Ikea. Waar iets vandaan komt, maakt niet zo erg veel uit, zolang we het maar mooi vinden en ons er goed bij voelen. Wat ik uit de brand zou slepen: buiten mijn vriend en huisdieren zou ik toch gaan voor een aantal kledingstukken, meubelstukken en mijn MacBook, … althans, afhankelijk van hoe hevig de brand is. In mijn interieur ontbreekt nog vanalles! We wonen nu twee jaar in ons huis maar de inrichting ervan is een levenslange klus. We kopen niet zomaar een tafel omdat we een tafel nodig hebben, we wachten tot de perfecte tafel op ons pad komt. Zo wordt ons interieur stilaan aangevuld en hoop ik binnen een jaar of 20 toch min of meer het ideale interieur te hebben. Mijn stijl zou ik omschrijven als: heel afwisselend en afhankelijk van mijn humeur en de gelegenheid. De ene dag ga ik voor comfy en draag ik een skinny jeans met oversized hemd en sneakers. De andere dag ga ik voor een strakke blazer, een geklede broek en torenhoge hakken. Ik hou van: nieuwe ontdekkingen en het invullen van mijn laatste fashion crush. Ik word helemaal enthousiast als ik een nieuw leuk label ontdek of ik eindelijk het perfecte modeitem vind waar ik al maanden naar op zoek ben. Als ik een bepaald stuk in gedachten heb ga ik er naar op zoek en rust ik niet tot ik het gevonden heb.

74

Ik verlaat nooit het huis zonder: mijn iPhone, hij is mijn beste vriend onderweg. Ik rijd met een Citroën Berlingo. Ik droom van: mijn huidige auto doet al vermoeden dat ik niet bepaald om auto’s geef. Als hij rijdt en er ietwat ok uitziet ben ik tevreden. Mijn favoriete auto aller tijden is een oude Citroën DS. Ontspannen doe ik door: tijd te maken om die stapel magazines - die zowat constant op me wacht - te lezen met een cocktail in de hand. Mijn hobby of passie is: mijn job en mode. Heel leuk dat ik beiden kan combineren. Favoriete restaurant(s): Café Latino (Hasselt), Il Proverbio (Genk), Tasty Bowl (Hasselt). Zelf kook ik het liefst nieuwe gerechten. Ik probeer graag vanalles in de keuken, vaak draait dat uit op een flater maar soms is het ook een leuke verrassing. Favoriete reisbestemming: New York heeft me absoluut van mijn sokken geblazen en wil ik dus ook graag opnieuw bezoeken. Daarnaast sta ik open voor alle reisbestemmingen en wil ik er liefst zoveel mogelijk gezien krijgen in mijn leven. Een zin die het voor mij allemaal samenvat is: ‘Work hard and be nice to people’. Ik heb deze quote - een artprint van de Britse graficus Anthony Burrill - gezien bij ontwerpster Kristien Follon, bekend als Titi + The German Kid. Er zit zoveel waarheid in want met een glimlach bereik je zoveel meer dan met een boze blik.


Natuurlijke materialen en kleuren die overvloeien naar uw tuin.

E xclusief A m ba c ht elijk K w al i te i tsho ut Vo o r h e t lev en U n i e k o nt werp

Weerterweg 103 3950 Bocholt BelgiĂŤ Tel.: +32(0)89 46 56 03 Gsm: +32 (0)472 58 64 42 www.tlandhuys.be Info@tlandhuys.be

Profile for maXLife

Maxlife limburg lifestyle 20  

maXLife, het magazine dat met open vizier pleit voor plezier en levens-stijl. Gevoelig aan zinnenprikkelende exclusiviteit bericht maXLife o...

Maxlife limburg lifestyle 20  

maXLife, het magazine dat met open vizier pleit voor plezier en levens-stijl. Gevoelig aan zinnenprikkelende exclusiviteit bericht maXLife o...

Profile for max-life
Advertisement