__MAIN_TEXT__

Page 1


&

met leerlingen op excursie naar drukkerij!


VERVOLG UIT

DE SCHOOL GEKLAPT

Op bezoek bij de drukkerij Voor de vakantie ontvingen we op school een uitnodiging om te komen kijken op de drukkerij waar ook Maurik Rond wordt gedrukt. Helaas kon niet iedereen mee! O.a. zij waren de gelukkigen ".....Ik ben Miriam en ik ben naar de drukkerij geweest. Ik heb daar heel veel dingen gezien. Het begon zo. Ik was gewoon op school. Toen werd ik opgehaald door de moeder van Olav en toen gingen we eerst andere kinderen ophalen en toen reden we naar de drukkerij. Toen we binnen kwamen gingen we eerst wat drinken met wat lekkers en toen kregen we een rondleiding. Eerst gingen we naar allemaal computers. Daar maken ze de ontwerpen...."

"......Het gebouw was klein, ik dacht dat het groter was. Er waren in totaal ".... Toen zaten we aan tafel. We kregen drinken en snoepjes. Daarna gingen we naar 8 kinderen van verschillende scholen. We kregen eerst wat te drinken, de machines toe. Er waren er heel veel! Één machine kostte meer dan een huis. En snoep en cake. Daarna gingen we we mochten ook zien hoe het werd gedaan. We konden het heel goed zien......" bijpraten wie wie was, hoe je naam "Ik vond het leuk dat ik mee mocht!" GESCHREVEN DOOR OLAV was en op welke school je zat..... "..... Ook vertelde ze dat de Maurik Rond niet van inkt is gemaakt maar van olie, omdat inkt intrekt en de olie niet. Daarna kwamen we langs een apparaat die veel herrie maakte. De mevrouw legde uit dat deze machine de Maurik Rond ging drukken en dat dit heel gevaarlijk was. Ze vertelde dat het apparaat in een kwartier 5000 bladeren kon maken. Hierna gingen we naar een apparaat die de bladeren kan knippen. De man die dit deed legde uit dat het apparaat een soort signaal krijgt als je je hand er in steekt en je drukt op een knop dan doet de machine niks....."

" .We vonden het leuk, maar we zouden het nooit als beroep willen doen. Er waren veel machines en het maakte veel lawaai. Er was ook een lasermachine en we kregen toen een bordje met onze naam erin gelaserd. Dat was COOL. Er zijn 4 kleuren: zwart, geel roze en blauw. We hebben geleerd dat je met die 4 kleuren alle kleuren kan maken. We zijn blij dat we zijn uitgekozen. Groetjes Annabel ( gr 7) en Dennis (gr 6)

".....Toen gingen we naar een andere machine die de Maurik Rond echt als blad maakt; eerst moet je de papieren recht laten leggen, dan neemt de machine het mee. dan de nietjes en klaar is je boek. Als laatste vertelde de mevrouw dat ze een hele bijzondere machine hebben. Er zijn er maar een paar in Nederland. We gingen naar die machine, het was een laser machine die maakt letters, cijfers en figuurtjes. Ze kunnen door hout en glas heen! Iedereen kreeg een broodplank en als laatste kregen we snoepje en een hartje die door de laser is gemaakt. Het was een leuk uitje! Lindsey Chen (gr 7) OBS de Boogerd


sportzaal van Eck en Wiel


Profile for Maurik Rond

Maurik rond – jaargang 3 – nummer 5 – oktober 2014  

Maurik Rond is een magazine voor de dorpen Maurik, Eck en Wiel en Rijswijk

Maurik rond – jaargang 3 – nummer 5 – oktober 2014  

Maurik Rond is een magazine voor de dorpen Maurik, Eck en Wiel en Rijswijk

Advertisement