Page 1

Oktober 2012

01

Kracht Mercedes SLS Ecotechnic

Genieten UMF vs Tomorrowland

Spanning Dexter seizoen 7

jumpmagazine.nl

Create

â‚Ź3.95

your o wn

adve nture

@jumpmagazine

Jump Magazine


''Create

your own

Adventure'' Jump Magazine

2

3


All the best a wine can be

Voorwoord

6

Mercedes SLS ED

8

Inhoud

4

10

UMF vs TML

14 16

Dexter Morgan Best Day Ever 5


Voor alles is een eerste keer. Nu heb jij het genoegen om de eerste uitgave van Jump open te slaan. Jump is een magazine dat draait om avontuur en optimisme. Wij willen dat wanneer jij de laatste pagina omslaat, je de neiging hebt om de stoute schoenen aan te trekken en spontaan een reis naar Zuid-Afrika of China te boeken. Wij willen je motiveren om de luie stoel links te laten liggen en de kansen die het leven biedt, te benutten. Nothing is impossible and the world is waiting out there. Want er zijn zoveel mensen die niet beseffen wat er allemaal niet te ontdekken valt. Natuurlijk heeft ieder mens zijn verplichtingen, maar dat betekend niet dat je niet meer kunt genieten.

Color your life Jump Magazine

Voorwoord Dat betekend niet dat Jump een grote opzwepende bedoeling is hoor, want ook mensen die hun grote avonturen en ervaringen al in hun herinneringen hebben opgeslagen, kunnen met Jump veel nieuws te weten komen. Door middel van prachtige foto’s, inspirerende personen, de nieuwste technologische snufjes, sterke quotes en nog veel meer proberen wij een adrenalinestoot te geven aan iedereen die de behoefte

6

7


Potentie heeft deze SLS AMG Electric Drive in ieder geval in overvloed. Elk wiel krijg namelijk een eigen elektromotor die samen een vermogen van 750 pk genereren en een koppel van 1000 Nm laten optekenen, nog meer dan oorspronkelijk in de concept. Het sap komt uit een 548 kg zwaar, vloeistofgekoeld lithium-ion batterijenpakket die zo laag mogelijk geplaatst is voor een optimale gewichtsverdeling. Hoewel de machtige soundtrack ontbreekt is deze SLS AMG Electric Drive een serieuze racer wanneer het op sprinten aankomt. Er zijn namelijk slechts 3,9 elektrische seconden nodig om de 100 km/h aan te tikken en de naald stopt gedwongen bij 250 km/h met stijgen. Hiermee legt hij het wel af tegen zijn V8-broeder, zij het wat de sprint betreft nipt.

In stilte de wereld veroveren Deed hij als concept nog pijn aan de ogen, de elektrische is SLS klaar voor de openbare weg, zij het nog altijd in bling-bling-uitvoering. Met vier elektromotoren moet deze elektrische supersporter in de bandensporen blijven van zijn V8-broertje.

8

Toen Mercedes-Benz twee jaar geleden het doek trok van de elektrische SLS AMG E-cell stond men toch wel even vreemd te kijken. Hoe zou een elektromotor ook maar enigszins kunnen wedijveren met de brullende V8 die normaal in de motorbeugels rust? Mercedes was echter zeker van zijn zaak want in Parijs schittert de komende twee weken de productievariant. Met het nieuwe Electric Drive-label moet dit bijzondere model laten zien dat de volledig elektrische aandrijflijn niet alleen is weggelegd voor compacte stadsauto’s, maar ook thuishoort in exotica als de SLS AMG.

‘De machtige soundtrack ontbreekt, maar deze SLS Electric Drive is een serieuze racer’ Zoveel snelheid komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en komt in het geval van de SLS AMG Electric Drive uit het stopcontact. Met een gewoon stopcontact op de oprit kan je na 20 uur weer op pad met je milieubewuste supersporter. Snelladen is echter ook een mogelijkheid, dan kost het slechts 3 uur voordat je die 750 pk’s weer de sporen kunt geven.

Geïnteresseerden moeten tot juni 2013 wachten, dan komt de SLS AMG Electric Drive namelijk op de markt. Voor deze milieubewuste supersporter moet wel flink in de buidel worden getast. In Duitsland gaat hij voor € 416.500,op de markt komen, ruim het dubbele van de benzinestokende variant.

9


Beste festival ter wereld 2012

10

Beste festival ter wereld 2011

vs

11


‘Hoofdstuk 8 van het grote Tomorrowlandsprookjesboek’ ‘Een kleine impressie van de twee grootste festivals ter wereld’

UMF in the mix Tomorrowland madness

12

Al maanden keek ik er naar uit om richting Miami te gaan. De felbegeerde kaarten voor Ultra Music Festival waren eindelijk binnen en niets kon de reis richting USA nog in de weg staan. Het driedaagse festival in Miami zou een waar hoogtepunt worden. Een festival waar dagelijks ruim 150.000 mensen op afkomen.

De combinatie van house en zang zorgden voor een prachtige combinatie die bij vele festivalbezoekers kippenvel opleverden. Nu het donker was kwamen de ziekelijke visuals die bij het podium hoorden helemaal tot zijn recht. Met een techniek genaamd 3D Mapping werd er een verhaal verteld op het scherm.

Toen wij binnenkwamen was het al aardig gevuld en Martin Solveig was bezig met zijn set. Dit was een combinatie van populaire house en dubstep. De Mainstage keek uit op reusachtige wolkenkrabbers en eens in de zoveel tijd zag je de metro over de rails langskomen. Het podium was enorm en vooral in de avond zorgde dit voor een spectaculaire show.

Opvallend was dat er tussen de optredens een pauze ingelast werd om het podium in orde te maken. Een van de grote namen op vrijdag was Skrillex en deze man laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. De verschillende muziekstijlen kwamen goed over op het publiek. Als afsluiting van de dag besloten we naar Dada Life en naar Wolfgang Gartner te gaan kijken. De tent puilde flink uit en de temperaturen liepen op tot tropische hitte, maar ik had er door de energieke sets van de heren geen erg meer in. Voor wij het wisten zat dag 1 er alweer op. Er kon overal verder gefeest worden, maar wij besloten dat een keer verstandig doen ook niet zo gek was.

Afrojack is in Amerika een wereldster en dat was ook aan het publiek te merken. De set van Afrojack deed het publiek genieten en de Schiedammer had zelfs een verrassing meegenomen, het trio Shermanology kreeg van Afrojack het podium tijdens zijn optreden.

Op de eerste dag van Tomorrowland was het absoluut de dag van de Zweedse dj’s. De Mainstage werd bijna volledig in beslag genomen door Zweedse dj’s, die het op dit moment sowieso erg goed doen in de dance scène. De duo’s Cazzette en Rebecca & Fiona worden na deze editie van Tomorrowland zeker weten bij menig feestganger op het favorietenlijstje gegooid. De Zweedse Alesso stond aan het begin van de avond geprogrammeerd en is voor houseliefhebbers een absolute aanrader om in de gaten te houden. Hij wist het publiek op magische wijze los te krijgen en voor te bereiden op een spetterende avond, die door de pre-recorded set van Fatboy Slim helaas een beetje naar beneden gehaald werd. Gelukkig was daar weer een Zweed, die de eerste avond van Tomorrowland misschien wel bombardeerde tot meest magische: Avicii. De man die het afgelopen jaar ongekend populair is geworden, gooide er een set tegenaan die zijn eigen dromerige house op een spannende manier uit de doeken deed, maar die ook gemengd werd met hardere beats en natuurlijk plaats maakte voor eigen hits als ‘Silhouettes’ en ‘Seek Bromance’. De eerste avond Tomorrowland werd op Dreamville nog afgesloten met een privé Hardcore feestje die menig bezoeker wakker hield tot half zes ‘s ochtends. Gelukkig kon er, nadat een laveloze Engelsman uit het gangpad van de tent was weggedragen, ook nog geslapen worden.

Jaar Bezoekers-aantal 2012 165,000 2011 150,000 2010 100,000 2009 100,000 2008 70,000 2007 50,000 2006 30,385 2005 45,000

13


Father Bloodstain pattern analyst My name is

Dexter morgan

I call IT My dark passenger

Serialkiller

De laatste seconden van seizoen 6 bevatten natuurlijk een cliffhanger van jewelste, dus was het voor de trouwe dexter aanhang een absolute must om zo snel mogelijk de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen te zien. Misschien dat het ook daarom was dat Showtime besloot de eerste twee minuten van aflevering 1 al eerder online te zetten. Deze twee minuten lieten de kijken alsnog met veel vraagtekens achter, maar zorgde wel voor veel discussies en commotie.

I’m a neat

monster Is dit het laatste seizoen? Nee, na dit zevende seizoen wat toch het begin van het einde lijkt te zijn, heeft Showtime beloofd nog een achtste seizoen uit te gaan zenden. Of er een negende seizoen komt, wil Showtime geen antwoord op geven. Het zevende seizoen is alleen in Amerika te zien en vereist de Nederlandse die-hard fans dus tot het omzeilen van thepiratebay, willen ze op de hoogte blijven in het leven van deze keiharde killer en lieve huisvader.

De man met de twee gezichten is terug! Na twee toch wat teleurstellende seizoenen probeert Showtime met het zevende en een-na-laatste seizoen de serie weer nieuw leven in te blazen door het roer om te gooien. Uit de cliffhanger waarmee de laatste aflevering van vorig seizoen eindige werd duidelijk dat de makers doorhadden dat Dexter toe was aan een dramatische omslag. Wellicht kwam de onvermijdelijke twist wat laat, toch zorgt het voor een nieuwe dynamiek die de seriemoordenaar in een moeilijke positie manoeuvreert.

14

‘de laatste seconden bevatten een cliffhanger van jewelste’

Op 1 februari 1971 was de geboorte van Michael Carlyle Hall een feit. Op 11 jarige leeftijd overleed zijn vader in Raleigh, North Carolina, eveneens zijn geboorteplaats. Zijn moeder, Janice Styons Hall, werkt als studentenbegeleider op een high school in Wake Forest. Vanaf 2006 speelt Hall, die ook medeproducent is, in de succesvolle serie Dexter. Hij werd driemaal genomineerd voor een Emmy Award (2008, 2009 en 2010), evenals de show, die ook in deze jaren een nominatie ontving. Hall won in de loop van de productie van de televisieserie nog verscheidene andere awards, waaronder de Television Critics Association-award, een Golden Globe Award en de Screen Actors Guild Award. Een leuk weetje: Hall trouwde in 2008 met Jennifer Carpenter, die in de serie Dexters zus, Debra, speelt. Helaas kon het huwelijk niet bepaald succesvol genoemd worden en scheidde het koppel in 2010

“Blood. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the

chaos.’’ 15


If it ain’t about a dream it ain’t about me Mac Miller

16

17


Malcolm McCormick, beter bekend als Mac Miller, is een rapper uit Pittsburgh. Het slechts 20 jaar oude talent maakte vanaf zijn vijftiende al veel indruk met zijn mixtapes. Dit zorgde ervoor dat zodra de rapper achttien werd tekende hij bij Rostrum Records, waar hij nu nog getekend staat. Zijn populariteit stijgt snel dankzij zijn vrolijke teksten die voornamelijk over drugs, vrouwen en feesten gaan. Ook zijn 'indie'-achtige beats maken Mac Miller echt een jongen die in de gaten moet worden gehouden.

Met een leeftijd van 20 jaar ben je een van de jongste artiesten op dit niveau. Hoe ga je met de druk om? Je moet jezelf gewoon telkens vertellen dat je het kunt, dat je geen mislukking bent. Dat is de juiste manier om met de druk om te kunnen gaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt dankzij je succes. Na mijn tweede album, Best Day Ever, heb ik ontzettend veel positieve reacties gekregen. Maar ik zei tegen mezelf dat dit pas het begin was en dat ik vooral niet een te hoge dunk van mezelf moet krijgen. En dat is maar goed ook, want ik zit vol inspiratie en ben nog lang niet klaar met muziek maken!

Best Day Ever “Tonight might be the night I make it, so lets live it up and don’t regret it at all.” ‘‘If it ain’t about a dream, then it ain’t about me’’ ‘‘They told me never fall in love, It never works out in your favor. You way too young and right now that's just human nature.’’ “They gonna try to tell you no, shatter all your dreams, but you gotta get up and go, and think of better things. Live free.”

Je zei ooit in een interview: Ik wil wat op de radio komt, veranderen. Hoe ben je van plan om dit met je muziek te doen? Ik wil muziek maken dat zo’n fantastische vorm van kunst is dat je dit in iedere tijd moet kunnen beluisteren. Daarvoor vind ik mijn beats en ook de teksten ontzettend belangrijk. Mijn teksten probeer ik vrolijk en opzwepend te houden, maar ik heb ook nummers waar meer diepgang inzit, bijvoorbeeld ‘Missed Calls’. De beats is eigenlijk hetzelfde verhaal. Mijn muziek is vrolijk, neem bijvoorbeeld ‘Wake Up’, maar ik heb ook beats die mij en veel van mijn fans kippenvel bezorgen. ‘BDE Bonus’ is hier een goed voorbeeld van, als ik in de stemming ben kan ik daar echt emotioneel van worden.

Wat voor een opofferingen moet een artiest maken om op zo’n hoog niveau mee te kunnen spelen? Wanneer je een artiest bent, geef je je volledig over aan de muziek. Jij wordt jouw muziek. Daarvoor geef je je persoonlijke leven op en wordt je ‘de artiest’. Eigenlijk ben je nauwelijks nog een persoon. Ik vind het moeilijk om te omschrijven hoe ik leef en hoe ik naar mezelf kijk, maar ik kan wel zeggen dat het fantastisch is.

“Blessed with some success, so I’mma try my best to live my life right. When I see God, he’ll be impressed.”

18

19


Magazine  

magazine branddeisng

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you