Page 1

   

Exam

: IBM COG-300

Title

: IBM Cognos TM1 Analyst

Version :

R6.1

www.Prepking.com    


Prepking - King of Computer Certification Important Information, Please Read Carefully Other Prepking products A) Offline Testing engine Use the offline Testing engine product to practice the questions in an exam environment. B) Study Guide (not available for all exams) Build a foundation of knowledge which will be useful also after passing the exam. Latest Version We are constantly reviewing our products. New material is added and old material is updated. Free updates are available for 90 days after the purchase. You should check your member zone at Prepking and update 3-4 days before the scheduled exam date. Here is the procedure to get the latest version: 1.Go towww.Prepking.com 2.Click on Member zone/Log in (right side) 3. Then click My Account 4.The latest versions of all purchased products are downloadable from here. Just click the links. For most updates,it is enough just to print the new questions at the end of the new version, not the whole document. Feedback If you spot a possible improvement then please let us know. We always interested in improving product quality. Feedback should be send to feedback@Prepking.com. You should include the following: Exam number, version, page number, question number, and your login ID. Our experts will answer your mail promptly. Copyright Each PDF file contains a unique serial number associated with your particular name and contact information for security purposes. So if we find out that a particular PDF file is being distributed by you, Prepking reserves the right to take legal action against you according to the International Copyright Laws. Explanations This product does not include explanations at the moment. If you are interested in providing explanations for this exam, please contact feedback@Prepking.com.

www.Prepking.com    


1. The TM1 administrator needs to maintain the model located on the server which does not have Microsoft Excel. Which TM1 component must be used? A. TM1 Web B. Turbo Integrator C. TM1 Perspectives D. TM1 Architect Answer: D

2. Which of the following is available without installing TM1 locally? A. TM1 Web B. TM1 Client C. TM1 Architect D. TM1 Perspectives Answer: A

3. Which TM1 component allows for the export of an analysis from the Cube Viewer to Microsoft Excel for formatting? A. TM1 Web B. TM1 Perspectives C. TM1 Server D. TM1 Architect Answer: B

4. When browsing data in a cube, the values of interest would be found in which dimension? A. Measures dimension B. Control dimension C. Time dimension D. Foundation dimension Answer: A

www.Prepking.com    


5. Why would an analyst change the dimension element displayed in a cube? A. To change the structure of the cube. B. To find a data point. C. To create a dimension. D. To remove an element Answer: B

6. In order for string data to appear in a cube, where must the string element be defined? A. Measures dimension B. First dimension C. Time dimension D. Last dimension Answer: D

7. When browsing cube data, why are some cells shaded? A. Because they are string elements. B. Because they are value elements. C. Because they are leaf level elements. D. Because they are consolidated elements. Answer: D

8. Why does an analyst create a private default view? A. To export the data. B. To erase date. C. For sharing the data. D. For quicker access to the data. Answer: D

9. What privileges does an analyst require in order to create a public view? A. Write

www.Prepking.com    


B. Default C. Private D. Admin Answer: D

10. When an analyst is using the Cube Viewer, which TM1 component will allow for slicing a view into Microsoft Excel? A. TM1 Workflow B. TM1 Architect C. TM1 Top D. TM1 Perspectives Answer: D

11. An analyst would like to display only the top 10 customers in terms of sales. Which view type can they use? A. Dynamic view B. Public view C. Private view D. Default view Answer: A

12. Why would an analyst create a dynamic view? A. To delete the data. B. To create a public report. C. To sort the data. D. To create a budget report. Answer: C

13. The Director says that the total budget is fixed at 2 Million for the year, but each analyst is free to decide how much will be available each month. Which element type will be held constant?

www.Prepking.com    


A. Consolidated B. String C. Attribute D. Leaf Answer: A

14. When budgeting for next year's expenses, rent expense has already been applied to the analysis. How can this value be kept constant while spreading data into other cells? A. Calculate the cell. B. Add a feeder to the cell. C. Place a leaf hold on the cell. D. Add a note to the cell. Answer: C

15. Which of the following is an example of a proportional spread? A. Spread the same value to all leaf cells. B. Distribute a value in the same ratio to all leaf cells. C. Distribute a value in the same ratio as existing data in leaf cells. D. Spread a value in increasing amounts to all leaf cells. Answer: C

16. Which of the following describes a relative proportional spread? A. Spread a specified value equally across cells. B. Distribute a specified value equally across all leaves of a consolidated cell. C. Distribute a specified value among cells proportional to existing cell values. D. Spread values to the leaves of a consolidation proportional to the leaves of a reference cell. Answer: D

17. Where would an analyst place a large dimension to display many elements? A. In the column.

www.Prepking.com    


B. In the row. C. In the measures. D. In the title. Answer: B

18. Why would an analyst drill through to additional data? A. To see detailed data underlying a consolidated element. B. To see additional attributes of a dimension element. C. To see detailed or related data in a relational database or view. D. To see additional dimensions in another cube. Answer: C

19. Which of the following can be used to focus the analysis on just the cells that contain data? A. Suppress zeros B. Hide rows C. Hide columns D. Delete rows Answer: A

20. Which of the following may be used to calculate reporting currencies in one cube using rates in another cube? A. Control cube B. Foundation cube C. Reporting cube D. Look-up cube Answer: D

21. Which of the following can an analyst create to override the public default view when opening a cube? A. Private dynamic view B. Private default view

www.Prepking.com    


C. Private static view D. Public dynamic view Answer: B

22. Why would an analyst create a subset? A. To quickly see the top level elements. B. To quickly see the top 5 values in a cube. C. To change the dimension order. D. To change the cube structure. Answer: A

23. Each individual month is the leaf element in the month dimension. Which type of filter can an analyst use to create a subset with just the individual months? A. Filter by view extract. B. Filter by index. C. Filter by wildcard. D. Filter by level. Answer: D

24. In the list of accounts, cash accounts are preceded with 100 in the five digit account code. Which of the following can be used as a wildcard character to display only the accounts beginning with 100? A. Asterisk (*) B. Pipe symbol (|) C. Question mark (?) D. Ampersand (&) Answer: A

25. Which of the following is used to display elements in different languages for use world-wide? A. Alias B. Mask

www.Prepking.com    


C. Text attribute D. Format attribute Answer: A

26. Which type of subset will ensure the Products dimension includes an up to date list? A. Private B. Default C. Dynamic D. Filtered Answer: C

27. Why would an analyst create a snapshot of a cube? A. To access data with the In-spreadsheet browser. B. To access data without access to a TM1 server. C. To access data on a TM1 server. D. To access data using TM1 web. Answer: B

28. When reviewing data that will be uploaded into a cube, the rows and columns are static. Which of the following would an analyst use? A. Dynamic Slice B. Cube View C. Active Form D. Classic Slice Answer: D

29. Why would an analyst create an Active Form from a view? A. To create a bi-directional report that can drill-down on column data. B. To create a static report that cannot drill-down on any data. C. To create a bi-directional report that can drill-down on row data.

www.Prepking.com    


D. To create a static report that can drill-down on any data. Answer: C

30. When creating a worksheet that needs to both read and write to the cube data, which of the following should an analyst choose? A. Workbook B. Slice C. Cube D. Snapshot Answer: B

31. An analyst needs to create a forecasting template to update data in cells and have a dynamic list of products on the rows. Which option should be used to create the report? A. Active Form B. Classic slice C. Microsoft Excel D. Microsoft Word Answer: A

32. Which of the following TM1 worksheet functions offers the fastest performance? A. DBRW B. DBS C. DBA D. DBR Answer: A

33. A template needs to return the Current Month from a look-up cube. The rest of the cells are dependent upon the Current Month. Which worksheet function should the analyst use for the Current Month? A. DBRW B. DBR

www.Prepking.com    


100% Pass Guaranteed or Full Refund Word to Word Real Exam Questions from Real Test Buy full version of exam from this link below http://www.prepking.com/COG-300.htm

Pass4sure COG-300 dumps  

COG-300 ,COG-300 exam, COG-300 exam questions, COG-300 dumps

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you