Maxlife Antwerpen Lifestyle 15

Page 1

Nummer 15 - Oktober 2015 - Jaargang 5 -

maXLife verschijnt 3 keer per jaar - www.max-life.be

THE WICKED

PR-PROFESSIONAL

SASKIA NEIRINCKX #SOCIOHOLIC #DIGITALEDUIZENDPOOTInhoud COVERSTORY

8. DESIGN

ONDERNEMEN IN DE RAND

16.

24.

MOBILITY

45.

HOOFDSTUK

Bert Van Rompay

7

DE MAX VAN

David Schroeven

50

COLOFON: Redactiesecretariaat en publiciteitsvoorwaarden: Big Media Group nv, Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel, Tel.: 011 71 73 63, Fax: 011 71 73 64, e-mail: info@ max-life.be - Bestuurder: Thieu Cuypers - Hoofdredactie: Christophe De Schauvre - Publiciteits- en redactiecoördinatie: Vicky Kox, Fatima Darghal, Angelique de Leeuw, Sylvie Loenders - Werkten mee aan dit nummer: Delphine Creemers, Eduard Coddé, Joke Hofmans, Tom Goossens - Fotografie: Ben Philipsen, Johan Luykx, Koen Bauters, Stef Gilissen, Thierry Pirsoul, Vincent Callot, Wim Daneels - Productiehuis / Grafische vormgeving: Big Media Group N.V. - Martine Vandervoort, Walter Vranken, Dirk van Bun, Johny Verstegen - Druk: Drukkerij Hendrix - Verantwoordelijke uitgever: Thieu Cuypers, p/a Big Media Group nv Copyrights: de overname van gehele of gedeeltelijke artikels is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de uitgever (Big Media Group nv). “Lid van de Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers”

3


MAXLIFE - ZOOM

Robert Brouwers, zonen Peter en Steven en dochter Marijke.

UNIEKE PARFUMCONCEPT IN FINE NU OOK IN ZOERSEL

PARFUM OP KARAKTER ZOERSEL – In Fine is een parfumconcept zonder weerga. Het concept werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld door maître parfumeur Jean Patout met als doel parfum samen te stellen op basis van iemands karakter. “De stichter Jean Patout maakte naam bij Lancôme, maar hij wilde weg van de merkparfums en terugkeren naar de basisgeuren. Hij ontdekte een duidelijk verband tussen het soort geur dat iemand koos en de persoonlijkheid van die persoon”, klinkt het bij Schoonheidsinstituut Utopia dat uitpakt met In Fine. Het concept maakt niet alleen parfum uniek, de tot standkoming ervan vergt een andere aanpak. “Iedereen die binnenkomt, vragen we om aan een scala van parfums te ruiken. Dat zal uiteindelijk leiden tot vier favoriete geuren en uiteindlijk een karakteranalyse die tot je favoriete parfum zal leiden.” De expertise is dus cruciaal en bijgevolg kan je niemand een parfum cadeau doen, of toch: “Wie een parfum cadeau wil doen, kan een lege fles kopen en degene die het cadeautje krijgt, mag het dan hier laten vullen tijdens een persoonlijke degustatie.” Het team van schoonheidsinstituut Utopia is dan ook blij dat ze In Fine mag verdelen en werkte verschillende formules uit. “Je kan zowel indivudeel langs komen, maar het is ook leuk voor vrijgezellen-, verjaardags-, of teambuildingfeestjes”, klinkt het nog.

Garage Brouwers

Garage Brouwers: een vaste waarde In Sint-Katelijne-Waver vindt u garage Brouwers terug. Al bijna 25 jaar kunt u hier terecht voor uw Hyundai – het best verkopende niet-Europese automerk in België. Robert Brouwers vertelt u over zijn zaak.

Familiebedrijf met superservice “Garage Brouwers is een echt familiebedrijf. Samen met mijn zonen Peter en Steven, en mijn dochter Marijke leid ik onze zaak in goede banen. Peter en Steven vindt u terug in het atelier en nemen het technische werk voor hun rekening. Marijke staat in voor de verkoop en de boekhouding. Noem mij gerust het manusje-van-alles. Bij garage Brouwers vindt u een gemoedelijke sfeer. En die vertaalt zich in een superservice. Net daarom kiezen onze klanten voor garage Brouwers.”

Voor particuliere en professionele klanten “U stapt binnen bij garage Brouwers voor het volledige pakket: financiering, verzekeringen, leasing … en doe vooral uw voordeel met het aanbod stockwagens van Hyundai. Particuliere en professionele klanten zijn hier welkom – ook voor onderhoud en reparaties. Problemen met uw mechanica, elektronica of koetswerk? Bij garage Brouwers zit u altijd goed.”

WWW.UTOPIA-ONLINE.BE

ZOOMIT@MAXLIFE.BE Met onze rubriek ZOOM stellen we scherp op jullie nieuws. Heb je een leuk event en fotomateriaal dat je hier een plaats wil geven? Mail dan naar Zoomit@maxlife.be

4

Garage Brouwers Mechelsesteenweg, 227 | 2860 Sint-Katelijne-Waver T 015 552 736
MAXLIFE - HOOFDSTUK

Als zoete broodjes verkopen ze er nog authentieke passie in Het Broodhuys. Bert Van Rompay, vierde generatie in de bakkerij, loodste deze bakkerij in de richting van een gastronomisch walhalla. Het goedgeurende gebak is geënt op een niet te evenaren vakmanschap én vooral op enthousiasme. Enthousiasme die ook geleid heeft tot de vriendschap met chef Ken Verschueren. Hij vestigde zich op de eerste verdieping van de bakkerij en wat begon als degustatiesalon leidde tot De Tuinkamer, een sterrenzaak met één Michelinster en 16 op 20 voor Gault&Millau. Een compromisloze aanpak die gebouwd is op vriendschap en liefde voor het vak, maar vooral ook voor de klant. Want beide heren blijven trouw aan hun basisfilosfie: lekker eten voor iedereen. Je kunt er dagelijks terecht voor een wisselend drie-gangen menu voor amper 42 euro. En doe daar een broodje bij! WWW.DETUINKAMER-BROODHUYS.BE PORTRET DOOR WIM DANEELS

7


“HONDERD PROCENT JE KIND, JE RELATIE ÉN BEIDE EEN DRUKKE JOB HEBBEN, DAT IS EEN RECIPE FOR DISASTER...”

8


MAXLIFE - COVERSTORY

SASKIA NEIRINCKX, SOCIOHOLIC EN DIGITAL WEETAL ACHTER THE WICKED

TÊTE-À-TÊTE MET ‘DE BENEN VAN DE PR’ Ze spreekt in tweets, schrijft in hashtags en rekent in Facebook-likes. Van art director tot persagent en álles daartussen: pr-professional Saskia Neirinckx weet van aanpakken. Haar pr-bureau The Wicked mag dan nog maar 4 jaar bestaan, topklanten als Wasbar, Vedett en Hema liegen er niet om. Een kenschetsend portret van een digitale duizendpoot. DOOR DELPHINE CREEMERS (TEKST) EN KOEN BAUTERS (FOTO’S)

Saskia Neirinckx is druk tokkelend op haar smartphone, zittend voor de deur van haar charmante herenhuis/kantoor in hartje Antwerpen. Pal tegenover de school van haar zoon, zo blijkt. “Ik woon hier keigraag en verlies ook geen tijd meer met transport”, klinkt het. “Vroeger had ik een goede vaste job, een goed loon en een grote auto onder mijn gat, en nu werk ik hier voor mijn eigen bureau: The Wicked. Nooit ging ik een job vinden die én zo dichtbij was én me de juiste voordelen én vrijheden zou geven; dus heb ik mijn job gewoon zelf gemaakt.” Gelukkig zet Saskia Neirickx hooguit filters op haar Instagram-foto’s en niet op haar gedachtenstroom.

SELFMADE WOMAN “Ik ben begonnen als grafisch vormgever bij wat bladen, en later in de reclame. Voor die job kwam ik ooit op een pers-event en daar had ik meteen een aha-erlebnis. ‘Wat is me dat hier, hier hoor ik thuis!’ Ik ben altijd wel een connector geweest: ik kon niet achter mijn computer stilzitten; wilde liever voortdurend met mensen praten. En, ik kende altijd wel iemand die ik wilde voorstellen aan iemand anders.” (op dreef ) “Dan ben ik direct op de baas van dat persbureau afgestapt, en heb hem om een job gevraagd. Die gaf hij me onmiddellijk, en daar heb ik een jaar gewerkt.”

Tot? “Tot ik voor één van hun klanten kon gaan werken: Bestseller Group. Het Deense modeconcern achter merken als Vero Moda, Vila, Jack & Jones en Only wilde een eigen pr-afdeling oprichten vanaf nul. Mét carte blanche. De functie van marketing manager nam ik dan maar ineens bij.” “Na de geboorte van mijn zoontje ging ik aan de slag bij VF Europe (VF Europe is het concern achter merken als The North Face, Seven For All Mankind en Eastpack, nvdr.) als pren marketingverantwoordelijke voor Kipling Benelux, en een stuk internationale pr-strategie.” Je hebt letterlijk elke hoek van de pr gezien, waarom besloot je dan zelfstandige te worden? “Ik dacht er wel al lang aan om zelfstandige te worden, maar ik vond de drempel heel hoog. Ik denk dat ik het misschien zelfs niet eens had gedaan als ik geen push had gekregen. Mijn gezondheid liet me plots in de steek, waardoor ik mijn job bij VF heb opgezegd; ik móést echt iets anders doen.” “In het begin dacht ik gewoon rustig te starten als freelancer: ik kon wat copywriten, wat lay-outen, eens een fotoproductie doen... Tot een andere ondernemer me adviseerde om mezelf heel duidelijk te gaan positioneren. ‘Dus’, dacht ik. ‘We gaan van pr doen en we

noemen het The Wicked.’ Daar stond ik dan, met mijn laptopke dat ik nog had staan en eigenlijk te traag begon te draaien. Maar op een paar maanden tijd was ik volgeboekt en vol aan de bak. Dat eerste jaar is echt een rollercoaster geweest: het was pompen of verzuipen.”

HOT(DOGS) AND HAPPENING Ondertussen zijn we vier jaar verder en is The Wicked uitgegroeid tot een vaste www-waarde in de pr. Hoe merk je het succes van je bureau? “De helft van de tijd heb ik het gevoel dat ik niet eens weet waar ik mee bezig ben.” (lacht) “Ik krijg veel reacties van mensen die The Wicked zo leuk vinden en heel wat spontane sollicitaties. Dat blijft mij altijd verbazen.” “Ik vind dat je jezelf ook niet te veel lof moet toezingen, want er is altijd ruimte voor verbetering. Ik meet succes niet aan de grootte van het bedrijf, maar gewoon aan het feit dat ik mijn eigen tijd kan indelen zoals ik wil. Wendbaar blijven is key. Het blijft hard werken, maar wel werk dat ik graag doe en er zowel mijn boterham als professioneel respect mee kan verdienen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.” Spotten wat hot en happening is, is natuurlijk een echte must als pr-dame.

9


MAXLIFE - COVERSTORY

“IK HEB NOG NOOIT OM WERK MOETEN VRAGEN. VIA SOCIAL MEDIA TOON IK WAAR IK MEE BEZIG BEN , EN DAT HELPT POTENTIËLE KLANTEN OM HET BETER TE BEGRIJPEN.” Maar zijn er nog andere verklaringen voor de populariteit van The Wicked? “Ik ben heel aanwezig op social media. En niet in de zin van een community manager te zijn voor mijn klanten. Ik beheer sommige Instagram- en Facebookpagina’s wel, maar daar zal ik zeker niet de meest doorwinterde community manager in zijn. Mijn persoonlijk kanaal heeft wel veel bereik, en het publiek is heel responsief. Als ik iets post krijg ik direct veel reacties en likes. En met heel dat netwerkeffect van Facebook staat zo’n post prominent met al zijn likes en comments in iedereen zijn timeline.” “Ik heb ook nog nooit om werk moeten vragen. Ze komen allemaal zelf en daarin speelt het voordeel van social media, natuurlijk: je broadcast zelf waar je mee bezig bent, zodat potentiële klanten meteen een concreet idee krijgen van wat je doet. Of dat nu teasers zijn van achter de schermen of foto’s van evenementen...” “Het imago zit dus wel goed, en mensen zijn altijd onder de indruk van de resultaten die ze zien. En mijn persoonlijke aanpak spreekt denk ik ook wel aan; het enthousiasme over mijn projecten is echt.” Waaraan heb je dat enthousiasme te danken? “Aan het feit dat ik zelf mijn klanten kies. Nu ben ik bijvoorbeeld voor Frank & Brut bezig, een nieuw hotdog- en champagneconcept. Ik post me helemaal de pleuris aan hotdogs en champagne, maar dat is ook omdat ik dat zelf echt superlekker vind. Ik moet dat niet faken en ik denk dat mensen dat wel aanvoelen.” “Als ik een merk écht niet voel, ga ik er ook niet voor werken. Een dieetmerk vroeg me ooit om hun pr te doen. Een goede job op regelmatige basis, maar ik vond het project zo ontzettend idioot dat ik heb geweigerd. Mijn moeder heeft mij daarna bijna een klets gegeven: ‘Zijt ge zot? Dat is een keigoed merk!’. Maar als ondernemer moet je echt leren nee zeggen tegen goede projecten waarvan je weet dat je die niet graag gaat doen. En bij uitbreiding dus ook niet goed.” “Ik doe geen 20 projecten tegelijk, en ik gooi me dus telkens volledig op

10

een project. Dat wordt dan echt mijn wereld. En als een project afgelopen is, krijg ik altijd een weerbots, want mijn ‘nieuwe familie’ is dan ineens weg. Ik loop dan even verloren, maar gelukkig vind ik snel weer iets nieuws om me op te storten.”

KLEINE WASJES, GROTE WASBARS The medium is the message, klonk het een halve eeuw geleden bij communicatiegoeroe Marshall McLuhan. Geldt dat nog steeds? “Nee, integendeel. Je weet nooit op voorhand via welk medium je het meeste succes gaat halen, en het ene ondersteunt vaak ook het andere. Als ik een persbericht naar een scherp opgestelde perslijst stuur, komt daar soms niet onmiddellijk reactie op, en moet je wachten tot er een buzz op social media verschijnt. Het kan dus heel goed zijn dat er gewoon geen reactie komt op een persbericht, hoe goed en uitgebreid dat ook is. Tenzij je echt hét nieuws hebt van het jaar, maar dat heb je natuurlijk zelden.” “Wat uiteindelijk het belangrijkst is, is dat erover gesproken wordt. Ik vind het nu moeilijker dan vroeger omdat media worstelen met een gebrek aan adverteerders, en er gebeurt eigenlijk veel te veel PR. De opmars van social media maakt communicatie daarenboven een pak complexer, maar tegelijk wel interessanter.” Wat is je meest memorabele pr-project tot nu toe? “Wasbar. Ongetwijfeld. Ik herinner me nog goed het moment waarop Yuri en Dries naar me toekwamen met een idee, en me vroegen of ze hun job ervoor moesten opzeggen. Een wassalon/ koffiebar, geniaal. Ondertussen heeft het al letterlijk heel de wereld rondgereisd, tot in de Chinese Elle Decoration. Wasbar is tot op dat punt geraakt dat je eigenlijk al geen strategie meer moet verzinnen. Dat is zo bekend, dat als je één tweet en één mail naar Belga stuurt over pakweg de verkoop aan Top Brands, poef, iedereen ineens vragende partij is voor

dat nieuws. Een project na hard werk in die fase brengen, dat is echt een heel grote overwinning. Dries en Yuri zijn zelf ook heel goed in PR en perfecte sparringpartners. Zo’n klanten zijn zalig om mee te werken.” Als we dat zo horen, lijk je wel 72 uur per dag te werken. Hoe combineer je ondernemen met een gezinsleven? “Om de een of andere reden werk in nu wel evenveel, maar anders. Mijn tijd is echt 100% efficiënt: ik heb mijn werk


“MIJN TIJD IS 100% EFFICIËNT. IK LIJD GEEN TIJDVERLIES. TENZIJ IK DAT BEWUST VERKIES.”

en mijn leven zo ingericht dat ik geen tijdverlies heb. Als ik dat toch heb, dan kies ik daarvoor: dan ga ik een koffie drinken of even naar de stad. Het gevoel dat dat kan is voor mij al heel veel waard. Tijd die ik overdag verlies, haal ik gewoon ’s avonds in.” “In de week dat ik mijn zoon heb, maak ik er een punt van om allemaal leuke dingen met hem te doen, en in de weekends dat hij niet bij me is neem ik tijd voor mezelf. Ik ben twee jaar geleden gescheiden, en dat kan

misschien wel te maken hebben met te veel werken. Twee hard werkende mensen en een kind is natuurlijk wel een recipe for disaster… Het is eigenlijk lelijk om te zeggen, maar co-ouderschap is de beste formule voor ambitieuze ouders. Eigenlijk zouden koppels die samenblijven ook een soort van coouderschap moeten vinden binnen hun relatie. Honderd procent je kind bij je hebben, een relatie én alle twee een drukke job, dat is voor velen gewoon de lat te hoog leggen.”

VAN PR-PRINSES TOT DECORATIESTUK It’s a man’s world – en dan zeker in het ondernemerslandschap. Is het anders, en moeilijker, ondernemen als vrouw dan als man? “Absoluut. Een beetje vrouwelijke charme opent heel wat deuren in mijn job, maar je wordt daar dikwijls ook op bevooroordeeld. Een man wordt bijvoorbeeld sneller als intelligent ingeschat dan een vrouw. En dat is iets waar ik zelf dikwijls 11


MAXLIFE - COVERSTORY

lastig van word. Als ik op een professioneel event word voorgesteld aan iemand als ‘de benen van de pr’, mag dat al een compliment zijn voor mijn benen, maar het is ook wel heel seksistisch. Pas op, mensen nemen mij professioneel au sérieux hoor, maar met zo’n bijnaam word je wel herleid als… een stuk decoratie.” “Als je in een dergelijke omgeving wilt functioneren als vrouw, moet je je dikwijls mannelijk gedragen. Gelukkig heb ik wel veel mannelijke karaktertrekken: ik ben heel direct en ga recht op mijn doel af. Als je dat mixt met je vrouwelijke eigenschappen, ben je natuurlijk wel heel goed gewapend.”

MINDER #, MEER YOLO Wat is jouw ultieme levensmotto? “Ik las ooit op Instagram ‘If you don’t like where you are, move. You’re not a tree’. Dat vind ik fantastisch. Dat klinkt misschien supercliché, en ik zou zelf nooit zoiets delen op social media, maar heel veel mensen zitten vast in patronen van wat zij denken dat van hen verwacht wordt. Dat is voor mij ook een hele grote worsteling geweest om daar uit te breken, maar ik wil het iedereen aanraden. Af en toe moet je je leven evalueren: als je niet weet hoe je in die richting bent afgedreven, moet je jezelf terug op nieuwe rails zetten. Echt waar, de grove borstel erdoor. Je kunt dat wel.”

“IK HEB VEEL MANNELIJKE KARAKTERTREKKEN; GA RECHT OP MIJN DOEL AF. MIX DAT MET VROUWELIJKE EIGENSCHAPPEN, EN JE BENT HEEL GOED GEWAPEND.”

De toekomst van social media ziet er volgens sommigen eerder broos- dan rooskleurig uit. Wat denk jij? “Heel wat social media zijn zichzelf verder aan het ontwikkelen en worden mainstream. Instagram was eerst bijvoorbeeld voor de creatievelingen, terwijl het nu ook door anderen gebruikt wordt. Nu is Snapchat hot. En binnen een paar jaar zal het weer wat anders zijn, wie zal het zeggen? Kanalen komen en gaan… of worden opgekocht door Facebook.” “Ik denk wel dat er meer nood gaat komen aan offline, aan live te blijven netwerken. Sommige mensen worden ook echt ziek van te veel social media. Je merkt dat echt al dat bepaalde mensen in real life gewoon minder goed functioneren dan online. Ik hoop dat ze zich dat snel genoeg gaan realiseren en gaan afkicken. Ik zou graag eens een offline party willen organiseren zonder gsm’s. Al is het maar om mijn eigen verslaving wat te bevechten.” WWW.THEWICKED.BE

12


Marie’s Corner Puylaert Home Basics Dôme Deco Linea Verdace Royal Touch Casilin Flamant (verf) Arte Balterio...

Lierseweg 92 - 2200 Herentals T 014/21.25.00 - info@chic-cosy.be Open maandag & woensdag tem vrijdag van 10-12u en 13u30-18u Zaterdag 10-18u - zondag 14-17u (in mei, juni en juli gesloten op zondag) Op dinsdag en feestdagen gesloten

Korenmarkt 49 | 2800 Mechelen | T 015 34 01 30 www.mo-na.be Neem zeker eens kijkje in onze online shop!


Loncin

Traditionele keuken in een luxueus kader Restaurant,

traiteur

en

evenementenbureau:

Loncin is drie in een. Laat u culinair verwennen in het restaurant zelf. Of schakel Loncin in voor uw evenement op locatie. Wat mag ik in restaurant Loncin verwachten? Thuline Loncin: “Restaurant Loncin is ideaal voor een lunch of diner met klanten, collega’s of vrienden. Mijn echtgenoot Frank staat in de keuken, en ik werk in de zaal – al meer dan 25 jaar. Verwacht een traditionele keuken, geserveerd in het klassieke decor van een herenhuis uit 1905. U kiest een van onze menu’s of eet à la carte. Eten doet u in het restaurant, in de tuin of in onze open keuken. Ons vergaderzaaltje staat ook voor u klaar. En er is een privéparking.”

U levert ook op locatie? “Zeker! Organiseert u een feest of event – voor twintig of tweeduizend genodigden? Dan schakelt u ons in voor de catering en de locatie. Zo organiseren we boottochten, en ontvangen we uw gasten in het meesterlijke Kasteel Den Brandt. Barbecue, buffet of geserveerde schotels? Aan u de keuze! Want de klant is koning.” Wat is de ultieme specialiteit van Loncin? “Wildgerechten zijn onze specialiteit, want Frank jaagt zelf. Zo is zijn hazenrug intussen een legende. Ook hebben we een mooie klassieke wijnkaart met wijnen uit alle prijsklassen. Daarnaast organiseren we heel wat extra activiteiten, zoals kooklessen, proeverijen en pop-uprestaurants. Kortom: voor elk wat wils.”

Markgravelei 127 | 2018 Antwerpen | T 03 248 29 89 | info@loncinrestaurant.be | www.loncinrestaurant.be

14


Decoratieverhuur.be

De verwachtingen van uw klanten en partners overtreffen Decoratieverhuur.be, onderdeel van CDC Group, gaat in de steeds innoverende markt nog een stapje verder. Het gaat voornamelijk om de reacties van uw genodigden én om hun verwachtingen te overtreffen door te innoveren met kwalitatieve materialen. Cynthia De Clercq heeft met Decoratieverhuur.be reeds een waardige reputatie opgebouwd bij haar klanten, waaronder menig evenementenbureaus. Cynthia De Clercq.

Historiek

Eén aanspreekpersoon

Cynthia De Clercq bouwde een unieke positie op met het decoreren van trouwfeesten, onder de naam Weddings Cynthia De Clercq. Op vraag van klanten zette ze de stap naar de bedrijfswereld. “Klanten vallen voor de gesofisticeerde en gedetailleerde afwerking,” legt Cynthia De Clercq uit. Ook de afbouw nemen zij voor hun rekening zodat u als klant zich niets hoeft aan te trekken.

Wenst u enkel decoratie, of ook catering en een fotograaf? Decoratieverhuur.be is geen evenementenbureau, maar beschikt over een breed netwerk van cateraars, video- en fotografen, ceremoniemeesters en hosts. U geeft uit handen wat u uit handen wilt geven. En ter plekke is het Cynthia De Clercq die alles coördineert.

Wat kan u verwachten?

Ideaal voor kmo’s en zelfstandigen

Perfectie, innovatie en kwaliteit. “Als een bedrijf een nieuw product op de markt brengt, een opendeurdag wil houden of het jaarlijks personeelsfeest een boost wil geven, dan moeten we de gasten een wow-gevoel geven, welke zich onrechtstreeks vertaalt in betere cijfers.” Met deze gedachte richten zij bedrijfsruimtes en leegstaande panden in tot een omgeving met een groot wow-gehalte. Ook voor volledig ingerichte tenten kunt u bij Decoratieverhuur.be terecht.

De manier van werken van Decoratieverhuur.be is uiterst geschikt voor kmo’s en zelfstandigen: “wij situeren ons tussen een verhuurbedrijf en een evenementenbureau”. Zonder de algemene organisatie op zich te nemen (en bijhorend prijskaartje), kunnen zij door de vele connecties u toch snel en doelgericht helpen waar nodig. Maar u kan evenwel losse producten ophalen of laten leveren om uw feest op te pimpen.

Privéfeesten Ook voor privéfeesten kunt u een beroep doen op Cynthia De Clercq. Voor een sfeervol event, thuis of op locatie, is Cynthia De Clercq het aanspreekpunt in België. Zij zorgt voor een afwerking waarbij elegantie voorop staat. U bent gastvrouw/gastheer en bepaalt de stijl van uw verjaardag, jubileum, tuinfeest of fundraising. Cynthia De Clercq werkt alles uit en tovert uw locatie om tot een elegant feest waar uw gasten nog lang over napraten.

Cynthia De Clercq en Decoratieverhuur.be Dr. Moenslaan 13 | 9340 Lede | T 0495 28 60 10 | info@decoratieverhuur.be | www.decoratieverhuur.be | www.cynthiadeclercq.be

15


MAXLIFE - DESIGN

B&B ITALIA

VINCENT VAN DUYSEN

Architect Vincent Van Duysen is wereldvermaard om zijn sobere, warm gestileerde ruimten. ‘Nieuw classicisme zonder ballast’ zegt de ene, ‘contemplatief minimalisme’ zegt de andere; sowieso geldt de architect-designer als een grootmeester van het subtilisme en dat toont hij eens te meer bij B&B Italia met een nieuwe tafelcollectie Oskar en nieuwe Surface-units. De samenwerking tussen Van Duysen en B&B Italia dateert van 2002 met een opgemerkte collectie VVD-fauteuils en -canapés, nadien volgden de Surface-salontafels die nu een kastenvariant krijgen in dezelfde materialen en afwerkingen. Denk aan vergrijsde eik of geborstelde varianten in satin dan wel glossy-lak. Steeds in een Vincent Van Duysen kenmerkend koloriet.

KAARI De Franse designbroertjes Ronan & Erwan Bouroullec kunnen stilaan prat gaan op een indrukwekkend oeuvre met tal van ontwerpen bij de meest toonaangevende labels. Uit hun Kaari-collectie voor Artek onthouden we vooral de tafel, maar omvat ook wandrekken en een bureau. De hele collectie zou dit najaar in productie gaan. WWW.ARTEK.FI

STRING Hun wandrekjes duiken steeds vaker op in hedendaagse interieurs en de revival van deze Zweedse designklassiekers zet zich nog verder door. Althans, String pakt nu ook uit met String Works, een serie die is uit te breiden met onder meer een bureaublad, pc-houder en ladeblok. Zo creëer je een complete werkplek. In stijl. WWW.STRING.SE

16


MAXLIFE - DESIGN

YES SIR De Britse modegoeroe Sir Paul Smith ging aan de slag met de iconische Type75 tafellamp van Anglepoise. Deze nuchtere designklassieker is een kolfje naar de hand van Sir Paul om hem meesterlijk te kleuren. Smith mocht het ontwerp van Kenneth Grange in Editone Two overdoen in een hem kenmerkend koloriet. Het geeft deze Britse klassieker een surplus. WWW.ANGLEPOISE.COM

&TRADITION & De Marble Lights serie van &Tradition is goed op weg om een klassieker te worden. De samenwerking met het Britse studio Vit leidde tot een fraaie en minimalistische combinatie van wit carrara marmer en mondgeblazen glas. De serie bestaat uit verschillende hanglampen en een tafellamp. Je kunt ook de hanglamp combineren met een vloer-element om het snoer meer prominent onderdeel te laten zijn van het ontwerp. WWW.ANDTRADITION.COM

FLOWER POWER

MY MOON MY MIRROR

De seventies worden een invloedrijk tijdsbestek op het interieur. Kijk maar naar de prachtige kleuren van dit Flowerpower-karpet Rajmahal uit de collectie van Missoni. Geheid een karaktervol element dat zelfs strak minimalistische interieurs een heel nieuw elan kunnen geven. WWW.MISSONI.IT

Niet dat we als een wolf gaan zitten huilen, maar de My moon My mirror tafel van Diesel & Moroso oefent toch wel een bijzondere aantrekkingskracht op ons uit. Je kunt jezelf erin naast de maan - weerspiegeld zien. Veelzijdigheid is het sleutelwoord want de tafel is – zonder onderstel – óók een spiegel en tevens een waar kunstwerk aan de muur. WWW.MOROSO.IT

17Familie Van Gool.

Bedtime

Slapen, een individueel hoogstandje ‘Bedtime’ is een familiaal gedreven onderneming, waar de vijfde generatie het levenswerk verderzet van wat ruim 100 jaar geleden ontkiemde. Vanuit een rijke ervaring in de meubelbranche werd meer dan 30 jaar terug besloten tot specialisatie in slaapcomfort, waarmee de familie Van Gool zich meteen als pioniers in dit domein profileerden. De beide vestigingen in Edegem en Essen stralen een opmerkelijke rust en ruimtelijkheid uit, terwijl het aanbod ronduit overweldigend is. Bedtime slaat niet om de oren met merknamen, maar doet zijn naam als speciaalzaak voor slaapcomfort alle eer aan door te focussen op een gezonde nachtrust, waarbij het bed centraal staat, maar evenzeer het belang van de totale slaapkamerbeleving ruimschoots aan bod komt. De slaapkamer is immers een ‘leefkamer’ met een bijzondere functionaliteit!

Individualiteit en objectiviteit Slaapcomfort wordt door elk individu anders ervaren en vereist daardoor alleen al maatwerk. Bedtime gaat resoluut voor maatwerk door een selectieve aankooppolitiek die enkel producten toelaat die 100% voldoen aan de eigen strenge criteria voor materiaalkeuze, kwaliteit en duurzaamheid. Dat betekent in de praktijk dat bekende merken er niet met een volledig gamma vertegenwoordigd zijn, maar slechts met een ‘bloemlezing’ van het allerbeste, producten die de slaapadviseurs van Bedtime op hun beurt combineren tot een optimaal op de klant afgestemde slaapoplossing op maat. “Enkel die merken en producten komen in ons assortiment waar we zelf volledig kunnen achter staan, die we eerlijk kunnen argumenteren en verantwoorden, waar we een royale garantie op kunnen verlenen” klinkt het gedreven bij de zaakvoerders.

Bedtime Bedtime Essen: Spijker 57 | 2910 Essen | T 03 667 44 52 | verkoop.essen@bedtime.be Bedtime Edegem: Mechelsesteenweg 144 | 2650 Edegem | T 03 454 17 27 | verkoop.edegem@bedtime.be www.bedtime.be

19
WOONDECORATIE ADVIES & UITVOERING

Midden in het groene Kapellen ligt een bijzonder gastronomische pareltje: Restaurant Rascasse.

VEROSOL rolgordijnen, licht doorlatend maar zonwerend , houdt in de winter de koude en in de zomer de warmte buiten

alle behang- en schilderwerken gordijnen en overgordijnen zonwering – shutters exclusief behang en verven vloerbekleding – tapijten op maat kussens – bedlinnen badkameraccessoires opmaken van zetels – kleinmeubelen

Lunch - €29.50 3 gangen menu - €45.00 5 gangen menu - €60.00 Private meeting/dining room voor max. 24p Restaurant Rascasse Kalmthoutsesteenweg 121 - 2950 Kapellen T +32 (0) 3 / 297 94 29 - info@restaurantrascasse.be (gesloten op zondag/maandag)

www.restaurantrascasse.be Alle dagen open van 9.30 u – 18.00 u zondag en maandag gesloten Belgielaan 8 – 2200 Herentals tel. 014/22 19 23 – fax 014/ 72 68 03 www.pergamene.be – info@pergamene.be

Bezoek onze Facebook pagina


Vraag nu een glasheldere offerte aan op

www.omd-glASwErkEn.bE

-10% korting*

ACtiEPriJS*

Timeless douchebeglazing met kalkafstotende coating

Glazen draaideur op vloerveer in 10 mm helder gehard glas, incl. standaardbeslag

* Op jouw bestelling t.e.m. 15/12/2015

* Voorwaarden op onze website

bEzoEk onzE niEuwE

Showroom

Burchtstraat 11 2200 Herentals T 014 28 54 40 F 014 21 32 74

Openingsuren Tijdens verlengde weekends zal de toonzaal op zaterdagvoormiddag gesloten zijn.

Ma-Vr 8u tot 12u 13u tot 17u Za 9u tot 12u Zon- en feestdagen gesloten


HOT SPOTS BEN’S

PELOTON DE PARIS

KORNÉL

BRASSERIE WOUTER

‘T GENOEGEN

BOJET

24

DE PELGRIM

BRASSERIE WOUTER

UNWINED

V&V FASHION

DE GARDEROBE

UNWINED


CITYREPORT

ONDERNEMEN IN DE RAND Op een smaakroute in de rand van de provincie zouden we alvast halt houden op deze adressen. Laat je van streek brengen door het smakelijkste, het beste en het leukste.

Design en leuke lifestyleproducten scoor je bij Bojet. Het valt duidelijk af te lezen uit het interieur én het aanbod dat eigenares Cindy Smits een passie heeft voor mooie spullen. Belgisch design maar even goed Iittala en Le Creuset. WWW.BOJET.BE

Het wereldberoemde café De Pelgrim – tegenover brouwerij de Koninck – is een brasserie zonder weerga. Het deelt de ruimte met Velodome, een mekka voor de fietsliefhebber (ze hebben zelf een wielerclub) en op de kaart vind je beproefde bistroklassiekers uit de Vlaamse en de internationale keuken. Ideaal om er met een – of je – bolleke te vertoeven. WWW.BRASSERIEDEPELGRIM.BE

Sommige cafés hebben een voetbalploeg of een wielerteam, Kornél heeft dan weer een leesclub. Er wordt dus wel eens over een boek gepraat, maar het is tegelijk een co-werk-atellier en galerie waar je ook gewoon terecht kan voor een hipsterkoffie.

‘t Genoegen van ‘t goede leven komt helemaal tot uiting in Retie in het authentieke winkeltje ‘t Genoegen. Geen typische speciaalzaak, want je vindt er naast kazen en wijnen ook chocolades, confituren, ontbijtkorven en broodjes. Maar dus ook een eigen traiteurdienst. WWW.TGENOEGEN-RETIE.BE

Grootmoeders keuken op hedendaagse wijze: dat is de receptuur van Wouter Van Tichelen in zijn brasserie Wouter. Hij verdiende zijn ster eerder al in eethuis De Koopvaardij maar besloot het allemaal te vereenvoudigen. De naam en de stijl brachten een nieuw elan, maar het culinaire niveau blijft fenomenaal hoog. Absoluut stoppen in Stabroek dus. WWW.BRASSERIEWOUTER.BE

WWW.KORNEL.BE

V&V Fashion in Bonheiden is een walhalla voor de fashionista’s. Het fraai vormgegeven interieur zet er labels als Isabel Marant Etoile, Forte_Forte, Humanoid, Vanessa Bruno, Joseph en andere op een voetstuk. Mannen kunnen terecht op de eerste verdieping voor onder meer Mauro Grifoni, Ndc, Filippa K en 7d. WWW.V-V-FASHION.BE

It’s your moment luidt de baseline van Ben’s in Brasschaat. Een tapero pur sang, met exclusieve wijnen, champagnes, cocktails en tapas. Dé plek voor foodsharing en er is ook een speciale lijn Gin’s en Whisky’s. WWW.BENS-MOMENT.BE

Bij de Manenblussers moet je geheid langsgaan bij Unwined. Deze wijnbar en -winkel was al langer actief in de Begijnenstraat maar neemt nu een prominente plaats in op de Grote Markt waar een wereld aan wijnen voor je opengaat. WWW.UNWINED.BE

Fietscafés zijn de nieuwe coffeebars en Peloton de Paris toont hoe het moet. Een pintje bij de koers, een bakje troost bij je (fiets)herstel of gewoon een fijne plek om te zitten en te praten. WWW.PELOTONDEPARIS.BE

De Garderobe in Mortsel-dorp is een echt huiskamerrestaurant in een gezellig burgerhuisje uit 1904. Yuna Bertrand, de vrouw achter het concept én het fornuis heeft alles in het werk gesteld om haar klanten zich helemaal thuis te laten voelen. WWW.DEGARDEROBE.BE

25aanbod: plantenbakken en vuurschalen, tuinonderhoud en huurplanten troef: exclusiviteit op zoek naar: IT’ers en ontwerpers

Filip Engels.

WALFiLii

Groen voor Bedrijven – XXL-plantenbakken van staal: handgemaakt én Belgisch WALFiLii is dé referentie voor vuurschalen en plantenbakken – gepersonaliseerd en onverwoestbaar. MaXLife Antwerpen sprak met zaakvoerder Filip Engels. U kunt bij hem ook terecht voor huurplanten en tuinonderhoud. Voor welke planten en diensten klop ik bij u aan? “Onze groep omvat vier bedrijven. Groen voor Bedrijven staat al 33 jaar in voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van bedrijfstuinen. In De Roode Hoeve kweken we bijzondere buxussen en grote solitaire planten. Bij Plants 4 Events huurt u groene decoratie voor uw conferentie, festival en feest. En WALFiLii produceert vuurschalen en plantenbakken op maat voor binnen en buiten.”

Waarom zijn jullie uniek in de groensector? “Wij bieden exclusiviteit. Wilt u een ontwerp met uw naam erop? Of een plantenbak met een zitbank, verlichting en waterpartij erbij? Alles kan! De WALFiLii-producten zijn gemaakt van roestvast staal en cortenstaal en beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. Keurt u ons concept goed? Dan gaat het meteen in productie. Zo garanderen we korte levertermijnen.” Waaraan werken jullie momenteel? “Op de wereldtentoonstelling in Milaan zorgen we voor groen in het Belgische paviljoen. Ook legden we recent in ZuidFrankrijk villaterrassen en -tuinen aan. En we zijn nu ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Dubai. Er is dus genoeg werk. Daarom zijn we altijd op zoek naar jonge IT’ers en ontwerpers met een brede talenkennis.”

WALFiLii - Groen voor Bedrijven Krekelberg 141-143 | 2940 Hoevenen | T 03 665 30 23 | sales@groenvoorbedrijven.be | www.groenvoorbedrijven.be

27Leo Segers, Kris Segers en Johnny Segers.

Segers Interieur

Al 37 jaar thuis in uw interieur Wilt u dat het maatwerk van uw woning tot in de puntjes verzorgd is? Dan kiest u voor Segers Interieur uit Retie. Deze specialisten weten dat de inrichting van uw woning uw persoonlijkheid weerspiegelt en dat het een onmisbaar ingrediënt is voor een zalig thuisgevoel. Segers Interieur is wonen met net dat tikkeltje extra.

Schrijnwerk op maat Keuken, inloopkast, slaapkamer, badkamer, parket of speciale binnendeuren? Segers Interieur is uw specialist voor alles wat met – fijn schrijnwerk op maat – te maken heeft. Vijf interieurarchitecten staan er voor u klaar. Ze

begeleiden uw project van a tot z, en helpen u bij uw keuzes in vormgeving, materialen en kleuren.

onze interieurarchitecten uw droominterieur kan uittekenen.

Zijn de ontwerpen en plannen klaar? Dan gebeurt de productie volledig in huis. Ook voor de plaatsing rekent u op de vakmannen van Segers Interieur. Het team telt 32 specialisten. Al 37 jaar maken zij een pareltje van elke woning.

Ook voor uw kantoor

Krijg inspiratie toonzaal

in

onze

Op zoek naar inspiratie? Kom de sfeer opsnuiven in de nieuwe toonzaal van Segers Interieur. Dan ontdekt u wat er allemaal mogelijk is, en maakt u kennis met de gebruikte technieken en materialen. En breng gerust uw architect mee, zodat die samen met

Ook voor uw werkplek rekent u op de specialisten van Segers Interieur. Een bureau, receptiebalie of kasten op maat … Alles is mogelijk. Dus vertel hen gerust wat ú van uw interieur verwacht. Want kantoren zijn vandaag de dag meer dan een eenvoudig bureautje en een kast. Er worden niet alleen mooie, maar ook praktische kantoorinrichtingen ontworpen. Vaak realiseert Segers Interieur speciale balies die bijzonder zijn omwille van de gebruikte materialen en het design. De balie is immers de eerste plek waarmee de klant in contact komt en die moet dan ook het imago van de onderneming uitstralen.

Veldenstraat 34 | 2470 Retie | T 014 37 99 36 | info@segersinterieur.be | www.segersinterieur.be

29


AQUA BRIGHT RENT Uw ideale partner voor professioneel wassen en drogen !

“Let us do your dirty work!“ AQUA BRIGHT RENT Ferd.Coosemansstraat 150 2600 Berchem-Antwerpen T 03 / 286 85 77 • F 03 / 218 45 29 info@aquabright-rent.be


AQUA BRIGHT RENT

Professioneel wassen en drogen tegen lage prijs Hebt u een kapperszaak, wellness of sauna? Dan verwerkt u elke dag kilo’s was. Bij AQUA BRIGHT RENT NV huurt of koopt u professionele wasmachines en droogautomaten. Zo wast u sneller én goedkoper! Welke toestellen vind ik bij AQUA BRIGHT RENT? Zaakvoerder Michel Goossens: “U koopt en huurt bij ons topapparaten van Speed Queen en Schulthess. U wast en droogt 7 kg of 8 kg binnen 45 minuten. Dat is dubbel zo snel als een huishoudelijk toestel! Op uw factuur ziet u meteen dat u 30 procent minder verbruikt. Sluit u de droogautomaat aan op aardgas, dan bespaart u maar liefst tot 60 procent.”

Reken ik ook op jullie klantendienst? “Uiteraard! Als u een toestel huurt, geniet u van een omniumgarantie voor vijf jaar. Kosten voor de verplaatsing, werkuren en wisselstukken inbegrepen. Plus een keer per jaar een preventief onderhoud. Wij garanderen een interventie binnen 48 uur. Na 5 jaar vervangen wij uw gehuurd toestel door een nieuw exemplaar. Koopt u bij ons een machine? Dan krijgt u 2 jaar garantie.” Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de toestellen? “Speed Queen en Schulthess bewezen ruimschoots hun kwaliteit. Het zijn duurzame toestellen, en u hebt de keuze uit verschillende modellen. Wij leveren al meer dan 14 jaar in alle sectoren over de hele Benelux. AQUA BRIGHT RENT weet dus precies wat u nodig hebt. Let us do your dirty work!”

AQUA BRIGHT RENT Ferdinand Coosemansstraat 150 | 2600 Berchem | T 03 286 85 77 | info@aquabright-rent.be | www.aquabright-rent.be

31


Bakkerij Marc Jacobs

Van eenvoudige klassiekers tot geraffineerde gerechten

Niet zomaar een warme bakker

Toen Lars en William het roer overnamen van deze

Bakkerij Marc Jacobs gelegen in het Wijnegem

overbekende zaak, favoriet van zowel bekend als

Shopping center verwelkomt je in een mooi kader

minder bekend Vlaanderen, stonden ze voor een

waar een ruim assortiment pistolets en meergra-

grote uitdaging: het excellente niveau behouden en

nenbroodjes voor je klaar liggen, alsook verfijnde

toch een nieuwe, persoonlijke touch geven.

patisserie en taarten. Er is voor ieder wat wils. Je kan

Le Zoute Zoen

Mission accomplished: Le Zoute Zoen vaart meer dan ooit een verfijnde én betaalbare koers. In het elegante zwart-wit decor dat met zijn statige deuren, kristallen lusters en hoge spiegels onmiddellijk aan Parijs uit de jaren ’30 doet denken, begeleiden William Loonen en Pascal van Gysel je van begin tot eind zoals het hoort. In de keuken Lars Block en als vanouds Viviane Verheyen, lady chef of the year 2006 en door Knack bekroond tot vrouwelijke chef van het jaar 2013-2014. Samen met Gianfranco Van De Maele serveren zij zowel geraffineerde gerechten als eenvoudige klassiekers. Wie het degustatiemenu ‘Lady Chef ’ (vijfgangen à 55 euro) of het zeer betaalbare ‘Zoenmenu’ (driegangen à 35 euro) proeft, weet meteen waarom dit team sinds 2005 elk jaar weer de Bib Gourmand van Michelin in de wacht weet te slepen. Binnenkort openen we een schitterende feestzaal met terras. Perfect voor recepties, business-to-business, huwelijken, walking diners of feestjes.

Le Zoute Zoen

32

ons alle dagen bereiken behalve op zondag. Men kan ook terecht in onze andere bakkerij in het dorp van Wijnegem gelegen op Turnhoutsebaan 396. Deze is alle dagen geopend behalve op dinsdag maar dan kan je steeds terecht in onze broodautomaat. Tijdens de middag kan je bij ons vers belegde baguettes verkrijgen met een ruim assortiment aan salades. Heb je een idee over een bepaalde soort taart, wij creëren dit voor u, alsook fototaarten, bruidstaarten, ijstaarten enzovoort ... Iemand aangenaam verrassen kan ook via onze geschenk- en ontbijtmanden. Cadeautip: wij bruisen van goede ideeën en laten onze creativiteit afhangen van uw wensen. Er is ook altijd de mogelijkheid om een gelegenheidspakket te laten samenstellen voor Sinterklaas, Pasen, verjaardagen en andere feestdagen. Ideaal als geschenk voor uw personeel. Bakkerij Marc Jacobs is vanaf november ook te vinden in de Oudstrijdersstraat 85 te Oelegem!

Bakkerij Marc Jacobs

Zirkstraat 23 | 2000 Antwerpen | T 03 226 92 20

Turnhoutsebaan 396 | 2110 Wijnegem | T 03 353 76 36

info@lezoutezoen.be | www.lezoutezoen.be

Wijnegem Shopping center


Jeroen De Lathouwer.

npower

Kant-en-klare woning produceert groene energie Wat denkt u van een woning die zélf groene energie opwekt? Milieuconsultant Jeroen De Lathouwer van npower en architectenbureau DC Architects trekken resoluut de kaart van de energiezuinige woning. Samen ontwikkelden ze Eco-Cube: sleutelklare passiefwoningen die groene energie produceren voor eigen gebruik.

Groene energie voor eigen gebruik Een Eco-Cube-woning produceert haar eigen elektriciteit met zonnepanelen op het dak en met fluisterstille windturbines. De opgewekte energie slaat u op met een Tesla Powerwall-batterij, en een grondwaterwarmtepomp verwarmt uw huis. Energievriendelijker kan het niet. U koopt een sleutelklare wissel op

de toekomst en woont milieuvriendelijk, mooi en aangenaam. Ook de prijs is een fijne verrassing. Want uw extra investering van zes procent, verdient u binnen vijf jaar terug.

Eco-logisch wonen Dit uitgekiende concept van negen bij negen meter maakt de Eco-Cube geschikt voor particuliere én sociale woningbouw. Het woonconcept van Eco-Cube omvat een kubusvormig huis met twee verdiepingen en een ruim zonneterras op de eerste verdieping. Drie natuurlijk gekoelde slaapkamers op de benedenverdieping maken het plaatje compleet. Het hellende dak richt zich naar de optimale zonnekant. Kortom: 160 vierkante meter ingenieus ontwerp, geschikt voor elk perceel. Een voorbeeld van aangenaam, comfortabel én ecologisch wonen. Maar ontdek de Eco-Cube-woningen vooral zélf op www. eco-cube.be

Peulisbaan 17 | 2820 Bonheiden | info@eco-cube.be | www.eco-cube.be

33


UW PERSOONLIJKE AUDIO-VIDEO VAKHANDEL Ons familiebedrijf, opgericht in 1981, wordt gedreven door mensen met een grote passie voor het vak. Met grote zorg selecteren wij ons assortiment, de toestellen die we verkopen moeten voldoen aan de betere kwaliteitsnormen. Kwaliteitsvolle toestellen hoeven niet onmiddellijk gelinkt te worden aan dure prijzen, wij hebben oplossingen voor ieders budget. Een tevreden klant stuurt er immers twee nieuwe, en tevredenheid begint met een goed product! Onze naverkoop dienst zorgt voor een vlekkeloze montage bij U thuis en geeft de nodige uitleg zodat u uw installatie kan bedienen. Mocht er later met uw toestel toch iets fout gaan, of hebt u (technische) vragen, dan zijn we steeds tot uw dienst. Bouwof verbouwingsplannen? Neem dan tijdig contact met ons op! Wij nemen uw wensen graag onder de loep en zorgen ervoor, eventueel in overleg met uw architect, dat de nodige voorzieningen correct worden ingepland in het geheel van de werken. Meer weten? Welkom in onze show-room, wij nemen graag tijd voor U.

Teletechnics | Bredabaan 1075 | Brasschaat (M.t.H.) LOEWE Gallery | Bredabaan 1073 | Brasschaat (M.t.H.) B & O store | Bredabaan 1027 | Brasschaat (M.t.H.) T 03 663 37 33 | info@teletechnics.be


Barracuda

Altijd een ontdekkingstocht In de dorpskern van Berlaar ontdekt u de charmante boetiek Barracuda. En omdat elke

Advies en service

van Barracuda een beleving bij elk bezoek.

Bent u op zoek naar een eigen accent of een nieuwe stijl? Reken dan op het advies van Eveline – als kleurenconsulente staat ze voor u klaar. En het gaat nog verder: ook via de Facebookpagina van Barracuda krijgt u stijladvies. Online bestellen doet u in een vingerknip via de webshop. En hebt u een overvolle agenda, maar wilt u toch rustig shoppen? Dan opent Eveline de deuren voor u na sluitingstijd.

Ontdekkingstocht

Modeshow

Shoppen bij Barracuda is altijd een ontdekkingstocht. U vindt er een brede waaier aan merken terug – van exclusief tot casual. U ontdekt er ook accessoires, verzorgingsproducten, boeken … kortom alles waarmee u stijlvol en aangenaam door het leven gaat. Bij elk bezoek treft u hier nieuwe verrassingen aan.

Een glaasje cava, lekkere hapjes en dan genieten van de mooie outfits. Bij de komst van de nieuwe collecties organiseert Barracuda een modeshow. Uw tickets reserveren is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt én gegeerd. https://www.facebook.com/barracudaberlaar

vrouw een unieke stijl heeft, vindt u hier meer dan twintig luxemerken onder één dak. Bovendien durft Eveline Sabbe gewaagde keuzes te maken wanneer ze haar collectie samenstelt. En dat maakt

Barracuda Dorpsstraat 17 | 2590 Berlaar | T 03 484 3007 | paulineco1@telenet.be | www.barracudaberlaar.be

35


Dirk De Goede.

De Goede Bloemen

Bloemen en planten met net dat ietsje meer Zeg niet zomaar bloemenwinkel tegen De Goede Bloemen in Brasschaat. Want de speciaalzaak is gericht op beleving. U bestelt er unieke stukken, én haalt er zelfs een bloemetje uit de muur. Initiatiefnemer is Dirk De Goede Wat biedt De Goede Bloemen mij? “De Goede Bloemen is een bloemen- en plantenwinkel voor particulieren en bedrijven. U komt bij ons langs, of bestelt online. Onze bloemen zijn van topkwaliteit. U profiteert van een versheidsgarantie van 7 dagen. Voor de potten, vazen en schalen doen we een beroep op glasblazers en pottenbakkers – ambacht tot de tiende macht.”

Ontwerpen jullie ook voor speciale gelegenheden? de Goede Bloemen“De specialiteit van De Goede Bloemen zijn de unieke creaties voor events en huwelijken. Op basis van het thema of moodboard ontwerpen we bloemstukken en boeketten. Zo versierden we al het Kasteel van Brasschaat en een boot in het Kattendijkdok. Op het evenement Fleurs Des Dames in Antwerpen verwerkten we meer dan 20.000 bloemen – goed voor 7000 bezoekers.” Hoe maken jullie het de klant gemakkelijk? “Wij zijn elke dag voor u open van 8.30 tot 18.30 uur. Op zondag loopt u binnen van 9 tot 13 uur. Maar in onze automaat kunt u de klok rond terecht voor dagverse bloemstukken en boeketten. Wij zijn de allereerste in België met dit concept!”

De Goede Bloemen Bredabaan 288 | 2390 Brasschaat | T 03 651 84 40 | info@degoedebloemen.be | www.degoedebloemen.be

36MAGIC &

The very best of Africa …

PICKPOCKETING

BEKIJK LIVE FILMPJES OP WWW.CHARMINGTHIEF.EU

BOTSWANA 11-daagse luxe fly-in safari Victoria Falls - safari’s in Lynyanti en in de Okavango Delta Prijs per persoon vanaf

Euro 5890,-

- wandelende animatie of centrale act - b2b en exclusieve private parties - Nederlands, Frans, Duits, Engels Reizen tussen 10 november 2015 en 20 maart 2016 (uitgezonderd kerstperiode). Reizen tijdens ‘green season’ is tot 35 % goedkoper. Contacteer ons voor een gedetailleerd reisvoorstel.

NAMIBIË 11-daagse unieke fly-in safari Sossusvlei – Damaraland – Serra Cafema Prijs per persoon vanaf

Euro 5350,-

Deze exclusieve safari’s zijn een deel van ons aanbod. Contacteer ons voor gepersonaliseerde reisvoorstellen. (aanbiedingen voor seizoen 2016-2017 zijn reeds deels beschikbaar!)

www.charmingthief.eu 0032 3 667 20 73 - 0032 499 27 68 26 info@charmingthief.eu


Jeroen Lenaerts en Sander de Bruijn

Barrel Select – Taverne Bar’rique

Ontbijt, brunch en tapas met topwijnen Zoekt u een gezellige plek waar u ontbijt en bruncht, én ‘s avonds nieuwe wijnen ontdekt? Stap dan binnen bij Bar’rique en maak kennis met Jeroen en Sander. Wat eet ik in Bar’rique? Jeroen Lenaerts: “Komt u voor ontbijt of brunch? U kiest zelf de grootte en stelt dan uw ontbijt of brunch samen uit ons assortiment van toppings. ‘s Middags serveren we soep, salades en broodjes. ‘s Avonds staan er tapas op het menu.

Al onze producten zijn vers en van topkwaliteit. Ook hebben onze gerechten altijd dat ietsje meer. Zo gaat er niets boven onze huisgemaakte pesto, en vers gesneden carpaccio en pata negra.” Wat is er bijzonder aan de drankkaart? “Voor onze speciaalbieren werken we samen met lokale brouwerijen. Ook de meeste aperitieven zijn artisanaal. En onze wijnkaart? Die verandert met de seizoenen. Er staan altijd twintig flessen wijn voor u open. Maar u bestelt ook een fles – om hier te drinken of om mee te nemen. Elke maand organiseren we

een drankproeverij – ideaal als teambuilding met de collega’s. Of u komt na het werk langs voor een afterworkdrink.” Hoe maken jullie het verschil met andere wijnbars? “Door de originele keuzes – zowel van dranken als van onze producten uit de keuken. Ook hebben we lange openingsuren. Van donderdag tot zondag kunt u bij ons terecht van 9 tot 23 uur. Dinsdag en woensdag zijn we open van 9 tot 15 uur. En we liggen strategisch, in een historisch pand over het station Antwerpen Berchem.”

Barrel Select – Taverne Bar’rique Boomgaardstraat 348 | 2600 Berchem | T 03 291 74 81 | info@bar-rique.be | www.bar-rique.be

39


Domein Martinus: De ideale locatie voor al uw Trouwfeesten - Communiefeesten - Personeelsfeesten - Familiefeesten enz...

feesten tot 700 personen 38 moderne kamers romantische tuin in bosrijke omgeving topgastronomie 11 perfect uitgeruste seminarieruimten patron aan het fornuis interessante prijs-kwaliteitverhouding

Chateau La Colombie

www.c hateaulaco lo m bie.com

Ons ar tin u s project in h et Zu iden va n Fra nkr i jk: C hate a u l a Co l o m b i e. S ch i tteren d ka steel in prachtige omgevin g, te huur vo o r uw eve ne m e nt, i nce nti ve, va ka nti e, tro uw fe e st. . . . Ka nt en kla re verga derfor mu les. Te h u u r op b a si s va n se l f cate r i ng o f vo l l e d i g ui tg ewe r kte p a kkette n.

www.do m e in m a r tin u s . be • i nfo @do me i nma r t i nu s.be • S niederspad 13 3 2 980 Halle-Zoersel • Tel +32 (0 )3 3 84 02 2 3

Fotografie Chateau: Claude Smekens

re l a x i n sty l e


Lode Van der Auwera.

Domein Martinus

Feesten en vergaderen in stijl Op zoek naar de ideale locatie voor uw feest, seminarie of teambuilding? Domein Martinus en zijn professionele team onder leiding van Lode en Runa Van der Auwera maken van uw evenement een onvergetelijke ervaring!

Conferentiecentrum met 38 hotelkamers Domein Martinus, midden in het groen, is al jaren bekend als hét conferentiecentrum en beschikt over elf seminarieruimten. Alle ruimten beschikken over daglicht en de meeste hebben rechtstreeks toegang tot de prachtige tuin waar u in alle rust kleine en grote strategieën ontwikkelt of simpelweg

geniet. U profiteert van het comfort van een ruime parking. En indien gewenst kunnen de gasten overnachten en genieten van topgastronomie. Dit alles aan een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Feestzaal Naast conferenties is Domein Martinus uw garantie voor een geslaagd feest met keuze uit verschillende interessante en duidelijke all-informules zodat u na uw feest niet voor verrassingen komt te staan. Huwelijken, bedrijfsfeestjes en familiefeesten worden hier tot in de puntjes verzorgd met catering en bediening op sterrenniveau. De feestzalen hebben een capaciteit van 7 tot 750 personen. De oranjerie laat u ook binnen genieten van de groene

omgeving. Ook hier weer is de mogelijkheid tot overnachten en de ruime parking een sterke troef!

Leven als God in Frankrijk Een recent project van Domein Martinus is een 14de-eeuws sprookjeskasteel gelegen in een schitterende en romantische omgeving in het zuiden van Frankrijk: Chateau La Colombie. Chateau La Colombie biedt u een uniek middeleeuws kader met hedendaags comfort waarin uw programma de ruimte en luxe krijgt die het verdient. Hier kunt u terecht voor uw vakanties, evenementen, feesten, brainstormings … Het kasteel is te huur met eigen catering of met volledig uitgewerkte formules.

Domein Martinus Sniederspad 133 | 2980 Halle-Zoersel | T 03 384 02 23 | info@domeinmartinus.be | www.domeinmartinus.be

41Bert Van Rompay en Ken Verschueren.

De Tuinkamer

Het geheim van de Tuinkamer Laat u zich graag culinair verrassen? Of kiest u voor vaste waarden op uw bord? In beide gevallen is restaurant De Tuinkamer in Beerzel meer dan het ontdekken waard. Chef-kok Ken Verschueren en zijn team verwennen uw smaakpapillen in dit sterrenrestaurant. Klaar voor uw culinaire ontdek-

Culinaire ster In 2010 kwam Ken Verschueren aan boord. Als chef leerde hij de stiel bij de grote Sergio Herman. Het resultaat liet niet lang op zich wachten, een jaar later kreeg De Tuinkamer een Michelinster. Een beloning voor het harde werk en de passie voor de smaak.

kingstocht?

Het geheim van De Tuinkamer

Smaak en genieten

Wat verklaart het succes van de tuinkamer? Het is de combinatie van culinaire pareltjes en een toegankelijk aanbod à la carte. Dat maakt De Tuinkamer een restaurant voor iedereen. Wilt u die speciale gelegenheid vieren met een degustatiemenu en aangepaste wijnen of een iets klassieker diner met hoofdschotel en dessert? De Tuinkamer heeft het allemaal. Maar van één ding bent u zeker: u gaat in vervoering weer naar huis. Smakelijk!

Restaurant de tuinkamer is een culinaire topper en toegankelijk voor iedereen. Alles draait er rond smaak en genieten. U ontdekt er een innovatieve keuken, maar kunt er ook terecht voor de Frans-Belgische klassiekers. De initiatiefnemer is Bert Van Rompay, zaakvoerder van bakkerij het Broodhuys en restaurant De Tuinkamer.

Restaurant De Tuinkamer Hoogstraat 72 | 2580 Beerzel | 015 755 990 | info@detuinkamer-broodhuys.be | www.detuinkamer-broodhuys.be

43


NIEUWE MAZDA MX-5

GENIET VAN ELKE OMWEG Altijd in beweging, zelfs bij stilstand. Dat is de nieuwe Mazda MX-5. De wagen grijpt terug naar de essentie van de cabrio roadster: ontdaan van elke overtollige gram, een opvallend laag zwaartepunt en een ideale 50:50 gewichtsverdeling. Zo biedt de MX-5 de perfecte rijsensatie. U zal nooit meer een omweg uit de weg gaan. En dat is nog maar het begin. De nieuwe MX-5 is een lust voor het oog dankzij zijn dynamische KODOdesign. Daarnaast geniet u met de SKYCRUISE-uitvoering van een interactief MZD connectsysteem en LED-dagrijlichten en -koplampen. Tijdens het cruisen ervaart u kristalhelder geluid dankzij het Boseaudiosysteem, zelfs met het dak omlaag, terwijl de Rijstrookassistent u altijd op koers houdt. Bent u klaar voor extreem rijplezier? Deze uitzonderlijk rijkelijk uitgeruste Mazda MX-5 1.5 SKYCRUISE is al beschikbaar voor â‚Ź25.990.

GARAGE SCHELKENS BVBA HERENTALSEBAAN 316 - 2160 WOMMELGEM Tel 03 322 06 00 info@garageschelkens.be - www.garageschelkens.be Geef voorrang aan veiligheid. Milieuwetgeving (K.B. 19.03.04) www.mazda.be Vermelde prijs BTWi.


MAXLIFE - MOBILITY

IAA 2015

FRANKFURT AUTOSHOW

DE FLEETSTRIJD/ERS De IAA in Frankfurt is traditioneel de grote ‘herfstshow’ voor de auto-industrie met een opbod van groot en klein, zowel voor wat het nieuwighedenaanbod betreft als de glitter & glamour op de standen. De editie 2015 wordt gekenmerkt door tal van wereldpremières in de middenklasse, een segment dat bijzonder populair is bij wie kan genieten van een bedrijfsauto. De fleetstrijd. DOOR EDUARD CODDÉ

De ‘middenklasse’ is een begrip dat een bijzonder brede lading dekt en waarin zowel de premiummerken als de niet-premiums van alle nationaliteiten het tegen elkaar opnemen. Wie voor de keuze staat heeft daaraan geen gebrek, wat echter niet betekent dat het behoorlijk moeilijk kan worden… zeker als het over operationele leasing gaat, waar vaak ogenschijnlijk onvergelijkbare auto’s elkaar heftig concurrentie kunnen aandoen gezien de maandelijkse kost verrassend dicht bij elkaar komt te liggen. Voor zover de ‘car policy’ van de werkgever of gewoonweg de baas het toestaat, slingert de keuzewaaier van emotioneel naar rationeel, met telkens de nodige imago- en functionele nuances!

45


MAXLIFE - MOBILITY

‘MECCANICA DELLE EMOZIONI’ ALFA ROMEO GIULIA

DE ALFA ROMEO GIULIA ANNO 2015 GOOIT ZICH ZWAAR IN DE ‘SPORTIEVE’ STRIJD DOOR TE KIEZEN VOOR ACHTERWIELAANDRIJVING.

De Giulia zal bij Alfisten heel wat emoties oproepen. In de periode 1962 – 1978 was deze Alfa bijzonder geliefd en was in een nauwelijks te tellen aantal varianten te koop. Het was een ‘sportieve sedan’, een beschrijving die we vandaag wel meer tegenkomen bij de kemphanen onder de premiummerken.

Mercedes-Benz C-Klasse tot andere inzichten brengen. Maar op het feestje van zijn wereldpremière in Frankfurt verschijnt ook de nieuwe Audi A4, blaast BMW 40 kaarsjes uit voor de 3-Reeks en onthult er een facelift van. En dan is er ook nog de Jaguar XE… ook een ‘Sportberline’.

Het was wachten tot Alfa Romeo de 156 introduceerde in 1997 om te kunnen spreken van een waardige opvolger. De 156 liet zich opmerken als fleetwagen, bewoog heel wat veelrijders om eens een ander merk te bestellen dan wat ze al zo vaak hadden gereden. Dat is precies wat Alfa Romeo ook nu hoopt uit te lokken met de nieuwe Giulia. Als 4-deurs berline wil hij in het bijzonder de getrouwen van een Audi A4 en BMW 3 en in mindere mate een

De Alfa Romeo Giulia anno 2015 gooit zich zwaar in de ‘sportieve’ strijd door te kiezen voor achterwielaandrijving en het daarmee geassocieerde rijplezier, zoals het merk met 105 jaar geschiedenis dat in zijn gloriejaren ook altijd met verve gepromoot heeft. Een optimale 50/50 gewichtsverhouding, een uiterst direct stuurgevoel en een uitgekiende verhouding gewicht/vermogen zijn de sportieve troeven die de nieuwe Giulia graag uitspeelt.

46

Het design wordt gekenmerkt door heel kort gehouden overhangen voor- en achteraan, een lange motorkap en brede, gespierde wielkasten. Alles is geconcentreerd op de bestuurder. Dat wordt extra benadrukt door de topmotorisatie, waarvoor Alfa Romeo beroep deed op de collega’s van Ferrari. De Giulia ‘Quadrifoglio’-variant (klavertje vier) pakt uit met een 6-cilinder benzinemotor met dubbele turbo, goed voor 510 pk en een acceleratietijd van 3,9 s. Bij de start van de commercialisering begin 2016 zullen er gelukkig ook voor het fleetpubliek toegankelijke motoren beschikbaar zijn. Het valt te verwachten dat de Giulia de 2.0 diesels uit de Giulietta zal overnemen (150 en 170 pk). Daarnaast zijn er 1.4 en 1.8 benzinemotoren.


MAXLIFE - MOBILITY

TECHNOLOGIEPODIUM AUDI A4

Het heeft enkele jaartjes langer geduurd dan normaal gepland, maar eindelijk treedt de nieuwe Audi A4 in het voetlicht. Audi lanceert zelfs de 4-deurs en Avant samen. We hadden wat meer designrevolutie verwacht, maar Audi geeft er de voorkeur aan met een arsenaal technische vernieuwing uit te pakken. Met zijn 4,73 m lengte is hij slechts 20 cm korter dan een A6, terwijl de 2,82 m wielbasis zelfs geen 10 cm onder de A6 comfortmaat blijft. Het ‘singleframe’radiatorrooster dat al enkele generaties als typische Audi-signatuur opvalt, is nu aanzienlijk breder en lager getekend. Helemaal in de actuele tijdsgeest past de gewichtsverlaging (tot -120 kg), de optimalisering van de luchtweerstandscoëfficiënt (0,23) en de daaruit voortvloeiende verbruiksdaling (tot -21%).

BIJ DE TECHNOLOGISCHE VERNIEUWING IS ER DE VIRTUELE COCKPIT MET 12,3” SCHERM, ZOALS DE TT AL VOORDEED.

In het interieur wordt de breedte benadrukt door een over de volle breedte van het instrumentenbord uitgetrokken ventilatiestrook, onderlijnd door een groot decoratief oppervlak. Het dashboard toont meer dynamiek door de vloeiende 3D-vormgeving. De Audi A4 Avant biedt min. 505 l kofferruimte en slokt maximaal 1510 l lading. Als A4 Berline 2.0 TDI ultra met 110 kW/150 pk vermogen – ideaal voor veelrijders - blijft de uitstoot beperkt tot amper 95 g/km en het verbruik wordt met 3,7 l/100 km opgegeven. Voor de Audi A4 Avant met diezelfde motor wordt dat 99g/km. De krachtigste 6-cilinder dieselmotor brengt het tot 272 pk. Bij de technologische vernieuwing is er de virtuele cockpit met 12,3” scherm,

zoals de TT al voordeed. Bijzonder zijn de optionele LED- of Matrix LED-koplampen (inclusief dynamische richtingaanwijzers), het head-up display en de diverse connectiviteitsmogelijkheden. Zo is er de Audi ‘phone box’ met draadloze oplaadfunctie. Het meest volledige infotainmentsysteem is voorzien van een 8,3” monitor, een touchpad, spraakbediening in dagelijkse spreektaal, ultrasnelle internetverbinding volgens de LTE-standaard en WiFi-hotspot in het auto-interieur. Nog deze herfst staat de volledig nieuwe Audi A4 bij de concessies vanaf 29.950 euro voor de berline met 1.4 TFSI benzinemotor. De 150 pk sterke 2.0 TDI is er vanaf 32.800 euro. De Avant tikt 1850 euro hoger aan. Nu al worden S en RS uitvoeringen aangekondigd, evenals een ‘Plug in hybride’-aandrijving.

47


MAXLIFE - MOBILITY

À LA FRANÇAISE RENAULT TALISMAN

DE ACHTERPARTIJ OOGT BIJZONDER FUTURISTISCH EN ‘FRIVOOL’ DANKZIJ DE OPVALLENDE LED-LICHTSIGNATUUR, DIE OOK OVERDAG SCHITTERT EN DE WAGEN EXTRA BREED LAAT OGEN.

Dat de Fransen geen toeschouwersrol in gedachte hebben als het om het strijdperk van het middenklassesegment gaat, bewijst Renault met zijn gloednieuwe Talisman, die de Laguna met pensioen stuurt. Net als Audi pakt Renault in Frankfurt dubbel uit met de berline en Grandtour break.

De hoogste uitrustingsvarianten maken hun opwachting met LED-koplampen, door Renault ‘pure vision’ gedoopt. De achterpartij oogt bijzonder futuristisch en ‘frivool’ dankzij de opvallende LEDlichtsignatuur, die ook overdag schittert en de wagen extra breed laat ogen.

De Nederlander Laurens van den Acker (Directeur Industrieel Design Renault) en zijn team hebben bewust gekozen voor een drievolumekoetswerk voor de 4,85 m lange berline. Daar staat een beperkte hoogte van 1,46 m tegenover, wat samen met de vlakverdeling (1/3e glasoppervlak en 2/3e koetswerk) resulteert in een erg solide en met de weg verbonden indruk. Een praktisch neveneffect van het drievolumekoetswerk is het indrukwekkende koffervolume van 608 l! De Grandtour biedt als break een max. laadvolume van bijna 1700 l.

Renault trekt de kaart van een ruim interieur, wat niet alleen visueel tot uiting komt via een doordachte aankleding, maar ook uit de cijfers spreekt, zoals bv. de vrije hoofdruimte voor- en achteraan die slechts weinig verschilt of de in totaal 25 l ruime berging aan boord evenals aandacht voor het bij de hand wegbergen van smartphones.

48

Op technisch vlak is er de vierwielsturing 4Control® gecombineerd met een

elektronisch gestuurde schokdemping, een head-up display in kleur en keuze uit verschillende infotainmentsystemen, nog op te waarderen met een BOSE Surround-systeem. Standaard is er al een 7” beeldscherm, maar optioneel staat een verticaal geïntegreerd 8,7” scherm paraat, zoals ook in de nieuwste Espace het geval is. R-Link 2 werkt als een tablet, biedt Bluetooth®connectiviteit met smartphones, spraakbesturing (navigatie, telefoon, apps en media), weergave van SMS en voorlezen van e-mails via een app. De Talisman is leverbaar met een Energy dCi 110 instapdiesel (95 g/km CO2), een Energy dCi 130 en een Energy dCi 160 dieselmotor met dubbele turbo en altijd gekoppeld aan een EDC-transmissie met dubbele koppeling.


MAXLIFE - MOBILITY

SKODA SUPERB

RUIMTEWONDER MET PREMIUM AMBITIES

De derde generatie van de Skoda Superb oogt frisser en stijlvoller dan zijn voorgangers, terwijl zijn al lang geprezen kwaliteiten zoals een ruim interieur en immense laadruimte nog meer tot uiting komen. Hij heeft een ‘vanaf ’ prijskaartje dat 5.000 euro onder dat van de VW Passat ligt. Vergelijken we de instapdiesel, dan gaat er 3.000 euro in het voordeel van de Tsjech. De Skoda Superb berline meet 4861 mm lang en hoeft zich daarmee niet te schamen naast een Audi A6, BMW 5 of Mercedes-Benz E-Klasse. Met zijn 625 l verslindende koffer overtroeft hij ze ruimschoots. De Tsjechen hebben zich al lang bewezen onder de VW-koepel, maar met de nieuwste Superb maken ze het wel erg bont t.o.v. hun op de imagoladder hoger gepositioneerde concernbroeders. Bij de

DE TSJECHEN HEBBEN ZICH AL LANG BEWEZEN ONDER DE VW-KOEPEL, MAAR MET DE NIEUWSTE SUPERB MAKEN ZE HET WEL ERG BONT T.O.V. HUN OP DE IMAGOLADDER HOGER GEPOSITIONEERDE CONCERNBROEDERS.

nieuwigheden vermelden we de adaptieve onderstelregeling, compleet nieuwe klimaatregelsystemen, een file-assistent, adaptieve grootlichtregeling en nieuwe infotainmentsystemen die automatisch connecteren met smartphones tot en met een WiFi-hotspot opbouwen in het auto-interieur. Erg praktisch is de virtuele pedaal die toelaat om met een simpele kick-beweging de koffer te openen. Er zitten liefst 29 ‘Simply Clever’-oplossingen geïntegreerd om de praktische waarde van de Superb te benadrukken. Het gaat o.a. om een paraplu die schuil gaat in elk van de voorste portieren, een kofferverlichting die uitneembaar is en met zijn magnetische rug overal kan bevestigd worden, een ijskrabber die achter het tankklepje bevestigd zit en tevens een vergrootglas blijkt te

zijn, kleine tasjes op de zijkanten van de voorste zetels om een smartphone of notaboekje in weg te bergen. De meest ecologische versie is de Superb GreenLine met 1.6 TDI 88 kW/120 pk, die gemiddeld slechts 3,7 l/100 km verbruikt en zijn CO2-uitstoot beperkt tot 95 g/km. Een volle tank moet volstaan voor een theoretisch maximumbereik van 1780 km! Alle motoren voldoen aan de Euro 6-classificatie. Naast de 1.6 TDI is er keuze uit twee 2.0 TDI’s met 150 pk of 190 pk, beiden leverbaar met DSG6 schakelmechaniek en vierwielaandrijving. Na de berline volgt in Frankfurt de Superb Combi, een opmerkelijke slokop met 1.950 l max. laadvolume, die allicht nog meer geliefd zal zijn bij fleetgebruikers.

49


DE MAX VAN DAVID SCHROEVEN 6 februari 1980 De kapper en zaakvoerder van Hair2care heeft als doelstelling mensen hun imago te versterken! Met zijn passie “EEN PRUIK...een nieuw begin” helpt hij chemo patiënten door deze moeilijke periode in hun leven! Hij is vader van 2 zonen Matthis (7) en Rube (2).

Woonplaats: Lier. Mijn huis staat: in een rustige omgeving, achterliggend volledig in het groen. Mijn interieur omschrijf ik als: modern met een gezellige toets; sfeervol. Wat ik uit de brand zou slepen: kids en vrouw uiteraard en ook Bruce onze kat zou ik niet vergeten! De rest is vervangbaar. In mijn interieur ontbreekt nog: extra budget voor de verdere afwerking (nieuwbouw) en soms de tijd… om er volledig van te kunnen genieten. Mijn stijl zou ik omschrijven als: casual chique en prettig gestoord. Ik hou van: mijn beroep en een glimlach op de mensen hun gelaat te plaatsen. Ik verlaat nooit het huis zonder: mijn kinderen en vrouw een dikke knuffel te geven. Ik rijd met een: BMW Break. Een comfortabele wagen voor zowel werk als gezin. Ik droom van: een gezond en een liefdevol lang leven. Mijn favoriete auto aller tijden is: de wagen waar ik nu met rijd (ik ben tevreden). Ontspannen doe ik door: te sporten, voetbal en uiteraard supporteren voor KV Mechelen. Verder geniet ik ervan om in de tuin te werken en samen te zijn met mijn gezin. Mijn hobby of passie is: tennis, waterskiën en fietsen. Favoriete restaurant(s): Nuance en Kiliaan, beide in Duffel. Zelf kook ik het liefst: spek met eitjes op zondagochtend. Favoriete reisbestemming: Knokke als de zon er is… ZALIG! Levensmotto: Earn, learn and live a better life! Happy people with a creative mind!

50


Antieke Juwelen – Horlogerie


® Registered trademark of a company of the Melitta Group

NIEUW « Peru, Brazilië, India, maragogype, espresso of decaféiné: elke koffieboon smaakt anders. Met My Bean Select® biedt Melitta® u de mogelijkheid om voor elk kopje uw favoriete koffiebonen te kiezen. Geniet elke keer van een unieke smaak » ® Timon, Melitta Barista

Meer info op www.melitta.be