Page 1

Showcase Portfolio


Dit ben ik

Ik ben Maurits Sterrenburg 17 Jaar

Media Vormgeven Waarom ik de opleiding Mediavormgeven wilde doen ? Om mooie dingen te maken en mensen te verbazen. Een paar sterke punten waarover ik wat uitleg: Leergierig Ik leer snel, ik krijg dingen snel onder de knie. Als ik iets tofs heb gevonden of gezien probeer ik het na te maken. De dingen die ik mezelf aanleer, onthoud ik, en gebruik ik later in de praktijk. Openminded Ik ben openminded. Ik houd mij niet vast aan ideeën, maar ik kijk verder, waardoor ik het zou kunnen verbeteren en misschien helemaal zou kunnen omgooien. Stressbestendig Ik kan goed tegen stress: hoe dichtbij de deadline ook komt, ik zal weinig stress hebben en toch een goed eindproduct.

Mijn sterke punten Perfectionistisch Leergierig IJverig Behulpzaam All-rounder Ik durf risico’s te nemen Down to earth Last minute man

Mijn zwakke punten Perfectionistisch Soms chaotisch Snel afgeleid Ik durf risico’s te nemen


Patronen Schoolopdracht 2013

Een schoolopdracht waarbij we repeterende amorfe vormen toepassen als cadeaupapier. Het papier word gebruikt voor verschillende winkels, dus verschillende eindproducten. Het 1ste patroon is voor een Baby winkel Het heeft vrouwelijke en mannelijke kleuren, waardoor het uniseks cadeaupapier wordt . In de amorfe vorm ziet iedereen wat anders, dat vind ik het mooie aan de vorm. Het 2de patroon is voor een Bloemenwinkel Door de groene en lichtbruine kleuren geeft het papier iets natuurlijks weer, wat goed past bij bloemen. De amorfe vorm bestaat eigenlijk uit kleinere amorfe vormpjes waardoor het bij elkaar een geheel lijkt.


1

2


Letters als vormen Schoolopdracht 2013

‘Letters als vormen’ is een schoolopracht, waarbij we met verschillende letters verschillende vormen maken. Met verschillende letters hebben we vormen gemaakt. Daarmee bedoel ik niet a, b, of c, maar schreef en schreefloze letters. Nummer 1 is met schreef en schreefloze letters. Boven zijn schreefloze letters en onder zijn schreefletters. Nummer 2 is met alleen schreefesletters. Schreefletters zijn van zichzelf stevig, dus daar heb ik gebruik van gemaakt. Ik heb er een sterke vorm van geprobeerd te maken, maar toch heeft de vorm iets sierlijks door de bovenkant.


1

2


Girl On Fire Voor bewerking

Hierbij heb ik mijn vriendin met vuur getransformeerd. Ik had het idee toen we bij een kampvuurtje zaten met wat vrienden, ik zag haar voor het vuur zitten en op dat moment dacht ik, ik ga haar helemaal in het vuur zetten. Ik heb een tutorial gebruikt om haar zo te maken, omdat ik niet wist hoe ik haar moest transformeren met vuur. Daarom heb ik in mijn vrije tijd veel gezocht op internet naar hoe ik dat kon doen.


Na bewerking


Lightning Blue

Nadat ik een vuur transformatie had gedaan, kreeg ik de smaak te pakken en wilde ik er meer maken. Daarom heb ik een vriend gephotoshopt met elektriciteit, omdat het een minder vrij elemenent is, het is direct. Het is daarom moeilijker dan vuur. Ik heb dit zonder tutorial gemaakt, met dingen die ik geleerd heb op school en daarbuiten.

Voor bewerking


Na bewerking


Men Of Nature Voor bewerking

Ik heb een vriend van mij gephotoshopt met natuurlijke stoffen. Hierbij heb ik gedeeltelijk een tutorial gebruikt. ik heb de tutorial alleen gebruikt om te kijken hoe ik realistisch aarde moest photoshoppen. Voor de rest is het allemaal mijn eigen werk.

Met Aarde

Eindresultaat


FilmPoster Schoolopdracht 2013

De opdracht ‘Filmposter’ was een opdracht waarbij je zelf een verhaal moest bedenken, waarin je zelf de hoofdrol speelt. Daarover moest je een filmposter maken, met je verhaal als concept. Voor deze opdracht hebben veel mensen zichzelf gewoon gephotoshopt, maar ik heb het anders aangepakt. Ik wilde iets origineels maken, dus ik kwam met het idee om mezelf te laten bodypainten.

Moodboard


Prototype

aMAURITS STERRENBURGkMAURITS STERRENBURG m MAURITS STERRENBURG d FELINE VAN HOOGDALEM l FELINE VAN HOOGDALEM c DANI LEMMEN s

w TABITHA VAN VLIET o IMRANE EL MOBAREK j WALT DISNEY PICTURES x MARVEL

KIM KEIJZERS


Mijn weg Naar school Schoolopdracht 2013

Dit is mijn weg naar school in de wintertijd. Als ik naar school ga, fiets ik naar het station in Gorinchem. Ik neem mijn fiets mee in de trein naar Dordrecht en in Dordrecht fiets ik naar het Davinci College. In de winter was het in de ochtend, als ik weg ging van huis, donker en als ik in Dordrecht aankwam was het licht geworden. Mijn idee was om mijn weg naar school als Yin en Yang vorm te geven. Donker aan de linkerkant en licht aan de rechterkant. Ik heb zelf foto’s genomen van mjin route in het donker en in het licht, daarna heb ik ze verwerkt tot Yin en Yang.


Portfolio Maurits Sterrenburg.